tyfusplamisty
07.06.13, 10:48
Pewnie... zostawmy tak, jak jest obecnie. Trzeba nawieszać jeszcze więcej budek lęgowych dla ochrony ptactwa i może ze dwie budki z piwem postawić dla komfortu okolicznego żulstwa.
A tak na poważnie. Właśnie jestem rowerzystą, który codziennie tamtędy jeździ do pracy. Uwierzcie mi drodzy koledzy ze stowarzyszenia, że moje potrzeby uznam za dostatecznie uwzględnione jeśli będę się mógł przedostać z pl. Piłsudskiego do ul. Wojska Polskiego po normalnej jezdni, bo na te wertepy co dziś są to szlag mnie trafia, a przez cyrk, który rozpętaliście upragniona przeze mnie inwestycja opóźnia się do nie wiadomo kiedy. Już to, co zrobiono do tej chwili, czyli właśnie wycinka małpiego gaju pokazuje, że inwestycja jest potrzebna, bo wygląda to o niebo lepiej niż dotychczas. Jeśli by ten teren uporządkować zgodnie z planami, wyburzyć ruderę na rogu Zgody i Wojska Polskiego, poczekać aż powstanie budynek planowany przez wywłaszczonych z części działki, to nareszcie po dziesiątkach lat syfu zaczęłoby to wyglądać w cywilizowany sposób. Nie bardzo rozumiem co proponujecie w zamian.