Dodaj do ulubionych

Francuskie bistro po Pizzy Hut. Kielczanie polu...

03.02.13, 17:05
Trzymam kciuki!:)
Obserwuj wątek
    • Gość: maorys Re: Francuskie bistro po Pizzy Hut. Kielczanie po IP: *.kielce.vectranet.pl 03.02.13, 17:46
      Nie znoszę crossaintów i ciasta francuskiego :). Ale... może inne dania będą super. Bardzo przyjemny klimatyczny wystrój, i wreszcie coś innego. Takich właśnie lokali potrzeba w Kielcach, a jeszcze bardziej potrzeba ich na Sienkiewce, bo taki powinien być jej charakter, a banki won.
      Ja też życzę powodzenia, napewno zajrzę :)
      • Gość: marek Re: Francuskie bistro po Pizzy Hut. Kielczanie po IP: *.adsl.inetia.pl 03.02.13, 17:52
        Powodzenia, takich miejsc centrum trzeba!
        • Gość: konsument Re: Francuskie bistro po Pizzy Hut. Kielczanie po IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.13, 18:05
          Wyglada bardzo ładnie. Niech sie handlarzyny szmatami z centrum uczą jak się lokal odstawia.
          Zamiast tych zdjęć czarno białych z rynkiem krakowskim wolałbym zdjęcie starych Kielc :) W poniedziałek jestem na degustacji.
    • Gość: Ulirich v Re: Francuskie bistro po Pizzy Hut. Kielczanie po IP: *.kielce.hypnet.pl 03.02.13, 18:44
      Oczywiście - powodzenia! Mam nadzieję, że kamienicznik nie wykończy czynszem tego miejsca. Bo to jest w tej chwili największy problem ulicy Sienkiewicza. Czynsze czasem większe niż te w galeriach handlowych. I później się dziwić, że same banki i telefonie komórkowe. Ale to raczej krótka droga zysku - im więcej banków tym mniej ludzi co powoduje spadek zainteresowania takimi miejscami także przez banki i kamieniczniki zostają z niczym. Czasem rynek i czas najlepiej wykańczają chytrych...
      • Gość: Lilly Re: Francuskie bistro po Pizzy Hut. Kielczanie po IP: *.kielce.vectranet.pl 03.02.13, 18:51
        na pewno zajrze, mam nadzieje, ze sie uda. Pizza hut miala jak dla mnie sens wlasnie w tym miejscu.
        • Gość: jaś Re: Francuskie bistro po Pizzy Hut. Kielczanie po IP: 193.59.56.* 03.02.13, 19:20
          Zyczę szczęścia - na pewno zajrzę.
          • Gość: erenegie Re: Francuskie bistro po Pizzy Hut. Kielczanie po IP: *.adsl.inetia.pl 03.02.13, 19:46
            niech sie sklepikarze ucza, jak ma wygladac lokal w centrum miasta, piekne drewniane okna, brak szkaradnych reklam, klasa! brawo!
        • Gość: czeslaw g. Re: Francuskie bistro po Pizzy Hut. Kielczanie po IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.13, 20:08
          Centrum to esencja własnie takimi lokalami a jakieś pizze sieciowe dla popkorniarzy to do galerii sru moze być. W tym przypadku zmiana na duży plus. Ciężko znaleźć w Kielcach dobry lokal, wszystko to jakieś lata 90`, tutaj można zaprosić znajomych z innych miast bez wstydu.
          Rozumiem, że WI-FI to podstawa w lokalu w 2013 r.? Będzie?
          • Gość: scyzor Re: Francuskie bistro po Pizzy Hut. Kielczanie po IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.13, 20:11
            fajny post, a niestety na koniec i tak słoma z butów wyszła...Wi-Fi? A komu to potrzebne w restauracji?
            • Gość: Lilly Re: Francuskie bistro po Pizzy Hut. Kielczanie po IP: *.kielce.vectranet.pl 03.02.13, 20:47
              wlasnie...
              Nie ma to jak przyjsc zjesc i odpoczac, a za plecami slyszec rozmowe tel., klikanie . Ech.
            • Gość: aga Re: Francuskie bistro po Pizzy Hut. Kielczanie po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.13, 20:47
              super, też wpadnę, już wysyłam info do znajomych, też się cieszę ,że nie bank lub apteka w tym miejscu powstała, francuska kuchnia OK :)
            • Gość: czeslaw g. Re: Francuskie bistro po Pizzy Hut. Kielczanie po IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.13, 00:45
              To nie restauracja to po 1. Po drugie jak wam klika klawiatura to czas zmienić na taką co nie klika ;) Też szanuję ciszę i spokój i wiem co to empatia wobec innych bo od kogoś też jej oczekuję więc mam na myśli ludzi kulturalnych. Skoro to bistro to z chęcią człowiek zajrzy tam zjeść coś a w razie potrzeby zrobi przegląd prasy czy wyśle ważne maile, a mamy 2013 rok więc nie koniecznie w formie gazetowej ale np. na tablecie. Cieszę się stałym łączem w tel. kom, ale Wi-Fi znacznie szybsze. Takie czasy lokal bez wi-fi to jak bez toalety :)
            • Gość: emmka Re: Francuskie bistro po Pizzy Hut. Kielczanie po IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.13, 10:32
              tym, którzy chcą zaprosić swoich gości-kontrachentów na przyjemny posiłek w niezobowiązującej atmosferze i jednocześnie porozmawiać o interesach.
          • Gość: Jula Re: Francuskie bistro po Pizzy Hut. Kielczanie po IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.13, 19:56
            Byłam, widziałam, lokal nie w moim stylu, kawa na pewno nie dla tych co lubią kawkę np w Coffee Heaven czy Coco Obsession. Oczekiwałam zdecydowanie innej jakości w tym miejscu. Ciastka wyglądają słabo ale może dobrze smakują nie próbowałam . Klimat raczej jak u prababci w saloniku, właściwie na razie w ogóle brak klimatu ale może emerytom się spodoba ja raczej tam już nie będę zaglądać ale życzę powodzenia!
      • Gość: -w- Re: Francuskie bistro po Pizzy Hut. Kielczanie po IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.13, 21:49
        Ale to kamienicznik właśnie otwiera... Ale lepszego pomysłu nie mógł mieć, już czuję, że polubię ten lokal :)
        • Gość: Ulirich v Re: Francuskie bistro po Pizzy Hut. Kielczanie po IP: *.kielce.hypnet.pl 03.02.13, 23:10
          W takim razie miły wyjątek od reguły. Zamiast banku - własny ryzykowany biznes. Hmmm... Tym bardziej powodzenia ;)
          • Gość: parker Re: Francuskie bistro po Pizzy Hut. Kielczanie po IP: *.adsl.inetia.pl 03.02.13, 23:47
            ale wifi to dzis podstawa, jak rogalik ;) powodzenia!
    • Gość: Lelum Re: Francuskie bistro po Pizzy Hut. Kielczanie po IP: *.kielce.vectranet.pl 03.02.13, 21:49
      Super :) Jeszcze tylko niech szybkość obsługi będzie rodem z Paryża a lokal zmiecie konkurencję :-)
    • clio55 Francuskie bistro po Pizzy Hut. Kielczanie polu... 03.02.13, 22:13
      Tylko nie Internet -sama jestem miłośniczką Internetu , ale w takim wnętrzu bez tego WI-FI bardzo proszę!!
      • Gość: fobia Re: Francuskie bistro po Pizzy Hut. Kielczanie po IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.13, 00:52
        Ludzie żyjecie i dajcie żyć innym, co wam internet przeszkadza, to podstawa. Widać wścibskość przemawia i chętnie by się zaglądało co robią inni przy stolikach. Bez wi-fi będzie odstawać w tej kwestii od innych a resztą zapowiada się przodować.
        Ktoś z Was napisał, że pochwały się należą bo na Sienkiewce ryzykowny biznes... Raczej decyzja skazana na sukces, jak ktoś nie zauważa zmian społecznych jakie zachodzą w świecie przez ostatnie 20 lat i dalej sprzedaje to samo w taki sam sposob w takich samych warunkach od 20 lat to powodzenia w biznesie... a po 20 nie ma gdzie usiąść w lokalu w centrum.. fakt, że brakowało dobrego lokalu w CK może ten to zmieni.
        • Gość: smurfmadrala bistro,falafel,kebab,pizza,fastFJUT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.13, 08:44
          W czerwcu mam gości, odwiedzi mnie w CK para z zagranicy,
          pokażę przyrodę, krajobraz, architekturę, kulturę w tym polską/!/ kuchnię,
          czy jest w CK wyższej kategorii restauracja polska?
          Powtarzam POLSKA restauracja,
          /bez szatubrjandów, gaspaczo, prosziuto, pipek jankiela i soljanki/.
          Widziałem w Niemczech niemieckie restauracje, w Rosji rosyjskie, na Wegrzech węgierskie,
          w Norwegii norweskie, itd.
          czy jest w CK RESTAURACJA POLSKA ?
          Kiedy pytam o polska restaurację opadają koparki podsiębierne,
          po dłuższej chwili pojawia się " mamrot":
          - Pewnie gdzieś jest.
          No to jak tak pewnie, to gdzie?
          • Gość: bzzyk Re: bistro,falafel,kebab,pizza,fastFJUT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.13, 12:00
            Na co wy ludzie liczycie skoro niejednego z was nie stać na dobrą polską zalewajkę.Pobożne życzenia i gderanie o dużym czynszu i nie nażartych galeriach.Trzeba dobrze się stuknąć w głowę by sądzić że to się długo utrzyma. Trzymać kciuki można ale muszą być zdrowe fundamenty w mieście i regionie.Ekonomia, ekonomia i jeszcze raz ekonomia a nie ma jej gdy brak gospodarki i bieda aż piszczy.Francuskie żarcie to się nie przyjmie,mamy inne podniebienia , mentalność, no i zarobki które są motorem by to wszystko nabrało obrotu. Oczekiwania wasze są przeogromne a rzeczywistość szara .Podziwiam tego francuza co otwiera wierzeje tego przybytku ale samymi zachwalaniem , biznesu nie da się utrzymać na dłuższą metę.
            Tym którym tak leży na sercu ta niby francuska perełka proponuję częste jej odwiedzanie i nie obrażanie się na rachunki. Cóż dla idei można się poświęcić ale ile tych ideowców będzie czas pokaże mentalności ludzi nie da się zmienić a tym bardziej gdy chodzi o gotówkę.
            • Gość: smurfmadrala NOMA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.13, 12:45
              www.forbes.pl/styl-zycia/artykul/smaki/naj-jesc-sie-,16129,1
              Najlepsza restauracja na świecie, seryjnie, od kilku lat.
              Prostota, duma, patriotyzm także kulinarny.
              Żadnego nadmiernego zadęcia i nadęcia,
              ZERO kompleksu wobec blichtru tzw. wielkiego świata /great shit/,
              szef nie wie co to kompleks, porządny Duńczyk.

KONIECZNE ZAPISY I REZERWACJE Z KILKU MIESIĘCZNYM WYPRZEDZENIEM !!!
              Ceny kilka razy wyższe niż u naśladowców, epigonów i udawaczy.
              • Gość: lilu Re: NOMA IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.13, 13:05
                Byl ktos już? Sprawdził? I w jakich cenach te przekaski w bistro?
          • Gość: szansa Re: bistro,falafel,kebab,pizza,fastFJUT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.13, 22:04
            Odpowiadasz na:
            Gość portalu: smurfmadrala napisał(a):

> W czerwcu mam gości, odwiedzi mnie w CK para z zagranicy,
            > pokażę przyrodę, krajobraz, architekturę, kulturę w tym polską/!/ kuchnię,
            > czy jest w CK wyższej kategorii restauracja polska?
            -------------------------------------------------------------------------
            Niestety, nie udało mi sie w Kielcach do tej pory nigdzie spotkać POLSKIEJ KUCHNI WYKWINTNEJ - aprzecież taka istnieje !
            Kucnia polska po kielecku jest siermięzna, dziadowska, bylejaka...i bylejak i belegdzie podawana .
            Kielecka szkoła gastronomiczn kształciła kucharki weselno - wiejskie, takie od pełnych garów - pełnych beleczego
      • Gość: ale dlaczego? Re: Francuskie bistro po Pizzy Hut. Kielczanie po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.13, 22:54
        clio55 napisała:

> Tylko nie Internet -sama jestem miłośniczką Internetu , ale w takim wnętrzu bez
        > tego WI-FI bardzo proszę!!

Przecież nikt Cię nie zmusza do używania Internetu! A jeśli ktoś inny chce z niego korzystać to czemu mu tego nie umożliwić?
        • Gość: geneza Re: Francuskie bistro po Pizzy Hut. Kielczanie po IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.13, 23:35
          hehe bo babie się tak nie podoba i już, typowy przedstawiciel napływowy... albo podobna do tych z centrum co to się obrażają, że ludzie u nich nie kupują.
          • Gość: dżeko Re: Francuskie bistro po Pizzy Hut. Kielczanie po IP: *.kielce.vectranet.pl 05.02.13, 20:54
            Lokal przyjemny z perspektywami,ALE jeszcze nad wystrojem muszą trochę popracować, tak jakoś bez klimatu jest, dziwny poremontowo-budowlany zapach. Miłe i sprawne kelnerki, ALE karta na razie bardzo uboga i największe rozczarowanie; duże ceny i małe porcje. Może to i po francusku, ale w Kielcach będzie ciężko; mała zapiekaneczka ziemniaczana, porcja typowa raczej na przystawkę za 18zł! Zupka również wielkości niezbyt dużej za 10zł. Ciastko malutkie chyba 9zł, duża kawa 9zł. Wszystko bardzo smaczne, z wyjątkiem bardzo kiepskiej kawy. Niestety stosunek ceny do wielkości porcji będzie raczej odstraszał klientów. Mam nadzieję że zweryfikują trochę swoje ceny, Kielce to jednak nie Paryż;) Trzymam kciuki.
    • Gość: Jula Re: Francuskie bistro po Pizzy Hut. Kielczanie po IP: 193.46.186.* 06.02.13, 09:21
      Byłam, widziałam, lokal nie w moim stylu, kawa na pewno nie dla tych co lubią kawkę np w Coffee Heaven czy Coco Obsession. Oczekiwałam zdecydowanie innej jakości za tę cenę w tym miejscu. Ciastka wyglądają słabo ale może dobrze smakują nie próbowałam . Klimat raczej jak u prababci w saloniku, właściwie na razie w ogóle brak klimatu i zapach słodkawodziwny, nieprzyjemny ale może emerytom się spodoba ja raczej tam już nie będę zaglądać ale życzę powodzenia!
      • Gość: łoś Re: Francuskie bistro po Pizzy Hut. Kielczanie po IP: *.dynamic.chello.pl 06.02.13, 12:11
        Heh no jak cenami się chce wyrobić markę lokalu to podziwiam.
      • Gość: prawie emerytka Re: Francuskie bistro po Pizzy Hut. Kielczanie po IP: *.ujk.edu.pl 07.02.13, 10:28
        Byłam i nie żałuję, bo w życiu bym nie uwierzyła, że można przy głównej ulicy pod szyldem francuskiego bistro otwierać coś na kształt poczekalni dworcowej sprzed 30 lat. Gratuluję fotografowi udanych "maskujących" zdjęć. Zimny niebieski kolor, czerwono-żółty proporczyk z Winnicy, stare zdjęcia (dlaczego?) Krakowa. Kawa latte za 9 zł w grubej filiżance do espresso, sałatka z kozim serem to kupka uklepanej sałaty z 4 malutkimi grzaneczkami posmarowanymi takowym za 15 zł. To moja wina, a właściwie mojej wyobraźni i "Wesołej Kawki" z jej sałatkami - wyobraziłam sobie francuskie bistro - śmiałam się z siebie przez cały wieczór. Ale nic to w Realu kupiłam sobie sałatę lodową za 2,99 i za taką samą cenę pomidorki koktailowe - zrobię sobie Francję w domu :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka