Dodaj do ulubionych

Nowe województwo

IP: 82.139.40.* 05.05.06, 11:17
Jestem z Radomia i strasznie niepodoba mi sie to ze władze radomia wybraly woj mazowieckie i zycie z bogata wawa. Amoglo byc tak pieknie moglo powstac woj staropolskie gdzie wladza byla by podzielona miedzy czestochowom radomiem, kielcami ktore by napedzaly ten silny gospodarczo region no ale wyszlo tak :)

pozdrawiam i niewidze zwiazki radomiem z woj mazowieckim i czestochowom ze slaskiem!
Obserwuj wątek
    • radom123 Re: Nowe województwo 05.05.06, 11:48
      Taka prawda a takto powstało świetokrzyskie ktore sobie nieradzi i w najblirzszym czasie zostanie zlikwidowane :-/
      • Gość: Leum Re: Nowe województwo IP: 82.139.40.* 05.05.06, 16:34
        A czyto prawde że Kazimierz Wielka chce sie odlonczyc i dolaczyc do Małopolski?
        • Gość: Yahagi Re: Nowe województwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 17:33
          RADOM123:

Jątrzysz ? czy poważnie uważasz że świętokrzyskie sobie nie radzi ? a może radzi
          sobie gorzej niż 'region radomski' ? a może z zazdrością patrzysz jak
          świętokrzyskie dostaje pomoce unijne ? albo że Korona utrzyma się na kolejny
          sezon w ektraklasie ? a moze nawet zagra w pucharach ? a może inna przyczyna ?

Poszukaj sobie takiego fajnego wątku, w którym kielczanie wypowiadają się o
          Radomiu. Tam nie ma nienawiści. Takie texty jak Twoj - tylko ją podsycają.

O przyszłość świętokrzyskiego - się nie martw, obaj wiemy, że radzi sobie coraz
          lepiej.

O Kazimierzy - nie, to nie prawda...:))
    • radom123 Re: Nowe województwo 05.05.06, 19:36
      Jak bym był twojego poziomu inteligencji to bym powiedział tak: "buahaha niewiem czy slyszales o woj mazowiecki kotre jest najbardziej dotowane przez unie i najbardziej rozwiniete (w tym region Radomski :))) ) a swietokszystkie razem z opolskim jest zacofane i nierozwiniete gospodarczo (haha)(tak pisze w mojim atlasie z Reader Digders) jeżeli czytasz gazety typu Rzeczpospolita i tam byla wypowiedz jakiegos posla z PiS ktory mowi o tanim panstwie likwidujac woj swietokrzyskie i opolskie a poniewarz ze to kupa bezrobocia zacofanie1
      A pozatym w porowaniu jakie dotacje idom na stoleczne woj to wy z dofinasowania na ziemie wschodnie to jedyne co zrobicie to np. dacie kase bezrobotnym takze uahahaha" - i w ten sposub mogl bym rozwinac klotliwy i prowokacyjny watek a jezeli chodzi o korone to nieprzepadam z pika nozna!
      • Gość: okix Re: Nowe województwo IP: *.futuro.kielce.msk.pl 05.05.06, 20:09
        O ZGROZO ILE BŁĘDÓW (AŻ 30) PISAŁ TO WYSOKIEJ RANGI ANALFABETA, NO CÓŻ MATURY
        TO ON NIE MA ZA SOBĄ

Jak bym - błąd !!!!!
        był twojego poziomu inteligencji to bym powiedział tak: "buahaha
        niewiem - błąd !!!!!
        czy
        slyszales - błąd!!!!!
        o woj
        mazowiecki - błąd!!!!!
        kotre - błąd!!!!!
        jest
        najbardziej dotowane przez
        unie - błąd!!!!!
        i najbardziej
        rozwiniete - błąd!!!!!
        (w tym region Radomski :))) ) a
        swietokszystkie - błąd!!!!!
        razem z opolskim jest
        zacofane i
        nierozwiniete - błąd!!!!!
        gospodarczo (haha)(tak pisze w
        mojim - błąd!!!!!
        atlasie z Reader Digders) jeżeli czytasz gazety typu Rzeczpospolita
        i tam
        byla - błąd!!!!!
        wypowiedz - błąd!!!!!
        jakiegos - błąd!!!!!
        posla - błąd!!!!!
        z PiS
        ktory - błąd !!!!!
        mowi - błąd!!!!!
        o tanim
        panstwie - błąd!!!!!
        likwidujac woj
        swietokrzyskie - błąd!!!!!
        i opolskie a
        poniewarz - błąd!!!!!
        ze - błąd!!!!!
        to
        kupa bezrobocia
        zacofanie1 - ?????????
        A pozatym w
        porowaniu - błąd!!!!!
        jakie dotacje
        idom - błąd!!!!!
        na
        stoleczne - błąd!!!!!
        woj to wy z dofinasowania na ziemie wschodnie to jedyne co zrobicie to np.
        dacie kase bezrobotnym
        takze - błąd!!!!!
        uahahaha" - i w ten
        sposub - błąd!!!!!
        mogl bym - błąd!!!!!
        rozwinac - błąd!!!!!
        klotliwy - błąd!!!!!
        i prowokacyjny
        watek - błąd!!!!!
        a jezeli - błąd!!!!!
        chodzi o
        korone - błąd !!!!!
        to nieprzepadam z pika nozna!

• Gość: dziadek Re: Nowe województwo IP: *.krakow.dominikanie.pl / *.markom.krakow.pl 05.05.06, 20:42
          Ja jestem z Radomia. A ten tam, 123 na pewno nie. A nawet gdyby, to słabą skończył szkołę. W każdym razie normalni radomianie za niego się wstydzą! Pzdrawiam Kielce!
          • Gość: okix Re: Nowe województwo IP: *.futuro.kielce.msk.pl 05.05.06, 21:46
            ten "123" to tylko pojedyncza jednostka, co wystawia tylko sobie negatywne
            świadectwo a nie wszystkim radomianom

pozdrawiam
      • Gość: LP Re: Nowe województwo IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.05.06, 18:56
        Piszę z Radomia do radom123. Przestań kompromitować siebie i miasto.
        Do Kielczan: nie zwracajcie uwagi na pozbawionego kontroli rodziców znudzonego
        małolata. Tacy są wszędzie.
    • Gość: Radomer Kielce i Radom - tylko razem i zawsze razem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 22:06
      W sercach i umysłach ludzi po prostu normalnych, patriotów swego regionu
      wpisanego w widły Wisły i Pilicy, Kielce i Radom zawsze będą razem - bez
      względu na wszystko, a szczególnie bez względu na obecny czysto polityczny
      podział. Łaczy nas historia, tradycja, mentalność, poczucie wspólnoty, interesy
      gospodarcze - tego na szczęście decyzjami politycznymi zmienić się nie da.
      Radom i Kielce razem na zawsze.
      FOREVER! FUER IMMER! PER SEMPRE! PARA SIEMPRE! NA WSIEGDA!
      • Gość: radom123 Re: Kielce i Radom - tylko razem i zawsze razem IP: 82.139.40.* 06.05.06, 10:22
        tak tak sratytaty gacie w kraty!
        • Gość: Yahagi Re: Kielce i Radom - tylko razem i zawsze razem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 12:43
          Czyli jednak jątrzysz kolego. Zupełnie nie rozumiem uwagi do mojego poziomu
          inteligencji ? Czyżby merytorycznie bardziej przekonującym był argument typu:
          "buahaha" ???

Nikt kolego nie neguje, że świętokrzyskie nie należy do najbardziej
          rozwiniętych. Należy do takich Warszawa, ale nie Radom (bez obrazy dla jego
          mieszkańców, nie ma w tym stwierdzeniu złośliwości). Gazety typu Rzeczpospolita
          czytam ...:)) Tym bardziej więc śmieszą mnie więc argumenty: "i tam byla
          wypowiedz jakiegos posla z PiS ktory mowi o tanim panstwie likwidujac woj
          swietokrzyskie i opolskie a poniewarz ze to kupa bezrobocia zacofanie "

Ok ... zlikwidujesz opolskie i świętkorzyskie... i co ? i w ten sposób
          zlikiwdujesz bezrobocie ? Ziemniaki tu zasadzisz ? Chyba kolego nie przemyślałeś
          do końca swojej wypowiedzi.
          A ja pamiętam wypowiedź jednego takiego, co w Radomiu mówił, że prędzej mu
          kaktus na dłoni wyrośnie, niż Kielce będą województwem.... Ciekaw jestem, czy
          już sobie amputował dłoń.
          Tanie państwo PIS ? To najśmieszniejsze, co usłyszałem od tygodnia. Jesli
          słuchasz czasem radia - jakiś tydzień temu Zetka podała, że obecny rząd jest w
          skali roku o 300 mln zł droższy w utrzymaniu od rządu Belki (dystansując się tu
          do róznić programowych). To było jeszcze przed wymyśleniem 'nowych
          ministerstw'.Ile będzie teraz ?? Tanie państwo PIS ? W tym miejscu nalezałoby
          wstawić Twoje "buahahaha" :)))

Jak napisałem wyżej - a więc chodzi jedynie o jątrzenie.

Przywołam tu Twoją wypowiedź z forum Toruń (to też czytam :))
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=40872085&a=40872085
          • Gość: radom123 Re: Kielce i Radom - tylko razem i zawsze razem IP: 82.139.40.* 06.05.06, 14:36
            no ciesze sie ze jestes tak dobrze poinformowany :>:>:>
            ale przykro mi ale w naszy woj zyje sie lepiej kolego:):) buahahah niz woj swietokrzyskim i niedotycvzy tez samej wawy ale calego regionu jak i radomia i plocku :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

takze idz do zusu po chlebek na ktory zapracowaly dla ciebie bogate woj :)))) hihihi

• Gość: Yahagi Re: Kielce i Radom - tylko razem i zawsze razem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 14:46
              No to winszuje dobrej kondycji. Życzę kolejnych sukcesów na łonie mazowieckości. :)
              • Gość: Radomer Do Yahagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 23:25
                > No to winszuje dobrej kondycji. Życzę kolejnych sukcesów na łonie
                mazowieckości

Yahagi, nie dyskutuj z tym przygłupem o nicku radom123. Przecież widać, że to
                debil, który nie potrafi nawet zdania złożyć po polsku. Na szczęście wiekszość
                ludzi w Radomiu jest normalna, choć niestety (mówię to z prawdziwym smutkiem)
                zdarzają się też półgłówki.
            • Gość: radom123 Re: Kielce i Radom - tylko razem i zawsze razem IP: 82.139.40.* 06.05.06, 14:52
              A pozatym kielece to taka wichura ze wy niec nieumiecie zrobic macie ulice sienkiewicz na ktorej sa kamienice(sa ale ubogie tylko nieliczne maja plaskorzezby:) ) i jest tez wstretny szry deptak a te latarnie jak mozna zrobic takie wysokie latarnie poporstu :D jak te lampy sa wyrzsze od tych slabych kiemienic(ale jaja poprostu mozna dac to do telewizji KABARET)
              a w radomi uto przyanjmniej jest sie czym pochwalic radom.fajnafotka.pl/
              A kielce zawsze byly gorsze jedynie co macie to palac ktory niepostawili kielczaknie tylko krakowiacy hahahaha (powinniscie wystawic pomnik na czesc krakowa tak to niemieli byscie nic ciekawego haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahaha
              A po za tym jezeli chodzi o dofinasowanie od uni to wy praktycznie nic niedostajecie w Radomiu to z dofinasowania od uni to sa nowe drogi, szkoly, wodociagi i duzo mozna wymieniac :)) co chwila na kazdej prawie budowie widac tabliczke ze to powstalo dzieki dofinasowania dla uni
              A wiesz czemu uwarzasz ze w radomiuu jest gorzej bo nasluchales sie tu na forum ok kielczakow ktorzy tylko sie pocieszaja a pozatym chcialem przypomniec ze kielce wyludniaja sie 3 razy szybciej niz radom :)))))))))))
              • Gość: Kiel Re: Kielce i Radom - tylko razem i zawsze razem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 08:21
                Ma rację w Kielcach jest źle,ale W Radomiu też wiele się nie dzieje!Ludzie
                masowo jeżdżą do Wawy po pracę!Więc tak kolorowo nie jest!Bezrobocie podobne
                jak w Kielcach,miasto szare... o co więc chodzi?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka