Dodaj do ulubionych

Pytanie o Urzad Pracy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 19:01
Czy moze ktos z Was rejestrowal sie w Urzedzie Pracy w Kielcach przy ul.
Kolberga.Jestem tegoroczna absolwentka i chcialam sie zarejestrowac jako
bezrobotna.Niestety idac o godzinie 8 juz nie ma numerkow.Czy codziennie jest
takie oblezenie.Czy moze ktos z absolwentow zalatwial sobie staz,czy mozna
korzystac z organizowanych kursow.Czy moze maja jakas steone internetowa
gdzie mozna cokolwiek sie dowiedziec.Prosze o odpowiedz.Dziekuje z gory
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Pytanie o Urzad Pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 20:00
      A co to ku.., tu jest jakaś informacja dla bezrobotnych leni? Numerków ci się
      zachciewa? Skończy kurs gotowania na gazie w kole gospodyn wiejskich, leci się
      zarejestrować i dziwi się, że o 8 jest za późno. To ty nie wiesz, że w Polsce
      mamy 3 mln bezrobotnych, kazdy z nich musi się zarejestrować i na 8 zdążyć
      jeszcze do roboty. Do mnie do firmy też przychodzą bezrobotni, chętni do
      roboty, a jakże, ale tylko na czarno - inaczej im się nie opyla.
      • Gość: Kielczanka Re: Pytanie o Urzad Pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 20:20
        Nie badz taki dowcipny,jezeli masz glupio odpowiadac to nie zabieraj glosu.Ja
        mam dopiero 20 lat i zycie przed soba.W Kielcach nie ma kursow gospodyn
        wiejskich byc moze u Ciebie na wsi sa ,to moze dasz mi namiary i sie zapisze
    • mesmeredia Re: Pytanie o Urzad Pracy 19.02.06, 20:22
      Owszem, codziennie jest takie oblężenie natomiast nie rozumiem problemu braku
      numerków. Przecież tam jest maszynka do wydawania takowych (jak w ZUS).
      Natomiast, żeby sensownie wcześnie zostać załatwionym trzeba się pojawić z
      samego rana (popularne jest wysyłanie rodziców, dziadków, którzy siedzą od 5
      rano) i zająć sobie kolejkę. I sorry, ale jeśli urząd jest czynny od 7.30 a Ty
      się pojawiasz po 8.00 do rejestracji to tak jakbyś usiłowała się po tej godzinie
      zarejestrować do okulisty państwowego. Ale możesz spróbować np. po 12 w jakiś
      bardziej odległy dzień tygodnia, zazwyczaj największy tłum jest w poniedziałek.
      Żeby się dowiedzieć czegokolwiek o stażach nie trzeba się rejestrować tylko
      wpierw wypytać na górze (I p) (np. w trakcie czekania na swoją kolejkę do
      rejestracji). Informacje o kursach są na dole (przy zaświadczeniach), jednakże z
      doświadczenia wiem, że wszystkie co popularniejsze są zaklepywane przez osoby
      mające koneksje w PUP. Dokładnie to samo jest ze stażami. Jeśli sama sobie
      czegoś nie załatwisz chodzeniem po firmach i tak się zakręcisz, że panie z PUP
      Ci tego stażu po prostu nie świsną, to raczej masz małe szanse na takowy.
      Popularne jest bowiem dzielenie co bardziej atrakcyjnych ofert na staż wśród
      pracowników PUP. Poza tym, pracodawcy składają oferty stażu często już z
      nazwiskami osób, które za takim stażem się zakręciły. Ale życzę powodzenia.
      Strona internetowa wszystkich PUP w Polsce owszem istnieje, tyle, że co z tego,
      jak pojawia się tam 5% aktualnych ofert pracy. Tu masz stronę:
      www.epuls.praca.gov.plI.
      • mesmeredia Re: Pytanie o Urzad Pracy 19.02.06, 20:24
        Jeszcze raz strona: www.epuls.praca.gov.pl
        • Gość: Kielczanka Re: Pytanie o Urzad Pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 21:46
          Dziekuje bardzo za wyczerpujaca odpowiedz.Bardzo mi pomogles.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka