Dodaj do ulubionych

Internet w Kielcach

IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.03, 01:10
Nie bylo mnie przez jakies pol roku w Polsce, teraz wrocilem i chcialbym sie
dowiedziec na co moge liczyc odnosnie taniego dostepu do internetu.
Przejrzalem oferte kochanej TP S.A. i jej wspaniale pakiety, ale mnie to nie
bawi. Pozostaje SDI ale troche za drogie. Kiedys UPC mialo dostarczac, ale
sie wycofali. Wiem, ze jakas firma miala oferowac dostep droga radiowa?
Wiecie moze cos na ten temat? Dzieki z gory za odzew.

PS
Jestem z KSMu
Obserwuj wątek
    • zeluq Re: Internet w Kielcach 02.01.03, 06:47
      Jezeli oferta tpsa jest dla ciebie za droga to nic lepszego nie znajdziesz. Z
      reszta i tak nie wiem czy maja juz w koncu te modemy czy nie. Octava, ktora
      daje net droga radiowa raczej sobie nie zawracaj glowy.
      • Gość: adaskow Re: Internet w Kielcach IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.03, 13:11
        zeluq napisał:

> Jezeli oferta tpsa jest dla ciebie za droga
        Przede wszystkim pakiety maja za malo godzin. Szukam czegos za jakies 100PLN
        miesiecznie, oplata instalacyjna to inna sprawa.

> Octava, ktora
        > daje net droga radiowa raczej sobie nie zawracaj glowy.
        Sa tacy kiepscy??? Czy razczej niewywiazuja sie z umow jak firma na
        litere "H"???
        • Gość: MirMir Re: Internet w Kielcach IP: 212.244.76.* 02.01.03, 14:25
          > Sa tacy kiepscy??? Czy razczej niewywiazuja sie z umow jak firma na
          > litere "H"???

Nie wstydźmy się powiedzieć głośno: "Hyperion"!
          Są be.
          • Gość: adaskow Re: Internet w Kielcach IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.03, 18:32
            Gość portalu: MirMir napisał(a):

> Nie wstydźmy się powiedzieć głośno: "Hyperion"!
            > Są be.

Nie wiem czy sa be;-) Sa jak Yeti, podobno dzialaja, ale nikt ich nie widzial:-
            ). I nigdy nie chce miec z nimi doczynienia. Jezeli mnie olali jako klienta to
            i ja ich olewam, a co mi.
            Jak widze po odzewie zostaje mi modemik:-(
            • Gość: JaKi Re: Internet w Kielcach IP: uroczysko:* / 10.140.82.* 02.01.03, 18:37
              Gość portalu: adaskow napisał(a):

> i ja ich olewam, a co mi.
              > Jak widze po odzewie zostaje mi modemik:-(

Hyperion nie podlancza nikogo akualnie ze wzgledu na slabe lacza. Jest to
              dobre zachowanie z ich strony ze nie ida na ilosc tylko staraja zapewnic sie
              odp jakosc.

--
              JaKi
              • Gość: adaskow Re: Internet w Kielcach IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.03, 19:46
                Gość portalu: JaKi napisał(a):
                > Hyperion <CIACH> staraja zapewnic sie
                > odp jakosc.

Sorki ale ROFL^2. Mnie tam nie chodzi czy sie staraja czy nie. Prawie 2 lata
                temu podpisalem z nimi umowe ... coz czlowiek popelnia bledy. Takich KLAMCOW
                (niech mnie zaskarza jezeli nie jest to prawda)jak oni to dawno nie widzialem.
                Po co obiecywali cos z czego nie potrafia sie wywiazac??? A jakie fajne maile
                z zapewnieniami dostawalem ... juz za 2 miesiace, juz za kilka tygodni.... A
                pieniazki lezaly sobie na ich koncie, a ja podobno mam kilka miesicy
                serfowania za free, tylko na czym????. I koniec tematu - ta firma poprostu dla
                mnie nie istnieje i nie ma sensu zawracac sobie nimi glowy. Jednym slowem sa
                nieodpowiedzialni i nie godni zaufania.
                Pozdrawiam.
              • Gość: Ksionc Re: Internet w Kielcach IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.03, 00:04
                Nie znam takiego słowa "podłancza" Kołku!
                • Gość: MirMir Re: Internet w Kielcach IP: 212.244.76.* 03.01.03, 10:39
                  Gość portalu: Ksionc napisał(a):
                  > Nie znam takiego słowa "podłancza" Kołku!

Tamten kolega pewnie kończył elektryka lub PSk, tam wszyscy nauczyciele i wykładowcy od elektr* tak mówią :) Szlag mnie trafiał jak dyktowali a ja próbowałem wpisać nosowe "an".
                • Gość: JaKi Re: Internet w Kielcach IP: uroczysko:* / 10.140.82.* 03.01.03, 22:14
                  Gość portalu: Ksionc napisał(a):

> Kołku!

Odezwał się przeszczep z próbówki

--
                  JaKi
    • Gość: mimazu Re: Internet w Kielcach IP: 213.25.91.* 03.01.03, 09:01
      jeśli interesuje cię pakiet za 100PLN to jest taka możliwość poprzez kablówkę
      VECTRA (tel. 3680111), jesli oczywiscie twoje osiedle jest okablowane , dostęp
      pełny całodobowy. jest również wersja za 70 PLN. korzystam i jestem zadowolona.
      z pozdrowieniami mimazu
      • Gość: adaskow Re: Internet w Kielcach IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 03.01.03, 12:50
        To by nawet bylo ok ... tyle ze Panie z informacji mijaja sie w zeznaniach.
        Chociaz sie naradzily i powiedzialy, ze usluga bedzie dostepna pod koniec
        stycznia:-) Postanowilem, ze zaczekam. Oferta jest naprawde godna rozwazen.
        Moglabys podac jakies szczegoly, podobnao mozna dostac wlasne IP publiczne??
        • Gość: ppk (KSM) Re: Internet w Kielcach IP: *.klc.vectranet.pl / 10.9.0.* 03.01.03, 17:08
          Zgodnie z tym co Vectra podaje na kanale informacyjnym obecnie istnieje
          możliwość podłączenia do netu na Uroczysku, Bocianku, Na Stoku i w części KSM
          czyli zapewne na tych osiedlach, na których Vectra ma okablowanie. Jeśli chodzi
          o parametry techniczne to, niestety, szczerze odradzam. Chyba, że jesteś
          wyjątkowo wytrzymały i skłonny poświęcić 70 lub 100 PLN za 24 godziny dostępu
          non-stop o wyjątkowo niskich parametrach. Oferta wg folderu reklamowego Vectry
          obejmuje dwa pakiety: 128 kbit/sek i 256 kbit/sek za odpowiednio 70 i 100 PLN/m-
          c. To transfery maksymalne i nieosiągalne. Oczywiście w ofercie ani słowa o
          gwarantowanym minimum (jak u Tepsy zresztą). A szara rzeczywistość wygląda tak,
          że w godzinach popołudniowych ŚREDNI transfer osiąga maksymalnie 15-20% bez
          względu na to na jaki serwer wchodzisz. Ściąganie jakichkolwiek plików (mp3 i
          inne) lepiej sobie darować. Nieco lepiej jest póżnym wieczorem albo nocą.
          Zdarzają się okresy, głównie nocą, że faktycznie CHWILOWY transfer dobija do
          tych maksymalnych 128 kbit/sek ale to tylko wyjątek potwierdzający regułę.
          Jeśli uda mi się w Vectrze osiągnąć ŚREDNI transfer na poziomie 40% maksymalnej
          prędkości to chyba się upiję z radości ;-) Na modemie miałem lepsze transfery.
          Jeśli stać Cię na duży wydatek to lepiej zainwestować w SDI. Mam możliwość
          porównania i SDI jest o niebo lepsze (choć koszty zdecydowanie wyższe). I
          jeszcze kwestia IP - wewnątrz sieci Vectra przydziela stałe IP, zewnętrznego,
          publicznego IP w ofercie nie ma. Pozdrawiam.
          • Gość: adaskow Re: Internet w Kielcach IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.03, 14:48
            Rozumiem Twoja flustracje, w koncu placisz i nie dostajesz tego za co
            zaplaciles. Ale Vectra pewnie nie gwarantuje

CIRa. Tyle, ze nawet z tego co piszesz to chyba jest to jedna z lepszych uslug
            na terenie Kielc. Za pomoca modemu

tez sie lacze 50,6Kbit/s a transferow maksymalnych nie osiagam. To normalne.
            Jedyne co mnie martwi to ten sredni na

poziomie ponizej 40%. Ale z drugiej strony masz 24 godziny na sciaganie, wiec
            i tak pewnie wychodzisz na tym lepiej

niz na modemie. Oczywiscie Ty masz lepszy przeglad sytuacji i dlatego tez
            pytanie do Ciebie: czy jezeli teraz

posiadam jedynie modem to warto w to wchodzic czy nie? Znasz jakies lepsze
            rozwiazanie?
            Pozdrawiam
            Adam

PS
            Oczywiscie rozsadne ceneowo, nie np. lacze stale za 2500PLN:-)
            • Gość: ppk Re: Internet w Kielcach IP: *.klc.vectranet.pl / 10.9.0.* 05.01.03, 19:44
              Ja zdecydowałem się na net z kabla w Vectrze dlatego, że nie wystarczało mi 30
              godzin z pakietu Tepsy za 60PLN + VAT (czyli 64,2 PLN). Nie wybrałem SDI bo nie
              mam aż tyle kasy. Pod względem kosztów oferta Vectry jest nie do pobicia
              (przynajmniej przez SDI): średnio ok. 0,10PLN za godzinę, abonament za pakiet
              128000 bit/s to 70 PLN/m-c (w SDI 140 PLN/m-c za 115200 bit/s). Opłata
              przyłączeniowa jest dosyć wysoka (399 PLN) choć i tak ponad 2 razy niższa niż
              za SDI. Mnie się udało i jako klient "przechwycony" z konkurencyjnej UPC
              zapłaciłem tylko 70 PLN. Maksymalne transfery w SDI i Vectrze są porównywalne.
              SDI jest jednak szybsze. A Vectra póki co korzysta z pośrednictwa Tepsy i
              widocznie nie ma zbyt dużej siły przebicia by wymóc na nich odpowiedniej
              jakości łącza. Podobno Vectra ma w planach współpracę z Energisem
              (współpracując z Energisem Onet oferuje niezależny dostęp - słynny OnetKonekt)
              i dzięki ich łączom światłowodowym ma się polepszyć jakość oferowanego przez
              nich netu. Jest to więc bardzo pocieszająca informacja. Tak więc moim zdaniem,
              mimo słabych transferów, oferta Vectry jest interesująca. Ale już sam musisz
              sobie przekalkulować czy Ci się to opłaci. Tak dla ciekawości podam, że dziś
              między 18:00 a 19:00 średni transfer przy przeglądaniu serwisów na Onecie nie
              przekraczał 25 kbit/s (a przecież jest niedziela) a moja frustracja wynika z
              tego, że w pracy mam dostęp do netu ze średnim transferem (w najbardziej
              oblężonych porach dnia) ponad 3 razy większy niż maksimum określone dla
              tańszego pakietu w Vectrze. I jeszcze jedna sugestia - moim zdaniem nie warto
              płacić 100 PLN za pakiet 256 kbit/s bo podejrzewam że jakość jest taka sama.
              Pozdrawiam - ppK
              • Gość: ppK Re: Internet w Kielcach IP: *.klc.vectranet.pl / 10.9.0.* 06.01.03, 22:27
                Wiem, że to dziwne, że sam sobie odpisuję ale dziś przeżyłem szok!! Ściągałem
                empetrójki (po 22:00) z Wirtualnej i średni transfer był na poziomie maksimum
                dla mojego pakietu (128 kb/s). Ktoś z Vectry przeczytał moje narzekania? A może
                to tylko chwilowa poprawa? To na razie poczekam z obiecywanym upiciem się ;-)
    • kostek82 Re: Internet w Kielcach 03.01.03, 20:18
      Jeszcze możesz zadzwonić do interbitu, ja mam od nich internet drogą radiową i
      dziala mi bardzo dobrze. I w dodatku to wszystko odbywa sie na ksm'ie :)
      Zadzwon do nich to sie dowiesz wszystkiego tel. 369-14-96 albo 369-18-26 - ale
      ten chyba nie dziala juz.

Pozdrawiam

Kostek
      • zeluq Re: Internet w Kielcach 03.01.03, 21:52
        kostek82 napisał:

> Jeszcze możesz zadzwonić do interbitu, ja mam od nich internet drogą radiową
        i
        > dziala mi bardzo dobrze. I w dodatku to wszystko odbywa sie na ksm'ie :)
        > Zadzwon do nich to sie dowiesz wszystkiego tel. 369-14-96 albo 369-18-26 -
        ale
        > ten chyba nie dziala juz.
        >
        > Pozdrawiam
        >
        > Kostek
        Bardzo dobrze tzn. jak? jaka predkosc? 70zl dodatkowo za zewnetrzny ip to juz
        przesada, tym bardziej, ze oni nic za to nie placa.
      • Gość: adaskow Re: Internet w Kielcach IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.03, 22:52
        A dzwonilem tez do InterBitu. Czytaja to forum:-). Przyznam, ze bylem
        zaskoczony po w niecala godzine po telefonie Panowie sie pojawili w ilosci 3
        sztuk:-) Niestety, okazalo sie, ze pierwsze pietro to za nisko, bo poziom
        sygnalu jest za slaby. Widzialem, rzeczywiscie jest za slaby. Powiedzieli, ze
        lepiej byloby to zainstalowac wyzej, to bedzie lepiej bo drzewka nie beda
        zaslanialy. Bedzie trzeba pogadac z sasiadami, ale jedyny ktory wchodzi w gre
        jest jedynie pietro wyzej. Hmm, bede musial. Plus dla tej firmy, bo twierdza,
        ze jak bym instalowal to moge wczesniej potestowac. No i nie obiecuja kokosow.
        Cena nie jest glupia: 50PLN+VAT miesiecznie, a sprawe wiernosci zalatwili tak,
        ze urzadzenia dostepowe musisz miec wlasne: czyli kupujesz albo u nich, albo
        gdzies indziej (czytaj u nich: bo jak potem nie bedzie dzialalo to powiedza,
        ze to wina urzadzen, wiem, bo sam bym tak powiedzial;). Szkoda, bo bylem juz
        prawie zdecydowany, a tak to nadal nie mam stalego internetu. Ale Panowie
        zrobili na mnie pozytywne wrazenie.
    • Gość: MoD Re: Internet w Kielcach IP: *.satbit.pl 05.01.03, 00:37
      Witam, wiedze ze zostalo tu wymienionych wielu "dostawcow" internetu, jednak
      jeden, a bardzo istotny zostal pomieniety. Choc cos mi ta nazwa interbit sie
      kojarzy, ale nie wazne. Pisze o Globicie (wlasnie ten ...bit). <br><br>Ale
      najepierw poczatki. Po przeanalizowaniu cennikow TP SA(moje podanie o SDI lezy
      u nich od sierpnia 2001, w Gazecie Komputer byl artykul ze zdjeciem hali z
      modemami(u producenta twierdzacego ze jest w stanie dostarczyc kazda ilosc tych
      modemow TP SA), ktorych podobno notorycznie brakuje, wiec dla Kieleckiego
      oddzialu TP SA to za duze wyzwanie zakupic takie modemy, dalczego sa(u
      producenta) a ich nie ma(w Kielcach w TP) nie potrafiono mi odpowiedziec,
      podobno rozdziela je centrala, czyli centrala TP SA ma Kielce nie powiem gdzie,
      w Krakowie czeka sie na SDI 2 tygodnie, przynajmniej dwoje moich znajomych
      dostalo modemy po 2 tygodniach, w Kielcach czekam narazie poltora roku). Ceny
      maja takie sobie, bo przy sredniej krajowej chyba 800zl, 160 za miesieczny
      abonament to rozboj w bialy dzien. A podobno chcemy gonic zachod, i mamy jakies
      kompleksy ze sie nam nie udaje. TP SA wspiera zachod w tym zebysmy go nie
      dogonili predko w zakresie internetu. Slowko o modemie, to byl dobry w miare
      dostep(wolny, ale jak chcialem pobuszowac po eBayu to moglem, w Globicie mi sie
      to nie udalo, nawet przy dobrym sygnale), tylko cena kosmiczna. Przez ten czas
      kiedy uzywalem modemu(co nadal mi sie zdarza, bo czase potrzebuje cos teraz, a
      nie jak sie Globitowi zadziala) nabawilem sie fobii w stosunku do czasomierzy,
      a moj koszmar to wizyta u zegarmistrza, gdzie na scianach pelno jest zegarow.
      Faktem jest jednak ze dzialalo pewnie, czyli wolno ale do przodu.
      <br><br>Kolejny kroczek to radiołącze. Octava, ladne reklamy, milaobsluga. Ze 2
      czy 3 miesiace mnie zwodzili ze juz za tydzien, za kilka dni. Po tym czasie
      znalazl sie odwazny i powiedzial mi ze moja dzielnica nie jest w planie ich
      ekspansji i wogole nie planuja inwestycji i objecia jej zasiegiem. Ci
      przynajmniej dbaja o psychike klienta, nawet jak nie moga mu nic zaoferowac to
      i tak obiecuja, mialem bardzo dobre samopoczucie przez te miesiace, wiedzac ze
      juz za tydzien, moze dwa..., niestety nic z tego nie wyszlo... . <br><br>No i
      Globit, wspaniala firma. Najpierw zeby zastac kogos w siedzibie firmy
      potrzebowalem z 10 podejsc, bo zawsze dzwi byly zamkniete. Biuro bardzo
      schludne, jakby zaszla potrzeba zwiniecia dzialalnosci, to nie zabraloby im to
      wiecej niz 5 minut(chyba ze klucz w zamku by sie zacial, to moze z 7minut),
      biurko, notes, chyba telefon nawet jest, i tyle, reszta to pustostan. Za 3
      razem kiedy sie umawiali zamontowali lacze(poprzednie 2 wogole nie
      przyjechali). Tlumaczenie dlaczego nie przyjechali monotonne, najczesciej
      awaria. Ta firma sklada sie glownie z awarii, do tego trzeba sie przyzwyczaic.
      W obiektnicach mialo byc lepiej niz modem, wogole zarabiscie, i te 60zl to tez
      pieniadze na dobrym poziomie. Niestety lacze nie sposob nazwac stalym. Dziala
      kiedy chce. Najlepiej od 24 do rana, czyli lacze dla wampirow. Normalny
      czlowiek nie skorzysta. Transfer taki, ze od 18 do 24 Allegro sie nie otworzy,
      i nie ma to wiele wspolnego z sygnalem, bo miewam slabszy sygnal (20%) i dobry
      tarnsfer w nocy(czyli wejde na onet, czy allegro, czy gazete), a teraz mam
      sygnal 46 % i transfer w okolicach 0(godz. 16.48), wiec na onet, allegro i
      gazete wejsc nie moge, dlatego post ten pisze teraz, a moze uda mi sie umiescic
      ok 24:). Dni kiedy siadam przed komputerem i moge faktycznie sciagnac cos czego
      szukalem, jakis programi czy MP3ke(mowie o wielkosciach 2-15mb, bo sciagniecie
      filmu przerasta moja wyobraznie, tym laczem), moge policzyc na palcach jednej
      reki odkad mam to lacze, czyli przez ostatnie 2 miesiace. Na moj gust to albo
      serwer zle skonfigurowany, albo lacze na zewnatrz za mala ma przepustowosc w
      stosunku do liczby klientow. Tragedia, sa nieslowni, umawiaja sie i nie
      przyjezdzaja, maja gdzies klientow. Zreszta jesli ktos chce zobaczyc ich
      reklame niech wejdzie na www.wp.pl, wpisze w wyszukiwarce nazwe Globit, i
      otworzy pierwszy link:), NIE POLECAM!!! W rozmowie sa konkretni, mili i
      obiecuja ze to juz ostatni raz zawiedli, przy czym tych ostatnich razow bylo
      juz z 11 przez ostatnie 2 miesiace. Pracownikow jest jednoczesnie za malo(bo
      jak nie przyjezdzaja to sie okazuje ze nie bylo wolnego ludzia), i za duzo(bo
      jak juz sie spotkam z ktoryms, to akurat nie jest to kompetentny w mojej
      sprawie pracownik, i nie moze mi nic powiedziec konkretnego, kiedy, gdzie
      itd.).
      <br><br>Podsumowujac wiec, jesli zalezy Ci na laczu, ktorym to Ty zarzadzasz, i
      uzywasz kiedy Ty masz ochote, to nie zapewni Ci tego Globit(w moim przypadku
      tak jest, moze komus dziala lepiej, tego nie wiem). W Globicie siec dziala
      wtedy kiedy chce(na pewno nie w szczycie czyli nie od 17-24), i poczte
      sprawdzasz wtedy kiedy dziala, a nie kiedy tego potrzebujesz, strony tak samo.
      W porownaniu do modemu to jakbym w tej cenie mial modem, wolalbym, przynajmniej
      szlo do przodu caly czas, a w Globicie jest, i za chwile dziura na 2 godziny,
      niemal przycisk reload mi zie zuzyl w explorerze, niedlugo chyba bede musial go
      wymienic na nowy. Jesli komus dzialaloby lepiej to ok. Ale sadze ze i tak im
      sie nalezy, i fakt ze od 2 miesiecy maja w nosie moje uwagi, zwlekaja, umawiaja
      sie i nie przyjezdzaja, to fakt ten calkowicie te firme kompromituje.

<br><br>przynajmniej formulki "Nie można wyświetlić strony
      Strona której szukasz jest w tej chwili niedostępna. Witryna sieci Web może
      mieć problemy techniczne lub może być potrzebna zmiana ustawień przeglądarki. "
      nauczylem sie na pamiec. To pierwsza zasada Globitowca chyba jest:) choc
      powinni zmienic te "problemy techniczne i ustawienia przegladarki" na "zanik
      sygnalu Globitu".
      <br>Najsmieszniejsze jest ze jak komus mowie ze mam stale lacze, to moi znajomi
      mi tak tego zadroszcza:)
      <br>Wyzej opisana sytuacja przedstawia stan faktyczny na dzien 4 stycznia 2003
      (no i 2 miesiace wstecz).
      • zeluq Re: Internet w Kielcach 05.01.03, 01:06
        Mialem o nich wspomniec ale uznalem, ze nie warto. W sumie z tego co slyszalem
        od kumpla to jest identycznie jak u ciebie. Sa malo kompetentni, nigdy nie
        przyjezdzaja na umowiony dzien... gdy kiedys, do nich dzwonilem i zapytalem
        czy maja pozwolenie na lacze radiowe (wtedy jeszcze trzeba bylo miec) gosc po
        chwili milczenia powiedzial, ze nie bardzo wie o co mi chodzi. :> ehh...

Co do sdi to powiedziano mi w tepsie, ze centrala dziwnym trafem omija Kielce
        i raczej nie predko sie mozna spodziewac zeby cos sie zmienilo. btw zalozyli
        moze komus ostatnio sdi?
        • Gość: adaskow Re: Internet w Kielcach IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.03, 14:48
          SDI ... :-) Powiem to tak, kwestia zalozenia SDI to 15 minut w prawie kazdym
          punkcie Kielc. TPSA zrobila inwestycje

i centrale sa nowe, wiec warunki techniczne to umozliwiaja. To ze tego nie ma
          to jedynie brak dobrej woli, a tekst o

braku modemow to dobre dla zbycia kilentow. Problemem jest tez to, ze dla TP
          S.A. usluga SDI nie jest priorytetem,

oni sie z tego wycofuja i nacisk maja klasc na Neostrade. Podobno ma byc
          dostepna u nas (Kielce) juz w tym roku, ale tak samo mialo juz byc w zeszlym.
          No ale jak zobaczycie ceny to jedyne co zostaje to isc sie upic. Coz usluga
          podobno skierowana ma byc dla firm. Uzytkownicy indywidualni maja pakiety
          internetowe:-/ Sam uzywalem w pracy SDI i wcale

nie jestem tym zachwycony, jedyna zaleta to to ze mozesz byc polaczony przez
          24 godziny, ale nic poza tym. Szybkosc

transferu sa porownywalne z tymi jakie osiagam u siebie na modemie, a
          polaczenia z niektorymi FTPami byly zadziwiajaco wolne. A ze czasami jakos
          dziwnie dziala to juz inna sprawa. Jak stwierdzilem TePsa przerzuca sie na DSL
          i po tym jak widzialem to dzialajace w USA to moze byc OK ....tyle ze
          popatrzcie na wyjscie z Kielc na swiat:-( Co do polaczen radiowych to sama
          konstrukcja modemu radiowego niesie za soba wielkie ryzyko jezeli chodzi o
          jakosc polaczenia, a moj blok jest np. obity blacha, wiec jedyne rozsadne
          rozwiazanie to umieszczenie odbiornika na dachu .... tyle ze nie koszty
          ekranowego kabla ze wzmacniaczmi sa wysokie to nik nie podlaczy tego tak jak
          sie powinno. Tak samo koszty nadajnikow ... dobre kosztuje, tylko duzy moze
          sobie na to pozwolic. Goscie z firm nie rozumia, ze mozna bardzo duzo wygrac
          oferujac tani dostep do internetu, ale oni chca zyskow juz teraz, a
          okablowanie kosztuje, na skonfigurowanie tez trzeba czas poswiecic, a jezeli
          firemki ktore to oferuja zatrudniaja 3 osoby, z czego jedna to sekretarka to...
          Jezeli masz znajomego w TP S.A. to SDI bedziesz mial na drugi dzien, jezeli
          nie masz to zycze milego czekania.

Olewaja nas, bo nie ma prawdziwej konkurencji.

Pozdrawiam i czekam lepszego jutra.
          • Gość: MirMir Re: Internet w Kielcach IP: 212.244.76.* 06.01.03, 08:43
            Ale zbieg okoliczności! Mój blok też jest obity blachą :) Nr 4.
            • Gość: adaskow Re: Internet w Kielcach IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.03, 22:56
              Czworka? Na Romualda?
              • Gość: MirMir Re: Internet w Kielcach IP: 212.244.76.* 07.01.03, 08:27
                Adamie K.
                Przy Twoim wzroście się nie ukryjesz, nawet na 7 piętrze :)
                Mirek
                • Gość: adaskow Re: Internet w Kielcach IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 07.01.03, 13:14
                  > Adamie K.
                  To nie ja. Nazwisko sie nie zgadza.
                  • Gość: MirMir Re: Internet w Kielcach IP: 212.244.76.* 07.01.03, 14:04
                    > > Adamie K.
                    > To nie ja. Nazwisko sie nie zgadza.

Czyżbyś wyszedł za mąż? :)
                    Skoro piętro się zgadza to wszystko się zgadza.
                    Jak się spotkamy to przybijemy piątkę.
                    • Gość: adaskow Re: Internet w Kielcach IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 07.01.03, 14:20
                      Gdybym mieszkal na siodmym pietrze to mialbym juz internet droga radiowa, no
                      nie? Nazwisko sie nie zgadza, pietro sie nie zgadza, ksywka sie nie zgadza, a
                      ja Cie nie znam. Zreszta czy to wazne?
                      • Gość: MirMir Re: Internet w Kielcach IP: 212.244.76.* 07.01.03, 14:42
                        Ok.Pomyliłem się.
                        Wesołego Nowego Roku.
    • Gość: Gość Re: Internet w Kielcach IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 05.01.03, 21:01
      Zobacz www.intermedia.com.pl
      • Gość: adaskow Re: Internet w Kielcach IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.03, 22:49
        No i zadzwonilem, a co. Oferta jest droga 199+7% Vat, za polaczenie radiowe.
        Odebrala Pani ..... i oddala sluchawke koledze. Pan bardzo mily, przedstawil
        sie i stwierdzil, ze teraz nie ma takiej mozliwosci, bo nie maja kolo mnie
        nadajnika. Ale moze bedzie za 3 tygodnie, bo maja instalowac na KSMie.
        Pozwiedzial, ze mozna wczesniej przetestowac, za co ma plusa:-). Nastepny plus
        to to, ze nie owijal w bawelne i powiedzial, ze bardziej sa nastawieni na
        firmy, a nie odbiorcow indywidualnych. Przynajmniej byl szczery czego nie
        mozna powiedziec o wielu innych firmach. Pan bardzo uprzejmy, ale slychac, ze
        nie chce im sie bawic w odbiorcow indywidualnych. No ale stalego dostepu do
        internetu nadal brak.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka