Dodaj do ulubionych

pobolewanie jajnika

04.06.04, 11:02
Dziewczyny nie wiecie od czego moze pobolewac jajnik w II fazie cyklu? Czy to
moze byc objawem jakies torbieli a moze ciazy?
Obserwuj wątek
    • Gość: wiu Re: pobolewanie jajnika IP: 217.153.183.* 04.06.04, 14:28
      Cześć, ja też mam podobne pytanie. Dziś 12 dzień cyklu, a mnie pobolewa w lewym
      podbrzuszu od rana (piszę to koło 14.30). Próbowałam juz wybadać, czy to
      przypadkiem nie jakieś naciągnięcie mięśnia lub ścięgna które są tuż przy tej
      sterczącej kości biodrowej, ale nie da się nic pewnego określić. Kiedy rano
      jechałam autobusem, ten ból promieniował aż do lewego skraju krzyża. Teraz
      czuję go tylko "z przodu". Hm. Nigdy nie miałam żadnych takich ...dolegliwości
      owulacyjnych, więc nie sądzę, że to jest przyczyna.
      Poczekamy, zobaczymy.
      • Gość: adiw1 Re: pobolewanie jajnika IP: *.dip.t-dialin.net 04.06.04, 15:41
        ja mam tez podobnie.Jestem po stymulacji i czekam na efekty.Bola mnie jajniki
        od owulacji.termin spodziewanej normalnie @ sie zbliza.Oby tylko nie przyszla smile
        Tez mnie martwia te bole i co one oznaczaja czy @czy moze ciaze??
        licze na to ze ktos sprobuje nam to wytlumaczyc.
        Pozdrawiam smile
        ADi
        • kropla8 Re: pobolewanie jajnika 04.06.04, 18:03
          Czesc Adiw,
          Mnie pobolewa jajnik od dwoch dni a za tydzien mam miec @, wiec napewno nie
          jest to ani owulacja ani bol na @. Wydaje mi sie ze sa dwie mozliwosci: albo
          jakas choroba(niedroznosc, stan zapalny), albo ciaza. Mam oczywiscie nadzieje
          ze to ciaza, ale nie zauwazylam u siebie zadnych innych obajow, pozatym, ze
          jestem troche marudna i ze mam dziwna mokra wydzieline. A Ty masz jeszcze
          jakies objawy?
    • zonka9 Re: pobolewanie jajnika 04.06.04, 18:58
      witaj, ja teraz tez mam bol z lewej strony...i tez nie wiem co to jest...ale w
      listpadzie tez mnie tak bolalo i wyladowalam na stole - duza
      toebiel...pozdrawiam, papa
      • kropla8 Re: pobolewanie jajnika 04.06.04, 19:23
        no mnie teraz zmartwilas! W srode ide do gina. Ale dwa miesiace temu maialm usg
        i wszystko bylo ok.W srode sie wszystkiego dowiem.
        • Gość: julia Re: pobolewanie jajnika IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.04, 21:39
          Ja tez miewam bóle jajnika, ale u mnie to jakies nawracające stany zapalne. USG
          z wczoraj w porzadku, ale kazde kolejne zapalenie podobno zostawia zrosty i one
          bolą. Miałyście kiedys diagnozowane zapalenie przydatków, bo to czesta
          przyczyna zrostów no i trudnosci z zajściem z ciążę
          • kropla8 Re: pobolewanie jajnika 05.06.04, 15:46
            Ja nigdy nie mialam zadnego zapalanie, ani zadnych problemow z janikami. Jedyne
            co mialam to raz infekcje grzybowa. Jak pojde do gina, to wszystko sie wyjasni
            i dam wam znac.
    • kropla8 Re: pobolewanie jajnika 06.06.04, 13:48
      Juz mnie nie boli jajnik. Jajnik zaczal mnie bolec jakies 2 dni po owulacji a
      przestal 8 dnia po owulacji. Za to pojawilo sie plamienie.W tygoniu ide do gina
      ale moze ktos wie o co w tym wszystkim chodzi?
    • ineta Re: pobolewanie jajnika 07.06.04, 12:44
      Dzisiaj byłam u gina z takim samym problemem. Owu miałam w czwartek (cykl
      monitorowany) a tu nagle w niedzielę zaczął mnie boleć jajnik, właściwie każdy
      krok sprawiał mi ból. Jak zdażało się to wcześniej to byłam przekonana, że to
      właśnie owulacja ale w tej sytuacji poszłam sprawdzić co to jest. Okazało się
      że ciałko żółte "przerasta" bo prawdopodobnie jest niewydolne. Dostałam
      Duphaston który mam brać 10 dni i potem zrobić test.
      A tak to bym trwała w nieświadomości i zrzucała winę na owulację...
      • Gość: Julia Re: pobolewanie jajnika - Do Inety IP: *.parpa.pl 07.06.04, 13:10
        A jak się okazało, że Ci ciałko zołte przerasta? Badanie Usg czy domniemanie
        gina? I jaki test masz zrobić jak przestaniesz brac Duphaston? Napisz coś
        więcej, bo to interesujaca diagnoza.

• ineta Re: pobolewanie jajnika - Do Julii 07.06.04, 15:26
          Diagnozę postawiono na podstawie usg, oczywiście. Nie wiem czy określenie że
          ciałko żółte "przerasta" jest właściwe, ale nie pamiętam jakiego określenia
          użył lekarz, w każdym razie chodzi o to że nadmiernie sie powiększyło.
          A po Duphastonie mam zrobić test ciążowy smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka