Dodaj do ulubionych

Tydzień z głowy. Ustąpić muszą i urzędnicy, i s...

14.04.12, 11:30
generalnie jestem po stronie Stowarzyszenia. Urzędasy już nie raz udowodnili że się z nikim nie liczą a błędów w inwestycjach jest masa. Najbardziej rzucające się w oczy to spierdzielona ścieżka rowerowa przy skrzyżowaniu z Olszewskiego (część z kostki czerwonej część szarej). Skoro wszystkie ścieżki w mieście są szare a ścieżki czerwonego to dlaczego na remontowanym odcinku Krakowskiej chodnik jest czerwony? Czy nie można w jednym mieście mieć jednego standardu? O głupocie robieniu ścieżek z kostki nie wspomnę. Może ładnie to wygląda ale jeździ się po tym beznadziejnie

Obserwuj wątek
    • as-zalogowany Re: Tydzień z głowy. Ustąpić muszą i urzędnicy, i 14.04.12, 12:13
      Ano dokładnie - urzędnicy nie raz udowodnili, że na zdanie społeczeństwa mają pełną zlewkę i będą rządzić, jak im się podoba. Teraz, kiedy okazało się, że nie są nieomylni i bezkarni - postanowili się obrazić. Oj, chyba ktoś tu zapomniał - nos dla tabaki czy tabaka dla nosa.
      • Gość: obserwator Re: Tydzień z głowy. Ustąpić muszą i urzędnicy, i IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.12, 12:45
        Mam jednak wrażenie, że członkom stowarzyszenia w polityce inwestycyjnej miasta nie podoba się już nic, że krytykują wszystko co popadnie, tak jakby miarą ich działalności była ilość uwag krytycznych zgłoszonych możliwie do największej ilości instytucji. Nie jestem budowlańcem, nie jestem drogowcem, ale wydaje mi się, że nie wszystko, co powstaje w mieście, jest porażką.
        Panie Piotrze proszę ochłonąć i raz jeszcze poczytać np. oświadczenie, fora etc.
        Jeśli dla Pana merytoryczne argumenty są krytykowaniem co popadnie to współczuje..

PS A Budowlanemu nadzorowi polecam wybrać się ( zabrać Sayora ze sobą) na wiecznie remontowaną ulicę Krakowską gdzie na wys. bazy mpk (tfu) i zobaczyć jak pięknie słup oświetleniowy stoi na środku chodnika a obok metry wolnego trawnika ( było gdzie przesunąć chodnik). I tyle w temacie o kieleckich specjalistach...

• Gość: fiku Re: Tydzień z głowy. Ustąpić muszą i urzędnicy, i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.12, 16:20
          bardzo trafne podsumowanie sytuacji przez Pana redaktora
          stowarzyszenie jest raczej mlode i musi sie jeszcze sporo nauczyc, przede wszystkim rozmawiac z poszanowaniemargumentow i pracy innych ludzi, (czyli tego samego czego oczekuja od urzednikow) ;
          mimo wszystko fajnie ze jest awantura o cos sensownego, o kierunki i sposoby rozwoju, o rozwiazania techniczne itp, moze cos z tego byc sensownego
          miasto lekko sie zdziwilo chyba ze ktos bardzo serio ( nie oceniam czy sluszne sa uwagi i monity) przygląda się jak wydawane sa pieniądze :)
          • Gość: aro Kpisz? IP: *.kielce.vectranet.pl 15.04.12, 10:21
            Redaktor, który pisze, w stylu: no przecież my tacy dobrzy dla was byliśmy, ale teraz to musimy (sorki "muszę") pogrozić wam paluszkiem, bo ... na za dużo sobie pozwalacie i jak ktoś śmie krytykować władze TAK CZĘSTO?!?!
            A potem: my jesteśmy neutralni [tu szczęka porysowała mi parkiet - Szwajcaria przy GW to karzełek].

Czemu GW nie przytoczy treści dokumentów i pism?
    • bikogt Tydzień z głowy. Ustąpić muszą i urzędnicy, i s... 14.04.12, 14:16
      Projekty przygotowywane przez UM zawierają błędy, które stowarzyszenie tylko wytyka. Jeśli nikt nie zwróci uwagi, to powstają takie "wynalazki", jak opisywane przeze mnie (tutaj).
      Sam zgłaszałem uwagi do projektu Armii Ludowej w sprawie ścieżek, bo po prostu były źle zaprojektowane. Myślę, że Stowarzyszenie nie jest za blokowaniem inwestycji, a jedynie stara się, aby inwestycje te były dobrze zrobione, zrobione z głową.
      • Gość: glinda Re: Tydzień z głowy. Ustąpić muszą i urzędnicy, i IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.12, 20:18
        Masz racje ,ale czy te twoje zastrzeżenia wzięto pod uwagę czy nie, bo nigdzie nie czytałem aby MZD ogłosił wyniki z konsultacji .Czy to był tylko protest dla protestu?Ale zastrzeżenia popieram i dlaczego nie mogą na tym planowanym odcinku Armii Ludowej zrobić ścieżki rowerowej np 2m ,tereny mają dosyć same nieużytki.
      • Gość: kielczanin Re: Tydzień z głowy. Ustąpić muszą i urzędnicy, i IP: *.kielce.hypnet.pl 15.04.12, 16:41
        miastowe urzędasy wreszcie dostają baty za swoje dyletanctwo i niedbalstwo. Dziękuje p. Stradomoski że Pan działa - oby wiecej takich jak Pan.
    • thekaroten Tydzień z głowy. Ustąpić muszą i urzędnicy, i s... 14.04.12, 17:18
      Ale moment moment... może i ktoś musi ustąpić, ale najpierw trzeba wiedzieć, o co toczy się spór. Wygląda na to, że na pierwszym miejscu o dumę i emocje, więc dyskusje na niewiele się zdadzą.
      • Gość: bubu Ustąpić muszą wszyscy!! IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.12, 18:10
        dokładnie, chyba o to chodzi.
        o próbę udowodnienia że to Ja mam rację a nie Ty,
        energię użytą na walkę spożytkować na współpracę, ale........
        kompromis to trudna sprawa i wymaga ciężkiej pracy i wyrzeczeń!!! Wszystkich,
        DUMA do kieszeni i rozmawiamy, szanując się wzajemnie,
        a nie kończąc rozmowy wyzywać adwersarzy od głupków,
        którzy maja czelność inaczej postrzegać świat
        • Gość: eleonora Re: Ustąpić muszą wszyscy!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.12, 18:22
          Dla mnie istotne będzie stanowisko ministerstwa, bo jednak jest to organ mocno niezależny i znajduje się w większym ośrodku miejskim, co oznacza, że poziom merytoryczny jest na zupełnie innnym poziomie. My w Kielcach nie mamy środowiska inteligenckiego, a Politechnika siedzi cicho, bo lepiej nie wystawiać nosa niż skompromitować się swoim poziomem, więc urzędnicy mogą robić, co chcą, bo nikt się nie odezwie i nie zakwestionuje, a efekty już są. Tysiące m2 wyciętej zieleni, obrzydliwe ekrany na Świętokrzyskiej, a podobno ma być ich jeszcze więcej i tak można wymieniać bez końca, a to tylko efekt obserwacji, więc strach myśleć, co zawierają kolejne projekty. Kiedyś chyba było lepiej, bo nie było manny pieniędzy i każdą złotówkę oglądało się z każdej strony, teraz chyba woda sodowa uderzyła miastu do głowy, a tracą na tym zwykli mieszkańcy.
          • kata-tonik To stowarzyszenie ma rację 16.04.12, 01:18
            Przecież wiadomo, że to stowarzyszenie ma rację. No bo co może powiedzieć ministerstwo?

A) Ministerstwo powie, że Stowarzyszenie rzeczywiście wskazało idiotyczne elementy w tych projektach - to znaczy, że stowarzyszenie miało rację i uratowało Kielce przed koniecznością zwrotu kasy za budowę bubla.

B) Ministerstwo powie, że projekty są OK - to znaczy, że stowarzyszenie nic nie zaszkodziło, bo Kielce kasę dostaną, czyli prezydent Sayor nie miał o co narzekać.

Tak czy siak cała sprawa wyjdzie miastu na dobre. Tylko urzędnicy ryzykują kompromitację, jeśli się okaże, że chcieli budować według projektu sprzecznego z wnioskiem o dofinansowanie. A skoro im to już podobno Unia zatwierdziła, to nie mają się czego bać, prawda? ;)
        • Gość: głos mieszkańca Re: Ustąpić muszą wszyscy!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.12, 18:44
          Gość portalu: bubu napisał(a):

> dokładnie, chyba o to chodzi.
          > o próbę udowodnienia że to Ja mam rację a nie Ty,
          > energię użytą na walkę spożytkować na współpracę, ale........
          > kompromis to trudna sprawa i wymaga ciężkiej pracy i wyrzeczeń!!! Wszystkich,
          > DUMA do kieszeni i rozmawiamy, szanując się wzajemnie,
          > a nie kończąc rozmowy wyzywać adwersarzy od głupków,
          > którzy maja czelność inaczej postrzegać świat

Alez oczywiscie, że chodzi o ambicje i ego urzedników. To samo przecież było z teatrem Kubuś! Obrońcy teartu wielokrotnie zapraszali do dyskusji, urzędnicy cały czas robili uniki i usiłowali przeforsować swoja wolę! Sytuacja ze SKI jest analogiczna, a postawa urzedników niezmiennie pozostaje arogancka i nieugodowa. Tak dalej być nie może, mamy demokrację, a nie urzedniczą dyktaturę.
          • Gość: fdds Re: Ustąpić muszą wszyscy!! IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.12, 20:30
            chyba jednak chodziło o WSZYSTKICH,
            i urzędników i SKI
            zobaczcie na ich forum, są merytoryczne wypowiedzi, są niemerytoryczne i są emocjonalne
            te ostatnie często przekraczają chyba pewien poziom dyskusji :(
            • Gość: asd Re: Ustąpić muszą wszyscy!! IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.12, 21:56
              Przekroczony poziom to zostal ostatnio ale przez pewna osobe..
              • Gość: Pakosz Re: Ustąpić muszą wszyscy!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.12, 22:12
                Dach nad Amfiteartem Kadzielnia wg urzedników miał wygłuszać hałasy ze sceny i wszystkim w koło robić dobrze.Wyszło jedno wielkie g... bo hałas słychac wszedzie w koło lepiej niz w Amfiteatrze.Urzędasy wywracają kota do góry ogonem mimo że wiadomym było z eksperetyzy wykonanej na zlecenie UM że cały projek dachu jest wadliwy i będzie generował potężny hałas na całą okolice.Teraz mają założyć ekrany ale pewnie nie wiele dadzą bo problem w konstrukcji dachu który działa membrama odbijając hałas wprost na cała okolicę. Bardzo dobrze że Stowarzyszenie patrzy im na łapy bo się może jedynowładztwo skończy.
                • Gość: x Re: Ustąpić muszą wszyscy!! IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.12, 09:57
                  Tępota urzędników miejskich jest jak góra lodowa, która zatopiła Titanica i tak pan Słoń z MZB w rozmowie ze mną stwierdził" iż zapisy w księdze wieczystej są nieistotne, nieważne ponieważ panuje w nich bałagan" ważne jest co on mówi Tak właśnie Lubawski dobiera sobie urzędasów
            • Gość: niestety Re: Ustąpić muszą wszyscy!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.12, 18:14
              Gość portalu: fdds napisał(a):

> chyba jednak chodziło o WSZYSTKICH,
              > i urzędników i SKI
              > zobaczcie na ich forum, są merytoryczne wypowiedzi, są niemerytoryczne i są emo
              > cjonalne
              > te ostatnie często przekraczają chyba pewien poziom dyskusji :(

Pokaż mi JEDEN merytoryczny argument ze strony urzędników, bo ja nie widzę żadnego. ŻADNEGO. Za to arogancji i prymitywnego cwaniactwa co niemiara.
              Pan prezydent już w czasie kampanii wyboczej pokazał gdzie ma mieszkańców miasta i nie raczył brać udziału w debatach. Widać całą skłonność urzędników do dyskusji. Jeden Pan Hajdorowicz czasem się odzywa i przedstawi swoje racje, reszta każdego o innym zdaniu uważa za wroga.
    • antyramka4 Tydzień z głowy. Ustąpić muszą i urzędnicy, i s... 15.04.12, 11:50
      Kargule i Pawlaki Siadać do Stołu bo kierowcy/mieszkańcy czekają na nową drogę (Armii Ludowej)a rowerzyści/mieszkańcy na bezkolizyjne i szerokie (Ścieżki Rowerowe).
      Bo jak się nie dogadacie to Grecja,Hiszpania ,teraz Włosi chętnie się ucieszą z Polskiego Piekiełka
      .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka