Gość: nerw IP: *.westside.kielce.pl 20.10.04, 23:57 bo milicja dupy na komisaricie grzeje ,HWDP!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: qwerty Brawo Panie Pawełczyk IP: *.kielce.net.pl 21.10.04, 08:19 >Ja śpię spokojnie i jestem zadowolony z pracy moich policjantów. Gratuluję dobrego samopoczucia. Szkoda tylko że nie wynika ono z rzeczywistych osiągnięć, a tylko z arogancji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: Brawo Panie Pawełczyk IP: *.centertel.pl 21.10.04, 10:42 Jak się kiedyś zapytałem policjanta jak dojechać na daną ulicę w związku z remontem i był objaz to usłyszałem po chamsku że "są znaki" I to jest kielecka policja !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Złe wyniki? Tym gorzej dla wyników ;-) IP: *.proxy.lucent.com 21.10.04, 08:28 Złe wyniki? Tym gorzej dla wyników ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inspektor Wyniki nie są złe to sposób funkcjonowania Policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 09:38 jest zły. Mieszkam na osiedlu związkowiec patrolu Policji nie widziałem tu od kilku lat, a jak samochód policyjny widać to na 100 % odwożą policjanta do domu, no bo ciężko mu wrócić na piechotę. Często Latem, niekiedy teraz też mozna było spotkać jak policj siedzieli w samochodzie na parkingu obok byłego Relaźsu i odpoczywali, lub oszczędzali benzynę w samochodzie. Problem z policją w Kiecach jest taki że kręcą się obok Urzedu Miejskiego, a gdzie indziej jeżdzą samochodami. Patrolu pieszego na osiedlu mieszkaniowym nie uswiadczysz. Patrole piesze powinny być na osiedlach i przespacerować się obok sklepów sprzedajacych piwo i inny alkochol szczególnie w godzinach wieczornych. Obecnie w Kielch jest to niemozliwe miedzyinnymi z powodu że osobami pijacymi alkochol są policjanci po cywilnemu w momencie spotkania innego policjanta to sobie pomachają. Ogólnie ujmując policjanici kieleccy są arogancy i uważaja że przestrzeganie prawa ich nie dotyczy. Opinia może nie dotyczy wszystkich policjantów ale na podstawie pewnej grupy mozna tak twierdzić, ale do grupy tych ignorantów trzeba wliczyc komendanta, że stwierdzena w artykule Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Wyniki nie są złe to sposób funkcjonowania Po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 09:52 Byłam kiedyś przesłuchiwana na okoliczność kradieży mojej toreki z zawartością tj. oprocż pieniędzy, telofonu komórkowego wszystkie dokumenty więc potrzebne mi było zaświadczenie z Policji o złoszeniu kradzieży. Policjant zadawał rutynowe pytania ze ściągawki a njlepsze dotyczyło rysopisu sprawcy: pytanie "jak był ubrany?" - odpowiedziałam m.in, że miał czapkę; następne pytanie "jakie miał włosy może np. jakiś charakerystyczny jeżyk" - niestety nie umiałam odpowiedzieć, niestety nie nosił czapki przezroczystej. Pogratulować policji tak inteligentnych śledczych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Wyniki nie są złe to sposób funkcjonowania Po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 11:08 Gość portalu: inspektor napisał(a): > Problem z policją w Kiecach jest taki że kręcą się obok Urzedu Miejskiego, a > gdzie indziej jeżdzą samochodami. Patrolu pieszego na osiedlu mieszkaniowym nie > > uswiadczysz. To jeszcze nic. Ja kilka razy widziałam już policjantów "patrolujących" osiedla w ten sposób, że jeżdżą radiowozami po osiedlowych alejkach przeznaczonych tylko dla pieszych. Dzieje się tak najczęściej w nocy, ja widziałam taką sytuację na osiedlu Barwinek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proteg nasza policja... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.04, 11:49 ze swoich obserwacji - nagminne łamanie wszelkich przepisów drogowych przez "naszych" policjantów jest normą. Począwszy od głupich kierunkowskazów, przez parkowanie gdzie popadnie, skończywszy na czerwonych światłach (wiele innych można by wymieniać). A przecież samochód policyjny bez włączonych niebieskich światełek to zwykły uczestnik ruchu, jak kazdy inny. Wniosek jest bardzo prosty - policjanci jako stróże prawa stawiają siebie ponad prawem, a bierze się to w dużej mierze z selekcji negatywnej jaką są teraz szumnie nazywane "nabory" do policji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jm Re: Fatalne oceny pracy świętokrzyskiej policji IP: *.mofnet.gov.pl 21.10.04, 11:07 Nerw, ty młocie pneumatyczny, zanim weźmiesz się za pisanie naucz się ortografii, a że grzeją dupy to fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozgoryczona Re: Fatalne oceny pracy świętokrzyskiej policji IP: 217.41.240.* 21.10.04, 14:08 nie dziwne, tam pracuja ludzie bez odpowiednich kwalifikacji a tacy ludzie jak ja: mlodzi, zdrowi, po resocjalizacji, chetni do pracy, ale bez odpowiednich znajomosci nie maja szans na przyjecie do policji....ode mnie z roku na 60 osob, ktore ukonczyly resocjalizacje tylko 1 osoba pracuje w zawodzie...mialam kilka doswiadczen z policja: kiedys zglaszajac kradziez, policjant przesluchujacy mnie nie dosc ze narobil pelno bledow w raporcie, to jeszcze podsunal mi do podpisania dokumenty przeznaczone nie dla poszkodowanego, lecz dla sprawcy czynu- dobrze ze zwrocilam na to uwage, bo w koncu to ja poszkodowana poszlabym siedziec....denerwuje mnie ze policja przymyka oczy na grube sprawy o wysokiej szkodliwosci spolecznej a jakiegos biednego chlopaka za zle popdbita legitymacje to zaraz do paki wsadza, nawet nie upewniajac czy to jest na pewno on.....aha i jeszcze to,ze na interwencjach w sprawach domowych awantur nie sa w stanie nic zrobic, chyba ze maz juz zamorduje zone, albo odwrotnie to wtedy zabieraja sie do pracy bo maja powod, no i dowod....a to jest dla nich najwazniesze - zeby w papierach dobrze bylo, a zycie ludzki jest nie wazne.no i jeszcze to ze po rozwodach ludzie musza nadal mieszkac razem, albo matka z dziecmi musi sie wyprowadzic do schroniska dla bezdomnych, a okrutny maz, alkoholik, czy tez psychopata moze zostac sobie w mieszkaniu...w polsce to nawet jak wynajmiesz asobie adwokata to i on cie oszuka i pieniadze wyludzi...szkoda gadac...wielka kupa gowna i nic wiecej...zbulwersowana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaskoczony Re: Fatalne oceny pracy świętokrzyskiej policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 14:43 nie jestem specjalnie zdziwiony dobrym samopoczuciem Pana Komendanta, natomiast jestem zaskoczony, niektórymi wypowiedziami. Wiadomo kto pracuje w KWP Kielce w większości plecaki i niedouczeni oficerowie. Nie chcę w tym miejscu obrazić tych nielicznych fachowców lecz to plecaki i ofiary tępoty robią między innymi i Wamk opinię. Wystarczy stwierdzić jedno jesteś miernotą ale oficerem i nigdzie sięnie nadajesz np to do Wydziału Kryminalnego będziesz dobry. Możesz przecież zawsze udawać Rambo i po0jedynczo wygrać wojnę, możesz również urządzić sobie strzelnicę z samochodu i co i nic. Możesz również nic nie robić i to z dwojga złego jest najlepiej wystarczy,że pierwszego pójdziesz do kasy. Może pojedziesz gdzieś na kontreolę to łykniesz najlepszej gorzały bo darmowej. Masz wiele możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś