zybi1980 19.06.02, 10:55 widzieliscie badania w ostatnim PRESSie. FaMa ma 11% sluchalnosci w wojewodztwie, TAK (okolo 2%)gdzies w koncoweczce z PLUSem (0,6%)sie wlecze. FaMa jest zaj...ista i bedzie jeszcze lepsza, tak mowia! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
radiowiec3 Re: Radio FaMa - najlepsze!!!!!!!!!!!! 19.06.02, 11:59 widzieliśmy :) w porównaniu do pracowników Famy mamy dostęp także do pozostałych danych z badania SMG/KRC (może kiedyś Fama skusi sie na zakup pełnych badań - to będzie kształcące !) Np. w zasięgu tygodniowym (liczba osob które słuchały danej stacji w badanym tygodniu) Fama osiąga wartość 126.768 słuchaczy. Dla porownania RMF - 621 tyś. Zet - 585 tys. Radio Kielce - 483 tyś. PR 3 - 390 tys. Radio PLUS Kielce - 202 tys. TAK - 190 tys. Wyżej jest jeszcze Eska i Wawa. Wobec tego nie ma co sie podniecać za bardzo :-) Jako człowiek który trochę siedzi w badaniach muszę zwrocić uwage na niestety malejacą próbę respondentów w regionie kieleckim. Z tego rodzą się patologie w badaniach. Podczas ostatniej Radiokonferencji Aliny Dragan - kolega z Radia Wawa wykazał, że 20% udział w rynku (w Warszawie) wziął sie z 2 pozytywnych odpowiedzi respondentów, ktorzy odpowiedzieli , że słuchali rano Wawy. W kolejnym miesiacu ich udział w poranku warszawskim był mniejszy, bo z 20 przepytanych mieszkanców Warszawy tylko 1 powiedział, że słuchał Wawy. Nie zyczę tego Famie, ale tutaj może byc podobnie, więc nie trzeba wpadać w hurra optymizm :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u-gadzina Re: Radio FaMa - najlepsze!!!!!!!!!!!! IP: *.complex.com.pl / *.radiotak.com.pl 19.06.02, 13:35 Zgadzam sie z tobą. Stacje lokalne wielkorotnie zwracały uwagę na spadającą wiarygodność badań, zwłaszcza robionych przez SMG/KRC. Czesto spotyka się spore rozbieżności w badaniach wykonywanych w tym samym czasie przez dwie różne firmy. A jeżeli chodzi o Famę to raczej siąść i płakać, jeżeli przyjmie się, że coraz więcej osób jej słucha. Przepraszam - to mój osobisty sąd, ale to komera posunięta do granic absurdu. Nie chcę obrażać wciąż rosnącej :) grupy słuchaczy, ale jak wy możecie znieść to co Fama wam serwuje? Macie nerwy ze stali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki. Re: Radio FaMa - najlepsze!!!!!!!!!!!! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.02, 13:56 Jak dla mnie Fama jest do niczego. Ale muszę przyznać - ma swój styl, i słuchaczy którym on odpowiada. A jeśli chodzi o Tak to zupełna kaszana - radio niesprecyzowane. Bo w dzisiejszych czasach powinno się zorientować na konkretną grupę odbiorców a chce zadowolić wszystkich. W ten sposób nie zadowala nikogo. Odpowiedz Link Zgłoś
josarian Re: Radio FaMa - najlepsze!!!!!!!!!!!! 20.06.02, 10:57 Nie rozumiem doprawdy stwierdzeń typu Fama jest Cool a Tak to Kaszana. Przecież to dwa światy radiowe. Fama to radio muzyczne dla dresiarzy i byczych karków oraz żałosnych wyznawców praktykujących biblijny grzech Onana. Te różne randki i pozdrowienia są do nich skierowane. Niestety w naszym mieście jest ich zdecydowana większość. Tak to radio które oferuje informację z regionu i chce być "poważne". Inna sprawa, że jest poprzez swoje uwarunkowania własnościowie i poprzez osobę byłego (dzięki Bogu) naczelnego jest dyspozycyjne wobec jednej opcji politycznej(zgadnijcie jakiej). Wystarczy posłuchać różnych akcji typu "człowiek miesiąca" czy też uporczywego lansowania naszego (!?) "pożaaaaaaal się Boże" prezydenta miasta. Kłopot mediów w tym kraju polega na zarządzaniu ich przez facetów o mentalności Inż. Mamonia (Rejs). Niektórzy to czują i słyszą (i wyłączają). A muzyka w Taku jest OK. Szczególnie w audycjach autorskich po 22.00. Z bolszewickim pozdrowieniem Yo - Yo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rum Re: Radio FaMa - najlepsze!!!!!!!!!!!! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.02, 08:55 Słusznie. Spośród lokalnych rozgłośni jedyne radio, które nadaje się do słuchania to TAK. Mają niezłą muzykę i dobre informacje. O lokalnych sprawach mówią naprawdę szybko. Interesuje mnie co sie wokół mnie dzieje i często słucham serwisów w TAKu i Radiu Kielce (zdążam na inf lokalne, bo RK ma na końcu wiadomości z regionu). W RAdiu TAk większość informacji, pomijając jakieś gminne doniesienia, mają wszystko dużo wcześniej. I nie uważam, zeby byli jakoś szczególnie czerwoni - słyszałem, jak parę razy pojechali po portach tym obecnie panującym. Famy nie biorę pod uwagę, bo oni informacji żadnych nie mają, a muzyka mi w ogóle nie odpowiada i chyba dawno za mną wiek, kiedy mogły mi się podobać teksty prowadzących - ale rozumiem, że młodzi ludzie lubią taki styl prowadzenia. Jedyne, co smuci, to fakt, ze płycizna i banał zataczają coraz szersze kręgi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIESŁAW A JA MIMO SWOICH 45 LAT LUBIE TO RADIO! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 07.08.02, 14:39 "Fama to radio muzyczne dla dresiarzy i byczych karków oraz żałosnych wyznawców praktykujących biblijny grzech Onana." DZIĘKUJĘ ZA KOMPLEMENT! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FINISH NIE PASUJE - TO NIE SŁUCHAJ !!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 07.08.02, 14:41 JEŚLI JAKIEMUŚ ZAKICHANEMU KRYTYKOWI NIE PASUJE - NIE MUSI SŁUCHAĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Władek Szanuj..! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 07.08.02, 14:52 "Fama to radio muzyczne dla dresiarzy i byczych karków oraz żałosnych wyznawców praktykujących biblijny grzech Onana." - PO CZYM TO WNOSISZ??? Dlatego że mają poczucie humoru i nie są sztywni jak np. TAK-owcy?!? Miałeś kontakt z którymś prezenterem, który cię zgwałcił, źle potraktował..??? Niebardzo rozumiem czemu taka ocena.. Ja, mimo swoich 50 lat, też zaliczam się do klasy takich osób??? Mnie muzyka całkowicie odpowiada, programy również. Myśl synu co piszesz i nie bluźnij, jeśli nie miałeś z czymś do czynienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: Radio FaMa - najlepsze!!!!!!!!!!!! IP: 195.116.245.* 19.06.02, 16:03 :) Nikt przy zdrowym rozsądku, kto pracuje w branży radiowej nie podważa wyników badań słuchalności. To oczywiste, dlatego kolegom z radia Fama należą się gratulacje. Może - w pewnym sensie, ale... niechcąco robią profesjonalne radio skierowane do określonej grupy słuchaczy. Na tym polu sa niekwestionowanymi liderami rynku. Jeśli przyjmiemy, że wynik słuchalnosci jest decydujacym wskaźnikiem wartości stacji radiowej, to Fama jest "najlepsza". Jeśli przyjmiemy, że najwyższa oglądalność programu "Bar" z TV Polsat świadczy o wysokiej jakości, atrakcyjnosci, kulturotwórczości - to "Bar" to "najlepszy" program rozrywkowy w historii polskich mediów. Jednym słowem podważam wskazywanie "słuchalności" jako "absolutu" (tym bardziej, że badania o których piszecie wyżej dotyczą grupy 15+ ; czyli wszystkich). Wielki szacunek natomiast dla stacji sformatowanych np. tak jak Fama dla grupy 15-20 i osiągających sukces w tej grupie. Warto jednak pamiętać, że ta sama stacja nie mam szans rywalizacji z RADIEM TAK w grupie 20- 30 i PLUSEM (30-40) i np. Radiem Maryja i PR 1(50-70 lat). I jeszcze jeden kamyczek do tego ogródka. Nie ubliżajmy kolegom z Famy (pojawily się takie wpisy, że to radio dla chamów itp.), to nie ich wina, że program, który produkują jest chętnie słuchany. Z drugiej strony - błagam - oceniajmy także zawartość programową, a nie tylko sukces komercyjny. Tym bardziej, że jego nie ma... Jest wiele stacji w Polsce, które przy niskiej słuchalności maja bardzo dobre wyniki finansowe. Sa też takie , które dobrze wypadaja w badaniach, a nie maja pieniędzy na bieżącą działalność :( koniec cz. I pozdarwiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ck tom Re: Radio FaMa - naj - płytsze!!!!!!!!!!!! IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 19.06.02, 17:24 zybi1980 napisał(a): > widzieliscie badania w ostatnim PRESSie. FaMa ma 11% sluchalnosci w > wojewodztwie, TAK (okolo 2%)gdzies w koncoweczce z PLUSem (0,6%)sie wlecze. > FaMa jest zaj...ista i bedzie jeszcze lepsza, tak mowia! oj koleszko - ccyba odpowiadasz za marketing w tym radyjku - o ile jest tam takowe stanowisko po systematycznych redukcjach etatowych bo i kto by kupywał takie pismo (nie wszystkich stać- a i dotyczy wąskiego grona) i jeszce jedno jak umieszczasz takie wyniki badań na forum - to znakiem tego już cieniutko przedziecie - brak pomysłów marketingowych, promocyjnych - coś was nie słychać po za eterem - bo może dalej nadajecie po setce rusz brachu głową może coś dla społeczeństwa byście zrobili np. przestali nadawać? pozdrawiam wszystkich słuchaczy rozgłośni, które maja jakiś poziom Odpowiedz Link Zgłoś
zybi1980 Re: Radio FaMa - naj - płytsze!!!!!!!!!!!! 21.06.02, 11:29 no to moze ba...nie przestaniesz poprostu sluchac!!!!!! a nie odbieraj przyjemnosci innym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol. Re: Radio FaMa - naj - płytsze!!!!!!!!!!!! IP: *.radom.pl 12.08.02, 13:56 ZYBI! czy ty przypadkiem studiujesz na PŚk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viking1 Re: Radio KRYWAŃ- najlepsze!!!!!!!!!!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.02, 00:33 Tylko Krywań!!! ma 101% słuchalność! Odpowiedz Link Zgłoś
dygresja dwa słowa - myśli 4 07.08.02, 17:11 Radio Tak, Radio Fama - świetne stwierdzenie tu padło: jak komuś nie pasuje, to poprostu niech nie słucha (i już). a w Famie lubię muzykę , bo jest ql, fajne głosy dj, a że nie wycieli auto-nagrań z Dudkiem co do radia Tak poszedł to :-))))) a TAK - reklamuje naokrągło Słowo Ludu i Echo Dnia aż niedobrze się robi a TAK używa do swojej autoreklamy stwierdzenia z Echa Dnia i Słowa Ludu "tylko u nas" buuuuuuuuuuuuu AKURAT! hihihihihi spec pozdroffionka dla Yakuta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred Re: Radio FaMa - najlepsze!!!!!!!!!!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.10.20, 22:30 Ogólnie jest w miarę dobrze ale wiadomości o plandemii dwa razy na godzinę zniechęcają do słuchania tego radia jak i innych. Jak tylko pomyślę o czym będą mówić w wiadomościach to na wymioty mnie zbiera. Odpowiedz Link Zgłoś