Dodaj do ulubionych

Może Pospieszalski zajmie się poręczeniem paulinów

IP: *.prenet.pl 13.03.06, 23:51
Dla przedstawienia problemu wolności mediów proponowałbym temat, w jaki sposób
media przedstawiały pożyczkę paulinów dla przestępców paliwowych. Niektóre
poinformowały i co? Czy została wyjaśniona sprawa, dlaczego była taka pożyczka
i z jakich pieniędzy? Z datków wiernych, tych babć, które zostawiają na Jasnej
Górze ostatnie złotówki?
A sprawa biskupa z Elbląga, który spił się jak bela w samolocie i w hotelu
moskiewskim? A inne ciemne sprawki księży?
Obserwuj wątek
    • Gość: Krzysiek Re: Może Pospieszalski zajmie się poręczeniem pau IP: *.prenet.pl 14.03.06, 22:08
      Czyżby nikogo ten temat nie interesował? A może strach was obleciał przed
      wypowiadaniem się?
    • Gość: Gargamel Re: Może Pospieszalski zajmie się poręczeniem pau IP: 81.6.130.* 14.03.06, 22:24
      Choć oglądając programy "Warto rozmawiać" Pośpieszalskiego chce mi się ZYGAĆ -
      robię to nijako "z obowiązku" chcąc wiedzieć jak będą w najbliższej przyszłości
      wyglądały wszystkie bez wyjątku programy telewizyjne. Możesz być pewien Drogi
      "Krzysiu", że ten MINISTRANT nie jest w stanie podjąć w "swoim" programie żad-
      nego tematu związanego z CIEMNYMI SPRAWKAMI naszych CZARNYCH funkcjonariuszy
      Watykanu. Facet WCHODZI CZARNYM W .... BEZ MYDŁA, że aż miło.
      • Gość: Krzysiek Znów Jasna Góra IP: *.prenet.pl 15.03.06, 19:56
        Znów temat Jasnej Góry i jej adwokata. Przeczytajcie
        miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,3210832.html
        • ziemia.czestochowska Re: Znów Jasna Góra 15.03.06, 20:11
          Czołem drodzy bracia z Kielc!Temat Jasnej Góry nie jest zgoła taki jasny jak
          powinien być poniewaz pieniądze na poręczenie dla barona paliwowego z
          Częstochowy nie pochodziły napewno z datków ani innych darów wiernych
          przybywających do klasztoru. Prawdopodobnie ta osoba czyli Artur K. była
          konfraterem Zakonu Paulinów i wspierała finansowo Jasną Góre i pieniądze na
          poręczenie pochodziły od rodziny zatrzymanego , a ojcowie Paulini występowali
          jako poręczyciele przekazując sume 2 000 000 zł .Inne sprawy jak ta ostatnia z
          prawnikiem jasnogórskim są wynikiem zatajenia przez tą osobe swojej wsółpracy z
          służbami PRLu , a do ostatecznego wyroku w tej sprawie ojcowie Paulini mieli
          prawo nie podejmowac decyzji w sprawie tego pana.Pozdrowiam fajne Kielce i cały
          region mam nadzieję , że w bliskiej przyszłości znajdziemy się razem w silnym
          regionie Staropolskim)))
      • oryganion Re: Może Pospieszalski zajmie się poręczeniem pau 15.03.06, 20:36
        Drogi Gargamelu - mnie tez sie odruch pobudza z powodu tej hipokryzji i
        ślizgania sie tam gdzie zaczyna byc niezgodne z planem. Każdy redaktor ktory nie
        umie ukryc swoich pogladów i tylko niby stara sie byc obiektywny telewizja
        odsłania znakomicie - nie ma kadzideł, klimatu, skupienia, zawodzenia - całego
        arsenału oddziaływania - trzeba byc nie lada mistrzem =Pospieszalski nie jest
        to co bardzo jest ciekawe to spoóśb kształtowania świadomosci, okazuje sie ze
        techniki sa podobne - z tym że propagandziści stalinowscy i pozniejsi - robili
        to w bardziej wyrafinowany sposób
        oboje juz troche zyjemy i mnie np stale zastanawia fakt ze w czasach najbardziej
        nawet czarnego niby komunizmu lepiej totalitaryzmu chodziło sie do kina -
        całkiem jawnie na amerykanskie westerny kore przeciez pokazywały zupełnie inna
        rzeczywistośc - jak sie wyszło w rzeczywista uliće z takiego kina zawsze
        odczuwałem pewien nierealny przeskok - dziwne bo jak ogladam Pospieszalskiego to
        mam podobne uczucie. Jak jeszcze sąsiad - regularnie zreszta w niedziele
        uczeszczajacy zacznie prac swoja legalnie ślubną to mi sie ten surrealizm
        jeszcze bardziej wyostrza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka