Dodaj do ulubionych

Kieleckie autobusy na razie bez systemu GPS

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 00:38
Panie Słoń!
System GPS jest potrzebny, ponieważ Pańscy kierowcy niedostosowują się do rozkładu jazdy. Opowiada pan bzdury, że są punktualni. Pan ma samochód, a autobusem to Pan chyba ostatnio jechał, żeby sprawdzić jak się jeździ nowym MANem i to nie na linii tylko na przejażdżce, więc co Pan będzie mydlił oczy. Jeżdżę prawie codziennie autobusami ZTM (MPK to tylko przewoźnik) i wiem, że podjeżdża na przystanek 3-5 minut przed czasem! ZTM toleruje max 2 minuty. Jeżeli dobiegam do autobusu jadącego przed czasem i widzę, że kierowca złośliwie zamyka mi drzwi przed nosem to... nie napiszę tego, ale brak mi słów. ZTM powinien odebrać koncesję MPK lub inaczej ukarać. Po prostu MPK nie jest świętą krową i też powinno się dostosować do pewnych zasad. Następny przetarg powinien być rozpisany na wzór warszawski: większość brygad pod MPK, 2 x 30 brygad niskopodłogowych dla prywatnych przewoźników. Jeżeli chodzi o nowe kasowniki, to mam nadzieję, że zostaną wymienione wszystkie i zostaną zamontowane również z przodu, bo tędy też się wsiada i trudno się dostać do tyłu. Powinny to być kasowniki takie jak w Warszawie (Karta Miejska, bilet na pasku magnetycznym, bo tylko wtedy ma sens ta wymiana. Po prostu za parę lat trzeba byłoby powtórnej wymiany. Mam nadzieję, że nie będzie takich problemów jak z GPS i nie będziecie się chciali wymigać z tego. Tablice diodowe powinniście kupić do tych MANów, autobusów z uszkodzonymi tablicami i do autobusów, które ostatnio przeszły lub przejdą w przyszłości Naprawę Główną. Mam nadzieję, że doczekam się w końcu przegubowych niskopodłogowców, ponieważ obecne są zbyt małe na takie linie jak: 2, 46, 34, 35, 30, itd. Mam nadzieję, że ktoś kompetentny to przeczyta i weźmie to sobie do serca.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Kieleckie autobusy na razie bez systemu GPS IP: 193.25.222.* 23.12.05, 08:26
      Popieram, są niepunktualni i do tego chamscy !!
      • marcmal Re: Kieleckie autobusy na razie bez systemu GPS 23.12.05, 09:23
        Na ten temat już tyle napisano na tym forum, że szkoda gadać.
        A jak jest każdy widzi.
        po pierwsze ze względów estetycznych należy ujednolić kolorystykę, przynajmniej
        MANÓW i od nich zacząć ze świetlnymi tablicami kierunkowymi czy jakoś tak.
        GPS w naszym stanie to trochę jak lusterka elektryczne z najnowszego i
        najdroższego mercedesa w trabancie :)
    • Gość: BartoZ punktualne autobusy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 09:57
      mówienie o punktualnym kursowaniu autbusów jest po prostu świątecznym żartem.
      wystarczy poobserwować kursowanie 9 i 32 w kierunku miasta. mieszkam na herbach
      i niemal codziennnie jeżdżę tymi autobusami. w niedzielę przyjeżdżają nawet
      12-15 wcześniej, niż powinny być. i to jest ta punktualność?? gratuluję poczucia
      humoru.
      • marcmal Re: punktualne autobusy??? 23.12.05, 10:06
        Herby to osobny temat, 6, 9, 17, 32, 36, 37, 40, 44 - a jak się wpadnie w
        dziurę czasową, to nawet przez dwie godziny nic nie ma. A potem się dziwią, że
        busiarstwo odbiera klientów :(
      • Gość: x Re: punktualne autobusy??? IP: *.devs.futuro.pl 23.12.05, 16:56
        Z 9 to sie dziwie ale 32 to normalka. Bo to autobus do najgorszej wiochy w
        polsce - do SAMSONOWA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! niech te chamy wiejskie z samsonowa
        dojezdzaja traktorami albo chodza z buta a najlepiej zeby wogole do kielc sie
        nie dostawali!!! Samsonowicze to FRAJERZY i bydlęta!!! tam nie powiniej jezdzic
        zaden autobus!!! a kurs 32 powinien sie konczyc na herbach, albo dalej skrecac
        w kierunku ślichowic
        • Gość: xtrmntr A ty skad jestes chamie? IP: *.cable.mindspring.com 23.12.05, 17:29
          Bo mam nadzieje ze nie z Kielc! Pewnie twoi rodzice to kielczanie z dziada
          pradziada:>
        • Gość: DAYTEK Re: punktualne autobusy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.05, 01:38
          A TY ŻEŚ SKOND SIE URWOŁ KIELCZANINIE MOŻE Z TYCH HERBÓW COSOM NA KUNCU SWIATA:)
    • Gość: ss ZERWAĆ UMOW E !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 10:25
      nie wywiazali sie to zerwac umowe proste.. place duzo za bilety i jezdze zimnymi
      zlomami w dodatku brudnymi, gdzie sie nie oprzesz to zaraz brudny jestes !! I
      niech słon nie opowiada bzdur ze jezdza punktualnie bo go zabiore kiedys ze soba
      na przystanek i zobaczymy czy przejedzie punktulanie. Daleko szukac nie tzreba
      bo jak zwykle 2ka przyjechala 3 min za wczesnie i mi spi,,
    • Gość: megadeth Re: Kieleckie autobusy na razie bez systemu GPS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 10:43
      Gość portalu: b@rtek napisał(a):

> Panie Słoń!
      > System GPS jest potrzebny, ponieważ Pańscy kierowcy niedostosowują się do rozkł
      > adu jazdy. Opowiada pan bzdury, że są punktualni. Pan ma samochód, a autobusem
      > to Pan chyba ostatnio jechał, żeby sprawdzić jak się jeździ nowym MANem i to ni
      > e na linii tylko na przejażdżce, więc co Pan będzie mydlił oczy. Jeżdżę prawie
      > codziennie autobusami ZTM (MPK to tylko przewoźnik) i wiem, że podjeżdża na prz
      > ystanek 3-5 minut przed czasem! ZTM toleruje max 2 minuty. Jeżeli dobiegam do a

Coś takiego jak jazda przed czasem powinno być karane - przecie zegary są w
      kasowniku przynajmniej. Trzeba wydrukować grafiki tras i dać kierowcom - i wtedy
      nie potrzeba GPS... Znając naszych to zasłonią antenę i szukaj wiatru, tj
      autobusu w polu ;)
    • Gość: megadeth panie Sosnowski ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 10:51
      >Zarząd Transportu Miejskiego nie zadecydował jeszcze co zrobi jeśli MPK nie
      >zainstaluje systemu nawigacji satelitarnej. - Grudzień jeszcze się nie
      skończył. >Teoretycznie władze MPK mają jeszcze czas. Wysłałem w tej sprawie
      pismo do prezesa >Słonia, aby określił, czy zostanie on wprowadzony czy też nie.
      Na razie czekam na >odpowiedź - stwierdził dyplomatycznie Marian Sosnowski,
      dyrektor ZTM.

panie ZTM Sosnowski - zamiast wymagać od przewożnika głupot to popraw rozkład
      jazdy - ZTM miało poprawić rozkłady, usunąć stada autobusów, dopasować godziny
      kursów... i co ? 7-latek by to ułożył dobrze... a na kursy jadące przed czasem
      są kary - wystarczy, że pan kierowca "rajdowiec" nie dostanie premii za 1 raz, a
      za drugi 1/3 pensji to na następny raz będzie jechał tak, aby nie być nawet 10
      sekund za wcześnie... GPS jest potrzebny tak jak muszka do płaszcza !
      • Gość: PruSS88CK PARANOJA !!! SZOK !!! SKANDAL !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 12:05
        Kierowcy nie wiedzą do czego słyży rozkład jazdy, proszę im to wreszcie
        uświadomić.Dlaczego nikt nie sprawdza tego jak oni sobie jeżdżą?!?. Mają
        głeboko w d..ie to czy ktoś jeździ z przesiadkami i czy zdąża na ten autobus na
        który powinien. To jest poprostu nie do opowiedzenia jak się gotuje człowiek od
        środka jak przyszedł 2 min przed czasem na przystanek i czeka 20 min na
        nastepny autobus, bo ten na który przyszedł odjechał 5 min przed czasem. Tak
        jest co dzień. Wczoraj miałem taką sytuację. Wracając z pracy przyszedłem na
        przystanek 34 koło bazar. Byłem na nim o 16:49 miało być o 16:51 niestety,nie
        było. A od pętli są zaledwie 3 przystanki!!! O 17:02 wogóle nie przyjechał, a
        następny zamiast byc o 17:12 był dopiero o 17:18. LUDZIE PARANOJA!!! Myslałem o
        wystosowaniu jakiejś petycji, ale nie wiem czy to coś da. Poprostu przestałem
        kasować bilety, za takie coś nie będę płacił. Jak klient płaci to wymaga, a tu
        nie ma od kogo wymagać!!! I taki jegomość potrafi powiedzieć, że nie ma
        problemów z punktualnością autobusów. Szooookkk!
        • Gość: 3423 Re: PARANOJA !!! SZOK !!! SKANDAL !!! IP: *.devs.futuro.pl 23.12.05, 17:00
          koło bazarów a nie bazaR!!!
    • Gość: b@rtek Re: Kieleckie autobusy na razie bez systemu GPS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 13:17
      Po prostu, gdyby kierowcy jeździli zgodnie z rozkładem, to żaden GPS nie byłby potrzebny. Jeżeli jednak ci idioci jeżdżą jak chcą, to GPS jest konieczny! Jak się cieszyłem z tego GPSu, że będzie, jednak przedwcześnie. Jeżeli Słoń myśli, że wszyscy jeżdżą zgodnie z rozkładem, to chyba za każdautobus pojedzie przed czasem , bedę pisał skargi. To będzie chyba codziennie, bo prawie codziennie mi jakiś autobus spie.., a jestem na przystanku ok 2 min przed czasem. Do tego to chamidło, widząc, że dobiegam do autobusu, zamyka mi drzwi przed nosem.
    • Gość: Kubio Re: Kieleckie autobusy na razie bez systemu GPS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 14:08
      Co do 9 czy 32 o czym tu mowic skoro jeszcze 2 lata temu taka ,,9'' czy ,,32''
      w dni powszednie mialy po 31 kursow, potem 25, a teraz maja 13! Przez Herby
      przejezdza 9 miejskich linii ale tego chyba nie czuc...
      Kielckie MPK chyba czeka na zbawienie z tymi GPS, numeracja linii i nowymi
      autobusami, niestety cuda zadarzaja sie rzadko...
      • Gość: x Re: Kieleckie autobusy na razie bez systemu GPS IP: *.devs.futuro.pl 23.12.05, 17:01
        Z 9 to sie dziwie ale 32 to normalka. Bo to autobus do najgorszej wiochy w
        polsce - do SAMSONOWA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! niech te chamy wiejskie z samsonowa
        dojezdzaja traktorami albo chodza z buta a najlepiej zeby wogole do kielc sie
        nie dostawali!!! Samsonowicze to FRAJERZY i bydlęta!!! tam nie powiniej jezdzic
        zaden autobus!!! a kurs 32 powinien sie konczyc na herbach, albo dalej skrecac
        w kierunku ślichowic
    • Gość: xtrmntr Niepotrzebne sa przegubowce... IP: *.cable.mindspring.com 23.12.05, 17:28
      ...tylko dopasowany rozklad jazdy - jka jest szczyt to i przegubowe sa zapchane
      a jezdza co 10 min. zamiast co 5 a jak nikt nie jezdzi (10-15sta i 18sta-polnoc
      mniej wiecej) to nie tylko przegubowce ale nawet dwuosiowe sa puste. Wiec o czym
      rozmowa?
    • Gość: michał Re: Kieleckie autobusy na razie bez systemu GPS IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 22.01.06, 13:38
      GPS od początku był fikcją, tylko po to, żeby być na 100% pewnym, że nikt poza
      MPK nie przystąpi do przetargu na obsługę wsztstkich linii.
      Jeżeli łudzisz się, że ZTM zorganizuje przetarg na wzór warszawski, to niestety,
      ale tak nie będzie... już zostało powiedziane, że jak sprywatyzują MPK, to
      zorganizują przetarg na obsługę linii na 8 lat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      ...i wtedy rola ZTM ograniczy się do dystrybucji biletów, hehe... i do niczego
      więcej,
      Bilety elektroniczne to może za 20 lat wprowadzą, jak zostaną wprowadzone w
      Starachowicach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka