Dodaj do ulubionych

Kontrowersyjne zabezpieczanie meczów wokół nowe...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 23:33
Krzysztof Przybylski chyba ma za dobry humor. Polecam okolice stadionu przed i
po meczu. I w końcu zorganizować komunikację miejską na stadion.
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: Kontrowersyjne zabezpieczanie meczów wokół no IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 23:33
    • Gość: A może by tak... Re: Kontrowersyjne zabezpieczanie meczów wokół no IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 06:33
      Ja bym jednak bardziej się skupił na tym jak jest zorganizowane wejście na
      stadion... Nic dziwnego, że tylu policjantów trzeba, gdyż tłum, który stoi przed
      wejściem od godziny może różne dziwne rzeczy zrobić... Może gdyby jakoś
      usprawnić wejście tego tłumu na stadion (nie musiałby stać człowiek ponad 1h w
      kolejce) to wtedy może byłaby zbędna nadmierna ilość policji w tamtym rejonie....
      • Gość: paranoik potrzeba czasu IP: *.dbln.cable.ntl.com 22.04.06, 19:04
        ...pamietam czasy kiedy ludzie wychodzac z kosciola w kazda niedziele po mszy malo sie nie zadeptywali...
        ...no ale minelo jakies 30 lat i nauczyli sie...
        ...no i bez udzialu policji...
      • palro Re: Kontrowersyjne zabezpieczanie meczów wokół no 02.05.06, 08:14
        Dziwne rzeczy piszesz, ja przed meczem z Legia czekalem na wejscie jakies 3 minuty. Pewnie tez dlatego, ze kolowrotki nie dzialaly, ale nie znam nikogo kto czekalby kiedykolwiek ponad 15 min
    • psycholognistykutas Re: Kontrowersyjne zabezpieczanie meczów wokół no 20.04.06, 08:26
      Ale zrzędzą stetryczałe dziady. Najlepiej nie organizować żadnych: meczów,
      koncertów, procesji, festynów, wieców, żadnego zbiegowiska publicznego, bo to
      zawsze wiąże się z pewnym zamieszaniem i utrudnieniami w ruchu. Jedźcie za
      miasto, tam co najwyżej kondukt żałobny raz na paręnaście tygodni zakłóci wam
      ruch na jakiś kwadrans. TU JEST ŻYWE MIASTO BARANY!!!
      • Gość: pawel_Śliwki Re: Kontrowersyjne zabezpieczanie meczów wokół no IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 12:13
        tak jest, zawsze znajdą się stare pierdziele co tylko krytykują!!! i tak mamy
        was wszystkich głęboko w :))))))
      • Gość: paranoik uwielbiam IP: *.dbln.cable.ntl.com 22.04.06, 19:05
        ...uwielbiam to twoje poszanowanie wszystkiego co zyje...
    • Gość: e-tam Re: Kontrowersyjne zabezpieczanie meczów wokół no IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 08:26
      niestety, ale zyjemy w kraju gdzie 3-ech policjantow nie da rady "upilnowac" 10-cio tysiecznego tlumu ...
      • Gość: wwwwwwwwwwwwwwww Re: Kontrowersyjne zabezpieczanie meczów wokół no IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 08:56
        -dla kogo parking obok stadionu ?
        -kiedy usprawni się sprzedaż biletów
        -kiedy sprawnie będzie sie wchodziło na stadion/wiadomo było jką pojemność ma
        stadion w sferze projektu i co projektanci o tym nie pomysleli ?to gdzie byli
        inspektorzy nadzoru ?/
        A czy Wam mieszkańcy Kielc nie przeszkadza coś więcej niz stadion ?
        • Gość: paranoik nic mi nie przeszkadza IP: *.dbln.cable.ntl.com 22.04.06, 19:11
          ....stadion skoro jest to niech sobie bedzie...nie jestem za tym zeby burzyc cos co sie dopiero co wybudowalo - choc znam miejsca gdzie tak sie robi i to wlasnie napedza gospodarke....
          ...nic mi nie przeszkadza - na razie...
          ...brakuje mi lotniska...
          ...nie podoba mi sie pomysl WEL'owego klocka...
    • Gość: kiel Re: Kontrowersyjne zabezpieczanie meczów wokół no IP: 195.205.147.* 20.04.06, 09:31
      stadion powinien być zlokalizowany na obrzeżu miasta
      nie płacę podatków po to aby policja i straż miejska zajęta była pilnowanie
      bandy zdiczałych debili

a pół miasta było odcięte od świata
      • hamsterek Re: Kontrowersyjne zabezpieczanie meczów wokół no 20.04.06, 10:35
        A ja właśnie płacę!
      • Gość: pawel_Śliwki sam jesteś debilem!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 12:16
        po co się wypowiadasz jak nie znasz tematu frajerze??? spójrz mi w oczy i
        powiedz to w twarz netowy napinaczu!!! a debili to sobie szukaj u siebie w
        rodzinie!!!
        • Gość: paranoik zadowole... IP: *.dbln.cable.ntl.com 22.04.06, 19:15
          ...ja cie zadowole...
          ...powiedz tylko co bys chcial uslyszec...
        • t-mon Re: sam jesteś debilem!!! 26.04.06, 11:28
          kiedy to prawda- gdyby nie to że spora część z osób na stadionie szuka głównie awantury a nie robą nic ze względu na strach właśnie tą policją, i to jest błąd- klub powinien sie zająć ochroną a nie miasto, to raz a dwa to ochrona pewnie sie nie spawdzi to kilku głupków sie zabija i będzie spokojnie wtedy...
      • Gość: stefan b Re: Kontrowersyjne zabezpieczanie meczów wokół no IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 12:58
        licz sie ze slowami. a my kibice, kupujac bilety tez placimy w ten sposob
        podatek, wiec zamknij gebe staruchu
      • Gość: ckja Re: Kontrowersyjne zabezpieczanie meczów wokół no IP: *.futuro.kielce.msk.pl 20.04.06, 21:36
        kiel ale ty jesteś nierobem to jak płacisz podatki?z czego?miejsce buraków jest
        na polu
      • Gość: alex Re: Kontrowersyjne zabezpieczanie meczów wokół no IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 23.04.06, 16:23
        to sie debilu przeprowadz na wies jak ci stadion przeszkadza.
    • Gość: tim Po co budują parkingi przed stadionem ??? IP: *.futuro.kielce.msk.pl 20.04.06, 10:39
      Na ostatnim meczu z Lechem było ponad 100 wolnych miejsc !!! Tylko na łatwiznę
      chodzą!!! Żenada !!!
    • maruda_kielce co do ruchu samochodowego 20.04.06, 11:26
      mysle ,ze znacznie sprawe ulatwiloby wyznaczenie ioznakowanie objazdow.wtedy
      ludzie nie pchaliby sie np. w Krakowska Rogatke chcac dojechac do
      ul.Krakowskiej. Przed maeczek Korona-Lech znajomy z Lodzi jechal przez
      Kielce.Wladowal sie w korek na Rogatce.Nie wiedzial, ze jest mecz. A tym
      bardziej , ze w przypadku takiej imprezy dojazd na Baranowek jest "nieco"
      utrudniony. A wystarczyloby w dniach meczy na trasach wjazdowych ustawic
      tablice "w zwiazku z odbywajacym sie w dniu dzisiejszym meczem zalecamy objazd"
      i tu kierunki na ktore mozna jechac z opisem objazdu.
      • Gość: Anka Re: co do ruchu samochodowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 13:09
        A ja myślę że szkoda sobie język strzępić- bo nic sie już nie zmieni . Jestem
        zadowolona , nie przeszkadza mi nic . Objazdy są dla ludzi :D A prawdziwym i
        wiernym kibicom życzę wygranej z Wisełką i uroczej zabawy . A komu przeszkadzają
        blokady niech wybierze jutro inny rejon Kielc , bo będzie naprawdę tłoczno , po
        raz pierwszy stadion wypełni się po brzegi .Prawie wszystkie bilety wyprzedane
        :D:D A dla nie zadowolonych niechaj pocieszeniem będzie to- iż niebawem kończy
        się runda wiosenna i odpoczniecie sobie od ligowych spotkań. Choć jak w maju
        przyjadą Niemcy , to pół polski się zjedzie , to dopiero będzie mecz :)
        • Gość: megadeth Re: co do ruchu samochodowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 13:16
          Gość portalu: Anka napisał(a):

> A ja myślę że szkoda sobie język strzępić- bo nic sie już nie zmieni . Jestem
          > zadowolona , nie przeszkadza mi nic . Objazdy są dla ludzi :D A prawdziwym i

pewnie mieszkasz na Ślichowicach albo w Bęczkowie

> prawdziwym i
          > wiernym kibicom życzę wygranej z Wisełką i uroczej zabawy . A komu przeszkadzaj
          > ą

Prawdziwi kibice nikomu nie przeszkadzają
          • Gość: Anka Re: co do ruchu samochodowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 21:23
            > pewnie mieszkasz na Ślichowicach albo w Bęczkowie

Złosliwośc Twoja nie ma granić . Ale ja Cię Madziu zadziwię , mieszkam obok
            stadionu :D W dniu meczu nie mam problemu z dojazdem , owszem sa korki , ale
            one są w całym miescie. A ja sobie grzecznie w nich stoje i nie narzekam , bo
            rodzice moi- nauczyli mnie tolerancji , dla wszelkich grup społecznych.
    • dinomar Re: Kontrowersyjne zabezpieczanie meczów wokół no 20.04.06, 13:04
      Moim zdaniem ochrona meczu przez policje jest niezbędna i wcale nie uważam, że
      angażuje się w nią za dużo policjantów (przynajmniej tam ich widać ;-).
      Jednakże chciałem poruszyć temat parkingów oraz tego, że nie może być tak, że
      widzowie przybyli na mecz zastawiają wszystkie okoliczne chodniki oraz ścieżki
      rowerowe samochodami. Z tego, co mi się wydaje obok stadionu jest (lub miał być)
      przygotowany parking. Tylko nie wiem dla kogo…
      • Gość: kielczanin Re: Kontrowersyjne zabezpieczanie meczów wokół no IP: 212.160.196.* 20.04.06, 15:03
        jak na razie wszystko jest super oby tak dalej nie spisuje się tylko MPK które
        w czasie meczu jeżdzi jak w dni świąteczne ,a powinni chociaż jeżdzić jak w
        szczycie
        • veilchen_ck STOP wszystkim i wszystkiemu... 20.04.06, 15:19
          poprzez ten post chcialbym zlozyc prosbe o nieorganizowanie zadnych imprez
          masowych w naszym kochanym miescie bo przeszkadza to mieszkancom okolic, gdzie
          zbieraja sie te masy.. angazuje to zbyt duze sily prewencji i w innych
          miejscach szaleja bezkarnie bandyci w tym czasie.. poza tym mozna dostac po
          twarzy od rozpijaczonych wyrostkow.. zadam, aby kazdy mieszkaniec naszego
          miasta siedzial w domu zaraz po przyjsciu z pracy, szkoly i w bezpiecznym
          polozeniu ogladal tv i pierdzial w stolek.. zadam tych rzeczy z troski o
          wszystkich Kielczan..
          a tak w ogole to wielki respect dla Koroniarzy i do zobaczenia jutro na Wisle..
          Wislaaaaaaaaaaa! coooooooo??? 3:0!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;))))))))))))))))))
      • maruda_kielce normalnie zapomnieli 20.04.06, 19:06
        stadion-fajnie,ze jest. nie ma co dyskutowac teraz na temat jego lokalizacji.
        jest gdzie jest. ale czas pomyslec o organizacji ruchu wokol niego.po kazdym
        meczu cala szerokoscia ulicy na krakowskiej rogatce ida kibice. 0 ruchu
        samochodowego. to samo na jana pawla i duzej.
    • Gość: Emil Przybylski ma rację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 20:07
      Nie widze zadnych problemów, wiadome kampania kwitnie, wiec lewica atakuje
      • Gość: Remik Re: Przybylski ma rację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 20:11
        Ogólnie mieszkam w poblizu i nie mam problemów z dostaniem się do domku. Po co
        ten atak. Panowie stadiony czy w Polsce czy za granicą także są w centrum
        miasta.
        • Gość: ola Re: Przybylski ma rację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 20:56
          <Ogólnie mieszkam w poblizu i nie mam problemów z dostaniem się do domku.>

a ja mam - trasa jaką jeżdżę jest zawsze zablokowana i pozostaje mi wielki
          objazd , a ponieważ dzieje się tak co kilka dni to już mam dość !!!
          • Gość: Halina34- Re: Przybylski ma rację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 07:06
            Mnie tam te objazdy nie przeszkadzają, chciałam żeby stadion byłw Kielcach i
            dumna jestem z tego , żeon powstał.
    • Gość: mieszkaniec. Re: Kontrowersyjne zabezpieczanie meczów wokół no IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 20:49
      Uważam, że zabezpieczenie i porządek jest znacznie lepszy niż w czasie gdy
      mecze były na Szczepaniaka. Tam ani policja ani straż miejska nie potrafiły
      zapanowac nad menelami które pijane łaziły po okolicy,nie mowiąc o blokowaniu
      samochodami wszystkich ulicy co dawało totalny bałagan.
    • Gość: Bo Ciekawe czy ktoś policzył koszty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 22:00
      idiotycznych zmian organizacji ruchu i zagrożeń jakie to generuje , a po drugie
      co będzie się działo gdy zostanie uruchomiona nowa siedziba biblioteki
      wojewódzkiej ( vis a vis stadionu) - czy będzie szansa zaparkować pod
      biblioteką ?
    • Gość: Papen Mentalność typowego Polaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 22:51
      Moim zdaniem kielczanie chcą mieć piękny stadion i drużynę w 1 lidze tylko wtedy
      gdy siedzą sobie w domu z dala od wszelkich problemów, natomiast gdy np. jadą
      sobie samochodem nie chcą mieć żadnych problemów.
      Niestety, albo rybki, albo akwarium. Jeśli mamy drużynę, która reklamuje miasto,
      to musimy zgodzić się na pewne ustępstwa, które polegają na tym, że podczas
      meczów pewne ulice będą zamknięte lub zakorkowane.
      Każdy by chciał aby w Kielcach odbywały się wielkie imprezy, ale niech to nie
      dotyczy mnie. Jeśli tak będziemy podchodzili do sprawy to niestety, ale nic
      nowego nie powstanie w Kielcach, a miasto to nadal będzie postrzegane jako
      prowincja. A dalsze inwestycje będą blokowane przez ludzi, którzy chcą spokoju
      kosztem rozwoju miasta. Tak się niestety daleko nie zajedzie.
      • Gość: igo Re: Mentalność typowego Polaka IP: *.tu.kielce.pl 20.04.06, 23:12
        zgadzam sie w zupełności z Papan:)
      • Gość: megadeth Re: Mentalność typowego Polaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 23:18
        > prowincja. A dalsze inwestycje będą blokowane przez ludzi, którzy chcą spokoju
        > kosztem rozwoju miasta. Tak się niestety daleko nie zajedzie.

Rozwój nie musi się wiązać z utratą spokoju. Stadion poza miastem z dobrymi
        drogami dojazdowymi i nie byłoby żadnych korków.

Dlatego należy inwestować, ale MĄDRZE !!!!!!!
    • Gość: ASAA Re: Kontrowersyjne zabezpieczanie meczów wokół no IP: 193.24.201.* 20.04.06, 23:38
      już nie wytrzymuje...co z was za malkontenci..non stop narzekanie!
      • Gość: you Re: Kontrowersyjne zabezpieczanie meczów wokół no IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 23:53

> już nie wytrzymuje...co z was za malkontenci..non stop narzekanie!

to nie czytaj...
    • Gość: Matka Polka Nie jest źle nie narzekać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 00:29
      Cały czas?? chcieli stadionu narzekają, chciałam powiedzieć , że w Monachium
      tez jest stadion w centrum miaista tylko , że tam jest inna mentalność ludzi,
      tu co by nie powstało to źle.....
      • Gość: civit Re: Nie jest źle nie narzekać IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 21.04.06, 08:59
        Gdyby to byli kibice prawdziwi to nie byłoby potrzeba takich zabezpieczeń a że
        są wśród prawdziwych kibiców SĄ grupy debili to niestety zwykli mieszkańcy
        tracą.W Monachium do zabezpieczenia stadionu potrzeba o wiele mniej policji niż
        w Kielcach, no i biorąc pod uwagę nasze specyficzne warunki trzeba było zbudowa
        stadion gdzieś na zadupiu albo w lesie, nie cierpieli by zwykli mieszkańcy
        Kielc.
    • Gość: Yogi Re: Kontrowersyjne zabezpieczanie meczów wokół no IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 00:48
      Po co ten szum, nic sie narazie nie stało złewgo w okolicach stadionu, nie
      słyszałem by kogo kolwiek pobito, tylko stare zakapiory sie złoszczą.
    • Gość: Megi Popieram Yogiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 00:49
    • Gość: Piotr Re: Kontrowersyjne zabezpieczanie meczów wokół no IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 08:36
      Pan Przybylski razem z panem Lubawskim nie chcieli słuchać opinii ludzi(MIESZKAŃCÓW KIELC) o lokalizacji nowego stadionu. Więc przytoczę "dlaczego prawie w centrum miasta ma być budowany stadion, to bomba z opuźnionym zapłonem". Popieram skargi i teraz to płacz nad rozlanym mlekiem. Ale i nauczka na przyszłość, aby głosowaś i wybierać w wyborach ludzi mających trochę oleju, anie Oszołomów,nieliczących się ze zdaniem innych.Tylko ich musi być na wierzchu.
      Pozdrawiam
    • Gość: KORONA Re: Podziękoweć p. Lubawskiemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 09:46
      Pan Przybylski razem z panem Lubawskim nie chcieli słuchać opinii ludzi(MIESZKAŃCÓW KIELC) o lokalizacji nowego stadionu. Więc przytoczę "dlaczego prawie w centrum miasta ma być budowany stadion, to bomba z opuźnionym zapłonem". Popieram skargi i teraz to płacz nad rozlanym mlekiem. Ale i nauczka na przyszłość, aby głosowaś i wybierać w wyborach ludzi mających trochę oleju, anie Oszołomów,nieliczących się ze zdaniem innych.Tylko ich musi być na wierzchu.
      Pozdrawiam
    • Gość: gość Re: Pan Prezydent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 09:51
      Pozdrawiam
      • Gość: Fenix Re: Pan Prezydent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 10:23
        Stadion Wisły Krakow, Legi Warszawa, Realu MAdryt, czy nawet stadion w PAryzżu
        jest w centrum miasta. Jesli o tym nie wiesz to wyjedz za granice a nie do
        dawnej ZSSR. W kazdym cywilizowanym kraju stadiony są w centrum, tylko u nas
        mętalonośc ludzi jest zawsze anty.
        • t-mon Re: Pan Prezydent 26.04.06, 11:48
          Stadion Barcelony jest pod miastem , St.Denis też jest 20 km za Paryżem a na stadionie w Paryżu gra tylko reprezentacja, w Londynie w centrum są tylko stadiony z przed min 60 lat, w Mediolanie fakt stadion jeszcze w granicach miasta ale to jeden z wyjątków.Z nowych stadionów w Portugalii na Euro tylko te modernizowane są w mieście, właśnie odchodzi sie od budowania stadionów w ścisłym centrum a to o czym mówisz ma raczej miejsce na wschodzie.Najładnieszy moim zdaniem stadion na świecie w Gelsenkirchen jest pod miastem.
    • Gość: Erni Na zachodzie stadiony są w centrum to i u nas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 10:25
      Co wy wiecie o lokalizacji stadionów, wiekszość stadionów jest w centrum. A tak
      na marginesie jeszcze nie słyszałem by był jakiś dym wokół nowgo stadionu
    • Gość: Yeti Mentalnośc Kielczoków niektórych jest do bani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 10:27
      U nas co by nie powstało to zawsze źle.............. najlepiej być zaściankiem
      Polski. Smieszne.
    • Gość: Milenka Stadion jest ok. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 10:32
      Nic mi nie wiadomo o jakiś incydentach a mieszkam obok stadionu i jestem dumna
      z tego ośrodka.
      • Gość: megadeth Re: Stadion jest ok. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 10:44
        Gość portalu: Milenka napisał(a):

> Nic mi nie wiadomo o jakiś incydentach a mieszkam obok stadionu i jestem dumna
        > z tego ośrodka.

pewnie w dzień meczu wyjeżdżasz ...
        • Gość: Milenka NIe wyjezdzam chodze na mecze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 11:44
          w przeciwienstwie do Ciebie, zrzedo. Jedzi do siebie na wioske
        • Gość: Paweł Bedla Tez tam mieszkam i co?????jest spokój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 11:45
          I co nawet nie było na moim osiedlu bur, co Ty wiesz na necie siedzi grupka
          wiecznie niezadowolonych internatów którzy innym ludziom uprzykszają życie.
        • Gość: Bioły Re: Stadion jest ok. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 11:46
          a ja mam tam Babcie i moja babcia nie narzeka, tylko się ciszy, że nasi
          wygrywają.
    • Gość: Efka Jestem, dumna ze stadionu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 10:42
      Smieszne jest tylko to, że teraz narzeka garstka ludzi , że za dużo sił jest na
      stadionie, potem jakby było mało to by było narzekanie , że dym był po policji
      nie było. Śmieszni jeśtecie ludzie.
      • Gość: KArol Re: Jestem, dumna ze stadionu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 10:46
        MAsz rację Ewa, zawsze coś nie tak jest dla niektórych
    • Gość: ola Re: Kontrowersyjne zabezpieczanie meczów wokół no IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 11:03

Pan Przybylski razem z panem Lubawskim nie chcieli słuchać opinii
      ludzi(MIESZKAŃCÓW KIELC) o lokalizacji nowego stadionu. Więc
      przytoczę "dlaczego prawie w centrum miasta ma być budowany stadion, to bomba z
      opuźnionym zapłonem". Popieram skargi i teraz
      to płacz nad rozlanym mlekiem. Ale i nauczka na przyszłość, aby głosowaś i
      wybierać w wyborach ludzi mających trochę oleju,
      anie Oszołomów,nieliczących się ze zdaniem innych.Tylko ich musi być na wierzchu.
      Pozdrawiam
      • Gość: OLA Ola co Ty masz rozdwojenie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 11:40
        OLa co Ty masz rozdwojenie jaźni???? jestes pod wieloma nickami a może Ty
        jestes ..........
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka