Gość: wilga IP: 193.111.22.* 05.12.03, 14:23 mój wynik badać w fazie lutealnej progesteronu to 8,49 - czy nie za mały - czy ktoś wie czy była owulacja przy tak małym wyniku? Jaka jest dobra, żeby zajść w ciążę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
buba1 Re: progesteron 05.12.03, 16:12 Z tego co się orientuję to jest zbyt niski poziom by świadczył o przebytej owulacji, mnie mowiono że powinien byc wyższy od 20, ale najlepiej poradź się lekarza. Moze odezwą się bardziej zorientowane dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kathrin78 Re: progesteron IP: *.dip.t-dialin.net 05.12.03, 16:17 7 dni po owulacji powinno być więcej niż 15 ng/ml. Choć wszystko zależy od przyjętych norm. Odpowiedz Link Zgłoś
femalespirit Re: progesteron 05.12.03, 17:52 Teoretycznie powinno byc 15. Ale ja, w poniedzialek, bedac juz w ciazy mialam niecale 7! Jak widac, natura nie jest taka prosta. Oczywiscie biore Duphaston teraz i Ty tez sie stosuj do polecen lekarza, ale jak widac, niski poziom progesteronu nie zawsze dowodzi braku owulacji. Odpowiedz Link Zgłoś