Dodaj do ulubionych

Kieleckie piaskarki sterowane przez... satelitę

IP: 82.139.11.* 01.02.06, 09:07
A czy ten cudowny GPS (hehe) mógłby dopilnować, żeby pług odśnieżył dojaz do
ulicy Domaniówka przy Warszawskiej 166?
Obserwuj wątek
    • Gość: kielczanin Re: Kieleckie piaskarki sterowane przez... sateli IP: 212.160.196.* 01.02.06, 09:12
      Ala zamiast d... grzać przy piecu to weś łopatę i do roboty
      • Gość: ale Re: Kieleckie piaskarki sterowane przez... sateli IP: 82.139.11.* 02.02.06, 08:18
        Uuuu, wulgarny jesteś chłopczyku. A ja nie ruszę d... od pieca, bo primo: nie
        mam secundo: jestem w szóstym miesiącu ciąży (no sam rozumiesz: becikowe kusi).
    • Gość: Rybka Kieleckie piaskarki sterowane przez... satelitę IP: *.cnbg.de / 62.225.152.* 01.02.06, 09:19
      osobiscie uwazam, ze lepiej by bylo, gdyby piaskarki sterowane byly przez
      rozsadnych ludzi oraz potrzebami, a nie jak to pan Bartus pisze "satelita".
      Teraz jak ktos cos spapra, to mowi, ze to "komputer" tak zrobil, zapominajac,
      ze komputer robi tylko to, co mu czlowiek - w zalozeniach jako
      inteligentniejsza jednostka - polecil.
      I satelita nie posprzata ulic i nie posypie ich sola czy tez sprawdzi stan po
      tzw. odsniezaniu. Moze jest to tez argument i straszak na pracownikow, ze ten
      pan z telewizora doskonale widzi co sie dzieje w kazdym mieszkaniu, gdzie
      wlaczony jest telewizor. Tyle tylko, ze ten poziom "wiedzy" funkcjonowal 50-
      60 lat temu.
      A tak przy okazji, to moze by zamiast inwestycji w "hajteczne" bzdety
      zainwestowac rozsadnie w bezposredni sprzet odsniezania, ktory wplynie
      bezposrednio na jakosc pracy. W przeciwnym razie pozostanie Kielczanom
      cieszyc sie bezuzyteczna "zabawka" panow decydentow, i nadal jezdzic i
      chodzic po sliskich ulicach lub ohydnych piaskowych bryjach.
      • Gość: zz Re: Kieleckie piaskarki sterowane przez... sateli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 12:12
        zaraz sie okaże że Swietokrzyskie Czarownice tez były sterowane satelita - a to
        na czym latału to był taki przedłuiżany laptop z wmontowanym GPS
      • Gość: wildcat Re: Kieleckie piaskarki sterowane przez... sateli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 23:12
        Nie są to bzdury
        Zobaczycie (a pewno nie Wy) jak spadnie zużycie paliwa - nawet i o 30-40%.

I właśnie z tych oszczędności będzie można dokonac jakichs nowych inwestycji

Bardzo dobry krok .... POPIERAM!!!
    • Gość: MoD Re: Kieleckie piaskarki sterowane przez... sateli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 12:35
      To teraz jak amerykanie beda chcieli zablokowac nasz system drogowy, to maja
      ulatwone zadanie, GPS na co dzien sluzy im do naprowadzania rakiet...trafia w
      nasze piaskarki z duza dokladnoscia :)
      • Gość: zz Re: Kieleckie piaskarki sterowane przez... sateli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 12:42
        poprosze aby pierwsz rakieta pizneła w ten pług co mi ciągle zasypuje wejście i
        chodnik - co ja odsnieże to ten s...n chyba czeka na mnie i jedzie - a ja znowu
        odwalam
    • Gość: finder PRZEPŁACILI !!!! IP: *.eranet.pl 01.02.06, 21:55
      Gdyby powyższy artykuł i ten post czytał właściciel jakiejś firmy, która posiada
      flotę samochodową i zainteresowałyby go tego typu rozwiązania (GPS i pełna
      wiedza on-line o tym co się dzieje z samochodami) to zapraszam na stronę
      www.finder.pl i kontakt z Key Account Managerem ze interesującego regionu.
      Oferujemy takie same rozwiązania za 1/3 ceny. Jesteśmy partnerem IT Era GSM.

Pozdrawiam
      Key Account Manager
      woj. świętokrzyskie

• Gość: d Re: PRZEPŁACILI !!!! IP: *.man.poznan.pl 02.02.06, 08:11
        Gość portalu: finder napisał(a):

> Gdyby powyższy artykuł i ten post czytał właściciel jakiejś firmy, która posiad
        > a
        > flotę samochodową i zainteresowałyby go tego typu rozwiązania (GPS i pełna
        > wiedza on-line o tym co się dzieje z samochodami) to zapraszam na stronę
        > www.finder.pl i kontakt z Key Account Managerem ze interesującego regionu.
        > Oferujemy takie same rozwiązania za 1/3 ceny. Jesteśmy partnerem IT Era GSM.
        >
        > Pozdrawiam
        > Key Account Manager
        > woj. świętokrzyskie

a czy twoja firma zakłada też urządzenia monitorujące zuzycie piasku itp. założę
        się że nie, do tego potrzebne są specjalistyczne urządzenia
        • Gość: finder Re: PRZEPŁACILI !!!! IP: *.orange.pl 03.02.06, 10:08
          Nie są do tego potrzebne specjalistyczne urządzenia, tylko podpięcie się pod
          urządzenie które steruje wysypem piasku i odpowiednie zaprogramowanie.

pzdr
          • Gość: xtrmntr Key account manager w kieleckiej erze IP: *.cable.mindspring.com 04.02.06, 23:35
            ...z drugim kontem w konkurencyjnym orange. Ciekawe - jesli jakis manago firmy
            ma telefon konkurencji to co to znaczy?...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka