Dodaj do ulubionych

Ciasto -prośba

IP: *.lublin.msk.pl 12.10.04, 13:18
Mam uroczystość rodzinną . Prosze Was o podanie cukierni ,która robi pyszne
ciasta. Chcę zamówć torty i roladę śmietankową a także inne. Dzięki za
wskazanie odpowiedniego wykonawcy. I mała uwaga: nie lubię zbyt
przesłodzonych ciast. Dzięki z góry.
Obserwuj wątek
    • Gość: smakosz Re: Ciasto -prośba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 13:27
      Podobno gdzies na ul.1 Maja (ale daleko od centrum, gdzies na wysokosci US)
      jest jakas prywatna cukiernia, gdzie pysznie pieka. Znam uzaleznionych:)
      • Gość: aga Re: Ciasto -prośba IP: *.lublin.msk.pl 12.10.04, 14:05
        Znalazłam w książce telefonicznej Zakład Cukierniczy pana Bogusława Zapały na
        ulicy 1-go Maja 180.Czy sadzisz,że to ten?
        • Gość: smakosz Re: Ciasto -prośba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 16:59
          Chyba tak... "U Dorotki" sie nazywa:). Chowaja sie Soltyki i wszystkie inne
          cukiernie;)
      • Gość: Aga Re: Ciasto -prośba IP: 213.77.68.* 23.02.05, 21:36
        Sorry ,myslałam ,że to łasuch dał mi informacje na temat ciast p. Dorotki a to
        był Smakosz. Zadałam sobie trudu ,żeby odszukać to moje pytanie,ponieważ temat
        pyszności p. Dorotki znów się pojawił.
    • bet2 Re: Ciasto -prośba 12.10.04, 14:31
      Ja moge polecic Sołtyki, pyszne roladki i torciki smietankowe oraz inne
      nietypowe ciasta, korzystałam parę razy i mogę polecić.
    • Gość: Jakub Do Redakcji IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 12.10.04, 18:33
      Do Redakcji

Czy wy też macie udziały
      w tej cukierni u Zapały?
      • Gość: aga Re: Do Redakcji IP: *.lublin.msk.pl 13.10.04, 12:09
        21-go we czwartek mam uroczystość rodzinną,będzie troche gości .Najważniejszym
        gościem bedzie moja przyszła synowa. Kiedyś zamawiałam torty w prywatnej
        cukierni na Orkana w Markusie (z boku tego budynku). Niestety zlikwidowano
        cukiernię ,nikt nie chce udzielić informacji albo nie wiedzą dokąd się
        wyprowadzili . Wpadłam na pomysł ,żeby zapytać Was. Co prawda mam daleko z
        Orkana ,ale bardzo miła pani powiedziała ,że mi dowiezie do domu. Dam znać po
        21-szym jak smakowało gosciom. Redakcja jest neutralna i nie ma żadnych
        udziałów. Pozdrawiam i Wszystkim dziekuję za informacje.
        • Gość: Jakub Re: Do Redakcji IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 13.10.04, 20:03
          A skąd wiesz, że Redakcja nie ma żadnych udziałów w cukierni u Zapały?
          Przeczytałaś to w tej samej książce telefonicznej, z której zaczerpnęłaś te
          wszystkie precyzyjne dane? A do Lublina dojeżdżasz tylko na chwilkę, żeby
          napisać kolejny post na forum?

Nie mówiąc już o tym, że i mnie za reklamę należą się dwa pączki.
          • Gość: aga Re: Do Redakcji IP: *.lublin.msk.pl 15.10.04, 10:03
            Szkoda,że mieszkasz w Sandomierzu ,trochę za daleko,żebyś przyjechał na
            pączki ,oczywiście do Kielc. Z Lublinem nie mam nic współnego ,natomiast
            HYPERION ma coś wspólnego .U nich opłacam abonament za internet. Na początku
            tez mnie zdziwiło ,że pisze lublin.Kiedyś pisało msk.kielce. Nie wiem czemu
            zmieniono.
            • Gość: Jakub Re: Do Redakcji IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 15.10.04, 10:12
              Już to czytałem, przy wcześniejszej innej odpowiedzi. Na pączki i tak kiedyś
              przyjadę. Ciekawe, czy firma ma egzemplarze reklamowe :).....
    • nanucha1 Re: Ciasto -prośba 12.10.04, 19:59
      Droga Ago, jeśli się nie mylę to ok jest w Czterech Porach Roku.
      Przede wszystkim smaczne ciasta i dość wykwintne ale z ręka na sercu higienicznie robione, na naturalnych surowcach
      Smacznego!!!
      • Gość: aga Re: Ciasto -prośba IP: *.lublin.msk.pl 13.10.04, 12:10
        A gdzie te Cztery Pory Roku się mieszczą? Spróbuje kiedyś i tam.Dziękuję.
    • Gość: gość Re: Ciasto -prośba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 09:41
      Z Lublina tu przyjedzie po to ciasto? Chyba przesdaziliście z tą reklamą.
      • Gość: volupte Re: Ciasto -prośba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 11:24
        To juz kobiety nie umieja piec?:). Teraz sa sliwki, jablka... pyszne ciasta
        moga byc. I bardzo tanie... w przeciwienstwie do kupionych.
        • Gość: aga Re: Ciasto -prośba IP: *.lublin.msk.pl 13.10.04, 12:15
          Umiem ale nie mam siły ucierać a popsuł mi się jak na złość mój Fenomen(robot
          zelmerowski).Najlepiej mi wychodzi sernik z brzoskwiniami ale tym razem będzie
          bez mojego sernika.
      • Gość: aga Re: Ciasto -prośba IP: *.lublin.msk.pl 13.10.04, 12:13
        Ale odkryłeś Amerykę . Hyperion ma serwer w Lublinie ,nie znam sie na
        tym ,kiedys było msk.kielce teraz Lublin ,też się zdziwiłam .Jak chcesz się
        przekonać zadzwoń do mnie 362-69-39 oczywiście Kielce
      • Gość: aga Re: Ciasto -prośba IP: *.lublin.msk.pl 13.10.04, 12:19
        Aha ,ładną pogode mamy w Kielcach ,przynajmniej na Uroczysku świeci słoneczko.
        Mam widok na Statoil i parking.Może teraz uwierzysz ,że to nie reklama ,chociaż
        może się stać nią jak spróbuję ja i moi goście te wypieki.
        • Gość: smakosz Re: Ciasto -prośba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 18:56
          Nie bedziesz zalowac. Ide cwiczyc, by spalic "cycki Murzynki" na kokosowym
          spodzie. Pysznosci:)
          • Gość: aga Re: Ciasto -prośba IP: *.lublin.msk.pl 13.10.04, 20:12
            Już tam dzwoniłam .Idę w piątek zamówić ,te cycki kupię składając zamówienie.
            Na szczęśćie otyłość mi nie grozi. ,jak tak zachwalasz,to musza być dobre .
            • Gość: atka Re: Ciasto -prośba IP: 212.244.153.* 15.10.04, 09:07
              chyba będziesz gościć przyszła teściową a nie synową? Ja znam najlepsze placki
              w Kielcach. To są moje upieczone przeze mnie.
          • Gość: aga Re: Ciasto -prośba IP: *.lublin.msk.pl 16.10.04, 16:19
            Byłam dziś "U DOROTKI" złożyć zamówienie. Dała mi p. Dorotka do degustacji cały
            talerzyk różnych ciast. Przyznam ,że miałam nie lada problem z wyborem ,bo
            wszystko było pyszne. Zamówiłam dosyć sporo .Oj przybędzie kalorii .:)
            • Gość: smakosz Re: Ciasto -prośba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 16:44
              Witaj w klubie!:))) Mozna sie naprawde uzaleznic:))). Ciesze sie, ze Ci
              pomoglam. Mam nadzieje,ze impreza bedzie udana. Mow, ze sama wszystko
              pieklas... Niech synowa wpadnie w kompleksy:))).
              Teraz juz wiesz, ze zadne Soltyki, zadne Cztery Pory Roku...zaden Pasternak
              (chociaz jeszcze nie probowalam)... Tylko Dorotka:)))
              PS. Zaznaczam, ze nie mam udzialow w tej cukierni. Jestem po prostu
              lasuchem:))).
            • Gość: plak blak Nie chwal dnia przed zachodem słońca! IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 16.10.04, 19:23
              Zobaczymy jak długo rzygać będą goście, ilu zatruje się salmonellą, a ilu gęby
              wykrzywią się aż do bólu. Wtedy będziemy oceniać. Poza tym nie znamy przecież
              twojej klasy. Może jesz wszystko.
              • Gość: smakosz Re: Nie chwal dnia przed zachodem słońca! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 19:49
                To pozostawiam Tobie.
    • Gość: basia Re: Ciasto -prośba IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 15.10.04, 08:13
      Polecam Pasternaka,pracownie ma gdzies na Działkowej lub w tych okolicach.
      Swoje wyroby sprzedaje w cukierence na Slichowicach II przy Karbońskiej -
      Raciborskiego. Polecam są naprawdę dobre. A tak wogóle to najlepsze domowe.
    • Gość: Jakub Szarlotki kieleckie z cynamonem IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 17.10.04, 11:28
      Zjadłoby się taką szarlotkę kielecką z cynamonem :)) mniam :))

Moja Pani Profesor ze Słowackiego robiła taką szarlotkę - cud nad cudy z
      cynamonem :))
      • Gość: aga Re: Szarlotki kieleckie z cynamonem IP: *.lublin.msk.pl 17.10.04, 22:07
        Ostatnio piekłam dla domowników szarlotkę wg przepisu Pascala. Szybko ,bez
        wysiłku i zawsze się udaje ,właśnie z cynamonem . Mógłbyś sam
        spróbować ,zaskoczyłbyś rodzinkę. :)
        • Gość: Jakub Re: Szarlotki kieleckie z cynamonem IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 17.10.04, 22:15
          Nie wierzę w żadne wynalazki, w żadne telefony po pizzę, w żadne pascale,
          doktory oetekery. Szarlotka z cynamonem wymaga pracy i wysiłku. Kobiety muszą
          się starać, żeby szarlotka smakowała.
          • Gość: aga Re: Szarlotki kieleckie z cynamonem IP: *.lublin.msk.pl 18.10.04, 11:07
            Jakub ,chyba nie chce Ci
            się
            spróbować upiec .
            • Gość: Jakub Re: Szarlotki kieleckie z cynamonem IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 18.10.04, 11:47
              Agusiu, Ty chyba jesteś nowoczesna gospodyni :) Ja mam sobie sam upiec
              szarlotkę! :))) Oj, Agusiu. To po co są w takim razie kobiety, te świetne
              gospodynie domowe, piekące po to, żeby innym ludziom smakowało?
            • Gość: Jakub Re: Szarlotki kieleckie z cynamonem IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 18.10.04, 11:49
              Acha i jeszcze zapomniałem: po pizzę też nie chce mi się samemu zadzwonić :)
              • Gość: aga Re: Szarlotki kieleckie z cynamonem IP: *.lublin.msk.pl 18.10.04, 16:09
                :)
                Szkoda,że troche daleko mieszkasz, bo bym Ci przywiozła troche słodkości.
                Biedny jestes, nie chce Ci się nawet zadzwonić .Ale nie jest z Tobą tak
                źle ,skoro klikasz na klawiaturze.
                • Gość: Jakub Re: Szarlotki kieleckie z cynamonem IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 18.10.04, 16:11
                  ... gęgam na klawiaturze, Agusiu, gęgam po polsku. :)
    • Gość: ponury aferzysta Re: Ciasto -prośba IP: *.idea.pl 12.11.04, 21:25
      Nie ma lepszej cukierni niż "u Doroty" na 1 maja. Wszystkie Oetkery,
      Banatkiewicze, bracia Janusz czy Blikle odpadają. Ciasta robione są z pomysłem,
      a torty to nie tylko smak jak marzenie, ale i forma. Widział kto pyszny tort w
      kształcie psa (z wywalonym ozorem) czy kota? Ze nie wspomnę o boisku
      piłkarskim, frontonie domku jednorodzinnego czy wspaniale ozdobionej ksiązki. A
      może spróbujemy zrobić ranking dobrych cukierni? Ja i mnóstwo moich
      uzależnionych od wyrobów Dorotki znajomych (i nieznajomych) głosuję na
      cukiernię "U Dorotki".
      • Gość: Jakub w kształcie psa IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 12.11.04, 22:21
        Gość portalu: ponury aferzysta napisał(a):
        > Widział kto pyszny tort w kształcie psa (z wywalonym ozorem)

- Pies stoi czy leży?
      • Gość: Ania Re: Ciasto -prośba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 08:23
        Calym moim autorytetem w dziedzinie degustacji potwierdzam, ze masz racje;).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka