Dodaj do ulubionych

Apel Kibiców po meczu derbowym

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.05, 18:53
Poniżej to co znalazłem na forum oficjalnej strony Korony:
www.korona-kielce.pl/forums/forums.asp?ForumId=11
"APEL kibiców Kolportera Korony i KSZO Ostrowiec (mam nadzieję, ze kibice z
Ostrowca przyłączą się do poniższych słów)

My kibice Kolportera Korony i Kszo Ostrowiec, którzy gromadzą się nie tylko
na stadionach, lecz także na internetowych forach naszych klubów zgodnie
oświadczamy:

Jest nam wstyd. Wstyd, że grupa siejących nienawiść pseudokibiców nosi
szaliki w ukochanych przez nas barwach. Wstyd, że grupa ta nie potrafiła
uszanować pamięci o Ojcu Św. Papieżu Janie Pawle II podczas derbowego
spotkania pomiędzy Kszo Ostrowiec, a Kolporterem Koroną Kielce. Wszczynając
zamieszki dała pokaz upodlającego wręcz niskiego poziomu moralnego. To
upodlenie poprzez medialny zabieg „wrzucania wszystkich do jednego worka”
dotknęło także nas, osoby, które zajmowały ten sam sektor.

Dlatego prosimy media, by pomogły budować nam wspólne dobro, by większa uwagę
przywiązały do sił budujących przyjaźń pomiędzy naszymi klubami, by zwróciły
uwagę na fakt, że zdecydowana większość kibiców tak jednej jak i drugiej
drużyny podczas meczu pomiędzy KSZO Ostrowiec, a Kolporterem Koroną Kielce
zachowywała się wzorowo, z godnością – pokazując w ten sposób jak ważną osobą
dla każdego z nas był Jan Paweł II.

Nie chcemy być kojarzeni z kilkudziesięcioosobową bandą dla której nie
istnieją żadne świętości. Z bandą dla której nie istotny był fakt pojednania.
Z bandą której nie było na Św. Krzyżu gdzie odbywała się wspólna modlitwa
kibiców obu klubów. Większość z nas uczestniczyła w mszy pojednania i to
pojednanie nastąpiło, co uroczyście oświadczamy podpisując się pod tym
listem. Świadomi jesteśmy, ze prowodyrów, którzy nie chcieli pojednania nie
brakowało po obu stronach. Jednak co podkreślamy – była to zdecydowana
mniejszość, która nie może stanowić o istocie naszego pojednania, o wizerunku
naszych klubów. Prosimy zatem nie mówić i nie pisać w naszym imieniu, że
pojednanie legło w gruzach!

Jeszcze nie pogasły znicze zapalone w dniu śmierci naszego Papieża, a na
stadionie na którym odbywały się derby woj. świętokrzyskiego grupa
rozwydrzonych pseudokibiców próbowała na nowo zasiać ziarno nienawiści. To
dla nas wiernych kibiców smutne, przygnębiające i nie godne komentowania.
Prosimy raz jeszcze media, aby nie podlewały tego ziarna nienawiści, by ten
chwast pomogły nam usunąć z naszych stadionów. Bez Was –drodzy dziennikarze,
działacze, piłkarze - tego nie zrobimy.

Wierzymy, że wspólnymi siłami sprawimy, że osoby, które wszczęły zamieszki
zostaną zidentyfikowane i nigdy już z trybun nie obejrzą meczów Kolportera
Korony i Kszo Ostrowiec"
Obserwuj wątek
    • leclaire Re: Apel Kibiców po meczu derbowym 10.04.05, 20:00
      Jeżeli rzeczywiście tak myślicie, jak piszecie to chyba wiecie kto był
      prowodyrem tych zamieszek. Prosze nazwiska, imiona. I wtedy ten manifest bedzie
      miał sens. Piszę to nie jako postronny obserwator, tylko jako kibic, który był
      z KORONĄ kiedy wielu z WAS nie bylo na świecie. W pojednanie wierzyłem jeszcze
      po marszu. A teraz jest tylko jeden sposób: NAZWISKA tych, którzy nie powinni
      już więcej oglądać żadnego meczu na stadionie. Zastanów się nad tym. Pozdrawiam.
      • Gość: establishment Re: Apel Kibiców po meczu derbowym IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 10.04.05, 20:22
        leclaire, konfidencie.Nie wpisuj sie już."Kibicu"

raczej "widzu", "obserwatorze"
        • Gość: Marek Re: Apel Kibiców po meczu derbowym IP: 195.116.245.* 10.04.05, 21:53
          Ty się zastanów, co piszesz. Zaszliście za daleko. I nie wymawiajce się tym, że
          to tylko jakaś grupka zwyrodnialców. Naprawdę nie umiecie z nimi zrobić z tym
          porządku? PO CO TE APELE I OŚWIADCZNIA. ZRÓBCIE PORZĄDEK Z BANDYTAMI!!!. A
          ostrowiec zostawncie w spokoju. To nie Wasz problem. Oni z tym też muszą sobie
          poradzić. NAPEWNO W INNY SPOSÓB NIŻ PISANIE OŚWIADCZEŃ.
          • Gość: joozio Re: Apel Kibiców po meczu derbowym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.05, 23:19
            Gość portalu: Marek napisał(a):

> Ty się zastanów, co piszesz. Zaszliście za daleko. I nie wymawiajce się tym,
            że
            >
            > to tylko jakaś grupka zwyrodnialców. Naprawdę nie umiecie z nimi zrobić z tym
            > porządku? PO CO TE APELE I OŚWIADCZNIA. ZRÓBCIE PORZĄDEK Z BANDYTAMI!!!. A
            > ostrowiec zostawncie w spokoju. To nie Wasz problem. Oni z tym też muszą
            sobie
            >
            > poradzić. NAPEWNO W INNY SPOSÓB NIŻ PISANIE OŚWIADCZEŃ.

Jesteś zwykłym napinaczem, ktróry jak widać niewiele ma do powiedzenia, a jesli
            nawet ma -to niwe słcuha argumentów -to jak groch o ścianę. Pozdrawiam
            • Gość: Marek Re: Apel Kibiców po meczu derbowym IP: 195.116.245.* 10.04.05, 23:45
              Może jestem zwykłym napinaczem i może też niewiele mam do powiedzenia. Wolę
              właśnie mieć to "niewiele" odtego żeby palić szaliki na meczu, rwać krzeselka,
              demolować stadiony i pociągi, wykrzykiwać obelgi i wyzwiska na meczach. Wolę
              mieć to niewielę do powiedzenia. Ale myślę,że mam swój honor i nikim się nie
              wykręcam ani zasłaniam. Jeśli byłbym wtedy w tym sektorze, to napewno nie
              pisałym po różnych forach,że to nie ja, tylko kilku debili. To po co z tymi
              debilami jeździć na mecze. Jeśli nie mam na coś wpływu, a się z tym nie
              identyfikuję to z tego wychodzę. Hasła: NA KOLANA i JESTEŚMY U SIEBIE nie były
              wulgarne, ale czy nie były też prowokacją. Komu były potrzebne? A krzyczeli je
              wszyscy (nie tylko ci "debile" na "dole". A przyjemnie nam było w Sosnowcu,
              kiedy tak cały stadion ryczał?
              • Gość: było minęło Re: Apel Kibiców po meczu derbowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 09:19
                jeszcze nie było , a juz minęło . Wynik meczu będzie zweryfikowany przez PZPN
                na obustronny walkower . Ostrowiec ma najlepszych kibiców w Polsce a Kielce ?
                Szkoda słów to i dobrze że nie będzie ekstraklasy w Kielcach. Prezydencie
                Lubawski po co tej chołocie nowy stadion.
                • Gość: Polak Re: Apel Kibiców po meczu derbowym IP: *.lublin.mm.pl 11.04.05, 23:14
                  gdyby tym wszystkim kibicom korony którzy tak walnie popodpisywali sie pod tym oświadczeniem naprawdę zależało na pozbyciu się bandytów ze stadionów to już dawno by to zrobili. Jestem pewien że w tym światku zidentyfikowanie osób odpowiedzialnych za takie wybryki to żaden problem

Wy nie piszcie jałowych oświadczeń tylko wytepcie to gó.. ze swoich środowisk. Jeśli byście tego naprawde chcieli to dawno byście sobie już z tym poradzili.
                  • Gość: elo zastanów się... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 17:54
                    Z perspektwy lublina - mozna by nawet całą publiczność wyrzucić ze stadionów. 3
                    liga -200 głów (wszystkich) co mecz. Tu problem jest zgoła odmienny. Ja sie nie
                    odważe usunąć tych co dymią -bo nie chcę mieć gęby podobnej do siekanej
                    wątróbki w sklepie mięsnym. Jak ktoś ma tyle siły i odwagi to prosze niech
                    stawia czoła - my napisaliśmy świadczenie - bo płacimy podatki -również na
                    Policję, chcemy spokojnie oglądać mecze, a nie zatrzymywać 2 -metrowego wariata
                    ze śmiercią w oczach, który krzyczy "rwiemy krzesełka!!!"

Kto tego nie rozumie, kto tych "ludzi" nie widział na stadionie nie jest wart
                    tej dyskusji to jak rozmowa głuchego z niemym. A jeżdzę na mecze bo lubię
                    oglądać grę piłkarzy, bo jestem KIBICEM Korony. Chcę oglądać te mecze w
                    poczuciu, ze jestem bezpieczny.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka