Dodaj do ulubionych

Luneta na Sienkiewicza

IP: 195.117.18.* 28.03.02, 08:11
Pieknie... pieknie. kiedy to postawili ta lunete na sienkiewce ? We wtorek ???
No to pieknie bo wczoraj wieczorem juz nie dzialala !!! Zlotówke zezarla ale
zobaczyc przez nia mozna bylo tylko ciemnosc. Nie wiem czy to taki szmelc (
brawo dla Jacka Uniwersala z Zywca - producenta) czy to nasi kochani mieszkancy
maja takie destrukcyjne zdolnosci.
Obserwuj wątek
    • jello_b Re: Luneta na Sienkiewicza 28.03.02, 14:34
      a tak w kwestii formalnej: co w założeniu powinno być widoczne przez ww.
      lunetę ? Myślałem, że tego typu urządzenia powinno się raczej montować na
      wzniesieniach lub wysokich budynkach czy konstrukcjach ? co można zobaczyć
      przez lunetę umieszczoną na ulicy, pomiędzy szeregami kamienic ?
      poproszę o wyjaśnienia.
      • maam Re: Luneta na Sienkiewicza 28.03.02, 16:38
        jello_b napisał(a):

> a tak w kwestii formalnej: co w założeniu powinno być widoczne przez ww.
        > lunetę ? Myślałem, że tego typu urządzenia powinno się raczej montować na
        > wzniesieniach lub wysokich budynkach czy konstrukcjach ? co można zobaczyć
        > przez lunetę umieszczoną na ulicy, pomiędzy szeregami kamienic ?
        > poproszę o wyjaśnienia.

Jak sie spoznisz na pociąg, to możesz sobie popatrzeć z oddali, jak odjeżdża ;-)
        • jello_b Re: Luneta na Sienkiewicza 29.03.02, 08:17
          maam napisał(a):

> Jak sie spoznisz na pociąg, to możesz sobie popatrzeć z oddali, jak odjeżdża

no i to w zasadzie wyjaśnia zasadność takiej lokalizacji :-)
          • Gość: Mormonn Re: Luneta na Sienkiewicza IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 11.04.02, 21:59
            Prawda jest taka: ktoś dostał w łapę od producenta i postawili. Nie ważne
            gdzie - ważne że jest sztuka. U nas wszystko się tak załatwia.
            • Gość: M Re: Luneta na Sienkiewicza IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 12.04.02, 14:27
              Luneta jest ustawiona w idealnym miejscu - wcześniej można było z bliska
              popatrzeć na krzywo ułożone kostki, teraz np. na zegar dworcowy (czy zdążą na
              pociąg)- pyszna atrakcja dla turystów.:)
              • Gość: quidam Re: Luneta na Sienkiewicza IP: 195.205.73.* 24.04.02, 13:02
                Ja widziałm tę lunetę "wycelowaną" w okna jednej z pobliskich kamienic - może to
                dodatkowa atrakcja turystyczna - kielecki Big Brother ??
    • Gość: Jurek Re: Luneta na Sienkiewicza IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 28.05.02, 07:50
      Ale o co wam wszystkim chodzi wlasciwie?! Nie chcecie, nie wrzucajcie zlotówy i
      nie patrzcie gdzie byscie nie chcieli. Robie tak od dawna i skutek jest calkiem
      dobry.
      • _rafi Re: Luneta na Sienkiewicza 28.05.02, 08:01
        Tak, ale jak płacisz w Kielcach podatki to jestes jej sponsorem. Czyli to tak, jakby kupić sobie samochód i nim nie
        jeździć, bo uważasz, że benzyna za droga.

Komus zależało na kupnie tej lunety. Ma ona swoją wartosć, od tego urzędnik, prezydent, czy jak go nazwać
        bierze około 10%. Luneta jest tylko przykładem. Pamiętacie ile kosztował remont Sienkiewki? Od tego 10% to
        sporo...
        • Gość: Jurek Re: Luneta na Sienkiewicza IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 07:31
          A to ja bardzo serdecznie dziękuje za przejaśnienie. To tylko jeszcze poprosze
          o informacje czy jest Św. Mikolaj czy nie. :-)
          A co do auta to, prócz tego że oszczędzam na niepatrzeniu przez lunetę (1PLN
          dziennie) to skrzętnie unikam parkowania w strefie płatnej (Tym razem to i ja i
          mój Ojciec płacilismy/płacimy wspólnie na budowę i utrzymanie ulic w tym
          mieście i nikt sie z nami nie umawiał - jak od lat brał pieniadze, że będzie
          pobierał opłaty za parkowanie w miejscach dozwolonych sic!) Czyż nie? Więc
          popatrz. 1PLN + 1,3PLN dzienie to razem 2,6PLN x ok 20dni/miesiąc = 52 x 12 m-
          cy/rok to daje 624 rocznie x 10 lat 6240PLN!!! Zobacz jak robię w konia tych,
          co ich tak nie lubisz. Przemyśl sobie to wszystko jeszcze raz, i lepiej kieruj
          emocje gdzie indziej.
          Pozdrawiam. /starszy/
          • Gość: Yahagi Re: Luneta na Sienkiewicza IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.02, 15:32
            Dzis SL donosi, ze jacyś goście okradli lunetę na Sienkiewce. Włamali się i
            ukradli około 50 zł, a naprawa kosztować będzie jakieś 1000 zł. Biorąc pod
            uwagę, że przez pierwsze półtora miesiąca funkcjonowania luneta ‘zjadła’ jakieś
            300 zł (w tym moje 1 zł i 50 gr – na początku, wtedy gdy już łykała a nic nie
            pokazywała ...:) – zastanawiam się, czy nie lepiej byłoby zaspawać dziurkę od
            wrzucania monet i udostępnić lunetę za darmochę ? Złodzieje nie włamywali by
            się, bo nie byłoby po co .... Może nie trzeba by było do niej dopłacać ? A
            ciekawe gdzie był monitoring, bo przecież kamerka wisi tuż obok.
            • jello_b Re: Luneta na Sienkiewicza 20.06.02, 12:31
              bzdura, bzdura i jeszcze raz bzdura.

bzdura nr 1: postawienie lunety w miejscu, w którym nic ciekawego nie da się
              zobaczyć, bo nie jest punktem widokowym

bzdura nr 2: po cholerę ten monitoring za kupę szmalu, skoro nie da się
              przyłapać na gorącym uczynku wandali demolujących miasto (na głównym,
              reprezentacyjnym deptaku !!!)

bzdura nr 3: naprawianie tej lunety i ustawianie jej ponownie w tym idiotycznym
              miejscu (na nasze w końcu pieniądze). Ile kosztowała ta luneta ? Czy nie lepiej
              postawić za te same pieniądze cokolwiek innego, a powiedzmy - ozdobnego ? (co -
              to już kwestia pod inną dyskusję)
    • friko Luneta na Sienkiewicza 22.06.02, 21:50
      Bum i niema. Przecież to normalne w dzisiejszych czasach. Społeczność chce
      zarobić, bo niema jak, i czemu tu się dziwić???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka