Dodaj do ulubionych

Prywatyzacja MPK coraz bliżej

IP: 149.156.124.* 15.11.05, 20:27
Jeżeli chcecie narażać miasto na dodatkowe koszty to tak, sprzedajcie MPK, a
po 5 latach wszystkie pieniądze, które uzyskacie ze sprzedaży dacie na wyższe
ceny wozokilometrów poprzez dofinansowywanie działalności ZTM. No i ot tak
zrobicie genialny interes i staniecie się pośmiewiskiem Polski.
Obserwuj wątek
    • Gość: CK Re: Prywatyzacja MPK coraz bliżej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 21:30
      Wg mnie powinni zrobić tak jak w Wawie: jeden duży przewoźnik (MPK) i np 2
      ajentów jeżdżących na zlecenie ZTM (z wymogiem niskopodłogowego taboru). MPK
      powinno zostać miejskie.
      • Gość: michał Re: Prywatyzacja MPK coraz bliżej IP: 149.156.124.* 15.11.05, 22:03
        No i o to chodzi, ten model jest chyba bliski ideałowi - niech ktoś poda jakieś
        maile do jakiś naszych decydentów, żeby napisać im o tym. Jakoś próbowałem, ale
        bez skutku - albo nie używają skrzynek mailowych, albo udają głuchych.
        • Gość: CK Re: Prywatyzacja MPK coraz bliżej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 22:08
          www.ztm.kielce.pl
          tam jest formularz pytania i odpowiedzi, a jak nie to mejl też tam jest podany
          www.um.kielce.pl
          tam też chyba jakiegoś mejla mają
          • Gość: michał Re: Prywatyzacja MPK coraz bliżej IP: 149.156.124.* 15.11.05, 23:24
            Niestety ZTM już od dawna nie odpowiada na moje pytania dotyczące różnych spraw
            - chyba chopaki nie znają odpowiedzi, albo nie wiem co... dlatego dałem im
            spokój. Wiem, że do kogoś na w UM też pisałem, ale nie odbiło się to echem.
            • Gość: CK Re: Prywatyzacja MPK coraz bliżej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 23:33
              Ja też pisałem z podobym skutkiem. Próbujmy jednak dalej. Jak zobaczą, że jest
              nas dużo to może w końcu coś pójdzie w dobrym kierunku.
    • Gość: olo Re: Prywatyzacja MPK coraz bliżej IP: 82.139.11.* 15.11.05, 22:18
      Istnieje takie zjawisko jak PRZETARG!!
      Jak ktoś przegnie, a np. z Radomia! MZT da cenę o połowę niższą to właściciel
      nawet z HONO LULU padnie!!!
    • Gość: attac Przeciwko prywatyzacji służb publicznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 11:56
      Rezolucja z Liege: attac.org.pl/?lg=pl&kat=2&dzial=115&typ=1
    • Gość: michał Re: Prywatyzacja MPK coraz bliżej IP: 149.156.124.* 17.11.05, 18:08
      Widzicie co się dzieje z Targami Kielce??? To samo będzie gdzieś 4 lata po
      prywatyzacji MPK - same konflikty, a uprzywilejowany będzie dyktował warunki.
      ...eh, mądry Polak po szkodzie.
    • Gość: trurl Prywatyzacja MPK = busiarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 18:21
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka