tomkattkk 19.12.12, 06:27 Ja to bym opierdzielił na biało. Wapnem, żeby odkazić i najlepiej niech zrobią to więźniowie. Tanio, szybko :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gościu Re: Niezwykła metamorfoza bloku z wielkiej płyty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.12, 13:37 jestem za !!! Obielić wapnem i spokój , choć pewnie szybko zszarzeje, ale grzyba nie będzie. PS. Foto 11. - czy ten gościu "architekt" proponuje zamalować okna na brązowo i szaro/czarno ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smurfmadrala wieśtuning archi-polo rulez IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.12, 14:10 Czy można przechowalnie na siłę roboczą pomalować spokojnie, bez bazarowo-sportowych bajerów? Czy peerelowski wyrób motoryzacyjny m-ki "Syrenka" potrzebuje alufelg z ultraniskimi kapciami, spoilera, diodowych ślepi i metalicznego lakieru? Skąd u młodych, wykształconych, z dużego miasta architektów azjatycko-cygańsko-multikulti dekoracjonizm ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smurfmadrala wieśtuning archi-polo rulez IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.12, 14:15 Wszystkie propozycje są do dupy, ale najmniej dresiarska jest wersja 11, wrocławska . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plastyk Re: Niezwykła metamorfoza bloku z wielkiej płyty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.12, 17:03 Błagam, żadnej więcej pstrokacizny! Bardzo kontrastowe barwy na budynku tej wielkości i w takim miejscu to nie jest dobry pomysł. Tylko stonowane kolory! Niektóre z tych propozycji, niestety, nadawałyby się prosto do konkursu na największy koszmarek, w jakim niedawno braliśmy udział głosując. Podobają mi się dosyć projekty Pani Iwony Podlasińskkiej, zwłaszcza drugi w kolejności, projekt z Wrocławia (nr 11) i druga, ta bardziej stonowana propozycja op-artowska - chyba ta ostatnia najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szansa jak Filip z konopi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.12, 01:06 Myślę, ze propozycja arch. Iwony Podlasińskiej , obramowania okien w celu upodobnienia nieco tego betoniaka do kamienic obszaru ul. Żeromskiego i Seminaryjskiej ale! także gamą barw , jest słuszna . Osiedle KSM w głębi także powinno zachować szlachetną barwę tej części miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Au-gusto Re: Niezwykła metamorfoza bloku z wielkiej płyty IP: *.adsl.inetia.pl 02.01.13, 12:35 oj chyba się nie przyjrzałeś, chodziło o dobranie kolorów do malowania elewacji - a tu diskopolowy pleksiglas, który obejdzie syfem i będzie szary jak i ta elewacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niepla'styk Re: Niezwykła metamorfoza bloku z wielkiej płyty IP: *.dynamic.chello.pl 02.01.13, 19:24 Mój profesor nauczał nas; gó... z czubkiem czy bez czubka, pozostaje gównem. I te propozycje dowodzą, iż miał całkowitą rację. Z powyższym zastrzeżeniem, zdecydowanie najlepszą jest propozycja kolorystyczna ?tony'iego. Dziękuję za dopuszczenie do głosu i za uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profesor Re: Niezwykła metamorfoza bloku z wielkiej płyty IP: *.centertel.pl 02.01.13, 21:21 po tych wykładach, na pewno jesteś teraz mistrzem w walaniu gnoju od krówek ; -) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szansa Re: Niezwykła metamorfoza bloku z wielkiej płyty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.13, 21:34 I słusznie, pomalować tak, aby nie bylo go wcale widać ; no moze troszkę :) Przyznaję nie-plastykowi rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profesor Re: Niezwykła metamorfoza bloku z wielkiej płyty IP: *.centertel.pl 02.01.13, 22:37 jak dobrze ze nie macie na nic wpływu w tym temacie :-p , życzę mieszkańcom żeby wkońcu doczekali się jakiegoś oryginalnego pomysłu w nowym roku :D Odpowiedz Link Zgłoś
urszka Niezwykła metamorfoza bloku z wielkiej płyty [W... 19.02.13, 09:50 Rozumiem jakby to były wszystkie projekty amatorów, ale żebyśmy mieli aż tak słabych architektów, prawie wszystkie prace są kiczowate (podoba mi się jedynie ta z Wrocławia). Najlepiej jakby pomalowali na biało lub ciemną ale dobrymi materiałami. Odpowiedz Link Zgłoś