dijey 13.08.04, 03:13 Ja tez sie ciesze, chociaz nie podoba mi sie kusztal zacieszona. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: krytyk filmowy Pani Kusztal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 09:32 Tak trzymać Panowie filmowcy niezależni . A swoją drogą , sukces jak zwykle ma wielu ojców , teraz podwiesiła się niejaka Kusztal ( to jej kolejna mutacja , ekspert - krytyk filmowy ) Ze zniecierpliwieniem czekam na wypowiedź kolejnego autora sukcesu , znanego scenarzysty kieleckiego krajobrazu kulturalnego i politycznego , znanego wszystkim kinomanom ,P Lubawskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
pstrykacz.imieninowy WEL GENIUSZ ShortMemory 14.08.04, 10:47 Gość portalu: krytyk filmowy napisał(a): > Tak trzymać Panowie filmowcy niezależni . > A swoją drogą , sukces jak zwykle ma wielu ojców , teraz podwiesiła > się niejaka Kusztal ( to jej kolejna mutacja , ekspert - krytyk filmowy ) > Ze zniecierpliwieniem czekam na wypowiedź kolejnego autora sukcesu , > znanego scenarzysty kieleckiego krajobrazu kulturalnego i politycznego , > znanego wszystkim kinomanom ,P Lubawskiego. To podłe kłamstwo i obelga ! WEL GENIUSZ ShortMemory jest twórcą Kieleckiej Szkoły Krajobrazu ! wszyscy o tym wiedzą ! jest tfurcą pięknego pomnika ku chwale Unii Europejskiej przy alei IX wieków Kielc. ShortMemory jest tfurcą darmowych przewodników, które się skończyły w zamkniętej w weekendy informacji turystycznej. pozdrawiam serdecznie serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rav Ul. Wyspiańskiego to wyjątkowa ulica. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 01:30 Kielce mają kilka takich ulic które więcej znaczą niż inne, z jednej z nich pochodzi "Spam". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Ul. Wyspiańskiego to wyjątkowa ulica. IP: 69.156.224.* 20.09.04, 04:08 Oby to byl udany film, ktory nie rani uczuc Polakow katolikow. Smiem watpic w ta jakosc zniesionego jaja pod patronatem Gazety. Mam nadzieje ze go zobacze na przegladzie filmow fabularnych w Toronto. Wowczas nie omieszkam go rzetelnie podsumowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Ul. Wyspiańskiego to wyjątkowa ulica. IP: 213.158.197.* 20.09.04, 12:20 Czy ktoś wie, jak filmowi poszło na festiwalu? Że nie zdobył nagrody, to wiemy, ale gdzie "Spam" się uplasował pomiędzy "dziełem" a "prezentacją której treść i użyte środki nie pozwalają nazywać filmem"? Jury twierdziło że taki był rozrzut w przypadku propozycji offowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thumbtastic Re: "Spam" na głównym pokazie festiwalu filmowego IP: *.tu.kielce.pl / *.tu.kielce.pl 20.09.04, 13:04 dobry film Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chicascoyote Re: "Spam" na głównym pokazie festiwalu filmowego IP: *.tu.kielce.pl / *.tu.kielce.pl 20.09.04, 13:10 fajnie park wyszedł.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trrol Re: "Spam" na głównym pokazie festiwalu filmowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 23:13 Piekne role Alberta i Moniki zagrali przekonywujaco . Słabo choc bardzo ubolewam z tego powodu zagrzna rola Hani byla sztuczna bez wyrazu czulo sie ze to gra a nie postac . Brakowalo jej prawdziwosci cały film na jednym wyrazie twarzy SZKODA!!! Piekna rola choc mala Jarka - Zdzisława Reczynskiego przekonywujacy do bolu był tak naturalny i prawdziwy Super! Para (własciciele sklepiku ) przekonali mnie do swej autentycznosci choc pani Basie była przeintelektualizowana . ale obronili sie. Troche zalu mam do rezysera niekonsekwencja w scenie z autobusem hanka odjezdza zostawiajac alberta niewiadomo dlaczego zadnego geymasu , gestu na twarzy Hanki nic "Kamienna Twarz" nic . sceny spowiedzi i przebierania sie Hanki nic nie wnosza do filmu mogły byc spokojnie usuniete . Ksiadz -Artur Słaboń - swietny przekonywujacy lekarz - Andrzej Cempura - uwierzyłem ze jest lekarzem Robert - XXX myslałem ze to naturszczyk uwierzyłem ze nie gra ze jest czego mi brakowało : postac Jarka jak u kieslowskiego w Dekalogu (artur Barcis) powinna bardziec zaistniec przerwac monolog aktorski Ewy Pajak na poczatku filmu ( widziałem pania doktor która została zdegradowana do salowej tak nie chodza salowe krecąc biodrami w dopasowanym lekarskim fartuszku scna mucia jabłka zywcem wzieta z haletowskiego byc albo nie byc tylko zamiast czaszki jabłko w rece . ALE FILM BYŁ FAJNY PANIE RADKU CZEKAM NA NASTEPNY . Odpowiedz Link Zgłoś