Dodaj do ulubionych

Miłośnikom

06.08.04, 11:55
Stadionu, tramwaju itp.
Prognoza demograficzna GUS dla Kielc wygląda tak:

2002r. – 211,8 tys.
2005r. – 209,5 tys.
2010r. – 204,3 tys.
2015r. – 197,4 tys.
2025r. – 177,4 tys.
2030r. – 165,0 tys.

Należy zaznaczyć, że prognoza nie uwzględniała faktu, że władze Miasta
zamiast inwestować w przedsięwzięcia mogące przyciągnąć do Kielc
przedsiębiorców będą inwestowały w areny cyrkowe.
Prognoza nie uwzględniała także faktu, że prezerwatywy będą refundowane :)))
Obserwuj wątek
    • Gość: misterxy Re: Miłośnikom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 11:58
      To tylko prognoza. Przd rokiem 2000 GUS przekonywał, że w Kielcach przybędzie
      osób. Wg GUS-owskich "obietnic" do 2050r. w naszym mieście mialo mieszkać
      250.000 osób. (informacja zamieszczona w "Echu Dnia")
      • kobylybbb Re: Miłośnikom 06.08.04, 12:19
        Jednak życie wyprzedza chyba prognozy na koniec 2003r. w Kielcach było 210.639
        mieszkańców. Ilu jest dzisiaj? Wyjeżdża coraz więcej osób na studia i do pracy.
        Ci po studiach rzadko powracają. Mało kto z młodych, nie związanych z
        nepotyczną kliką, wiąże swoją przyszłość z Kielcami.
        Tak, prognozy są po to, żeby się nie sprawdzać. Tylko w którą stronę? :(
    • Gość: Ania Re: Miłośnikom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 12:03
      Wszystko przez ten internet, zamiast sie rozmnazac - siedze, czytam i pisze na
      forum:))) Musze to zmienic:)) ze wzgledu na patriotyzm lokalny:)))
      • Gość: Jakub Re: Miłośniczce IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 06.08.04, 12:07
        Acha. Znowu patriotyzmy lokalne biorą górę, tzn. Anię. :(
      • kobylybbb Re: Miłośnikom 06.08.04, 12:17
        Gość portalu: Ania napisał(a):

> Wszystko przez ten internet, zamiast sie rozmnazac - siedze, czytam i pisze
        na
        > forum:))) Musze to zmienic:)) ze wzgledu na patriotyzm lokalny:)))

Koniecznie się rozmnóż :)
        Możesz to zrobić nawet przed komputerem :)
    • Gość: Agata Re: Miłośnikom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 12:12
      > zamiast inwestować w przedsięwzięcia mogące przyciągnąć do Kielc
      > przedsiębiorców będą inwestowały w areny cyrkowe

Jedno się z drugim nie kłóci. Dwa największe cyrki na świecie, tj. miasta Las
      Vegas i Los Angeles rozwijają się bardzo dynamicznie.
      Obecnie na obiektach Korony i Błękitnych praktycznie cały dzień trenują dzieci.
      Przynajmniej nie siedzą po piwnicach z reklamówkami kleju na głowach ...czego i
      Tobie życzę zamiast wiary w moc sprawczą urzędniczego wróżbiarstwa.
      • kobylybbb Re: Miłośnikom 06.08.04, 12:15
        Na nowym stadionie nie będą trenowały dzieci.
        Na razie natomiast jestem ciekaw, kiedy prokurator weźmie się za sprawców
        morderstwa na stadionie międzyszkolnym.
        • Gość: Agata pod wzgledem demograficznym korzystnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 13:59
          Mam kłopoty z ustaleniem czy Pan jest na tak, czy na nie jeśli chodzi o budowę
          stadionu. Coś pan o prokuratorze zaczyna, coś o seksie. Może fora się panu
          pomyliły? Przerwałam jakąś goracą dyskusję? Przepraszam.

Wydaje się, że stadion ściagnie ludzi na widowisko i do pracy (trenerskiej,
          handlowej, managerskiej, reklamowej, itp.), więc pod wzgledem demograficznym
          jego budowa była by raczej korzystna.
          Dodatkowy plus w sferze społecznej to kolejne miejsce, gdzie dzieci i młodzież
          będą mogły zająć się czymś pożytecznym. Jak na razie nie słychać bowiem o
          likwidowaniu sekcji młodzików w Koronie, a wręcz przeciwnie.
          Być może nawet z czasem rodziny utalentowanych sportowo dzieci z prowincji
          dostrzegą swoją szansę i przeniosą się do Kielc. Słynna na cały świat piłkarska
          szkółka Ajaxu oferuje dzieciom stypendia i mieszkania.
          • kobylybbb Re: pod wzgledem demograficznym korzystnie 06.08.04, 14:13
            Pani Agusiu!

Posłużyłem się porównaniem, które jak mi się wydaje będzie na Pani poziomie.
            Jednak nie pierwszy raz pomyliłem się :)

Pani Agusiu!

Powtarzam - tam dzieci i młodzież nie będą się zajmowały czymś pożytecznym.
            Jeżeli będzie to obiekt taki jak zakładają plany, to dzieci i młodzież będą tam
            darły ryje, przeklinały i czasami robiły burdy. Na murawę, jeżeli same nie
            wtargną, wpuszczone zostaną sporadycznie.
            Ajax??????!!!!!! :))))))
            Kadra trenerska, menagerska, reklamowa?????!!!!! :)))))))

Pani Agusiu!
            Tylko głupek na pytanie – czy chcesz być zdrowy – odpowiedziałby zdecydowanie –
            nie.
            Ale pytanie – czy wolisz być pozbawiony ręki, czy nogi – z pewnością
            wzbudziłoby większe zastanowienie.

Serdeczności :)

P.S.
            Nie wiedziałem, że Amsterdam istnieje dzięki piłce nożnej :)))
            • Gość: Agata Re: pod wzgledem demograficznym korzystnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 14:27
              > Ale pytanie – czy wolisz być pozbawiony ręki, czy nogi – z pewności
              > ą
              > wzbudziłoby większe zastanowienie.

Ponieważ pańskie hm... "rozmyślania" faktycznie są zbyt inteligentne jak dla
              mnie, to ułatwię Panu zadanie. Czy budowa stadionu jest korzystna ze względów
              demograficznych:
              () tak
              () nie
              () nie wiem, jako typowy facet wolę się wymądrzać nie na temat lub pogadać o
              członkach

Proszę tylko postawić krzyżyk przy jednej z opcji. Uzasadnienie panu daruję.
              Mam nadzieję, że pan podoła pan temu zadaniu bez zbędnego dalszego przymulania?

> Nie wiedziałem, że Amsterdam istnieje dzięki piłce nożnej :)))

Ja też nie. A kto tak twierdzi?
              • kobylybbb Re: pod wzgledem demograficznym korzystnie 06.08.04, 14:40
                Pani Agusiu!

Odpowiedź jest prosta. Wpłynie na obniżenie populacji Kielc.

>Ja też nie. A kto tak twierdzi?

Rzeczywiście nikt tak nie twierdzi. Pani tylko sugeruje, że populacja
                Amsterdamu nie jest obojętna, przynajmniej częściowo, od polityki Ajaxu poprzez
                działania klubu w sferze społecznej, co jest z pewnością zgodne z prawdą. Tym
                niemniej istnieje pewna hierarchia potrzeb człowieka. Istnieje także hierarchia
                potrzeb zaspokajanych przez miasto.
            • Gość: gr Re: pod wzgledem demograficznym korzystnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 18:39
              Amsterdam nie istnieje dzięki piłce nożnej, ale poniekąd dzięki ogólnej
              liberalizacji (trawa, sex, koncerty, wydarzenia sportowe) - więc sam sobie
              poniekąd przeczysz.

Co się tyczy inwestycji, to żeby przyciągnąć przedsiębiorców nie są potrzebne
              pieniądze, a niższe podatki - żeby wybudować stadion przydałyby się niższe
              podatki (tu się zgodzę) ale też pieniądze.

I jeszcze zaznaczę, że nie dla wszystkich obcowanie z ludźmi kończy się na
              internecie.

Pozdrawiam
              gr
              • kobylybbb Re: pod wzgledem demograficznym korzystnie 06.08.04, 19:06
                No, no, no!!!
                Będę musiał zrewidować całą swoją wiedzę, w tym historyczną.
                Muszę to sobie wydrukować – Amsterdam istnieje dzięki trawie, seksowi,
                koncertom i wydarzeniom sportowym :-o
                Wystarczą niższe podatki!!! Nawet żeby wybudować stadion???!!!
                Cóż prostszego jak obniżyć??!! :))
                Że też żaden przychlast na to nie wpadł :-o

A na koniec, jaka wielka prawda, że obcowanie ludzi się nie kończy na
                internecie!!!!

Pozwolę sobie w takim razie wznieść hasło – My, Kielczanie chcemy trawy, seksu,
                koncertów i wydarzeń sportowych!!!! (oczywiście nie w internecie!)

Moc uścisków :)))
          • Gość: Jacques de Orange Agata sexuje demograficznie na stadionie z widzem IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 06.08.04, 14:24
            Gość portalu: Agata napisał(a):
            > Coś pan o prokuratorze zaczyna, coś o seksie.
            > Wydaje się, że stadion ściągnie ludzi na widowisko i do pracy, więc pod
            > wzgledem demograficznym jego budowa była by raczej korzystna.

Agato, czy sugerujesz, że ludzie na stadionie, na tym widowisku, będą się tylko
            pieprzyć bez przerwy? A kobiety będą wpuszczane na to widowisko wg kalendarzyka
            przedmałżeńskiego, tzn. katolickiego, tylko w dni płodne?
            No bo w jaki inny sposób "budowa stadionu była by korzystna pod względem
            demograficznym"?

• Gość: Agata Re: Agata sexuje demograficznie na stadionie z wi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 14:29
              Panie Jakubie, wielokrotnie dawał pan na tym forum przykład zupełnie niezłego
              poczucia humoru. Co się z panem dzieje?
              • Gość: Jakub Dla pojednania proponuję czyn demograficzny :) IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 06.08.04, 15:36
                Jestem. Nic się ze mną nie dzieje!
                Być może tamten humor był logiczniejszy, bo nie dotyczył Pani/Ciebie?

A może i nie... Demografia nie jest całkiem logiczna, bo wciąż wymyka się spod
                kontroli coraz doskonalszych zabezpieczeń, 'przed' i 'po' akcie demograficznym.
                I uczeni mogą sobie antykonceptować bez przerwy, a demografia i tak będzie
                wzywać i łączyć obie nasze płcie we wspólnym czynie demograficznym.

:)
      • kobylybbb Przepraszam 06.08.04, 12:37
        Nie skojarzyłem, że to Pani, Pani Agusiu!
        Czasem różne Lasy rozwijają się dynamicznie. To zależy od stworzonych warunków
        i otoczenia. Jeżeli przewiduje Pani, że w Kielcach będzie Las, to nie mam w
        zasadzie nic przeciwko. Nie mam aspiracji „wielkomiejskich” :)
        Dodam jeszcze jedno – jak Pani z pewnością wie, Pani Agusiu, zwykle, aby doszło
        do stosunku, odległość nie powinna przekraczać długości członka.

Znowu popisała się Pani znajomością mojej natury i nałogów :)

Serdeczności :)
    • kobylybbb Tak nawiasem 06.08.04, 13:52
      To wydaje się, że pewniakiem do realizacji stadionu jest Mitex. Jest wielce
      prawdopodobne, że Muzeum zabawkarstwa będzie także realizował Mitex. Mitex ma
      już w Kielcach przetarte ścieżki. Stawki są znane.
      Jakiś czas temu pozwoliłem sobie napisać:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=10001403&a=10065140
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=10001403&a=10065484
      • Gość: Najarany Re: Tak nawiasem IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.04, 14:28
        Tak, to bardzo ciekawe. Ostatnio zauważyłem, ze flagi Miteksu powiewają na
        budowie, a właściwie rozbudowie Domu księży emerytów. Widac więc, że zarząd
        Firmy ma wejścia nawet w Niebie.
        • yossarian5 Re: Tak nawiasem 06.08.04, 14:43
          PARAGRAF 22
    • tobuj Re: Miłośnikom 06.08.04, 14:23
      kielczanie do pracy bo miasto zamiast przegonić radom będzie mniejsze od
      np.sandomierza
      • Gość: Jacques de Orange Kielce zawsze będą większą dziurą niż Sandomierz IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 06.08.04, 14:30
        Nieprawdaż?

Ponadto, nie pisze się "radom", lecz "radą", np. służyć radą.
        • dijey Re: Kielce zawsze będą większą dziurą niż Sandomi 06.08.04, 18:07
          Prawdaż. Oczywiście.
          • Gość: Jakub Re: Kielce zawsze będą większą dziurą niż Sandomi IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 06.08.04, 19:57
            :{

Czy to znaczy, że się już tu zgrałem? Zgrałem do cna? Co bym nie napisał, to
            przytakniecie? :((

• kobylybbb Re: Kielce zawsze będą większą dziurą niż Sandomi 06.08.04, 20:20
              Być może Jakubie.
              Wg mnie "miejskość", czy nawet "wielkomiejskość" nie mierzy się liczbą
              mieszkańców czy też tramwajem. Uważam, że jednym z ważnych czynników jest
              jakość mieszkańców danej miejscowości, ich sposób myślenia, styl bycia, kultura
              itd. To znajduje także odbicie w wizerunku miasta.
              • kobylybbb Re: Kielce zawsze będą większą dziurą niż Sandomi 06.08.04, 21:53
                Jaki wizerunek może mieć miasto, w którym ludzie mieniący się elitą, siłą
                przewodnią, popisują się np. głupotą, chamstwem, powierzchowną kulturą itd.?!
                Powierzchowną, gdyż wynika tylko z obserwacji, w tym w dużej części z
                telewizji, prasy i innych biuletynów lub naśladowania podobnych sobie kretynów.
                Jeden z największych VIP-ów podaje jako swój atut fakt, ze jego tatuś umiał
                czytać i pisać, bo ukończył chyba cztery, czy pięć klas. Natomiast mamusia
                umiała tylko czytać, bo ukończyła dwie klasy. Wszystko byłoby nawet w porządku
                gdyby ten typ zachowywał się jak przyzwoity człowiek. Ale on posiada walory
                intelektualne i zachowania małpy, która zeskoczyła z drzewa. I to on tworzy
                wzorce zachowań i kształtuje „elitę” :(
                • Gość: Jacques de Orange Re: Kielce zawsze będą większą dziurą niż Sandomi IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 06.08.04, 22:02
                  Wypisz, wymaluj, to ten baron z podkieleckiej wsi, absolwent elitarnego liceum
                  dla dzieci, zasłużonego dla PZPR ludu pracującego miast i wsi podkieleckich im.
                  Stefana Żeromskiego. To była prawdziwa awangarda komunistycznej młodzieży
                  wiejskiej. Stąd te małpie ruchy i odruchy, małpia gęba i mimika oraz małpia
                  inteligencja i małpie zwyczaje.
                  • kobylybbb Re: Kielce zawsze będą większą dziurą niż Sandomi 06.08.04, 22:14
                    Myślę, że te cechy można dopasować do bardzo wielu członków „elity”.
                    • Gość: Jakub Re: Kielce zawsze będą większą dziurą niż Sandomi IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 06.08.04, 22:22
                      Ty znasz lepiej członków kieleckiej elity. Do tego kręgu znajomości doszedł Ci
                      Jaskiernia Jerzy - członek regionu wg Gazety. Ale on nie ma małpich odruchów,
                      choć odruchy ma niewątpliwie regularnie powtarzalne, jakby to były te odruchy
                      bezwarunkowe, zbadane przez tego radzieckiego uczonego, którego nazwiska
                      właśnie zapomniałem. :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka