Dodaj do ulubionych

Nowoczesna PL = PO

26.05.15, 19:23
Uwaga robactwo mutuje !!!!
img5.demotywatoryfb.pl//uploads/201505/1432659034_r09wpf_600.jpg
Obserwuj wątek
    • smurfmadrala Re: Nowoczesna PL = PO 26.05.15, 20:58
      Komuniści do tej pory zmieniali ksywki -PPR, PZPR, SdRP, UP,SLD,
      teraz tzw. "liberałowie" czyli krypto-marksiści lub marksiści reformowani.
      Hydra marksizmu ma wiele łbów, na miejsce ściętych odrastają nowe.
      • Gość: wyborcawas Re: Nowoczesna PL = PO IP: *.static.ip.netia.com.pl 26.05.15, 21:38
        ... Nasz naród jak lawa,
        Z wierzchu zimna i twarda, sucha i plugawa,
        Lecz wewnętrznego ognia sto lat nie wyziębi;
        Plwajmy na tę skorupę i zstąpmy do głębi.
        • Gość: Filip Re: Ruszyly browary..... IP: *.dsl.bell.ca 26.05.15, 22:44
          Ewa Kopacz ogłosiła, że w połowie czerwca odbędzie się kongres programowy Platformy Obywatelskiej. Wtedy przedstawiony zostanie program, z którym partia pójdzie do wyborów parlamentarnych. Jak zaznaczyła, jeszcze przed kongresem i przed wyborami, politycy PO będą chcieli "być każdego dnia, o każdej porze, o każdej minucie z obywatelami, którzy są skarbnicą wiedzy". - Czyli politycy od obywateli będą się uczyć, w jakim kierunku powinna pójść ich energia, ich działania w następnej kadencji - dodała.

...Boze moj - jakiez to piekne slowa zaprzega tu do tego rydwany propagandy pani premier Kopacz....chcialem zwrocic pani premier uwage ze spoleczenstwo jako takie nie jest skarbnica wiedzy tylko skarbnica glupoty.....czy pani premier chce isc na cala SPOLECZNEGO POPULIZMU.....?
          ...Skarbnica wiedzy sznowna pani premier sa WYBITNE JEDNOSTKI....ale takich w Plo nie ma i nie bedzie....w Walbrzychu i w Zielonej Gorze tez niech ich pani nie szuka....( to dwa okregi gdzie przewage zdobyl niejaki Komoroski... zreszta zwroccie uwage jak tu silnie zadzialala przeszlosc...jesli ktos ma watpliwosci...)
          Najlepszym przykladek spolecznej pomylki jest jakze mily i ambitny , szczery i z goracym sercem do Polski , ale nie obyty w polittyce - pan Kukis, ze swoimi pomyslami okregow jedniomandatowych i niefinansowania partii z budzetu....
          Zatem czy zamierza pani oprzec sie na takich wlasnie ludziach ktorzy dopiero polityki musza sie uczyc....?...toz to jest swego rodzaju pomysl na sianie fermentu spolecznego i dalsze dzielenie ludzi.

....uwazam ze najlepszym pomyslem na uaktywnienie spoleczne byl by rezygnacja obecnego rzadu...i to nie jest jakas metoda wynikajaca z moich uprzedzen do PO...ale ocena obecnej rzeczywistosci...im szybciej ustapia ludzie powiazani z ubecka PRLowska nomenklatura ( siedem formacji agenturalnych zbierajacych papiery na obywateli...)tym sproces odrodzenia sie nowej Polski ma szanse przyspieszyc.

...Niech pani zacznie od rozwiazania chaniebnego "Trynunalu Konstytucyjnego " powolanego przez Jaruzela.....Wyjasnienie pobliczne "Pro Cywila" powstalej na bazie WSI i chrzestnego jej ojca pana Komoroskiego....wyjasnieni Polakom co znaczy termin "jezdz ciezarowki ze zwirem"

Droga pani spraw nie bedzie taka prosta - jestescie po uszy w gownie i to gowno was wciaga.
          • Gość: Filip Re: Protest Filipa IP: *.dsl.bell.ca 27.05.15, 04:48

.....pytanie do redakcji Gazety Wyborczej w Kielcach....dlaczego moje wpisy "Filipa" zostaly z tego tematu usuniete....czy administracja tego forum moze mi to wyjasnic....?

...moze rzeczywiscie pisze zaduzo...ale nie uzywalem inwektyw....moje wpisy zawieraly szczere przemyslenia....z reguly po administracji tego forum spodziewam sie falszowania moich tekstow, ale zeby je w calosci usuwac trzeba miec jakis powod...ja znam ten powod...prawda jaka tu pisze wielu ludzi boli, obnazam ich slabosci i falsze...( wpisay zawieraly takze moje sugestie taktyki politycznej laczenia sil patriotycznych jaka PiS powinien przyjac na nadchodzace miesiace i to chyba najbardziej zabolalo).....no coz taki jest moj obywatelski obowiazek...rozwaze tymczasowe zawieszenie mojej tu aktywnosci...slowem WENDETA...bo czegoz mozna sie spodziewac po tych "tegich umyslach" PO/PSL....i nietylko - ta koalicja ma swe "grono doradcow'...a sa nimi niekoniecznie polskie - sluzby specjalne....kazdy zdrowo myslacy i obcujacy na codzien z internetem czlowiek doskonale zdaje sobie z tego sprawe....one nie wykanczaja narodow ...stada...one wykanczaja te osobowosci ktore maj swiadomosc ze droga ktora stado podazaja to droga do zezni.
            • Gość: Gość Re: Protest Filipa IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.15, 11:55
              "no coż taki jest moj obywatelski obowiazek" Jakim ty jesteś obywatelem skoro od wielu lat mieszkasz w Kanadzie. Na forum dyskutujesz sam z sobą pisząc brednie. Zacznij się leczyć i przestań nękać gdyż jak zauważyłeś uczestnicy forum mają cię dość.
              • Gość: Filip Re: Protest Filipa IP: *.dsl.bell.ca 27.05.15, 17:39

Ech ...do kogo ja pisze...tam nawet chyba nie ma admina...napewno wyjechal na roboty do Niemiec.
                • Gość: Filip Re: Protest Filipa IP: *.dsl.bell.ca 27.05.15, 18:05
                  wypowiedzi prof. Stefana Niesiołowskiego wygłoszone w ostatnim czasie w różnych mediach. Słynący z ostrego języka polityk Platformy Obywatelskiej często szokuje ostrymi ocenami politycznej rzeczywistości. Tylko czy pomaga w ten sposób swojej partii? - PO nie powinna go eksponować - nie ma wątpliwości dr hab. Maciej Drzonek, politolog z Uniwersytetu Szczecińskiego.

...no masz dr. hab. sie znalazl...mnie tam Niesiolowski sie podoba...jest taki fajny facet....i podoba mi sie tez pani premier Kopacz i pan Tusk z zona i wszyscy celebrysci....wlacznie ze Smolarem i panem Lisem...panem Dworakiem, panem Braunem tym od TV...szkoda ze taki niski abonament maja Polacy...gdyby byl wyzszy , moze przestali by telawizje ogladac....koniecznie musicie obejzec "Akwarium" na YOU TUBE..
                  ...chyba najlepsze slowa ... z filmu naszego aktora - Kielczanina...." badz dla ludzi dobry, nawet gdy przyjdzie ci zabic czlowieka - badz dla niego dobry..."

p/s...zabijaja cale narody...i do konca ich zycia sa dla nich wyrozumiali - dobrzy....czyz to nie faszyzm...?...z maja roznica, faszyzm byl krzykliwy, glosny , pompujacy w glosniki....w spedy - pokazy zabijania....slowem zezie.
    • Gość: Filip Re: Nowoczesna PL = PO IP: *.dsl.bell.ca 27.05.15, 18:26
      Komisja Europejska zaproponowała w środę rozmieszczenie w krajach UE 40 tysięcy uchodźców, którzy docierają przez Morze Śródziemne do Włoch i Grecji. Do Polski miałoby trafić 2659 osób.

...jakim prawem...?...my nie mielismy kolonii...niech jada do kraju ktorego byli kolonia....dlaczego odmowili obrony wlasnej ojczyzny....?...bo im tak powiedziano ze maja sie wyniesc czyniac przestrzen zyciowa dla innych....a w Europie czeka ich pelny dobrobyt...na koszt europejskiego podatnika....nie przypadkiem oddelegowano tam pana Tuska.
      • Gość: Filip Re: Nowoczesna PL = PO IP: *.dsl.bell.ca 27.05.15, 18:49
        Do Polsk
        > i miałoby trafić 2659 osób. ...mozna przewidziec ze za dwa lata bedzie ich juz w Polsce 4.000...a za a za kolejne dwa lata juz okolo 7.000....tu na koszt podatnika a na ich ziemi imerializm amerykanski juz pompuje olej...i co my Polacy bedziemy mieli z tego....?
        ...jak to co - "patriot"...i udzialy czarneckich i solorzy kulczykow , gozowatych balcerowiczow w miedzynarodowym kapitale....ale ja sie pytam ...co my bedziemy mieli z tego...MY to znaczy kto...?...no - my potomkowie wielkich profesorow Bartoszewskich, Gieremkow, Mazowieckich, Walesow Kolakowskich...ach - wy...was to nawet na apartamenty na Rakowieckiej nie bedzie stac.
        >
    • Gość: Polak ciekawy Jacy są wyborcy P. Komorowskiego? IP: *.static.ip.netia.com.pl 27.05.15, 22:13
      Ciekaw jestem czym kierowali się wyborcy P. Komorowskiego, przede wszystkim "wykształcone elity intelektualne" z dużych miast? Intelektem, kulturą bycia, dobrymi manierami, wykształceniem, ogładą, zrównoważeniem emocjonalnym, prawdomównością,pracowitością, retoryką, patriotyzmem, katolicyzmem, zgodnością czynów ze słowami P. Komorowskiego? A może tym, że był wpółzłodziejem okradania Polaków razem z popierajacą Go mafię, rządzącą Polską od 8 lat?
      • Gość: Filip Re: Jacy są wyborcy P. Komorowskiego? IP: *.dsl.bell.ca 28.05.15, 01:09

Temat bardzo wazny...szkoda ze tak pozno sformuowany...gdy wyodrebnimy tych ludzi z calosci...uswiadomimy sobie gdzie przebiega podzial spoleczny...a sa to grupy zawodowe...nic dziwnego ze dzis w rakingach PELo spada...formacja rzadzaca miala swoj bardzo wazny atut...miala prezydenta...dzis gdy juz go prawie nie ma, grunt polityczny na ktorym stoja podzialy spoleczne zaczyna byc ruchomy....ratuja sie kto moze....kolejne przemalowania, nawrocenia na partriotyzm....straszny poploch wsrod pasozytow spolecznych.
        • Gość: Filip Re: Jacy są wyborcy P. Komorowskiego? IP: *.dsl.bell.ca 28.05.15, 18:12
          Schetyny glod zwyciestwa

Musimy potrafić rozmawiać z Polakami, powiedzieć, że mamy następne plany, że przegraliśmy bitwę, ale wygramy wojnę polityczną - podkreślił po posiedzeniu klubu PO Grzegorz Schetyna. Zaznaczył, że PO powinna przygotować program dla młodych ludzi.

...mam watpliwosci czy mlodziez interesuje twoja "wojna polityczna " - kolku....!...ilez tych wojen juz bylo...nie urodziles sie czlowiekiem wolnym...i cale zycie widzisz poprzez pryzmat walczacego niewolnika....mysmy walczyli ...mysmy wywalczyli dla was wolnosc.....i takie tam pierdoly...rzucanie sie pod pociag historii...a moze by tak skonczyc te wojaczki i ZACZC COS ROBIC.
          ...ludzie nie kojaza zwyciestwa z twoja osoba...usun sie w cien - najlepiej towarzysza Tuska, wam razem to zwyciestwo dobrze wychodzi...do tego stopnia ze taki "dobry polityk" namaszczony przez tajne wojskowe sluzby utrzymywane przez MON...wywiadu i kontr wywiadu, wywiadu wywiadu i kontr, kontr wywiadu...bardzo skuteczny "bigos" stracil fotel w ktory pierdzial skutecznie.
    • Gość: Polak ciekawy Jaką partiami partiami są Peło i PSL? IP: *.static.ip.netia.com.pl 28.05.15, 20:40
      Czy rządzący Polską od 8 lat politycy koalicji PO - PSL, cynicznie przez ten okres okradający m.in. pracowników sfery budżetowej , którzy przez ten okres nie dostali od rządzący grosza podwyżki, to ludzie uczciwi, z empatią, czy pospolici złodzieje , oszuści? Dlaczego tylko wybrańcy rządzących mogą być beneficjentami ich rządów, tzw. demokratycznych przemian w ostatnim ćwierćwieczu, a inni traktowani są jak frajerzy, jak niewolnicy? Czy tak postepuje uczciwa władza? Gdzie ten złoty wiek dla Polaków, o który non stop w kampanii mówił P. Bronek? Dla kogo był i jest to złoty wiek? Dla Niego i Jego partyjnych i biznesowych kumpli, czy dla rzetelnie pracujących pracowników sfery budżetowej? Czy pracownicy sfery budżetowej popierający rządy tej mafii to ludzie normalni intelektualnie, ludzie przy zdrowych zmysłach, czy też zwykli .........? Jak można popierać ludzi , którzy przez 8 lat nas okradają? nie mówię tylko o zamrożonych przez te lata wynagrodzeniach ,ale również o wszystkich podniesionych podatkach, o kradzieży funduszy OFE, o pracy do śmierci itd.... Czy psim obowiązkiem rządzących jest cyniczne okradanie pracowników, Polaków, czy też bezinteresowna służba dla ich dobra? Czy pamiętają o tym tylko w czasie kampanii wyborczej? Czy rządząca Polską 8 lat mafia PO-PSL jest godna zaufania uczciwych, inteligentnych ,samodzielnie myślących wyborców, czy też nie?
    • Gość: Polak zatroskany Nowoczesna PL = PO IP: *.static.ip.netia.com.pl 05.06.15, 11:34
      Czy płatna szczujnia hajterów partii oszustów rozpoczęła już działalność ogłupiania Polaków? Czy Petrescu i Balcerowicz , twórcy nowoczesna prl to politycy wiarygodni, czy też peło do sześcianu, jeśli chodzi o oszustwa Polaków? Czy Petrescu nie był doradcą rządu P. Tuska? Czy P. Balcerowicz nie był tym człowiekiem, który doprowadził większość Polaków do nędzy?
      • Gość: U Re: Nowoczesna PL = PO IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.15, 12:22
        Poszperaj lepiej w necie co Petru i tzw. "doradcy finansowi" mówili w 2008 roku o kursie Franka szwajcarskiego wobec złotówki i jak na kredyty we Franku naganiali młodych ludzi. Zdziwisz się jeszcze bardziej! Krótka jest pamięć naciągniętych wyborców.

Po październikowych wyborach zwycięzca MUSI poprawić los młodych ludzi w tym kraju i możliwości stworzenia normalnych, niedrogich warunków mieszkaniowych i miejsc pracy. Nawet kosztem strat instytucji finansowych! Inaczej czeka nas w ciągu najbliższej dekady totalna depopulacja (exodus i dalsze obniżenie wskaźników dzietności), którą niektórzy "politycy" chcą kompensować imigracją (może o to im chodzi). Głosowanie na Kukiza to krzyk rozpaczy i wołanie o pomoc młodego pokolenia.
        • Gość: smurfmadrala Nowoczesna.PO II - młodziutka jak Wojewódzki* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.15, 14:51
          *tow. Wojewódzki Jakub, komuch - staruch udaje TV-nastolatka

Ratunkowy przewał szykują wyżsi przełożeni hrabiego Bigosa.
          Sztab czyli wierchuszka z WSI, Jaruzelskiej WRON-y, agentura i UB-SB-bezpieczniacy,
          "ochronka" komuchów w typie Oleksy, Nałęcz, popierana przez mgr "Kwasimodo",
          sitwa TV-reklamiarzy w typie parobka-komedianta Karolaka.

Platfusi ferajna leży i kwiczy !
          Partia WODZOWSKA BEZ WODZA zagryzie się sama.

Zbieranina karierowiczów, patriotuf UE, koneserów zegarków, fetyszystów
          pensji wielokrotności "marnych" 6 000 zł, miłośnicy dewiantów i multi-kulti.
          KONIEC !
          Finansjera ośmiorniczek i oligarchowie spod Okragłego Stolca w strachu klecą
          "nową" tratwę ratunkową, taka ona "nowa" i "młoda" jak tow.Wojewódzki Jakub,
          TVN-nastolatek, idol młodych, GW-TVN-wykształconych, z dużych miast i WSI-oków.

• Gość: Polak ciekawy "Afera SKOK? Prawda czy cyrk peło? IP: 62.244.131.* 10.06.15, 22:41
      Dlaczego P. senator Bierecki prezes SKOK. który "ukradł" 3 miliardy złotych ze SKOKÓW nie jest do tej pory zapuszkowany? A może te pieniądze ukradł ktoś inny niż senator Bierecki i dlatego mimo publicznych oskarżeń P. Komorowskiego i polityków peło nadal jest na wolności? Coś mi tu nie gra? Może mi ktoś to wyjaśni. Ten od Amber Gold mimo możnych przyjaciół z peło został zapuszkowany i siedzi bez procesu już ponad daw lata. "Sponsor" PiS-u P. Bierecki w "demokratycznym" państwie Kopaczowej nadal na wolności. Ale cyrk? Czy ktoś się zagapił, że do tej pory jest na wolności?
    • Gość: Tomek Re: Nowoczesna PL = PO IP: *.dynamic.chello.pl 27.06.15, 11:50
      Zapraszam do grupy dyskusyjnej NowoczesnaPL na facebooku - www.facebook.com/groups/NowoczesnaPL/
      • Gość: Filip Re: ...zrobimy wszysko aby cie uszczesliwic...deb. IP: *.dsl.bell.ca 27.06.15, 17:22

Tusk: jestem tym bardzo przygnębiony

Zamach w Tunezji to poważny problem nie tylko dla bezpieczeństwa tego kraju, ale całego regionu, a także Europy - powiedział przewodniczący Rady Europejskiej Donald Tusk.
        • Gość: Filip Re: ...zrobimy wszysko aby cie uszczesliwic...deb IP: *.dsl.bell.ca 27.06.15, 17:37
          ....Tusk jako przewodniczacy PE powinien zwrocic uwage tym ciotom z organizacji "kobieta na fali" ze ich praktyki na terenie Europy sa niedopuszczalne...ze wzgledu na starzenie sie europejskich spoleczenstw....jakimi ludzmi beda te spoleczenstwa wypelniane.....?...kto bedzie pracowal na emerytury .....?...tak ja juz wiem kto. ..... miejsca obumierajacych grup zawodowych organizacje ponad narodowe wypelniac beda ludnoscia kontynentu Afrykanskiego...a dokladnie muzulmanami.....wojny religijne trwaja nadal...jest tylko jedna na swiecie sluszna religia....Mojzeszowa...a katolikow skonfrontujemy z muzulmanami.

"Dron aborcyjny" przyleciał z Frankfurtu na Odrą do Słubic

Feministki z holenderskiej organizacji Women on Waves (kobiety na falach) wysłały w sobotę z Frankfurtu nad Odrą (Niemcy) do sąsiednich Słubic niedużego drona z tabletkami aborcyjnymi. Akcja miała pokazać różnice w dostępie do usług aborcyjnych w Polsce i innych krajach Europy.

Women on Waves

Kampania z "dronem aborcyjnym" była pomysłem holenderskiej organizacji Women on Waves promującej prawa kobiet i upowszechniającej informacje nt. sposobów pozbycia się niechcianej ciąży. Akcję wsparły: organizacja Ciocia Basia, Fundacja Feminoteka, Porozumienie Kobiet 8 Marca, Berlin-Irish Pro Choice Solidarity, Codziennik Feministyczny i partia Twój Ruch.
          • Gość: Filip Re: ...zrobimy wszysko aby cie uszczesliwic...deb IP: *.dsl.bell.ca 27.06.15, 18:08
            ...katolikow skonfrontujemy z muzulmanami...no i to juz sie robi...przyklad ponizszy....a gdy przybedzie ich do Polski tysiace....beda bezkarni poniewaz rozni nas kolor skory, kultura, genetyka...a zatem wszyskich i zawsze beda posadzac o rasizm....kilka dni temu na falach CBC...wywiad z generalem i temat seksyalnego molestowania kobiet sluzacych w kanadyjskiej armi....genera sie wybronil wielkim zrozumieniem tematu a ja dodam tylko ze mam zupelnie zdrowe meskie hormony a zatem szczegolnie mloda kobieta nie moze byc mi obojetna....zawsze chce sluzyc jej pomoca....kobiety w armi....to tylko jako polityczny pomocniczy element programu obracania swiata w perzyne.Pochodzący z Arabii Saudyjskiej student medycyny miał zaproponować znajomemu lekarzowi stanowisko ordynatora i pomoc w rozwinięciu arabskiej spółki.

...muzulmanin , student naciaga skarb panstwa na pol melona zlotych.
            - Chwalił się, że jest w stanie pozyskać środki finansowe, aby kupić szpital. Planował otworzyć w nim oddział kardiologii. Stanowisko ordynatora zaoferował pewnemu lekarzowi. Tymi obietnicami przekonał lekarza - poinformowało Wirtualną Polskę biuro prasowe śląskiej policji. - Od września 2014 roku do stycznia tego roku przekazał studentowi 569 tysięcy złotych. Gdy mężczyzna zorientował się, że opowieści zostały wymyślone, zażądał zwrotu pieniędzy. Wtedy Saudyjczyk zaczął mu grozić. Lekarz zdecydował się na złożenie doniesienia o popełnieniu oszustwa - dodaje policja.
            • Gość: Filip Re: ...zapraszamy na wypoczynek do Tunezji... IP: *.dsl.bell.ca 27.06.15, 18:33
              akt. 26.06.2015, 18:55

"Chaos, krew i panika". Relacja Polki, która wypoczywała w Tunezji

...kiedy ta nasza Tunezja nareszcie zostanie odebrana muzulmanom....?
              ...wypoczywa sie W DOMU - debile !....a dom robi sie tak , by byl miejscem wypoczynku a nie chaosu...
              ...,ogladale ostatnio "Siedlisko" na YOU TUBE .....widac ze programowo zydowski film....jest tam taki fragment...umarl Wolf...nic po sobie nie pozostawiajac...choc jak sie okazuje byl ojcem Marianny,) postac pierwszoplanowa) choc nieproporcionalnie rozplywano sie nad jego droga katorgi w PRLu...a ONI...szukali tylko jego zlota....oto luiczne przyklady jak nasza kultura sila jest judaizowana.
    • Gość: Polak zatroskany Nowoczesna PL = PO do n-tej potęgi IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.15, 17:32
      Przecież ta formacja Petru i Balcerowicza to do n-tej potęgi oszustwa i okradanie Polaków w stosunku do smakoszy ośmiorniczek i nocnych spotkań na cmentarzach. tow. Petru jest (był) doradcą rządu, jaki jest Balcerowicz pamiętają wszyscy dorośli Polacy. Dla mnie to najbardziej krwiopijczy odłam Peło. Kto może popierać takich cwaniaków?
      • lalecznik-7 Re: Nowoczesna PL = PO do n-tej potęgi 27.06.15, 22:02
        Tacy jak ja.
        • Gość: Filip Re: Nowoczesna PL = PO do n-tej potęgi IP: *.dsl.bell.ca 28.06.15, 00:49
          .....jestem pod wrazeniem, wysluchalem Pawla Kukisa w Lublinie

www.youtube.com/watch?v=WNKsd9v4ooI
          Przekonal mnie do Okregow Jednomandatowych...to ma sens....przywrocic panstwo obywatelom...przeciez to bylo moim marzeniem...caly sens mojego pisania tutaj mial ten jeden cel, ale nie bylem swiadomy ze to wlasnie okregi jednomandatowe graja tutaj swoista baze ystemu....Brawo Panie Pawle...bardzo sie ciesze z faktu ze Pawel szuka wsparcia z innymi osobami ktore na krotko mialay szanse zaistaniec w programie " Wybory Prezydenckie" z pania Magdalena, panem, Bralnem, panem korwinem Minkke, upatruje dla nich jakiejs formy przetrwania w swiadomosci spolecznej.....ze na krotko pojawili sie mlodzi ludzie w zyciu spolecznym ale zostana z niej wymazani przez czas....bo wszyscy z nich byli antysystemowi...siala rzeczy , wkoncu to nie Komoruski byl tu celem ataku tylko - "byly prezydent"...reprezentant, symbol systemu.
          ...mam cicha nadzieje ze Paweel Kukis uzyska wsparcie PiSu.

...Napieralski zmadrzal...ladnie Pawel powiedzial o SLD.
          • Gość: smurfmadrala nowoczesnostara.PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.15, 12:48
            Przewał "na wnuka" działa już tylko na mocno dotkniętych demencją.
            Lud otrzeźwiał, kończy się przewał "na zieloną wyspę",
            autor wałka ksywa "Maczo Picu" przewidująco dał w długą.

Narodowość bankierska, POlitruki, WSI-oki, kolekcjonerzy zegarków i kilometrówek,
            ze strachu robią w pory, nerwowo przebierają nogami.
            Gites cymes sozialistische gescheft kończy się, nowy kit wymyślają z marszu i w panice.
            Komicznie kąsają się między sobą ;-)))
            Sztandar wyprowadzić !
            • Gość: Filip Re: Pawel Kukiz w Lublinie. IP: *.dsl.bell.ca 28.06.15, 16:43
              ....nalezalo by dopisac :....nigdy wiecej PELO...nigdy wiecej PSLu, nigdy wiecej SLD...
              Na naszych oczach rodzi sie Nowa Polska. Polska Obywatelska....po raz trzeci juz w swoim zyciu przekonuje swoje rozmyslanie - ze moze tym razem nareszcie narodzi sie silna koalicja sil patriotycznych..
              .....no tak ale dlaczego takie koalicyjne proby takich koalicji dotad u p a d a l y...?
              Poniewaz konuna zostawila po sobie narzedzia prawne do obrony PRLowskiego systemu wladzy, wyrazajaca sie sila INSTYTUCJI PANSTWA....swietej krowy w osobie urzednika panstwowego...przykladem sa media, komitety RiT, rady nadzorcze, wymiar sprawiedliwosci, banki, system podatkowy....stracone lata prezydentur...ludzi bez wyobrazni,...albo inaczej tylko z jedna opcja ( ...obrony systemu) Walesy, Kwasniewskiego, Komoroskiego....pan Andrzej Duda...bedzie troszeczke inny poniewaz startuje w obronie interesow Polski z wbita mu dzrazga smolenska...ale gdy juz wciagnie zoltko na dobre, rownie trudno bedzie mu sie z ta wladza rozstac....podobnie jak wszyscy oni beda widziec nadrzedna - koniecznosc obrony instytucji panstwa i urzedniczego molocha - MILION LUDZI / Z BUDZETU / 12 MILIARDOW ROCZNIE....tyle kosztuje utrzymanie armi pasozytow administracji panstwa i nie spoczne w kolejnych czterech latach jesli ta suma nie zostanie zredukowana do 4 miliardow....ale obecny stan moze rozwiazac jedynie ZMIANA KONSTYTUCJI....( bardzo dobra data konstytucja RP 2015 )....ale niestety zbyt malo czasu....zmiana zasad pracy sejmu...interpelacji poselskich....calkowita autonomia Uniwersytetow....
              • Gość: Filip Re: Pawel Kukiz w Lublinie. IP: *.dsl.bell.ca 29.06.15, 22:32

Zaadaniem mediow jest pozorowanie jakiejs roboty...ze uczciwie przyblizaja polskiemu czytelnikowi problematyke swiatowa....no bo przeciez my Polacy chemy wiedziec co sie na swiecie dzieje....zatem od czasu do czasu pojawia sie tu historie czarnych wojownikow...co to albo pobili policjanta albo ukradli samochod i go rozbili albo podpalili stacje benzynowa....taka historie mozna napisac na kazdej ulicy kazdego amerykanskiego miasta....Rosji....czy Paryza.
                Poza kilka schematow gnoju zadna strona polskiego internetu nie wyjdzie...widocznie to prikaz.....
                premier Kopacz jedzie w Polske z przyglupawym Kaminskim...na dworcu gownym we Warszawawie spottykaja ludzi z Kanady....doszlo do wymiany zdan na temat Polski......w pewnym momencie Kopacz mowi do nich :...."Powiedzcie Polakom ze Polska jest piekna"....O w dupe pomyslalem co za majstersztych myslowy...."...pewnie Polacy tego nie wiedza.....przeto jada do Londynu...i nawet za cene utraty zdrowia ( ...kilka miesiecy zycia pod mostem czy na dworcu Victoria Stataion...)....by moc podziwiac UK.....bo to sie przecie nazywa "Zjednoczone Krolestwo", a nie jakas tam Polska....ach no to teraz juz wiemy w jakim celu Polacy oposzczaja kraj swojego urodzenia.....no popatrz, popatrz jaka ta Kopacz madra...babo wracaj na swoja karetke pogotowia....bo tam naprawde mozesz byc dobra.
                • Gość: Filip Re: Pawel Kukiz w Lublinie. IP: *.dsl.bell.ca 29.06.15, 22:36
                  ....a kim jest zamachowiec w Tunezji....?....mnie to tyle interesuje co - "torebki damskie wszyskich typowych producentow"
                  • Gość: Filip Re: Pawel Kukiz w Lublinie. IP: *.dsl.bell.ca 30.06.15, 17:41
                    "Złoty wiek w historii Polski i Litwy"

Jak podkreślił rektor uniwersytetu prof. Zigmas Lydeka, Komorowski został uhonorowany doktoratem honoris causa "za szczególne zasługi dla współpracy międzynarodowej w dziedzinie utrzymania pokoju i umacniania demokracji oraz znaczący wkład w dzieło wolności, sprawiedliwości i solidarności".

...jaka uczelnia takie honory...tam sie tez boja powiewu rewolucji idacej z Polski....jakie to sa te szczegolne zaslugi utrzymania pokoju....i umacniania demokracji.....na najwyzszym stanowisku urzednika panstwowego wystarczy nic nie robic....i to chyba bedzie ten wschodni model demokracji....?
        • Gość: smurfmadrala nowoczesnostara.PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.15, 21:09
          Jedynie słuszne PO nagle stało się OBCIACHEM ? Nawet "sondażowniom" rura zmiękła!
          Dlaczego?
          Dziś następna jedynie słuszna "nowość"?
          Dlaczego?
          Niedawno dalibyście pochlastać za idoli Michnika, Urbana, Lisa, Żakowskiego,
          dziś następna partia jedynie słuszna, za którą można się pochlastać?

Wkrótce nowoczesnostara.UD.PO. też będzie obciachem.
          Michnik, Urban, Niesiołowski nie pomogą, tak jak nie pomogli KPP, PZPR, SLD, SDRP,
          UD, PO .
    • smurfmadrala Re: Nowoczesna PL = PO 30.06.15, 23:34
      Ortodoksi platformerscy w szoku,
      padła ich partia, NOKAUT, męczą ich rozpaczliwe wpadki, płaczliwe spazmy premiery,
      N I E N A W I DZ Ą PiS-u,
      obrazili się na swojaków za ich butę, korupcję i amatorszczyznę.
      Wściekłość i KAC nieprawdopodobny, syndrom Niesiołowskiego w rozkwicie.
      Bujają się mentalnie pomiędzy naftalinową komuną a panicznymi odwodami "nowo"-WSI-owej
      tygodniowej partii Balcerowicza.
      TV-pranie mózgu zostawia często powikłania.

Wódz nie wróci z Brukseli, ferajnę bez wodza czuć trupem.
      • Gość: Filip Re: Filipa...rozwazania from West End IP: *.dsl.bell.ca 01.07.15, 06:01
        ...podoba mi sie nawiazanie do naftaliny...chociaz lubie ten zapach, pewnie kojazy mi sie z jesienia i szperaniem w starych kufrach w poszukiwaniu cieplej odziezy....ten element frazy literackiej poniekad wziety z zyciowej praktyki naszego materialnego bytu na sens uzycia go w polaczeniu z "logia"...przebrzmialej juz wielkosci.grande.

Zastanawiajacy niewatpliwie jest polityczny dorobek Tuska....ten material zucia "debila" az sie prosi o dobry scenariusz...byle nie robil tego czlowiek doszczetnie zaprzedany komunie taki jak Wajda....dzis Gdy ogladam w Internecie wywiady z A.Gwiazda, Walentynowicz,Kwoka
        zamordowany Samsonowicz....co Tusk mogl wiedziec na temat programu operacyjnego WSI.....wierchuszka WSI ...dzialaja metodami "cichociemnych"....morduja ksiezy w latach 80tych, ...czyli zgodnie z okresleniem pana Grzegorza Bralna - morduja ELITE....nie wprowadzaja puczu generalow, nie przejmuja wladzy, nie dokonuje sie "Noc Ostrych Nozy"...ale cichociemni z WSI dokonuja bardzo rozwaznie rzezi generalow w Miroslawcu, dokonuja likwidacji prezydenckiego samolotu w rocznice Katynia i likwidacji poszczegolnych ich oponentow Lepera, gen.Patylickiego czy koronych swiadkow rozbicia sie prezydenckiego Tupoljewa.
        ...praktycznie dzis pod mlotek WSI powinien isc prezydent elekt A.Duda, drugim po nim bylby Pawel Kukiz....pewnie za nim juz chodza...a zlecenie odtrzymal najblizszy przyjaciel Kukiza....
        ...pamietajcie co powiedzial wizioner Jackowski;..." nie bedzie rzadzil ten prezydent ktory wygral"....ja w to wierze....bo taka tylko znam Polske...i jej sie zmienic nie da, to jest obszar sowieckich wplywow, ...mozesz byc badylazem,...mozesz naciagac banki, mozesz okradac - z pozycji polskiego prawa nawet dobrze widziane bo daje dochody i zapewnia tysiace godzin pracy pracownikom sadow , w wiezieniu ci wszysko zalatwimy, ale nie wolno robic jednego, podwazac tej iluzji demokracji...kto to robi...siega bruku....i tu dosiegnie go reka ...a raczej macka mafii....tu sie konczy zabawa...dlatego to o czym mowi Pawel Kukiz wkrodce zostanie zaprzepaszczone....choc bede wciaz obstawal przy swej opinii ze jest to dla nas Polakow najlepszy rok z mozliwych...gdy urzednika panstwowego dopadly watpliwosci...wy ich petenci bierzecie nad nim gore.

...pamietajcie aby w tym roku promieniowac szczesciem, usmiech na twarzy i elegancki wyglad, a to jest juz 50 % waszego dziennego sukcesu...
        • Gość: Filip Re: Filipa...rozwazania from West End IP: *.dsl.bell.ca 01.07.15, 16:47
          ...mozna sie zastanawiac ile w tych ludziach smiesznosci a ile beszczelnosci:

>Małgorzata Kidawa-​Błońska: Radosław Sikorski jest w koszmarnej sytuacji..."
          jakzesz on i martwia sie o wlasne dypy !......a w jakiej systuacji jest przecietny Polak ...?....nie no cos takiego z ust politruka nie padnie.....ale myslenie typowe dla PRLu.

• Gość: Filip Re: Filipa...rozwazania from West End IP: *.dsl.bell.ca 01.07.15, 17:06

CBOS: 52 badanych proc. za wprowadzeniem JOW-​ów, 20 proc. -​ przeciw
            35 proc. badanych za najlepszy sposób wybierania posłów uważa system większościowy w JOW-ach, 14 proc. - system proporcjonalny, obowiązującym obecnie, a 17 proc. - mieszany. Wprowadzenia JOW-ów w Polsce chce 52 proc., przeciw jest 20 proc. - wynika z sondażu CBOS.

....gdyby udalo sie wprowadzic Jednomandatowe Okregi Wyborcze to bylby to swego rodzaju sukces.....partja , kazda partja musi sie liczyc z glosem reprezentanta ludnosci lokalnej...czesto taki mandat moze zdobyc czlowiek nawet skrajnie nieobliczlny w swych pogladach politycznych....to zle czy dobrze...z pewnoscia dobrze...bo polityka jak kazda dziedzina poptrzebuje sie odmladzania, wizji i troche szalonych pomyslow....z drugiej strony jest tez swego rodzaju niebespieczenstwo.....jaki poziom ludnosci lokalnej taki reprezentant jej.....nie ludze sie - i tu dostrzezemy macki starego ukladu....juz budujemy mechanizmy ktore obruca w niebyt plonne nadzieje mlodych ...spoleczentwo rowniez bedzie sterowane...zastanowcie sie jak bedzie sterowane i czym mobilizowane na tego lub innego kandydata.....jednak w cenie wciaz bedzie dojrzalosc polityczna wyborcow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka