Dodaj do ulubionych

Pawka Morozow

IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.06, 08:30
Pawka Morozow stał się słynny w całym Związku Radzieckim, bo już jako małe dziecko doniósł do NKWD na własnych rodziców. Jest to czyn bohaterski, trudny do przebicia ale widzę w Kielcach nieśmiałe próby nawiązania do tej pięknej sowieckiej tradycji.
Czytam sobie otóż wątek
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=35710199&a=35771664
gdzie tow. Gargamel denuncjuje swoich kolegów, jako polityków niesamodzielnych, dyspozycyjnych do tego stopnia, że aż tolerujących łamanie prawa (działalność MZB).
Brawo.
Obserwuj wątek
    • baba53 Re: Pawka Morozow 30.01.06, 08:37
      Behemocie czy uważasz iż całośc członków jakiegoś "zgromadzenia " ma mówić
      jednym głosem ? np. jak koledzy z PiS-uaru będący przy władzy/vide posiedzenie
      Sejmu 26/28.01.2006 -/
      • Gość: Gość Re: Pawka Morozow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 09:11
        Zupełna racja. Behemot jest zwolennikiem tłumienia wszelkiej krytyki.
        Umiejetność powiedzenia NIE jest osiągnięciem demokracji. W USA mozna
        krytykowac prezydenta, ale u nas to świętość. Gargamel nie pisze donosów tylko
        publicznie krytykuje. A to, że krytykuje kolegów to widocznie nie jest
        z "kolesiowego towarzystwa"
        • Gość: behemot Re: Pawka Morozow IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.06, 09:55
          > Behemot jest zwolennikiem tłumienia wszelkiej krytyki.

Ależ skąd! Jeśli macie coś jeszcze na Stępnia, to koniecznie to opublikujcie!

• Gość: behemot Re: Pawka Morozow IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.06, 09:29
        > czy uważasz

nie uważam lecz tylko zauważam

z jednej strony tow. Gargamel nie kryje estymy do towarzyszy Stepnia i Piotrowicza, chwaląc się znajomością z nimi i wspierając ich aspiracje w nadchodzących wyborach, a z drugiej pucuje, że na rozkaz kryli przestępstwa

zauważam, że fajnie jest mieć takiego Gargamela za kolegę
    • Gość: poszmurny Re: Pawka Morozow IP: *.pls.com.pl 30.01.06, 16:26
      siedzi sobie lubawski na rybach i nic nie bierze
      nagle podpływa żabehemot i pyta - moge wejśc na spławik plose pana ??
      [W] - a właź sobie g..no mnie to obchodzi
      -a moge sobie zeskoczyć ze spławika do wody plose pana ?
      [W] - mówiłem ci już że g..no mnie obchodzi co tam sobie robisz !
      następuje chwila ciszy po czym nadpływa drugi żabehemot i pyta czy moze wejśc na
      spławik na to ten pierwszy odpowiada z wrzaskiem
      - SP...AJ !!!!! dobrze powiedziałam prawda plose pana ?????

pozwoliłem sobie troszke zmienić ten stary dowcip ale nie mogłem sie oprzeć
      pokusie gdy zobaczyłem panską działalnośc na tym forum panie behemot
    • Gość: Gargamel Re: Pawka Morozow IP: 81.6.130.* 30.01.06, 16:52
      Słuchaj "behemot" - choć wszystko co się do ciebie pisze odbija się od twojej
      mądrej główki jak groch od ściany - wyjaśniam, co następuje:

- były Dyrektor MZB Stanisław Lisowski nigdy nie był moim /jak i wielu innych
      Członków SLD/ kolegą, a opinię o nim miałem i mam podobną do tej jaką zawiera
      "akt oskarżenia" za sprawy w Zarządzie Budynków,
      - nigdy nie lizałem /jak i wielu innych Członów SLD/ tyłka protegującego go
      stale byłego Barona Świętokrzyskiego Henryka Długosza,
      - moja znajomość z Szanownym Panem Posłem Włodzimierzem Stępniem nie należy
      niestety do "zbyt bliskich", a uważam Go za dobrego Prezydenta Kielc,
      - Szanownego Pana Marka Piotrowicza uważam za jedynego ewentualnego kandydata
      Kieleckiej Lewicy, który ma szansę wygrać nadchodzące wybory samorządowe.

Mimo szacunku i sympatii jaką okazuję tym w/w Działaczom Sojuszu - nie jestem
      wobec nich tak bezkrutyczny jak ty wobec WEL-a, którego zawsze całujesz w
      d... .
      • Gość: behemot Re: Pawka Morozow IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.06, 18:17
        > wyjaśniam, co następuje:

ależ towarzyszu - nic nie wyjaśniacie - zmieniacie tylko temat ględząc bez sensu nie wiadomo o czym :))

Nie ma tu też nic wymagającego wyjaśniania. Jeśli wam wierzyć, to obydwaj politycy są niesamodzielni i dyspozycyjni. Są tak ulegli wierchuszce, że aż tolerowali przestępstwa. Mnie to wystarczy, żeby ich skreślić, jako polityków.

Rozumiem jednak, że u sowietów służalczość nie jest niczym złym i nie przeszkadza wam to popierać tych Heńkowych kamerdynerów. Co tu wyjaśniać? Wszystko jest jasne.
        • baba53 Re: Pawka Morozow 30.01.06, 19:04
          Behemocie czytaj ze zrozumieniem ,to nie jest szkoła w której ktoś podpowie
          Tobie prawdziwą wersje !
        • Gość: Gargamel Re: Pawka Morozow IP: 81.6.130.* 30.01.06, 21:56
          Drogi "behemotcie" - pocałuj mnie w czerwoną d... - co będzie dla ciebie miłą
          odmianą po stałym lizaniu prawicowego ty... naszego wspaniałego WEL-a. Czyniąc
          to przekonasz się nijako przy okazji, że bez względu na przekonania właściciela
          d... zawsze jest chropawa.
          • Gość: behemot Re: Pawka Morozow IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.06, 22:01
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=35032717&a=35281850
    • Gość: Radomer Bierzmy wzór z Pawki Morozowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 14:02
      Bierzmy wzór z Pawki Morozowa. W imię wyższych racji...
      • Gość: agnostyk1 Re: Bierzmy wzór z Pawki Morozowa IP: 82.139.30.* 31.01.06, 22:32
        Radomirze szanowny. Już w czasie sławetnej inkwizycji dzieci musiały zeznawać
        przeciwko swoim rodzicom a jak odmawiały to były pozbawiane całej majetności i
        piętnowane do któregoś tam pokolenia. To tylko Behemot przyjął, że dopiero
        Związek Radziecki wpadł na taki pomysł. Miał swoich protoplastów!
        • Gość: Radomer Re: Bierzmy wzór z Pawki Morozowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 00:14
          Hm, oczywiście że to nie jest wymysł Związku Radzieckiego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka