07.03.15, 14:53
Powiedzcie mi jedną rzecz:
dlaczego Niemcow = Żyd
dlaczego Chodorkowski = Żyd
dlaczego oligarchowie Ukrainy = Żydzi
dlaczego Sikorski = mąż Żydówki
dlaczego Braun = Żyd
dlaczego Młynarska = Żyd
itd
Dlaczego ?
Dlaczego zmusza się ich słuchać
albo umierać za nich.
Jako nieŻyd.
Obserwuj wątek
    • Gość: magierski Re: Polska IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.15, 20:49
      www.youtube.com/watch?v=iT8Gaa6lXnQ
      • Gość: Dubliner Polska? Paweł Kukiz: Polska to republika kolesi IP: 109.255.221.* 19.04.15, 17:33
        -Dla mnie kluczową sprawą jest zmiana systemu, poprzez zmianę ordynacji wyborczej na jednomandatową, i rozbicia partyjnego "układu zamkniętego". Musimy zrobić wszystko, żeby przywrócić Polskę jej obywatelom

Teraz Polska nie jest państwem obywatelskim?

Oczywiście, że nie! To raczej "republika kolesi". Zespół partio-urzędniczych klanów rywalizujących między sobą o podział łupów. Walczących o władzę nie po to, aby służyć ojczyźnie i obywatelom, a po to, by dobrze ustawić siebie i swoje rodziny za nasze pieniądze. To, co się dzieje w kraju, to skandal.

Czytaj więcej: www.polskatimes.pl/artykul/3726926,pawel-kukiz-polska-to-republika-kolesi-rozmowa,id,t.html
        • Gość: Dubliner Paweł Kukiz: "Wyciągniemy Ojczyznę ze zgliszczy" IP: 109.255.221.* 08.05.15, 10:39
          Polska? Takiej chcemy Polski, gdzie po niespełna 12 godz od zamknięcia lokali wyborczych, 96% głosów jest policzonych!!!

www.bbc.com/news/election/2015/results
          Wybory odbyły sie wczoraj, 7.05.2015 roku. Uprawnionych do oddania głosu było 48 mln Brytyjczyków. Frekwencja wyniosła 66 proc. Nad przebiegiem wyborów czuwało około 3,5 tys. osób. Końcowe wyniki głosowania będą znane dziś w godzinach wieczornych, czyli 24h po głosowaniu
          • burak.z.onetu Paweł Kukiz: "Przywrócić państwo obywatelom" 08.05.15, 15:23
            Polska? Odpowiadam na pytanie: To państwo trzeba przebudować w każdym kierunku, cal po calu i na każdej płaszczyźnie. Dlaczego wyniki w wyborach UK są dostępne w niecałe 24 godziny po ich zakończeniu? Bo to państwo nie funkcjonuje li tylko teoretycznie, i nie jest to ani c h u j, ani dupa, ani kamieni kupa...

Proszę bardzo, dla takiego nieobeznanego z wyspiarskimi realiami. Klikam sobie raz, klikam dwa i proszę co mi sie wyświetla: partia pod tytułem Cannabis Is Safer Than Alcohol have the following results: 8,419 total votes taken. 0.0% share of the total vote

A z samego frontu: After 649 of 650 seats, klikam dalej. Gdzie sa te łamagi co minęło już tyle godzin a oni nie potrafią przeliczyć paru głosów i przynoszą wstyd całemu Królestwu? Ano mamy jedną białą plamkę na kolorowej mapie: St Ives > Awaiting results na samym końcu Kornwalii. Ciekawe co na to Państwowa (sorry) Królewska Komisja Wyborcza?

• Gość: Filip Re: ...obzydliwy niezyd IP: *.dsl.bell.ca 27.03.15, 22:44
      Powiedzcie mi jedną rzecz:
      dlaczego Niemcow = Żyd
      dlaczego Chodorkowski = Żyd
      dlaczego oligarchowie Ukrainy = Żydzi
      dlaczego Sikorski = mąż Żydówki
      dlaczego Braun = Żyd
      dlaczego Młynarska = Żyd
      itd
      Dlaczego ?
      Dlaczego zmusza się ich słuchać
      albo umierać za nich.
      Jako nieŻyd.

...Niemcow na zyda nie wygladal ...raczej bym powiedzial ze jego protoplastami byli Niemcy nadwolzanscy....w koncu w Rosji zyje kilkanaszcie a moze nawet kilkadziecsiat tysiecy Niemcow.
      Z ukrainskich oligarchow jaqk dobrze pamietam tylko dwoch jest pochodzenia zydowskiego.
      ...Sikorski ma zone zydowke bo tak chcial, taki byl jego wybor....bo to prymityw i karierowicz...no i jak na zalaczonym obrazku kariere zrobil....malo brakowalo a zostalby szefem EU....zreszta bez roznicy....

...dlaczego Braun...?....byc moze ...chcialbym znacz tylko takich zydow i tylko takich Polakow....( ...czy w calym tym slupku to nazwisko nie bylo docelowym....?...)

...to nie sluchac ! - nie bedziesz musial umierac za nich...

obzydliwy jestes niezyd.
      • Gość: Filip Re: ...obzydliwy niezyd IP: *.dsl.bell.ca 28.03.15, 04:50
        ...jesli pan Braun mowi ze w sych pogladach jest anarchista...to cos z nim nie tak....bylby nawet lepszy od komotroskiego.

Robota wywiadu to przede wszyskim MEDIA...to ich dzialka spoleczna ktora kontroluja....a teraz poczytajmy i posluchajmy jakie tematy te media poruszaja.
        ...czy zalegalizowac marichlane.
        ...invitro.
        ...zycie gejow i lesbijek.
        ...jak rozstalem sie z sutanna...zawsze myslalem dupa....wiec na ksiedza sie nienadawalem.
        ...kolejna matka kisila niemowlenta w beczce niczym kapuste...."morderstwo po polsku"
        ...kolene " zlote melony"....Owsiaka
        ...Wolomin wraca do sadu....okazuje sie ze tzw. "straznicy prawa wzieli za malo od mafii"...wiec zanosi sie na "doplaty"....
        • Gość: Gość Re: ...obzydliwy niezyd IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.15, 12:13
          Filip jak zwykle wypowiada się na każdy temat. Wszędzie był i wszystko wie najlepiej. Takie są skutki jak chory człowiek ma dostęp do komputera.
          • Gość: smurfmadrala Polska? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.15, 12:25
            Bankowość, handel wielkopowierzchniowy, energetyka, media, telekomunikacja,
            i jeszcze kilka dziedzin należą do kolonizatorów,
            czy tubylczy zielono-wyspiarscy politycy sa polscy czy "polscy" ?
            • Gość: smurfmadrala Re: Polska? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.15, 14:21
              Zbrodnie dokonane w Polsce dzielimy na:
              nazistowskie, komunistyczne i polskie.
              Polski język znam, jak brzmi język nazistowski, komunistyczny ?
              Podejrzewam, wiem jak sie nazywa język wynalazców marksizmu ale chyba nie wolno o tym mówić.
              Dlaczego multi-kulti propaganda,
              awantury polityczne nazywa w innych krajach swarami, debatą
              a polskie różnice "polskim piekłem"?
              • Gość: SZOK Re: Polska? IP: *.dynamic-ra-3.vectranet.pl 28.03.15, 21:35
                Ale dzisiaj MAGDALENA OGÓREK DAŁA WYWIAD w tvp3, Z GŁUPIEJ BLONDYNKI... jak tak dalej to nr 1 na PREZYDENTA
                • Gość: Filip Re: Polska? IP: *.dsl.bell.ca 28.03.15, 21:58
                  ...na YouTube nie znalazlem jej z dnia dzisiejszego...najprawdopodobniej byla tak dobra ze sie nie miesci w starych scenariuszach....a od kobiety bije prezydentura przed druga trura.....tylko czy wystarczy polakom madrosci...czy wystarczy tym wszystkim ojcom krzestnym partii i partyjek zdrowego rozsadku.
        • sygitoyo Re: ...obzydliwy niezyd 29.03.15, 14:51
          którego Brauna miałes na myśli:
          tego co kształtuje nasze opinie jako prezes telewizji publicznej TVP
          tego co usiłuje to samo co tatuś ale w Kielcach wykorzystując wolontariat - darmową siłę roboczą
          czy tego co pcha się do prezydenckiego koryta
          mam wrażenie, że łaczy ich jeden cel
          DOJŚĆ DO KORYTA
          • Gość: Filip Re: ...obzydliwy niezyd IP: *.dsl.bell.ca 29.03.15, 16:23
            O !...nie wiedzialem ze az tylu ich - tam, tam , tam.
    • lalecznik-7 Są ciekawsze pytania 28.03.15, 22:49
      Dlaczego prawica jest antysemicka?
      Skąd obecny w Polsce antysemityzm bez Żydów?
      Ile ofiar pochłonął nacjonalizm?
      Dlaczego paranoja i ksenofobizm jest inherentnie związany z prawicą?
      Ile jeszcze musi wody w Wiśle upłynąć zanim pewna część narodu otrząśnie się z tego obłędu i stanie się wreszcie konstruktywną siłą?
      • Gość: Filip Re: Są ciekawsze pytania IP: *.dsl.bell.ca 29.03.15, 03:53
        ...duze uogolnienie...jak prawica moze byc antysemicka skoro zona pana Dudy jest corka pana Zyda, ktory pisze piekne poezje na temat pogromu kieleckiego....?
        ....tudziez ojcem pana Jaroslawa byl Zyd Raimund Kaczynski....tudziez jak sie domyslam w PiSie jest tak jak w kazdej innej partii duzo osob pochodzenia zydowskiego.

....> Skąd obecny w Polsce antysemityzm bez Żydów?

...masz na mysli chyba Zydow ortodoksyjnych....?...i chyba nietylko ja uwazam ze wszyscy Zydzi jednak na codzien powinni chodzic w jarmulkach aby ich bylo widac a wowczas Polacy nabrali by do nich szacunku...osobnik bez jarmulki wyglada na ukrywajacego sie w tlumie.

....> Ile ofiar pochłonął nacjonalizm?...czyj nacionalizm ...zydowski czy polski....?

....> Dlaczego paranoja i ksenofobizm jest inherentnie związany z prawicą?

... >"paranoja i ksenofobizm"....to forma inwektywow slanych pod adresem prawicy przez niepolskie media....media ktore sa wlasnoscia zorganizowanych grup przestepczych zerujacych na narodzie....gdyby media byly narodowe...powyzsze okreslenia byly by Polakom nieczytelne i niezbyt bliskie..bezuzyteczne w codziennej medialnej propagandzie...

> Ile jeszcze musi wody w Wiśle upłynąć zanim pewna część narodu otrząśnie się z
        > tego obłędu i stanie się wreszcie konstruktywną siłą?

...jakiego bedu...?...i kto tu usiluje stac sie wyrocznia narodu....?
        Narod tworza osobnicy o roznych pogladach, wyznaniach, przynaleznosciach partyjnych....juz komunizm zakladal pewna regulacje calego tego ludzkiego balagany ale jak widac nic z tego nie wyszlo....no ale naprawiacze narodu wciaz sie rodza....tylko czy zdolaja wymusic na nim niechciana milosc....?
      • Gość: smurfmadrala ciekawe pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.15, 10:07
        lalecznik-7 napisał(a):
        > Dlaczego prawica jest antysemicka?
        > Skąd obecny w Polsce antysemityzm bez Żydów?
        > Ile ofiar pochłonął nacjonalizm?
        > Dlaczego paranoja i ksenofobizm jest inherentnie związany z prawicą?
        > Ile jeszcze musi wody w Wiśle upłynąć zanim pewna część narodu otrząśnie się z
        > tego obłędu i stanie się wreszcie konstruktywną siłą?

Czy jest naród bardziej nacjonalistyczny, szowinistyczny, wyznaniowy niż Żydzi?
        • sygitoyo Re: ciekawe pytanie 29.03.15, 12:15
          Mieszasz nieopatrznie wszystkich Żydów z polityką Izraelskich rządów
          a to dwie różne rzeczy
          Wybory w Izraelu wygrała prawica

Czy jest naród bardziej nacjonalistyczny, szowinistyczny, wyznaniowy niż Żydzi?
          Polacy.
          • Gość: Filip Re: ciekawe pytanie IP: *.dsl.bell.ca 29.03.15, 16:20
            ...artykul ukazal sie na stronie www.strefa izraela.

powiedział Komorowski po marszu przeciw terroryzmowi w trakcie ".....briefingu..." przed Muzeum Narodowym Bardo, w którym doszło do zamachu.

...lataja pasozyty na koszt podatnika....zasada jest prosta...najpierw sklucamy narody, by z soba walczyly...bo to dobre dla koniunktury swiatowej...pozniej w zagrozone atakiem terrorystycznym strefy wysylamu wariatow ...najlepsze branie maja na wiosne , gdy juz dluzej nie moga usiedziec w tych blokowiskach...oferujemy jakies znizki i - leccccooo.
            ...a pozniej MY....na koszt podatnika zeby im cos poscic w tej telewizji...ze to prawda kierujac sie uczuciem wielkiej rozpaczy...i na fali swiatowego humanizmu...jestesmy tu cyckajac rowno oglupiale masy.
          • Gość: smurfmadrala ciekawe pytania /retoryczne/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.15, 12:17
            sygitoyo napisał:
            > Czy jest naród bardziej nacjonalistyczny, szowinistyczny, wyznaniowy niż Żydzi?
            > Polacy.

W którym kraju Żydzi rozwineli się tak bardzo demograficznie, kulturowo, gospodarczo,
            tak bardzo, że nie tylko dzielnice ale CAŁE MIASTA były żydowskie?
            Który kraj tak goscinnie przyjął wiecznych wygnańców?
            Obywatele którego kraju mają najwiecej drzewek w ogodzie Yad Vashem?

Są narody ,
            które WYSSAŁY ANTYPOLONIZM Z MLEKIEM MATKI !

• lalecznik-7 zdefiniujmy Żyda i Polaka 29.03.15, 17:47
          Ja już się pogubiłem. Proszę o pomoc.
          • Gość: Filip Re: zdefiniujmy Żyda i Polaka IP: *.dsl.bell.ca 30.03.15, 05:25
            ...nie powiem - ladne pytanie...takie pytanie, nawet bylbym mile zaskoczony...gdyby "padlo"...na maturze...czyli w trakcie :"procesu dojrzalosci".

...z oczywistych powodow Zyd to mieszkaniec polskich miast...malych miasteczek a jesli juz wsi to glownie zajmujacy sie wyszynkiem....czyli dostarczyciel nudnej wsi rozrywki w postaci alkocholu tzw."polakow wyzwolonych" ...to takim ktorym wydawalo sie ze sa wolni...przynajmniej jednego dnia - w dniu wyplaty....( za co Zydzi byli przez swoich wyzwolicieli lubiani...kto by nie byl ...?...ja tez bym byl..)

Zyd nie uprawial roli bo jej nie mial.... a jak sie domyslam w tym tkwi glowny grzech polskiej szlachty...ktora sprowadzajc Zydow dla ozywienia chandlu....powinna posiadac rozsadny program jesli juz zasiedlania to - "na roli"...mielibysmy dzis w Polsce gatunek zupelnie innego Zyda niz mamy go obecnie....a mamy i nie popelnie tutaj zadnej pomylki - Zydaurbaniste, wywodzacego sie zestruktur wylacznie miejskich aglomeracji...

...zatem wladza ludowa wywodzila sie z wiejskiego motlochu slabo wyksztalconego ( ...jako ze elite nasza wycieto w pien podczas IIw.s. a ktos ta wadze mosial pelnic w miejskich budynkach administracji panstwowej , w mediach, w aparacie propagandy, sadownictwie, w policji....Zydowi jako szczurowi miejskiemy...tzw. mieszane mieszczanstwo bylo blizej do instytucji panstwowych niz nieobytemu na salonach wladzy - chlopu...albo co swierzo upieczonemu magistrowi - pochodzenia chlopskiego.

...stad zasdniczo biora sie glowne roznice :
            Polak - pochodzenie wiejskie
            Zyd - pochodzenie miejskie

Polak - odwiecznie skupiony na obronie "Ojcowizny"....( ...stad dla wielu zrozumialy chichot Gombrowicza w "Trans Atlantyku" )
            Zyd - bez obciazen formalnych...,.jesli juz - mala manfaktura, mala produkcja, uslugi.
          • Gość: smurfmadrala definicja Żyda i reszty świata /także Polaków/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.15, 13:29
            Prosty i WYRAŹNY podział definiuje Talmud,
            ostro określa prawa i obowiązki,
            wg Talmudu zorganizowane jest państwo położone w Palestynie.
          • lalecznik-7 Re: zdefiniujmy Żyda i Polaka 30.03.15, 19:26
            Czy któryś w Was widział w Polsce Żyda? Osobę, która by powiedziała: jestem Żydem?
            • Gość: smurfmadrala Re: zdefiniujmy Żyda i Polaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.15, 20:01
              lalecznik-7 napisał(a):
              > Czy któryś w Was widział w Polsce Żyda? Osobę, która by powiedziała: jestem Żydem

WIELOKROTNIE, Żydzi całkowicie otwarcie, jednoznacznie, czytelnie występuja jako obywatele
              własnej narodowości.
              Czesław Bielecki /architekt/ mówi o sobie- "jestem polskim Żydem",
              koleżanka mojego syna wyemigrowała do Izraela, mój dziad /katolik do potęgi trzeciej/
              prowadził interesy z Żydami /bardzo sobie chwalił/, przykłady mam niezliczone,
              w tym dwa z moich studiów /poza Kielcami/.

• Gość: Filip Re: zdefiniujmy Żyda i Polaka IP: *.dsl.bell.ca 30.03.15, 20:14
              ....dosc duzo ...w moim zyciy w Polsce spotkalem Zydow...jesli sie nie myle Jacykow . czy jak mu tam wyznal poblicznie jestem zydem i jestem gejem...ale masz racje,...maja z tym problem....w srod Zydow nasmiewaja sie z Polakow a wsrod Polakow z Zydow....jarmulek i pejsow nie nosza bo to by ich odroznialo od reszty spoleczenstwa...tak jest wygodniej....z pewnoscia jest to forma obrony przed wrogoscia Polakow do nich...( a teraz napisze cos co pociagnie w dol ten watek )....to dla mnie nic nadzwyczjnego, uwazam to za stan calkiem normalny...kazde spolecenstwo ma prawo do wlasnego nacionalizmu...Chola chola panie Urban - ile ludzi zginelo za nacjionalizm...?...tyle aby narodowi wystarczylo sil na jego trwanie...glupi trepie Urban - a powiedz mi ile milionow ludzi wymordowaliscie dla silnej, realnej, idei komunizmu...?...Faszystowskie Niemcy - to byl socjalizm narodowy Niemiec....
              Jak rozpoznac ze jest zydem...?...jak klamie to naczy ze jest zydem....albo polaki - zjudaizowanym.
              • Gość: Gość Re: zdefiniujmy Żyda i Polaka IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.15, 07:36
                Filipie to jest bełkot chorego człowieka.
              • Gość: ite Re: zdefiniujmy Żyda i Polaka IP: *.kielce.net.pl 31.03.15, 07:55
                Nie podjudzaj Filip
                • Gość: Filip Re: zdefiniujmy Żyda i Polaka IP: *.dsl.bell.ca 31.03.15, 15:57
                  > Nie podjudzaj Filip

....a tak !...to tez dobre !
                  • lalecznik-7 Ja nie widziałem Żyda w Polsce. 31.03.15, 17:02
                    Ja nie widziałem Żyda w Polsce. Owszem, jak pojechałem do USA do dopiero wtedy rozmawiałem z Żydem z Polski, ale to emigracja wczesno-powojenna.
                    Dla mnie dyskusja o Żydach w obecnej Polsce przypomina dyskusję o Yeti lub amerykańskiej Wielkiej Stopie. Dowodów właściwie nie ma, za to są rzesze osób, które gorąco wierzą w ich istnienie. Jestem w stanie przyjąć, że jeszcze się jacyś ostali; po rzezi obozów koncentracyjnych oraz nagonce komunistycznej czasów Gomułki. Jednak ich wpływ na losy Polski uważam czystą fikcję, a już szczególnie, kiedy ktoś mówi o wpływie istotnym. Rozumiem natomiast, że istnieje tzw. pamięć historyczna związana z pokoleniem, które pamiętało Żydów. Jednak z każdym rokiem przeszłość ta jest bledsza. Nawet jeżeli przyjąć, że nie mam racji, to pozostaje pytanie dlaczego ich nie ma (podobnie jak trudno znaleźć jawnego homoseksualistę, muzułmanina, czy nawet ateistę). Zachodzi wtedy pytanie o kondycję społeczeństwa. Czy społeczeństwo, w którym mniejszości ukrywają się jest zdrowe? Ktoś może powiedzieć, że odsetek jest nieznaczny, zatem pomijalny. To wtedy się to kłóci z ich istotnym wpływem na rzeczywistość. Z drugiej strony, jeżeli zsumować te małe procenty poszczególnych nieafirmujących się grup, to tworzy się całkiem spora liczba, która może sięgnąć kilkunastu lub kikudziestu procent. Jeżeli mam rację to znowu wracamy do kondycji społecznej. Czy społeczeństwo, w którym taka sumaryczna liczba jest w jakiś sposób tłamszona, ma szansę na rozwój? Jak się zachowuje człowiek, któremu daje się do zrozumienia, że nie jest akceptowany i ten kraj nie należy do niego? Jak mu się pracuje? Co z jego aktywnością? Uważam, że się na tym wyłożymy. Kraj ludzi mających wieczne problemy ze sobą i swoim miejscem nie ma szans na rozwój.
                    Wracając do wypowiedzi Filipa, o prawie do nacjonalizmu. Znaczy się postawa nacjonalistyczna musi się wiązać z wrogością do innych. Określamy siebie poprzez identyfikację wroga. Wrogość do Żydów, ponieważ istnieje pamięć historyczna o nich. Taki paradoks; polski nacjonalista chciałby, aby Żydzi nie mieli wpływu na Polskę, a najlepiej by się wynieśli o ile są, a z drugiej strony potrzebuje ich do określenia swojej polskości. Czyli do istnienia narodu wymagana jest mniejszość, która będzie tłamszona. A jak jej zabraknie to trzeba znaleźć nową. Przez analogię, trzeba być wiecznie chorym, aby zdefiniować stan zdrowia i do niego dążyć. Permanentny stan patologiczny. Tak to widzę.
                    • Gość: Filip Re: Ja nie widziałem Żyda w Polsce. IP: *.dsl.bell.ca 01.04.15, 15:54
                      >Wracając do wypowiedzi Filipa, o prawie do nacjonalizmu. Znaczy się postawa nacjonalistyczna musi się wiązać z wrogością do innych.

...postawa nacionalistyczna nie musi sie wiazac z wrogoscia do innych...to tylko sprawa interpretacji....czy Amerykanie lub Anglicy zwalczajac terroryzm...uzywajac wszelkich dopuszczalnych i niedopuszczalnych metod ( ktore mysi zatwierdzic Kongres A.)...nasluchu, filtrowania przeplywu internetu, monitoringu miejskiego i wszelkich obiektow strategicznych militarnych waznych dla prawidlowego funkcionowania panstwa....wyrazaja w ten sposob swa nienawisc do Arabow....?
                      Ameryka bez wlasnego pieknego nacionalizmu by nie istniala...to co ja zlepia to jej wewnetrzny silny amerykanski nacionalizm....pomimo widocznej wszedzie wielokulturowosci.

>Określamy siebie poprzez identyfikację wroga..
                      ..to nieprawda...tak pojecie nacionalizmu moze byc rozumiane w najnizszych warstwach spolecznych...ale spoleczenstwo to wielosc klas jego....okreslamy siebie poprzez wlasciwie rozumiana przynaleznosc religijna, bogata spuscizne naszej wiary, baze kulturowa i tradycji narodowej....dla wykazania bezblednosci naszej oczywiscie nalezalo by sie posluzyc przykladem nas od innych rozniacym. ...a czemu nie...? ...to nasza sprawa nasza ojczyzna i nasz interes narodowy.

>Wrogość do Żydów, ponieważ istnieje pamięć historyczna o nich.
                      ...niestety - stwierdze z przykroscia ....pamiec historyczna na ktora sobie zasluzyli ....witajac okupanta chlebem i sola...wspierajac ruch komunistyczny jako zabojcza alternatywe dla polskiego katolicyzmu "Zegota"...przejmujac zobowiazania wobec Stalina stanowienia dla Polakow ustawodawczej sadowniczej i wykonawczej.

>Taki paradoks; polski nacjonalista chciałby, aby Żydzi nie mieli wpływu na Polskę, a najlepiej by się wynieśli

...trudno sie dziwic...doswiadceni wspolzyciem.

> o ile są, a z drugiej strony potrzebuje ich do określenia swojej polskości.
                      ...a to juz jest twoja - kolego interpretacja....jesli juz mogl bys w tej dyskusji ze mna z czegos zrezygnowac, po mojej logicznej argumentacji to niechze sie uchowa jescze ta ostatnia deska ratunku ...na nasze wspolne trwanie.....polska perwersyjna - przypuszczalnie podswiadoma pokusa nienawisci do Zydow "wypita z mlekiem matki"

>Czyli do istnienia narodu wymagana jest mniejszość, która będzie tłamszona. A jak jej zabraknie to trzeba znaleźć nową. Przez analogię, trzeba być wiecznie chorym, aby zdefiniować stan zdrowia i do niego dążyć. Permanentny stan patologiczny. Tak to widzę.

...no i wyszlo szydlo z worka...nareszcie mozemy sobie porozmawiac jak Zyd z Polakiem ...pelnia nienawisci.
                      • Gość: Filip Re: Ja nie widziałem Żyda w Polsce. IP: *.dsl.bell.ca 01.04.15, 16:21

....Jestes Zydem zyjacym w Polsce - jestes mniejszoscia narodowa i nikt nie odmawia ci prawa do zycia w niej...ale w zwiazku z tym ze jestes mniejszoscia narodowa - morde w kubel...tak jest w Ameryce....prosze wywiesic flage narodowa w dniu niepodleglosci i cieszyc sie jej wolnoscia...

Posluze sie slowami z radia CBC...(Canadian Broadcasting Corporation )." jesli widzisz ze ktos pali papierosy...znaczy ze nalezy do mafii..."...na co to jest przyklad....?
                        ...na obrone interesow narodowych...
                        ...a co kogo to obchodzi do jakiej mafii ja naleze....?...a niestety obchodzi , bo to jest przejaw dbalosci o jakosc zycia w demokratycznym spolerczenstwie..w ktorym wszyscy maja swoje przywileje, ale naduzywanie swobod obywatelskich jest surowo karane.
                        • lalecznik-7 Re: Ja nie widziałem Żyda w Polsce. 01.04.15, 21:53
                          Postawa nacjonalistyczna nie musi się wiązać z wrogością, ale generalnie tak jest. Klasyczne zjawisko socjologiczne identyfikacji grupy społecznej. Rzeczywiście najczęściej występuje w najniższych warstwach społecznych (cokolwiek to znaczy) jednak generalnie taki poziom jest najszerszy. I tak właśnie jest z Żydami w Polsce. Większość z tych, co wyraża niechęć do Żydów, na oczy ich nie widziała, nie mówiąc już o jakimś kontakcie personalnym, a co dopiero konflikcie prywatnych, jednostkowych interesów, które by do takiej postawy uprawniały. Skąd zatem ta niechęć? Bo to jest łatwe i proste. Najłatwiej jest zwalić wszelkie niepowodzenia na kogoś, czyli odsunąć od siebie. Chronimy w ten sposób własne ego. Inaczej musielibyśmy się przyznać do naszej mierności, co jest psychicznie destrukcyjne. Im potężniejszy, tajemniczy, bardziej podstępny wróg tym lepiej, ponieważ to pokazuje, z jakim przeciwnikiem mamy do czynienia, przez co nasze ego rośnie. Stąd częste teorie o wszechogarniającym wpływie czy spisku wiążącym ręce, doskonale tłumaczące własną inercję. Żydzi pod tym względem są fantastycznym obiektem, nie tylko dla Polaków.

Nie przekładałbym amerykańskie wzorce narodowe na polski grunt. Amerykanie to zlepek kultur, stosunkowo młody, wcale nie taki piękny jak go malują. Pod płaszczykiem politycznej poprawności aż roi się od rasowych uprzedzeń, klasowych różnic, kulturowych sprzeczności. Wiem, bo widziałem. Być może polityka pewnej ostrej sztancy jest jakąś metodą na utrzymanie status quo, ale mam złe zdanie o jej skuteczności.

My jesteśmy 5 razy starszą kulturą od amerykańskiej, współżyjącą od wieków z innymi i posiadającą swoiste cechy i odrębność. Możemy sobie taki dryl zwyczajnie odpuścić. Nasza kultura jest na tyle bogata i na tyle odrębna od sąsiadów, że nie musimy zwierać szeregów. To jest ślepa uliczka. Będziemy się zastanawiać na ile Chopin, Curie, Mickiewicz, Kopernik byli Polakami i walczyć o ich polskość zawzięcie jak o miedzę. W miejsce tego powinniśmy znajdować polskie akcenty i łączyć polski pierwiastek z innymi. To jest droga do sukcesu, a jednocześnie wyrabianie umiejętności współpracy. Problem w tym, że pojęcie polskości, narodu jest wpisane w obecny polski konflikt polityczny. Pewna część sceny politycznej uzurpuje sobie prawo do niesienia polskości i ma problemy z uznaniem innych. I tu się pojawia znowu pojęcie Żyda. Skoro Polaka o innych poglądach nie uznajemy za rodaka, to kim jest? Ano Żydem. I nie ma znaczenia, że nie ma absolutnie nic wspólnego z kulturą żydowską. Moim zdaniem, pojęcie żyd wyewoluowało. W pewnych kręgach (najniższej warstwie społecznej) oznacza ono obcego ideowo, kulturowo, materialnie Polaka, którego się nie lubi i chce się podkreślić swoją i jego odrębność.
                    • smurfmadrala Re: Ja nie widziałem Żyda w Polsce. 01.04.15, 17:42
                      O głupstwach piszecie a tymczasem GW podało, że lumpior nawrócił się i wyspowiadał.
                      Kajał się półtorej godziny / o tym nie pisali/.
                      • Gość: Filip Re: Ja nie widziałem Żyda w Polsce. IP: *.dsl.bell.ca 01.04.15, 18:40
                        ...a czy jego nawrocenie nie ma zwiazku z wyborami prezydenckimi....?

...powienien jeszcze wziasc slub koscielny ...jak Kwasniewski i Tusk...mialby szanse zostac prezydentem.
                        • Gość: Filip Re: ...partia Palikota na wymarciu IP: *.dsl.bell.ca 01.04.15, 21:38
                          Miał nierozpoznaną cukrzycę - poinformował przyjaciel dziennikarza....fenomenalne sa te wiadomosci...tak wlasnie podawane...przyjaciel poinformowal przyjaciela.....o smierci przyjaciela ...powinien go jeszcze poinformoawc ze nie byl to atak cukrzycy, tylko ..zbyt duza dawka afetaminy....przypuszczlnie jego smierc ma zwiazek z nakryciem "Waryjata"...duza dostawa ( kilka ton ) substancji do produkcji afetaminy z Chin...albo go wykonczyli(puscil pare) albo sam doszedl dotakiego wniosku ze trzeba z soba skonczyc ...bo teraz mafia mu leb urwie....a swoja droga tacy to ludzie dzis robia "kulture" w Polsce...o czym swiadcy zestaw tytulow dla ktorych pracowal....tak jak juz pisalem - malarz kominow, lekaz pogotowia, wlasciciel lamusa z biulgoraja...i afrykanos przefarbowany na blond.

Leszczyński pełnił także funkcję rzecznika Przystanku Woodstock, a w 2012 roku rzecznika wrocławskiej Strefy Kibica.
                          W 2011 roku starał się dostać do Sejmu z Ruchem Palikota. Bezskutecznie.
                          Leszczyński urodził się 10 lutego 1967 roku w Olecku. Przez osiem lat pracował w "Gazecie Wyborczej" jako dziennikarz i krytyk muzyczny. W połowie lat 90. założył wraz z Wojciechem Pilichowskim krótko działający zespół Karate Musiq.
                          Był jurorem w czterech edycjach polskiej wersji programu "Idol".
                          Nie żyje Robert Leszczyński, znany dziennikarz, krytyk muzyczny, gitarzysta, DJ, były kierownik działu Kultura i Styl tygodnika "Wprost", juror programu "Idol", rzecznik Przystanku Woodstock - informuje Polsat. Miał 48 lat.
                          Krytyk teatralny Maciej Nowak powiedział TVN24, że przyczyną śmierci Leszczyńskiego prawdopodobnie był atak cukrzycowy. Taką informację otrzymał od jego rodziny. - Miał nierozpoznaną cukrzycę - poinformował przyjaciel dziennikarza.

Tak go zapamiętamy

W 2006 został redaktorem naczelnym miesięcznika "Laif". Od maja 2007 do lutego 2010 kierował działem Kultura i Styl tygodnika "Wprost".
                          • Gość: Gość Re: ...partia Palikota na wymarciu IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.15, 09:45
                            Jak czytam co pisze Filip z Kanady to jestem w szoku. Pomówienia, bezpodstawne oskarżenia to język tego komucha który wykorzystując okazję wyjechał do kanady. Nawet w obliczu śmierci innego człowieka którego nie zna stwierdza , że zmarł na skutek nadużywania narkotyków sprowadzanych z Chin. Dobrze, że wyjechałeś z do Kanady - jednego głupka mniej.
                            • Gość: Filip Re: ...partia Palikota na wymarciu IP: *.dsl.bell.ca 02.04.15, 16:54
                              Gość portalu: Gość napisał(a):

> Jak czytam co pisze Filip z Kanady to jestem w szoku. Pomówienia, bezpodstawne
                              > oskarżenia to język tego komucha który wykorzystując okazję wyjechał do kanady.
                              > Nawet w obliczu śmierci innego człowieka którego nie zna stwierdza , że zmarł
                              > na skutek nadużywania narkotyków sprowadzanych z Chin. Dobrze, że wyjechałeś z
                              > do Kanady - jednego głupka mniej.+

...och - co za ulga - jak to dobrze ze ten komuch wyjechal do Kanady...o jednego komucha mniej....ale wynikaja tez z tego faktu pewne zagrozenia....jesli ten komuch tam skomuchuje cala Kanade...wszak jest to olbrzymi kraj to nas tu tym potworem komunistycznym zwali sie na nasze " kapitalistyczne raczkujace ideologicznie niemowle "....odcinajac nam calkowicie dostep swierzowo waducha....zgin maro przekleta...my potrzebujemy troche czasu ...nasze kapitalizm jest zaledwie w stanie ideoligicznym...a gdziez nam do praktycznego...to niczym kantowskie apriori i aposteriori....my zledwie udajemy kapitalizm ...to jest kapitalizm robiony przez dzieci komunizmu wiec jest rzecza naturalna ze wyjdzie z tego ni bocian ni wydra...wszak cos na ksztalt smigla....nawet taki Walesa czul ze powrot do gospodarki rynkowej przyniesie nieuchronnie podzialy spoleczne ....bo jedni cos maja...przynajmniej struktury i oni szybko majatek narodowy podziela mniedzy siebie...a inni nie maja nic wiec obiecal im dac po 1.000 zloty na glowke....Walesa gdzie jest moje tysiac zloty....?...dotad nic nie odtrzymalem ...w zamian listy z urzedu miejskiego ze nie mam prawa do mojego miejsca zamieszkani...na mocy ustawy z 1965 roku...a na ponowne zameldowanie sad moze nie wyrazic zgody...no i coz z tego ze sie w Polsce urodziles...?....to jest a Polska pieknego kapitalizmu od ktorej sie ucieka ...bron Boze wracac....bo nie ma do czego...wszystko juz zostalo rozkradzione i spieniezone...a WSI z Komoroskim czuwa.

...wlasnie z takiej prostej polskiej ciekawosci/ wszak winna wam byc bliska bo tez jestescie "polakami" przegladam polskie filmy usilujac miec jakis poglad na stan polskiej kinomatografii...wczoraj zestawilem sobie dwa polskie filmy..."REWIZYTA" - 2009. K. Zanusiego i "DRESZCZE" 1981....rzyserii Wojciecha Marczewskiego....to byl chyba pierwszy film W.Marczewskiego jaki ogladalem / jak mi sie wydaje/ dla mnie doskonaly rezyser ale nieznany. ...natomiast film K.Zanusiego to przyklad filmu - jak nie powinno sie robic filmu....ten film niszczy takich aktorow jak M.Komorowska, Zapasiewicza, Olbryskiego....obrzydliwosc chamstwo prostactwo....widac jak spoleczenstwo kulturom bycia - ZUBOZALO.....w klasie posiadajcej tego polskiego kapitalizmu wykielkowal niebywaly tupet, ordynarnego chamstwa...byc moze jako obrona czlowieka przed drugim czlowiekiem ...bycmoze tym ktoremy Walesa obiecal dac 1000 zloty.
                        • lumpior Re: Ja nie widziałem Żyda w Polsce. 02.04.15, 09:09
                          Gość portalu: Filip napisał(a):

> ...a czy jego nawrocenie nie ma zwiazku z wyborami prezydenckimi....?
                          >
                          > ...powienien jeszcze wziasc slub koscielny ...jak Kwasniewski i Tusk...mialby s
                          > zanse zostac prezydentem.
                          Następny katoćwok.
                      • lumpior Re: Ja nie widziałem Żyda w Polsce. 02.04.15, 09:08
                        smurfmadrala napisał:

> O głupstwach piszecie a tymczasem GW podało, że lumpior nawrócił się i wyspowia
                        > dał.
                        > Kajał się półtorej godziny / o tym nie pisali/.
                        Ciebie mogę wyspowiadać i to totalnie,zapyziały ćwoku.Chyba cię ryj swędzi?
                        • Gość: smurfmadrala poczucie "humoru" marksisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.15, 15:29
                          lumpior napisał:
                          > smurfmadrala napisał:
                          > O głupstwach piszecie a tymczasem GW podało, że lumpior nawrócił się i wy
                          > spowiadał. Kajał się półtorej godziny / o tym nie pisali/.

> Ciebie mogę wyspowiadać i to totalnie,zapyziały ćwoku.Chyba cię ryj swędzi?

Reakcja na żart primaaprilisowy typowa dla marksistów.
                          • Gość: Filip Re: poczucie "humoru" marksisty IP: *.dsl.bell.ca 02.04.15, 18:36
                            Polecamy na Forum
                            >Teściowa buszuje po szafkach, układa mi bieliznę.. Czy to normalne?

...raczej normalne - szuka respiratora i narkotykow...ty w jej wieku tez bedziesz buszowac po szufladach swojej synowej....ale skoro o tym piszesz na forum to znaczy ze do przejzenia swoich szuflad zapraszasz takze GW.

>Już po rozwodzie, ale ex nie chce mi oddać rzeczy. Co mogę zrobić?
                            ...widocznie sie do nich przywiazal....to przejaw pieknego uczucia - tesknoty za toba.

>Moje imieniny zostały zignorowane w pracy. Jak się zachować wobec innych?
                            ...w pracy sie imienin nie obchodzi...w pracy sie pracuje....bo na was "imiennikow" w administracji panstwowej idzie z budzetu panstwa ponad 27%
                            ...usmiechaj sie i pytaj kiedy beda mieli imieniny, bo masz dla nich niespodzianke...?

>Aniołki, świeczniki, figurki i inne głupie ozdoby.. Po co komu takie kurzołapy?
                            ...otoz powyzszy zestwaw tematow - to sa kurzolapy....!...prawda...? ...redakcja odpowie "...realizujemy tu tematy ktorej idea jest - byc blizej czlowieka....mamy nadzieje ze one sa wstanie przyciagnac ewentualnego czytelnika...bo przeciez o to chodzi aby forum mialo swoich czytelnikow , uzytkownikow....nie to ze nas cos interesuje...ze usilujemy wnikac w swere prywatna ...nas nic nie interesuje - tylko kasa....ale sam fakt ze wiele osob w tych tematach sie wypowiada to znaczy ze jest na nie zapotrzebowanie.

Boze , a Gombrowicz chcial wychowac innego czlowieka...i to jest chyba ten czlowiek.
                            • Gość: smurfmadrala wskazówka dla cywilizowanej Europy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.15, 19:33
                              m.wyborcza.pl/wyborcza/1,132748,17690500,Imigranci_we_Francji_glosuja_na_Front_Narodowy.html
                              Francja wychodzi z lewackiego nałogu, oby odwyk sie udał
                              • Gość: Filip Re: wskazówka dla cywilizowanej Europy IP: *.dsl.bell.ca 03.04.15, 14:15

List do szefowej dyplomacji UE. Podpisały go Polska, Niemcy i Francja

Podpisaliśmy dziś list (...). Nie chcemy zdradzać jego szczegółów przed tym jak zapozna się z nim jego adresatka. List zawiera kilka pomysłów, jego szczegóły dotyczą polityki zagranicznej i polityki obrony. Mamy informacje, że nasze pomysły popierają też inne kraje - powiedział Schetyna.
                                ....jako obywatel tego kraju - jaka ja mam gwarancje ze nie jest to spisek trzech panow ograniczjacych suwerennosc kraju.
                                • Gość: Filip Re: wskazówka dla cywilizowanej Europy IP: *.dsl.bell.ca 03.04.15, 14:34
                                  Wassermann w książce zdradza, że jej ojciec był bardzo smutny, kiedy wyjeżdżał do Warszawy przed katastrofą: "Mama mówi, że wyglądał, jakby jechał na ścięcie". Kilka dni później rodzina dowiedziała się, że leci do Rosji. "Ojciec mówił, że jest mu pilnie potrzebny paszport dyplomatyczny, który zostawił w domu. Musieliśmy go wysłać kurierem. Trzy razy dzwonił i pytał, czy nie zapomnieliśmy. Nigdy wcześniej tak się nie zachowywał" - wskazuje. Przypomina jego słowa, które padły w rozmowie z asystentem, który zauważył, że dobrze, iż leci "tutką", a nie jakiem, bo to bezpieczniejszy samolot. Jej ojciec miał na to odpowiedzieć: "Jak samolot ma spaść, to i tak spadnie, nawet jeśli jest najnowocześniejszy". Zdaniem córki nie były to do końca normalne słowa. Dwa dni przed katastrofą dał jej matce do zrozumienia, że wyjazd do Smoleńska nie będzie zwykłą podróżą. "Wiesz, Halina, to może być bardzo niebezpieczny lot" - powiedział. Dodaje, że Wassermann nigdy rodziny nie straszył, nie ujawniał żadnych tajnych informacji, ale w świetle tego, że zajmował się służbami, to zdanie nabiera innego sensu. Sugeruje, że Wassermann mógł wiedzieć o grożącym delegacji niebezpieczeństwie.

Jak się dowiadujemy, to Jarosław Kaczyński oddał Wassermannowi swoje miejsce w samolocie, bo musiał się zaopiekować chorą matką, która przebywała w szpitalu.
                                  • lalecznik-7 Re: wskazówka dla cywilizowanej Europy 04.04.15, 12:36
                                    Wskazówką cywilizowanej Europy jest katastrofa airbusa w Alpach oraz przebieg śledztwa. Prokuratura francuska podała informację z odczytu czarnej skrzynki. Podkreślam jednej czarnej skrzynki. I odtąd większość operacji toczy się wedle tych informacji. Po to są czarne skrzynki, aby w sposób bezstronny móc się oprzeć na pomiarze przyrządu, a nie domniemaniach, których można wykreować dowolną liczbę. Wizytówką cywilizowanej Europy był i jest r a c j o n a l i z m. Gdzie rozum śpi, budzą się potwory.
                                    • Gość: smurfmadrala przestroga dla cywilizowanej Europy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.15, 13:18
                                      Oby nie obudził się potwór marksizmu w wersji "internacjonalnej" czyli czerwonej,
                                      a także w wersji brunatnej czyli socjalizm narodowy.

To łby tej samej hydry, kąsają wściekle wokół i siebie nawzajem.
    • sygitoyo Re: Polska 04.04.15, 14:51
      Narodowość / czy nacjonalizm /
      zaczyna być problemem kiedy przeszkadza władzy.
      Państwa narodowe / nacjonalistyczne / powstały w XIX wieku
      teraz władzą jest giełda i spekulacje finansowe, nie ekonomiczne.
      Pozostaje pytanie:
      dlaczego dwudziestowieczny i obecny Izraelski pseudonacjonalizm są OK
      a inne nacjonalizmy są złem?
      • Gość: smurfmadrala Re: Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.15, 18:07
        sygitoyo napisał:
        > Pozostaje pytanie:
        > dlaczego dwudziestowieczny i obecny Izraelski pseudonacjonalizm są OK
        > a inne nacjonalizmy są złem?

Właściciele machiny propagandy zarządzają agendami i parobkami na niwie politruczej.
        CBDU

Bankowość, energetyka, media, telekomunikacja, handel wielkopowierzchniowy należą do kolonizatorów,
        dlaczego dyrektoriat miałby tubylcom oddać władzę np. ustawodawczą albo sądowniczą?
      • lalecznik-7 Re: Polska 04.04.15, 18:48
        Za czasów feudalnych króla niezbyt interesowała narodowość poddanych, byle mu służyli. Wtedy nie było znaczenia czy Kopernik mówił po polsku czy niemiecku, ważne, że służył polskiemu królowi. Państwa narodowe powstały w XIX wieku w odpowiedzi na walący się system feudalny. Była zubożała szlachta, aspirujące mieszczaństwo, kapitaliści z robotnikami, chłopi, którzy chcieli się wyrwać z pęt pańszczyzny. Trzeba było stworzyć nowa ideologię. No to stworzono naród. Pojęcie narodu służyło zasadniczo kapitalistom do określania ich rynku zbytu. Przy czym źródła narodu są dwa. W Europie kontynentalnej źródłem narodu była największa, bądź też rządząca grupa etniczna w danym państwem pod panowaniem danego króla. Tak było w przypadku Prus czy Francji. W Zjednoczonym Królestwie czy potem w USA i pozostałych koloniach to państwo tworzyło naród, a zatem odwrotnie.
        W czasach feudalnych chłopom kazano walczyć za króla i pana, chociaż z ich punktu nie miało znaczenia, pod jakim królem czy panem żyją. Podobnie w nacjonalizmie, robotnikom kazano walczyć za interesy kapitalisty, chociaż nie miało znaczenia, kto będzie właścicielem fabryki. I tak powstał komunizm. Jak nacjonalizm był dzieckiem feudalizmu, tak komunizm był dzieckiem nacjonalizmu i resztek feudalizmu. Jak w feudalizmie wyzyskiwano chłopa, tak w nacjonalizmie z kapitalizmem wyzyskiwano robotnika. W komunizmie, który na nieszczęście świata wszedł na feudalną Rosję, pod pozorem obrony robotnika, którego zasadniczo tam nie było, wprowadzono morderczą tyranię. Gwałtowność tych idei wynikała z gwałtownych przemian, jakim ulegała Europa w okresie uprzemysłowienia i rozwoju technologicznego ostatnich 200 lat.
        Obecnie kapitaliści mają rynki zbytu wykraczające daleko poza granice państw narodowych, dlatego nie wspierają już ruchów narodowych jak to robili podczas ich zarania. Tymczasem narodowcy wciąż trzymają się starych haseł uważając, że państwo narodowe będzie najlepiej spełniało potrzeby narodu, czyli precyzyjniej, utrzymanie miejsc pracy dla robotników, sprzedaży produktów rolnych przez rolników czy rynków zbytu dla małych i średnich firm. Problem w tym, że ten schemat coraz gorzej pasuje do rzeczywistości. Polscy robotnicy mają gorzej u polskiego pracodawcy, rolnicy jak i właściciele małych i średnich firm produkujących na rynek wewnętrzny chcą generalnie zabezpieczyć swoje interesy kosztem polskiego klienta. Obecnie nacjonalizm nie rozwiązuje właściwie niczego, dlatego każda władza w normalnym europejskim kraju trzyma się od narodowców nieco na dystans. Wyjątkiem jest Rosja i widać jak na tym wychodzi, i państwo, i obywatel.
        Co do Izraela, to jest to klasyczny nacjonalizm, a nie jakiś pseudo, nie jest ok., i wcale im nie służy.
        • Gość: Filip Re: Polska IP: *.dsl.bell.ca 05.04.15, 04:17
          Kilkuset morderców rządzi Polską - wywiad z W. Sumlińskim w NY ......

• Gość: kozak Re: Polska IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.15, 08:55
            Do Filipa.
            Nie wiem jak w Kanadzie, ale w Polsce są święta więc nawiedzony głupku dałbyś sobie na wstrzymanie.
            • Gość: smurfmadrala multi-kulti zielona wyspa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.15, 09:58
              Dobrych kilka lat nie byłem w "miejscu kultu" młodych, TV-GW-wykształconych, z dużych miast
              i jeszcze większych wsi.
              Chodzi o dom kultury tesko.
              To chyba najbardziej religijna /czyli ciemnogrodzka/ galeryja unii ekogejskiej.
              W betonowo-blaszanej obudowie, w jarzeniówkowym świetle /bo bez okien ale klamki są/ mrowie pisanek, mikołajów, baranów, dziadków Mrozów, aniołków miłośnych Nergalów i przecudnej urody aniołków Czubaszków.
              Czy tego roku jak zwykle święta rozpoczęły się dwa miesiące przed terminem?
            • Gość: Filip Re: Polska IP: *.dsl.bell.ca 05.04.15, 14:40
              ...trzeba to jakos poswiecic...dzielo naszych serc i rak....nasz codzienny wysilek...za przykladem starego Izraela wiesniakow....i coz zaniesiesza przed oltarz...Pana - ten WSIoski gnoj....komoroskiego...?

...tak sie martwilem o upadle terent fabryki ursus...a tu sie okauje ze juz sie ktos nimi zaopiekowal - synek komoroskiego Tadeusz.

...bardzo ciekawy material w sieci...nazbieralo sie panu Komoroskiemu.....dzis wylaza rzeczy nieslychane o jego zwiazkach z WSI...a jak ...?...nie mowilem....nie wspominalem wielokrotnie ze w oparciu o wolsko rzadzi mafia.
    • sygitoyo Re: Polska 05.04.15, 20:36
      pseudonacjonalizm
      polega na tym, że
      nie musisz przynależeć do narodu
      a wystarczy, że spełniasz urzędnicze kryteria
      • lalecznik-7 Re: Polska 05.04.15, 23:16
        Najpierw zdefiniuj naród. Chętnie poczytam.
        • Gość: Filip Re: Polska IP: *.dsl.bell.ca 06.04.15, 03:49
          >Wskazówką cywilizowanej Europy jest katastrofa airbusa w Alpach oraz przebieg śledztwa.

.... wskazowka - czego....?

Prokuratura francuska podała informację z odczytu czarnej skrzynki. Podkreślam jednej czarnej skrzynki. I odtąd większość operacji toczy się wedle tych informacji.

....a czego dotycza "te operacje"....."

> Po to są czarne skrzynki, aby w sposób bezstronny móc się oprzeć na pomiarze przyrządu, a nie domniemaniach, których można wykreować dowolną liczbę.

.....móc się oprzeć na pomiarze przyrządu,...tylko w wymienionym przypadku...ktorego przyczyne w pelni akceptue racionalny umysl.

> Wizytówką cywilizowanej Europy był i jest r a c j o n a l i z m. Gdzie rozum śpi, budzą się potwory.

...totalna bzdura...racionalizm byl tylko jednym z podstawowych komponentow umyslowego rozwoju Europy.....spojz na cala europejska sztuke i kulture....na jej bogaty iracionalizm i mistycyzm....iracionalizm, mistycyzm i mesianizm wychowywal przez wieki pokolenia Europejczykow....racionalizm uwidocznil sie w Rewolucji Francuskiej a najbardziej w FASZYZMIE.
          • lalecznik-7 Re: Polska 06.04.15, 08:42
            Wszystko się zgadza. Racjonalizm z podstawą empiryczną stał się dominującym elementem jedynie kultury europejskiej. Mistycyzm jest znany na całym świecie. Czarna skrzynka dostarcza informacji natury empirycznej. Racjonalny umysł musi się odnieść do tych informacji, bądź te informacje skutecznie odrzucić na bazie innych informacji, o co najmniej tej samej wiarygodności. Pominięcie tych danych świadczy o irracjonalności. Dlatego prokuratura francuska koncentruje się zasadniczo na wątku samobójczej decyzji pilota.
        • Gość: Filip Re: Narod IP: *.dsl.bell.ca 06.04.15, 04:06
          1.Definicja narodu
          Trwała wspólnota ludzka wytworzona na podstawie wspólnych losów historycznych, kultury, języka, terytorium i życia ekonomicznego, świadoma własnej odrębności spośród innych narodów.
          • lalecznik-7 Re: Naród 06.04.15, 08:46
            Czyli na przykład Ślązacy. Wspólnota trwała, stara, mająca wspólne losy historyczne odmienne od polskich, specyficzne dla siebie, swój język, zamieszkująca ściśle określone terytorium, posiadająca właściwe sobie życie ekonomiczne, świadoma własnej odrębności.
            • Gość: Filip Re: Miasto 44 caly fim polski PL IP: *.dsl.bell.ca 07.04.15, 06:31
              Miasto 44 CAŁY FILM POLSKI PL
              ...sa filmy ktore nieopuszcaja nas do konca zycia, takim filmen ktory dzis wieczorem obejzalem jest "Miasto 44"...dziekuje wszyskim tym ktorzy zdobyli sie na tak odwazy, patriotyczny, kawal dobrej roboty....na film takiej klasy Polska czekala 70-at lat na ktory nie zdobyla sie komuna....poniewaz film A.Wajdy potraktowal "Kanal" dosc groteskowo.

...filmowi jak i innym dobrych fimow brakuje jezyczno angielskiego lektora...dlatego nie beda ogladane nawet przez drugie pokolenie wiekszosci Polonii swiatowej....widocznie taki jest cel strategow ministersta spraw zagranicznych....no i oczywiscie polskiego wywiadu....ktory przeciez jest wspanialy bo kontraktowany zagranicznie.......jesli juz jakis jest.

...w filmie nie ma Zydow...a wlasciwie sa ...ale to tylko uwalniani jencowie...a to juz film dyskwalifikuje do polskiego oskara....czy tworcom fimu zarzucono juz klamstwa....?
    • sygitoyo Re: Polska 06.04.15, 12:26
      Oooczywiście.
      I jest to naturalne.
    • lalecznik-7 10 kwietnia 07.04.15, 18:44
      Na miesiąc przed wyborami zbierze się kolejna miesięcznica upamiętniająca katastrofę smoleńską. Ważna rocznica również dlatego, że Antoni M ma ujawnić nowe elementy swojej Teorii Wielkiego Wybuchu. Pomimo zapisów 3 skrzynek w tym tej polskiej produkcji odczytanej przez polskich specjalistów i wykazanej zgodności z dwoma pozostałymi. Pomimo zdjęć pokazujących ścinanie drzew skrzydłami samolotu, przed feralną brzozą. Pomimo śladów na ziemi, ewidentnego łamania szeregu procedur po polskiej stronie. Pomimo tego wszystkiego będzie się mówić o zamachu, zdradzie i zdrajcach. Ludzi wykonujących kawał dobrej, rzetelnej roboty, będzie się mieszało z błotem i wyzywało od najgorszych. Ludzi wprowadzających zamęt, łamiących prawo, nieprzyjmujących racjonalnych argumentów i empirycznych faktów, bądź manipulujących danymi dla własnych potrzeb będzie się otaczało szacunkiem, wystawiało na piedestał i będą oni przedmiotem uwielbienia, niema kultu. Znów wznieci się emocje, które mają zagłuszyć trzeźwość myślenia. Uderzy się w dzwony patriotyzmu, odbierając prawo do stanowienia o nim innym. Oto Polska!
      • Gość: Filip Re: 10 kwietnia IP: *.dsl.bell.ca 08.04.15, 01:21
        >Na miesiąc przed wyborami zbierze się kolejna miesięcznica upamiętniająca katastrofę smoleńską. Ważna rocznica również dlatego, że Antoni M ma ujawnić nowe elementy swojej Teorii Wielkiego Wybuchu. Pomimo zapisów 3 skrzynek w tym tej polskiej produkcji odczytanej przez polskich specjalistów i wykazanej zgodności z dwoma pozostałymi. Pomimo zdjęć pokazujących ścinanie drzew skrzydłami samolotu, przed feralną brzozą. Pomimo śladów na ziemi, ewidentnego łamania szeregu procedur po polskiej stronie.

....widzisz "lalecznik - jaki ty jestes iracionalny....!...chcesz poslugiwac sie racionalnym umyslem a w rzeczywistosci dajesz nie mniejszy od wymienionych upust fantazji.

...na profil badania katastrofy smolenskiej bylo z cala pewnoscia dziesiatki sposobow...poczawszy od kompozycji politycznych skladu kolejno powolywanych komisji sledczych.....wlacznie ze skrajnie technicznej lub prawicowej....aby uciac leb dyskusji.

• lalecznik-7 Re: 10 kwietnia 08.04.15, 17:22
          „Nie odróżnia własnych interpretacji od faktów” – to opinia Lecha Kaczyńskiego o pracy Antoniego M dotyczącej raportu WSI. Jak widać poseł trzyma poziom. Przeglądając pierwszy raport „28 miesięcy po Smoleńsku”, wystarczy sam materiał graficzny (7 zdjęć Tuska w tym jedno tyłem, 6 Sikorskiego itd.), widać już poziom „raportu” oraz obsesję autora. Jednak w tym szaleństwie jest metoda. Dlaczego wybuch? Liczba popełnionych błędów proceduralnych, zarówno podczas lotu jak i jego przygotowania, a także podczas badania katastrofy w pełni koreluje z Sienkiewiczowskim określeniem Polski „…uj, dooopa i kamieni kupa”. Zatem wystarczyłoby rzetelne sporządzenie raportu, bez wybuchowych teorii. Taki raport trudno byłoby krytykować, jak i miałby daleko większą wagę. Pozornie. Przy takim rzetelnym podejściu wyszłyby również wszystkie niedociągnięcia popełniane nie tylko przez rząd Tuska, ale także przez kancelarię prezydenta Kaczyńskiego. Oberwałoby się wszystkim, co byłoby politycznie niekorzystne. Nie dałoby się też tego wykorzystać do konsolidacji elektoratu, a wręcz przeciwnie, naocznie ukazałoby powszechne dziadostwo polityków obu formacji. Dlatego Antoni M doskonale zameldował wykonanie zadania. Z paranoiczną zdolnością doprowadził sprawę do granic absurdu i emocjonalnego rozhuśtania. Gdzie rozum śpi, budzą się potwory.
          • Gość: Filip Re: 10 kwietnia IP: *.dsl.bell.ca 08.04.15, 18:22
            ..".w tym szalenstwie jest metoda.." - dokladnie !

Barbara Nowacka krytykuje też władze za to, że nie informują rodzin ofiar katastrofy smoleńskiej o ważnych sprawach dotyczących śledztwa. - Dostajemy informacje na przykład o tym, że powołano nowego tłumacza, nowego biegłego, natomiast o nowych zapisach z kokpitu dowiadujemy się z mediów - powiedziała Nowacka.

...pozostalo 30 dni do wyborow prezydenckich....zalecenie brzmialo:...." wyciszyc w mediach dyskusie o wyborach prezydenckich....maksymalnie ograniczyc prezentacje kandydatow, odsunac sondaze, poniewaz notowania Komoroskiego systematycznie spadaja, ignorowac proby nawolywania do telewizyjnej dyskusji kandydatow ...na pierwsze strony rzucic tematy zastepcze - takie ktore juz sie sprawdzily, byly czytane , ogladane przed ogloszeniem daty wyborow prezydenckich....np:katastrofa prezydenckiego samolotu w Katyniu....odkrywac w zwiazku z nia nowe fakty dotad spoleczenstwu nieznane...a na bazie ich tworzyc nowe teorie pomagajace wciagnac spoleczenstwo w jalowa dyskusje - to zalecenia do 10 maja...a po tej dacie bedziemy cieszuc sie juz - "nowo wybranym prezydentem"
            • lalecznik-7 Re: 10 kwietnia 08.04.15, 21:08
              Nie. Temat katastrofy smoleńskiej winien być pierwszoplanowym zarówno w tych wyborach, jak i wyborach parlamentarnych. Chodzi o prawdę i fałsz. Jeżeli nie dojdziemy z tą sprawą do ładu, to każdą inną będzie można tak zakręcić. Był wybuch albo go nie było. Tu nie ma pola manewru. Nie ma takiej opcji, że każdy sobie uważa inaczej. To jest kłamstwo z premedytacją.
              • Gość: Filip Re: komoroski niemogacy IP: *.dsl.bell.ca 08.04.15, 23:15
                .>To jest kłamstwo z premedytacją.

...klamstwo z premedytacja jest uprawiane od poczatku objecia rzadow przez Platforme Obywatelska...kazdorazowe telewizyjne wystapienie Tuska bylo obledno maniakalnym wykladaniem klamstwa....dzis przed Polska Patriotyczna pojawilo sie kolejne niebespieczenstwo ...ze w Palacu Namiestnikowskim ...na kolejne piec lat zamieszka ponownie spoleczny pasozyt zwany "prezydentem komoroskim/niemogacym"...nie mogacym dla Polski nic dobrego zrobic....tylko skaldac Polakom zyczenia "zdrowia i pomyslnosci"
                ...co za glupota...?
    • smurfmadrala Re: Polska 08.04.15, 07:41
      Po 5 latach a na miesiąc przed wyborami eksperci we współpracy ze służbami Putina
      nagrali sobie "nowe" treści rozmów ze Smoleńskiej tragedii.
      Służba nie drużba, trzeba wykonywać polecenia wyższych przełożonych.
      • smurfmadrala Polska czy "POlska"? 08.04.15, 07:46
        Funkcjonariusze redaktorzy gazetek i telewizyjek dla młodych, GW-TVwykształconych, z dużych miast i WSI,
        dostali nowe instrukcje.
        Wyciągaja do wywiadów wszystkich wyrzuconych z partii "nienawiści" i "oszołomstwa".
        Po co "miłośni" wyciągaja na szkło i do głośników "chorych z nienawiści"?
        • Gość: smurfmadrala Re: Polska czy "POlska"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.15, 09:54
          Zgniło zielona platfusia wyspa.
          Platfusia koalicja wieloletnim procederem nierządu wywołała emigrację wręcz ucieczkę na skalę kataklizmu.
          W czasie II WŚ wywołanej przez gangsterskie porachunki marsksistów czerwonych z brunatnymi
          zginęło 6 000 000 Obywateli Polski, dziś nasz Kraj utracił 3 000 000 Polaków.
          Czy wrócą?
          Winnych trzeba zutylizować /politycznie i honorowo/, kolonizację i emigrację zatrzymać !

Butni i bezkarni oligarchowie fundują nam "autostradę" wg modelu finansowania "kolekcjonerów" zegarków.
          Nie chce aby moje dzieci skazane były na rolę dziesiatych podwykonawców z "zapłatą" w kolejności
          sześćdziesiatej.
          Dlaczego drogi polskie przypominają straszliwe tunele podobne do murów ghetta w Palestynie?
          Polski chcę,
          nie zgniło zielonej platfusiej wyspy z płotami wielkimi jak korupcja, nepotyzm i BEZKARNOŚĆ OLIGARCHÓW.
          • lalecznik-7 Wolska 08.04.15, 17:58
            Z tą emigracją powodowaną działaniami rządu, to może kupić tylko ten, kto na zachodzie nie był. Ja byłem, też się zastanawiałem czy zostać, jednak wróciłem. W ogóle nie brałem pod uwagę tego, kto aktualnie rządzi w Polsce ani moich własnych poglądów politycznych. Z tamtej perspektywy Polska wygląda nieco inaczej. Choćbyś miał super rząd nie zahamowałby emigracji, ponieważ decydują czynniki ekonomiczne, których nie da się wyrównać nawet w ciągu dekad. Do tego dochodzą czynniki osobiste oraz kulturowe, które w ogóle trudno zmierzyć.
            A skoro mowa o czynnikach kulturowych, pewnie nie wracają, bo w krajach zachodu można legalnie obnosić się ze swoimi preferencjami seksualnymi, wykonać zabieg aborcji, dostać dofinansowanie do in vitro, pobrać się z kolorowym/kolorową. W Polsce to można co najwyżej dostać w ryj. Powinieneś się cieszyć z tej emigracji, ponieważ zasadniczo wyjechały lemingi. Gdyby wrócili to balans na scenie politycznej miałbyś przesunięty tak mocno w lewo, że PO z PISem miałyby łącznie ze 30% a nie osobno, jak to jest teraz. Tu jest Wolska, nie Polska.
            • Gość: Filip Re: Wolska...czy ta z ul.Rakowieckiej..? IP: *.dsl.bell.ca 09.04.15, 17:48
              Powinieneś się cieszyć z tej emigracji, ponieważ zasadniczo wyjechały lemingi. Gdyby wrócili to balans na scenie politycznej miałbyś przesunięty tak mocno w lewo, że PO z PISem miałyby łącznie ze 30% a nie osobno, jak to jest teraz. Tu jest Wolska, nie Polska.

..."lemingi" i mocno w lewo....to dwie sprzecznosci.....( "istota leminga jest bezwolne poddawanie sie losowi...)...emigracja to postawa determinacji ...niegodzenia sie na stan zastaly....podjecie powaznej decyzji opuszczenia kraju urodzenia, pragnienie wyjscia ze spoleczenstwa ogarnietego bezsesem ideologicznym....czy post ideologicznym zdeformowanym mentalnie.....to takze bardzo prywatne wyzwanie - bycia wolnym. A zatem swiadoma daznosc do wyemancypowania sie i pozytywnego dazenia ku praca u podstaw.

...gdyby wspomniane trzy miliony ludzi , a moze nawet piec ( ...celowo wprowadza sie w bld opinie pobliczna ) wrocilo do kraju , tymbardziej juz po pewnej mentalnej przemianie zdobytego na zachodzie doswiadczenia , otrzasniecie sie z amoku PRLu...napewno nie zasililo by krajowych formacji lewicowych.
    • Gość: Polak ciekawy Czy Polska jest demokratycznym krajem prawa? IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.15, 19:00
      Czy Polska jako demokratyczny kraj prawa jeszcze istnieje? Dlaczego mimo 5-ciu lat śledztwa nadal wrzucane są nowe wiadomości? Czy specjalna komisja ds wyjaśnienia katastrofy smoleńskiej i NPW są tak nieudolnymi instytucjami? Dlaczego tego typu wycieki materiałów tajnych są bezkarne? Czego obawia się mafia Tuska i Komorowskiego, że nie chce pomocy międzynarodowej (amerykańskiej) komisji ds wyjaśnienia przyczyn katastrofy? Skoro wszystko jest zgodne z ustaleniami Anodiny i Laska, to niech potwierdzą to amerykańcy !!!!! )sCzy to nie obecny strażnik zyrandola w bezczelny sposób przy pomocy swoich zaprzyjaźnionych medialnych kumpli gra trumnami i pomnikiem smoleńskim? Dlaczego w mojej Ojczyźnie "niezawisłe" sądy są tak stronnicze? Czy nie jest kompromitacją Państwa i polskiego sądownictwa fakt, że do tej pory nie zostali osądzeni oprawcy stanu wojennego sprzed prawie 35 lat? Czy nie jest to cyrk i parodia w wykonaniu "niezależnego" wymiaru sprawiedliwości? Tego typu pytania mają objętość grubej knigi i można je mnożyć w nieskończoność. Czy to cokolwiek zmieni? Skoro "demokratyczne " państwo, za jaki niektórzy uznają Polskę nie jest w stanie przeprowadzić prawidłowo, uczciwie, bez fałszowania wyborów (do tej pory PKW nie ogłosiła wyników wyborów samorządowych sprzed 5-ciu miesięcy), to o czym my mówimy? Czy obecne wyniki wyborów prezydenckich już są "drukowane"?
      • lalecznik-7 Re: Czy Polska jest demokratycznym krajem prawa? 09.04.15, 22:46
        Dostaliśmy ?wsparcie? z USA w postaci Chrisa Cieszewskiego oraz Wiesława Biniendy. Ten pierwszy nie odróżnia śniegu od brzozy. Ten drugi, za pomocą symulacji komputerowej, której dane wyjściowe ukrywa, usiłuje podważyć dane eksperymentalne. Zlecieli się tutaj na kasę. Grunt to zrobić szoł, przykleić się do polityka, bo ten jak dojdzie do władzy to sypnie groszem na ?badania?. Wiesław stał się gwiazdą polonii amerykańskiej. Przynajmniej ma sławę. Za to z dorobkiem publikacyjnym to cieniutko. Swój do swego ciągnie, a rączka rączkę myje. Antoni M podchwycił tezę Biniendy i na ich podstawie, bam ? ogłosił, że mamy wybuch!
        • Gość: Filip Re:"nie bylo wybuchu" ...Czy to cos zmienia....? IP: *.dsl.bell.ca 10.04.15, 17:29
          ...>Dostaliśmy ?wsparcie? z USA w postaci Chrisa Cieszewskiego oraz Wiesława Biniendy. Ten pierwszy nie odróżnia śniegu od brzozy. Ten drugi, za pomocą symulacji komputerowej, której dane wyjściowe ukrywa, usiłuje podważyć dane eksperymentalne. Zlecieli się tutaj na kasę.

A to juz jest podlosc "lalecznik ....jaka kase..?...... 10 /20 tys. zl......czy ty myslisz ze ludzie pracujacy w USA na programach uniwersyteckich interesuje dorabianie sobie ...na katastrofie smolenskiej....?

Zarobki w zaleznosci od stazu nukowca....50 - 100.000 dol.us.rocznie ....zaluzmy najnizszy pulap do 10 lat pracy 50tys. w przeliczeniu na zlotowki ...150.000

>Grunt to zrobić szoł, przykleić się do polityka, bo ten jak dojdzie do władzy to sypnie groszem na ?badania?. Wiesław stał się gwiazdą polonii amerykańskiej. Przynajmniej ma sławę. Za to z dorobkiem publikacyjnym to cieniutko. Swój do swego ciągnie, a rączka rączkę myje. Antoni M podchwycił tezę Biniendy i na ich podstawie, bam ? ogłosił, że mamy wybuch!

....Zaluzmy ze wybuchu nie bylo.....czy to cos zmienia....?
          • Gość: Filip Re:"nie bylo wybuchu" ...Czy to cos zmienia....? IP: *.dsl.bell.ca 10.04.15, 18:00
            YOU TUBE - Co dziś wiemy - w 5 lat po katastrofie smoleńskiej

pomijajac strone emocionalna, czy polityczna katastrofy na Siewiernyj....jak wyglada w czasie napiec instytucionalnosc panstwa polskiego....?
            Katastrofa byla tego sprawdzianem.....a imprezami celebrystow, tancem z gwiazdami, walka z kosciolem - dnem Majeskiego i Wojewodzkiego...wyjasnic sie nie da. Instytucja panstwa...doprowadzila do konfrontacji.
          • lalecznik-7 Re:"nie bylo wybuchu" ...Czy to cos zmienia....? 10.04.15, 21:53
            Próbuję zrozumieć motywy Biniendy. Wiem, że ogłaszając wyniki swoich symulacji i ukrywając parametry, jakie do tej symulacji założył dopuścił się nierzetelności w swojej profesji. Wiem, że wynik metod, którymi się posłużył zależy od założonych parametrów i można je dobrać tak, aby wyszedł żądany wynik. Wiem, że symulacje takich zdarzeń nie dają odpowiedzi typu tak/nie, właśnie ze względu na duży zakres błędu. Lepiej przewidują trendy. Generalnie te metody skaluje się do rzeczywistych danych, czyli do złamanej brzozy, a nie odwrotnie. I wiem, że Binienda też to wie. Dlaczego zatem dał swoje wyniki Macierewiczowi jednocześnie nie przedstawiając ograniczeń metody i pozwalając aby użył on ich jako podstawy teorii zamachu? Dla sławy i uznania. Binienda nie ma jakiegoś szczególnego dorobku naukowego, jak na poziom amerykański jest bardzo średni. Zajmując się kontrowersyjnym tematem zyskuje sławę, której poprzednie badania mu nie dały. I co z tego, że środowisko specjalistów puka się w czoło. Ważne, co powie polonia i część opinii publicznej w Polsce. Co do pieniędzy, to nie chodzi o kasę dla niego, ale o pozyskanie funduszy na badania. Gdyby zmienił się rząd w Polsce to zapewne dostałby grant rządowy na te badania i to byłyby setki tysięcy dolarów. Dla naukowca jest bardzo ważne czy może się poszczycić zdobyciem środków na badania, poza własną uczelnią. Mniej ważne jak to zrobił. Pomysł się udał połowicznie.

Przyznanie, że wybuchu nie było, zmienia wszystko. Nie zrzucamy winy na zewnątrz, czyli Rosjan, ale koncentrujemy się na sprawach wewnętrznych. Trzeba byłoby się przyznać do popełnionych błędów. Umożliwiłoby to naprawienie procedur, lub zaostrzenie wymogów ich stosowania. Śmierć tych ludzi nie poszłaby na marne, a zapewne uratowałoby to innych w przyszłości. O konsekwencjach dla polityków nawet nie wspomnę. Wrócilibyśmy na tory racjonalnego rozumowania. Jako społeczeństwo nauczylibyśmy właściwie rozwiązywać takie problemy, co dobrze rokowałoby na przyszłość. A tak jesteśmy oparach absurdu.
            • Gość: smurfmadrala lalecznik wie wszystko... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.15, 14:00
              ...niech napisze kiedy Putin odda dowody rzeczowe.
              • Gość: Filip Re: lalecznik wie wszystko... IP: *.dsl.bell.ca 11.04.15, 15:13

Przyznanie, że wybuchu nie było, zmienia wszystko. Nie zrzucamy winy na zewnątrz, czyli Rosjan, ale koncentrujemy się na sprawach wewnętrznych. Trzeba byłoby się przyznać do popełnionych błędów. Umożliwiłoby to naprawienie procedur, lub zaostrzenie wymogów ich stosowania. Śmierć tych ludzi nie poszłaby na marne, a zapewne uratowałoby to innych w przyszłości. O konsekwencjach dla polityków nawet nie wspomnę. Wrócilibyśmy na tory racjonalnego rozumowania. Jako społeczeństwo nauczylibyśmy właściwie rozwiązywać takie problemy, co dobrze rokowałoby na przyszłość. A tak jesteśmy oparach absurdu.

....ale bzdury czlowieku wypisujesz...czytac sie tego nieda...
    • sygitoyo Re: Polska 11.04.15, 15:35
      Powiedzcie mi jedna rzecz:
      dlaczego nasz pogląd na świat
      kreowany głownie przez media
      jest sztucznie ograniczany do lansowania tylko dwóch grup interesów /partii/
      I co to ma wspólnego z demokracja.

• Gość: smurfmadrala bantustan zielonej wyspy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.15, 20:24
        sygitoyo napisał:
        > Powiedzcie mi jedna rzecz:
        > dlaczego nasz pogląd na świat
        > kreowany głownie przez media
        > jest sztucznie ograniczany do lansowania tylko dwóch grup interesów /partii/
        > I co to ma wspólnego z demokracja.

WŁAŚCICIELE /oczywiście multi-kulti/ mediów decydują co to jest demokracja,
        młodzi, GW-TVN-wykształceni, z dużych miast i jeszcze większych wsi,
        posłusznie wykonują polecenia WŁAŚCICIELI mediów.

W przerwach pomiędzy reklamami,
        nadawane są nakazy dla poddanych "Liberalno"-"Demokratycznej" Republiki Zielonej Wyspy.

Kto nie wykonuje nakazów multi-kulti ? Oczywiście - oszołom, faszysta, pełny jadu nienawiści.
      • Gość: hister Re: Polska IP: *.dynamic-ra-3.vectranet.pl 11.04.15, 20:41
        Zapewne doskonale wiesz....a wg mnie, bo media tak jak i banki nie są polskie tylko są antypolskie...najlepiej to jakby Polska została fizycznie podzielona na co najmniej na dwa landy postępowców i moherowców i dalej rozczłonowana na ksiestwa np śląskie , podlaskie.. i zlikwidowana ..tak daje sie do zrozumienia medialnie Polakom pojęcie wolności..walmy sie i bijmy,ścierajmy sie wzajemnie takie to geny..aż do realnej wojny...tak było i tak mówi historia
        • Gość: hister Re: Polska IP: *.dynamic-ra-3.vectranet.pl 11.04.15, 20:53
          Trzeba ten WALL- beton partyjny. w końcu rozwalić..tylko kto ma to zrobić..młodzi np typu jarubas ,którzy są głęboko zanurzeni w tym betonie..
      • Gość: Filip Re: Polska IP: *.dsl.bell.ca 11.04.15, 21:38

...a jednak !
        ...wiecie co mnie zastanawia...?....ile milionow Polakow bezwolnie poddaje sie tej medialnej wizji swiata. Ile w nas jest swiadomie zdrowej samooceny a ile mentalnej deformacji - pietna wycisnietego na naszej swerze duchowej ...ciosow zadanych nam...bo bylismy bezbronni...nie potrafilismy odroznic falszu od prawdy.

....zaplacilem pani , chwycilem plastikowe torny z zakupami, kierujac sie ku wyjsciu, ale mimowolnie rzycilem wzrokiem na stelarz z polsko jezyczna prasa...moja uwage przykula pierwsza strona "Nie" z J.Kaczynskim ukrzyzowanym....pomyslalem sobie to sk...stwo, tak kpic ...nie ze mnie bo ja to prelkne...ale z tych starszych ludzi ktorzy przychodza tu robic zakupy....spojzalem na starego jeszcze zyjacego sybiraka na wozku inwalidzkim ktory pchala prawdopodobnie jego malzonka....prze moment zastanawialem sie co on mysli o tym...?
        ...z pewnoscia jako dziecko zeslany na nieludzka ziemie ....wierzyl w swietych obcowanie i wierzy w Cialo Chrystusa...przyjmujac coniedzielna komunie....do kogo Urban kieruje swoja kpine....?...ze ta menda zydowska jeszcze chodzi po tym swiecie.....ze polska panstwowosc przyzwala gnojom kpic z nas ktolikow.

sygitoyo11.04.15, 15:35Skasujcie

Odpowiedz

Powiedzcie mi jedna rzecz:
        dlaczego nasz pogląd na świat
        kreowany głownie przez media
        jest sztucznie ograniczany do lansowania tylko dwóch grup interesów /partii/
        I co to ma wspólnego z demokracja.
    • Gość: Dubliner Re:"nie bylo wybuchu" ...Czy to cóś zmienia... IP: 109.255.221.* 12.04.15, 12:05
      Wczoraj wpadło mi w oko zdjęcie, które było publikowane w sieci w parę dni po zamachu. Widziałem je na jakims rosyjskim forum fanów awiacji, którzy dorysowali co tylko mogli w płaszczyźnie (x,y) a także dołaczyli przekrój pionowy wysokości. Na zdjęciu widać, jak blisko lotniska rozbił się rządowy samolot. Wyraźnie można też stwierdzić, że po wypadku samolot nie znajdował się w linii pasa startowego. Wnioski jakie z tego wynikają, może wysnuć ciut zdolniejszy gimnazjalista...

m.ocdn.eu/_m/301e89ffce78b8c9079e5de45de037fd,0,1.jpg
      Nie jestem ekspertem samolotowym ale nad pasem lotniska nie da się manewrować wielkim samolotem, chyba że awionetką. Nie da się manewrowac ciężkim TIRem, który chciałby uniknąć w ostatniej chwili czołowego zderzenia, jak jedzie na niego pijany albo śpiący kierowca. Oczywiście kierowca może ruszyć kierownicą i ciężka maszyna zareaguje zmieniając położenie i kierunek ale będzie to funkcja czasu reakcji, masy pojazdu, prędkości początkowej oraz kąta skrętu kierownicy. Która to funkcja niewiele zmieni położenie wielotonowej maszyny w ciągu sekundy i tak dojdzie w rezultacie do czołówki.

O dupę potłuc warte są tłumaczenia specjalistów tłumaczących fakt odchyłki samolotu manewrami podejmowanymi przez załogę, gdy zorientowała się, że leci zbyt nisko. Samolot leciał źle 10 km przed lotniskiem!!!

Po prostu nad lotnisko samolot nadlatywał na złym kursie. Wracałem ostatnio do Dublina w bardzo złych warunkach pogodowych, zreszta nie tylko ostatnio. Latam regularnie od ponad 30 lat. Kiedyś nie było ILS'ów i samoloty też lądowały. W każdym locie samolot nadlatuje nad lotnisko prosto centralnie nad pas nawet jeżeli go nie widzi a zobaczy go w ostatniej chwili. Żaden samolot lądujący od strony morza (wschodniej) nie wykonuje żadnych manewrów nawet 50km przed lotniskiem. W połowie Morza Irlandzkiego jest ustawiony w osi lotniska w Dublinie. A jak musi pilot lądowac od zachodu, to leci aż za Maynooth (ponad 30km) żeby mieć czas na prawidłowe ustawienie się w osi pasa do lądowania.

Faktem budzącym zastanowienie jest niewątpliwie niesamowite rozczłonkowanie wraku samolotu oraz zmasakrowane ponoć okrutnie ciała ofiar wypadku. Porównując je z "podobnymi" katastrofami jakie miały miejsce wcześniej, można się dopatrzyć możliwości wybuchu czy nawet zamachu. Jest to naturalne. Zresztą pierwszym "zamachem" było oddanie śledztwa w ręce Rosjan...

Minęło 5 lat od wypadku i coraz większe zamieszanie wokół katastrofy budzi wrażenie, że to nie opozycja ale rządząca od tylu lat nieprzerwanie banda cyrkowych klownów dewastuje i ośmiesza państwo polskie. To jest niebywałe jaki bałagan panuje w tej sprawie. A europejskie standardy są jasne. Francuscy prokuratorzy odczytali czarne skrzynki samolotu Germawings po 3 dniach i wiedzą jak doszło do katastrofy. W innej katastrofie (nad Atlantykiem) szukali dowodów ponad rok i wydali 100 milionów. I je znaleźli.
      • lalecznik-7 Re:"nie bylo wybuchu" ...Czy to cóś zmienia... 12.04.15, 12:53
        Tutaj też odczytali czarne skrzynki i też wiedzą, co się stało. Za błędy w naprowadzaniu nasza prokuratura postawiła zarzuty rosyjskim kontrolerom lotu. A zatem i pilot i kontroler. Wszystko na temat. Po co brnąć w bombę i kłamać? Racjonalność w zderzeniu z wiarą. Nie ma szans przekonać wierzących w zamach. Ale można im powiedzieć prosto w twarz, co się o takich bzdurach myśli. I od tego jest właśnie kartka wyborcza. Na nic zaklinanie rzeczywistości, gatki-szmatki o indoktrynacji medialnej (zwłaszcza, kiedy to mówi czytacz np. portalu „niezależna”). Świadomie, celowo oddany głos. Mogą sobie wierzyć, ale na trupach do władzy nie dojdą.
        • Gość: Dubliner Re:"nie bylo wybuchu" ...Czy to cóś zmienia... IP: 109.255.221.* 12.04.15, 13:54
          lalecznik-7 napisał(a):

> Tutaj też odczytali czarne skrzynki i też wiedzą, co się stało.

Żarty sobie Waść stroisz. Może i odczytali, tylko które??? Skutkiem błędów transformacji, ubożejącego społeczeństwa i oraz ogromnej emigracji, "retoryka smoleńska" jest w prostej linii odpowiedzią na absurdalne rządy i kłamstwa Partii Oszustów. Przecież nie kto inny jak jeden z najwyzszych fukcjonariuszy w państwie (5ty po Bogu?) wyjaśniał, co miał na myśli mówiąc, że "państwo polskie istnieje tylko teoretycznie". Walka o władzę w Polsce przyjęła bezprecedensowe wymiary od kiedy przedwyborcze obiecanki bez POkrycia oraz oszustwa rządzących stały się domeną dnia codziennego oraz bezpowrotnie spolaryzowały polskie społeczeństwo... Nie ma znaczenia dla mnie czy był wybuch czy nie było? Wybrali się na wycieczkę samolotem, gadali sobie w trzech językach, patrzyli na nieprzeskalowane przyrządy, kalkulatory liczyły nie to trzeba, albo i liczyły dobrze tylko w innych jednostkach, a GPS pokazywały różne strony świata. Każdy co innego. I w efekcie się spier dolili na ziemię.

"Nie liczą się fakty, które przenoszą na grę polityczną" ...bo to jest już otwarta wojna, do której niestety doprowadzili ci co rządzą tym zielonym bantustanem od dwóch kadencji!!!
    • sygitoyo Re: Polska 12.04.15, 12:42
      Polska to ciekawy Kraj
      nie liczą się fakty.
      Holandia czy Malezja mają inne podejście do bardziej spektakularnej katastrofy lotniczej.
      I nie przenoszą tego na grę polityczną.
      Czyli jesteśmy za Malezją.
    • lalecznik-7 Symbol krzyża 12.04.15, 13:56
      To kolejny ważny temat w Polsce. W swoim przesłaniu ma być symbolem jedności, przebaczania, miłości. Dla bliźniego, nie przeciw niemu. Tymczasem w Polsce krzyż został włączony do walki politycznej. I jakie tego są efekty? Jakże trudno kogoś przekonać do swoich racji. Jakże łatwo wziąć krzyż i powiedzieć: ma być tak i tak, bo to MY mamy krzyż, w nie WY. Jak to jest odmawiać tego krzyża innym? Stawiać warunki. Walić tym krzyżem niczym młotem. A potem robić straszny raban, ponieważ inny też go w końcu użył. Zignorował, nie wykazał szacunku, zbezcześcił. Ukrzyżował prezesa, pluszowego miśka, czy zrobił go z puszek po piwie. No jak tak można! Skoro taki symbol jest poręczną bronią w walce politycznej, to co tam samolot. Pamiętam czasy, kiedy biskupi apelowali o jedność, o szanowanie krzyża: krzyż jest symbolem religijnym, a nie politycznym, krzyż nie należy do żadnej partii - mówili. Dawno to było.
      Obserwowałem znajomych, bliskich z rodziny, którzy są wierzącymi praktykującymi, ale niekoniecznie zgodni z poglądami jakiegoś „ojca” dyrektora, czy narwanego proboszcza lub biskupa. Widziałem, z jaką niechęcią, konsternacją odnosili się do sposobu, w jaki krzyż był stosowany. Także przeciwko nim. Cichli, zamykali się w sobie. Zmieniali temat rozmowy z jakimś gorącym orędownikiem „sprawy”, który im wykładał podział na MY i ONI. Zachodziły zmiany. Nieodwracalne.
      • Gość: Dubliner Re: Symbol krzyża IP: 109.255.221.* 12.04.15, 14:14
        Jeszcze nie było ani prezesa, ani jego partii a batalia o krzyż w Sejmie trwała miesiącami -Powinieneś pamietać bo byłeś w kraju a cały świat, w tym ja na emigracji nie mógł kuźwa zrozumieć, o co kuźwa w tych kłótniach chodzi. To samo z Orłem, czy ma być biały i gdzie się ma patrzeć. Czy pisać przez dużą literę czy przez małą? Teraz masz dla odmiany in-vitro i gender... A gdzie lustracja? Gdzie RZECZYWISTE reformy społeczno gospodarcze poza wyprzedażą majątku narodowego na wielka skalę. Co z post komunistycznymi instytucjami rodem z głębokiego czerwonego PRL istniejącymi do dzisiaj, co z nowoczesną ordynacją wyborczą???? Przecież minęło już 25 lat od chwili odzyskania wolności!!! Mam dalej Ciebie pytać?
    • sygitoyo Re: Polska 12.04.15, 15:55
      Miałem sen
      każdy Obywatel:
      miał prawo wybierać i realnie WPŁYWAĆ na Administracyjną Władzę,
      Demokratycznie.
      Bez sondaży i medialnych manipulacji.
      I bez żadnych przeliczników.
      Chcę wybierać i rtealnie WPŁYWAĆ na Administracyjną Władzę
      która ma dbać o dobro ludzi.
      Bo za to im płacimy.

• Gość: Filip Re: Komoroski jedzie do Chicago..odwiedzi tylko k. IP: *.dsl.bell.ca 14.04.15, 16:06
        ***** Kiedy rozum śpi, a w sytuacjach pełnych emocji łatwo jest uśpić rozum, budzą się polityczne upiory - powiedział, wskazując na tych, którzy starają się zakwestionować werdykt polskiej komisji badającej wypadki lotnicze i będą także "chwiali werdyktem prokuratury".

...Komoroski - to dobrze ze czytasz to forum...moze ono w pewnym sensie pomoze ci zrozumiec standart wladzy jaki wyscie towarzysze po magdalenkowskiego ukladu wypracowali w tym bidnym kraju....przez ostatnie piec lat z toba na czele remedium WSI ( "PROCYWILA )armi darmozjadow z administracji panstwowej Tuska a dzis bylej lekarki z pogotowia - Kopacz ktora klamala w sprawie " przerytego miejsca na metr w glab ziemi Katastrofy Smolenskiej.
        Robiliscie wszysko ( wlacznie z wysokoscia sciencia przez skrzydlo samolotu pancernej brzozy)...by budzic spoleczny niepokoj....to doskonale zdawaliscie sobie sprawe jak dziala mechanizm przypuszczen...domnieman , dociekan ludzkich .jak dystnsowac sie od mieszane komisji sledczych ktore przy stole ustalania faktow, przyczyn katastrofy mialy by szanse sobie w sposob iscie naukowyinstytucionalny - lby sobie pourywac...ale skonczylo by sie tylko na komisji...wy taka szanse daliscie calemu spoleczenstwu...by sobie lby pourywalo - wojna polsko/polska....to nie J.Kaczynski i to nie PiS...krecil ta wate cukrowa....to wy ja kreciliscie....nie wierzysz Komoroski - wyjedz w ramach reklamy swojej osoby przedprezydenckich wyborow w jakis zakatek swiata odwiedzic Polonie - wszak jestes jej prezydentem ale nie za przykladem Kwasniewskiego co to nie mial wyboru albo Islandia albo stare PZPR przy konsulacie w Wiedniu ...tylko z sercem polskim jesli je masz - do Chicago, albo Toronto !...przekonasz sie jak cie przyjmia...na zywo spotkac te "upiory".
        • Gość: Filip Komoroski jedzie do Chicago..nikogonieodwiedzi. IP: *.dsl.bell.ca 15.04.15, 05:35
          >>To kolejny ważny temat w Polsce. W swoim przesłaniu ma być symbolem jedności, przebaczania, miłości. Dla bliźniego, nie przeciw niemu. Tymczasem w Polsce krzyż został włączony do walki politycznej. I jakie tego są efekty?

...Panie prezydencie Komorowski...cholernie sie ciesze z tego ze pan czyta to forum...a nawet usiluje pisac, wlanczac sie do dyskusji...a zatem jest nikla nadzieja na wzajemne sie zrozumienie....poniewaz bardzo bym chcial dla dobra Polski ...aby Pan w koncu zrozumial ze ostatnie piec lat panskiej prezydentury ...to bylo piec lat przesrane.....!
          ...czlowieku zrozum...na prezydenta sie nie nadajesz...usun sie w cien - daj szanse mlodym ludziom, ktorzy jeszcze nie nosza aparatow sluchowych i okularow...bo po tym czego dokonales i to co tu usilowales napisac to ty nic nie widzisz i nic nie slyszysz....dla tego krzyza nic nie zrobiles...w czasie gdy w krajach muzulmanskich i w Indiach nadal chrzescijan wiesza sie na krzyzu ...w ten sposob prefanujac krzyz symbol wiary katolickiej.....a ty stary cwoku ...nie rozumiem wogole w jakim celu "kulturowym" lecisz do Japonni.

Jakże trudno kogoś przekonać do swoich racji. Jakże łatwo wziąć krzyż i powiedzieć: ma być tak i tak, bo to MY mamy krzyż, w nie WY. Jak to jest odmawiać tego krzyża innym? Stawiać warunki. Walić tym krzyżem niczym młotem. A potem robić straszny raban, ponieważ inny też go w końcu użył. Zignorował, nie wykazał szacunku, zbezcześcił. Ukrzyżował prezesa, pluszowego miśka, czy zrobił go z puszek po piwie. No jak tak można! Skoro taki symbol jest poręczną bronią w walce politycznej, to co tam samolot. Pamiętam czasy, kiedy biskupi apelowali o jedność, o szanowanie krzyża: krzyż jest symbolem religijnym, a nie politycznym, krzyż nie należy do żadnej partii - mówili. Dawno to było.
          Obserwowałem znajomych, bliskich z rodziny, którzy są wierzącymi praktykującymi, ale niekoniecznie zgodni z poglądami jakiegoś „ojca” dyrektora, czy narwanego proboszcza lub biskupa. Widziałem, z jaką niechęcią, konsternacją odnosili się do sposobu, w jaki krzyż był stosowany. Także przeciwko nim. Cichli, zamykali się w sobie. Zmieniali temat rozmowy z jakimś gorącym orędownikiem „sprawy”, który im wykładał podział na MY i ONI. Zachodziły zmiany. Nieodwracalne.
          • Gość: komor Re: Komoroski jedzie do Chicago..nikogonieodwied IP: *.kielce.net.pl 15.04.15, 08:29
            A teraz zagospodaruję razem z PO lewicowy elektorat poprzez trzy kroki:
            1.gender , już jest
            2. in vitro
            3. związki partnerskie z mozliwością adopcji dzieci

i wygraną w maju mam w kieszeni, podobnie jak i PO na jesieni
            • Gość: Filip Re: Komoroski jedzie do Chicago..nikogonieodwied IP: *.dsl.bell.ca 15.04.15, 13:25
              "The End of the World"

"The End of the World"
              "I wanted to make a film about a defining moment in a man’s life. What is left and what becomes most important when one needs to pack up the lifeboat because the world is about to end"-said Monika Pawluczuk, director of "The End of the World".

...dlaczego taka reklama , takiego filmu pojawia sie na pierwszej stronie konsulatu RP w Toronto.....?
              ...bo jest to film programowy utrzymany w konwencji katastrofizmu swiatowego...no coz wszyscy kreca katastrofy dlaczego miala by takiego obrazu pojmowania swata nie sprobowac pani ktora chyba niewiele ma do powiedzenia w filmie - pani Monika Pawluczuk...pani racze opowiada o problemach wspolczesnej kobiety - zwolnionej ze swych klasycznych dla kobiety obowiazkow spolecznych....
              Skad ta mania katastrofizmu....?...no coz takie jest dzis polityczne zapotrzebowanie miedzynarodowki socjalistycznej zyjacej w symbiozie z tymi ktorzy spia na workach z forsa...nareszcie ja maja ale nagle uswiadamiaja sobie ze nie moga jej uzyc....i ze im chyba nie o to chodzilo.
              ...a gdzie afirmacja zycia...gdzie jego radosc....?...radosc z samego faktu ze sie je ma....?
              ...to wszysko niewazne - my wszczepimy w wasze mozgi - totalna rezygnacje...tymbardziej teraz przed wyborami prezydenckimi....slowem komuna przemawia do nas nowym jezykiem.
              • Gość: Filip Re: Komoroski jedzie do Chicago..nikogonieodwied IP: *.dsl.bell.ca 15.04.15, 21:32
                ...mam juz k......a dosyc katastrofizmu polskiego ...ludzie wescie sie do roboty...co otworze jakis film na YOU TUBE...to albo kabaret albo katastrofa...net jest pelen idiotyzmow...polska szkola filmowa....chyba sam sluzacy filmowy PRLu Wajda ja tak nazwal...jest tak bez sesu ze tego sie nie da ogladac...a moze jest to celowa robota - w zmowie z Hollywood...aby ktos w koncu ta dobra w porownaniu do polskiej - produkcje kupowal....tego sie nie da ogladac ...!
                ...ostatnio ogladalem takie scierwo ze wiekszego gowna juz sie chyba nie da nakrecic...nie powinienem gowna reklamowac ale na wszelki wypadek jesli ktos mi nie wierzy - prosze !
                "Chrzest"...toz to k...jest takie gowno o Polaczkach ze wlos sie jerzy....tu sie nie chce wracac - od takiej Polski trzeba uciekac ...jaknajdalej...slyszysz - Komoroski....?
                ...miedzyinnymi twoim obowiazkiem prezydenta jest przeglad kinomatografii i reakcja na gnoj w mediach i telewizji.....rodzina krolewska UK jest w takich tematah bardzo uczulona i aktywna ...ze cie tez w tej Japonii kultura nienapromieniowalo....ach szkoda slow. ...popluczyny dynastii komoruskich.
                • Gość: Filip Re: Komoroski jedzie do Chicago..nikogonieodwied IP: *.dsl.bell.ca 16.04.15, 04:57
                  Bronisław Komorowski po pięciu latach prezydentury jest liderem rankingów zaufania oraz przedwyborczych sondaży. Niektóre dają mu nawet zwycięstwo w pierwszej turze. Eksperci są jednak zgodni, że wysokie poparcie wynika z tego, iż Polacy chcą mieć w Pałacu Prezydenckim „strażnika żyrandola”, a nie arbitra sceny politycznej.

...takie gdybanie - co by bylo gdyby...prezydent nie musi byc straznikiem zyrandola ani nie musi byc tez arbitrem politycznym...ale moze KREOWAC cenne dla kraju, sprzyjajace jego rozwojowi miedzynarodowe inicjatywy.....moze byc cennym jego zainteresowanie rozwojem techniki i technologi , wywiadow, bankow informacji tak spraw narodowych jak i miedzynarodowych....prezydent powinien byc cichym mezem opacznosci...osobowoscia godna nasladowania jak J.P.II....a coz mu tam mamy dzisiej....gajowego, wielbiciela bigosow, domatora na emeryturze.
                  • Gość: Filip Re: Komoroski jedzie do Chicago..nikogonieodwied IP: *.dsl.bell.ca 16.04.15, 05:30
                    Platforma Obywatelska przejela metody doskonale znane Swiatkom Jechowy....Platforma Obywatelska - to sekta trzymajaca wladze....jesli nie wierzycie obejzyjcie ten film:

"Świadkowie Jehowy - druga strona organizacji" (film w całości)
                    • Gość: Filip Re: Dziadek komoroski IP: *.dsl.bell.ca 17.04.15, 02:47
                      Komoroski bedzie winny przegranej Magdaleny Ogorek....wlaczenie z sekta Platformy Obywatelskiej....i sekta z Administracji Panstwowej.

Im bliżej do wyborów, tym gorsze nastroje w SLD. Poparcie dla Magdaleny Ogórek spada i w sondażach wyprzedzają ją kolejni kandydaci na urząd prezydenta.
                      ...tym gorsze nastroje w SLD...a dlaczego.....?....bo stary sldowski estabiliszment starego PRLu widzi w niej groznego rywala dla Komoroskiego...a oni przeciez sie kochaja , Komoroski jest gwarantem bespieczenstwa walesowsko/ balcerowiczowskiej oligarchii....a dzis oligarchia starego PRLu rzadzi.

.....chochol z Gdanska znowu zabral glos....." Niechby tylko Putin sprobowal postawic noge na polskiej ziemi...."...nie zrobi tego poniewaz Polska jest zabespieczona paktem NATO..."...czy on juz zapomnial ze aby bronic panstwa przynalezacego do NATO wszyscy jej czlonkowie musza wyrazic zgode na kontratak....a tego nie mozna oczekiwac od Grecji....jeden sprzeciwiajacy sie kraj ma prawo veta - jak powiedzial Z.Brzezinski.

...Rosyjski atak na kazde inne panstwo bylego bloku komunistycznego poza Ukraina mialo by zupelnie inny wymiar od spodziewanego...wyzwolenie sil zadnych kazdej wojny jaka ona by nie byla...a dzis jeszcze w kagzancu miedzynarodowego pozadku....z czego wydaje sie zdawac sprawe Putin....zdaje sobie takze z tego sprawe normalna Ameryka nie pragnaca wojny klasa srednia.

• Gość: Filip Re: Dziadek komoroski..wyniesc...pozamiatac... IP: *.dsl.bell.ca 17.04.15, 12:45
                        komendy głównej policji. ...zareagowala...a mlodzi policjanci mysleli ze pracuja w policji...i moga jak z amerykanskich filmow....walczyc z przemytem narkotykow....hihi...mafia zareagowala.

Czerwiński powiedział wcześniej, że na zlecenie prokuratury w tej sprawie podejmowało działania biuro spraw wewnętrznych komendy głównej policji. Z nieoficjalnych informacji wynika, że zatrzymani policjanci mają kilkuletni staż pracy. Mieli się zajmować m.in. zwalczaniem przestępczości narkotykowej.
                        • Gość: Filip Re: Dziadek komoroski....truje.... IP: *.dsl.bell.ca 18.04.15, 00:59
                          ...Komoroski w Pulawach...wytruja Polakow azotem.....wszelkiego rodzaju nowotwory doskonale rosna na azocie....azot w glebie azot w plodach rolnych i w wodzie gruntowej....pogratulowac...!

Związki azotu w pożywieniu i wodzie pitnej[edytuj kod]

Woda zawierająca więcej niż 45 ppm związków azotu jest uznawana za szkodliwą dla dzieci. Szczególnie toksyczne są azotyny. Ich obecność w glebie i wodzie pitnej jest jednak znikoma. Dość niebezpieczne dla środowiska jest składowanie związku azotu np. nawozów w zbiornikach z blachy ocynkowanej ze strony wewnętrznej, gdyż związki azotu wchodzą w reakcje z związkami cynku i żelaza, a po zastosowaniu takiego nawozu powstałe związki przedostają się do wód gruntowych[12].

...oto co [powiedzial ow niedouczony czlowiek.
                          - Tu widać jak nieprawdziwe są opinie o traceniu szans. Nigdy jeszcze Polska nie miała tak niebywale widocznego rozwoju i tak sensownego rozwoju, jak te 25 lat wolności. To z jednej strony jest czas wielkiej próby, pokonywania gigantycznych trudności i podejmowania gigantyczny wyzwań, przejścia przez głęboki kryzys, a jednocześnie jest to naprawdę złoty wiek. To są złote lata, które warto dzisiaj docenić - podkreślił Komorowski.

To są lata - dodał prezydent - "które musimy wykorzystać mądrze, z myślą o przyszłości, nie tylko z myślą o własnej dumie, z myślą o powodzeniu następnych polskich pokoleń w skali całego kraju, w skali także Puław".

Prezes Grupy Azoty Paweł Jarczewski powiedział, że jest to jeden z ważniejszych koncernów chemicznych w Europie, "numer 2 w zakresie produkcji nawozowej w Europie". - W najbliższych latach Grupa Azoty zamierza wydać 7 mld złotych na inwestycje w nowe produkty, technologie, modernizacje, jak również na ochronę środowiska - dodał Jarczewski.
                          • Gość: madej Re: Dziadek komoroski....truje.... IP: *.centertel.pl 20.04.15, 13:16
                            sam się chyba czymś zatrułeś i to zdrowo, że takie głupoty wygadujesz... te zakłady produkują nawozy (nie tylko azotowe) bez których mógłbyś nie mieć co do garnka włożyć. nie wiem czy wiesz ale polskie rolnictwo ma to do siebie że osiąga takie a nie inne plony właśnie w dużej mierze dzięki nawozom. z resztą tak samo jest na całym świecie i nikt do tego nie dorabia teorii. po prostu jest nas coraz więcej więc jakoś musimy się wyżywić. słyszałeś może o czymś takim jak bezpieczeństwo żywnościowe? polecam sprawdzić...
    • sygitoyo Re: Polska 18.04.15, 11:29
      Czy uważacie za rozsądne
      aby nasz obraz świata
      emitowany za pośrednictwem
      opłacanej przez nas firmy pt. Telewizja Publiczna = TVP
      kreował geolog i Żyd?
      Czyli człowiek niekompetentny.
      Co ON ma wspólnego z Profesjonalizmem i z Polską?
      • lalecznik-7 Geolog? 18.04.15, 15:13
        Tobie chodzi o wody termalne koło Torunia i ojca dyrektora? A co on ma wspólnego z Żydem, poza tym, że się do Jednego modli, w tym do jego Matki? Tudzież należy do Instytucji, którą założyli Żydzi? No może sam sobie odpowiedziałem. Ale czy to ma sens aż tak daleko sięgać? Nie rozumiem takich ścieżek myślenia. Z drugiej strony to właśnie urok forum :)
    • sygitoyo Re: Polska 19.04.15, 14:21
      Chciałbym tylko żeby za nasze pieniążki
      polską telewizją publiczną
      kierował profesjonalista a nie geolog przywieziony w partyjnej teczce
      jak za komuny.
      Za dużo oczekuję za własne pieniądze?
    • Gość: noniemoge Re: Polska IP: *.dynamic.chello.pl 19.04.15, 17:58
      Umierać za nich? Nie przesadzasz? Będziesz musiał za nich umierać? Musisz ich słuchać? Słuchaj siebie, wejdź do rządu, pracuj w tv, zostań kimś, i inni będą musieli słuchać. Zrób coś, nie jęcz.
    • Gość: Polak ciekawy Jakim krajem jest Polska? IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.15, 20:12
      Czy Polska jest krajem demokratycznym? Czy polski wymiar sprawiedliwości funkcjonuje normalnie, czy jest na pasku rządzącej mafii? Czy "wiekopomnym osiągnięciem" wymiaru sprawiedliwości nie jest fakt, że do tej pory nie zostali osądzeni oprawcy i kaci Narodu z okresu stanu wojennego? Tzw. wolna i demokratyczna Polska istnieje ponoć ponad 25 lat. Czy nie jest to kabaret? Babcia 90 letnia z chorobą Alzheimera , która "ukradła" batonik za 99 groszy jest natychmiast osądzona, ale oprawców Narodu ten sam "demokratyczny" wymiar sprawiedliwości do tej pory nie potrafi osądzić, a "demokratyczne" państwo organizuje im z pompą wypasione pochówki na Powązkach? Cyrk czy kabaret?
      • smurfmadrala Re: Jakim krajem jest Polska? 24.04.15, 21:05
        Badania IPN nazywane są przez marksistów "wyrzucaniem" pieniędzy.
        Bolszewicy, "polszewicy", sowieccy kolaboranci i konfidenci pochowani w granitowych
        grobowcach,
        tymczasem patrioci skrytobójczo pomordowani, zakopani po komunistycznemu,
        bez szacunku, z pogardą, potajemnie.
        Sowiecką "kuricę nie pticę" widać nawet na cmentarzach.
        • Gość: Polak Re: Jakim krajem jest Polska? IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.15, 23:01
          "Owacyjne" powitanie Prezydenta "wszystkich" Polaków w Kielcach w dniu dzisiejszym. Nawet Jego koledzy partyjni z jakimś takim dystansem. Ale kabaret !!!!1 Czy PBK nadal kocha 120% Polaków jak podają zaprzyjaźnione media i ubeckie sondaże?
    • sygitoyo Re: Polska 25.04.15, 15:44
      Prezydent może zdecydować,
      abyśmy oddawali życie w cudzym interesie
      Nawet jak ma tylko kompetencje harcmistrza.
      Co łączy Komorowskiego i Dudę?
      Żydowskie żony ?
      Lobbing czy współpraca ?
      • Gość: Filip Re: Polska IP: *.dsl.bell.ca 28.04.15, 02:20
        ...ladne zestawienie....lobing do poduszki.....a ow zyrandol byl tu tylko elementem odwrocenia uwagi.
    • Gość: Polak ciekawy Wybory a ruskie serwery IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.15, 21:38
      Czy ruskie serwery wybrały już na kolejną kadencję prezydenta RP analfabetę . "miszcza" ortografii i retoryki, specjalistę od bigosu i kaszalotów z Kościerzyny-Koźla?
    • lalecznik-7 Coraz mniej flag 30.04.15, 20:30
      Z roku na rok coraz mniej flag jest wywieszanych na święta 1-3 maja. Dzieje się tak dlatego, że symbole narodowe zostały zawłaszczone politycznie. Skoro odmawia się bycia Polakiem, wyróżnia Prawdziwych Polaków oraz ludność polskojęzyczną, pod biało-czerwonymi barwami maszerują łyse, wytatuowane łebki, z kapturami na głowach i szalikami na twarzach, a z drugiej wyśmiewa się kotyliony, to nic dziwnego, że normalny obywatel nie chce mieć z tym nic wspólnego. Mało kto wywiesza flagi ponieważ wiąże się to wręcz z deklarowaniem opcji politycznej. Smutna rzeczywistość. Ale nic to. Poczekamy jeszcze trochę, aż niektórzy destruktywni liderzy odejdą wreszcie na niezasłużoną emeryturę i wtedy będzie można się cieszyć z symboli narodowych bez względu na polityczne preferencje.
    • sygitoyo Re: Polska 30.04.15, 21:31
      symbole narodowe są ważne dla tych, którzy tworzą naród i ojczyznę
      obecnie tworzymy diasporę na emigracji
      • lalecznik-7 Re: Polska 30.04.15, 23:12
        Dlatego trzeba najpierw zdefiniować naród. Jeżeli ktoś mi mówi, że nie jestem Polakiem, bo głosuję tak czy tak, to o jakim narodzie mówimy? Naród to wspólnota, jak rodzina, a rodziny się nie wybiera. Można się kłócić i to nawet ostro, ale nie można ludziom odmawiać narodowości. Jeżeli ktoś deklaruje, że jest Polakiem to jest. A ten, który to kwestionuje i jeszcze nazywa polskojęzycznym jest tego narodu niszczycielem. Dzisiaj to niszczyciele narodu maszerują pod narodowymi godłami i mają narodowe hasła na ustach. A rzeczywistości, w wyniku ich działania Polska jest coraz słabsza i coraz bardziej podzielona.
    • sygitoyo Re: Polska 02.05.15, 13:45
      naród:
      utożsamiasz się mentalnie ze wspólnotą
      • smurfmadrala Re: Polska 02.05.15, 16:24
        Kto nie z Putinem, ten banderowiec albo faszysta,
        kto nie z Komorowskim, ten pełny jadu nienawiści i oszołom.

• lalecznik-7 Re: Polska 02.05.15, 21:48
          No coś z tym jadem nienawiści jest jednak na rzeczy.
    • Gość: Polak ciekawy Kim jest P. B. Komorowski? IP: *.static.ip.netia.com.pl 06.05.15, 21:30
      Czy Naczelna Prokuratura Wojskowa przesłuchiwała P.B. Komorowskiego z Jego słów mogących mieć związek z przyczynami katastrofy smoleńskiej - " Przecież prezydent ( dot. L. Kaczyński) gdzieś poleci i wszystko może się zdarzyć". Czy znając poziom intelektu P. Komorowskiego nie można domniemywać , że tymi słowami zdradził plany swoich partyjnych kumpli bądź jakiś zaprzyjaźnionych służb? Jaki poziom intelektu prezentuje P. Komorowski, gdy mówi, że to teść napisał Mu pracę magisterską w ciągu kilku dni, gdy mówi o okolicznościach poznania swojej żony na obozie harcerskim, kiedy to Ona nocą podkradała grochówkę z gara? Czy tak postępuje człowiek inteligentny?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka