Dodaj do ulubionych

Zamkowa opening

IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.12.02, 00:07
W sobotę wieczorem otwarcie długo oczekiwanej kawiarni przy Zamkowej.
Niestety nie będzie klubu muzycznego naprzeciw więzienia.
Obserwuj wątek
    • kosz.marny Re: Zamkowa opening 16.12.02, 12:07
      Gość portalu: Nowy napisał(a):

> W sobotę wieczorem otwarcie długo oczekiwanej kawiarni przy Zamkowej.
      > Niestety nie będzie klubu muzycznego naprzeciw więzienia.

W którym miejscu na Zamkowej jest ta kawiarnia?
      • hamsterek Re: Zamkowa opening 16.12.02, 12:32
        kosz.marny napisał:

> Gość portalu: Nowy napisał(a):
        >
        > > W sobotę wieczorem otwarcie długo oczekiwanej kawiarni przy Zamkowej.
        > > Niestety nie będzie klubu muzycznego naprzeciw więzienia.
        >
        > W którym miejscu na Zamkowej jest ta kawiarnia?

Na przeciwko Pałacyku Z. wchodzisz takimi dużymi wrotami. Byłem na otwarciu
        widziałem, tylko kapelka za głośno grała ale było o.k. Jedna duża sala na dole
        i nad nią mała antresolka jest też kominek. Wieszki trochę szwakują, ciekawy
        pomysł lecz za słaba podstawa. Zrobione są z jednego wielkiego drągala do
        krórego zamocowano wykute nóżki. Niestety znajomy wiaszając kurtkę mało nie
        pozbawił mnie życia gdyż nóżka się wygięła od ciężaru kurtek a ten drągak
        leciał prosto na moją głowę. złapałem go w ostatniej chwili. Ale to jeszcze
        nic. Jedna damska kurtka spadła na podłogę i aby się zbytnio nie pobrudziła
        podniosłem ją jedną ręką a drugą trzymałem drąg. Czekając aż znajomy doprowadzi
        wieszak do stabilnej pozycji podleciał do mnie jakiś chyba z lekka zadżumiony
        gość i wyrwał mi tę kurtkę z ręki po czym powiesił na wieszaku z którym walczył
        jeszcze znajomy i odszedł spoglądając niewymownie a mnie aż zatkało. Ani słowa
        dziękuję ani ... zostałem potraktowany jak jakiś złodziej. Tak więc jak czytasz
        to zadżumiony ćwoku wiedz że zachowałeś się jak ostatni cham.
        Ale poza tym to zapraszam, warto zajrzeć choć raz i samemu wyciągnąć wnioski
        czy się nam podoba czy nie, ale ja się zawszę cieszę, że jest jeszcze jedno
        miejsce gdzie można wyskoczyć ze znajomymi.
    • komuszek Re: Zamkowa opening 16.12.02, 20:30
      Byłem, byłem. Bardzo klimatycznie i piękne sklepienia łukowe. Z racji
      doświadczeń historycznych mogę polecić wnętrza biskupich spichlerzy. Nawet w
      Krakowie nie ma takich piwnic. Podobne są tylko na północy Polski w starych
      krzyżackich sorry - tzn "piastowskich" miastach np. Toruń - super puby są w
      starych piwnicach i Gdańsk. Swoją drogą dziwne, że krakowskie piwnice są w
      innym klimacie - nie było tyle cegły? Może ktoś zna odpowiedź.
    • Gość: W.K8 Re: Zamkowa opening IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.02, 20:36
      Cieszy mnie, że powstają nowe kawiarenki w naszym miasteczku. W takim tempie
      Kielce za 2-3 lata dogonią inne miasta podobnej wielkości: Opole, Lublin i
      Białystok. "Zamkowa" jest bardzo interesującym punktem na rozrywkowej mapie
      miasta. Zobaczymy jak z klimatem i obsługą. Na razie OK. A pamiętacie czasy jak
      była tylko Karczma i Guiness. A teraz Guinnessa nie ma a Karczmy (w wydaniu
      dicho)lepiej żeby nie było.
      • mi3al Re: Zamkowa opening 18.12.02, 11:48
        Gość portalu: W.K8 napisał(a):
        [...]
        > A teraz Guinnessa nie ma a Karczmy (w wydaniu
        > dicho)lepiej żeby nie było.

CO TY BREDZISZ !!!
        Dicho ?!?!?!?
        Chyba Ci sie cos poprzestawialo !!!
        Dicho to jest w Hawanie, Supernovej, Katharsis, Iguana
        A jak nie odrozniasz dobrej muzyki hausowej, minimalowej D&B czy 2Step - juz
        nie wspomne o Kiniorskim (mozna go lubic badz nie ale nie o to chodzi) i
        Panoramixie (im to raczej daleko do dicho)
        to sobie oszczedz wstydu i sie nie odzywaj (albo moze przejdz sie do Novej)
        to by bylo na tyle.
    • Gość: Kamil Re: Zamkowa opening IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 18.12.02, 00:52
      Bardzo przyjemnie, nawet , bardzo. Polecam, polecam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka