Dodaj do ulubionych

TELEGRAF DLA ROWERZYSTOW ????

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 00:16
Nalezę do grupy kieleckich rowerzystów „extremalnych „- jak nas nazywacie!

Pisze do was w związku z sprawą jaka dziś miała miejsce na kieleckim stoku –
telegraf.

Do tej pory rowerzyści grawitacyjni mieli swoją upragnioną trasę na jednej z
ścieżek rowerowych na trasie telegraf, którą stopniowo rozbudowywali! Trasa
oczywiście miała przeznaczenie typowo extremalne ale do każdej przeszkody był
objazd lub przeszkody znajdowały się poza trasą nie przeszkadzając nikomu!
Materiał z których były zbudowane przeszkody to palety nie pochodzące z lasu
lub ścięte przez leśników kłody drzew które walały się po całym lesie! Nikt z
rowerzystów nie ścinał drzew!! Ale najwidoczniej władze naszego miasta wolą
aby młodzież spędzała wolny czas pod klatkami pijąc piwo lub tucząc szyby z
braku zajęcia!! Trasę w którą tak wiele osób włożyło wiele wysiłku, coś co
potrafiło zjednoczyć tak wiele osób bez żadnej pomocy finansowej czy
jakiejkolwiek innej zostało dziś zniszczone!!!!!!!!

Po trasie a w zasadzie przeszkodach nie została nawet drzazga!! Czy tak
bardzo to przeszkadzało radnym, czy komu kolwiek innemu kto wydał takie
polecenie ?

Czemu ludzie są tak bezmyślni ??? Czy teraz mamy zacząć jeżdzić po mieście
niszcząc murki, zieleń itp. ? Czy o to chodzi ? Wiem że powstał plan budowy
toru na ślichowicach ale to są 2 odmienne dyscypliny, zreszta tam bedzie duzo
blokersow czajacych sie tylko na rowerki!!!

Obserwuj wątek
    • Gość: behemot myślenie - nie DLA ROWERZYSTOW ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 08:35
      Rozumiem, że nie wiecie, kto to zrobił i dlaczego ale na wszelki wypadek oskarżacie "władze" i radnych?
      A może to właściciel gruntu albo dzierżawca usunął te instalacje bo przeszkadzały mu w korzystaniu z jego własności? Może najpierw trzeba było porozmawiać z właścicielem?
      A może to tylko pijanym łobuzom potrzebne było drewno na ognisko?

Korzyść z tego jest taka, że przynajmniej teraz już wiecie, jak to boli, kiedy ktoś maluje klatkę schodową, a na drugi dzień widzi ją bezmyslnie zniszczoną, okopconą zapałkami i petami.
      • Gość: zniesmaczony Re: myślenie - nie DLA ROWERZYSTOW ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 09:33
        Ty behemot chyba nie rozumiesz calej sprawy. Las jest wlasnoscia miasta i kazdy
        ma prawo po nim chodzic. Wiec tutaj musial zadzialac lesniczy, a nie "wlasciciel
        terenu", bo takowego nie ma. A taki lesniczy prawdopodobnie nie mogl zniszczyc
        toru bez porozumienia z innymi wladzami.

Do tego po kiego wprowadzasz pojecie zniszczonej klatki schodowej? Czy my je
        petami obrzucamy? Czlowieku zastanow sie troche. Teraz kiedy nie bedzie gdzie
        jezdzic wlasnie to bedziemy robic, no niestety na wasza niekorzysc. Malo wam
        blokersow, zlodziejow? Jak tak dalej bedzie wygladalo eXtremalne jezdzenie w CK,
        to bycmoze kilkanascie z nas przybedzie do wyzej wymienionych grup.
        • Gość: behemot Re: myślenie - nie DLA ROWERZYSTOW ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 10:09
          > Czlowieku zastanow sie troche.

no dobra ...ostatecznie mogę się troche zastanowić

Może jeszcze nie zauważyłeś ale stoki pod Telegrafem i Skocznią są dzierżawione przez prywaciarza - mogły mu te wasze budowle przeszkadzać? Mogły. Spytaj najpierw jego, zanim zaczniesz oskarżać radnych.

Pewnie tego nie wiesz, ale Lasy Państwowe (właściciel) są administracją specjalną podległą administracji rządowej, a nie samorządowej więc rada miejska może im naskoczyć. Radni ani prezydent nie mają tu nic do gadania.

Lasy mają obowiązek dbać, żeby wywiórki i inne ćiećwierze nie musiały znosić ani rowerzystów ani ich budowli. Jakby się "cudowne dzieci dwóch pedałów" zastanowiły i n-a-j-p-i-e-r-w spytały o zgodę w nadleśnictwie to pewnie nie byłoby problemu ...ale rowerzyści wolą, żeby się inni zastanawiali.

> po kiego wprowadzasz pojecie zniszczonej klatki schodowej?

przeczytaj parę razy, to może zrozumiesz
          • Gość: jas Re: myślenie - nie DLA ROWERZYSTOW ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 10:56
            Widze ze ktos tu nie rozumi sytuacji!
            Po pierwsze to wlasciciel stoku telegraf nic nie mial do przeszkod tam
            zrobionych gdyz owe przeszkody przetrwaly juz 4 lata i do tej pory nikomu nie
            przeszkadzaly a z samym wlascicielem rozmawialismy!!!!
            Po drugie przeciez naszych budowli nie robilismy na wymyslonej druzce w lesie
            tylko na wytyczonej sciezce rowerowej, wiec tak czy siak ale rowery z tamtad
            nie znikna!!! A co do oskarzania wladz to nasz przeszkody to nie byly 3 deski
            na krzyz tylko naprawde wielkie okazale konstrukcje ktore musialy zostac
            zburzone spychaczem lub czyms takim( zostaly slady po gasienicach) takze
            kradziez drewna nie wchodzi w gre !!!
            Takze chcac nie chcac bedziemy teraz jezdzic po ulicach :( !!!
    • Gość: MOPEK Re: TELEGRAF DLA ROWERZYSTOW ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 11:01
      Mieszkam w okolicach Telegrafu . Wiem jak las wyglądał wcześniej a
      jak wygląda teraz . Zostal rozjeżdzony . Ekstremalny zapomniał dodać
      skąd brali budulec. A mianowicie samowolnie brali nie pytając
      właścicieli palety deski. Z mojego podwórka zginęło bużo tego
      materiału , arkusz blachy.Teraz jeszcze do tej dewastacji dołączyli
      motocykliści , w prawie każdą sobotę i niedzielę po salym lesie
      roznosi się ryk motorów . I to jest w porządku ?
      • Gość: Perll Re: TELEGRAF DLA ROWERZYSTOW ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 13:03
        Też mieszkam na telegrafie i jakoś nigdy nie przeszkadzaly mi rowery !!! Dobrze
        ze młodzież miała zajęcie !!!! Tym bardziej że włożyli w to duzo pracy i cały
        czas sie rozwijali !!!! Jest was coraz więcej ( co wyrażnie widać na ulicach)
        i powinniscie miec miejsce do swoich wyczynów tym bardziej ze przeszkadzało to
        tylko ludziom nietolerancyjnym !!!! Acha a nie przeszkadza Ci że stok jest
        rozjezdzony przez narciaży?? Zobacz jak on wygląda jakoś nikomu to nie
        przeszkadza!!! Jestem w szoku :o
      • Gość: eXtremalny(...) Re: TELEGRAF DLA ROWERZYSTOW ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 15:06
        Nie wiem do czego mogla nam sluzyc blacha, nie slyszalem zeby ktokolwiek kradl
        cokolwiek wszystko bylo zalatwiane przez nas prywatnie ,glownie wywozilismy
        drewno z budow (nie kradlismy!!!) pozatym wpakowlismy w to duzo piniedzy (na
        gwozdzie i narzedzia) wszystkim nam jest przykro. Chcemy jezdzic tak zeby
        nikomu nie przeszkadzac, oczywiscie powstalo juz wiele pomyslow jak
        rozstrzygnac ta sprawe abysmy my mieli swoje przeszkody i zeby one nikomy nie
        wadzily:]
        Dziekuje :]
    • Gość: MTB Kielce Re: TELEGRAF DLA ROWERZYSTOW ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 11:03
      wiecej o temacie:
      free4web.pl/3/2,81619,215905,4463740,Thread.html;jsessionid=A573AC7799996CE940045918B3497A4D
      • Gość: behemot co za dzicz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 12:02
        ops, przeczytałem zawartość linku - wycofuję się
        nie chcę mieć z wami nic wspólnego
        co za dzicz!
        żegnam
        • Gość: MTB Kie Re: co za dzicz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 12:15
        • Gość: MTB Kielce Re: co za dzicz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 12:17
          dzicz ?? czlowieku zastanow sie co ty piszesz :|
          ciekaw jestem jaka by byla Pana reakcja
          gdyby Panu zniszczono cos co bylo dla Pana bardzo wazne :|
        • Gość: Biker Re: co za dzicz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 15:14
          No taK najlatwiej wytykac wady...
          Skoro pan panie behemocie jest takim spokojnym czlowiekiem (w zrozumieniu tego
          co pan napisal, a dokladnie to ze podsumowal pan dosc agresywna reakcje ludzi,
          ktorym zniszczono niezwykle wazne miejsce) to czemu pan tak agresywnie reaguje?
          nigdy nie zdazylo sie panu przeklnac? jestesmy ludzmi i mamy prawo sie
          zdenerwowac!
          P.S.
          Skoro jest pan takim zagozalym wrogiem rowrzystow EXTREMALNYCH jak to nas
          nazywacie, to pewnie pan duzo o nas wie?
          a moze widzi w tym tylko bezmyslny poscig za silnymi emocjami??
          nie bo my w tym widzimy rywalizacje, poznanie wlasnych granic i duzo pracy!
        • Gość: xyz Re: Behemot Nivea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 12:20
          Tak jak Twoją pasją były( a może jeszcze są łódki nivea), to pasją tych
          chłopców są rowery. Często ich widzę jak pedałują w strone Telegrafu. Widziałem
          tę ich trasę i przeszkody na niej ustawione, wszystko , o ile wiem , to dzieło
          ich rąk. Nie wyciągnęli z budzetu miasta ani złotówki, nikogo o nic się nie
          prosili i łapki po dotacje w UM nie wystawiali. W przeciwieństwie do Ciebie,
          który to na chama wyrywał kasę na zakup łódek, żagli itp. dla dzieci grupy
          dobrze ustosunkowanych mieszkańców Kielc. Ty bikerów nazywasz dziczą? W takim
          razie kim Ty jesteś?
          • just_ck Re: Behemot Nivea 12.06.05, 13:10
            "...wszystko , o ile wiem , to dzieło
            ich rąk. Nie wyciągnęli z budzetu miasta ani złotówki, nikogo o nic się nie
            prosili i łapki po dotacje w UM nie wystawiali..." - to jeszze jeden powód dla
            którego powinno się im pomóc zalegalizować i odbudować to co stracili, bo
            stracili nie tylko oni ale całe miasto
    • Gość: MTB Kielce Re: TELEGRAF DLA ROWERZYSTOW ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 11:12
      hola hola !
      prosze nie laczyc rowerzystow z motocyklistami !
      to byly budowle TYLKO do uzytku rowerowego,
      z tego co wiem i widzialem to motocyklisci nie korzystali z tych budowli
      co do materialow to szczerze watpie ze budujacy ukradli Panu palety - wiem ze
      byly zalatwiane legalnie z innych zaprzyjaznionych zrodel a tym bardiej blache -
      ktorej nie bylo na zadnej budowli i do niczego by sie nie przydala :|

niszczac ta trase napewno nie pozbedziecie sie rowerzystow, to moge
      zagwarantowac, przez telegraf biegnie sciezka rowerowa, wjazdu do lasu nie
      zabronicie,

i jeszcze jedna ciekawa sprawa - jak odbywaly sie tam zawody - min. Mistrzostwa
      Polski - to wszystkim sie podobalo ? co ? wtedy klaskano... moj drogi Panie,
      propagowanie zdrowego trybu zycia jest dobre, moze siedzac z pilotem przed
      telewizorem i popijajac piwko ktos ze szklanego ekraniku Panu to powie, ale cos
      mi mowi ze poprostu przelaczy pan wtedy program... np. na M jak Milosc

z wyrazami szacunku
      Adrian (admin) MTB Kielce
      www.mtb.kielce.pl
      • Gość: behemot dobra rada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 11:59
        > siedzac z pilotem przed telewizorem i popijajac piwko

no to nie pij tyle

o ile dobrze zrozumiałem:
        1) nie wiecie kto jest właścicielem terenu (Lasy Państwowe czy Gmina Kielce),
        2) nie rozróżniacie właściciela od dzierżawcy i nie wiecie dokąd sięga władza dzierzawcy stoku,
        3) nie pytaliście nikogo o pozwolenie na postawienie konstrukcji - nie macie pisemnego pozwolenia
        4) nie ma gwarancji, że te budowle nie spadną komuś na łeb i będzie tragedia, tak jak na Stadionie Międzyszkolnym.

Natomiast pyskować i odgrażac się to umiecie.

Dobra rada - tydzień temu w Gazecie pisano, że dyrektor Gruszewski z Urzędu Miasta jeździł szukać ścieżek rowerowych. Znajdźcie sobie w internecie jego telefon. Facet jest ponoć nietuzinkowy. Z pewnością wyjaśni sprawę i pomoże.
        • Gość: MTB Kielce Re: dobra rada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 12:11
          tu nie chodzi teraz o to czyj to teren, choc najprawdopodobniej nalezy do
          nadlesnictwa
          tu nie chodzi teraz o to czy to bylo bezpieczne, bo nie bylo i takie bylo tego
          przeznaczenie, sport extremalny dlatego jest extremalny bo jest niebezpieczny
          kazdy odpowiada za siebie i bierze odpowiedzialnosc za to co robi
          rownie dobrze mozna extremalnie skacac z dachu budynku i jak sobie ktos kiedys
          cos zrobi to trzeba zburzyc wszystkie budynki ?

tu chodzi o ludzka glupote, o to ze urzednicy (wszystko jedno ktorzy, czy z U.M
          czy z nadlesnictwa czy z parafi sw. Wojciecha) rzucaja mlodym ludziom klody pod
          nogi, zamiast pomoc to niszcza a pozniej maja pretensje o rozboje itp.

jest sciezka rowerowa ? jest. To prosze sobie sprobowac pojezdzic po niej,
          gwarantuje ze co chwila bedzie Pan sie klocil z przechodniami i to
          bezskutecznie.

Tu chodzi o ludzka mentalnosc, o to ze idzie dziadek z pieskiem i jemu to
          przeszkadza bo TAK, bo widzi grupke mlodziezy w zbrojach, kaskach, kolorowych
          strojach, naogladal sie czegos i teraz widzi BANDYTOW ! Paranoja ! Ludzie !!

Chodzi o to ze kogos to klulo w oczy, kogo ? nie wiem, ale mam nadzieje ze sie
          dowiemy :|

Z jednej strony ma byc inwestycja w postaci budowy toru do 4X na slichowicach,
          OK. To czy nie mozna bylo podpisac papierka i zalegalizowac trase na
          telegrafie ? co ? zalegalizowac w sensie zeby nikt sie nie czepial. I to
          praktycznie zero kosztow bo wszystko bylo juz zrobione w czynie spolecznym.
          Jedynie miasto moglo pozakladac jakies tablice ostrzegawcze itp. Smieszna kasa
          jak na miasto.

A pyskowanie i oghrazanie jest naturalnym odruchem zbulwersowanego do granic
          mozliwosci czlowieka. Nie ma sie co dziwic i unosic. Nikt nie ma zamiaru
          wojowac. Ale jak tu nie wojowac skoro na kazdym kroku dostajemy (rowerzysci) w
          łeb ? co ? nie ma dla nas miejsca w tym miescie ? nikt nas nie szanuje od
          pieszych na naszej sciezce po kierowcow samochodow. A teraz jeszcze z lasu nas
          wygoncie i bedzie lux :|

zdegustowany jestem :|
          • czerwony_borsuk Re: dobra rada 10.06.05, 12:16
            z behemotem nie wdawaj sie w dyskusje. A ten pan co mieszka na telegrafie , czy
            panu sasiedzi czasem nie przeszkadzaja albo muchy jak przelatuja , moze
            powietzre jest za łądne ?? jezu co za ludzie
          • Gość: T.M. Re: dobra rada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 13:30
            > Tu chodzi o ludzka mentalnosc, o to ze idzie dziadek z pieskiem i jemu to
            > przeszkadza bo TAK, bo widzi grupke mlodziezy w zbrojach, kaskach, kolorowych
            > strojach, naogladal sie czegos i teraz widzi BANDYTOW ! Paranoja ! Ludzie !!
            >

Brawo!!! Brawo!!! Brawo!!!
            Bardzo sie ciesze ze wreszcie ktos pomyslal i rozebral to dziadostwo!!!

Idzie stary dziadek z pieskiem i jemu to przeszkasza bo TAK???

To jest moj przypadek z wielce szanowna mlodzieza w kaskach!!!!
            Szedlem sobie raz z zona i dzieckiem w niedzielne popoludnie i jedyne co
            uslyszalem od tej grupki mlodziezy w zbrojach i kaskach to to zebym "spie..l"
            bo mnie cos rozjedzie!!! A jak chcialem zaprotestowac to zostalem obrzucany
            wyzwiskami!!! Malo brakowalo a jeszcze zostalbtm pobity!!!! Co wiecej jeden z
            tych rowerzystow zaczol kopac mojego psa a reszta stala i sie smiala !!!!

Z calego lasu zrobili syf wszedzie plastikowe butelki, puszki po piwie, papiery,
            opakowania po papierosach!!! Nie licza sie z tym ze ktos chce odpoczac po pracy
            i wyjsc na spacer z rodzina!!! Jak ktos chce zaprotestowac zostaje obrzucany
            wyzwiskami, wysmiany!!!

W pelni popieram decyzje o rozebraniu tej tasy !!! Nareszcie ktos pomyslal!!!
            Pol lasu zostalo zdemolowane przez tych lobuzow na rowerach!!!
            • Gość: BIKER Re: dobra rada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 13:42
              Pamietam Cie jak szedles z ta rodzina. Szedles po oznaczonej sciezce rowerowej,
              chociaz wiesz dobrze, ze zawsze tam jezdizmy i zamiast zejsc na bok, to lazles
              jak ta lebiega. Pies bez kaganca, z zeby byl na smyczy, to juz chyba bylby cud.
              Ktos z nas wpadl najpierw w psa, ktory rzucil sie na nas, a reszta najezdzala
              kolejno na siebie, zeby czasami nie zrobic wam krzywdy. Jeszcze zaczales cos
              krzyczec. Ciesz sie, ze tylko na tym sie skonczylo, a o ile sobie przypominam
              to piesek chcial kogos ugryzc.
              • Gość: T.M. Re: dobra rada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 13:51
                Tak szkoda ze mnie nie pobiliscie jeszcze nie ???????? Szkoda ze sie tylko na
                wyzwiskach skonczylo ??????? Mam prowadzic 5kg kundelka w srodku lasu na smyczy
                i w kagancu ?????

A jak bys nie wpad na psa tylko na moja corke ????????? Co wtedy bys powiedzial
                ?????????? Bo ja napewno bym cie ram zajeb.... jak by sie jej cos stalo
                cwaniaczku!!!!!!!
                • Gość: Biker Re: dobra rada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 13:55
                  Z tego co pamietam, to twoja corka zachowala sie najrozsadniej i stala
                  spokojnie z boku, nie wdawala sie w dyskusje. Uwierz mi, ze nikt nie ma zamiaru
                  wpadac na niczyja corke. Musimy jakos zyc na tym Telegrafie. Doskonale sie
                  orietujesz, kiedy jezdzimy i gdzie, bo cie tam widze czesto z psem, ktory lata
                  i sra gdzie popadnie, szczegolnie na trasie. I nikt nikogo nie zamierzal pobic,
                  to raczej ty byles agresywny i z tego co pamietam, to corka cie uspokajala.
                • czerwony_borsuk Re: dobra rada 10.06.05, 13:58
                  te a kupy po piesku sprzatasz ?? dlaczego pies nie chodzi na smyczy i na
                  kagancu ?? dlaczego łązisz po scieszce dla rowerów ??

łatwo kogos oskarzac i naskakiwac popatzr na siebie
            • Gość: Biker Re: dobra rada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 15:26
              No dobrze prosze pana, ale na rowerze jezdza tacy sami ludzie jak pan...
              Nie ma selekcji kto bedzie jezdzil na rowerach a kto nie!
              Mowil pan jak ktos dojzaly a sam przeoczyl tak oczywista sprawa.
              Podobnie moglby pan sie zastanowic czemu chlopaki zaczeli z panem ta "malo
              przyjemna" konwersacja? przypuszczam ze pan wraz z malzonka, corka i psem
              wedrowali sobie w najlepsze po sciezce rowerowej nie zwazajac na jej
              przeznaczenie, co mozemy na to poradzic? moze zniszczymy wszystkie chodzniki bo
              ludzie chodza po sciezce rowerowej! zenada!
              To prawda ze ciagle szlysze o ludziach, ktory nie znaja slowa kultura i nawet
              jak ktos na rowerze powie przepraszam to nie dosc ze ktos sie nie odsunie ale
              bedzie przeszkadzal takiej osobie przejechac! czy na takich przypadkach mozna
              wystawiac opinie na temat calej ludzkosci? chyba niebardzo...
              To nazywa sie szufladkowanie jak by ktos niezwykle dojzaly nie wiedzial nie
              wiedzial...
            • Gość: Mena Re: dobra rada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.05, 17:50
              Brawo!!! Brawo!!! Brawo!!!
              Bardzo sie ciesze ze wreszcie ktos pomyslal i rozebral to dziadostwo!!!

Idzie stary dziadek z pieskiem i jemu to przeszkasza bo TAK???

To jest moj przypadek z wielce szanowna mlodzieza w kaskach!!!!
              Szedlem sobie raz z zona i dzieckiem w niedzielne popoludnie i jedyne co
              uslyszalem od tej grupki mlodziezy w zbrojach i kaskach to to zebym "spie..l"
              bo mnie cos rozjedzie!!! A jak chcialem zaprotestowac to zostalem obrzucany
              wyzwiskami!!! Malo brakowalo a jeszcze zostalbtm pobity!!!! Co wiecej jeden z
              tych rowerzystow zaczol kopac mojego psa a reszta stala i sie smiala !!!!

Z calego lasu zrobili syf wszedzie plastikowe butelki, puszki po piwie, papiery,
              opakowania po papierosach!!! Nie licza sie z tym ze ktos chce odpoczac po pracy
              i wyjsc na spacer z rodzina!!! Jak ktos chce zaprotestowac zostaje obrzucany
              wyzwiskami, wysmiany!!!

W pelni popieram decyzje o rozebraniu tej tasy !!! Nareszcie ktos pomyslal!!!
              Pol lasu zostalo zdemolowane przez tych lobuzow na rowerach!!!

Oto przykład egoistycznej swini która myśli tylo o sobie trasa o której mowa jest na szlaku rowerowym wytyczonym przez organy do tego upowarznione więc jak do cholery ty tam mogłeś sobie spacery urządzać weź tą swoją rodzine bo widze że ona też do rozsądnych nie należy i wybierz się na spacer ul warszawska najlepiej pod prąd to zaoszczedzisz innym podatnikom wydatków na utrzymywanie imbecyla
          • Gość: behemot dobra rada nr 2 IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.05, 13:34
            > tu nie chodzi teraz o to czy to bylo bezpieczne (...)
            > tu chodzi o ludzka glupote

ja bym to raczej nazwał niedorozwojem umysłowym

przypuśćmy, że przechodziło tamtędy dziecko bez roweru, wdrapało się na niezabezpieczoną konstrukcję, która się zawaliła, dziecko spadło i ...nieszczęście.
            Dziecko nie uprawiało sportów ekstremalnych. Było na spacerze i weszło na teren, którego nikt nie zabezpieczył.
            Rodzice oczywiście wystąpili do Miasta o milionowe odszdodowanie. Miasto im powiedziało, żeby spadali, bo to nie ich teren.
            Rodzice poszli więc do Lasów. Sąd zasądza odszkodowanie plus koszty. Prokuratura przy okazji stawia Dyr Lasów zarzut nieumyślego spowodowania nieszczęścia. Grozi za to 5 lat. Pytają dlaczego dyr nie usunął konstrukcji. "Bo nie wiedziałem, ze jest." No to następny roczek za niedopełnienie obowiazków słuzbowych.

Szukają dalej - kto to zbudował? Oczywiście nikt sie nie chce przyznać. Trafiają tylko do ciebie. Koledzy nie są tacy głupi, żeby się podkładać. Prokurator pyta skąd miałeś materiały? Nie mówisz, bo nie chcesz nikogo wsypać. Ktoś ci pomógł, a teraz ma siedziec za współudział?
            No więc sam łapiesz trójkę w zawiasach. Gazety publikują twoje nazwisko. Sąsiedzi pokazują palcami, jako tego, kto przyczynił się do nieszczęścia małego dziecka.

E, ty - Niedorozwój! Idź no ty lepiej podziękuj, że ci rozebrali to ustrojstwo.
            • Gość: Neozdradowiec Re: dobra rada nr 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 13:39
              Poszedł tatuś z dzieckiem do Urzędu Miasta i dziecko wdrapało sie na poręcz,
              przechyliło sie, spadło i ...nieszczęście.

Wymyslaj Panie Behemocie jeszcze jakies ciekawe historie.
              • czerwony_borsuk Re: dobra rada nr 2 10.06.05, 13:44
                a behemot swoje. Jaka masz pewnosc ze materiał nie był ich ?? Odrazu oskarzenia.
                A ten pan zpieskiem jak idzie to niech sprzata po swoim pieku gó..a bo po lesie
                sie chodzic nie da , wszedzie psie kupy
                • Gość: behemot Re: dobra rada nr 2 IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.05, 13:50
                  te, czerwony, przecież ja nie mówię, że materiał nie był ich
                  ja tylko domyślam się, co by było, gdyby nie mieli na niego rachunków
                  jest różnica ...ćwoku?
                  pozdrawiam serdecznie
                  • czerwony_borsuk Re: dobra rada nr 2 10.06.05, 13:52
                    cwok to Cie zrobił
              • Gość: behemot Re: dobra rada nr 2 IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.05, 13:46
                Proszę bardzo - spytają:
                - czy poręcz miała atest?
                - czy była zbudowana zgodnie z zasadami sztuki budowlanej?
                - czy budynek miał pozwolenie na budowę?
                Jeśli tak, to winy NIE będą szukać po stronie budowniczych obiektu.

Ale jeśli zaniesiesz tą poręcz i ustawisz bez pozwolenia właściciela w poprzek szlaku turystycznego, to nie licz głąbie na niczyją litość, jeśli ktos sobie krzywdę zrobi.
                Mam nadzieję, że już nawet największy niedorozwój wśród rowerzystów zrozumiał o co chodzi?
                • czerwony_borsuk Re: dobra rada nr 2 10.06.05, 13:49
                  i zaczeło sie. behemot wychodzi z Ciebie zwykły cham i prostak , niepotrafisz
                  dyskutowac z kultura. Zachowujesz sie tak samo ja ludzuie na stołkach w UM, bez
                  kutury bez honoru
                • Gość: Neozdradowiec Re: dobra rada nr 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 14:02
                  Budynek? :O A gdzie tam był budynek? I ciekawe skąd ty biezesz te bzdury o
                  atestach i zasadach sztuki budowlanej :O Czytał Pan może kiedyś prawo
                  budowlane? Tam jest definicja budynku, budowli, obiektów małej architektury...
                  Polecam lekture a nie pisanie bzdur
            • Gość: MTB Kielce Re: dobra rada nr 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 14:27
              czy ja pana obrazam ? co ?
              takim rozumowaniem to tak jak juz wczesniej pisalem trzeba by zniszczyc
              wszystko a ludzi pozamykac w klatkach bo sobie przypadkiem krzywde zrobia
              czlowieku, przeciez rownie dobrze dziecko moze wlesc na byle jakie drzewo i
              spasc z tego, i co ? trzeba wszystkie drzewa powycinac ? czy administracje
              osiedla zamknac na 5 lat bo drzew na osiedlu rosna ?? co ? a moze jak z
              hustawki na placu zabaw spadnie i rozpie.. glowe to tez trzeba administracje
              zamknac do pierdla ?? za niedopilnowanie ? co ? za nie oznakowanie duzymi
              tablicami "UWAGA NIEBEZPIECZENSTWO ! MOZNA SPASC Z HUSTAWKI I SIE ZABIC !!"
              paranoja !!

czlowieku idz sie lecz lepiej i zastanow sie zanim gebe otworzysz :|
              • Gość: Biker Re: dobra rada nr 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 15:37
                Behemot pewnie siedzi w nocy i czyta prawo budowlane a potem usiluje
                zrozumiec...
                Czlowieku te budowle nie byly robione z zapalek!
                Te budowle byly zbudowane dzieki doswiadczeniu a nie mimo...
                Pozatym deski bylu regularnie wymieniane, pozatym jak by ktos chcial to by sie
                zabil na asfalcie...
                Mylsisz ze asfalt ma odpowiednie atesty? a drzewa? a ty??
            • Gość: dhcyc Re: dobra rada nr 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 15:45
              behemot, co ty pier****?!?!?!!?! Każdy głupi wie, ze to dla nas było, a jak
              gó..arze włażą i się łamią, to tylko ich sprawa!!!!!!! To jednak w świetle
              prawa nie jest żadne wytłumaczenie, więc najlepiej wywiesić tabliczki z
              np. "Wchodzisz tu na własną odpowiedzialność!!!!!!", czy coś takiego.......
              I to jest właśnie ludzka głupota!!!!! Nie my jesteśmy głupi, bo to budujemy,
              bierzemy pod uwagę ewentualne wypadki, ale tylko z naszym udziałem, bo
              wjeżdzając na to godzimy się z tym, że może nam się coś stać, a jak przyjdzie
              rodzinka z bachorami, spuści to to ze smyczy i poleci taki wypierd, nam rozwali
              i jeszcze się połamie to ja przepraszam, ale powiem, że dobrze mu tak, a
              rodzice mają nauczkę, bo dzici się pilnuję!!!!!!! Tabliczki na trasie były, a
              jednak mniejszych wypadków i tak nie uniknęliśmy!!!!!!! Ale były one też
              spowodowane ludzką głupotą!!!!!!!!!!!!! Niemoge, bo walne zaraz ten
              komputer.......
    • Gość: Pikolo Re: TELEGRAF DLA ROWERZYSTOW ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 13:02
      Kilka zdjęć z trasy:

www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=507550
      • Gość: -misztal Re: TELEGRAF DLA ROWERZYSTOW ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 14:56
        Odpierajac kilka zarzutow:
        Przez obciazenie budwoli mozna rozumiec wszystkie sily, ktore wynikaja z jej
        ciezaru wlasnego oraz obciazen zwiazanych z jej przeznaczeniem i sposobem
        uzytkowania! Czyli skoro budwole na telegrafie wytrzymywaly obiciazenia stale-
        ciezar wlasny, opady deszczu sniegu itp. i obciazenia zmienne - rowerzysta +
        rower to napewno nie zalamaly by sie pod dziewczynka, doroslym czlowiekiem czy
        nawt grupa ludzi! Bylo wiadomo z gory ze maja to byc budowle extremalnie
        uzytkowane dlatego dostawaly tyle podopor i wzmocnien aby mialy minimalna prace
        elementow konstrukcyjnych!
        Po drugie sami z wlasnych srodkow finansowych dodatkowo oznakowalismy trase iz
        jest niebezpieczna i nalezy zachowac szczegolna ostroznosc, a psy nalezy
        trzymac na smyczy!
        Ja rowniez pamietam sytuacje z Panem i jego rodzina wraz z psem ale to mialo
        miejsca na dosc waskim odcinku trasy zreszta na ktorym nie bylo zadnych
        konstrukcji, tylko naturalne nachylenie stoku i niezaleznie od tego czy byli by
        to rowerzysci extremalni czy weekendowy rowerzysta to napewno mialo by miejsce
        taka sama sytuacja!! A na nerwy nic sie nie poradzi i miom ze padlo pare
        wyzwisko to jestesmy tylko ludzmi!!!
        A trasa na telegrafie byla jedna z niewieli w tej czesci poslski na ktora
        zjezdzli sie ludzie z lodzi radomia warszawy skarzyska i innych miast dajac
        zarobc naszym rodzimym kieleckim sklepom i hotelom czyniac region kielecki duzo
        bardziej atrakcyjnym!
        A jesli chodzi o smiec to przepraszam ale rowery nie sa w stanie jezdzic po
        szklach i smieciach dlatego jako "administratorzy" tej trasy dbalismy o pozadek!
        A do lasu moze wejsc kazdy i wyrzucic papierek puszke czy pusta paczke
        papierosow!!!!
        Jestesmy tylko ludzmi i tak jak kazdemu puszczaja nam czasem nerwy, ale jesli
        ktos nas chwalil za pomyslowosc, zorganizowanie itp. to napewno nie uslyszal od
        nas nic zlego a zapewniam was ze bylo wiele takich osob na niedzielnych
        spacerach ktorzy sie przygladali jak jezdzimy i im sie podobalo!!!

• Gość: Ian_Curtis Re: Mieszkaniec Bukówki IP: *.mega / *.kielce.sdi.tpnet.pl 10.06.05, 15:11
      Właśnie mieszkam tam od kilkudziesięciu lat, bardzo lubię ten teren i jest mi bardzo przykro że owa trasa została zniszczona, pierwszy słyszę żeby rowerzyści komukolwiek przeszkadzali ?! Trasa była bardzo porządnie przygotowana, naprawdę trzeba było włożyć wiele wysiłku i chęci aby coś takiego fajnego zrobić. Jeżeli będziecie odbudowywali trasę służę jakimiś deskami, wkrętami, itp...

Pozdrawiam

Ian
      • Gość: cooba Re: Mieszkaniec Bukówki IP: 81.219.215.* 11.06.05, 21:57
        to jest zdrowe podejście :) gdyby wszyscy tak myśleli to polska byłaby już na
        poziomie kanady jeśli chodzi o mtb, ale niestety w polsce mamy zagmatwane prawo,
        masy zazdrosnych idiotów i w ogóle szkoda gadać. ale trasę odbudujemy, deski
        zawsze sie przydadzą
        • Gość: Podhalan. Re: Mieszkaniec Bukówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 15:09
          Bez uporządkowania pewnych spraw jak :
          zgodzy Nadleśnictwa
          wyznaczenia wyłącznosci czasowej / w godz od - do / dla rowerzystów
          nic z tego nie bedzie
          Prosze nie pisac bzdur że nie było niszczenia lasu. Gołym okiem widać skąd
          był brany materiał.
          • Gość: lolek_77 Re: Mieszkaniec Bukówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 16:02
            po raz kolejny powtarzam !
            drewno bylo brane w 90% z lasu, tzn. byly to wycieta wczesniej badz przewalone
            drzewa, lezace w poblizu budowli
            drzew żywych uzytych do budowli byla znikoma ilosc

pozdrawiam

ps. chyba nie ma co przesadzac, ludzie wycinaja na dziko 100 drzew i jakos nie
            ma z tego powodu afery na forum :|
            • Gość: dhcyc Re: Mieszkaniec Bukówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 17:12
              Ale cioły........drzewo z lasu, palety z lasu, deski z lasu, gwożdzie z lasu,
              młotki z lasu, łopaty z lasu, my z lasu.........no co ku**a jeszcze w tym lesie
              rośnie?!!!!!!!?!!!!!!!!
    • Gość: Rocks Re: TELEGRAF DLA ROWERZYSTOW ???? IP: 213.199.193.* 10.06.05, 17:02
      Czy tylko rowerzysci chodza w tereny telegrafu? Nie, wiec dlaczego nam jest zarzucane, ze te puszki papierosy, paczki, sa nasze?! NA CAŁEJ DŁUGOSCI TRASY NA DRZEWACH JEST RYSUNEK ROWERKA, WIEC JAK NIETRUDNO SIE DOMYSLEC JEST TO TRASA ROWEROWA,PATRZAC NA PRZESZKODY, MOZNA WYWNIOSKOWAC ZE NIE JEDZIE SIE TAM NA HAMULCACH I ZE DO BEZPIECZNYCH MIEJSC NA SPACEREK OWA TRASA NIE NALEZY! W PARU MIEJSCACH SA TEZ TABLICZKI INFORMUJACE PANA Z RODZINĄ I SRAJACYM WSZEDZIE PSEM CO POWINIEN ZROBIC ZEBY ZAPEWNIC SOBIE I OWEJ RODZINCE BEZPIECZENSTWO. Wiec niech nikt nie gada ze ludzi chcemy pozabijac, a jesli ten pan uprzejmie by zwrocił tamtym rowerzystom uwage, to oni rownie uprzejmie by mu pokazali ze jest to trasa do DH i ze powinnien tam bardzo uwazac. Dlaczego zawsze zwalana jest wina na kogos i nikt nie umie sie przyznac ze sam powinenbył troche pomyslec... A jakby wam zniszczyli cos co budowaliscie długo? Ludzie pomyslunku troszeczke... Dajac nam podpisy na petycje ktora jak sie domyslam w niedługim czasie sie pojawi pomozecie i nam i sobie, bo bedzie wyraznie oznakowana trasa gdzie pan z rodzinką i psem nie bedzie sie musiał zbytnio wysilac by zobaczył ze to nie jest miejsce do spacerkow niedzielnych...
    • Gość: megadeth rower dla telegrafistów ;) IP: 81.219.215.* 10.06.05, 17:21
      • Gość: miki Re: rower dla telegrafistów ;) IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 10.06.05, 19:00
        Niestety ,żyjemy w miescie pełnym takich behemotów. Ludzi którym wszystko
        przeszkadza. Młodzież stoi po klatkach? Bandyci - zajeliby się jakimś hobby.
        Młodzież ma hobby? - A co to za hobby - powinni grać na pianinie!
        Coś się zmienia - widać dziesiątki rowerzystów - młodych i tych znacznie
        starszych, nieraz całe rodziny śmigają po lasach aż miło. Niestety , ciagle
        zbyt wielu jest tych których życie ogranicza się do telewizora oraz plucia
        wieczorem na forum na wszystkich tych którzy cos robią , mają jakies pasje.
        Jeżdżę sobie telegrafem często na rowerze i podziwiam chłopaków za to co
        zrobili. Oni tam naprawdę nikomu nie przeszkadzają , ale zawsze trafi sie
        oszołom któremu przeszkadza np. jak ktoś po 22ej ośmiela się we własnym
        mieszkaniu nalewać wode do wanny , taki chyba jest koles od pieska - niech
        przejadą mi córkę , ale ja nie zejdę bo ja jestem najwazniejszy. Trzeba żyć i
        dac żyć innym. Niedawno w GW ukazał się tendencyjny i głupi artykuł o
        motocyklistach w lasach. To też już duża grupa ludzi , młodzieży zarażonych
        jakąś pasją. I niby gdzie oni mają jeździć? Nikt nie myśli o tym , zeby
        stworzyć młodzieży warunki do uprawiania sportu , tylko narzeka bo
        przeszkadzają. A kiedy 2 tygodnie temu zorganizowano w Janowie zawody dla
        motocyklistów na które przyjechało ich bardzo wielu nikt w GW nie raczył tego
        zauważyć , ważniejsze są sensacyjne artykuły o niebezpiecznych motocyklistach.
        A może by taki dziennikarzyna zapytał działaczy PZM , władze jedynego
        kieleckiego klubu motorowego KTM NOVI co oni zrobili aby np powstał tor
        motocrossowy (choć Ci drudzy jeszcze coś potrafią zrobić - własnie zawody w
        janowie , tylko trochę za rzadko). To samo dotyczy rowerzystów , tylko rower
        jest już na tyle popularny , że to władze miasta powinny zadbać o możliwość
        uprawiania tego sportu / hobby przez ludzi. Zamiast wymyslać budowę
        śmierdzących parkingów.

Chłopaki , a z behemotem sie nie dyskutuje na tym forum ,on jest znany z tego ,
        że mu wszystko przeszkadza.
        • Gość: presto pan kobytybbb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 20:09
          Proszę cię, zrób coś choć raz pożytecznego dla tego kraju i powieś się, albo strzel se w łeb,bo ja jakbym był tobą to zrobił bym to już w wieku 2lat.

...to wcale niebyło śmieszne...
          • Gość: MTB Kielce Re: pan kobytybbb IP: *.epunkt / *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 22:11
            zdjęcia tego co pozostalo :(
            www.mtb.kielce.pl/fotki/zniszczony_telex/fotki.htm
            trzymajcie sie i do niedzieli
            jakos to bedzie, zobaczycie, jak sie zrobi cieplo to zaczniemy nowe budowle :)
        • Gość: Jurajski rowerzyst Re: rower dla telegrafistów ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 23:39
          Bo i GW miala racje. Nie maja gdzie jezdzic ? Niech spieprzaja na jakies haldy,
          tory itp. Nie wiem miejsca do tego przeznaczone. Przede wszystkim tam gdzie nie
          beda stanowic zagrozenia dla pieszych i rowerzystow. Nie mieszkam w waszym
          rejonie, ale u nas i w gorach jest to powazny problem. Bandy oszolomow laduja
          sie na szlaki i jezdza bez opamietania.
          To, ze ktos ma pasje nie zwalnia go z odpowiedzialnosci...

A wy postarajcie tak zalatawic sprawe z neo telegrafem aby wszystko bylo
          legalnie. Zaproscie gazete, moze legalna TV. Nawet w czasie budowy. Inicjatywa
          mlodzierzy. To zawsze jest chwytliwy temat zwlaszcza w okresie wakacji :-)

Powodzenia
          • Gość: MTB Kielce Re: rower dla telegrafistów ;) IP: *.epunkt / *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.05, 00:15
            tylko nie ma do tego miejsc przeznaczonych...
            a druga sprawa to 90% jezdzacych to mlodziez w wieku 14-18 lat
            dla przecietnego doroslego problemem jest zorganizowanie wypadu gdzies w pizdu
            ze wzgledu chociazby na kase a co dopiero taka mlodziez ? nawet transportu nie
            maja zeby gdzies jechac... to niby gdzie maja jezdzic ? w domu po dywanie ??
    • Gość: dhcyc Bez....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 21:59
      Ja powiem tyle.....Rower jest dla mnie wszystkim, Telegraf był i jest mi
      potrzebny jak powietrze, niema trasy = zdechne, ale ten kto to zrobił
      pierwszy.....ludzie, którzy niepatrzą na to z mojej strony,
      niezrozumieją.....BIKERZY, pokażcie, że jesteście, wiecie gdzie i kiedy.....
    • Gość: megadeth wszystko dla rowerów IP: 81.219.215.* 10.06.05, 22:34
      faktem jest że tak naprawde to nie ma gdzie pojeździć.
      jeszcze 5-7 lat temu jeździłem drogami, ale jak otarł się
      o mnie autobus to nawet do Chęcin jeździłem przez Radkowice.

troche ścieżek i szlaków można wytyczyć - ale
      u nas tylko pomniki...
    • telegraph.guy To ja wam to rozebralem 10.06.05, 22:40
      I po co ten caly krzyk?
      Skrzyknalem kilku sasiadow z osiedla i rozebralismy to dziadowstwo w cholere.
      Nie bedziecie mi tu lasu demolowac. Las nie jest do jezdzenia na rowerach tylko
      do wypoczynku. Wynocha na sciezki rowerowe albo na ulice i tam jezdzic w swoich
      smiesznych ubrankach. A ja sprobujecie to odbudowywac, to rozwalimy znowu.
      PS. Deski przydaly sie sasiadowi na budowe, wiec chociaz taki pozytek z tego byl.
      • Gość: as Re: To ja wam to rozebralem IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 10.06.05, 22:50
        Cienka prowokacja. prosze nie karmic trolla.
        • Gość: miki Re: To ja wam to rozebralem IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 10.06.05, 23:11
          >I po co ten caly krzyk?
          >Skrzyknalem kilku sasiadow z osiedla i rozebralismy to dziadowstwo w cholere.
          >Nie bedziecie mi tu lasu demolowac. Las nie jest do jezdzenia na rowerach tylko
          >do wypoczynku. Wynocha na sciezki rowerowe albo na ulice i tam jezdzic w swoich
          >smiesznych ubrankach. A ja sprobujecie to odbudowywac, to rozwalimy znowu.
          >PS. Deski przydaly sie sasiadowi na budowe, wiec chociaz taki pozytek z tego
          >byl.

Boże co za imbecyl. Dla takich jak Ty wypoczynek to pierdzenie przed
          telewizorem głupku.
          • telegraph.guy Re: To ja wam to rozebralem 11.06.05, 11:31
            Gość portalu: miki napisał(a):

> >I po co ten caly krzyk?
            > >Skrzyknalem kilku sasiadow z osiedla i rozebralismy to dziadowstwo w chole
            > re.
            > >Nie bedziecie mi tu lasu demolowac. Las nie jest do jezdzenia na rowerach
            > tylko
            > >do wypoczynku. Wynocha na sciezki rowerowe albo na ulice i tam jezdzic w s
            > woich
            > >smiesznych ubrankach. A ja sprobujecie to odbudowywac, to rozwalimy znowu.
            > >PS. Deski przydaly sie sasiadowi na budowe, wiec chociaz taki pozytek z te
            > go
            > >byl.
            >
            > Boże co za imbecyl. Dla takich jak Ty wypoczynek to pierdzenie przed
            > telewizorem głupku.

Lepsze to niz picie wina w klatkach schodowych
            • Gość: Tadek Re: To ja wam to rozebralem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 23:33
              Czlowieku co ty pie***isz ?! w ogole Cie nie rozumiem piszesz "Lepsze to niz
              picie wina w klatkach schodowych" czyli mozna sie domyslic ze krytykujesz to a
              sam robisz wszystko by duzo mlodych ludzi zaczelo to robic ! jesli nie wiesz
              dlaczego tak sadze to ci wyjasnie kre***ie! Otoz dzieki twojemu dzialaniu na
              telefrafie chodzi mi tu o fakt zupelnie bezmyslnego i debilnego rozebrania toru
              ktory zreszta mogl rozebrac tylko mtb kielce bo to oni to stworzyli sprawiasz
              by ci wlasnie ludzie zamiast jezdzic na rowerach beda siedziec na klatkach i
              pic wino !!
              Ludzie potrafia pisac zupelne glupoty :/
              kretynizm sie szerzy !!
              • Gość: dhcyc Re: To ja wam to rozebralem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 17:08
                Ej, telegraph.gej, czy tobie fika od przypisywania sobie tego, że niby
                rozwaliłeś NS-y????? Co z ciebie za człowiek jest.....
          • Gość: szymek Re: To ja wam to rozebralem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 20:43
            wal sie w dupę tym wielkim kołkiem który zabrałeś pedale
      • Gość: Biker Re: To ja wam to rozebralem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 23:21
        Czy twoja mama cie nie kocha a tata tylko w nocy?
        przez takich wlasnie tepakow jak wy nigdy nie dojdziemy do porozumienia!
        W takim razie jestescie zwyklymi zlodziejami!
        Wpakowalismy w to swoja prywatna ciezko zarobiona kasa!
        jestes TEPY!
        • Gość: MTB Kielce Re: To ja wam to rozebralem IP: *.epunkt / *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.05, 00:10
          mialem cos sensownego i donioslego napisac ale jak tak czytam te bzdety co tu
          wypisuja glupie ludzie to dalem sobie spokoj, szkoda czasu dla takich glabow, a
          tym bardziej nie dam sie sprowokowac, nie dam sie znizyc do ich bardzo niskiego
          poziomu :|

ps. mam ochote isc na miasto i napie..c kazdemu kto przypadkiem krzywo na
          mnie spojrzy, kto przypadkiem zle zaparkuje tarasujac cala droge, kolesiowi co
          nie potrafi upilnowac pieska srajacego na chodnik itd... podlosc ludzka nie zna
          granic tak jak ich glupota :|
          OVER
          • Gość: speediee Re: To ja wam to rozebralem IP: *.epunkt / *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.05, 01:10
            idzcie juz spac, pogadamy jutro a najlepiej w niedziele o 12-tej pod telexem

apropo... zapraszam wszystkich zainteresowanych na to spotkanie i nie mowie tu
            w tym momencie o bikerach ale o ludziach postronnych... prosze sie nie bac,
            nikomu nie spadnie wlos z glowy :) tacy straszni nie jestesmy jak o nas
            pisza :) chcemy poprostu sie dogadac jak cywilizowani ludzie, byc moze ktos z
            was ma jakis pomysl na rozwiazenie tego tematu i nie piescia i wyzwiskami tylko
            rozmowa i konstruktywnymi pomyslami

pozdro i dobranoc
            • telegraph.guy Re: To ja wam to rozebralem 11.06.05, 11:36
              Gość portalu: speediee napisał(a):

> idzcie juz spac, pogadamy jutro a najlepiej w niedziele o 12-tej pod telexem
              >
              > apropo... zapraszam wszystkich zainteresowanych na to spotkanie i nie mowie tu
              > w tym momencie o bikerach ale o ludziach postronnych... prosze sie nie bac,
              > nikomu nie spadnie wlos z glowy :) tacy straszni nie jestesmy jak o nas
              > pisza :) chcemy poprostu sie dogadac jak cywilizowani ludzie, byc moze ktos z
              > was ma jakis pomysl na rozwiazenie tego tematu i nie piescia i wyzwiskami tylko
              >
              > rozmowa i konstruktywnymi pomyslami
              >
              > pozdro i dobranoc

Cokolwiek uradzicie, i tak nie uda sie wam tego odbudowac.
              Jak tylko cos sie pojawi to zostanie przez nas zniszczone.
              Wlasnie pokazalem sasiadom wydruk z forum z tymi wszystkimi obelgami i sie wkurzyli.
              • Gość: presto Re: To ja wam to rozebralem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 12:02
                A ty jako dobry i odpowiedzialny rodzic powinieneś pilnować swojego brzdąca a ty pewnie niewiedziałes że tam pojechał, a nawet jeśli tak to pewnie ci to nieprzeszkadzało doputy owy maluch niezłamał sobie nogi, bo być może synek niema do tego talentu albo niewie jak się do tego zabrać, a tatusiowi niechciało się ruszyć dupy z domu i pójść z nim i pomóc mu w nauce, chociarz asekurować przy jeździe,ale oczywiście cała wina na nas spada, na budowniczych! A jakby twoje dziecko złamało nogę przejeżdżając przez ścieżke rowerową to czy też byś ją rozebrał?!?! To jest istna paranoja...

naprawde jesteś nieodpowiedzialny...

P.S. Jeśli myślisz że nieuda nam się tego odbudować to się głęboko mylisz...
                • telegraph.guy Re: To ja wam to rozebralem 11.06.05, 13:44
                  Gość portalu: presto napisał(a):

> A ty jako dobry i odpowiedzialny rodzic powinieneś pilnować swojego brzdąca a t
                  > y pewnie niewiedziałes że tam pojechał, a nawet jeśli tak to pewnie ci to niepr
                  > zeszkadzało doputy owy maluch niezłamał sobie nogi, bo być może synek niema do
                  > tego talentu albo niewie jak się do tego zabrać, a tatusiowi niechciało się rus
                  > zyć dupy z domu i pójść z nim i pomóc mu w nauce, chociarz asekurować przy jeźd
                  > zie,ale oczywiście cała wina na nas spada, na budowniczych! A jakby twoje dziec
                  > ko złamało nogę przejeżdżając przez ścieżke rowerową to czy też byś ją rozebrał
                  > ?!?! To jest istna paranoja...
                  >
                  > naprawde jesteś nieodpowiedzialny...
                  >
                  > P.S. Jeśli myślisz że nieuda nam się tego odbudować to się głęboko mylisz...

O czym ty czlowieku mowisz? Wasza 'traska' powstala nielegalnie i stanowila
                  zagrozenie dla okolicznych mieszkancow i ich dzieci. A to sie nie godzimy.
                  • Gość: dude Re: To ja wam to rozebralem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 13:53
                    > O czym ty czlowieku mowisz? Wasza 'traska' powstala nielegalnie i stanowila
                    > zagrozenie dla okolicznych mieszkancow i ich dzieci. A to sie nie godzimy.

zagrożenie to jest jak się dziecko bez opieki zostawia samemu sobie, pozatym jest tyle róznych ścieżek w lesie a ty musisz palancie akurat tą jedną chodzić!! żygać się chce jak się słucha takich ludzi jak ty, i się dziwić że w karaju jest źle?!?! Jak są takie imbecyle w większości jak pan to się już niedziwie...
              • Gość: speediee Re: To ja wam to rozebralem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 12:13
                w takim razie jezeli to Pan z sasiadami to zrobil to zastanawiam sie czy nie
                doniesc na Pana i sasiadow do nadlesnictwa za wtargniecie do lasu ciezkim
                sprzetem i samowlne wyciecie drzew, zniszczenie sciolki lesnej itd.
                prosze zobaczyc jakia ruina roztala po tej "pracy" jak teraz slicznie wyglada
                telegraf, lacznie z powicinanymi drzewami w celu usuniecia trasy :|

z Panskich wypowiedzi wnioskuje ze jest z Pana niezly cwaniak, a skoro jest pan
                taki silny zarowno slownie jak i fizycznie to zapraszam w niedziele o 12-tej na
                kowersacje na zywo, bedzie mial Pan wtedy mozliwosc wypowiedzenia sie
                publicznie przez ludzmi i mediami...
                • telegraph.guy Re: To ja wam to rozebralem 11.06.05, 13:41
                  Gość portalu: speediee napisał(a):

> w takim razie jezeli to Pan z sasiadami to zrobil to zastanawiam sie czy nie
                  > doniesc na Pana i sasiadow do nadlesnictwa za wtargniecie do lasu ciezkim
                  > sprzetem i samowlne wyciecie drzew, zniszczenie sciolki lesnej itd.
                  > prosze zobaczyc jakia ruina roztala po tej "pracy" jak teraz slicznie wyglada
                  > telegraf, lacznie z powicinanymi drzewami w celu usuniecia trasy :|
                  >
                  > z Panskich wypowiedzi wnioskuje ze jest z Pana niezly cwaniak, a skoro jest pan
                  >
                  > taki silny zarowno slownie jak i fizycznie to zapraszam w niedziele o 12-tej na
                  >
                  > kowersacje na zywo, bedzie mial Pan wtedy mozliwosc wypowiedzenia sie
                  > publicznie przez ludzmi i mediami...

Tak? A na kogo to doniesiesz? Znasz mnie? Wiec sie nie osmieszaj.
                  Sami zniszczyliscie las, a teraz to my jestesmy winni? Smieszne. Jeden spychacz
                  to najwyzej zostawil kilka sladow po gasiennicach, ktore i tak zaraz zarosna, a
                  bo waszych wybrykach las bedzie sie rekultywowal przez lata.
          • telegraph.guy Re: To ja wam to rozebralem 11.06.05, 11:34
            Uwazaj ze bym to ja tobie nie przy....l!
            Nalezy wam sie za mojego 13-letniego syna, ktory jak to dziecko jest glupi i
            pojechal sobie tam poskakac na rowerze i zlamal noge.
            Nie pomysleliscie o tym, ze mogl sie zabic?
            • Gość: Tadek Re: To ja wam to rozebralem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 23:39
              Czlowieku "jakbys mial mozg zamiast tego pierd***nego steropianu"to bys dziecko
              upilnowal a nie teraz wszystko zganiasz na innych
        • telegraph.guy Re: To ja wam to rozebralem 11.06.05, 11:32
          Gość portalu: Biker napisał(a):

> Czy twoja mama cie nie kocha a tata tylko w nocy?
          > przez takich wlasnie tepakow jak wy nigdy nie dojdziemy do porozumienia!
          > W takim razie jestescie zwyklymi zlodziejami!
          > Wpakowalismy w to swoja prywatna ciezko zarobiona kasa!
          > jestes TEPY!

Zarobiona? Chyba ukradziona!
          Porzadny czlowiek do poludnia jest albo w pracy, albo w szkole.
          A ja tam was ciagle widzialem przez okragly dzien.
          Ale teraz juz sie to skonczy.
          • Gość: establishment Re: To ja wam to rozebralem IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 11.06.05, 12:07
            trzymcie sie Bikerzy:))))!!! H. i P. Odbudujecie, odbudujecie....tędy jest
            droga do normalności w tym miescie:) Pozdrawiam:)
            • telegraph.guy Re: To ja wam to rozebralem 11.06.05, 13:41
              Gość portalu: establishment napisał(a):

> trzymcie sie Bikerzy:))))!!! H. i P. Odbudujecie, odbudujecie....tędy jest
              > droga do normalności w tym miescie:) Pozdrawiam:)

Nie odbuduja
          • Gość: wojar Re: To ja wam to rozebralem IP: 217.98.57.* 11.06.05, 13:12
            Ale Ty jestes jednak głupi
            To już Twój problem jak Cie dziecko nie słucha albo nie potrafisz go upilnować.
            A to że ciagle tam kogoś widziałeś to pewnie dlatego,że jeżdża ludzie w wieku
            od lat 14 do 40kilku i każdy w innym czasie ma szkołe czy prace i tam (na
            trasce) włąsnie od niej odpoczywał.
            Ale jak tak bardzo chcesz to możesz sie przekonać czy wygaja bikerzy czy Ty z
            sasiadami :D
            • telegraph.guy Re: To ja wam to rozebralem 11.06.05, 13:42
              Gość portalu: wojar napisał(a):

> Ale Ty jestes jednak głupi
              > To już Twój problem jak Cie dziecko nie słucha albo nie potrafisz go upilnować.
              > A to że ciagle tam kogoś widziałeś to pewnie dlatego,że jeżdża ludzie w wieku
              > od lat 14 do 40kilku i każdy w innym czasie ma szkołe czy prace i tam (na
              > trasce) włąsnie od niej odpoczywał.
              > Ale jak tak bardzo chcesz to możesz sie przekonać czy wygaja bikerzy czy Ty z
              > sasiadami :D

Ja tam dobrze widze kto tam jezdzi. Wyrostki, ktorym do szkoly sie nie chce
              chodzic i zamiast tego chodza na wagary pic wino i niszczyc las.
              • Gość: presto Re: To ja wam to rozebralem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 13:48
                Przyjdź pan na spotkanie w niedziele i wtedy można będzie pogadać bo teraz to pan jest wielki hoirak zza komputera.

A i żeby się pan niezdziwił jak trasa powstanie od nowa.

P.S. Przez takie gadanie niebęde miał już rzadnego szacunku co do pieszych, jade ścieżką rowerową ,widzę idiote idącego środkiem to się będe wpierdzielal na niego specjalnie, jak wy tak to my tak, będziecie żałować i zrozumiecie że lepiej było jak była trasa, a z pewnością spokojniej...
          • Gość: wojar Re: To ja wam to rozebralem IP: 217.98.57.* 11.06.05, 13:12
            Ale Ty jestes jednak głupi
            To już Twój problem jak Cie dziecko nie słucha albo nie potrafisz go upilnować.
            A to że ciagle tam kogoś widziałeś to pewnie dlatego,że jeżdża ludzie w wieku
            od lat 14 do 40kilku i każdy w innym czasie ma szkołe czy prace i tam (na
            trasce) włąsnie od niej odpoczywał.
            Ale jak tak bardzo chcesz to możesz sie przekonać czy wygaja bikerzy czy Ty z
            sasiadami :D
      • Gość: Biker Re: To ja wam to rozebralem IP: *.globit.net.pl / 213.77.3.* 11.06.05, 13:26
        Wiesz co chyba tatuś Ci dawno niedał ch..a do buzi i dlatego teraz poszedłeś
        sie wyładować na trase na telegraf albo znowu Cie kilka sąsiadow naraz
        niezapchało w dupe ale wiesz co przyznam jedno masz fajną mate fajnie sie ją
        pie.. tylko szybko szmata dochodzi.
        Teraz może zrozumiesz ile znaczyła trasa na telegrafie dla niektórych a jeśli
        chcesz mi coś powiedzieć na żywo to niema problemu jestem otwarty na miejsce
        spotkania.
        • telegraph.guy Re: To ja wam to rozebralem 11.06.05, 13:38
          Gość portalu: Biker napisał(a):

> Wiesz co chyba tatuś Ci dawno niedał ch..a do buzi i dlatego teraz poszedłeś
          > sie wyładować na trase na telegraf albo znowu Cie kilka sąsiadow naraz
          > niezapchało w dupe ale wiesz co przyznam jedno masz fajną mate fajnie sie ją
          > pie.. tylko szybko szmata dochodzi.
          > Teraz może zrozumiesz ile znaczyła trasa na telegrafie dla niektórych a jeśli
          > chcesz mi coś powiedzieć na żywo to niema problemu jestem otwarty na miejsce
          > spotkania.

I znowu grozby. Zalosne.
          Wiesz, ze moge to zglosic na policje? Wtedy zobaczysz co to znaczy zadzierac ze
          spokojnymi obywatelami, pragnacymi tylko spokoju. Bo ja tez potrafie byc msciwy
          i cie urzadzic. Tu i teraz ci oswiadczam, ze tej trasy nie odbudujecie.
          Dotarlo?
          • Gość: egon_69 Re: To ja wam to rozebralem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 13:49
            Ludzie, czy wy wszyscy oszaleliscie ?
            Panie Tehegraph.guy - prosze sobie darowac straszenie policja, bo tak naprawde
            to osoba ktora piasala do pana pretensje jest nie do wykrycia a nawet gdyby to
            jako osoba zapewne niepelnoletnia dostanie co najwyzej upomnienie (jezeli
            wogole policji bedzie sie chcialo zajmowac takimi pie..mi). Takze to PAN
            zachowuje sie zalosnie wypisujac takie zbdury i straszy policja.

Mimo Pana groznych i dobitnych slow pragne Pana poinformowac, ze trasa zostanie
            odbudowana w tym czy innym miejscu, predzej czy pozniej. Ja chetnie pomoge tym
            mlodym ludziom w tej budowie. Moj syn jezdzil po tej trasie tylko ze ja nie
            siedzialem z zalozonymi rekami czekajac na nieszczescie tylko zaopatrzylem go w
            ochraniacze. Wiadmo, ze zagrozenie zawsze istnieje ale rownie dobrze moze
            zostac potracony przez samochod pod szkola.
            Piszac, ze cyt. "Tu i teraz ci oswiadczam, ze tej trasy nie odbudujecie.
            Dotarlo?" to Pan grozi tym mlodym ludziom i to Pan moze zostac postawiony przed
            oblicze prawa za znecanie sie nad dziecmi. Prosze sie zastanowic nad tym
            chwilke, niech opadna emocje, moze wtedy nabierze Pan rozumu do glowy.

pozdrawiam
            Egon
          • Gość: tytan Re: To ja wam to rozebralem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 14:30
            nie lubie rozwiązywać spraw metodą siłową ale tobie to chyba trzeba poprostu w
            ten sposób wytłumaczyc bo inaczej nie zrozumiesz!!widze że nawet nie masz
            ochoty zrozumieć i isc na zaden kompromis , i SEARCH YOU ...!!
          • Gość: Dan Re: To ja wam to rozebralem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 15:30
            Ludzie!!!!
            Nigdy nie słyszałem żeby jakiemus sąsiadowi przeszkadzali bikerzy !!!! Nie
            wydaje mi się zeby to ten facet zburzył, juz to widze jak płaci za spycharki
            tylko po to zeby to rozebrać !!! Ktoś sobie siedzi przed kompem i znalazl temat
            do dyskusji, i to jest dla niego zabawne !!!! a jesli to był by rzeczywiscie on
            ( w co wątpie) to kolo jest pewnie ze złodziejowa czyli to stare osiedle obok
            świerkowej, bo Ci ludzie maja kradzieze we krwi i pewnie dlatego deski im sie
            przydały !!!! :))) Nie wdawajcie się z idiota w dyskusje bo sam nie potrafii
            upilnować dziecka a zeby oczyścic swoje sumienie zwala winę na was !!!! Nie
            poważne !!!!!
            • telegraph.guy Re: To ja wam to rozebralem 11.06.05, 21:01
              Gość portalu: Dan napisał(a):

> Ludzie!!!!
              > Nigdy nie słyszałem żeby jakiemus sąsiadowi przeszkadzali bikerzy !!!! Nie
              > wydaje mi się zeby to ten facet zburzył, juz to widze jak płaci za spycharki
              > tylko po to zeby to rozebrać !!! Ktoś sobie siedzi przed kompem i znalazl temat
              >
              > do dyskusji, i to jest dla niego zabawne !!!! a jesli to był by rzeczywiscie on
              >
              > ( w co wątpie) to kolo jest pewnie ze złodziejowa czyli to stare osiedle obok
              > świerkowej, bo Ci ludzie maja kradzieze we krwi i pewnie dlatego deski im sie
              > przydały !!!! :))) Nie wdawajcie się z idiota w dyskusje bo sam nie potrafii
              > upilnować dziecka a zeby oczyścic swoje sumienie zwala winę na was !!!! Nie
              > poważne !!!!!

Facet! Nie musielismy nikomu placic, bo sasiad sam zaproponowal, ze wezmie
              spychacz ze swojej firmy budowlanej. Sa jeszcze bezinteresowni ludzie w tym miescie.
          • Gość: Sool Re: To ja wam to rozebralem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 15:58
            Co to za glupie gadanie, ze trasy nie odbudujemy !?!
            Nie zaczelismy jezdizc wczoraj i nie skonczymy jutro. Wczesniej czy pozniej,
            trasa zostanie odbudowana w tym czy innym miejscu. Tyle z mojej strony.
            • telegraph.guy Re: To ja wam to rozebralem 11.06.05, 20:57
              Gość portalu: Sool napisał(a):

> Co to za glupie gadanie, ze trasy nie odbudujemy !?!
              > Nie zaczelismy jezdizc wczoraj i nie skonczymy jutro. Wczesniej czy pozniej,
              > trasa zostanie odbudowana w tym czy innym miejscu. Tyle z mojej strony.

Nie łudz sie.
              • Gość: presto Re: To ja wam to rozebralem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 21:01
                ciekawi mnie tylko czy pan jutro przyjdzie czy nie...

a tak pozatym to pan bardzo ładnie kłamie...

pozdrawiam
                • telegraph.guy Re: To ja wam to rozebralem 11.06.05, 21:02
                  Gość portalu: presto napisał(a):

> ciekawi mnie tylko czy pan jutro przyjdzie czy nie...
                  >
                  >
                  > a tak pozatym to pan bardzo ładnie kłamie...
                  >
                  >
                  > pozdrawiam

Przyjde, ale nie sam.
                  • Gość: iron Re: To ja wam to rozebralem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 21:20
                    > Przyjde, ale nie sam.

coraz bardziej pan mnie rozśmieszasz, z każdą kolejnę odpowiedzią
                  • Gość: dhcyc [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 17:22
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: hehe Re: To ja wam to rozebralem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 22:39
            Ale sie zgasisz jak odbudujemy :-PPPPP
            A tak na marginesie to jakos ucichles :-PPPP
      • Gość: Biker Re: To ja wam to rozebralem IP: *.globit.net.pl / 213.77.3.* 11.06.05, 13:26
        niezapchało w dupe ale wiesz co przyznam jedno masz fajną matke fajnie sie ją
        spotkania.
        niezapchało w dupe ale wiesz co przyznam jedno masz fajną matke fajnie sie ją
        spotkania.
        Wiesz co chyba tatuś Ci dawno niedął ch..a do buzi i dlatego teraz poszedłeś
        niezapchało w dupe ale wiesz co przyznam jedno masz fajną mate fajnie sie ją
        spotkania.
      • Gość: warchlak Re: To ja wam to rozebralem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 14:39
        jeżeli "szanowny" pan to rozebrał z sąsiadami to sie pojeździ po osiedlach i sie zobaczy nasze deski na tej budowie i już bedziemy wiedzieć kto to zrobił - proste
        A i jeżeli twoje dziecko se tam noge złamało , no to jest chyba ślepe że nie zobaczyło przeszkód , albo nie umie ocenić własnych możliwości i nie miało odpowiedniego sprzętu i ochraniaczy , które każdy biker MA !!!!!!!!!
        Nasuwa sie reklama " wiecej rozmawiaj z dzieckiem " - jak byś to robił to napewno twój 13-letni sybn by Ci powiedział że jedzie na telegraf - proste i logiczne
        pozdrawiam wszystkich bikerów !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • telegraph.guy Re: To ja wam to rozebralem 11.06.05, 20:59
          Gość portalu: warchlak napisał(a):

> jeżeli "szanowny" pan to rozebrał z sąsiadami to sie pojeździ po osiedlach i si
          > e zobaczy nasze deski na tej budowie i już bedziemy wiedzieć kto to zrobił - pr
          > oste
          > A i jeżeli twoje dziecko se tam noge złamało , no to jest chyba ślepe że nie zo
          > baczyło przeszkód , albo nie umie ocenić własnych możliwości i nie miało odpowi
          > edniego sprzętu i ochraniaczy , które każdy biker MA !!!!!!!!!
          > Nasuwa sie reklama " wiecej rozmawiaj z dzieckiem " - jak byś to robił to napew
          > no twój 13-letni sybn by Ci powiedział że jedzie na telegraf - proste i logiczn
          > e
          > pozdrawiam wszystkich bikerów !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Juz sie boje. Takie deski znajdziesz na kazdej budowie, ktorych pelno pod
          Telegrafem.
      • Gość: Mena Re: To ja wam to rozebralem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.05, 17:36
        po co ten caly krzyk?
        smiesznych ubrankach. A ja sprobujecie to odbudowywac, to rozwalimy znowu.
        PS. Deski przydaly sie sasiadowi na budowe, wiec chociaz taki pozytek z tego byl.

Oto przykład totalnego kretynizmu las nie jest do jazdy rowerem to po cholera tam organizowane są eleminacje do pucharu polski w kolarstwie górskim ,pozaty edycje imprezy rodzinnej famili caup i wiele innych imprez ogólnokrajowych w kolarstwie górskim coś ty masz posrane w głowie druga sprawa dokonałeś kradzieży bo wyniosłeś drewno z lasu bez zgody nadleśnictwa a to zalatuje kryminałem więc zastanów się oczym ty wogóle mowisz [nawiasem mowiąc co ty zrobiłeś z deseczek 30 cm na bódowie chyba że mieszkasz w kingsaize]
        • telegraph.guy Re: To ja wam to rozebralem 11.06.05, 20:56
          Gość portalu: Mena napisał(a):

> po co ten caly krzyk?
          > Skrzyknalem kilku sasiadow z osiedla i rozebralismy to dziadowstwo w cholere.
          > Nie bedziecie mi tu lasu demolowac. Las nie jest do jezdzenia na rowerach tylko
          > do wypoczynku. Wynocha na sciezki rowerowe albo na ulice i tam jezdzic w swoich
          > smiesznych ubrankach. A ja sprobujecie to odbudowywac, to rozwalimy znowu.
          > PS. Deski przydaly sie sasiadowi na budowe, wiec chociaz taki pozytek z tego by
          > l.
          >
          >
          > Oto przykład totalnego kretynizmu las nie jest do jazdy rowerem to po cholera t
          > am organizowane są eleminacje do pucharu polski w kolarstwie górskim ,pozaty ed
          > ycje imprezy rodzinnej famili caup i wiele innych imprez ogólnokrajowych w kola
          > rstwie górskim coś ty masz posrane w głowie druga sprawa dokonałeś kradzieży bo
          > wyniosłeś drewno z lasu bez zgody nadleśnictwa a to zalatuje kryminałem więc z
          > astanów się oczym ty wogóle mowisz [nawiasem mowiąc co ty zrobiłeś z deseczek
          > 30 cm na bódowie chyba że mieszkasz w kingsaize]

Budowales kiedys dom? Nie? To sie dowiesz po co, jak bedziesz robil fundamenty.
          • Gość: as Re: To ja wam to rozebralem IP: 81.6.129.* 11.06.05, 21:00
            Cos ci chyba umknelo. Elementy z rozbiorki sie znalazly. I cala prowokacja wpi.....:)
          • mik33 Re: To ja wam to rozebralem 11.06.05, 23:43
            I po co ten caly krzyk?
            smiesznych ubrankach. A ja sprobujecie to odbudowywac, to rozwalimy znowu

Wszystko ok kolego telegraph.gey ale nie zauwazyles jednego waznego aspektu.
            Jak wiesz sport uprawiany przez nas zalicza sie do tzw sportow grawitacyjnych i
            do uprawiania jego potrzebne nam sa przedewszystkim wzniesienia terenu a
            budowle budowane przez nas dodatkowo tylko podnosza nasza adrenaline. Jesli
            myslisz ze rozebranie tych konstrukcji spowoduje ze nie bedziemy jezdzic to
            jestes w powaznym bledzie. Cala przyjemnosc polega na zjezdzaniu, stad nazywa
            sie to zjazd rowerowy, a jak sie domyslam to nie posiadasz takiego sprzetu aby
            zrownac cala gore telegraf :-), chyba ze sie myle i jestes na tyle wladny aby
            tego dokonac. Poza tym twoje stwierdzenia typu ze las nie jest do jezdzenia na
            rowerze sa chyba w tym konkretnym przypadku delikatnie mowiac nie na miejscu bo
            akurat cala nasza trasa przebiega dokladnie po wytyczonej trasie rowerowej.
            Wytyczonej oczywiscie nie przez nas tylko przez odpowiednie wladze, wiedz
            niestety jednak las jest do jezdzenia na rowerze!!!!!!!!
            Pozatym nie bardzo wydaje mi sie abys byl tym za kogo sie podajesz na tym
            forum. Z twoich wypowiedzi wyglada raczej ze bawi cie ta cala sytuacja i
            probujesz doprowadzic do tego aby sklocic dwie strony tzn nas bikerow oraz
            mieszkancow osiedla pod telegrafem. Nawet nazwalbym to inaczej. Wyczules ze
            spora grupa osob jezdzacych to sa mlodzi a jak wiadomo mlodzi sa najczesciej
            mlodzi gniewni, rzadko kiedy potrafia poskromic emocje ( opanowanie przychodzi
            raczej z wiekiem )wiec probujesz poszczuc ich na mieszkancow osiedla. Sam
            mialem pare razy spiecia z pieszymi na trasie rowerowej ale zawsze najlepszym
            wyjsciem z takich sytuacji jest raczej pokojowe rozwiazywanie problemow.
            Napewno wychodzi to na dobre obu stronom. My mamy spokoj na trasie a mieszkancy
            w domach, i tak powinno pozostac, wiec twoje poczynania raczej nie spowoduja
            szczesliwego zakonczenia tego problemu, ale jak przypuszczam nie na tym Ci
            zalezy. Widocznie bawi Cie ta cala sytuacja i bedziesz dolewal oliwy do ognia.
            • Gość: Master Of Hardcore Re: To ja wam to rozebralem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 01:49
              Panie telegraph.guy sadze iz pan jest zamknietym w sobie czlowiekiem, ktory ma
              problemy z samoakceptacja...
              Pozatym klamstwa typu:
              > I po co ten caly krzyk?
              > Skrzyknalem kilku sasiadow z osiedla i rozebralismy to dziadowstwo w cholere.
              > Nie bedziecie mi tu lasu demolowac. Las nie jest do jezdzenia na rowerach
              tylko
              > do wypoczynku. Wynocha na sciezki rowerowe albo na ulice i tam jezdzic w
              swoich
              > smiesznych ubrankach. A ja sprobujecie to odbudowywac, to rozwalimy znowu

Tak wiec pan jest nadlesniczym?
              ciekawe...
              Zapewne wie pan ze odnalazly sie nasze "deski" na budowie pary wrobli...
              Jest pan prowokatorem i ci, ktorym nerwy juz puscily wyrazaja sie w
              niekulturalny sposob i chcialem za to przeproscic i podkresic ze nie jestesmy
              prostakami czy chuliganami. Jestesmy ludzmi, ktorych laczy jedynie hobby...
              Rozumiem panskie zdenerwowanie ze wzgledu na zlamana noga syna/corki ale niech
              pan powie... Czy ktos gwarantuje panu ze pan nie spadnie z wierzowca stojac na
              jednej nodze na krawedzi szczytu?
              Uwazam jednak ze jest pan jednym z niewielu jak nie jedynym czlowiekiem, ktory
              ma w stosunku do nas takie pretensje, ja sam wielokrotnie mialem wypadki na
              rowerze i pretensje mialem co najwyzej do siebie...
              Licze na to iz pokaze pan swoje kulturalne odbicie i poszukamy wspolnie
              rozwiazania, ktore zadowoli obie strony...
              Dziekuje
          • Gość: dhcyc Re: To ja wam to rozebralem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 16:39
            wiesz co gościu z telegrafu bez jaj??????? Jak cie spotkam, to pozwole się
            pocałowac w moja śliczną dupe......tylko zwieracze mogą mi puścić <lol> Co za
            kretyn, dobrze że mieszkasz blisko, będziemy mieli do ciebie bliżej <lol>
            • Gość: piosto Re: To ja wam to rozebralem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 16:55
              Mieszkam pod telegrafem od zawsze. Pamiętam jak wogóle tych nowych domków nie
              było tylko łaki. Chodz casami po lesie i widziłem te konstrukcje i mysle że to
              głupota tak jeździć ale to pewnie dlatego bo ja bym sie nie odważył tego zrobić.
              A poza tym to chłopaki parcy napewno włożyli żeby to zbudować a, że jakiś cham,
              który nie widzi, że TO JEST ŚCIEŻKA ROWEROWA a pisze , że nie jest rozwala to
              niech się zastanowi zanim coś napisze jak chce to mam pare zdjęć na których
              widać znaki na drzewie , że jest to ścieżka rowerowa. A poztym wątpie ,żeby to
              oni zasmiecali las mysle , że jak sam chodzi ze swoją rodzinka to papierka do
              kieszeni nie schow atylko w las wrzuci, bo tak łatwiej. A jak ci przeszkadz ,że
              jest brudno to daj przykład i z workiem zbieraj, Pie..c każdy potrafi ale
              wziaść się za robote i posprzątac to nikt.
              • Gość: egonzet Re: To ja wam to rozebralem IP: *.easycomm.pl / 212.191.169.* 18.06.05, 08:13
                Swiete slowa!!!!
    • Gość: specnaz Re: TELEGRAF DLA ROWERZYSTOW ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 13:27
      Ludzie przeciez na tej trasie przewijaly sie setki osob z calej polski !!!
      Teraz nie pozostaje nic innego jak jezdzic po centrum miasta. Dopiero teraz sie
      zacznie nazekanie na kieleckich bikerow. Przeciez ta trasa nikomu nie
      przeszkadzala, wrecz przeciwnie - odciagala mlodziez od komputerow, narkotykow
      i alkoholu. Nasz prezydent nic nie robi dla kieleckich rowerzystow - on
      tylko "wybudowal" sciezki rowerowe, na ktorych i tak chodza ludzie i maja
      prtensje do rowerzystow, ze po nich jezdza (od pieszych sie niczego nie
      egzekwuje). To byla trasa na miare ogolnopolska, powstawala on przez 4 lata
      jedyna ingerencja wladz w nia byla wieczne utrudnianie jej powstania !
      Tak niemoze byc ! PROSZE WAS OPISZCIE TO W MEDIACH - NIE POZWOLCIE NA WIECZNE
      NARZEKANIE WLADZ NA ROWYDRZONA MLODZIEZ, POZWOLCIE SIE TEJ MLODZIEZY CZYMS
      ZAJAC !!!
      • Gość: wojar Re: TELEGRAF DLA ROWERZYSTOW ???? IP: 217.98.57.* 11.06.05, 14:18
        jeszcze słowo do pana z pieskiem.
        mnie przy tym nie było, ale słyszałem o tej historii juz nie raz. Co znaczy ze
        musisz byc wyjatkowym typem, bo przez tyle lat na tej trasce przeszło mnóstwo
        ludzi podczas gdzy bikerzy tamtedy przejzdzali, ale o nikim innym zadnej
        podobnej historii nie słyszałem, jak sam napotykałem ludzi na trasce, kazdy
        schodził na te kilka sekund na bok, nawet nie trzeba było nikogo ostrzegać bo
        kazdy sam potrafił jakos usłyszec jadącą grupe rowerzystów, szczególnie gdy
        jada oni szybko, a nikomu nie zaszkodzi zejsc na te kilka sekund krok w bok z
        trasy, tylko Ty musiałeś zgrywac twardziela narazajac siebie i rodzine i
        pokazac ze nie ustapisz. Czysta bezcelowa głupota!!
        • Gość: mad_dog Re: TELEGRAF DLA ROWERZYSTOW ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 14:22
          jeden z naszych juz pokazal w szczyrq kolesiowi co to nie chce ustapic drogi
          rowerzyscie, mysle ze go zapamieta do konca zycia, tak samo jak matrixowy lot
          po tym jak dostal kiera przy predkosci ok 60 km/h :) LOL dla niego, szkoda ze
          tego nie widzialem :)
    • Gość: jurek Re: TELEGRAF DLA ROWERZYSTOW ???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.05, 14:13
      A moze warto byloby w porozumieniu z UM zagospodarowac to tak oficjalnie, wg
      Waszych pomyslow i zrobic z tego perelke :) bo tereny są genialne!Zycze
      powodzenia!
      • Gość: miki Re: TELEGRAF DLA ROWERZYSTOW ???? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 11.06.05, 23:21
        Telegraph.gej , zamiast siedzieć i głupio pisać lepiej powinienes pilnować
        bachora zeby sobie znowu gdzieś sierota czegos nie złamała. Zreszta pewnie go
        nie upilnujesz , też bym urywał się cichcem z domu gdybym miał tatusia który
        swoje pasje realizuje przed telewizorem i komputerem , gdzie może anonimowo sie
        stawiać. Pewnie jesteś pierdołą która na żywo kuli sie ze strachu bo boi się
        odezwać , więc tutaj sie realizujesz?
        Tacy ludzie którym wszystko przeszkadza powinni być wysyłani w kosmos , tam
        mieliby spokój napewno.

A swoją drogą jak tak straszysz chłopaków paragrafami , to moze jakiś donosik
        żeby sąd rodzinny zainteresował się dzieckiem które bez opieki szlaja sie po
        lasach i biedactwo rekę złamało no i tatusiem któremu za brak opieki nad
        dzieckiem należałoby odebrać prawa rodzicielskie.... Cwaniaczku...
        • Gość: -misztal Re: TELEGRAF DLA ROWERZYSTOW ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 00:07
          Witam all!
          Widze ze Pan telegraph.guy chce wzbudzic w nas niepotrzebna agresje, wypisujac
          jakies bzdury! Skoro on rozebral tor razem z sasiadami to ciekawy jestem czemu
          pociete north shory leza kolo lesniczowki ?? Oddaliscie im deski w darze dla
          powodzian ? A pozatym pisanie ze telegraf jest do relaksu w niedziele i ze mamy
          sie z tamtad wynosic na sciezki rowerowe rowniez jest beznajdziejne bo owa
          trasa byla zbudowana na sciezce rowerowej umieszczonej na mapach wszystkich
          przewodnikow regionalnych, a ludzie jezdzac po niej wlasnie w tem sposob sie
          relaksuja! Bedziemy razem z ludzmi robili wszytsko co w naszej mocy aby owa
          trasa powstala na nowo tym razem juz wpelni legalnie, a wtedy znieszczenie
          naszej pracy bedzie wiazalo sie z kolegimu i sadem ! A rzucanie slow na wiatr
          moim zdaniem mija sie z celem, dlatego prosze o nie wypisywanie rzeczy ktore
          nam pan zrobi... Jesli jest Pan taki twardy za klawiatura to prosimy o
          zjawienie sie jutro o 12 na gorze ulicy swierkowej (przy sklepie)!!
          • Gość: bas Re: TELEGRAF DLA ROWERZYSTOW ???? IP: 212.160.196.* 12.06.05, 18:38
            Sobotnie "Echo Dnia": Kto nie lubi rowerzystów?
            Na Telegrafie zdemontowano tor i nikt się do tego nie przyznaje
            Rowerzyści ekstremalni nie mają już toru na Telegrafie w Kielcach. Ktoś zadał
            sobie trudu i rozebrał potężne konstrukcje, nie zostawiając po nich śladu. Nikt
            nie chce się do tego przyznać. Rowerzyści odgrażają się, że teraz będą jeździć
            po mieście, niszczyć trawniki, krawężniki, a nawet zdemolują nowy deptak.

Drewniane mostki zawieszone nad ziemią i inne konstrukcje zniknęły
            prawdopodobnie w czwartek. Rowerzyści zbudowali je sami. Prace nad torem
            rozpoczęli już parę lat temu. Do budowy mostków i różnych przeszkód użyli desek
            z drewnianych palet oraz bali, które znaleźli w lesie. Natrudzili się i
            wykosztowali, bo kupili sprzęt potrzebny do cięcia drewna i zbijania oraz
            gwoździe. Jednak zrobili to nielegalnie, nie pytając o zgodę właściciela
            terenu.
            Po ich pracy nie ma już śladu. Ktoś zadał sobie trudu, aby zlikwidować tor. Do
            usunięcia bali potrzebny był ciężki sprzęt i taki został sprowadzony. Na
            Telegrafie w miejscu toru zostały tylko ślady po gąsienicach spychaczy.
            Rowerzyści ekstremalni mieli wielu wrogów. Skarżyła się na nich część
            mieszkańców osiedla pod Telegrafem, turyści i miłośnicy przyrody, obwiniając
            ich, że rozjeździli piękne zbocze Telegrafu.
            Dzierżawca stoku na Telegrafie, Paweł Kozłowski zapewnia, że teren ścieżki
            rowerowej do niego nie należy. - To nie jest moja sprawa, nic nie wiem o jej
            zlikwidowaniu. Może przeszkadzała nadleśnictwu, bo to jego teren.
            - My nie mamy z tym nic wspólnego, nie rozebraliśmy ścieżki dla rowerzystów -
            informuje Kazimierz Inglot, zastępca nadleśniczego w Kielcach. O tym jak
            układały się kontakty między rowerzystami korzystającymi z toru a
            nadleśnictwem, nie chce mówić, odsyła do nadleśniczego, który będzie w pracy
            dopiero w poniedziałek.
            Gdyby leśnicy zdecydowali się na usuniecie toru, byłaby to z ich strony
            wyjątkowa przewrotność. W piątek w jednej z lokalnych gazet reklamowali
            świętokrzyskie lasy jako otwarte dla turystów i rowerzystów, a na dowód, że tak
            jest, widniało zdjęcie toru na Telegrafie, jeszcze nie rozebranego.
            O likwidacji ścieżki nic nie wiedzą także miejscy urzędnicy. - To nie nasz
            teren, ale z tego co wiem, te urządzenia rowerzyści zamontowali bez żadnych
            uzgodnień. A właściciel gruntu byłby pewnie pociągany do odpowiedzialności,
            gdyby się coś stało - informuje Czesław Gruszewski, dyrektor Wydziału
            Gospodarki Komunalnej Urzędu Miasta w Kielcach, który sam jest zapalonym
            rowerzystą. - Powinni byli się liczyć z tym, że ktoś się zdenerwuje i rozbierze
            to, choćby w trosce o ich bezpieczeństwo.
            W maju w "Echu Dnia" ostrzegaliśmy przed niebezpieczeństwami grożącymi
            rowerzystom korzystającym z takich tras czy zjeżdżających z stromych stoków
            Wietrzni. - Być może dotarło to do rodziców i któryś z nich postanowił rozebrać
            tor, obawiając się tragedii - dodaje dyrektor Gruszewski. - Straszenie przez
            rowerzystów, że w odwecie zdemolują nowy deptak jest dziecinne. Proponuję, aby
            przyszli do nas, czy nadleśnictwa i wspólnie opracowali legalny tor, tak jak
            zrobili to rowerzyści, którzy chcą mieć trasę 4X. Pracujemy nad jej wytyczeniem
            na Ślichowicach, a urządzają ją sami - informuje dyrektor Gruszewski.

Agata kowalczyk
    • just_ck Re: TELEGRAF DLA ROWERZYSTOW ???? 12.06.05, 01:32
      zniszczenie tej trasy to wg mnie porażka, nikt na tym nie zyskał a wręcz
      przeciwnie; racja, że były to budowle - powiedzmy nieoficjalne, ale powstały w
      czynie społecznym - ci młodzi ludzie włożyli mnóstwo swojej pracy, zapału i
      energii (również wiedzy technicznej) w to żeby je postawić, wkomponowali trasę
      w las nie dewastując go (wiem bo widziałam), w końcu dzięki temu mogli oddawać
      się swojej pasji, nie niszcząc przy tym murków, nie potrącając pieszych na
      chodnikach; mieli zajęcie, zaangażowali się w coś pozytywnego;
      poza tym zrobili przecież tor do jazdy na rowerach w miejscu przeznaczonym do
      jazdy na rowerach - czy to naprawdę aż tak przeszkadzało? co ktoś zyskał
      likwidując tą trasę? rozumiem ich zbulwersowanie bo skoro mnie to poruszyło to
      co dopiero mają powiedzieć oni?
      mimo wszystko mam nadzieję że cała ta sprawa znajdzie jeszcze pozytywny koniec,
      że uda się odbudować legalnie to co zostało zniszczone, że Kielce i Telegraf
      jednak na tym zyskają - przecież nie brak w CK ludzi z otwartymi umysłami!
      warto próbować - trzymam kciuki :)

• Gość: Master Of Hardcore Re: TELEGRAF DLA ROWERZYSTOW ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 02:04
        Mi sie zdaje ze to pan telegraph.guy poruszal sie w sieci pod nickiem orofar.
        Byl to czlowiek, ktory grozil nam pobiciem oraz zniszczeniem naszego sprzetu,
        pozatym wypisywal on na naszych przeszkodach wszelakie wulgaryzmy (co mnie
        zdziwilo byl to kolor wrecz identyczny z tym jakim byly znakowane drzewa,
        prawdopodobnie w celu wyciecia), co mnie osobiscie niezwykle razilo, np. na
        jednej z najwiekszych naszych hopek znajdowal sie wulgaryzm meskiego nazadu
        rozrodczego...
        jesli te trzy osoby (telegraph.guy, orofar i osoba, ktora pisala na naszych
        budowlach wulgaryzny) to ta sama osoba to oznaka ze powinnismy przeznaczyc
        czesc pieniedzy na psychiatre dla tego czlowieka :]
        Jak juz napisale licze na kulture i inteligencje kazdej z osob wypowiadajacych
        sie na tym jak i innych forach.
        • Gość: megadeth Re: TELEGRAF DLA ROWERZYSTOW ???? IP: 81.219.215.* 12.06.05, 09:41
          nie karmcie trolla - facet ma fioła.
          akurat jeżdże na rowerach o wąskich
          oponach, ale myślę, że tamta trasa
          powinna zostać - u nas wszelkie mądre
          inicjatywy są ukręcane.

pozdrawiam i życzę udanych wypraw rowerowych
          • Gość: Koszczu Re: TELEGRAF DLA ROWERZYSTOW ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 14:33
            Nie wytrzymalem i skomentuje.
            Telegraph.Guy jest zwyklym tchozem! Mocny w gebie tylko na necie!
            Dzisiaj mial sie pojawic... Z reszta pojawilismy sie tylko my nitk wiecej!
            Czlowieku jak nie masz odwagi powiedziec nam czegos w oczy to...
            ...sie schowaj:P
            • Gość: -lukas Re: TELEGRAF DLA ROWERZYSTOW ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 17:15
              Panie telegraph.guy oczekiwalismy oczekiwalismy a tu nic. Czlowiek ktory tak
              bluzgal i wymachiwal palcem przed monitorem nawet nie raczyl sie pojawic!
              Wdiocznie brak Panu odwagi cywilnej...
              • Gość: miki Re: TELEGRAF DLA ROWERZYSTOW ???? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 12.06.05, 22:49
                Telegraph boi się żeby mu bachora nie odebrali za brak opieki nad małoletnim i
                znikł :)
                • Gość: -misztal Re: TELEGRAF DLA ROWERZYSTOW ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 23:53
                  --------------------------------------------------------------------------------
                  Pod petycja wspierajaca nasz dzialania bedzie mozna sie podpisac np. w skpie
                  WSOL SPORT przu ulicy czarnowskiej.
                  Prosze powiedziec sprzedawcom o co chodzi a oni napewno pomoga !
                  Dziekuje za zainteresowanie i wsparcie
                  • Gość: Shadow187 Re: TELEGRAF DLA ROWERZYSTOW ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 09:01
                    jak mysle o pewnej osobie przypomina mi sie pewna piosenka..
                    Mniej niz zero, mniej niz zero...
    • Gość: mieszkaniec Re: TELEGRAF DLA ROWERZYSTOW ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 15:03
      Panowie zadbajcie oto aby żaden z Was nie krzyczał na idących na spacer
      ścieżką ,, sp.. h.. z drogi'' i podobne , co mnie spotkało . Mógłbym więcej
      podac takich przykładów. Według mnie powinno być ustalone że w godz. np.10 -
      14ścieżki zarezerwowane tylko dla rowerzystów i wtedy wiem że spokojnie moge
      spacerowaćo o godz. 15. Teraz tak nie można. .. W prosty sposób można pogodzić
      wszystkich/ no może prawie wszystkich/
      • Gość: Biker Re: TELEGRAF DLA ROWERZYSTOW ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 15:13
        Słuszna uwaga, dzekuje, pomyślimy o tym. Myślę, że jesteśmy w stanie wyznaczyć
        jakieś godziny. Zwykle jeździliśmy w weekendy od 11.00 do 15.00. jak Pan widzi
        sami za wszelką cenę próbujemy uniknąć podobnych sytuacji.
        • Gość: dhcyc Re: TELEGRAF DLA ROWERZYSTOW ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 16:55
          Panie mieszkańcze, rozumiem, pana, tylko są tabliczki, żeby uważać i z drobi
          schodzić, miałem już kilka sytuacji że ludzie zeszli z drobi jak mnie
          zobaczyli, ale i tak krzyczałem uwaga, dla pewności....a jak ktoś lezie pod sam
          rower a ja mam 50 km/h, to dziwne, żebym nie użył mocnijszych słów....a z
          godzinami nic nie wyjdzie....ja raz jeżdzę rano, raz po południu, to nie
          przejdzie....może najlepiej zrobić jakieś węższe pasmo czy jak....nie zrozumcie
          mnie źle, w tym wypadku jestem za jego rozpatrzeniem na korzyść obu stron, ale
          z godzinami to raczej nie przejdzie, chyba, że po jakiejś godz jeżdzić wolno i
          ostrożniej.....
    • Gość: Misiek Re: TELEGRAF DLA ROWERZYSTOW ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 09:42
      Co nowego w tej sprawie?? Macie jakies ustalenia??
      • Gość: speediee Re: TELEGRAF DLA ROWERZYSTOW ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 15:39
        na razie spokoj, halas byl przez tyle ile musialo to byc konieczne teraz
        pozostaly dyplomatyczne rozmowy z nadlesnictwem :) w niedziele w Tokarni
        przedstawiciele naszej grupy spotkaja sie z rzecznikiem nadlesnictwa
        wtedy wszysto sie mam nadzieje wyjasni :)

pozdro
        • Gość: egonzet Re: TELEGRAF DLA ROWERZYSTOW ???? IP: *.easycomm.pl / 212.191.169.* 17.06.05, 12:39
          Witam.
          przeczytalem wszystkie wypowiedzi na tym forum...uff...Kolejny raz przekonalem
          sie ze wiara w narodzie nie ginie!Chlop na zagrodzie rowny wojewodzie.Kiedy
          nasze spoleczenstwo wyleczy sie z koltunstwa i zawisci!!!W tym biednym kraju
          nie bedzie nigdy normalnie jesli rodacy nie stana sie odrobine bardziej
          tolerancyjni.Niektorzy zarzucaja wam ze tor nie byl legalny,ze pewnie
          kradliscie materialy do jego budowy (choc w to watpie bo troszke znam jednego z
          was)itp.A pan ktory wszedl na sciezke rowerowa?To tez jest w pewnym sensie
          zlamanie prawa,przepisow.Tak jakby poszedl na spacer na pas startowy,bo
          czysciutki tam asfalcik,nie ma kamyczkow na ktorych zrobilby sobie auke,szumi
          ladnie trawka,lampki migaja i jest fajniutko.A tu jakis bandyta tnie na niego
          jumbojetem.Ledwo uskoczyl.Tylko pieseczka wraz z kupami wciagnal wentylator
          silnika i zrobil pure!!!Jesli wszyscy beda przestrzegac prawa,przepisow,zalecen
          beda zwracac uwage na znaki ostrzegawcze i pilnowac siebie,rodziny i
          czworonogow nie bedzie problemow.Na temat telegraf.guya nie pisze bo szkoda
          klawiatury!!!A wam kieleccy extremebikerzy zycze odbudowania traski.A czego
          zycze kieleckim i nie tylko swietym krowom lazacym po drozkach rowerowych?
          Zdrowego rozsadku!!!Rozwagi!!!A jesli ich zabraknie dobrego ubezpieczenia!!!
          Pozdrawiam.
    • Gość: wesoła Kasia Re: TELEGRAF DLA ROWERZYSTOW ???? IP: *.intermedia.com.pl 19.06.05, 11:39
      O mój dobry Boże!
      1) Jestem za tym, aby zbudować taką ścieżkę, bo wiem jak wiele dla Was znaczy
      jazda na rowerze... jest to Wasza pasja i popieram, że nie siedzicie przed
      blokiem z butelką piwa. Super! Szacunek dla Was Chłopcy!
      2) Piszecie, że nielegalnie itd... ile rzeczy w tym mieście i kraju dzieje sie
      nielegalnie?! Boze... mordercy chodzą po wolności a każe się babcie, ktore
      siedza na rynku sprzedając kwiatki, które chcą zarobić na chle, no bo tych
      straż miejska się nie boi... a poza tym, czy nawet jeśli Oni by udali się do
      radnych i tym podobnych osób czy uzykaliby chociaż odpowiedź? Napewno nie!
      dlaczego? Bo radni mają ważniejsze sprawy od zapewnienia młodzieży warunków do
      rozwoju... Co komu przeszkadzał ten tor!? Naprawde nie rozumiem, a jeśli już to
      ten kto go rozebrał mógłby pogadać z tymi Chłopakami, napewno by niebyli
      chamscy... zapewniam... z Nimi da sie pogadać nawet na poważne tematy... a
      teraz co? Wakacje i co maja robic? Będą jeździli po poreczach na
      Sienkiewicza... O to Wam chodziło?
      3) Nie wiem... nie lubie byc po czyjejś stronie, a to jest naprawdę trudna
      sprawa... jednak uważam, że Młodzi powinni mieć zapewnione przez miasto
      jakiekoliwek rozrywki! Widzicie.. tu wystarczy kilka belek... Naprawdę...
      4) Nikt nie chciałby zapewne pogadać z tymi Chłopakami, bo przecież się
      zemszczą.. Guzik prawda! Bardzo deneruja mnie takie teskty "ach ta młodzież"
      ten stereotyp złej młodzieży, która siedzi pod blokiem... a co ona ma robić? i
      czy ona jest zła? nie sadzę... Ktoś napisał, sami widzicie jak teraz boli, gdy
      widzi się okopconą klatkę schodową... a czy to robią Ci, którzy jeżdża na
      rowerach?? Jakieś nazywanie ich "Dzicza.." Błagam, po co obrażać się nawzajem??
      5) Ostatni podpunkt wiadomo, że najlepiej jest znaleźć złoty środem, wiadomo,
      że to jest jest proste... ale czy nie warto się postarać? Szanowne władze
      Kielc, apeluje o po prostu spotkanie z "Bikerami"...
      Życzę powodzenia i aby nigdy więcej nie zdarzało się coś podbnego... mam
      nadzieję, że w wakacje będę mogła znowu podziwiać tych Szaleńców;-) Chłopaki
      trzymajcie się nie dajcie się! Trzymam kciuki= )) Szanowne Władze Kielc,
      pomyślcie o swoich dzieciach...
      Pozdrawiam...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka