Dodaj do ulubionych

FILM DOKUMENTALNY O KIELCACH

IP: 2.4.STABLE* / 10.140.114.* 14.08.02, 16:00
Realizuje film dokumentalny o Kielcach, zbieram materiały historyczne,
filmowe, fotograficzne, ikonografię oraz osobliwości o naszym mieście.Film
będzie swoistym portretem miasta, będzie emitowany na antenie TV POLONIA
oraz jednego z programów ogólnopolskich TVP. Niestety emisja może się odbyć
tylko na zasadzie przekazania gotowego filmu do telewizji, za który tv nie
zapłaci. Sukcesem jest załatwienie emisji tego filmu na antenie TVP, po
uprzedniej kolaudacji i spełnieniu wymogów filmu dok.
Dlatego szukam sponsorów i ludzi, którzy by wspomogli produkcję i
dofinansowali ją.
Wpłaty proszę kierować na konto PKO BP S.A. I o/Kielce
10202629-776107-270-11 z dopiskiem Kielce-film
Obserwuj wątek
    • kaczusia_ Re: FILM DOKUMENTALNY O KIELCACH 16.08.02, 09:44
      Gość portalu: JN napisał(a):

> Realizuje film dokumentalny o Kielcach, zbieram materiały historyczne,
      > filmowe, fotograficzne, ikonografię oraz osobliwości o naszym mieście.Film
      > będzie swoistym portretem miasta, będzie emitowany na antenie TV POLONIA
      > oraz jednego z programów ogólnopolskich TVP. Niestety emisja może się odbyć
      > tylko na zasadzie przekazania gotowego filmu do telewizji, za który tv nie
      > zapłaci. Sukcesem jest załatwienie emisji tego filmu na antenie TVP, po
      > uprzedniej kolaudacji i spełnieniu wymogów filmu dok.
      > Dlatego szukam sponsorów i ludzi, którzy by wspomogli produkcję i
      > dofinansowali ją.
      > Wpłaty proszę kierować na konto PKO BP S.A. I o/Kielce
      > 10202629-776107-270-11 z dopiskiem Kielce-film

Wszystko pięknie. Co za szczytny cel. Wpłacić kasę na produkcję filmu o
      Kielcach. Tylko, kto ty jesteś. Kryjesz się pod jakimś nickiem i oczekujesz, że
      ktoś Ci wpłaci kasę na podane konto. Śmierdzi mi tu kantem!!!!
      • Gość: Yahagi Re: FILM DOKUMENTALNY O KIELCACH IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.02, 15:25
        Dokładnie to samo miałem napisać... Idea szczytna, ale nie obraź się, nie
        powierzę Ci swoich pieniążków, jeżeli nie będę miał _pewności_, że zostaną one
        w odpowiedni sposób użyte.

• wyrwizab Re: FILM DOKUMENTALNY O KIELCACH 16.08.02, 16:49
          Gość portalu: Yahagi napisał(a):

> Dokładnie to samo miałem napisać... Idea szczytna, ale nie obraź się, nie
          > powierzę Ci swoich pieniążków, jeżeli nie będę miał _pewności_, że zostaną one
          > w odpowiedni sposób użyte.
          >
          Fakt, byloby milo dowiedziec sie tez co w tym filmie mialoby byc ukazane, moze "fabula " nie jest jeszcze dopieta? Mamy przeciez specjalistow od historii Kielc np RZ, ktorzy pewnie (bo nie bede sie za nich wypowiadal) chetnie by pomogli dopracowac szczegoly i zwrocic uwage na co ciekawsze kawalki historii Kielc. Z tego co widze jest jednak chyba na razie sam plan zrobienia filmu. Dziwi mnie takze skierowanie tej prosby o sponsoring do zwyklych ludzi, a wizyta w UM byla? I dala cos? Mamy przeciez chyba nawet caly dzial zajmujacy sie promocja Kielc ("Kocham Kielce" :)) Moze daloby sie tam cos wskurac? W razie czego poparcie takiego wniosku mozemy chyba zorganizowac.
    • Gość: JN Re: FILM DOKUMENTALNY O KIELCACH IP: 2.4.STABLE* / 10.140.114.* 16.08.02, 22:11
      Zauważyłem dużo nieufności co do pomysłu i samej realizacji filmu. Słusznie,
      też bym był podejżliwy. Ale jestem już w zaawansowanym stadium produkcji.
      Co do UM, zarząd nie może, albo przeciąga w czasie podpisanie ze mną umowy na
      wykonanie filmu, nie wiem z jakiego powodu? W ogłoszonych przetargach tylko ja
      spełniałem warunki, dwukrotnie byłem tylko jedyną osobą biorącą udział w
      przetargu, więc przepis o zam. publicnych mówi, że w takiej sytuacji nie można
      rozstrzygnąć wyników przetargu, i w zasadzie powinno się podpisać umowę z
      wolnej stopy. Ale jakoś do tej pory urzednicy nie mogą się zdecydować.Może po
      wakacjach? Nawet gdyby, to i tak budżet będzie większy niż to co może
      zaoferować miasto. Dlatego prośba skierowana do mieszkańców Kielc. Nikt nie
      musi, i nie chcę nikogo zmuszać, to mają być dobrowolne wpłaty.
      Postanowiłem zrealizować film o Kielcach, bo tu mieszkam i tu jest mój dom.
      A kim jestem i czy mam kompetencje proszę się przekonać 22 sierpnia oglądając
      o godz. 22.20 w TVP 1 film pt. "Golgota Jasnogórska Dudy-Gracza" gdzie jestem
      autorem zdjęć.
      • Gość: rz Re: FILM DOKUMENTALNY O KIELCACH IP: *.kielce.uw.gov.pl 21.08.02, 08:46
        hm... napisałem post do tego wątku przedwczoraj, ale jakoś nie dotarł do celu...
        ale w międzyczasie - dzięki artykułowi w Gazecie - dowiedzieliśmy się kim jest
        autor :)
        pomysł jest naprawdę wart zrealizowania! Z mojego punktu widzenia taki film
        powinien uderzyć w schematy myślenia o Kielcach (nie tak dawno w "Milionerach"
        w TVN był zacytowany znany wiersz Witkacego "Do przyjaciół gówniarzy" - zarówno
        uśmiechy H. Urbańskiego jak i komentarze rodziny odpowiadającej na pytanie kto
        to napisał były - że tak powiem - symptomatyczne. A oglądało to sporo osób...)
        i szukać tego co dla ludzi z zewnątrz może być zaskakująco interesujące.
        Do jednego szczerze zachęcam - jeśli film nie dotyczyłby tylko współczesności,
        ale również historii, to nie wyobrażam sobie nie skorzystania z pomocy takich
        osób jak małżeństwo Jan Leszek i Anna Adamczykowie, którzy znają dokładną
        historię każdego miejsca, każdej kamienicy w Kielcach. J.L.A. jest autorem
        świetnych źródłowych książek m.in. o Wzgórzu Zamkowym oraz Rynku i okolicach,
        A.A. jest specjalistką od Kielc w biurze Świętokrzyskiego Konserwatora
        Zabytków. Nie wyorażam sobie również nie skorzystania z pomocy Zbigniewa
        Moskwy, o którym G. Herling-Grudziński powiedział, że inne miasta mogą
        pozazdrościc Kielcom takiego kronikarza. Z.M. długie lata wertował kieleckie
        archiwa w poszukiwaniu anegdot i ciekawostek - efektem tego sa fantastyczne
        książki (m.in. "Kieleckie wąsy cara").
        Kasy raczej nie załatwię, ale szczerze życzę powodzenia!
        pozdrawiam - rz
        • Gość: JN Re: FILM DOKUMENTALNY O KIELCACH IP: 2.4.STABLE* / 10.140.114.* 21.08.02, 21:40
          Dzięki.
    • jjarm Re: FILM DOKUMENTALNY O KIELCACH 22.08.02, 12:54
      Gość portalu: JN napisał(a):
      > Realizuje film dokumentalny o Kielcach, zbieram materiały historyczne,
      > filmowe, fotograficzne, ikonografię oraz osobliwości o naszym mieście.Film
      > będzie swoistym portretem miasta, będzie emitowany na antenie TV POLONIA
      > oraz jednego z programów ogólnopolskich TVP. Niestety emisja może się odbyć
      > tylko na zasadzie przekazania gotowego filmu do telewizji, za który tv nie
      > zapłaci. Sukcesem jest załatwienie emisji tego filmu na antenie TVP, po
      > uprzedniej kolaudacji i spełnieniu wymogów filmu dok.
      > Dlatego szukam sponsorów i ludzi, którzy by wspomogli produkcję i
      > dofinansowali ją.

popieram i szczerze zycze powodzenia!
      niestety nie moge pomoc finansowo, jedyne co moge zaoferowac to wlasna pomoc-
      jesli takowa bedzie przydatna...
      JN napisz do mnie jjarm@gazeta.pl
      • Gość: rz Re: FILM DOKUMENTALNY O KIELCACH IP: *.kielce.uw.gov.pl 22.08.02, 15:06
        jjarm napisał:

> popieram i szczerze zycze powodzenia!
        > niestety nie moge pomoc finansowo, jedyne co moge zaoferowac to wlasna pomoc-
        > jesli takowa bedzie przydatna...

no właśnie - jeśli moja pomoc niefinansowa mogłaby się na coś przydać to też ją
        oferuję:) - kontakt: może być przez Ciebie jjarm?
        pozdr rz
        • jjarm Re: FILM DOKUMENTALNY O KIELCACH 22.08.02, 16:38
          Gość portalu: rz napisał(a):
          > oferuję:) - kontakt: może być przez Ciebie jjarm?
          > pozdr rz

jasne czemu nie ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka