Dodaj do ulubionych

Ministerstwo interweniuje. Wicemarszałek operuj...

13.05.13, 06:56
Tupet, bezczelność, bezmyślność - czy coś jeszcze innego ? Przyznam, że nie rozumiem. Wicemarszałek ma nienormowany czas pracy ? - czy to znaczy że w ogóle może nie przychodzić do urzędu, bo np. dzień wcześniej - w niedzielę wręczał nagrodę lub brał udział w festynie ? A czy do tych "godzin nadliczbowych" są wliczane np. bankieciki na festynach i konsumowanie przysłowiowych kiełbasek etc. (chyba że wicemarszałek w takich bankiecikach i poczęstunkach nie uczestniczy) ? A może, wicemarszałek - sam moment wręczenia nagrody uznaje za czas pracy a bankiecik już nie, a co z czasem przeznaczonym na dojazd na daną imprezę ?
To może wicemarszałek niech odlicza czas, który poświęca na owo wręczanie nagród itp. imprezy, na których się pojawia reprezentując majestat swego urzędu od czasu swego urzędowania w gmachu UM ? Ewentualnie niech wyznaczy 3 dni w urzędzie, pozostałe 2 dni "wolne" na konto udziału w lokalnych imprezach ?
Obserwuj wątek
    • Gość: es Re: Ministerstwo interweniuje. Wicemarszałek oper IP: *.dynamic.chello.pl 13.05.13, 07:10
      - Nie wiem, kiedy wicemarszałek operuje. Nie wiedziałem nawet, że do południa. Może wtedy bierze urlop? - zastanawia się Jan Gierada, dyrektor szpitala na Czarnowie.

Cały tekst: kielce.gazeta.pl/kielce/1,47262,13897014,Ministerstwo_interweniuje__Wicemarszalek_operuje_w.html#ixzz2T98geowq

Czy to znaczy, że każdy może wejść do szpitala i operować?
      • Gość: cd Re: Ministerstwo interweniuje. Wicemarszałek oper IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.13, 07:50
        to jest coś gorszego - władza wie lepiej, władzy wolno, to władza wie co jest prawo ,władza stawia się obok, ponad prawem - i to w Polsce jest nagminne i z tego powodu nie odczuwaja żadnego dyskomfortu
        nad państwem nie ma bowiem żadnego moralnego i etycznego stróża - mogą robić co chcą i być z tego zadowoleni
        i zero odpowiedzialności
        • Gość: pytam Re: Ministerstwo interweniuje. Wicemarszałek oper IP: *.dynamic.chello.pl 13.05.13, 08:05
          Czy tylko mnie się wydaje, że to jest całkowite łamanie obowiązujących w Polsce procedur medycznych?
          1. Czy są to tylko pacjentki prywatne? Jak w ich wypadku wygląda okres oczekiwania na operację w porównaniu z pacjentkami "normalnymi"?
          2. Co się dzieje, gdyby były powikłania pooperacyjne? Kto wtedy odpowiada? Szpital? Skoro lekarz nie jest jego pracownikiem, a pełni funkcję wolontariusza? Wolontariusz, skoro nie pracuje? Na pewno za tę sytuację odpowiada dyrektor placówki, ale z wypowiedzi widać, że nie wie, kto i kiedy operuje u niego w szpitalu. Piękna wypowiedź, jako pacjent czuję się całkowicie uspokojony...
      • Gość: gość Re: Ministerstwo interweniuje. Wicemarszałek oper IP: *.kielce.hypnet.pl 13.05.13, 09:33
        Czy jest lista znanych osób publicznych, które świadczą pomoc jako wolontariusze bez uprzedniej wizyty prywatnej ? Może ktoś kompetentny wyjaśni o co chodzi z tym modyfikowanym wolontariatem bo nie chciałbym być wariatem prosząc o wsparcie kogoś znanego w trudnej sytuacji jako, ze jestem biedakiem. (
      • Gość: jola Re: Ministerstwo interweniuje. Wicemarszałek oper IP: 213.77.117.* 13.05.13, 13:31
        widać dużo urlopu ma Pan Marszałek!
    • Gość: frajernia a jarubas teraz milczy IP: *.205.87.73.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.05.13, 08:31
      szkoda bo zabiera glos w sprawach publicznych za pomoca bloga w swoich grafomanskich przemysleniach . stawia wielkie tezy o spoleczenstwie i kapitale spolecznym a tymczasem jego pracownik jest jak zawsze klopotliwy.
      panie posle i niedoszly ministrze kultury zrob porzadzek ze swierczem
      • plantin Jak śmiesz nazywać głębokie, filozoficzne 13.05.13, 08:57
        przemyślenia - "grafomańskimi" ?! Ja protestuję ! To że nie potrafisz tego ocenić i docenić, nie oznacza że możesz to dezawuować !
        A co do swego zastępcy - z pewnością Marszałek nakaże mu stosowanie się do panującego prawa, jakiekolwiek by ono nie było...
      • Gość: GOŚĆ Re: a jarubas teraz milczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.13, 12:47
        Tu nie chodzi o porządek ze Świerczem, tu chodzi o normy, o których Drewnowiczowa przy każdej możliwej okazji ryczy jak krowa
        • Gość: ginekolog Re: a jarubas teraz milczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.13, 17:16
          czy ja tez Panie Dyrektorze Gierada moge wpasc rano o 7 dnej i zoperowac pacjentki - zaplace !!!
          • oloros Re: a jarubas teraz milczy 13.05.13, 17:59
            ale to byłby wtedy konflikt interesów - no i nie każdy ma takie talenty
    • Gość: DOC Re: Ministerstwo interweniuje. Wicemarszałek oper IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.13, 08:37
      Po prostu zwykła bezczelność bezkarnej władzy, której nikt nie jest w stanie skontrolować z wyjątkiem swoich kolesi (Jarubas skontroluje świercza - śmiechu warte).
      Pazerność nie zna granic.
    • erazm0 Ministerstwo interweniuje. Wicemarszałek operuj... 13.05.13, 10:14
      Takie dorabianie na lewo to nie tylko domena pana wicemarszałka,wystarczy przyjrzeć się kierownikom poradni prowadzących swoją działalność gospodarcza czy robią to w godzinach urzędowania czy po godzinach urzędowania.
      • Gość: Ja Re: Ministerstwo interweniuje. Wicemarszałek oper IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.13, 10:32
        Czy Ministerstwo Zdrowia nie ma obecnie ważniejszych problemów na głowie niż sprawa P. Dr n.med. GŚ? Jest lekarzem. Politykiem się bywa, lekarzem się jest. Na pewno malkontenci i ludzie nieżyczliwi P. Marszałkowi zawsze coś znajdą, aby komentować rzeczywistość. Nie bierze za tą pracę żadnego wynagrodzenia, więc argumenty , że dorabia na lewo i prawo w godzinach urzędowania są bezzasadne. Robi to, aby cały czas "być w zawodzie". Jest chirurgiem, więc od czasu do czasu musi mieć "nóż" w ręce. Bardzo podoba mi się rzeczowy komentarz redakcyjny.Nie jestem fanem P. Dr GŚ, ale nie rozumię kolejnej nagonki medialnej na Niego.
        • erazm0 Re: Ministerstwo interweniuje. Wicemarszałek oper 13.05.13, 10:39
          Albo się bywa ,albo się jest.Można wybrać.
          • Gość: hehe Re: Ministerstwo interweniuje. Wicemarszałek oper IP: *.kielce.hypnet.pl 13.05.13, 12:32
            Fachowcy jak widać w okresie swoich 5 minut mogą bywać i być jednocześnie . I co Wam poddani do tego ? Nie chcem ale muszem i koniec kropka.
          • Gość: Dario Re: Ministerstwo interweniuje. Wicemarszałek oper IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.13, 19:12
            Jeśli nie jest to wypowiedź samego Świercza - to pogląd iż jako lekarz Świercz musi od czasu do czasu mieć nóż w ręce, jest konformistycznym idiotyzmem typowym dla pozbawionych wyobraźni ludków. Szokujące są wypowiedzi Jarubasa i Gierady. Pierwszemu można się nie dziwić, bowiem zajęty swoimi prywatnymi sprawami nie za wiele wie co się dzieje w jego Urzędzie.
            Ale żeby Gierada nie wiedział kto i kiedy chałturzy w "jego Folwarku"???
            Czy zabieg ginekologiczny nie wymaga dokumentacji??? A kto będzie odpowiadał za ewentualne powikłania lub lub coś jeszcze gorszego??? Dyrektorze Gierada czas najwyższy byś się zajął tylko myśliwstwem bo i tak więcej przebywasz w lesie niż w szpitalu i dlatego nie masz pojęcia co się w nim dzieje.
            • Gość: nikt Re: Ministerstwo interweniuje. Wicemarszałek oper IP: *.dynamic.chello.pl 13.05.13, 19:18
              Albo boks, chociaż to ze zdrowiem ma niewiele wspólnego.
        • Gość: cd Re: Ministerstwo interweniuje. Wicemarszałek oper IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.13, 11:52
          nie wiadomo co jest bardziej przerażające - ale takie opinie chyba bardziej - dowód całkowitej degrengolady władzy i ludzi którzy nie widza w trm nic niestosownego
          a komentarz gazety jest raczej ironiczny
          gdyby to zrobili jakiś przeciętny Kowalski wyleciał by na zbity pysk
          ale członek władz -
          • Gość: kielczanin Re: Ministerstwo interweniuje. Wicemarszałek oper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.13, 13:10
            kryminalne.trojmiasto.pl/Sedzia-Milewski-wraca-do-pracy-Bedzie-orzekal-w-sprawach-karnych-n68787.html
        • Gość: sannag Re: Ministerstwo interweniuje. Wicemarszałek oper IP: *.play-internet.pl 13.05.13, 12:50
          Rozumię hahaha
        • Gość: aldona Re: Ministerstwo interweniuje. Wicemarszałek oper IP: *.kielce.vectranet.pl 04.10.13, 16:13
          A myślicie, że p. doktor za darmo operuje swoje prywatne pacjentki?
          Przecież on je skasuje po operacji w swoim gabinecie, a tu proszę wolontariusz.
    • Gość: kielczanin Re: Ministerstwo interweniuje. Wicemarszałek oper IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.13, 12:28
      Myślałem, że wicemarszałek operuje na IX wieków, jeśli w szpitalu to chyba jest w porządku...
      • Gość: cynizm Kogo operuje? Osoby z prywatnej praktyki czy ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.13, 12:34
        może jak leci? Ale o czym jest ta rozmowa? Ma płacone za bycie wicemarszałkiem. Po godzinach to może wszystko , nawet być wolontariuszem.
        • Gość: ciekawski Re: Kogo operuje? Osoby z prywatnej praktyki czy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.13, 14:21

"Szefowa Platformy Obywatelskiej w regionie Marzena Okła-Drewnowicz nie chce odnosić się do sprawy. - Dla mnie nie ma tu polityki, sprawą powinien się zająć marszałek Jarubas. Ja nie mogę, bo nie mam wglądu do dokumentacji medycznej - wyjaśnia."

Cały tekst: kielce.gazeta.pl/kielce/1,47262,13897014,Ministerstwo_interweniuje__Wicemarszalek_operuje_w.html#ixzz2TAsMAhfn

kielce.gazeta.pl/kielce/1,47262,13718620,Skandal_w_Czerwonej_Gorze__Nowy_dyrektor_zatail_niewygodne.html
          Ta Pani jest szefem PO w jakim celu ?
          • oloros Re: Kogo operuje? Osoby z prywatnej praktyki czy 13.05.13, 18:00
            trudno powiedziec - nie mamy wgladu
      • Gość: anty Re: Ministerstwo interweniuje. Wicemarszałek oper IP: *.dynamic.chello.pl 13.05.13, 20:26
        O czym my tu dyskutujemy? To jest niezgodne z prawem i procedurami.
        Poza tym nie wiadomo, czy nie będą mu niedługo pacjentek przywozić, bo chłop zarobiony, a korki są w mieście spore.
        Czy wolontariat obejmuje także kierowcę marszałka? A może marszałek mknie przez miasto na rowerze?
        • Gość: a. Re: Ministerstwo interweniuje. Wicemarszałek oper IP: *.kielce.vectranet.pl 13.05.13, 23:17
          Przeciez nikt go nie zmuszał, żeby był marszałkiem. To jest sztuka - mieć ciastko i zjeśc ciastko. Ja patrzę po naszych władzach -to są to po prostu ludzie geniusze; pracują po 24 godziny na kilku etatach. Nie do zdarcia i nie do zastąpienia.
    • Gość: Kielce Re: Ministerstwo interweniuje. Wicemarszałek oper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.13, 12:48
      forum.echodnia.eu/rodzina-poustawiana-na-swoim-czyli-tak-sie-zatrudnia-ludzi-platformy-t164796/page__st__140
    • Gość: wyborca Żenada, IP: *.dynamic.chello.pl 13.05.13, 13:33
      Jawna żenada, caly ten Zarząd Województwa to jeden wielki biznes, a nie interes spoleczny.
      • Gość: ? Re: Żenada, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.13, 14:13
        Dlatego do tego biznesu trzeba "skrupulatnie" wedle osobliwych kryteriów dobierać towarzystwo
    • opal306 Ministerstwo interweniuje. Wicemarszałek operuj... 13.05.13, 15:08
      Czy kierowca p.marszałka też w ramach wolontariatu przywozi go do do szpitala na operacje?
    • zaramilan2 Ministerstwo interweniuje. Wicemarszałek operuj... 13.05.13, 17:51
      Ja jestem pełna uznania dla Pana Marszałka Świercza.Byłam jego pacjentką, operowaną przez niego kilka lat temu.Jestem mu bardzo wdzięczna za opieką i życzliwość.
      Widzę, że znowu atakują go pewnie osoby z różnymi deficytami ( może intelektualnymi ? )
      Lepiej gdyby ci krytykujący rozejrzeli się baczniej i dostrzegli prawdziwą patologie, która nas otacza.
      Szkoda człowieka dobrze wykształconego, który ma szereg dokonań zawodowych ,spore grono przyjaciół i wiele pasji do tej mętnej wody jaką jest polityka.
      Serdecznie pozdrawiam Panie Marszałku.
      • Gość: donek Re: Ministerstwo interweniuje. Wicemarszałek oper IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.13, 18:08
        Dziwię się temu że tak mądry i inteligentny Człowiek, do tego niezły lekarz zajmuje się polityką. Przecież jak widać dookoła, to nie jest zajęcie dla ludzi Jego pokroju.
        • Gość: smurfmadrala polityka,medycyna,festyniarstwo,pablikrilejszyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.13, 19:05
          Tyra jak chłoporobotnik-wieloetatowiec "by żyło się lepiej",
          samodzielny /sam siebie kontroluje/,
          aktywny organizator konkursów na stanowiska sojuszu platformersko-chłopskiego
          • Gość: gosc Re: polityka,medycyna,festyniarstwo,pablikrilejsz IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 13.05.13, 19:24
            Dziwne bo z pochodzenia chłopem nie jest.
            • Gość: leń Re: polityka,medycyna,festyniarstwo,pablikrilejsz IP: *.dynamic.chello.pl 13.05.13, 20:16
              Czytam uważnie i widzę:
              „Wówczas wicemarszałek twierdził, że dyżuruje raz-dwa razy w miesiącu, w godzinach popołudniowych albo w weekendy.(…) Autor skargi twierdzi jednak, że wicemarszałek wykonuje zabiegi również w dni powszednie.- Rozmawiałem o tym z wicemarszałkiem. Zaprzeczył tym informacjom, twierdzi, że operuje w późniejszych godzinach. - Zdarza się, że przyjeżdża do pracy o 7.30 i wykonuje drobny zabieg. Tak było na przykład dzisiaj, skończył pracę o 7.50. (…) Pamiętam, zabieg odbył się we wtorek około godziny 11 - opowiada. Twierdzi, że na sali razem z nią leżały dwie pacjentki, które tego samego dnia również operował wicemarszałek. - Nie wiem, kiedy wicemarszałek operuje. Nie wiedziałem nawet, że do południa.”
              Czyli wicemarszałek-wolontariusz pracuje w weekendy, w dni powszednie, rano, do południa i wieczorami. Oprócz tego ma prywatną praktykę i urzęduje codziennie w swoim biurze.
              "Cały czas chłop pracuje. Jak on to wytrzymuje?"
              • Gość: Nienatemat Porządek IP: *.204.31.69.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.05.13, 22:27
                Ktoś próbuje zrobić porządek tylko nie tam gdzie trzeba...Pytam się po co czyścić jedną i tę samą ulicę drogą maszyną 6 czy 8 razy dziennie?marnotrawstwo pieniędzy, strata czasu.ulica i tak nie będzie lepsza, bo nadaje się tylko do remontu. Wiosenne porządki i jazda w jedną i drugą stronę po kilka razy nic nie da.Czy ktoś w Zieleni, Mzd,UM czy gdzieś tam przy kasie rozdzielający gdziepopadnie pieniądze z naszych podatków myśli?
                • Gość: ;P Re: Porządek IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.13, 06:22
                  Sugerujesz, że któryś z wiceprezydentów dorabia po godzinach w Zieleni Miejskiej?:P
                  • Gość: gawronek Mrożek albo shizofrenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.13, 21:31
                    konieczny psychiatra albo prokurator
      • Gość: ja Re: Ministerstwo interweniuje. Wicemarszałek oper IP: 81.219.210.* 14.05.13, 08:34
        Jeżeli ma tak duże osiągnięcia zawodowe, to po co brał się za politykę?. To, że V-ce przypomniał sobie, że jest lekarzem, pracując w urzędzie marszałkowskim to "pikuś".
        Osobiście, bardziej mnie interesuje działalność tego pana w Polskim Związku Kynologicznym Odział Kielce. Do dziś nie można się rozliczyć-brak dokumentów i zapisów elektronicznych. Nagonka czy przypadek?
        • Gość: please Re: Ministerstwo interweniuje. Wicemarszałek oper IP: *.dynamic.chello.pl 16.05.13, 17:11
          Ciekawostka. Możesz coś dokładniej?
    • ami-123 Ministerstwo interweniuje. Wicemarszałek operuj... 14.05.13, 11:08
      czy doktor Kopacz ordynuje podczas posiedzeń Sejmu? Albo chociaż w przerwach na głosowania?
      • Gość: ja Re: Ministerstwo interweniuje. Wicemarszałek oper IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.13, 21:46
        Mniemam, że dr Kopacz po tak długim okresie politykowania utraciła prawo wykonywania zawodu lekarza. Jeśli się mylę, proszę o sprostowanie.
        • Gość: ja Re: Ministerstwo interweniuje. Wicemarszałek oper IP: *.adsl.inetia.pl 24.05.13, 21:29
          A czego innego oczekujecie od kolesiów partyjnych Mira, Zbycha i Rycha? Przecież wg Mira, polska to dziki kraj. Nieprawdaż?
          • Gość: Polak Re: Ministerstwo interweniuje. Wicemarszałek oper IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.13, 22:13
            Czy działalność polityczna to zajęcie dla ludzi etycznych, uczciwych, kulturalnych, z zasadami, czy dla partyjnych prymitywów? Czy ktoś uczciwy w Polsce zajmuje się polityką, czy tym zajmują się wyłącznie cyniczni cwaniacy, karierowicze, szemrane układy z cmentarza? Przecież tym zajmują się wyłącznie ludzie .................... tacy jak HGW czy Słońce Peru mistrz bajeru, notoryczni oszuści, kłamcy, spekulanci i im podobne typki. Ile obietnic wyborczych i obietnic z kilku "expose"w czasie swoich sześcioletnich rządów spełnił Slońce Peru i jego partyjni kumple? Czy On uważa Polaków za takich samych idiotów, jakimi są Jego partyjni koledzy? Czy właściwym miejscem dla oszustów nie jest kryminał? Dlaczego politycy , pracownicy tzw. wymiaru sprawiedliwości nie odpowiadają karnie za swoje postępowanie? Dlaczego do tej pory nie został osądzony przyjaciel Moskali gen, Jaruzelski i inni podobni mu oprawcy Narodu?
            • Gość: Polak Re: Ministerstwo interweniuje. Wicemarszałek oper IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.13, 21:25
              Czy Polska jest państwem prawa, czy republik bananową kolesi Slońca Peru. Dlaczego od dwóch tygodni zaprzyjaźnione media mówią cały czas o pedofilii wśród księży, ale ani słowa nie mówią o chorych na nowotwory złośliwe, którzy muszą czekać kilka tygodni na pierwszą wizytę u specjalisty i kilka miesięcy na rozpoczęcie leczenia? Zaprzyjaźnione media i reprezentant prokuratury generalnej bez wyroku sądu już osądziły księdza G. Czy jeśli w wyniku postępowania sądowego zostanie On uniewinniony, osobnicy ci przez kilka tygodni będą kajać się z przeprosinami? Wątpię. Czy dla Polski nie ma teraz ważniejszych spraw niż sprawa kapłana podejrzanego o pedofilię? Czemu taka medialna agresywna nagonka ma służyć? Odwróceniu myślenia Polaków od innych ważniejszych spraw? Poniżeniu Kościoła i Katolików przed rychłą kanonizacją Jana Pawła II? Czy stalinowcy i komuniści nie zachowywali się bardziej etycznie? Jaka jest skala pedofilii wśród dziennikarzy zaprzyjaźnionych mediów, polityków, celebrytów wszelakiej maści, tzw, naukowców itd? Czy nie znacznie większa niż wśród kapłanów? Dlaczego problem pedofilii jest przedstawiany tak nieuczciwie? Czy tzw. dziennikarze zaprzyjaźnionych mediów nie zachowują się jak pospolite panienki lekkich obyczajów? Czy bez wyroku sądu można wydawać wyrok na człowieku, tak jak oni to czynią?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka