Dodaj do ulubionych

GW - macie błąd na stronie czy to świadoma zmiana

28.10.13, 07:50
i polityka ? Wejście na forum Kielc jest utrudnione, w większości wymagane jest logowanie - a jak ktoś chce tylko przeczytać wątki ? Poza tym mimo tego że nie jestem wylogowany to zabranie głosu w drugim wątku wymaga ponownego logowania - bez sensu - myślałem że GW zależy aby ludzie mieli jak największą możliwość wypowiadania się...
Obserwuj wątek
    • Gość: n Re: GW - macie błąd na stronie czy to świadoma zm IP: *.dynamic.chello.pl 28.10.13, 08:24
      Podejrzewam, że to celowa zmiana. Widocznie nasze forum wszystkim przeszkadza. Za dużo się można dowiedzieć...
      • Gość: Ozina Re: GW - macie błąd na stronie czy to świadoma zm IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.13, 08:54
        Kiedyś siedząc na ławeczce w Rynku korzystając z darmowego WIiFI napisałam niepochlebną opinię na temat pracy (wydz komu)w UM Wiecie Co Zrobili ? Zlikwidowali Darmowy dostęp do WIiFI
        Metody jak z PRLu.
        • Gość: Jakób Zlikwidowali Darmowy dostęp do WIiFI IP: 83.1.88.* 28.10.13, 18:00
          A ławeczka jeszcze stoi?
          • Gość: ta sama Re: Zlikwidowali Darmowy dostęp do WIiFI IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.13, 11:56
            Ławeczka stoi bo na nią patrzy kamerka GW bo pewno po złości by i tę ławeczkę zlikwidowali.
    • Gość: ergo Re: GW - macie błąd na stronie czy to świadoma zm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.13, 14:10
      Sami sobie wobec tego szkodzą, bo ilość czytelników i wejść na stronę im spadnie.
      Brak wentyla, gdzie ludzie mogą się wygadać, też nikomu się nie przysłuży.
      • Gość: ??? Re: GW - macie błąd na stronie czy to świadoma zm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.13, 14:14
        Bez możliwości komentowania artkułów forum zdechnie, tak jak te działy, które widać po prawej stronie: "co zmienić w mieście", "przyszłość miasta" itp.

Tego chcesz, gazeto kielecka???
        • Gość: hahha Re: GW - macie błąd na stronie czy to świadoma zm IP: *.kielce.hypnet.pl 28.10.13, 17:40
          Ilość przejdzie w jakość, pełny Wersal będzie i kultura..
          • Gość: ? Re: GW - macie błąd na stronie czy to świadoma zm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.13, 18:39
            A na jakiej podstawie ten wniosek?
    • Gość: abc panikarze IP: *.dynamic.chello.pl 28.10.13, 17:56
      a wystarczy w kieleckich wiadomościach Gazety kliknąć na górze w ciemnoszarym pasku z nagłówkami sekcji przycisk po prawej "FORUM"

przyzwyczajenia drugą naturą człowieka ;)
      • Gość: ??? Re: panikarze IP: *.dynamic.chello.pl 28.10.13, 18:26
        A myślisz, że jak tu się dostaliśmy? Post Plantina jest jednak o czymś innym, nie doczytałeś?
        • Gość: abc Re: panikarze IP: *.dynamic.chello.pl 28.10.13, 18:55
          Zakładanie nowych wątków od jakiegoś czasu jest obarczone zalogowaniem się, zaś komentowanie w niektórych artykułach Gazety nie od dziś też wymaga logowania.
          Pierwsze zapewne jest wynikiem spamowania forów, drugie zapewne ze względu na kulturę wypowiedzi wprowadza taki wymóg. Zatem panika dotycząca ograniczania pełnej swobody wypowiedzi jest nieuzasadniona.

Swego czasu po zmianach wizualnych interfejsu tego portalu problemem było dotarcie do właściwego forum miejskiego.
      • plantin Kolumbem nie jesteś - Ameryki nie odkryłeś - ale 28.10.13, 18:49
        właśnie przed chwilą pisałem post w innym wątku, a teraz mimo to musiałem się logować jeszcze raz - dlaczego ?
        Poza tym wcześniej dostęp do forum był prostszy - w każdym wątku, pod każdym postem mogłeś napisać coś jako "gość" a teraz jest to utrudnione, trzeba się logować. Od dawna można wejść przez "Forum" ale chyba nie tędy droga - prawda ?
        Może masz rację - ale w odniesieniu do siebie -
        "przyzwyczajenia drugą naturą człowieka ;)"
        Pozdrawiam
        • Gość: abc Re: Kolumbem nie jesteś - Ameryki nie odkryłeś - IP: *.dynamic.chello.pl 28.10.13, 19:10
          > właśnie przed chwilą pisałem post w innym wątku, a teraz mimo to musiałem się
          > logować jeszcze raz - dlaczego ?

Polecam wyczyścić pliki cookies (tzw. ciasteczka) dla *.gazeta.pl w przeglądarce. Wprowadzenie nowej platformy zarządzania treściami bądź dokonanie poważniejszych zmian wymusza czasem posługiwanie się nowymi ciastkami, które niestety lubią czasem wejść w konflikt z dotychczasowymi ciastkami. Swego czasu np. Allegro miało potężne problemy z wielokrotnym logowaniem. Nie wprowadzajcie niepotrzebnej paniki.

Co do braku zapisywania na ogólnym forum wątków pod niektórymi artykułami - zgoda. Ale to chyba zależy tylko od osoby publikującej artykuł na stronach internetowych tego portalu. I to do tej konkretnej osoby trzeba chyba kierować prośby o zmianę formy komentarzy pod artykułem.
          • plantin Przyjacielu - jesteś bardzo uparty - 28.10.13, 21:58
            wyobraź sobie że słyszałem o czymś takim jak ciasteczka i wyczyszczenie ich tutaj nie pomaga.
            na temat Allegro i ich problemów nie będę się wypowiadać - oni mają dobrych prawników a ja nie mam czasu na procesy - nawet wygrane :-)
            Nikt też nie wprowadza paniki - gdzie ją zauważyłeś ? Chodzi tylko o niepotrzebne zmiany, które przeszkadzają a nie pomagają - zresztą jak znasz przykład wspomnianej przez Ciebie platformy aukcyjnej - tam też zmiany wprowadzają więcej chaosu niż pomagają - wystarczy poczytać na tamtejszym cafe lub na niezależnych stronach (tam admini nie mogą usuwać krytycznych opinii).
            Pozdrawiam
          • Gość: :( Re: Kolumbem nie jesteś - Ameryki nie odkryłeś - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.13, 13:16
            Gość portalu: abc napisał(a):

> Co do braku zapisywania na ogólnym forum wątków pod niektórymi artykułami - zgo
            > da.

Nie pod niektórymi, a pod żadnymi. Nie ma możliwości komentowania artykułów na forum w ogóle, gdybyś nie zauważył. To koniec forum.
            • Gość: abc może to lepiej IP: *.dynamic.chello.pl 29.10.13, 23:34
              bo zamiast wylewać swoje żale na wirtualnym forum, które ma wąziutką grupę odbiorców, forumowicze wreszcie zjednoczą swoje siły i zaczną demokratycznie działać na rzecz zmiany w świecie realnym
    • Gość: cenzura Re: GW - macie błąd na stronie czy to świadoma zm IP: *.kielce.hypnet.pl 28.10.13, 18:34
      W końcu nie wszystko jest dozwolone, co nie jest zabronione
    • butcher.vita Zmiany na forum są poważniejsze niż się wydaje 29.10.13, 10:48
      Zmiany na kielce.gazeta.pl/ są poważniejsze niż się wydaje. Otóż w coraz większej liczbie wiadomości został wyłączony tryb komentowania oraz automatycznego tworzenia wątku na forum, na korzyść komentarzy wpisywanych bezpośrednio pod artykułem.

Nowa promocja Kielc. Film za kilkadziesiąt tysięcy

Kielecki Park Technologiczny, siedziby firm i wizualizacja lotniska w Obicach - to główni bohaterowie filmu o Kielcach. Za kilkadziesiąt tysięcy złotych powstanie obraz skierowany przede wszystkim do inwestorów.

Więcej

Znów fuszerka na węźle Żytnia. Teraz zapada się asfalt

Kolejna wpadka na kieleckim węźle Żytnia. Do kolein, przeciekającego przejścia dla pieszych i rdzewiejącej balustrady dołączył asfalt, który zapada się wokół studzienek.
      • Gość: taka prawda Re: Zmiany na forum są poważniejsze niż się wydaj IP: *.dynamic.chello.pl 29.10.13, 11:22
        Zgadza się. Komentarze "podartykułowe" nie pojawiają się na forum ogólnym. Może o to chodzi, o ograniczony dostęp do komentarzy. Jedynym sposobem dotarcia do wypowiedzi internautów są artykuły, które - jak wiemy - często po pewnym czasie znikają (pewnie razem z komentarzami). Lub trzeba do nich wykupić dostęp.
        Niedługo forum całkowicie zaniknie, co na pewno ucieszy kieleckich "bohaterów".
        Nie ma jak wolność słowa i możliwość wyrażania opinii.
        • plantin Także uważam że chodzi o ograniczoną 29.10.13, 11:58
          możliwość do komentowania oraz o utrudnienie dostępu do komentarzy - bo przecież nikt normalny nie chciałby zmian, w wyniku których spada oglądalność stron - jeżeli już podchodząc tylko od strony finansowej.
          • butcher.vita Re: Także uważam że chodzi o ograniczoną 29.10.13, 12:11
            Forum kieleckie jakie jest takie jest, ale trzeba przyznać, że zakres informacyjny gazety wyb nie jest zły. Również komentarze są na niezłym merytorycznym poziomie, więc w okresie wzmożonej krytyki miłościwie nam panujących zarówno w mieście jak i w regionie a nawet wyżej, ograniczenie dostępu do publicznych wypowiedzi może i kłóci się z logiką od strony finansowej, ale ma za to doskonałe uzasadnienie od strony politycznej. Zwłaszcza, że to co się dzieje wokół w wielu dziedzinach naszego życia, zahacza niejednokrotnie i coraz częściej o czysty absurd...
            • Gość: "GOŚĆ"/ 2 fora Re: Także uważam że chodzi o ograniczoną IP: *.kielce.hypnet.pl 29.10.13, 18:30
              A mi się wydaje,że chodzi o wyeliminowanie "gosci"/ tez niestety takich jak ja/,.. i wymuszenie/ zachęcenie. do logowania/rejestrowania ..teraz pod artykułem nie wpadnie taki "gosc" i wulgaryzmów nie nada , bo najpierw sie zarejestruje , a później pomysli .co napisać, a nie pisał np. bo ja to pie... ciebie i kk i gejów też, .............ale zeby stare forum z "goscmi" dalej istniało i sie rozwijało to chyba nie ma problemu NA RAZIE:PRZYKŁAD dał kolega Lumpior i utworzył wątki komentowane pod artykułami, ale i także na tutejszym forum np.

Ryczan o nienawiści do kleru? Ohyda.
              Autor: lumpior 25.10.13, 15:29
              Dodaj do ulubionych Skasujcie
              Odpowiedz
              kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255,14841589,Biskup_Ryczan___Fala_nienawisci_wobec_Kosciola__Byla.html#TRLokKielTxt //
              • Gość: hmmm Re: Także uważam że chodzi o ograniczoną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.13, 22:06
                Gość portalu: "GOŚĆ"/ 2 fora napisał(a):

> A mi się wydaje,że chodzi o wyeliminowanie "gosci"/ tez niestety takich jak ja/
                > ,.. i wymuszenie/ zachęcenie. do logowania/rejestrowania ..

Ale przecież przymus logowania można wprowadzić także na forum (dzieje się to już na niektórych forach regionalnych na portalu gazety)

tera
                > z pod artykułem nie wpadnie taki "gosc" i wulgaryzmów nie nada , bo najpierw si
                > e zarejestruje , a później pomysli .co napisać, a nie pisał np. bo ja to pie...
                > ciebie i kk i gejów też, .............

A kto zalogowanemu zabroni chamstwa? Przecież wciąż występuje pod nickiem, który na dodatek może zmienić w każdej chwili, a nie pod własnym nazwiskiem. Wszystkie te zmiany to "skórka nie warta wyprawki". Chyba, że rzeczywiście chodzi o ograniczenie możliwości komentowania oraz późniejszego docierania do artykułów i komentarzy.
                • Gość: ehhhhh Re: Także uważam że chodzi o ograniczoną IP: *.dynamic.chello.pl 30.10.13, 07:47
                  Popatrzcie, jakie wpisy są ścigane przez przedstawicieli naszej władzy (idą wybory, warto więc pamiętać o tym, że jednak nie wszyscy powinni mieć władzę):

„Szanowni Państwo: Wójcie i Pani wice! Proszę pamiętać, że nie możecie zwalniać człowieka, który dobrze działa, bo ma inne zdanie niż Wy lub inne pomysły. (...) Pamiętajcie, że to nie jest wasz prywatny interesik, tylko miejsce dla nas, mieszkańców! Wybraliśmy wójta, aby odbudował gminę, a nie robił sobie prywatę, jeśli chcecie zwalniać ludzi, bo macie takie »widzimisię «, to otwórzcie zakład mechaniczny. Już pomijam fakt, że szuka się oszczędności, a Pani wice zarabia 6,5 tysiąca miesięcznie? Proszę sobie wziąć 3 i jaka oszczędność w ciągu roku”.

Cały tekst: kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255,14865661,Bibliotekarka_zwolniona_za_wpisy_na_forum___Zlamala.html
                  • Gość: "GOŚĆ"/ 2 fora Re: Także uważam że chodzi o ograniczoną IP: *.kielce.hypnet.pl 30.10.13, 17:52
                    Do zalogowanych!!
                    otwierajcie nowe wątki , na których dyskutujecie pod artykułami, na forum 2
                    • Gość: "GOŚĆ"/ 2 fora Re: Także uważam że chodzi o ograniczoną IP: *.kielce.hypnet.pl 31.10.13, 21:24
                      Bez sensu , to nowe forum pod artykułami: komentarze są w kolejności od najstarszych wpisów,..świeże na samym końcu,trzeba głęboko szukać, gazeto ratuuuuuuuuj..się bo toniesz
    • Gość: wyborca GW dziękuję - będę omijał strony gazeta.pl IP: *.adsl.inetia.pl 03.11.13, 21:47
      Traćcie czytelników - to wolny kraj.
      • Gość: działa? Re: GW dziękuję - będę omijał strony gazeta.pl IP: *.kielce.hypnet.pl 04.11.13, 19:17
        Popstrykałem sobie na próbę, trochę na nowym forum pod artykułami, nawet kilka razy można oceniac jedna wypowiedź / po odświezeniu/!!, a poza tym to ...
    • Gość: ?????????????????/ Re: GW - macie błąd na stronie czy to świadoma zm IP: *.kielce.hypnet.pl 05.11.13, 17:51
      Nahujtoforumbismoderatorzy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka