Gość: lola IP: 82.139.11.* 23.01.06, 23:10 faktycznie jest co oglądać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: antoni Re: PiS przygotowuje się do wyborów IP: 195.116.211.* 23.01.06, 23:39 jest co ogladac i sluchac jak bulgocze megagwiazda ( mania wielkosci to tez cos - wszyscy inni to przy niej tacy maluccy )... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: PiS przygotowuje się do wyborów IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 24.01.06, 00:52 I znowu ciemnota bedzie głosować na gościa tylko dlatego , ze go mogła na żywo zobaczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xtrmntr No pewnie ze jest! IP: *.cable.mindspring.com 24.01.06, 01:26 Mozna zobaczyc pierwowzor Orkow z Wladcy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berta Re: PiS przygotowuje się do wyborów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 05:52 Horrory tez ludzie lubia ogladac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gargamel Re: PiS przygotowuje się do wyborów IP: 81.6.130.* 24.01.06, 06:45 Kiedyś ludzie masowo chodzili do lunaparków /potem cyrków/ aby móc "napatrzeć się" na wszelkiego rodzaju DZIWADŁA typu: wielkoludy, karły, kobieta z brodą, facet z biustem, rodzeństwo syjamskie itp. Masowy udział Scyzoryków Świetokrzy- skich w spotkaniach z Posłem i Gwiazdą "Pisuaru" Przemkiem Gosiewskim - jest na to dowodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biskup Re: PiS przygotowuje się do wyborów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.06, 08:22 jak mozna tak okłamywac wyborców i mówic mój region , nasze województwo , moje Kielce ??? Przeciez pan , którego ktos porównał do pokemona jest spadachronem skierowanym na placówke przez kwa kwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot czerwony, czy niebieski ale pożyteczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 08:44 Co by nie powiedzieć o urodzie i sposobie wysławiania się Gosiewskiego, to jest on dobrym posłem. Angażuje się w Targi, w służbę zdrowia, uniwersytet i w większość kieleckich problemów. Chciałoby się, zeby Stępień choć w 10% był tak przydatny Kielcom jak Gosiewski. No ale wiadomo, że bolszewiccy dygnitarze najpierw muszą zająć się sobą i swoimi rozgrywkami partyjnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biskup Re: czerwony, czy niebieski ale pożyteczny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.06, 09:11 tak anagzuje gadaniem gadaniem i robieniem szumu a jak emocje opadaja znika po cichu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: czerwony, czy niebieski ale pożyteczny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.06, 09:13 Może więcej precyzji w wypowiedziach. Bolszewicy to byli w Rosji. A czym sie teraz PiS zajmuje jak nie sobą? Narazie tylko czystki na stanowiskach, a jedyny "sukces" to becikowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: czerwony, czy niebieski ale pożyteczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 09:53 Ja o pośle Gosiewskim, ty o całym PISie - "Może więcej precyzji w wypowiedziach"? > Bolszewicy to byli w Rosji. ...ale szybko trafili do Polski wspierani bagnetami niezwyciężonej Armii Czerwonej. Tak szybko zmieniali nazwy (PPR, PZPR, SLD), że każdy miał prawo się pogubić. A ponieważ "Partia ta sama ale nie taka sama", jak raczył zauważyć tow. Kwaśniewski, więc mniejsza o nazwę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: czerwony, czy niebieski ale pożyteczny IP: 193.24.201.* 24.01.06, 11:13 Jezeli chcesz tylko o posle Gosiewskim to może zacznij wypowiedź od komentarza dot. ubiegłotygodniowego spotkania Gosiewskiego i Rokity bodajże w TVN. Wyszedł "nasz poseł" tak fatalnie, że o mało sie nie rozpłakał. Rokita oficjalnie zarzucił mu kłamstwo i manipulowanie datami (dot. budżetu) a nasz poseł udawał greka i coś tam blekotał. Nie lubie za bardzo Rokity ale pokazał facet klasę a nasz kielecko-nadmorski Poseł Gosiewski wyszedł dalikatnie mówiąc cieniutko i żałośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: czerwony, czy niebieski ale pożyteczny IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.06, 11:23 czy nieporadność polemiczna Gosiewskiego ma związek na przykład z tym, że Poseł zaangażował się mocno po stronie Kielc w sporze o Targi? Nie ma. Jeśli wygramy Targi dla Kielc, to właśnie w dużej mierze dzięki Gosiewskiemu, a nie temu Ciamajdzie - czerwonemu posłowi. Wszystko mi jedno skąd jest Gosiewski. Ostatnim tak wiele znaczącym dla Kielc posłem był Długosz. I chwała im obydwu za to, co zrobili dla miasta i regionu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: czerwony, czy niebieski ale pożyteczny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.06, 12:06 no i to jest pewien kłopot w ocenie posła - bo poseł jest na sejm. To że jest on związany lub tzw "związan" z jakis obszarem terytorialnym to jest pokłosi historii demokracji - wręcz spadek po czasach feudaklnych - sprzecznosc polega na tym ,że poseł ma sie głównie zajmowac sprawami Państwa jako całości a nie jakis swoim regionem - bo tu juz wszyscy bedą wszystkim wszystko obiecywać. Od regionów są radni - i na tym szczeblu większość spraw powinna byc zakończona - tylko oczywiście prosze zajuważyć - co ci radni - w takiej strukturze podziału pieni edzy moga zrobić - Poseł zajmujący sie ważnymi dla jakiegość mniejszego czy wiekszego regionu - często to sa duperele mozliwe i konieczne na etapie samorządu a Poseł ma się zajmować sprawami Państwa. Jak nnie to będą jeżdzić w koło i wszystkim wszystko obiecywać - problem polega na tym żeby asystent sie nie pomyłił - i np na zebraniu działkowiczów nie rozpoczął tematu Karty Nauczyciela a na spotkaniu z nauczycielami nie podjął z progu tematu szkodliwości marchewki al np sporowych ambicji miasta Kielc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Jaki Ty zz Wioesiu jesteś przebiegle pojętny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 12:51 A jeszcze tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=29604101&a=29615011 pisałeś tak: „Opanuj sie dziewczyno! Każdy ma prawo glosowac na kogo chce> I nie nazywaj nikogo szumowiną bo to może odbic sie rykoszetem. LPR nie ma monopolu na patriotyzm. Wybieranie kogos spoza regionu jest nieporozumieniem. Powinno sie poprawic ordynacje wyborczą. LPR ma wizje Polski zaściankowej, a jej metody to bicie i ublizanie każdemu kto sie odważy mieć inne poglądy. Czy nie dostrzegasz w tym elementów totalitaryzmu?” Jak widać nauka nie poszła w las :) Ale wytłumacz coś innego. Piszesz: „To że jest on związany lub tzw "związan" z jakis obszarem terytorialnym to jest pokłosi historii demokracji - wręcz spadek po czasach feudaklnych” Opowiedz o tym pokłosiu demokracji zz, a wreęcz spadku czasów feudalnych :)))) P.S. I nie sil się na zaprzeczanie, że jesteś Wiesiem :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Jaki Ty zz Wioesiu jesteś przebiegle pojętny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.06, 13:13 Szanowna Babetko jeżeli pisałem to tylko chyba co oznacza że może ale nie napewno. Po prostu wątpię. Czasem prowokuję - co mnie bawi. Są to jak widzisz bezkrwawe zabawy - ale wierzysz lub nie - pisząc to pomyślałem że sie wreszcie na forum zgłosisz- bo twoja obecność rzeczywiście całe towarzystwo ożywia - ja raczej przynudzam i mam tedencję do rozwlekania. Z tym wiesiem to oczywiście że będę mówił że nie jestem ja. Chichot już zadał sobie trud aby mi wykazać że zmieniałem niki - do czego sie pokornie przyznałem - i pokornie równiez mówię że od nie robie. Ale jak sie znowu bedą się podszywać pod moje błędy ortograficzne to znowu mnie do tego przymuszą. Z tym pokłosiem feudalnym w postaci powiązania terytorialnego posła do ziemi - jak chłopa do pola to jest oczywista sprawa i dosc dobrze znana. Literatury jest co niemara - ostatnio z bardzo dostepnych rzeczy gdzie jest to dośc dobrze wyjaśnione z wielu punktów widzenia czytałem o tym w wielokrotnie wznawianej- i uzupełnianej/ autor w kazdym wydaniu dodaje b. wazne rozdziały/ książce "Trzecia fala" - wydawnictwo PIW w serii plus/minus nieskończoność. Można sie spierać co do futuriologii autora ale cześć książki poświęcona diagnozie zmian cywilizacyjnych jest dla mie przynajmniej bardzo dobra. Mówiąć serio - zaszufladkować to ja sie nie dam - spokojna głowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Jaki Ty zz Wiesiu jesteś przebiegle pojętny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 13:18 Wiesiu zz to miłe, że zmieniłeś poglądy. Ale bełkot wydobywasz z sibie nadal :) Ale prosiłam o wytłumaczenie tego: „To że jest on związany lub tzw "związan" z jakis obszarem terytorialnym to jest pokłosi historii demokracji - wręcz spadek po czasach feudaklnych” Dasz radę? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Jaki Ty zz Wiesiu jesteś przebiegle pojętny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.06, 13:22 tak jak mówiłem może to nie jest az bełkot ale sie rozwlekam - a temat przyblize - tylko ze jest pora obiadowa - a tego mi nie wybaczą. Pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Jaki Ty zz Wiesiu jesteś przebiegle pojętny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 13:26 Cały czas chodzi o to: „To że jest on związany lub tzw "związan" z jakis obszarem terytorialnym to jest pokłosi historii demokracji - wręcz spadek po czasach feudaklnych” Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Jaki Ty zz Wiesiu jesteś przebiegle pojętny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 02:43 Oczywiscie w odpowiedzi na pytanie mozna podpierac sie ogromna literaturą tematu z Alexis de Tocqueville na czele/ Ale ujmując to jak to mniej wiecej przedstawiaja Toflerorowie i Capra rozwój cywilizacji obejmowal dwie pierwsze fale - agrarną , pózniej przemysłową i ta trzecia nienazwaną - ktorej pierwsze sygnały mamy od co najmniej kilkudziesięciu lat. Każda z tych cywilizacji miala swój ukryty kod- zestaw paradygmatów, które w istocie rzeczy obejmowały stosunek człowieka do czasu , przestrzeni i postrzegania w nich siebie.I czasem kod ten był wspolny dla pozornie różnch rzeczy. Nas interesuje moment kiedy tworzyla sie wspołczesna cywilizacja industrialna albo jak kto chce przemysłowa.Nie były to czasy spokojne. Gdy juz rewolucjonisci drugiej fali wykończyli elity agrarne rozpoczęla sie debata nad organizowaniem niemal od podstaw nowego świata. Spór o charakter przedtsawicielstwa był jednym z licznych - kto, kogo,jak i na jakich zasadach ma reprezentowac, jaki bedzie podzial i równowaga wladzy, Jakie maja byc kadencje, co maja do tego partie itd. problem był duzy bo dotad życie w gospodarce agrarnej wrecz kęciło sie kolo ziemi teraz na scene wkroczył - kapital, surowce, energia i praca najemna. Ludzie epoki agrarnej rzadko amienaili miejsce pobytu, stąd geografia jakby zmuszala do wybrania systemu przedstawicielskiego - terenowego który mial szanse byc skuteczny. To nowe co idzie zawsze zabiera jakis element starego bo rewolucja rewolucja ale pożniej trzeba fukcjonować i wszystkiego w tzw czambul nie da sie po prostu wyciąc. Jak milkna fanfary to zostają problemy. Przecież wyborcy - ich glos ten podstawowy atom demokracji nie jest określany dla przedstawiciela określonej profesji, grupy etmicznej, warstwy społecznej, czy /na szczęście/ płci czy / też poki co/ orientacji seksualnej lecz tych przedstawicieli ktorzy sa terytorialnie związani z miejscem zamieszkania - i ten co głosuje pokazuje dowod osobisty - a wybierany zwykle w normalnym swiecie szczyci sie tym że jest wspólmieszkancem swoim człowiekiem - no chyba ze to jest Polska - gdzie niekoniecznie jak wiadomo - To fragment tzw przdstawicielskiego pakietu naszej cywilizacyjnej maszyny demokracji jako wstęp do rytuału wyborczego - czyli zjawiska mającego uspokoic rozpalone emocje W rzeczywistości ten rytuał słuzy utrwalaniu nierownosci i to w spośob dla swojej cywilizacji charakterystyczny: w sposob przemysłowy. W cywilizacji całkowicie uzaleznionej od paliw kopalnych, fabryki,środków masowego przekazu wszystko opiera sie na coraz wiekszym dysonansie pomiedzy produkcja a konsumcja a elity i superelity maja integrowac calość - rzad przedstawicielski stał sie fabryką do tzw kolektywnych integracyjnych decyzji. I tak jak wiekszóśc fabryk cały ten gmach przezywa kryzys pod naporem wzrastającej fali trzeciej cywilizacji - "globalnej"?, "informatycznej"|? nie wiadomo. Wszystkie cechy cywilizacji industrialnej z jego fabryką złudzenia koniecznego czyli demoktacją ale i standaryzacją, specjalizacja, synchronizacja,koncentracją, maksymalizacją oraz paradygmatami chwieja sie. Dlatego załamanie sie cywilizacji która tworzono od Renesansu moze lączyc sie z gwałtownymi rewolucjami takimi jak chociażby francuska - at to oczywiście nic dobrego nie - co z tej przemysłowej cywilizacji pozostanie i zostanie wykorzystane do budowy trzeciej konstrukcji nie wiadomo - watpliwym jest czy w systemie przedstawicielskim pozostanie to terytorialne powiązanie wyborcy z miejscem zamieszkania i przedstawiciela mu bliskiego - że to juz sie zmienia to widac - tzw posłów nazywanych przeze mnei "związan"/ /z teczka w której został przywiezion/- czyli to co trwało w agrarnej feudalnej tradycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Jaki Ty zz Wiesiu jesteś przebiegle pojętny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 08:57 Wiesiu zz ja doceniam to, ze Twoje wypowiedzi są długie. Ale prosiłam o uzasadnienie tego stwierdzenia, które raczyłeś wygłosić: „To że jest on związany lub tzw "związan" z jakis obszarem terytorialnym to jest pokłosi historii demokracji - wręcz spadek po czasach feudaklnych” . Potrafisz, czy nie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Jaki Ty zz Wiesiu jesteś przebiegle pojętny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 10:44 wyłuszczyłem zasady - skąd sie bierze w demokracji": terytorialne przywiązanie tzw wyborcy - i jego przedstawiciela związanego tak z wyborcą jak i terenem gdzie ten wyborca mieszka. To jest wynik historycznego procesu który sięga okresu kiedy ludzie raczej nie zmieniali w ogóle swojego zamieszkania a najdłuzsze wycieczki 95 % ludzi czyniło najdalej na 15 km . Przedstawiłem tylko ogólny kod skąd sie to wzięło. Jeżeli teraz may rozpatrywać kolejne demokracje - to juz jest biblioteka - odsyłam Na rorum tego sie zrobić nie da. Polska nie jest tu dobrym przykładem - bo co z tego że mamy jedna z najlepszych Konstutucji w Europie - chodzi oczywiście 3-go maja jak demokracji u nas nigdy nie było - i co gorsza nie będzie - bo albo to będzie oligokracja albo teokracja albo jakisś inny miszung w sosie - to sie jeszcze ustali hjakim - ale na pewno nie jest i nie będzie to demokracja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Jaki Ty zz Wiesiu jesteś przebiegle pojętny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 10:56 Nie Wiesiu zz. Nic nie wytłumaczyłeś. Bo Ty piszesz przecież tak: „no i to jest pewien kłopot w ocenie posła - bo poseł jest na sejm. To że jest on związany lub tzw "związan" z jakis obszarem terytorialnym to jest pokłosi historii demokracji - wręcz spadek po czasach feudaklnych – sprzecznosc polega na tym ,że poseł ma sie głównie zajmowac sprawami Państwa jako całości a nie jakis swoim regionem - bo tu juz wszyscy bedą wszystkim wszystko obiecywać” Więc wytłumacz przystępnie skąd, bo na razie przepisałeś trochę podręcznika. Ułatwię Ci Wiesiu zz – kiedy tak było, że posłowie na Sejm zajmowali się sprawami lokalnymi (przynajmniej w przeważającej części) , a nie sprawami państwa? Wysil się Wiesiu zz trochę. Napisz coś od siebie :) A o reszcie nie piszę, bo znów zaserwowałeś kilka bzdurek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Jaki Ty zz Wiesiu jesteś przebiegle pojętny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 11:14 doceniam ,ze piszesz od siebie - licze na rozwiniecie twojego punktu widzenia -rozumiem ze wniesie on coś do tego problemu - natomiast kolejne pytania :prosze mi wytłumaczyc bo ja dalej nic nie rozumiem, lub te bzdety nie pasują do mojego sposobu rozumienia sprawy lub od siebie podanej interpretacji - to jest typowe unikanie - zarzut że coś przepisałem z podręcznika jest dla mnie komplementem - tylko,że moja droga Babetko nie w liczbie pojedynczej - i raczej jest to kompilacja weilu żródeł - a komplement oczywiście jest taki ze zz i nie wiesiek czyta . Dziekuję - drugi komplement jest juz w tle - widzisz ja mam zawsze wątpliwości - i w sprawach poważnych wolę zanim sie wypowiem poznać zdanie ludzi korzy całe zycie strawili na tym i uznac z pokora fakt ,że nie wszystko muszę wiedzieć problem polega oczywiście na tym ,że zawsze ludzie mówiąc delikatnie ograniczeni swoim poglądem / nie myślę tu o tobie - prosze personalnie tego nie odbuierać/nie mają nigdy wątpliwości , natomiast madrzy lub poszukujący prawdy / nie lącze to również z kimś konkretnym/ maja wątpliwości. Ci ostatni zawsze w horyzoncie krótkim przegrają - bo tekst jest prosty: dlaczego ty kolego zawsze na pytanie odpowiadasz pytaniem . Kolega " a dlaczego nie" i w ten właśnie znany sposób moąna zakończyć każdy dialog - z wyjatkiem jedenj sytuacji - dyskusji dwóch filozofów na tematy podstawowe - po ich dyskuji zostaja zawsze tylko pytania. No i tyle mojego bełkotu.Pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Jaki Ty zz Wiesiu jesteś przebiegle pojętny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 11:24 Wiesiu zz to Ty zawarłeś w swojej wypowiedzi stwierdzenie, którego, jak zwykle, nie potrafisz uzasadnić. Takich bezzasadnych stwierdzeń jest w każdej Twojej wypowiedzi wiele. Sam, jeżeli już coś powiesz, to nie jest to zbyt przejrzyste i, wybacz, mądre. Później natomiast na uzasadnienie swoich głupotek cytujesz fragmenty książek (lub kompilujesz, co jest tym bardziej godne uznania), które nic z zagadnieniem wspólnego nie mają. A jeżeli czegoś z moich wypowiedzi nie rozumiesz, to mnie zapytaj, ja odpowiem z pewnością :) Wyrażam Ci swoje uznanie, że przyznałeś, że bełkoczesz. Nie każdego na to stać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Jaki Ty zz Wiesiu jesteś przebiegle pojętny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 10:46 jeżeli potrzebne sa żródłowe materiały do rozwinięcia tezy której broniłem to przygotuje liste - nie będzie to niestety lista internetowych inek - bo nie mam do tegożróla zaufania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xtrmntr Dziekujemy IP: *.cable.mindspring.com 26.01.06, 02:45 Widac jak dziala pis - jak sld. Skooro ich szef klubu parlamentarnego jest jak Dlugosz... OMB! Czlowieku co ty mowisz? Za co dziekowac? Za czarny PR? No to gratululje ci mozgu - wszystkich dwoch komorek o adresach dlugosz.info i gosia.ini. Odpowiedz Link Zgłoś
t-mon Re: czerwony, czy niebieski ale pożyteczny 24.01.06, 09:14 PiS prowadzi ciągłą kampanie wyborczą.Oni chcą właśnie państwa bolszewickiego-gdzie władza usunie niewygodnych a będzie ona w jedynych słusznych rączkach Kaczyńskich.Nie przesadze jeśli powiem że 75% głosów zgarną PiSaki w najbliższych wyborach na których głosują ciemniaki.Boje sie troszke takiego kraju bo nigdy nie żyłem i niechciałbym żyć w państwie policyjnym.Ludzi po prostu tęsknią za komuną i za butem na karku.Co za kraj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: czerwony, czy niebieski ale pożyteczny IP: 212.160.196.* 24.01.06, 09:19 a ja popieram PiS a Wy czerwoni nie możecie się pogodzić z utratą władzy i tym że teraz zaczynają Was rozliczać strach w oczy zajrzał Odpowiedz Link Zgłoś
miskorabol Re: czerwony, czy niebieski ale pożyteczny 24.01.06, 09:22 zobaczymy co powiesz za kilka miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: czerwony, czy niebieski ale pożyteczny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.06, 09:30 Nie strasz, nie strasz bo sie ze... żłodziejstwo nie ma barw tylko ci nie kradną co nie maja okazji. PiS nie ma monopolu na uczciwośc, im tez trzeba patrzeć na ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośc Re: czerwony, czy niebieski ale pożyteczny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.06, 09:40 Powiedzenie "komuno wróć" to tylko figura retoryczna" Ludzie tesknia nie za sytemem rządów, lecz za bezpieczenstwem socjalnym, za pewnościa jutra. Za mozliwoscia zdobycia mieszkania, za pracą. narazie mamy tylko obietnice, i zakładanie z góry, że opozycja będzie torpedowac genialne pomyśły nowej władzy zmierzające do poprawy sytuacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Pani Pelagio, to się pisze inaczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 10:06 Ponieważ uporczywie posługuje się towarzysz dziwną pisownią, uprzejmie informuję, że w naszym języku nie ma takiego wyrazu, jak "narazie". Są natomiast: na raz (na jeden raz) na razie raz na zawsze na ten raz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Pani Pelagio, to się pisze inaczej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.06, 10:25 Masz rację, pisze sie "na razie" ale to nie jest chyba wielki błąd. Wiele osób na problem razem czy osobno. Lub też zapomina klikąc spacje. Ale zwróć uwagę na ortografię. Zwłaszcza celuje w tym Filip. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot w cyrku czerwonych dygnitarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 09:58 W cyrku czerwonych osobistości ja bym umieścił Gargamela: - człowieka, który tak rządził w Polsce, że musiał uciekać na 10 lat za chlebem ...a po powrocie nadal wypisuje donosy, - człowieka, który chwali się publicznie, że "olewa ciepłym moczem" Papieża Polaka, - człowieka, który zaproszony na uroczystość Rady Miejskiej publicznie obgaduje gospodarzy To rzadki okaz czerwonego savoir vivre'u - tym bardziej warto go wystawić w cyrku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: w cyrku czerwonych dygnitarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.06, 10:13 Na temat posła Gosiewskiego nie wypowiadam się, bo go nie znam. Jeżeli cos dobrego robi dla Kielc, to mu chwała. Nie jest ważne z jakiego ugrupowania ktos sie wywodzi, waże co czyni. Zmiany nazw nie sa istotnym argumentem. Obecnie rządząca partia tez zmieniała nazwy. PC, AWS, PiS. Kojarzenie obecnej lewicy z PZPR jest przesadą. Tam są ludzie, którzy te czasy znają tylko z historii. Gargamel w wielu wypowiedziach jest zbyt dosadny i przesadny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gargamel Do "behemota" liżącego tyłek WEL-a IP: 81.6.130.* 24.01.06, 11:08 Jeśli już piszesz coś o moich postach - to czytaj je uważnie Prawicowy Głupku. Wiesz doskonale o tym, że nigdy nie pisałem iż "olewam ciepłym moczem Papieża Polaka" - choć zmarły Pan Karol Wojtyła nie był moim idolem. Pisałem natomiast, że "olewam ciepłym moczem": - wszystko to co Benedykt XVI głosi pod adresem ateistów i niewierzących, - możliwość "zgłoszenia się" w niebie w Domu Ojca i udział w audiencji jaka tam podobno ma miejsce. Nigdy też nie rządziłem Polską - będąc tylko jednym z ponad 3-ch milionów członków Polskiej Partii Robotniczej. Na upartego w Sesji Rady Miasta ma prawo uczestniczyć każdy z Obywateli Kielc - a sam udział czy otrzymane zaproszenie nie może "zamykać mu ust". Jeśli chodzi o cyrk - to na dzisiaj ty bronisz swymi postami ten CYRK "Pisuaru" - o czyrku WEL-a nie wspominając. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Do "behemota" liżącego tyłek WEL-a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.06, 11:35 "Czy ten ptak kala gniazdo, co je kala czy ten, co mówic o tym nie pozwala" poeta nie przewidział, że media sie troche bardziej rozwina i moze to nie byc juz tak aktualne - dlatego sadze że juz nieżle pracuja nad tym jak te gniazdo chronić: żeby nie kalać a już mówić to w ogóle - aktualne pozostaje ostatnie = jak nie pozwalac - io to może byc problem - z tym nawet Chińczycy sobie nie dają rady - ale sie porobiło no no. Kłopot. Wyjście jest oczywiście stare jak świat - i bardzo proste : strach - to ogromna siła napędowa - juz ludzie pierwotni zbudowali na strachu nie jedna koncepcję . Po tem tylko to szamani udoskonalali . Czekamy z niecierpliwościa co też postęp nowego w tej materii przyniesie. Na poczarek trzeba by rzucić temat - wielki brat zapisuje wszystko co wy tu paplacie w inetnecie - po tem sie odsieje ziarno od plew - jakby kto miał wątpliwości to zostawmy je siłom wyższym - one i tak właściwie to ocenią - co sie będziemy martrwić. Nawet wiem na korej liście bedę - chyba jednak z Gargamelem. Zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Do "behemota" liżącego tyłek WEL-a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.06, 11:43 Tam jest podobno weselej. Wole błazna Gargamela, niz swiątobliwego Marka Jurka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Wiesiu zz w jednym szeregu z gnojem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 12:56 Nie spodziewałam się, że Ty możesz stanąć w jednym szeregu z takim głupim gnojem, jak Gargamel, ale skoro się z Gargamelem zgadzasz, to... przestajesz chyba ze swoim :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Wiesiu zz w jednym szeregu z gnojem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.06, 13:21 nie przesadzaj - to akurat jest sprawa poważna - mówie o strachu i autocenzurze i dotyczy nas wszystkich - równiez ciebie I skoczcie wszyscy z tym obrzucaniem sie bez końca - to odwleka od spraw - można sie nie zgadzac , pytac , rozmawiać - i oczywiście jak sie ludzie od siebie nie będą różńic - to juz w ogóle będzie totalna nuda. Strasznie sie poza tym wszyscy skupiają na sobie - ten taki a taki - mówmy o sprawach nie o konkretnych osobach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Wiesiu zz w jednym szeregu z gnojem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 13:24 Gargamel nie ma nic wspólnego ze strachem i z autocenzurą. Gargamel to głupi gnój. Ty się z nim zgadzasz i tym samym stajesz w jednym szeregu z gnojem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Wiesiu zz w jednym szeregu z gnojem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.06, 13:34 to że od czasu do czasu sie zgadzam z jakis fragmentem postów to jest aklurat nic dziwnego, często równiez się zgadzam z twojmi opiniami - choc moze nie zawsze odpisuje - bo przecież nie jest tak że ktos ma patent na prawde - ja jej tez nie mam Tylko jak wpisujesz brzydnie i pachnące mocno słowa to sam zamykasz jakby rozmowe - w ten sposób dajesz drugiej strony amunicję zaraz wracam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Wiesiu zz w jednym szeregu z gnojem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 13:44 Przkonaj mnie postem gnoja Gargamela. Znajdź chociaż jeden :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot czerwone obyczaje IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.06, 11:47 > Pan Karol Wojtyła Twoje posty - jako przykład zezwierzęcenia jednostki ludzkiej - są kasowane przez redakcję. Nie mogę też powiedzieć, żebym czytał więcej niż jeden tygodniowo i poświęcał im dużo uwagi. Dlatego nie dysponuję cytatami. Może kiedyś? > otrzymane zaproszenie nie może "zamykać mu ust". Oczywiście ale rozpowiadanie na mieście, że gospodarz fałszował śpiewając, wiele mówi o "kulturze" gościa. > będąc tylko jednym z ponad 3-ch milionów członków Zauważam, że jakoś coraz mniej dumny wykazujesz z aktywnego wspierania socjalistycznej ojczyzny w czasach PZPR. Ciekawe dlaczego? A jeśli peerelowskie donosy z charakterystycznymi błędami ortograficznymi zachowały się w jakijś szafie i za jakiś czas będą mogły trafić do książek? Może wtedy odzyskasz dumę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnostyk1 czarne obyczaje... IP: 82.139.30.* 24.01.06, 12:55 A czym się czerwone od czarnego różni? Że niby inaczej do władzy dąży? Pan "zz": >juz ludzie pierwotni zbudowali na strachu nie jedna koncepcję . Po tem tylko to szamani udoskonalali> Własnie obecni szamani to udoskonalają! A to chyba jakiś znajomy? edward835.webpark.pl/behemot.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnostyk1 Re: czarne obyczaje... IP: 82.139.30.* 24.01.06, 12:56 Może tak przejdzie? edward835.webpark.pl/behemot.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Głupi Józiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 12:59 Ładny jesteś :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnostyk1 Re: prostak!!! IP: 82.139.30.* 24.01.06, 13:10 A ten jak zwykle. Albo nie wie o kim mowa albo nie wie o czym mowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Głupi Józiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 13:16 to przecież Twoja podobizna. Zobacz: niedziela.app.org.pl/ Kubek w kubek Ty głupi Józiu :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Głupi Józiu IP: 67.71.84.* 25.01.06, 14:13 ...ale jaja...duzo by mowic na temat tej fizjonomi. Ona idealnie pasuje do epoki moczarowcow...to juz niechlubna przeszlosc. Juziu Niedziela jest przeszloscia...szkoda nawet poswiecac wiecej slow na jego temat. Tutaj w Kanadzie w ostatni poniedzialek tez wybieralismy ludzi do rzadu federalnego Kanady (odp.wyborow ogolnopolskich). Wygrala partja konserwatywna, choc podobnie jak w polskim parlamencie PiS bedzie ona miala mniejszosc. Najmlodszym jak dotad 22-gim premierem Kanady zostal Mr.Sthefan Harper (47). Widac ze demokracje zachodnie stawiaja na ludzi mlodych powaznie traktujacych wartosci rodziny. Przegrana liberalow przypieczetowal (B-35) ...( slogan wyborczy; "kill the bill")czyli uznanie malzenstw homoseksualnych. Biography of Stephen Harper Stephen Harper has spent his political career standing up and speaking out for Canadians who work hard, pay their taxes and play by the rules. His plan for Canada tackles the real issues that matter to Canadians. A Harper-led government would: Help individuals, families and entrepreneurs get ahead by lowering taxes, rewarding hard work and making it easier to save; Help our seniors preserve their hard won gains through fairer taxes, better service from bureaucrats and by opposing ‘death taxes’; Improve the quality of life in communities by improving access to health care, offering choice in child care and tackling violent crime; Fight waste, mismanagement and corruption in Ottawa by enacting and enforcing tough anti-corruption and accountability measures; and Stand up for Canada by defending our national interests in trade disputes, securing our borders and treating all provinces with respect. Born and raised in Toronto, Stephen Harper graduated from the University of Calgary with a masters degree in economics. He went on to work as a members assistant and policy advisor before being elected to Parliament in 1993. In Parliament, Stephen Harper fought government waste, championed lower taxes and played a leading role in the national unity debate. He continued fighting for these issues when he left Parliament to lead one of Canada's most prominent advocacy organizations. In 2002, Stephen Harper returned to Parliament as Leader of the Opposition and began laying the foundation for the re-unification of Canada's then-divided conservative movement. In 2003, he achieved his objective by co-founding the Conservative Party of Canada. He was elected Conservative leader in March 2004. A member of the Queen's Privy Council for Canada, Stephen Harper is the Member of Parliament for Calgary Southwest. Stephen and his wife Laureen have two young children, Benjamin and Rachel. A ponizej obietnice nowego naszego premiera; 13 January 2006 Stephen Harper announces increase in overseas development assistance 13 January 2006 Stephen Harper to help rank and file investors 13 January 2006 Stephen Harper releases plan rooted in Canadian values 12 January 2006 Stephen Harper outlines plan to increase supply of affordable housing 12 January 2006 GST CUT WILL BENEFIT CANADIANS WITH MODEST INCOMES 11 January 2006 Stephen Harper announces plan for roads, highways, and infrastructure 06 January 2006 Stephen Harper plans to create 125,000 new child care spaces 05 January 2006 Stephen Harper announces plan to Stand up for Security 04 January 2006 Stephen Harper pledges action on immigrant credentials 03 January 2006 Stephen Harper to follow up on Auditor General’s inquiry into polling contracts 02 January 2006 Stephen Harper lays out key priorities for Canada 29 December 2005 Conservative transit plan will benefit the environment 28 December 2005 Conservatives stand up for veterans 21 December 2005 Harper Unveils Conservative Commitment to the Family Farm 14 December 2005 Stephen Harper will initiate reforms to elect senators and set fixed election dates 10 December 2005 Stephen Harper Gives Full Support for Canadian Strategy for Cancer Control 09 December 2005 Stephen Harper will ensure security for seniors 08 December 2005 Stephen Harper promotes education and training for young Canadians 07 December 2005 Conservatives release Opportunity Plan for Small Business 05 December 2005 Conservatives announce a new Choice in Child Care Allowance 02 December 2005 Harper Pledges Patient Wait Times Guarantee 01 December 2005 Stephen Harper to cut the GST to five per cent 29 November 2005 ONLY CONSERVATIVES CAN DELIVER CHANGE AND ACCOUNTABILITY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albi Re: PiS przygotowuje się do wyborów IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 24.01.06, 15:02 Gość portalu: Gargamel napisał(a): > Kiedyś ludzie masowo chodzili do lunaparków /potem cyrków/ aby móc "napatrzeć > się" na wszelkiego rodzaju DZIWADŁA typu: wielkoludy, karły, kobieta z brodą, > facet z biustem, rodzeństwo syjamskie itp. Masowy udział Scyzoryków Świetokrzy- > skich w spotkaniach z Posłem i Gwiazdą "Pisuaru" Przemkiem Gosiewskim - jest na > > to dowodem. Gargamel - za swoją wypowiedź możesz trafić do pierdla. Jest taki jeden paragraf... Odpowiedz Link Zgłoś
perelcia1 Re: PiS przygotowuje się do wyborów 24.01.06, 16:23 Drodzy nasi starzy znajomi z kieleckiego forum kłócą sie zawzięcie - ta ulubiona racja mojsza bardziej czy twojsza... A temat umyka-wysocy,przystojni działacze nadmorscy wespół z silnym aktywem Grzegorza Banała Pierwszego, tu w Kielcach mają licznych fanów i prędzej dadzą sobie wyskubać nienachalne czupryny, niż przyznać, iż niestety cieniuśkie są Pisiorki w działalności zarówno dziennej jak i nocnej.Są jak młynarze po 60-ce -siedzą na workach i bawią sie sznurkiem. Cóż ,kieleccy rycerze - może poprosić drogą naszą Opatrzność, aby czuwała nad kolejnymi atrakcjami sezonu? Na marginesie-elektorat każdej partii nie lubi karuzeli,robi mu się niedobrze. Ucałowania dla Dziwadeł! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berta Re: PiS przygotowuje się do wyborów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 16:54 Taka bajke dzisiaj przeczytalam: "Bajka o rozsądnej mrówce i leniwym koniku polnym Wersja klasyczna Mrówka pracowała w pocie czoła całe upalne lato. Zbudowała solidny dom i zebrała zapasy na srogą zimę."Głupia mrówka" - myślał konik polny, który okres kanikuły spędził na tańcach i hulankach. Kiedy nadeszły chłody i deszcze, mrówka schowała się w domu i skosztowała zapasów.Konik polny umarł z głodu i zimna. Wersja współczesna Mrówka pracowała w pocie czoła całe upalne lato. Zbudowała solidny dom i zebrała zapasy na srogą zimę."Głupia mrówka" - myślał konik polny, który okres kanikuły spędził na tańcach i hulankach.Kiedy nadeszły chłody i deszcze, mrówka schowała się w domu i skosztowała zapasów.Drżący z zimna i głodny jak wilk konik polny zwołuje konferencję prasową, na której zadaje publicznie pytanie dlaczego na świecie są mrówki z własnym domem i pełną spiżarnią podczas, gdy inni muszą cierpieć głód i nie mają dachu nad głową.TVN, Polsat i Telewizja Polska pokazują zdjęcia sinego z zimna konika polnego i siedzącej przy kominku zadowolonej mrówki.Polska jest zszokowana tym kontrastem.Jak to możliwe, że w środku Europy na początku trzeciego tysiąclecia są jeszcze takie różnice. Dlaczego konik polny musi tak cierpieć? Rzecznik prasowy OFKP (Ogólnopolskie Forum Koników Polnych) występuje w głównym wydaniu Wiadomości i oskarża mrówkę o uprzedzenie do koników.W programie Łzy nie kłamią Główny Konik Polski razem z Głównym Konikiem Polnym śpiewają "Niełatwo być konikiem."Piosenka błyskawicznie zdobywa pierwsze miejsce na listach przebojów.Lider na krajowym rynku jednorazowych chusteczek notuje rekordowy wzrost sprzedaży.Koniki polne zapowiadają zlot gwiaździsty w Warszawie w pierwszym dniu kalendarzowej zimy.Frakcja młodych koników polnych przed domem mrówki organizuje demonstrację pod hasłem "Każdy chce żyć". Stowarzyszenie Życie i Pracowitość publikuje na stronie internetowej memoriał o większej liczbie aktów przemocy w domach, w których mrówki mają klucze do spiżarni.Prezydent z żoną w specjalnym oświadczeniu informują naród o ogromnym przywiązaniu do wszystkich nieszczęśliwych koników i zapewniają, że zrobią wszystko co w ich mocy, aby przywrócić im nadzieję w sprawiedliwość. Redaktor Mrówkojad w cyklicznej audycji "Kto to zrozumie?" pyta, czy nie warto sprawdzić, w jaki sposób mrówka osiągnęła tak wysoki status w kraju, w którym jest tak dużo biedy."Należy wprowadzić podatek, który wyrówna szanse wszystkich mrówek i koników" - postuluje dziennikarz. Następnego dnia parlament w trybie przyśpieszonym uchwala ustawę, która nakazuje wszystkim mrówkom przekazać w formie podatku nadmiar zapasów do Centralnego Spichlerza.Główny Meteorolog Kraju prof. Koniec Polski dementuje pogłoski o rzekomym odwołaniu zimy. 20 lat później... Konik polny zjada resztki zapasów mrówki. W telewizorze, który kupił za pieniądze ze sprzedaży jedzenia, widać nowego przywódcę, który rozpromieniony mówi do wiwatujących tłumów, że bezpowrotnie mijają czasy wyzysku i teraz będzie już sprawiedliwość." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: PiS przygotowuje się do wyborów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 18:14 Piekna bajka, tylko że w naszych warunkach koniki polne są głodne nie zawsze z własnej winy, ale dlatego, ze pozbawiono ich żerowisk. A niektore mrówki przypominaja raczej trutnie. Gdyby pensje były wielokrotnością IQ to wielu prezesów spółek i innych wysoko postawionych sprzątałoby ulice. Nie zawsze pracowitośc przynosi owoce, ale cwaniactwo, omijanie prawa i przedmiotowe traktowanie koników polnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oj tak, tak ! Re: PiS przygotowuje się do wyborów IP: 67.71.84.* 25.01.06, 19:24 Piekna bajka, tylko że w naszych warunkach koniki polne są głodne nie zawsze z własnej winy, ale dlatego, ze pozbawiono ich żerowisk. A niektore mrówki przypominaja raczej trutnie. _______________________________________________________________________________ ...piekna odpowiedz..... smiechem wybuchem !...o malo nieogluchlem....od smiechu spuchlem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konik polny Re: PiS przygotowuje się do wyborów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 20:24 Co oznacza ten smiech? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berta Re: PiS przygotowuje się do wyborów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 08:08 Tak mi sie przypomina, ze gdy termity zabieraly konikom zerowiska panowala powszechna (wspierana przez przekupiona zagranicznymi wczasami Rade Starszych Konikow Polnych) szczesliwosc i radosc, ze termity sa w ogole zainteresowane zerowiskami i chca nawet za te zerowiska placic koralikami:))). Odpowiedz Link Zgłoś
skyonee Albi a za co on może trafić do pierdla???? 25.01.06, 12:34 Gość portalu: Albi napisał(a): > Gargamel - za swoją wypowiedź możesz trafić do pierdla. > Jest taki jeden paragraf... Bez przesady? Gosiewski jest nieudacznikiem! Pokazał to w spotakniu w TV z Rokitą.Rokita wykazał mu kłamstwo a on zaczał cos bełkotać:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrówkibioraodwet:) Re: Albi a za co on może trafić do pierdla???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 17:59 wiadomosci.onet.pl/1237349,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Albi a za co on może trafić do pierdla???? IP: 82.139.11.* 26.01.06, 18:51 a co miał śpiewać ? dopiero był by cyrk. Wybory konieczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisdzielec Re: Albi a za co on może trafić do pierdla???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 10:31 www.pis.org.pl/aktualnosci/prasa/kaminski-06.htm Jacek Żakowski: Jest pan kandydatem na szefa centralnego biura antykorupcyjnego, nie mylę się? Mariusz Kamiński: Zobaczymy, czy PiS osiągnie taki wynik wyborczy, aby móc realizować ważne pomysły polityczne. Jednym z nich jest powołanie centralnego biura antykorupcyjnego. Jacek Żakowski: Jak czytamy dzisiejsze sondaże, wątpliwości nikną. Zwłaszcza, że PO nie zapowiada specjalnego oporu. Zacznijmy od zadania do rozwiązania: Na krótko przed wyborami polityk dostaje od instytucji finansowej wysoką pożyczkę, raty, które miałby spłacać, żeby się z niej wywiązać, są wyższe niż jego ówczesne dochody. Po wyborach ten sam poseł przeprowadza w Sejmie ustawę korzystną dla tej instytucji finansowej. Czy to jest korupcja? Mariusz Kamiński: Tego typu zachowanie może budzić wątpliwości. Zachodzi poważny konflikt interesów. Byłoby to coś bardzo nagannego. Czy to jest korupcja? Pewnie tak. Jacek Żakowski: Zajęłoby się tym biuro antykorupcyjne, gdyby pan stał na jego czele? Mariusz Kamiński: Bardzo możliwe, że tak. Jacek Żakowski: A wie pan, jak ten polityk się nazywa? Mariusz Kamiński: Czyli to jest jakiś konkretny przykład? Jacek Żakowski: Bardzo konkretny. Przemysław Gosiewski, pański kolega partyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Albi a za co on może trafić do pierdla???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 10:39 to nie może byc prawda oczywiście - takie gadanie - tzw walka polityczna wobec której nikt nie może przejsc normalnie - zawsze musża się odsłonic kły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewik Re: Albi a za co on może trafić do pierdla???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 12:08 oglądałem Żakowskiego w akcji /ok.rok temu/w programie TV "Summa zdarzeń".Chodziło o tzw.listę Wildsteina. Program /"na żywo"/ był jedną wielką manipulacją ze strony Żakowskiego.Prof.J.Staniszkis,która brała w nim udział i miała być ofiarą tejże listy POPARŁA BRONKA !!! W mojej ocenie p.redaktor zeszmacił się totalnie i nie wierzę mu jak psu !!! Dlatego nasuwa się pytanie: kto za to mu zapłacił? Co do Gosiewskiego to niech to sprawdzą-jestem za. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smurf Mądrala Re: do Gargamela z Kwaśnogrodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 14:07 Ulomnych ludzi dziś nie wystawia sie ku uciesze gawiedzi. Ale ja, w niedoskonalości swojej dziwadlo-Gargamela chcialbym zobaczyć. Nawet w formalinie.Gargamelu!Czy poza ekshibicjonizmem "intelektualnym"uprawiasz także fizyczny?W Urbanowym "Nie" taki lewicowy "czipendejls" w czerwonych gaciach to cover story.Kasa,podziw eseldowskich dewotek/recenzja-slowicze pienia Joanny Senyszyn,usmiech mongolistki,eksvicepremiery Jarugi,wreszcie uznanie a może zazdrość towarzyszy z kolektywu partyjnego.Z z Kwaśnogrodu wyplyniesz na salony Warszawki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Icek Re: PiS przygotowuje się do wyborów IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 04.02.06, 23:37 A kiedy te wybory wg jaśnie oświeconych autorytetów i poprawnie myslących Polaków będą? Wg mędrców Syjonu ogłoszono już termin 5.III.2006. I co? Jak na razie wasze konfabulacje, wróżby okazały się kolejnym kłamstwem. Jesteście zwykłymi nieudacznikami i frajerami. którzy nie potrafią przewidywać na dzień do przodu. Wstyd mi za was, że macie takich wspaniałych doradców, dziennikarzy, komentatorów i tak niezwykle trafnie i obiektywnie działające ośrodki badania opini publicznej. To one prorpkowały katastrofę, krach, prezydenturę Tuska juz po I turze, ponad 50% zwycięstwo PO. Jak wam wierzyć? Jesteście zwykłymi oszustami.Szalom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Icek Re: PiS przygotowuje się do wyborów IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 04.02.06, 23:37 A kiedy te wybory wg jaśnie oświeconych autorytetów i poprawnie myslących Polaków będą? Wg mędrców Syjonu ogłoszono już termin 5.III.2006. I co? Jak na razie wasze konfabulacje, wróżby okazały się kolejnym kłamstwem. Jesteście zwykłymi nieudacznikami i frajerami. którzy nie potrafią przewidywać na dzień do przodu. Wstyd mi za was, że macie takich wspaniałych doradców, dziennikarzy, komentatorów i tak niezwykle trafnie i obiektywnie działające ośrodki badania opini publicznej. To one prorpkowały katastrofę, krach, prezydenturę Tuska juz po I turze, ponad 50% zwycięstwo PO. Jak wam wierzyć? Jesteście zwykłymi oszustami.Szalom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loony Re: PiS przygotowuje się do wyborów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 01:12 A umiesz liczyć? I ręce Ci nie drżą? Po co 3 razy wysyłasz ten sam post? Odpowiedz Link Zgłoś
okrentka Re: PiS przygotowuje się do wyborów 05.02.06, 08:05 Icek się wkurzył,że nie jest tak pięknie jak byc powinno.Bo powinno byc tak - żadnych antypostów,jedno radio i jedna telewizja no i zadnych Żydów!Ci powinni byli zdechną za Hitlera.Ten to dopiero umiał prowadzić kraj do zwyciestwa! A tu nagle jacyś niewygodni forumowicze nie pieja z zachwytu na kazdą czynność ludzi władzy. No ale wybacz - ładni nie są tak jak ja, to mogę napisać ,że nie są. Mądrzy nie są, bo większość z nich ma fikcyjne papiery a uczyć się naprawde szkoda było czsu w dopychaniu sie do koryta, to mogę napisać że nie są. Uczciwi nie są bo miało być bez wyroków,w drodze prawdziwych konkursów i na zasadzie rzetelnych umiejętności, to moge napisac,że nie są. Tolerancyjni nie są, bo obrażają i szykanują tych co nie obnosza się z krzyżykiem na szyi,nieobrzezanym pisiorkiem i preferencjami seksualnymi, to moge napisac,że nie są. Uważasz ,że rząd zagrał na nosie tym co nie w jedynie słusznych partiach poszukali przytuliska? Sam sobie na nosie zagrał-taka kompania ,w takim stylu - to Białoruś się chowa! Oby tak dalej ... A nasze dzieci zaharują się nie na swój tylko każdy inny kraj .Byle dalej od Was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: PiS przygotowuje się do wyborów IP: 67.71.84.* 05.02.06, 08:21 ...ale popie..ne rabiniackie mydlenie ! Odpowiedz Link Zgłoś
okrentka Re: PiS przygotowuje się do wyborów 05.02.06, 09:08 A Filip niestety wyłącznie z ...konopii. A nie boisz Ty się słońca? Bo coś czuję,że chętnie byś się napił czyjejś krwi! Tak z człowiekiem robią ograniczenia i uprzedzenia.Szczerze Ci współczuję. Poczułeś się dotknięty z powodu tego, że jesteś: - brzydki -głupi -nieuczciwy -nietolerancyjny -nie potrafisz sie wysłowić w sposób ogólnie przyjęty za poprawny? Wybory w końcu znów przyjdą i na kogo będziesz pluł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bziQ Re: PiS przygotowuje się do wyborów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 23:54 Na PiS????:))) Odpowiedz Link Zgłoś