Dodaj do ulubionych

"Dzika Róża" - czemu nie najlepszy?

IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 27.06.02, 11:04
W plebiscycie o "Dziką Różę" widzowie wybierają najpopularniejszego aktora i
spektakl. Dlaczego nie najlepszego? Popularność nie zawsze oznacza jakość ("Big
Brother" ogląda 30 proc. widzów, Świat wg Kiepskich - 40, a Teatr Telewizji -
2,5 proc...)
Obserwuj wątek
    • ckdezerter Re: 28.06.02, 07:56
      Gość portalu: wicca napisał(a):

> W plebiscycie o "Dziką Różę" widzowie wybierają najpopularniejszego aktora i
      > spektakl. Dlaczego nie najlepszego? Popularność nie zawsze oznacza jakość ("Big
      >
      > Brother" ogląda 30 proc. widzów, Świat wg Kiepskich - 40, a Teatr Telewizji -
      > 2,5 proc...)

Chodzi o to że widzowie nie są krytykami i nie potrafią w profesjonalny sposób
      ocenić gry aktorskiej i dlatego wybór najbardziej popularnego a nie najlepszego
      aktora.

• Gość: wicca Re: widzowie IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 28.06.02, 21:01
        ckdezerter napisał(a):

> Gość portalu: wicca napisał(a):
        >
        > > W plebiscycie o "Dziką Różę" widzowie wybierają najpopularniejszego aktora
        > i
        > > spektakl. Dlaczego nie najlepszego? Popularność nie zawsze oznacza jakość
        > ("Big
        > >
        > > Brother" ogląda 30 proc. widzów, Świat wg Kiepskich - 40, a Teatr Telewizj
        > i -
        > > 2,5 proc...)
        >
        > Chodzi o to że widzowie nie są krytykami i nie potrafią w profesjonalny sposób
        >
        > ocenić gry aktorskiej i dlatego wybór najbardziej popularnego a nie najlepszego
        >
        > aktora.
        >
        Czyżbyś był cyniczny?

• Gość: MICHAL VIOLA ARLAK IP: *.swipnet.se 04.07.02, 07:35
          Dlaczego nagrody nie otrzymala Violetta obsadzana od lat 10 przez
          dyr Szczerskiego w glownych rolach we wszystkich sztukach.
          • Gość: dziaba Dzikie róże IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.07.02, 16:59
            Trzeba przyznać, że w tym roku nie było większych niespodzianek- pamiętam jak
            dwa lata temu publiczność wybrała aktora, który w tamtym sezonie nie zagrał
            ani jednej roli, co było niezgodne z zasadami i nagrodę otrzymał aktor z
            drugim wynikiem. To chyba mówi wiele o kieleckiej publiczności.

Ja ucieszyłem się, że tym razem wygrała sztuka, która wcale nie była
            najłatwiejszą i najprzyjemniejszą dla widza. Niestety oznacza to tyle, że
            odzwierciedla ona wiele życiowych i niestety ponadczasowych problemów, nam
            chyba szczególnie bliskich patrząc przez pryzmat dnia dzisiejszego.

Duży ukłon nalezy się naszemu Urzędowi Miasta ze przekazanie odpowiednich
            środków, dzięki czemu wszystkie bilety na wszystkie spektakle w ramach
            plebiscytu były bezpłatne. Jeszcze większy ukłon należy się pracownikom
            teatru, którzy na pewno o to zabiegali. Mam nadzieję, że taki stan rzeczy
            umożliwił wizytę w teatrze tym, którzy bywają tam rzadko szczególnie z powodów
            finansowych.

Teatr postarał się. Koncert finałowy był przynajmniej dla mnie interesujący.
            Co ciekawe tym razem Pan Dyrektor nie poprosił zebranych o wyłączenie
            telefonów, co miało miejsce na przykład na premierze Ożenku. Zaryzykowałbym
            stwierdzenie, że może już się publiczność nauczyła, że to przeszkadza, ale
            jednak komuś telefon zadzwonił. Szkoda tylko, że nagrodzonym nie umożliwiono
            powiedzenia więcej niż kilku słów do publiczności, bo przecież to było ich
            święto.

We wrześniu rozpoczyna się nowy sezon. Zobaczymy, co nowego będziemy mogli
            ujrzeć na deskach naszego teatru.

Aha- ponoć od września dostępne będa ponownie specjalne karty umożliwiające
            otrzymanie przy zakupie jednego biletu drugiego gratis. Koszt kart
            prawdopodobnie utrzyma się na poziomie 35zł. Ja skorzystam i wszystkich
            zachęcam.

Pozdrawiam

Dziaba
          • Gość: widz Re: VIOLA ARLAK IP: *.radom.pl 08.07.02, 12:26
            Gość portalu: MICHAL napisał(a):

> Dlaczego nagrody nie otrzymala Violetta obsadzana od lat 10 przez
            > dyr Szczerskiego w glownych rolach we wszystkich sztukach.

Bo strasznie ostatnio utyła
      • Gość: Ilsay Re: IP: *.zamosc.sdi.tpnet.pl 08.07.02, 15:51
        A mi sie wydaje, ze takie cos jak konstytucja pozwala mi (nie-krytykowi) wyrazac
        swoje opinie. Mam prawo zaglosowac na aktora, ktorego najbardziej lubie i cenie,
        ktorego gra do mnie dociera. Jezeli chcesz wybierac aktora najlepszego,
        zorganizuj dzika roze wsrod szanownych panstwa krytykow i problem z glowy. a
        porownanie wielkiego brata i kiepskich do teatru uwazam za zmieszne i niezbyt
        stosowne
        • Gość: wicca Re: IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 08.07.02, 18:32
          Ewidentnie nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi. Mnie uderzyło słowo (podkreślam
          SŁOWO) "najpopularniejszy" i spytałam czemu Dzikie Róże nie należą
          się "najlepszemu" aktorowi czy spektaklowi. A żeby zaakcentować czym jest
          popularność podałam wyniki oglądalności BB i TEATRU TELEWIZJI! Czytaj uważniej.
          Pisałam zresztą przed rozstrzygnięciem plebiscytu i teraz mogę dodać, że mile
          mnie zaskoczyło zwycięstwo "Króla Leara", a nie farsy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka