Gość: b@rtek
IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
23.12.05, 00:38
Panie Słoń!
System GPS jest potrzebny, ponieważ Pańscy kierowcy niedostosowują się do rozkładu jazdy. Opowiada pan bzdury, że są punktualni. Pan ma samochód, a autobusem to Pan chyba ostatnio jechał, żeby sprawdzić jak się jeździ nowym MANem i to nie na linii tylko na przejażdżce, więc co Pan będzie mydlił oczy. Jeżdżę prawie codziennie autobusami ZTM (MPK to tylko przewoźnik) i wiem, że podjeżdża na przystanek 3-5 minut przed czasem! ZTM toleruje max 2 minuty. Jeżeli dobiegam do autobusu jadącego przed czasem i widzę, że kierowca złośliwie zamyka mi drzwi przed nosem to... nie napiszę tego, ale brak mi słów. ZTM powinien odebrać koncesję MPK lub inaczej ukarać. Po prostu MPK nie jest świętą krową i też powinno się dostosować do pewnych zasad. Następny przetarg powinien być rozpisany na wzór warszawski: większość brygad pod MPK, 2 x 30 brygad niskopodłogowych dla prywatnych przewoźników. Jeżeli chodzi o nowe kasowniki, to mam nadzieję, że zostaną wymienione wszystkie i zostaną zamontowane również z przodu, bo tędy też się wsiada i trudno się dostać do tyłu. Powinny to być kasowniki takie jak w Warszawie (Karta Miejska, bilet na pasku magnetycznym, bo tylko wtedy ma sens ta wymiana. Po prostu za parę lat trzeba byłoby powtórnej wymiany. Mam nadzieję, że nie będzie takich problemów jak z GPS i nie będziecie się chciali wymigać z tego. Tablice diodowe powinniście kupić do tych MANów, autobusów z uszkodzonymi tablicami i do autobusów, które ostatnio przeszły lub przejdą w przyszłości Naprawę Główną. Mam nadzieję, że doczekam się w końcu przegubowych niskopodłogowców, ponieważ obecne są zbyt małe na takie linie jak: 2, 46, 34, 35, 30, itd. Mam nadzieję, że ktoś kompetentny to przeczyta i weźmie to sobie do serca.