Dodaj do ulubionych

Biskup mi zaimponował... autem

17.03.12, 13:47
"Biskup łódzki Adam Lepa. Volvo xc90, kosztujące co najmniej kilkadziesiąt tysięcy złotych. "SE" pokazuje bogactwo kolejnych księży. Biskup Kazimierz Ryczan z Kielc: Lexus RX 450h. Najtańszy egzemplarz na Allegro: 90 tysięcy złotych. Rozbity. Sprawne, dwuletnie, zaczynają się od stu kilkudziesięciu tysięcy. Ale ostateczne ceny sprzedaży tych aut rzadko schodzą poniżej 250 tysięcy."

natemat.pl/5871,na-tacy-1-50-zl-a-limuzyny-za-400-tysiecy-o-kosciele-ktory-gubi-swoja-wiarygodnosc
Obserwuj wątek
    • Gość: anty Re: Biskup mi zaimponował... autem IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.12, 15:06
      Tu 350:
      www.moto.gda.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=513:lexus-rx-450h-prestige&catid=47:od-pierwszego-wraenia&Itemid=63
    • sygitoyo Re: Biskup mi zaimponował... autem 17.03.12, 15:17
      jesteś po prostu zazdrośnikem.
      "żal ci d ściska" jakby powiedział facet z Micigozdu.

przecież Oni przekażą te limuzyny na Caritas w ramach aktualnej akcji świątecznej paczki dla ubogich i będą jeżdzić środkami komunikacji zbiorowej.
      W końcu jest kryzys.

czyżbyś w to nie wierzył?
      Ty chyba niewierzący.
      • Gość: dora Re: Biskup mi zaimponował... autem IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.12, 15:32
        Słyszałem że ma się zamienić z Lubawskim na audi.
      • Gość: anty Re: Biskup mi zaimponował... autem IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.12, 15:35
        Nasz biskup jest nawet na zdjęciu. Nic, tylko być dumnym... tak ładnie wyszedł. I autko ma jedno z najdroższych. Normalnie duma mnie rozpiera!:P
        superauto24.se.pl/galeria/twoj-biskup-jezdzi-limuzyna-za-150-000-zl-zdjecia-czym-jezdza-polscy-biskupi,245777/81284/159944/
        • Gość: simp Re: Biskup mi zaimponował... autem IP: *.kielce.vectranet.pl 17.03.12, 15:57
          ciekawe czy czarnym prykom trumny robią z hebanu czy złota ?
          • Gość: Filip Re: Biskup mi zaimponował... autem IP: *.dsl.bell.ca 17.03.12, 16:37

skoro takie swinie jak J.Urban moga jezdzc najlepszymi limuzynami dlaczegoz by nasi dostojnicy...dostojnicy narodu nie mieli by sobie pozwolic na porzadne maszyny do jezdzenia......przeciez to nasza elita intelektualna...ja jestem z nich dumny ze sa operatywni znajacy sie na wsolczesnosci, bo to wspolczesnosc i wyscig z czasem to komfort ktory niesie nas do przodu w tym zaklamywanym wciaz kraju...gdzie wciska sie ludowi ze pigulki wczesnoporonne, aborcia i eutanazja, tolerancja...to jaskolki nowoczesnosci...?
            Ciagle tylko bieda ....apogeum biedy...a ile mozna zaoszczedzic na dobrej marki samochodzie ...?...mnosto pieniedzy.....gdzyby jezdzili dziadoskimi wrakami czy serwis kopsztowal by mniej ....?...narodzie obodz sie, czs postawic na wzorce najlepsze....no ale leninowcow - ciaglych uszczesliwiaczy narod bieda - boli...musi bolec ...zapytaj tych "najbogatszych Polakow" .... tak mocno reklamowanych przez lewackie brukowce skad wziely sie ich fortuny...?...nie pytaj juz czym jezdza ...nie gwalc tej biedy ekranu.
            • Gość: F Re: Biskup mi zaimponował... autem IP: *.dsl.bell.ca 17.03.12, 16:39
              ...mialo byc;..... nie gwalc tej bieli ekranu....
              • Gość: Filip Re: Biskup mi zaimponował... autem IP: *.dsl.bell.ca 17.03.12, 16:46
                ...a uciecie funduszu koscielnego...nie przyznannie koncesii Radiu Maryja ...to dalsza czesc wojny z narodem...wojny ktora dla pana Tuska wkonczy sie na lawie oskarzonych....nie mam co do tego watpliwosci...narod skutecznie zostal podzielony...podzielika ich pasozytnicza armia tlustych generalow...nie Tusk bo Tusk to w sumie pionek....jak Obama.
                • sygitoyo Re: Biskup mi zaimponował... autem 17.03.12, 19:47
                  coś mi się zdaje, że twoje "takie świnie jak J.U." w przeciwieństwie do innych wymienionych spaślaków jeżdżą limuzynami za zarobione samodzielnie pieniążki a nie z publicznej zbiórki na inne cele. No i nie składały ślubów ubóstwa.

Co do tzw koncesji na cyfrowe nadawanie programu przez ekipę Pana Tadeusza Rydzyka - pełna zgoda -taka telewizja powinna być ogólnodostępna, jeżeli tylko operator spełnia wymogi - nie ma zgody na szykany i cenzurę ze względu na poglądy odbiegające od tzw "poprawności politycznej" czyli neoliberalnej formy cenzury.
            • Gość: nikt Re: Biskup mi zaimponował... autem IP: *.torservers.net 17.03.12, 20:04
              > skoro takie swinie jak J.Urban moga jezdzc najlepszymi limuzynami dlaczegoz by
              > nasi dostojnicy...dostojnicy narodu nie mieli by sobie pozwolic na porzadne mas
              > zyny do jezdzenia...

Filipie z konopii, skoro już uciekłeś z kraju to nie właź na polskie forum, tylko sobie pisz swoje wątpliwe mądrości na jakimś forum kanadyjskim. Nie potrzebujemy w kraju rad i opinii tchórzy, którzy uciekli za granicę dla własnej wygody.

A jeśli chodzi o samochód pana Urbana - to on sam na niego zapracował i to jest różnica. Tymczasem spaślaki w czarnych sukniach żerują na naiwności prostych ludzi, którzy oddają im ostatni grosz, bo myślą, że to im zagwarantuje miejsce w niebie. Tymczasem nawet nie wiadomo, czy coś takiego jak niebo istnieje. Jest to tylko efekt prania mózgu, jaki rozbi ludziom kler od setek lat. Przecież ta organizacja działa dokładnie tak jak sekta!

Najgorsze jest jednak to, że ta organizacja dostaje pieniądze z budżetu państwa, który zasilają podatki wszystkich Polaków, także niewierzących i innych wyznań. Jakim prawem? Dostają setki milionów rocznie z naszych podatków i kupują sobie za nie limuzyny po kilkaset tysiecy sztuka. Co za bezczelność i hipokryzja!
              • lumpior Oto narzedzia posług religijnych. 17.03.12, 20:22
                deser.pl/deser/1,111856,11361831,_SE__zaczail_sie_na_parkingu_i_sprawdzil__czym_jezdza.html //
              • Gość: max Re: Biskup mi zaimponował... autem IP: *.kielce.vectranet.pl 17.03.12, 20:24
                Czepiacie się Kazika, pewnie brykę na imieniny dostał od wiernych.
                • Gość: Filip Re: Biskup mi zaimponował... autem IP: *.dsl.bell.ca 18.03.12, 00:18
                  ....straszna tu troska wynikla o biednych ludzi ktorzy daja na tace....troska pozorna...w rzeczy samej chodzi o jej polityczna nature....
                  Ludzie w wierze oddaja dla swych opiekunow duchowych wszysko co maja i to bez wzgledu na wyznanie...i sa bardzo z tego szczesliwi....wy modernisci mozecie ich okreslac jak chcecie...ze sa uposledzeni umyslowo....ale taki juz jest czlowiek....najlepszy przyklad Awganistanu i ostatniej masakry....chcecie zakazc religi - nic z tych rzeczy...wiara jest rzecza smieszna dla racionalistow...wariatow i nprzestepcow....i trudno sobie uswiadomic ta prawde ze bez wiary nie ma zycia...kto walczy z wierzacymi jest smieszny i glupi zarazem.

Dla mie prezentujecie czesc spoleczenstwa ktora nie wie w jakim swiecie zyje...jak tragicznie jest oszukiwana, wyzyskiwana, manipulowana politycznie ...budzet koscielny to kropla w morzu polskiego bezprawia...
                  • Gość: Bebe Re: Biskup mi zaimponował... autem IP: *.cdma.centertel.pl 18.03.12, 08:49
                    A w Kościele wielka bieda z nią się zawsze zgadzać trzeba.Strzyżenie owieczek przez funkcjonariuszy obcego kraju trwa w najlepsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka