Dodaj do ulubionych

MPK. Zmiany zasad sprzedaży biletów

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 07:54
Wreszcie MPK przestanie nabijać kasę kierowcom.
Szkoda tylko,że to nie było działanie w obronie pasażerów
tylko wyrok NSA,ale dobrze,że już dotarło.
Dlaczego kierowcy nie mogą sprzedawać biletów cały dzień
bez opłat?Są w Polsce takie miasta w których kupuje się
u kierowcy,a w krajach zachodnich również-Anglia,Niemcy
Obserwuj wątek
    • Gość: żaba Re: MPK. Zmiany zasad sprzedaży biletów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 12:43
      ja sie bardzo ciesze z takiego obrotu sprawy.kierowcy nareszcie nie
      beda ,,dorabiac"na biletach,a ja bede jezdzila za darmo,bo jak lece na 7na
      autobus to nie mam nigdzie po drodze kiosku i zawsze kupuje w autobusie.jesli
      kierowca mi odmowi,to trudno=]
      pozdrawiam;]
      • Gość: gcjghkj Re: MPK. Zmiany zasad sprzedaży biletów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 19:03
        nie ciesz sie bo to ze jedziesz bez biletu to twoj problem a nie kierowcy i to
        ty bedziesz miec ewentualne klopoty ...."bo ten zly pan kierowca nie chcial mi
        sprzedac biletu buuu:("
    • Gość: ck Re: MPK. Zmiany zasad sprzedaży biletów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 13:16
      mysle ze powinni zamontowac w kielcach kilkanascie automatow do spradazy
      biletow ZTM
      • Gość: michal Re: MPK. Zmiany zasad sprzedaży biletów IP: 216.67.139.* 21.06.05, 19:20
        ZTM jest zorganizowane w taki archaiczny sposob, ze automaty sprzedajace bilety
        w autobusach pojawia sie gdzies dopiero za 10 lat...
    • Gość: AUTOBUSOWICZKA paranoja!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 21.06.05, 20:27
      To paranoja, ze w autobusie sie juz biletu nie kupi!!Nie wierze, ze zaczną od
      tej pory punktualnie jezdzic!!W innych krajach - Anglia, Irlandia- bliety się
      przede wszytskim u kierowcy kupuje i nikt nie narzeka. Do tego jeszcze do
      autobusu ma prawo wejsc ustalona ilosc osób i nikt sie nie wpycha, tylko
      grzeczniutko czeka na nastepny kurs.W kolejce!!!!:)))
      • Gość: paranoik Re: paranoja!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 20:46
        ale tu są Kielce, zwykła dziura, ktora tylko dzięki Gierkowi ma tylu mieszkańcow ilu ma i tylu urzedników co myślą jeszcze kategoriami swoich zagród. Kielce są wiejskie i nie ma co ukrywać, że na nowych osiedlach mieszkają sami rdzenni mieszkańcy regionu świętokrzyskiego ale nie Kielc. Mając to na uwadze, wiadomo jest dlaczego z tymi biletami jest jak jest. Jest to tak poteżny i trudny problem dal urzędników kieleckich, którzy nie byli zwyczajni podróżowania pojazdami mechanicznymi ale furmankami.... Tam biletów nie było trza....
        • Gość: Fabio Spokojnie kielecki lokalny nacjonalisto IP: 195.150.76.* 22.06.05, 00:20
          nie obwiniaj ludzi spoza Kielc za to, że nie kupisz sobie biletu w autobusie ani
          za całe zło jakie spotyka Kielce. Po pierwsze, Ci wszyscy którzy przybyli do
          Kielc nie są pacanami. Fakt, że zrzucasz wszystkie niepowodzenia CK-grodu na
          "przybyszów" świadczy o zaściankowści Twojego myślenia. Wiesz czemu wiele osób w
          Polsce nie lubi warszawian?? Dlatego, że jest tam dużo "warszawiaków", czyli
          takich, którzy ledwo co wysiedli na Centralnej i mówią, że to niby są z
          Warszawy, mimo że słoma z butów wystaje a sieczka gęsto z rękawa się sypie.
          Jeśli słyszę opinię wypowiadane w podobnym tonie jak te Twoje, to mam wrażenie,
          że nie jesteś kielczaninem, tylko "kielcokiem", który ledwo co wysiadł na dworcu
          PKS w Kielcach, a już twierdzi, że jest niewiadomo kim. Od paru lat mieszkam w
          Krakowie i nie zauważyłem, aby ktoś na kogoś krzywo lub litościwie patrzył,
          dlatego, że nie mieszka w Kraku tylko poza. Wręcz odwrotnie! Bo 1 ar działki
          budowlanej z "wuzetką" (wiesz co to "wuzetka"?:)) pod Krakowem kosztuje średnio
          7500 złotych i nie każdego stać na to aby tam mieszkać. Przemyśl to sobie.
          • gladiator.ek Re: Spokojnie kielecki lokalny nacjonalisto 24.06.05, 19:28
            fabio, nie denerwuj się , "paranoik" to kolejny nich takiego radomskiego
            psychola Isoxazolidine ,albo któregos z jego troli. To wszystko spowodowane
            jest zazdrością, więc szkoda strzępić się :)
            • Gość: paranoik Re: Spokojnie kielecki lokalny nacjonalisto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 21:52
              Synkowie, a na jakich to osiedlach mieszkacie? Jak sądzę to tam gdzie jeszcze 20 lat temu muchy pasły się na g....wnie krowim...
              Chłop ze wsi wyjdzie ale wieś z chłopa nigdy, ktoś mądry powiedział przed wojną? Dopiero Wasze wnuki będą mogły powiedzieć, że są z Kielc, a wy sobie zajrzyjcie do dowodow waszych rodziców.....
            • Gość: kielcecki Re: Spokojnie kielecki lokalny nacjonalisto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 11:00
              Hehe ciekawe, ze wszystko da sie wytlumaczyc spiskiem radomian. Coz za
              fasynujaca teoria? Gdzie tak ludzie mysla? (w ktorej z podkieleckich wsi)?
      • Gość: ale Re: paranoja!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 20:48
        ale w kielcach komunikacją rządzi niejaki latosinski ze zw. zaw. "S" dlatego
        taki bajzel.
    • Gość: Fabio ZAMONTOWAĆ AUTOMATY BILETOWE I PO BÓLU:) IP: 195.150.76.* 22.06.05, 00:23
      • Gość: paranoik Re: ZAMONTOWAĆ AUTOMATY BILETOWE I PO BÓLU:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 19:11
        Kielce znam od czasów gdy kończyły się na ul. Pocieszka, a przez Starowarszawskie Przedmieście, poprzez ruiny, chodziło się na dworzec z zieloną budką (stąd - pi....dzi jak na dworcu w Kielcach). Dalej były łąki.....
        Niestety, ale wtedy ludzie byli normalniejsi, nie myślący kategoriami, jak teraz - to je moje. Teraz dominuje mentalność chłopska. A wiesz, mój adwersarzu, że Solecki, dyrektor MPK , cytuję za Echem z 24.06.2005: ..."to rolnik pełną gębą, jak na warunki kieleckie".... Mentalności nie zmienisz i dlatego nie ma kasowników....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka