borowyy 05.04.12, 08:43 Głupota ludzka zatacza coraz szersze kręgi w tym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: / Re: 11 tys. podpisów za likwidacją straży miejski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.12, 08:55 ale po raz pierwszy ich policzono - mysle ze jest razy dziesiec - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cd Re: 11 tys. podpisów za likwidacją straży miejski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.12, 08:56 czyli zlikwiduja straz miejska a pieniadze pojda na Korone? tego sie mozna po Kielcach spodziwac - juz widzimy patrole policji na osiedlach - komedia - tragifarsa po prostu - kabaret Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palce zabaw Re: 11 tys. podpisów za likwidacją straży miejski IP: *.kielce.vectranet.pl 05.04.12, 08:57 Chyba cała chamstwo, które dostało mandaty za parkowanie na trawnikach i chodnikach teraz się z zemsty wpisuje na tą listę podpisów. Straż musi być, ale zreorganizowana - patrole parkingowe powinny mieć swoje rejony i całą dobę na zmiany blokować i odholowywać źle parkujących, to szybko wróci porządek. Patrole od czystości miasta w tym samym trybie powinny pracować, bo syf mamy potworny na ulicach. I tak dalej... wszystko się da zrobić. A co zamiast Straży? Według gazety "palce zabaw" :-) A co to są palce zabaw? Bo mam niezłe skojarzenia :-) "...Za resztę trzeba budować palce zabaw..." Odpowiedz Link Zgłoś
oloros Re: 11 tys. podpisów za likwidacją straży miejski 05.04.12, 09:22 palce zabaw - to sie nadaje nie tylko do smiechu ale i do Freuda!!! - typowe czynnosci pomylkowe a straz - powinna dostac wieksze pieniadze, wieksze uprawnienia i dopiero bedzie spelniac swoja role - co sie oczywiscie chamstwu ktore w tym miescie jest dominujace bardzo nie spodoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: libray Re: 11 tys. podpisów za likwidacją straży miejski IP: 81.219.189.* 05.04.12, 10:05 W gminie Morawica przeprowadzono w pełni demokratyczne głosowanie na temat straży gminnej. Każdy "adres", czyli każda rodzina, dostała od gminy do wypełnienia ankietę , w której opowiedziała się za lub przeciw utworzeniu straży. W internecie można sobie zobaczyć wyniki głosowania. Co ciekawe przeważająca ilość głosów optowała za. Z tym, że ankieta zawierała również pytanie o zakres działań straży gminnej i to jest moim zdaniem całe clou. Mieszkańcy gminy chcą straży gminnej i sami zadecydowali czym straż bedzie sie zajmować. Ale to gmina Morawica, która ciągle dostaje krajowe nagrody za samorządność..... i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefek Re: 11 tys. podpisów za likwidacją straży miejski IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.12, 10:06 Widocznie tam myślenie nie boli i samorząd pamięta o tym, że co parę lat są wybory. Tylko zazdrościć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OnCK Re: 11 tys. podpisów za likwidacją straży miejski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.12, 10:58 Zwasz co piszesz!!! Chamstwo to Straż, która nie zna nawet podstawowych praw wynikających z konstytucji!!!! Dam przykład - wtargnięcie na teren prywatny bez zgody własciciela (podobno mieli sprawdzić czym się pali w piecu, ale jak tylko zobaczyli psa w kojcu tak nie interesowało ich nic poza daniem mandatu za psa, już żadnych rzeczy jakie są spalane nie sprawdzali tylko przykleili się do pieska). Poza tym wyskakują z jakąś kartką niby od Prezydenta Miasta że mogą wchodzić na posesje!!! Zawsze myślałem że najwyższą rangą aktu prawnego w Polsce jest Konstytucja a nie jaskaś uchwała prawa miejscowego która JEST NIEZGODNA Z USTAWĄ NADRZĘDNĄ!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lesgor54 W Ratuszu złożono 11 tys. podpisów za likwidacj... 05.04.12, 09:29 Te podpisy nic nie dadzą,bo rządzący Kielcami mają to w dupie.Dorwali się do władzy i granatem ich nie oderwiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Zbierajcie podpisy na referendum !!! IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.12, 15:12 > Te podpisy nic nie dadzą,bo rządzący Kielcami mają to w dupie.Dorwali się do wł > adzy i granatem ich nie oderwiesz... Te nie, ale jeśli nawet połowa z nich to ukarani słusznie za głupotę (np. parkowanie na całym chodniku), to i tak widać, że podpisy umieją zbierać. Czyli zebranie podpisów na odwołanie WELa nie powinno stanowić problemu, wszak rodzice przedszkolaków i wiecznie stojący w korkach pomogą. Do dzieła ! A z SM wystarczy wywalić Kozieła i Bafię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: Zbierajcie podpisy na referendum !!! IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.12, 17:56 Proponuję ,żeby ci co wpisują się na listy na Sienkiewicza róg Małej podawali nazwiska lub numery najbardziej służalczo wykonujących polecenia Lubawskiego.Można zrobić osobną listę tych nadgorliwców. Odpowiedz Link Zgłoś
nasze.kielce W Ratuszu złożono 11 tys. podpisów za likwidacj... 05.04.12, 09:35 Czas, żeby ktoś zaczął zbierać podpisy nad powołaniem Komisji, która sprawdzi w jaki sposób twórcy Stowarzyszenia Kielce Nasz Dom weszli w posiadanie wielu kamienic na Sienkiewce bo to są prawdziwe miliony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: W Ratuszu złożono 11 tys. podpisów za likwida IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.12, 15:56 A ja bym sprawdziła skąd Ty masz rower, jak jesteś na zasiłku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fkn Re: 11 tys. podpisów za likwidacją straży miejski IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.12, 09:36 Kto jest właściwie komendantem strazy miejskiej KOZIOŁ czy BAFIA? Szef wystawia zawsze do publicznych wystapień swojego zastepcę bo sam nie umie wydukać jednego sensownego słowa, paraduje tylko czasami w swoich lampasach, zastępca natomiast zawsze występuje nawet w środku zimy w swojej białej letniej służbowej, z krótkimi rękawkami koszulce i też nie umie niczego obronić, ani sensownie się wysłowić. A funkcjonariusze są od spacerowania po Rynku, zakładania blokad na koła i składaniu wieńców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryna Re: 11 tys. podpisów za likwidacją straży miejski IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.12, 10:05 Czasami pojawiają się na Ślichowicach - o godzinie 11 - wtedy można upolować mamy albo babcie z wózkami - łatwy łup! Później już nie ryzykują - po co? Odpowiedz Link Zgłoś
aakatana W Ratuszu złożono 11 tys. podpisów za likwidacj... 05.04.12, 09:47 Urzędnicy w ratuszu zaczeli pracować widać wpisy na forum .Solą w oku te 11000 podpisów . Jeśli ktoś ma to głęboko to powinien reprezentować bydło nie obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artem Re: 11 tys. podpisów za likwidacją straży miejski IP: *.opera-mini.net 05.04.12, 10:31 oczywiście wszyscy którzy za likwidacją to głupki albo miała mandaty:)))gdzie się tacy rodzą?? ps. było tyle czasu na reorganizację i nic się nie zmieniło, jak byli nieudolni tak są dalej.a miasto i tak 1 wielki parking Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: 11 tys. podpisów za likwidacją straży miejski IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.12, 10:53 Tak i jeszcze poza tymi marnie ocenianymi czynnościami chyłkiem, skradając sie umieszczają mandaty za wycieraczkami, robiac zdjęcia ze służbowych aparatów, głównie przyjecdnym z innych miast, w ramach żenujacej promocji naszego miasta, a kysz........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hih Re: 11 tys. podpisów za likwidacją straży miejski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.12, 11:31 Noo masz rację, bo w Kielcach należy szanować wszystkich kierowców i nie wolno karać mandatami za wykroczenia. Zwłaszcza przyjezdni powinni parkować gdzie chcą np. trawniki (mamy ich dużo) chodniki (tez nie jest ich mało). Pakujmy na deptakach, pod wejściami do sklepów czy bloków na osiedlach, na pasach i skrzyżowaniach wtedy będziemy mieć raj głąbie. Odpowiedz Link Zgłoś
spirit_horse Re: 11 tys. podpisów za likwidacją straży miejski 05.04.12, 13:44 Jakoś ich nie widzę na Ślichowicach? A byłoby za co mandaty wlepić, miejscami to już z takiego trawnika trudno wyjechać na ulicę, tak rozjeżdżone. Nie mówiąc już o parkowaniu na łukach i skrzyżowaniach. Żaden ze strażników jakoś się nie pałęta wieczorem kiedy wózki z rejestracjami TK, TKI, TOS, TSK, TBU, TPI, TSA stoją gdzie popadnie. No na ch taka straż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: 11 tys. podpisów za likwidacją straży miejski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.12, 13:53 dlatego powinno byc wiecej Strazy Miejskiej - wowczas ruchome patrole ale powinni miec tez uprawnienia policyjne i to jest glowna ptrzyczyna akle holota sie cieszy - bo jak nie bedzie strazy miejskiej wtedy beda juz robic co chca - osonbiscie juz nie wyjade ze swojej posesji bo ciagkle mi ja ktos zastawia - i zeby nie straz miejska wielokrotnie bym w ogole nie wyjechal ale glupkow nie brakuje - nawetr sie wstepnie policzyli - 11 000 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a glupis - jesli ten co placi ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.12, 14:02 czyli miasto, jasno nie okresli a potem nie weryfikuje ZA CO PLACI to nic sie nie zmieni - nie zaleznie od ilosci. Zakres "obowiazkow" winien byc JAWNY i JASNO okreslony w "umowie" miasta ze sluzba jakby niebylo "miejska" ilosc patroli, ich czestotliwosc, lokalizacja, zakres interwencji, obowiazki co do jakosci i KLASY pracownikow (byle bolek nie lapiacy sie nawet w Policji trafia do strazy miejskiej) - oraz pozniej sprawozdanie z w/w obowiazkow ich weryfikacja i dopiero wtedy placimy! tylko jest problem - ci co placa wcale niechca sprawdzac za co placa, albo nawet wiecej - nieformalnie wymagaja tego bylejactwa jakie widac teraz! Odpowiedz Link Zgłoś
bossmieciu Chcą likwidacji straży. W ratuszu złożyli 11 ty... 05.04.12, 14:10 Kto zlikwiduje "maszynkę" do robienia pieniędzy? Straż pwoinna istnieć, ale w całkowicie zmienionych strukturach. Cały czas mam przed oczami stojącego strażnika na Rynku, który pilnuje miejsca parkingowego dla "króla" Wojciecha i jego karocy. Według mnie to przekroczenie uprawnień, ale ... widać nikomu to nie przeszkadza, a Wojciech rządzi i robi co chce. Do wymiany nie tylko Straż, ale i cała "ekipa" w UM Kielce. Za remont odcinka drogowego na ul. Warszawskiej powinni się tłumaczyć w sądzie. NIGDY W ŻYCIU NIE WOLNO DAĆ UPRAWNIEŃ POLICYJNYCH STRAŻY MIEJSKIEJ !!! Wtedy dopiero byłby "kabaret". Oni są słuzbą porządkową i niech tak zostanie, wystarczy tylko, żeby wykonywali zadania do których są powołani, a nie "polowali" na mandaty, żeby nabić kasę UM Kielce. Swego czasu były patrole mieszane policjant i strażnik. I kiedy przyszło wdrożyć postępowanie mandatowe zawsze mandat wypisywał strażnik. Dlaczego? Ano dlatego, że z jego mandatu kasa idzie do Urzędu Miasta Kielce, a z mandatu policjanta do Świętokrzyskiego Urzędu Wojewódzkiego. Non stop popełniane są w UM Kielce przestępstwa mniejsze lub większe, ale każdy ma to w dupie. Układ, liczy się układ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eh Re: Chcą likwidacji straży. W ratuszu złożyli 11 IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.12, 16:45 Dzwonilem do nich 2 razy !!!!! i NIKT !!!!!!!!!! nie raczył odebrać a "trzymałem" sygnał dosyć długo, tak w sam raz aby przełknąć kęs i odłożyć pączka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smurfmadrala Re: Chcę likwidacji straży parkingu ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.12, 18:15 I tak ich kiedyś rozwiążą z nędzy, której przyczyną jest i ta żałosna lecz opłacana w milionach zbędna formacja, wkrótce społeczeństwo ruszy przeciw niewoli i haraczom socjalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eleonora Re: Chcę likwidacji straży parkingu ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.12, 19:26 ciekawi mnie kto jest kim w stowarzyszeniach "Nasz dom Kielce" i w "Forum obywatelskim" ? ~eleonora~ Grupa: Goście czy ktoś może udzielić jakiś informacji o członkach obu tych stowarzyszeń: kim oni są, czym się zajmują, jaką mają przeszłość, gdzie kiedyś pracowali i działali, czy byli już w jakiś stowarzyszeniach lub partiach, co w nich osiągnęli, jakie projekty realizowali itd. Pytam bo kilka z nazwisk jakie zasłyszałam kojarzy mi się różnie, a sami członkowie z wyjątkiem dwóch czy trzech panów w ogóle nie pokazują swoich twarzy i nazwisk. Trochę to dziwne jak na ludzi decydujących się na działalność publiczną. bardzo proszę o takie informacje a najlepiej aby wypowiedzieli się oficjalnie członkowie obu tych ugrupowań bo mam wiele pytań do nich. Liczę na ich odpowiedzi oraz na informacje wszystkich forumowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ert Re: Chcę likwidacji straży parkingu ! IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.12, 21:25 Nie wiem czy jesteś koza czy kozioł ale zbierz informacje o 11tysiącach sympatyków Naszego Domu i Forum Obywatelskiego. Być może jest wsród nich kandydat na przyszłego prezydenta Kielc. Niszcząc go pomożesz Lubawskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esteta a ja chcę, żeby SM cholowała od razu ! IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.12, 21:37 W pobliżu parkuje głupek, co albo zastawia cały chodnik, albo wyjazd. Obok SM przejeżdża kilka razy dziennie. Nawet blokady nie założą lenie. Dzwonienie nic nie daje, chyba nalepki z karnymi k...asami muszę zakupić... A powinni wynająć 2-3 laweciarzy i by były żniwa. Usuwać głupków z chodników, wyjazdów, ścieżek rowerowych. Ale tych nie ruszą, wolą czyhać pod bankomatem na Staszica, albo ganiać z Wesołej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łajniak Re: Czy to prawda? IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.12, 22:06 Czy to prawda, że te zebrane podpisy to jest mniej niż 1 (jeden) procent mieszkańców Kielc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsgh Re: Czy to prawda? IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.12, 10:17 Nie ma problemu, spokojnie można zebrać 50.000 głosów.Tylko po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! listy podpisowe IP: *.kielce.vectranet.pl 06.04.12, 10:53 Czy podpisy są wraz z adresem i numerem PESEL? Bo jeśli nie, to nie są ważne prawnie. I po sprawie. Druga kwestia - warto się zastanowić, komu się powierza swoje dane osobowe. To teraz chodliwy towar. Ludziom, o których się nic nie wie, a zaczepiają nas na ulicy i chcą podpisu, nie należy wierzyć w ciemno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxc Re: listy podpisowe IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.12, 11:10 Bez nerwów ,i tak się pozbędziemy kogo trzeba bo przebrał miarkę.nawet z lub bez PESELÓW.Czekaj cierpliwie to dopiero początek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łajniak Re: Czy to prawda? IP: *.dynamic.chello.pl 07.04.12, 01:58 @dsgh Nie zrozumiałeś mego pytania. Pytałem czy to prawda, że zebrane podpisy stanowią mniej niż 1% mieszkańców miasta Kielce. Prawda czy nie? A swoją drogą dziwne, że zadajesz sobie pytanie i sam sobie odpowiadasz w wątpliwy sposób. Ciekawy przypadek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Osłupiałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.12, 14:28 Skrzyżowanie Szczepaniaka,Al.Na Stadion - hurtownia tkanin...centralnie na skrzyżowaniu parkuje kilka samochodów,mimo,ze niedaleko zatoczki-w sam raz do parkowania.. Ale,coż to! Obok stoi 2 funkcjonariuszy Straży Miejskiej:-)) Pytam,co oni na to,czy im czasem taki sposó parkowania nie przeszkadza,bo mnie i owszem. Jakie było moje osłupienie,gdy stwierdzili,że to nie stanowi zagrożenia dla ruchu..po czym oddalili sie,nie podejmując żadnych czynności służbowych:-) Dzwonie więc do dyżurnego Straży Miejskiej,podając szczegóły...mimo obietnicy interwencji,przez 40 min.nikt sie nie pojawia:-) Samochody wdziecznie parkują dalej:-)))) Ależ oczywiście,że SM jest potrzebna...kwestia tylko komu i do czego:-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smurfmadrala socjalistyczny dług zabija Państwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.12, 22:14 Potworny, socjalistyczny dług publiczny rośnie, daje przerzuty jak rak, trzeba natychmiast zwalniać stada pasożytniczych urzędników i przetrzebić patologicznie rozdęty aparat władzy, kontroli, przymusu i inwigilacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MFw Re: Czy to prawda? IP: *.centertel.pl 13.04.12, 06:34 Niejaki "Łajniak napisał czy to prawda,że zebrane podpisy to jest mniej niz 1 (jeden ) procent mieszkańców". Tak Łajniaku ,gdyby Kielce były Warszawą, albo ty wróciłbyś do 4 klasy szkoły podstawowej bo tam na lekcjach matematyki uczą o procentach.Chyba ,że byłeś przez cały rok na wagarach lub jesteś przedstawicielem tej formacji do rozwiązania. Odpowiedz Link Zgłoś