Dodaj do ulubionych

Tp- Niet !!!!!!!!!!!

IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 10.07.01, 16:16
Ogłaszam bojkot 1033.Internauci powstańmy pod jednym
chasłem-Tp-niet.Kto się przyłączy?
Obserwuj wątek
    • Gość: wiktor Re: Tp- Niet !!!!!!!!!!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 10.07.01, 16:45
      Jestem za
    • Gość: Adam Re: Tp- Niet !!!!!!!!!!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 10.07.01, 17:21
      Wiadomość o konkurencji w telekomunikacji przyjąłem euforycznie.W pierwszą
      niedzielę aktywacji prefiksów przypomniałem sobie o kilku znajomych spoza
      miasta. Wybrałem numer pierwszego z nich wykręcając oczywiście 1044 zamiast
      Doroty usłyszałem miły głos automatycznej pani która dość natrętnie powtarzała-
      nie ma takiego numeru.Do tej pory nie udało mi się dodzwonić z 1044.Może na
      naszym forum jest jakiś konfident telekomunikacji, który powie mi co jest
      grane.?
      • Gość: Yahagi Re: Tp- Niet !!!!!!!!!!! IP: *.kielce.tpsa.pl 10.07.01, 21:58
        Gość portalu: Adam napisał(a):

> Wiadomość o konkurencji w telekomunikacji przyjąłem euforycznie.W pierwszą
        > niedzielę aktywacji prefiksów przypomniałem sobie o kilku znajomych spoza
        > miasta. Wybrałem numer pierwszego z nich wykręcając oczywiście 1044 zamiast
        > Doroty usłyszałem miły głos automatycznej pani która dość natrętnie powtarzała-
        >
        > nie ma takiego numeru.Do tej pory nie udało mi się dodzwonić z 1044.Może na
        > naszym forum jest jakiś konfident telekomunikacji, który powie mi co jest
        > grane.?

Jest konfident ....:)) Ze strony TPSA - Kielce z całą pewnością wszystko OK!
        (wiem, bo pracuję i brałem udział w uruchamianiu). Dzowoniłem przez 1044 np. do
        Lublina i było wszystko OK. Problem polega na tym, że NOM nie ma punktów styku z
        siecią TPSA w każdej strefie numeracyjnej. Tak jest np. w Częstochowie, gdzie nie
        mają swoich urządzeń, a najbliższe są w Katowicach. Z Częstochowy więc nie
        wydzwonisz 1044, bo niby z jakiej racji TPSA ma płacić za m/m odcinek
        Częstochowa - Katowice ? (przecież wybierasz 1044, a więc korzystasz z usług NOMU
        na odcinku m/miastowym, a nie TPSA). Jak postawią swoje urządzenia wszędzie gdzie
        trzeba, to wszędzie się po 1044 dodzwonisz...

• Gość: Kaczusia Re: Tp- Niet !!!!!!!!!!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 11.07.01, 11:11
          Gość portalu: Yahagi napisał(a):

> Gość portalu: Adam napisał(a):
          >
          > > Wiadomość o konkurencji w telekomunikacji przyjąłem euforycznie.W pierwszą
          >
          > > niedzielę aktywacji prefiksów przypomniałem sobie o kilku znajomych spoza
          > > miasta. Wybrałem numer pierwszego z nich wykręcając oczywiście 1044 zamias
          > t
          > > Doroty usłyszałem miły głos automatycznej pani która dość natrętnie powtar
          > zała-
          > >
          > > nie ma takiego numeru.Do tej pory nie udało mi się dodzwonić z 1044.Może n
          > a
          > > naszym forum jest jakiś konfident telekomunikacji, który powie mi co jest
          > > grane.?
          >
          > Jest konfident ....:)) Ze strony TPSA - Kielce z całą pewnością wszystko OK!
          > (wiem, bo pracuję i brałem udział w uruchamianiu). Dzowoniłem przez 1044 np. do
          >
          > Lublina i było wszystko OK. Problem polega na tym, że NOM nie ma punktów styku
          > z
          > siecią TPSA w każdej strefie numeracyjnej. Tak jest np. w Częstochowie, gdzie n
          > ie
          > mają swoich urządzeń, a najbliższe są w Katowicach. Z Częstochowy więc nie
          > wydzwonisz 1044, bo niby z jakiej racji TPSA ma płacić za m/m odcinek
          > Częstochowa - Katowice ? (przecież wybierasz 1044, a więc korzystasz z usług NO
          > MU
          > na odcinku m/miastowym, a nie TPSA). Jak postawią swoje urządzenia wszędzie gdz
          > ie
          > trzeba, to wszędzie się po 1044 dodzwonisz...

Tak oczywiście wszyscy winni tylko nie TP S.A. Mi wiadomo, że niestety NOM jak i
          pozostali prywatni operatorzy muszą korzystać z łączy TP SA, które niestety jakoś
          tak dziwnym trafem mają małą przepustowość.
          • Gość: Yahagi Re: Tp- Niet !!!!!!!!!!! IP: *.kielce.tpsa.pl 13.07.01, 15:42
            >
            > Tak oczywiście wszyscy winni tylko nie TP S.A. Mi wiadomo, że niestety NOM jak
            > i
            > pozostali prywatni operatorzy muszą korzystać z łączy TP SA, które niestety jak
            > oś
            > tak dziwnym trafem mają małą przepustowość.

Jeja..... to chyba trochę nie tak .... gdyby teraz wchodził na rynek kolejny
            operator sieci komórkowych no to chyba jasne byłoby że musałby włożyć kasę rzędu
            kiklkuset mln. zł. Rekalmy, promocje BTSy.... to wszystko kosztuje.
            Jeżeli nie dysponuje taka kasą, to niech nawet nie próbuje wejść na rynek; bo się
            utopi...
            Przepustowość łączy TPSA jest ogromna... ( nie wiem kto zmusza innych operatorów
            do krzystania z łączy TPSA.. przecież są: ERA GSM, PLUS GSM, ... i inni
            lokalni ... może u nich jest taniej ...??? ) problem polega tylko na tym, że za
            te łącza trzeba płacić. Podobnie jak za reklamy, promocje, marketing.. itd. Chyba
            że ktoś poda choć jeden racjonalny argument na to, że TPSA powinna udostępniać
            swoje łącza za darmochę.....Nie mam pojęcia jaką kasą dysponuje NOM, ale jedno
            jest bezdyskusyjne : promować, to się oni nie promują.
            No i tu powołam się na wypowiedź rzecznika NOMu którą widziałem/słyszałem w
            wiadomościach na POLSACIE. Powiedział mn/wc coś takiego: O NOMie wystarczająco
            głośno jest w mediach ze względu na oskarżenia TPSA o praktyki monopolistyczne. O
            NOMie mówi się w tak wiele, że reklama jest zbędna.
            ... No ... chyba że jestem w błędzie i ktoś widział jakąś reklamę NOMu ...??

Rozumiem, że dla abonenta monopol jednej firmy na rynku nie jest najlepszą
            sytuacją. Nie widzę jednak najmniejszego powodu żeby TPSA oddawała za darmo
            klientów. Pamiętacie jak było z telewizją publiczną ? Jak POLSAT krok za krokiem
            zdobywał klientów ? A czym zdobywał ? Atakcyjnymi filmami (za które musiał słono
            płacić), darmową emisją (nie ma abonamentu) ... itd. POLSAT nie płakał, że nie ma
            nadajników, kadry... i nie wiem czego; że TVP stosuje nieuczciwą konkurencję.
            Sukcesywnie walczył o rynek. I skończyło się z korzyścią dla wszystkich
            telewidzów. Ale za to wziął się ktoś, kto miał kasę .. i robił to z głową.. nie
            bazował na niechęci do monopolisty medialnego jakim była TVP. A - z mojej
            przynajmniej strony - wygląda na to, że NOM coś takiego uskutecznia.

Pozdrawiam
    • Gość: Nosowska Re: Tp- Niet !!!!!!!!!!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 10.07.01, 17:22
      Fuck off- nienawidzę was.
    • Gość: Żułwik Re: Tp- Niet !!!!!!!!!!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 10.07.01, 17:27
      Tp sa panuje- NOM nie ma szans.Wczesniej czy pózniej splajtuje.
      • Gość: ZEN Re: Tp- Niet !!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.01, 11:49
        Gość portalu: Żułwik napisał(a):

> Tp sa panuje- NOM nie ma szans.Wczesniej czy pózniej
        splajtuje.

jesteś grecki czy błotny - nie zapeszaj, na uruchomienie
        czekają w kolejce następni operatorzy

Pozdr.ZEN
    • Gość: Paul Re: Tp- Niet !!!!!!!!!!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 11.07.01, 18:30
      Łatwo powiedzieć. Możemy ją przeklinać ale i tak jestesmy zmuszeni z
      korzystania z jej usług. Mianowicie połaczenia lokalne W Kielcach długo czekać
      na konkurenta w tym sektorze. Netia po kłopotach z naszym monopolistą nie
      rozwija sieci inwestycyjnej. Natomiast jeżeli chodzi o internet to wiadomo-
      modem ,czy sztywniak zawsze mamy przyjemnośćz Tp sa.
    • Gość: Piotrek Re: Tp- Niet !!!!!!!!!!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 13.07.01, 14:19
      Zostawmy w spokoju tą naszą biedna telekomunikację. W końcu w Warszawie nie
      mogą przeprowadzić się biedacy do swojego wieżowca stojącego na cudzym
      gruncie.Starczy im juz kłopotów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka