Gość: Nowy IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.12.02, 00:07 W sobotę wieczorem otwarcie długo oczekiwanej kawiarni przy Zamkowej. Niestety nie będzie klubu muzycznego naprzeciw więzienia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kosz.marny Re: Zamkowa opening 16.12.02, 12:07 Gość portalu: Nowy napisał(a): > W sobotę wieczorem otwarcie długo oczekiwanej kawiarni przy Zamkowej. > Niestety nie będzie klubu muzycznego naprzeciw więzienia. W którym miejscu na Zamkowej jest ta kawiarnia? Odpowiedz Link Zgłoś
hamsterek Re: Zamkowa opening 16.12.02, 12:32 kosz.marny napisał: > Gość portalu: Nowy napisał(a): > > > W sobotę wieczorem otwarcie długo oczekiwanej kawiarni przy Zamkowej. > > Niestety nie będzie klubu muzycznego naprzeciw więzienia. > > W którym miejscu na Zamkowej jest ta kawiarnia? Na przeciwko Pałacyku Z. wchodzisz takimi dużymi wrotami. Byłem na otwarciu widziałem, tylko kapelka za głośno grała ale było o.k. Jedna duża sala na dole i nad nią mała antresolka jest też kominek. Wieszki trochę szwakują, ciekawy pomysł lecz za słaba podstawa. Zrobione są z jednego wielkiego drągala do krórego zamocowano wykute nóżki. Niestety znajomy wiaszając kurtkę mało nie pozbawił mnie życia gdyż nóżka się wygięła od ciężaru kurtek a ten drągak leciał prosto na moją głowę. złapałem go w ostatniej chwili. Ale to jeszcze nic. Jedna damska kurtka spadła na podłogę i aby się zbytnio nie pobrudziła podniosłem ją jedną ręką a drugą trzymałem drąg. Czekając aż znajomy doprowadzi wieszak do stabilnej pozycji podleciał do mnie jakiś chyba z lekka zadżumiony gość i wyrwał mi tę kurtkę z ręki po czym powiesił na wieszaku z którym walczył jeszcze znajomy i odszedł spoglądając niewymownie a mnie aż zatkało. Ani słowa dziękuję ani ... zostałem potraktowany jak jakiś złodziej. Tak więc jak czytasz to zadżumiony ćwoku wiedz że zachowałeś się jak ostatni cham. Ale poza tym to zapraszam, warto zajrzeć choć raz i samemu wyciągnąć wnioski czy się nam podoba czy nie, ale ja się zawszę cieszę, że jest jeszcze jedno miejsce gdzie można wyskoczyć ze znajomymi. Odpowiedz Link Zgłoś
komuszek Re: Zamkowa opening 16.12.02, 20:30 Byłem, byłem. Bardzo klimatycznie i piękne sklepienia łukowe. Z racji doświadczeń historycznych mogę polecić wnętrza biskupich spichlerzy. Nawet w Krakowie nie ma takich piwnic. Podobne są tylko na północy Polski w starych krzyżackich sorry - tzn "piastowskich" miastach np. Toruń - super puby są w starych piwnicach i Gdańsk. Swoją drogą dziwne, że krakowskie piwnice są w innym klimacie - nie było tyle cegły? Może ktoś zna odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.K8 Re: Zamkowa opening IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.02, 20:36 Cieszy mnie, że powstają nowe kawiarenki w naszym miasteczku. W takim tempie Kielce za 2-3 lata dogonią inne miasta podobnej wielkości: Opole, Lublin i Białystok. "Zamkowa" jest bardzo interesującym punktem na rozrywkowej mapie miasta. Zobaczymy jak z klimatem i obsługą. Na razie OK. A pamiętacie czasy jak była tylko Karczma i Guiness. A teraz Guinnessa nie ma a Karczmy (w wydaniu dicho)lepiej żeby nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
mi3al Re: Zamkowa opening 18.12.02, 11:48 Gość portalu: W.K8 napisał(a): [...] > A teraz Guinnessa nie ma a Karczmy (w wydaniu > dicho)lepiej żeby nie było. CO TY BREDZISZ !!! Dicho ?!?!?!? Chyba Ci sie cos poprzestawialo !!! Dicho to jest w Hawanie, Supernovej, Katharsis, Iguana A jak nie odrozniasz dobrej muzyki hausowej, minimalowej D&B czy 2Step - juz nie wspomne o Kiniorskim (mozna go lubic badz nie ale nie o to chodzi) i Panoramixie (im to raczej daleko do dicho) to sobie oszczedz wstydu i sie nie odzywaj (albo moze przejdz sie do Novej) to by bylo na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Zamkowa opening IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 18.12.02, 00:52 Bardzo przyjemnie, nawet , bardzo. Polecam, polecam Odpowiedz Link Zgłoś