Dodaj do ulubionych

Żydocenzura w Kielcach a wako3 kontra oszuści z AŚ

IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 28.09.04, 20:08
JAJA jak ARBUZY!!!!!!!!!!
Autor: kobylybbb
Data: 28.09.2004 11:18
Został ocenzurowany jeden z najstarszych i "najliczniejszych" wątków na tym
forum. Wątek ten dotyczył jednocześnie jednej z ważniejszych w Kielcach
instytucji – Akademii Świętokrzyskiej.
Z przykrością stwierdzam, że moje podejrzenia, że AŚ jest w dużej części
zbieraniną PZPR-owskich miernot i agentów SB zdają się potwierdzać.
Ocenzurowanie musiało nastąpić w ostatnich dniach.

Proszę sprawdzić:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=2268163

P.S.
A może to dlatego, że zaczęliśmy z Jakubem wyjaśniać SB-ckie korzenie
niektórych naukowców na AŚ? :)))

---

Re: JAJA jak ARBUZY!!!!!!!!!!
Autor: Gość: Jakub IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl
Data: 28.09.2004 12:04
To niesłychany skandal. W ostatnich dniach na forum "dzieją się cuda".
Dzisiaj od rana na serwerze GW odbywała się najprawdziwsza pralnia.
Najstarsze posty w tym ocenzurowanym wątku były tu przez 2 lata i 3 miesiące!
Co więcej post Bąbla - otwierający temat - był skopiowanym artykułem.

---

Gazeto droga! :)
Autor: kobylybbb
Data: 28.09.2004 16:42
Kto interweniował?!
Kto wykazuje się troską o ukrycie nazwisk PZPR-owskich niedouczonych
miernot? :)
Obserwuj wątek
    • wojciech.domagala Bardzo dobrze Gazeto Wyborcza !!! 28.09.04, 20:13
      Popieram Redakcję jeśli chodzi o blokowanie dostępu do forum takim oszołomom jak
      Jakub z Sandomierza.

Tak trzymać ! będę Was często kupował w kiosku i czytał !!!

Kasowanie wątków Jakuba jest dobrym posunięciem !!!
      • Gość: post: Jaja kobyly Re: Bardzo dobrze Gazeto Wyborcza !!! IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 28.09.04, 20:17
        Re: JAJA jak ARBUZY!!!!!!!!!!
        Autor: Gość: Jaja kobyly IP: *.234.249.104.Dial1.Miami1.Level3.net
        Data: 28.09.2004 17:39
        Jaja kobyly do kobylybbb - nie czyn drugiemu co tobie nie mile bo ci wyrosna
        nie jaja jak arbuzy ale jaja jak kokosy a machniecie takim kokosowym jajem moze
        zabic co slabszego. Nareszcie cenzurnik zostal ocenzurowany i to przez kogo -
        agentow i miernoty PZPR-owskie, dobrze to swiadczy o miernotach PZPR-owskich
        zle 0.o miernotach kobylopodobnych i roznych bylych.Jaja kobyly (jasno
        okreslone i obecne a nie byle
    • Gość: Jakub Adres do: Akademia przechowalnia pseudonaukowców IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 28.09.04, 20:34
      Adres do ocenzurowanego ostatnio wątku pt. Akademia przechowalnia
      pseudonaukowców. Wątek założył Bąbel w dniu 24.06.2002 roku (ponad 2 lata temu!)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=2268163

• pstrykacz.imieninowy Re: Adres do: Akademia przechowalnia pseudonaukow 28.09.04, 20:57
        prosze o zwrócenie uwagi Szanownej Redakcji na tego antysemitę z Sandomierza -
        Jakuba
        • kobylybbb Wojtusiu! 28.09.04, 21:11
          Czyżbyś sądził, wzorem PZPR-owskiego gówna, że wielokrotne powtarzana brednia
          stanie się prawdą? :)

Pozdrawiam serdecznie :)
          Serdecznie pozdrawiam :)
          • Gość: Jakub Re: Wojtusiu! IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 28.09.04, 21:22
            Wojtuś i jaja kobyly nie zorientowali się jeszcze o co chodzi. :)

PS. Pozwoliłem sobie zmienić tytuł :)
    • kosz.marny Re: Żydocenzura w Kielcach a wako3 kontra oszuści 29.09.04, 08:07

"Żydocenzura" - Jakub, jesteś nienormalny.

• Gość: Jakub Żydocenzura w Kielcach IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 30.09.04, 20:49
        kosz.marny napisał:
        > "Żydocenzura" - Jakub, jesteś nienormalny.

A potrafisz to jakoś uzasadnić?
        • Gość: Megadildo [...] IP: 199.243.30.* 01.10.04, 06:59
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • kosz.marny Re: Żydocenzura w Kielcach 01.10.04, 12:32
          Gość portalu: Jakub napisał(a):

> kosz.marny napisał:
          > > "Żydocenzura" - Jakub, jesteś nienormalny.
          >
          > A potrafisz to jakoś uzasadnić?

Czy naprawdę muszę to uzasadniać??? Jak objaśnić ślepemu, czym jest zieleń?
          Spróbuję tak: mania prześladowcza nie jest objawem zdrowia psychicznego.
          • Gość: Jakub Żydocenzura w Kielcach IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 01.10.04, 21:11
            kosz.marny napisał:
            >Czy naprawdę muszę to uzasadniać??? Jak objaśnić ślepemu, czym jest zieleń?
            >Spróbuję tak: mania prześladowcza nie jest objawem zdrowia psychicznego.

A kto tu ma manię prześladowczą, cenzor?
    • redakcja_kielce Powód: Złamanie regulaminu 01.10.04, 11:04
      Niektóre informacje, podane w tym wątku, zdaniem wymienionej tam z imienia,
      nazwiska i funkcji osoby, naruszały jej dobra osobiste. Osoba ta zwróciła na to
      uwagę dopiero teraz. Dlatego teraz te fragmenty wątku usunęliśmy, zgodnie z
      Regulaminem Forum Gazeta.pl
      Z poważaniem
      Redakcja
      • kobylybbb Kto?! 01.10.04, 11:10
        wstydzi się, że jest absolwentem znamienitej ANS przy KC PZPR?! :)))
      • Gość: Jakub Ocenzurowane "Słowo Ludu" ? IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 01.10.04, 15:00
        Usunięty tytułowy post Bąbla był fragmentem artykułu, opublikowanego i ogólnie
        dostępnego (co było w odpowiedni sposób zaznaczone, tak jak tego wymaga prawo,
        obowiązujące w Polsce, a nie w Izraelu). Jeśli mnie pamięć nie myli (a ma prawo
        po 2 latach i 3 miesiącach), to zakwestionowany przez Gazetę Wyborczą tekst
        pochodził ze "Słowa Ludu", gazety wydawanej w Kielcach.

Niewątpliwie i bezsprzecznie żadne "dobra osobiste" tej osoby, "wymienionej tam
        z imienia, nazwiska i funkcji", nie zostały naruszone. Osoba ta nie zgłaszała
        sprzeciwów po ukazaniu się wspomnianego artykułu w "Słowie Ludu" i w innych
        publikacjach, dotyczących wykształcenia i niezbędnego dorobku naukowego, a
        ściślej ich braku, u części kadry "naukowo-dydaktycznej" Akademii
        Świętokrzyskiej.
        Powód usunięcia tych postów był zatem inny.
      • Gość: misterxy Re: Powód: Złamanie regulaminu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 17:25
        Żadki "czerwony" widok. Zazwyczaj jest "niebiesko" na forum.
        • Gość: Paula Re: Powód: Złamanie regulaminu IP: *.globit / 217.98.57.* 01.10.04, 19:14
          No nie mogę, aż się na czerwono REDAKCJA wpisała - JESTEM TU PRZEZ PRZYPADEK
          ALE TO JAKIŚ INTERESUJĄCY TEMAT CHYBA Z TYMI ŻYDAMI NA AŚ-Który jeśli można to
          ten...?
          • pstrykacz.imieninowy DO REDAKCJI ! 01.10.04, 20:06
            Bardzo prosze o zwrócenie uwagi na antysemitę - Jakuba z Sadnomierza gdyż obraża
            on i lży osoby pochodzenia żydowskiego.
            • Gość: roonie bo Jakub z sandomierza to po prostu Żyd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 20:10
              któpry próbuje sie ukryć za lawiną oszczerstw...o ironio - pod adresem Żydów.
              Nieładnie Jakubiue, nieładnie...

P.S. osobiście szanuję Żydów tak jak każdy inny naród. Jestem Katolikiem i
              wypełnia mnie miłosćdo bliźnich - nawet do Jakuba. Dlatego serdeczny
              przyjacielu - nie wstydź sie już dłuzej swojego pochodzenia. Jesteś jednym z
              nas!:)
            • Gość: huha Re: DO REDAKCJI ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 00:57
              Pstrykaczu imieninowy, czy, kim tam jesteś - jesteś prostym prymitywem.
              Twoje fotografie są guzik warte.
              Postaraj się na przyszłość.
      • wako3 Re: Powód: Złamanie regulaminu 01.10.04, 20:47
        redakcja_kielce napisała:

> Niektóre informacje, podane w tym wątku, zdaniem wymienionej tam z imienia,
        > nazwiska i funkcji osoby, naruszały jej dobra osobiste. Osoba ta zwróciła na
        to
        >
        > uwagę dopiero teraz. Dlatego teraz te fragmenty wątku usunęliśmy, zgodnie z
        > Regulaminem Forum Gazeta.pl
        > Z poważaniem
        > Redakcja

Szanowna Redakcjo,
        jeden z usunietych postów napisałem ja. Cytowana wiadomość o przyczynach
        usuniecia tego postu moze sugerowac, iz to ja naruszyłem czyjes dobra osobiste.
        Jestem tym zaskoczony, bo staram sie bardzo ostroznie dobierac słowa i takie
        sytuacje raczej mi się nie przydarzają. Post ten zawierał wyłącznie ogólnie
        dostepne (np. na tabliczkach przy dzwiach wymienionych osób) dane kilku osób z
        władz Akademii Świetokrzyskiej i Wydziału zarzadzania i Administracji AŚ.
        Wszystkie podane przeze mnie dane są, również dziś, dostępne w tych samych
        miejscach. Można je też uzyskać np. z foldera reklamujacego Akademię
        Świętokrzyską. Oprócz tych danych post zawierał zachęte do sprawdzenia
        prawdziwości podawanych w tym wątku informacji (nb. ja sam o wielu sprawach
        dowiedziałem sie z postów tego wątku). Nie rozumiem decyzji Państwa. Rozumiem
        prawo każdego człowieka do ochrony dóbr osobistych, ale SŁUŻBOWE adresy i
        telefony osób PUBLICZNYCH, bo zajmujących stanowiska "z wyboru" i pobierajacych
        w dodatku wynagrodzenie za pracę z budżetu nie podlegaja ochronie nigdzie na
        swiecie. Jesli sie myle, prosze taki kraj wskazać. Mój post nie zawieral w
        istocie niczego poza tym, co opisałem wyżej. Bardzo prosze o podanie
        uzasadnienia usuniecia tego postu, bo byc może ja źle rozumiem prawo, a bardzo
        chiałbym ustrzec sie w przyszłosci od popełniania takich błedów.

Z poważaniem, Waldemar Korczyński
        • Gość: Filip Re: Powód: Złamanie regulaminu IP: 69.156.224.* 02.10.04, 01:56
          Hi, hi, !
          ...co wystraszyles sie tej nowej formy przepoczwazenia sie bylej UB, SB w
          Fundacje Waisenhalla ?.....uwazaj bo tu chodzi tylko o pretekst.
          To nie wazne ze to nie ty wyprodukowales te informacje.
          A jednak w sposob wlasciwy odczytano twa intencje.
          Atakowales instytucje, podwazales "wiary-godnosc"jej kadry a sadzony bedziesz
          za szkalowanie osob prywatnych.
          Ja wiem ze jestes grzeczny chlopiec ale musisz sobie uswiadomic jedna rzecz, ze
          obok ciebie takze zyja tacy ludzie jak obecny tu "pstrykacz imieninowy"-
          W.Domagala...to filary naszej szescdziecioletniej niemocy, oni ta niemoc
          kontrolowali swym mrowczym wkladem pracy.
          • Gość: Osama Re: Powód: Złamanie regulaminu IP: *.visp.energis.pl 02.10.04, 20:49
            Filipie! Na Allaha! Czy gdy piszesz o "Fundacji Waisenhalla" chodzi ci o
            Centrum Wiesenthala? Jeśli tak - to jakże żyda bił będziesz, nie poznawszy go
            wprzódy?
            • kobylybbb [...] 02.10.04, 21:02
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: miko2 Re: Powód: Złamanie regulaminu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 11:42
          No wreszcie żeś się przyznał, kto napisał to na forum. Ale odwagi ci już nie
          starczyło, żeby się podpisać wako3? Jednak podejrzewałeś, że ten post to
          złamanie prawa lub regulaminu? Może wreszcie ujawnisz te liczne pseudonimy pod
          jakimi występujesz na tym forum? Czekam także na wskazanie nieprawidłowści na
          Akademii bo na razie to są to tylko twoje chore urojenia. Masz przecież dostęp
          do raportów NIK może coś opublikujesz? Jako największy kielecki pieniacz
          powinieneś dbać o podgrzewanie atmosfery.
          • wako3 Re: Powód: Złamanie regulaminu 02.10.04, 12:23
            Przyznaję się do wszystkich postów sygnowanych wako3. Nie podpisywałem się
            żadnym z "nicków", których posty zostały usuniete. Ciekaw jestem jak Redakcja
            uzyskała informacje, że jakas osoba poczuła się urażona i chce aby posty
            usunąc. Jesli nie poprzez kontakt osobisty, to może to być "wrabianie" faceta,
            który był w tamtym wątku najmniej "atakowany". Dobór usunietych postów wskazuje
            jednoznacznie dokładnie jedną osobę. Akurat najmniej w tym wątku omawianą.
            Nieprawidłowosci w Akademii Świetokrzyskiej opisałem w moim liscie do Słowa
            Ludu z 22 kwietnia 2002. Podtrzymuję wszystko co tam napisałem.
            Nieprawidłowością jest tez m.in. brak reakcji władz AŚ na pomówienia wysyłane z
            serwerów Akademii, ukrywanie danych o pracownikach (gdzie i za co uzyskali
            stopnie naukowe i co napisali). Nieprawidłowoscia jest przyjmowanie tysiąca
            studentów (wiekszośc była abolwentami - licencjat - szkoły prywatnej gdzie
            udziały mial członek władz Wydziału Zarządzania) na uzupełniające studia
            magisterskie w sytuacji, gdy realnie przyjąc mozna było nie wiecej jak 100-200
            osób, a gdyby podejśc uczciwie to nie wiecej niz 20-30. Te dane mozna sprawdzić
            w opublikowanych przez Urząd Pracy informacjach o pojawiających się na rynku
            pracy absolwentach szkół wyższych. Nieprawidłowoscią jest też brak reakcji na
            publiczne informacje o przekretach. Mozna jednak łatwo wykazać, że nie mam
            racji ujawniając np. kto co napisał i gdzie uzyakał stopnie naukowe. Usuniety
            mój post napisany był m.in. w oparciu o opublikowaną przez GW (edycja kielecka
            lipiec 2002) informację, że kontrola wewnetrzna AŚ potwierdziłe moje zarzuty, a
            Rektor "ukrócił" poczynania pracowników, którzy mieli zbyt dużo godzin i byli
            promotorami zbyt wielu prac dyplomowych. To jest do sprawdzenia. Trzeba w tym
            celu iść do biblioteki i przeczytać SL z 22 kwietnia 2002 i GW z połowy (chyba
            dokładnie z 15-go) lipca 2002. Mysle, że miko2 wkrótce to zrobi i ujawni np.
            informacje o tym gdzie pracownicy WZiA AŚ uzyskiwali stopnie naukowe i co
            napisali na tym forum przez co dobitnie pokaże jak grubo sie myliłem. Jesli
            nie, to wyjdzie na kłamcę.
            • Gość: Frederick Taylor Re: Powód: Złamanie regulaminu IP: *.pu.kielce.pl / 81.26.13.* 02.10.04, 14:20
              Nawiązując do listu dr W. Korczynskiego warto może wspomnieć skąd pochodzą dane
              z usuniętego wątku. Otóż uzyskał on je jako kordynator ds. współpracy Wydziału
              Zarządzania i Administracji z Komitetem Badań Naukowych. Dane te miały byc
              przeznaczone wyłącznie do tych celów. Niestety dr W.Korczyński zamiast przesłać
              je do Warszawy wysłał je z jednej z kawiarenek internetowych we Włoszczowie na
              forum Gazety Wyborczej. Oczywiste jest, że nie miał do tego prawa a co więcej
              uchybił w ten sposób swoim obowiązkom pracownika AŚ, którym wtedy jeszcze był.
              Okazał się nie tylko nielojalnym pracownikem ale również szkodnikiem ponieważ
              niewysłanie tych danych do KBN spowodowało utratę kategoryzazcji przez Wydział
              Zarządzania i Administracji. W związku z tym faktem oraz brakiem rozwoju
              naukowego z dniem 01.10.2003 r. pan dr Waldemar Korczyński przestał być
              pracownikiem naszego wydziału. Późniejsze kontrole zarówno przeprowadzone przez
              NIK oraz służby wewnętrzne AŚ nie potwierdziły jakichkolwiek zarzutów
              podnoszonych przez dr Korczyńskiego. Można domniemywać, że motywem działań pana
              dr Korczyńskiego była wyłącznie frustracja wywołana załamaniem kartiery naukowej
              oraz komplikacjami w życiu osobistym. Sądzę, że ten list jest wystarczającą
              odpowiedzią dlaczego administrator Gazety Wyborczej usunął posty dr Waldemara
              Korczyńskiego.
              • Gość: Jakub Bezczelne kłamstwa chama z SB IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 02.10.04, 14:40
                Ludzie tu piszący bez trudu zidentyfikowali twoje prymitywnie chamskie
                kłamstwa. Skąd pochodzą te jakieś - już mityczne dla powyższego esbeka i jego
                zwyrodniałych kumpli z SB, PZPR i ANS, poprzednio WSNS przy KC PZPR - "dane",
                to przecież wszyscy doskonale wiedzą, bo dane te były drukowane po gazetach,
                ubecki matołku. Dane KBN także nie są tajne, jak to wam się wydaje, esbeckim
                pomiotom.
                Uchybienia i nieprawidłowości w funkcjonowaniu AŚ w zakresie tu omawianym były
                także potwierdzane przez różne instytucje kontrolne, w tym przez NIK, co także
                było publikowane kilkakrotnie w prasie. Nie dotarło do ubeckiego bezmózgowia?

Wako3 od początku swych wystąpień na forum nie ukrywał kim jest, ale
                kilkakrotnie przedstawiał się z imienia i nazwiska.
                • Gość: Żyd z Kielc Re: Bezczelne kłamstwa chama z SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 17:56
                  Człowieku zalecam walerianę! Dużo!!! Jeśli takich kumpli ma Korczyński to się
                  nie dziwię, że go z uczelni wywalili.
              • wako3 Re: Powód: Złamanie regulaminu 02.10.04, 15:55
                Gość portalu: Frederick Taylor napisał(a):

> Nawiązując do listu dr W. Korczynskiego warto może wspomnieć skąd pochodzą
                dane
                > z usuniętego wątku. Otóż uzyskał on je jako kordynator ds. współpracy Wydziału
                > Zarządzania i Administracji z Komitetem Badań Naukowych. Dane te miały byc
                > przeznaczone wyłącznie do tych celów. Niestety dr W.Korczyński zamiast
                przesłać
                > je do Warszawy wysłał je z jednej z kawiarenek internetowych we Włoszczowie na
                > forum Gazety Wyborczej. Oczywiste jest, że nie miał do tego prawa a co więcej
                > uchybił w ten sposób swoim obowiązkom pracownika AŚ, którym wtedy jeszcze był.
                > Okazał się nie tylko nielojalnym pracownikem ale również szkodnikiem ponieważ
                > niewysłanie tych danych do KBN spowodowało utratę kategoryzazcji przez Wydział
                > Zarządzania i Administracji. W związku z tym faktem oraz brakiem rozwoju
                > naukowego z dniem 01.10.2003 r. pan dr Waldemar Korczyński przestał być
                > pracownikiem naszego wydziału. Późniejsze kontrole zarówno przeprowadzone
                przez
                > NIK oraz służby wewnętrzne AŚ nie potwierdziły jakichkolwiek zarzutów
                > podnoszonych przez dr Korczyńskiego. Można domniemywać, że motywem działań
                pana
                > dr Korczyńskiego była wyłącznie frustracja wywołana załamaniem kartiery
                naukowe
                > j
                > oraz komplikacjami w życiu osobistym. Sądzę, że ten list jest wystarczającą
                > odpowiedzią dlaczego administrator Gazety Wyborczej usunął posty dr Waldemara
                > Korczyńskiego.

To sa brednie. Nigdy zadnego "kordynatora ds. współpracy Wydziału Zarządzania i
                Administracji z Komitetem Badań Naukowych" nie bylo. KBN zbiera dane od
                jednostek, ale dane te musza byc podpisane prze kierownika jednostki, ktorym
                byl ja nigdy nie byem. Bez tego podpisu niczego wyslac nie mozna. Te akurat
                czynnosci naleza do niezbywalnych obowiazkow Dziekana, on wylacznie za to
                odpowiada i nie ma prawa nikomu tego zlecac. Jesli jest jakies pismo zlecajace
                to mnie to okazicielowi stawiam skrzynke szampana. Jesli wiec ktos zawalil to
                nie ja bo nie mialem mozliwosci zawalenia tej akurat sprawy. To sa latwo
                sprawdzalne sprawy. Wydzial utracil kategorie (nb najnizsza z mozliwych) bo
                pracownicy niewiele publikowali w punktowanych przez KBN pismach. Ja nigdy
                dostepu do zadnych tajnych danych nie mialem (rozumiem jednak, ze ten post
                potwierdza prawdziwosc danych podawanych przez Babla - nawiasem mowiac do
                sprawdzenia w Informatorach Nauki Polskiej), a to co zostalo usuniete, to
                informacje ogolnodostepne. Ja w moim poscie, ktory zostal przez Redakcje
                usuniety podawalem wylacznie SLUZBOWE adresy i telefony Rektora AS i wladz
                Wydzialu Zarzadzania. Post "Fredericka Taylora" (co za skromnosc!) ma z tym
                taki zwiazek jak ja z wojna trojanska. Polecam jednak lekture zarowno GW jak i
                innych gazet lokalnych z lipca 2002, po kontroli NIK w AS. Mozna tez poczytac o
                jakims odrabianiu zajec przez pracownikow AS w SL z wiosny tego roku. Napisalem
                o tym w watku "sprostowanie nieprawdy" i mozna tam znalezc dokladna date gdzie
                o tym przekrecie SL wspomnialo. Tak generalnie to nie mialem zamiaru
                kontynuowac tej delikatnie mowiac "dziwnej" dyskusji, ale bede chyba musial. A
                w zadnej kawiarence internetowej we Wloszczowie nie bylem. Mojego szanownego
                adwersarza ponosza nie tylko nerwy, ale i fantazja. Nie ulanska niestety.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka