Dodaj do ulubionych

Zwolnienia nauczycieli. Ostateczne dane

06.06.12, 19:17
A co robią Związki w tej sprawie?
Obserwuj wątek
    • kontonaspam44 Zwolnienia nauczycieli. Ostateczne dane 06.06.12, 19:18
      A co tam oświata. Najważniejsze, że na Koronkę się miliony znalazły.
      • Gość: / Re: Zwolnienia nauczycieli. Ostateczne dane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.12, 19:24
        a po co debila szkoluy - piwko imprezka i koronka - zeby sie umial podpisac i wystarczy
        • Gość: idiota Re: Zwolnienia nauczycieli. Ostateczne dane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.12, 19:29
          Ciemnotą i nieukami lepiej i wygodniej się rządzi.Na swoje potrzeby bedzie pieniądz.
          • Gość: Rodzic Re: Zwolnienia nauczycieli. Ostateczne dane IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.12, 19:43
            Gdyby w szkołach było więcej uczniów, nie byłoby potrzeby zwalniania nauczycieli. Sami jesteśmy winni . Narzekanie na prezydenta , Radę Miasta i wszystkich innych jest po prostu objawem dyletanctwa.
            • Gość: LosAdamos Re: Zwolnienia nauczycieli. Ostateczne dane IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.12, 19:49
              Niż demograficzny jest wielką szansą dla edukacji. Zmniejszająca się ilość dzieci w klasach daje możliwość lepszego uczenia niż w klasie, w której jest ponad 30 uczniów... Rozumiem, że edukacja jest drogą inwestycją, ale kapitał ludzki buduje się jakością a nie ilością populacji. Pytanie retoryczne: dlaczego w dobrych, elitarnych szkołach prywatnych klasy są tak ograniczone co do liczby uczniów?
              • Gość: to Re: Zwolnienia nauczycieli. Ostateczne dane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.12, 20:03
                tylko za "komuny " można było zdobywać wiedzę za darmo. Teraz wszystko kosztuje i liczy się tylko wynik ekonomiczny. Samorządy nie chcą doplacać do szkół. Zapominają że w szkolach uczą się dzieci podatników z podatków których żyją te samorządy.
      • Gość: Adnan25 Re: Zwolnienia nauczycieli. Ostateczne dane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.12, 21:22
        Na Koronkę daje miasto, a na szkoły w województwie kuratorium. To dwie różne sprawy.
    • matuzalem.1 Zwolnienia nauczycieli. Ostateczne dane 06.06.12, 20:27
      To jest efekt działania "rządzących". Oni nie patrzą na potrzeby społeczeństwa, które ich wybrało, a jedynie na własne zachcianki. Taką zachcianką jest między innymi sponsorowanie klubu piłkarskiego przez miasto. I na nic tu opowiastki, że to z innej puli itd. Jeżeli nie ma pieniędzy na podstawowe potrzeby, a takim są przedszkola i szkoły, to nie powinno być również na zachcianki typu klub piłkarski. Jak już wcześniej ktoś wspomniał "rządzącym" nie są potrzebni ludzie wykształceni, bo tacy są niebezpieczni, mają swoje zdanie i myślą, a im są potrzebni tacy, którzy będą na nich pracować. Ktoś zadał pytanie co robia związki zawodowe? Powtarzam z uporem maniaka, że związki zawdowe to najgorsze zło jakie istnieje w każdym zakładzie pracy. To grupa osób, jak nie banda, która patrzy jednynie na własne korzyści, nie na interes ludzi, których ponoć reprezentują. Na temat nauczycieli ma własne zdanie, ale nie o to tu teraz chodzi, chodzi o to, że w mieście źle się dzieje, a "rządzący" robią co chcą. Kielce traktują, jak prywatny folwark. Kto ma się im przeciwstawić, jak w urzedzie miasta, czy innym 90% ludzi zatrudnionych jest "po układzie" lub koligacjach rodzinnych. Nikt sie nie odzywa, bo się cieszy, że ma pracę.
      • Gość: uczeń Re: Zwolnienia nauczycieli. Ostateczne dane IP: 213.77.117.* 07.06.12, 09:01
        co tam nauczyciele ważne że PiS nie rządzi bo PełO to inteligencja a reszta to masy pracujące
    • mamaika Zwolnienia nauczycieli. Ostateczne dane 06.06.12, 20:38
      Widzę,że większość komentarzy wyszła spod rąk nauczycieli, sfrustrowanych zresztą jak zwykle. Co do jakości nauczania - przydałoby się podnieść poziom własny moi drodzy . Co do zmniejszenia etatów - to normalna rzecz, gdy spada ilość uczących się dzieci , i jaka ogromna szansa dla zwolnionych na zmianę pracy, na którą też bez przerwy narzekacie a trzymacie się etatów rękami i nogami . Szkoda tylko , że zostana na etatach starzy maruderzy i a niestety stracą pracę młodzi i ambitni. Na marginesie już zupełnie dodam,że większość nie ma zielonego pojęcia o zasadach finansowania szkolnictwa.
      • Gość: / Re: Zwolnienia nauczycieli. Ostateczne dane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.12, 20:59
        widac ze liczy si etylko w wychowaniu indokrynacja - poziom nauczania , jego jakosc - bez sensu
        to jest planowe , systematyczne i dobrze zorganizowane niszczenie Narodu
        bedziecie wszyscy leuropejczycy - do zmywaka - od czasow niepamietnych ten teren dostarczal niewolnikow na Zachod - to byl jedyny towar eksportowy
      • Gość: Rodzic Re: Zwolnienia nauczycieli. Ostateczne dane IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.12, 21:03
        O liczbie uczniów w klasie nie decyduje prezydent miasta ani rada miejska czy gminna tylko miłościwie nam panujący rząd P. Tuska , najlepszego kopacza wśród kanclerzy, znanego z realizacji obietnic wyborczych, wybrany przez tych "młodych, wykształconych, z dużych miast". Dokonaliście takiego a nie innego wyboru, więc macie to chcecie.
      • Gość: LosAdamos Re: Zwolnienia nauczycieli. Ostateczne dane IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.12, 21:39
        A może spod ręki młodych i ambitnych, którzy i tak stracą pracę?! Nie ma to jak pisać i myśleć stereotypami.
      • Gość: spalmosty Re: Zwolnienia nauczycieli. Ostateczne dane IP: *.kielce.vectranet.pl 06.06.12, 21:50
        Nie wiem skąd takie wnioski wyciągnęłaś, ja wyciągam wniosek, że postrzegasz się jako "młodą i ambitną" - która "starych" najlepiej wysłałaby w piiiizdu. Ciekawe czy swoich rodziców też uważasz za starocie, których należy się pozbyć.
        TYle w temacie młody/stary.

Jedyne w czym się z tobą zgadzam to, że ludzie na forum nie mają pojęcia o finansowaniu szkolnictwa - mój wniosek: to nie nauczyciele.
        • mamaika Re: Zwolnienia nauczycieli. Ostateczne dane 06.06.12, 22:02
          W przeciwieństwie do części nie piszę jako "gość", młoda nie jestem , ambitna owszem,ale nie w dziedzinie nauczania :-) . Jako rodzic dziecka uczacego się mam pośredni kontakt ze szkolnictwem , więc to moja opinia a nie wyrocznia . Są fantastyczni nauczyciele z długoletnim stażem i pasją , lubiących robić to co robią - młodzeż ich naprawdę docenia, jest też masa odwalających godziny w szkole pracowników , bo słowo nauczyciel to o wiele za wiele., za to świetnych we włażeniu w przysłowiowyc tyłek dyrekcji, byle nie wylecieć .
          • Gość: spalmosty Re: Zwolnienia nauczycieli. Ostateczne dane IP: *.kielce.vectranet.pl 07.06.12, 19:27
            Na przyszłość może jednak nie uogólniaj, bo teraz jednak wyrażasz nieco inną opinię a zapamiętają tylko tą pierwszą.
    • inkwizytorstarszy Zwolnienia nauczycieli zbyt małe... 07.06.12, 02:41
      Połowę "pedagogów" wywalić na zbity pysk, niech zobaczą jak za ich zarobki trzeba ciężko pracować, a nie wyć w proteście że ich nie kochamy, banda darmozjadów.
      No, użyłem sobie, ale dobrzy pedagodzy nie muszą się martwić, bo młodzież ich kocha....
      • Gość: żak Re: Zwolnienia nauczycieli zbyt małe... IP: *.internetunion.pl 07.06.12, 07:24
        Młodzież kocha tych ,którzy nic nie wymagają, ale na stare lata dopiero przychodzą po rozum do głowy.
      • Gość: księgowy Re: Zwolnienia nauczycieli zbyt małe... IP: *.dynamic.chello.pl 07.06.12, 07:27
        Oficjalne dane. Średnia pensja nauczyciela dyplomowanego w województwie świętokrzyskim: ok. 4870 brutto.
        Mało? Dużo?
        Dla tych, którzy naprawdę pracują, kształtują przyszłość ludzi, dają im wiedzę - mało. Dla opierdzielaczy - bardzo dużo. Za dużo.
        • Gość: księgowy 2 Pracuję rzetelnie. IP: *.kielce.vectranet.pl 07.06.12, 10:32
          Brutto? Naprawdę? Ja mam na pasku brutto zdecydowanie mniej. Z twojej kwoty brutto wynika, że co miesiąc brakuje mi ponad 1000 zł netto. Podaj zatem swój adres, żebym mogła się zgłosić bo brakujące pieniążki. Z góry dziękuję.
        • Gość: Pedro_18 Re: Zwolnienia nauczycieli zbyt małe... IP: *.dynamic.chello.pl 07.06.12, 11:15
          Radzę również sprawdzić po jakim czasie nauczyciel staje się dyplomowanym ;)
    • plantin Mam tylko nadzieję że zwolnią partaczy, których 07.06.12, 11:18
      wśród nauczycieli jest pełno (jak wszędzie) i którzy przynoszą więcej szkody prawdziwym nauczycielom jak i nauczanym dzieciom. Ale znając realia obawiam się że pracę stracą, ci co będą mieli za małe plecy a dobór merytoryczny spadnie na drugi lub nawet trzeci plan...
      • Gość: Kumoter Re: Mam tylko nadzieję że zwolnią partaczy, który IP: *.internetunion.pl 07.06.12, 13:03
        Oczywiście, że układy i powiązania rodzinne , pepotyzm odgrywaja zasadniczą rolę w zatrudnianiu i to jest wszędzie w kazdej dziedzinie. To jest niepisana reguła.
        • plantin No co Ty ? - wśród takich wzorców moralnych 07.06.12, 13:40
          i wychowawczych także ? Myślałem że chociaż nauczyciele są wolni od takich amoralnych zachowań...
        • Gość: Rodzic Re: Mam tylko nadzieję że zwolnią partaczy, który IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.12, 19:37
          Tam gdzie na kierowniczych stanowiskach są ludzie nieuczciwi, zazwyczaj z nadania partyjnej mafii, często dochodzi do łamania zasad etyki, do nepotyzmu , przekrętów , krzywdzenia i wykolegowania ludzi spoza ukladu. Rzeczy takie dzieją się we wszystkich profesjach, nie tylko w oświacie. Czy nie podobnie funkcjonuje np. słuzba zdrowia? Czy aby otrzymać pracę bądź kierownicze stanowisko potrzebne są kwalifikacje? Większą wartość mają układy i układziki, a sprawy kwalifikacji są najmniej ważne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka