swan_ganz A jej sprawę prowadził zapewne ten Gładysiewicz 22.05.06, 09:13 z Kilec? I on dalej będzie pracował w tym zawodzie? To w prokuraturach potrzebują takich odmóżdżonych gości którzy działają z "automatu"? Szkoda publicznego grosza dla niego... Przecież nie musi być prokuratorem - może skrzynki w sklepie na zapleczu przestawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
lion84 Re: Matka 8-letniej Sandry nie zdążyła na Pierwsz 22.05.06, 09:15 Prokuratura to świnie, znieczulone drugą jednostke ludzką. A oto jeden z przykładów. Wielkie wyrazy współczucia dla Matki i jeszcze większe dla jej córki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sandronella Re: Matka 8-letniej Sandry nie zdążyła na Pierwsz IP: 80.50.168.* 22.05.06, 09:19 No i co z tego? Czy komunia to jest coś takiego co zwalnia człowieka z odpowiedzialności przed prawem? Co tu się dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Judasz Re: Matka 8-letniej Sandry nie zdążyła na Pierwsz IP: *.one.pl / *.netrix.one.pl 22.05.06, 09:59 Szkoda gadać ,mnie jest po prostu wstyd i JA w swoim imieniu jako jeden z 40 mln obywateli przepraszam. Jest również MOJĄ winą to, że takie bezsensowne działania mają miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasta Re: Matka 8-letniej Sandry nie zdążyła na Pierwsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 10:29 To jest niesamowite jak żyjemy w bardzo posranym państwie, prawdziwi przestępcy chodzą na wolności a tu za błąd z nazwiskiem takie problemy i stresy.Gratulacje, bądźmy dumni z naszego kraju i biurokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Matka 8-letniej Sandry nie zdążyła na Pierwsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 10:31 Brawo PiS! Kolejny "układ" wykryty. Naturalną konsekwencją powinno być zagrożenie karą conajmniej 10 lat pozbawienia wolności za dokonanie tej "zbrodni". Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.frankowski A ja czekam 22.05.06, 10:37 az mnie zatrzymaja na lotnisku kacze syny. Doczepia sie, ze nie placilem podatków. I oglaszam wszem i wobec, ze nie bede placil podatku. A Pania Edyte i jej Meza rozumiem z calego serca. Zawsze jest mi lzej, kiedy juz laduje w Londynie... Odpowiedz Link Zgłoś
marent48 Hochsztapler i przestepca Lepper jest w rzadzie 22.05.06, 10:35 rzyyyyggggaccc sie chce na to wszystko!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztof automat IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 22.05.06, 10:38 placimy za bardzo drogie automaty jaden ok. 60 000 zl rocznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaranagajama Idiotka IP: *.minrol.gov.pl / *.minrol.gov.pl 22.05.06, 10:47 W poprzednim artykule babka przyznała się, że ignorowała wezwania z prokuratury. Mężatka od kilkunastu lat zapomniała, że zmieniła nazwisko. Przecież to jakaś kompletna kretynka. Gdyby stawiła się na wezwanie zamiast olewać to by wyjaśniła sprawę. A zdaniem autora prokurator powinien odpuszczać każdemu podejrzanemu, który powie, że się pomylił. Wezwanie takiego podejrzanego do złożenia wyjaśnień byłoby wręcz nieludzkim traktowaniem obywatela i prokurator nie powinien mieć do tego prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa Re: Matka 8-letniej Sandry nie zdążyła na Pierwsz IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 22.05.06, 10:55 Porównajmy: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3361369.html? nltxx=856991&nltdt=2006-05-22-09-05?nltxx=856991&nltdt=2006-05-22-09-05 i ta kobieta... Teraz żeby być kimś w polsce trzeba kraść, nie oddawać długów, korumpować i zastraszać, np. komornika itd. Nastały czasy IV RP, gdy u steru rządów zasiedli Ci, którzy naprawde mają wiele wspólnego z sprawiedliwością, a raczej z wymiarem sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Ludzie, czytajcie ze zrozumieniem !!! 22.05.06, 11:01 Nikt z was nie dostał w życiu takiego pisma, które można odebrać wyłącznie osobiście ?! Ci ludzie byli w Hiszpanii, jak mieli te pisma odebrać ?! Wystarczyło, by z prokuratury sekretarka zadzwoniła do ich rodziców i dowiedziała się w czym rzecz, wystarczyłoby, by prokurator kazał sprawę rozpoznać dzielnicowemu... Zwykły, przeciętny Polak nie zna się na niuansach prawnych, od tego, by mu pomóc są właśnie instytucje państwowe, które z definicji mają pełnić rolę służebną wobec obywatela. Ta kobieta pomyliła się przy wypełnianiu wniosku paszportowego, zdarza się, takie wypełnianie to często tzw odruch (mnie się zdarzyło ileś razy podawać stary adres zamieszkania, mojej żonie podpisać się panieńskim nazwiskiem, administracji zdarzyło się wysyłać korespondencję na nieaktualny już adres, pomimo, że podaliśmy nowy oraz... właśnie... urząd państwowy wysyłał żonie pisma na nazwisko panieńskie...). Tymczasem z lenistwa i głupoty prokuratura rozpętała aferę, traktując kobietę jak groźnego przestępcę, który śmiał targnąć się na majestat prokuratury... ;) Jak dla mnie szczyt głupoty... zrobiono to po najmniejszej linii oporu, nie odbiera listów, ukrywa się, list gończy... Bzdura, kandydat do złotej muszli za rok 2006. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komuna do piachu Re: Ludzie, czytajcie ze zrozumieniem !!! IP: *.acn.waw.pl 22.05.06, 11:10 Kielce to kraina scyzoryków i komuchów w policji i sadownictwie-prokuraturze, moze p.Ziobro jak taki wyrywny do uchylania aresztów przyjrzałby sie pracy tej prokuratury ??? Odpowiedz Link Zgłoś
mut Re: Ludzie, czytajcie ze zrozumieniem !!! 22.05.06, 11:17 Człowieku zastanów się... Próba wyrobienia sobie paszportu na fałszywe nazwisko (fałszywe bo to nie jest jej nazwisko) to nie jest ot taka sobie pomyłka !!! W innych krajach o większej demoktacji niż nasza mogłaby siedzieć w pierdlu z podejrzeniem o terroryzm. Poza tym jeśli już mieszać w to rodziców tej "mądrej" pani to mogli jej dać znać że przychodzą pisma z prokuratury a ona mogła się tym zainteresować. Ona olała prokuraturę więc zgodnie z procedurami każdego cywilizowanego kraju została zatrzymana. I to cała sprawa, więc nie ma co zwalać na PiS tylko na głupotę tej obywatelki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaranagajama Re: Ludzie, czytajcie ze zrozumieniem !!! IP: *.minrol.gov.pl / *.minrol.gov.pl 22.05.06, 11:29 Całkowicie się zgadzam. Ta kobieta dobrze wiedziała, że przychodzą wezwania do prokuratury, ale świadomie je ignorowała. Jej wypowiedź na ten temat była przytoczona w sobotniej papierowej wersji gazety - szkoda, że niema tu odniesienia do niej. Wystarczyło się zainteresować i wyjaśnić sprawę - to leżało w interesie tej nierozgarniętej pani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beny do q_vw i mut IP: 195.33.70.* 22.05.06, 11:40 q_vw: piszesz o czytaniu ze zrozumieniem, sam nie czytajac. Prokuratura otrzymala jak wynika z tekstu, wyjasnienia, wiec probowala ta sprawe rozwiazac "normalnie". Niestety brak oswiadczenia tej pani uniemozliwila zamkniecia tej sprawy. Zadziala automat a winni sa sluzbisci, ktorzy wola wpakowac do pierdla zwyklego obywatela, niz np. kibola lub przestepce bo ci sie omga potem mscic. do mut: > W innych krajach o większej demoktacji niż nasza mogłaby siedzieć w pierdlu z > podejrzeniem o terroryzm. W ktorych krajach? W niemczech mam 3 paszporty, dwa niemieckie (bo w jednym ma wize do chin) a drugi jak lece do stanow - wszystko legalnie i bezproblemowo. Trzeci paszport to polski. Tylko w Polsce przywiazuje sie olbrzymia wage do paszportu - jakby to bylo dobro wyzsszego rzedu. Jak tlumaczylem kiedys urzedasowi ze potrzebuje drugi polski paszport bo jeden byl w ambasadzie rosyjskiej celem uzyskania rocznej wizy (a tam to dopiero trwa), a ja chcialem cos w Polsce zalatwic to pan wlasnie mnie potraktowal jak co najmniej grozne terorryste i przestepce dobrze ze sie rozlaczylem bo mogli mnie namierzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
mut Re: do q_vw i mut 22.05.06, 11:46 > W ktorych krajach? We wszystkich krajach. Na prawdę przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem. Sprawa nie dotyczy wyrabiania drugiego czy piątego paszportu tylko próby wyrobienia paszportu na fałszywe nazwisko ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beny Re: do q_vw i mut IP: 195.33.70.* 22.05.06, 14:54 Ja przeczytalem ze zrozumieniem, takze i twoj post, poslugujesz sie uogulnieniem we wszystkich krajach - podalem ci przyklad kraju w ktorym oczywiscie nie da sie wyrobic paszportu na falszywe nazwisko, ale nie robi sie takiej hecy jak sie ktos pomyli. Wez pod uwage brak zlej woli tej kobiety - ona nie chciala wysadzic sie w czasie komuni swojej corki, tylko przyjechac do kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARCIN Re: Ludzie, czytajcie ze zrozumieniem !!! IP: *.vf.pl / *.vf.pl 22.05.06, 21:03 zrozum ze napisalismy wyjasnienie o pomylce w ten sam dzien i pani w paszportowym nam to przyjela i po dwoch tygodniach nam nowy paszport wydala . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Matka 8-letniej Sandry nie zdążyła na Pierwsz IP: *.srem.net 22.05.06, 11:02 No cóż, Polska to kraj kretyńskich urzędasów, którzy się cieszą z tego, że komuś - najczęściej osobie bezbronnej - mogą bezkarnie dowalić. Odpowiedz Link Zgłoś
wartalski32 Re: Matka 8-letniej Sandry nie zdążyła na Pierwsz 22.05.06, 11:18 Tak jest. Proponuję - ponieważ każdy z nas ma coś podobnego na sumieniu - aresztować i przesłuchać waszystkich obywateli Polski. Na każdego znajdzie się paragraf. Następnie zaproponować delikwentom kaucję za wolność. Wpłacą forsę, podpiszą kwity i do domciu. Nie wpłacą forsy, to nakaz do komornika i jego dom już państwowy. Budżet poreperowany, chuligani wyłapani, wzkażniki wykrywalności podniesione, medale rozdane, premie podpisane. I tak kraj rządzony przez bandę idiotów będzie się dalej (ro)zwijał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wronki Pewnie głosowała na socjalistów ,no to ma czego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 11:14 chciała . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voyteck Re: Matka 8-letniej Sandry nie zdążyła na Pierwsz IP: *.Red-81-38-235.dynamicIP.rima-tde.net 22.05.06, 11:15 Gratulacje, kolejny spektakularny sukces policji i prokuratury. I jaka satysfakcja, prawda? No i wszystko bez najmniejszego ryzyka:) Ech, zycie jak w bajce normalnie na takiej sluzbie - grozni przestepcy sami sie w lapy pchaja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Matka 8-letniej Sandry nie zdążyła na Pierwsz IP: *.chem.uni.wroc.pl 22.05.06, 11:31 Nie slyszalem o nagminnym popelnianiu prez urzedkow panswowych samobojstw. Statystycznie powinno miec to miejsce. Czyzby zadnej odpowiedzialnosci nie brali na siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballevue Re: Matka 8-letniej Sandry nie zdążyła na Pierwsz IP: *.rz.uni-potsdam.de 22.05.06, 11:32 polska to chory kraj, nie wyjada z niego wszyscy, checialbym zobaczyc wtedy miny tzw rzadzacych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaranagajama Re: Matka 8-letniej Sandry nie zdążyła na Pierwsz IP: *.minrol.gov.pl / *.minrol.gov.pl 22.05.06, 11:37 Jak się pomylę w PIT-ie to Urząd Skarbowy wzywa mnie do wyjaśnień i poprawiam błąd. Oczywiście, że pójdę do Urzędu i poprawię, bo to ja się pomyliłem i to jest w moim interesie. Prokurator próbował wyjaśnić sprawę z tą niemotą, ale ona nawet nie raczyła się zainteresować swoją sprawą. A teraz pretensje ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Matka 8-letniej Sandry nie zdążyła na Pierwsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 12:18 Wy w tym resorcie rolnictwa chyba nie macie co robić. Chyba że masz ten adres dla jaj. Jeżeli bronisz prokuratury nazywając jednocześnie tę panią "niemotą", to prawdopodobnie zasługujesz bardziej niż ona na takie określenie. Zresztą podobnie jak ciężko myślący prokurator. Przecież ta pani na wniosku o wydanie paszportu musiała wpisać swój PESEL. A PESEL pozostał jej po ślubie taki sam jak przed. Jest to niepowtarzalny identyfikator człowieka. W tej sytuacji można jej zarzucić tylko pomyłkę, a nie próbę oszustwa czy wprowadzenia w błąd urzędnika. Wydaje mi się, że myślący prokurator powinien to zrozumieć i nie ciągnąć zbędnego postępowania. Jest to tylko marnowanie pieniędzy podatników dla odfajkowania afery, ktorej nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaranagajama Re: Matka 8-letniej Sandry nie zdążyła na Pierwsz IP: *.minrol.gov.pl / *.minrol.gov.pl 22.05.06, 12:40 My w tym ministetstwie załatwiamy sprawy w sposób wskazany przez prawo. Nie załatwiamy spraw bez udziału postępowania. Wyobraźmy sobie sytuację, że rolnik składa wniosek o płatność i podpisuje się złym nazwiskiem. Ja jednak wiem, co to za rolnik, bo mam jego pozostałe dane. Uznaję więc sprawę za zwykłą pomyłkę i przyznaję rolnikowi kasę pomimo źle wypełnionego wniosku. A po jakimś czasie przychodzą kontrolerzy NIK-u na przykład. Ciekawe co by powiedzieli na takie działania. Jak ktoś tu już napisał: "to prokurator ma sprawę do tej pani". Ma też obowiązek sprawę załatwić i to z udziałem strony. Wykorzystał swoje możliwości żeby sprawę załatwić. Mógł to załatwić inaczej, ale ta pani (podtrzymuje zdanie o niemocie) nie była tym zainteresowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Matka 8-letniej Sandry nie zdążyła na Pierwsz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 11:39 Przestrzeganie przepisów prawa obowiazuje wszystkich, ale równiez stosowanie srodków współmiernych do wagi przewinienia. Wystarczyło by krótkie przesłuchanie i ewentualnie wniosek o wymierzenie grzywny. ( Nie stosuje się kary pozbawienia wolności za przejechanie kota.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Anglia Re: Matka 8-letniej Sandry nie zdążyła na Pierwsz IP: *.bulldogdsl.com 22.05.06, 11:35 nigdzie w polskim prawie nie jest napisane ze mam obowiazek odbierac list polecony listonosz przynosi wezwanie a jak nie zasatnie adresata zostawia awizo do odbioru listu poleconego bez zaznaczanie co to za list czy to jest wezwanie z prokuratury czy tez jak mowil Adaś Miałczyński... pisze do mnie Pizza Hut... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Anglia Re: Matka 8-letniej Sandry nie zdążyła na Pierwsz IP: *.bulldogdsl.com 22.05.06, 11:39 poza tym to prokuratura ma interes do tej PAni a nie ona do prokuratury czy przed wyjazdem mam dzwonić do wszystkich prokuratorów w kraju z pytaniem czy czegos ode mnie nie chcą bo ja wyjeżdzam? komu mam podac swój adres za granicą? jak ja wyjeżdżałem Urząd Skarbowy chciał abym upoważnił kogoś do odbioru listów a ja że nie bo po co?ktoś odbierze a ja muszę jechać z Anglii dać jeden podpis? podałem adres w Anglii i jak chcą to mi przyślą weawanie a poniważ nie ma pieniędzy o nie przysyłają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Anglia Re: Matka 8-letniej Sandry nie zdążyła na Pierwsz IP: *.bulldogdsl.com 22.05.06, 11:42 i najważnieejsze w sytuacji gdy źle wypełnie wniosek paszportowy nie jest on wogóle rozpatrywany a nie że ja jestem ścigany z apodanie złych danych i wprowadzenie urzędnika w błąd pewnie nikt nic nie sprawdził i zostałwydany paszport na panieńsie nazwisko i ktoś komuś dupe kryje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaranagajama Re: Matka 8-letniej Sandry nie zdążyła na Pierwsz IP: *.minrol.gov.pl / *.minrol.gov.pl 22.05.06, 11:42 Argumentując w ten sposób można by również próbować udowodnić tezę, że nie można doprowadzić podejrzanego o np. kradzieże przed sąd jeśli wcześniej nie odebrał awizo - a przecież nie musiał odbierać, bo nie ma obowiązku. Oczywiście, że ta kobieta nie miała obowiązku odbierać listu, ale prokurator miał obowiązek ten list wysłać. Nikt nie ma obowiązku dbać o swoje interesy, ale każdy ma do tego prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiu gogo Re: Matka 8-letniej Sandry nie zdążyła na Pierwsz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 23:06 poczytaj sobie troche prawa to bedziesz wiedział co to znaczy przesyłka awizowana i nie odebrana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Matka 8-letniej Sandry nie zdążyła na Pierwsz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 23:17 Pani o której mowa, niewątpliwie naruszyła przepisy prawa, ale czy list gończy i osadzenie w areszcie nie jest przesadą? Sprawców naruszenia porządku publicznego (czyt. chuliganów) wypuszcza sie po przesłuchaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WXL Zwolnić prokuratorów za marnowanie pieniędzy! IP: *.krak.tke.pl 22.05.06, 11:48 Tacy prokuratorzy są nam niepotrzebni. W końcu to w naszym imieniu występują. Brak im kompetencji aby występować w imieniu obywateli tego kraju! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczok Re: Matka 8-letniej Sandry nie zdążyła na Pierwsz IP: 81.6.130.* 22.05.06, 11:48 BRAWO IV RZECZYPOSPOLITA KACZORÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 zlamala prawo 22.05.06, 12:10 Ta pani zlamala prawo wiec slusznie zostala zatrzymana. Moze policja ma pytac przestepcow czy maja cos do zalatwienia qw momencie zatrzymania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: zlamala prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 12:28 Na czym polegało to złamanie prawa? Jeżeli na wniosku paszportowym wszystkie inne informacje pozwalały na zidentyfikowanie tej pani, to była to oczywista pomyłka, a nie chęć wprowadzenia w błąd urzędu. Jeżeli mamy takich prawników,jak niektórzy wypowiadający się na tym forum, to nic dziwnego, że prawdziwi przestępcy mają się dobrze. Od prawdziwego przestępcy można dostać w dziób, można mieć podpalony samochód, więc bezpieczniej jest ścigać kobietę, która na wniosku paszportowym wpisała nie fałszywe, ale swoje panieńskie nazwisko. Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 Re: zlamala prawo 22.05.06, 15:16 i to sa wlasnie falszywe dane. Jej prawdziwe nazwisko nie jest nazwiskiem panienskim. Gdybys np. zmienil nazwisko i w dowodzie mial wpisane nowe a do paszportu po latach kazalbys wpisac poprzednie to byloby to przestepstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksm Re: zlamala prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 23:10 a ja od wielu lat otrzymuje wezwania od urzedu miasta w kielcach,wydz.podobno finansowy.....dotycza one osoby-mojej sasiadki,ktora ok.4 lata temu zginela w wypadku samochodowym na terenie Polski.na pewno byl akt zgonu,urzad stanu cywilnego ma dane,ale w finansach tylko licom kase,cytac nie umiejom \pisownia celowa\.a ja trace kase na tel.do nich,wyjasniam kazde awizo,a regularnie za rok ten sam taniec.teraz boje sie,ze moga te kobiete odkopac by zaplacila...to tez farsa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodek31 Re: Matka 8-letniej Sandry nie zdążyła na Pierwsz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 12:41 Była by Pani posłem, to nie było by problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robespierre Re: Matka 8-letniej Sandry nie zdążyła na Pierwsz IP: *.futuro.kielce.msk.pl 22.05.06, 13:27 należy tylko życzyć tej nieszczęsnej rodzinie, żeby nigdy więcej do tego kraju nie przyjeżdżała w obawie przed podobnymi przykrościami, a nam wszystkim?: ostatni gasi światło!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: Matka 8-letniej Sandry nie zdążyła na Pierwsz IP: *.pools.arcor-ip.net 22.05.06, 14:09 Cytat z Gazety: "- Wpłacamy kaucję i wracamy do Hiszpanii. Uspokoimy się dopiero, gdy przekroczymy granicę Polski - powiedział wczoraj "Gazecie" Marcin Perczak." Tu przyznam temu panu racje i popre go. Szkoda ze gazeta nie napisala jakie ta pani miala juz obywatelstwo? Skoro miala hiszpanskie, normalna rzecz ze uzywa sie panienskiego nazwiska, tak jest i w Wloszech. Nieznajomosc miedzynarodowych przepisow, obyczajow tych osob ktorzy w prawdzie powinni to wiedziec i respektowac doprowadzila do nieprzyjemnego incydentu i przezycia. Nic dziwnego jak tacy wejda do Unii i nie maja interesu poglebiac swojej wiedzy. Caly swiat ma sie zmienic pod dyktando Polski, przeciez to jest Polska i polskie prawo chce rzadzic Europa. Nauke trzeba zaczac od siebie, starac sie dopasowac swoja wiedze jak i wiadomosci do innych a nie zmieniac swiata takimi metodami. Ciemnogrod pozdrawia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczyński Re: Matka 8-letniej Sandry nie zdążyła na Pierwsz IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.06, 09:23 Kilka uwag: To nie pierwsza głupota kieleckich gończych. Pamiętacie Państwo jak wsadzili na kilka miesięcy chłopca w wieku szkolnym za jazdę bez ważnej legitymacji. Pan Żebro powinien osobiście zapoznać się z pracą takich nieudaczników. W oczach owych prokuratorów przecież nic się nie stało. ta pani wszak zdążyła na przyjęcie. Nie ma opłatka, to podzielimy się jajeczkiem. Co zaś dotyczy chuliganów, to odpowiedź tych panów jest zawsze ta sama: "my ich dobrze znamy, więc nie musimy zatrzymywać". pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Matka 8-letniej Sandry nie zdążyła na Pierwsz IP: 212.244.126.* 22.05.06, 14:53 Order Orła Białego dla wszystkich śledczych zaangażowanych w sprawę, a potem kopa w dupę i na zieloną trawkę....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pirwszy Komunista Do Moderatora IP: *.futuro.kielce.msk.pl 22.05.06, 17:45 Może moderator, zamiast myśleć o wierszówce swoich kolegów, przeczytałby sobie niektóre posty, bo krytyka krytyką ale nie sprowadzajmy sprawy do poziomu genitaliów. Odpowiedz Link Zgłoś
perjac pare istotnych faktów 22.05.06, 19:50 PARE FAKTÓW ISTOTNYCH . Ja jestem bratem męża poszkodowanej i ja byłem w momencie jej zatrzymania na Okęciu jak ich odbierałem z lotniska. Odczucia sa szokujące bo tak naprawdę nie wiadomo co robić . Brak możliwości jakiegokolwiek kontaktu , płaczące dziecko oderwane od matki. Mieszkają w Hiszpanii 18 lat i żyją na całkiem niezłym poziomie , także ta zmiana otoczenia dla poszkodowanej i na pewno dla wielu z nas byłaby szokująca. Sprawa wyglądała następująco: podpisała się pod wnioskiem Paszportowym swoim nazwiskiem panieńskim i to był jej cały błąd po czym napisał sprostowanie i wytłumaczenie dlaczego się tak stało ,następnie wypisała prawidłowo wniosek i podpisała się pod nim prawidłowo i co bardzo ważne ODEBRAŁA PRAWIDŁOWY PASZPORT na prawidłowe nazwisko. Oczywiście dostawała zawiadomienia, ale z naturalnych powodów wynikających z miejsca zamieszkania nie mogła ich odebrać. Po 5 latach od tego momentu wystawiono list gończy i złapano w końcu groźnego przestępcę. Dzięki mediom udało się jej wyjść po 3 dniach z aresztu ( przewieziono ją specjalnym konwojem z Warszawy do Kielc ) i wcześniejszym przesłuchaniu przez prokuratora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Re: Matka 8-letniej Sandry nie zdążyła na Pierwsz IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 22.05.06, 22:44 przeciez i tak ma w d... bo mieszka w Hiszpani, a na cholerę cała ta dyskusja. Mogla isć na wezwania prokuratury bo o nich wiedziala. Miala w d..., to o co teraz placze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Matka 8-letniej Sandry nie zdążyła na Pierwsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 23:00 ty pa...cie nie czytales ze napisala wyjasnienie urzedniczce a ona je przyjela i nastepna sprawa wcale nie placze .a tobie zycze zeby ciebie wsadzili za naprzyklad brak biletu autobusowego . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: Matka 8-letniej Sandry nie zdążyła na Pierwsz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 11:53 szkoda mi jej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mecenas Re: Matka 8-letniej Sandry nie zdążyła na Pierwsz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.06, 17:39 Po wypadku komunikacyjnym mam uraz kręgosłupa szyjnego. Sparaliżowana lewa część ciała, niedokrwienie mózgu i częste utraty przytomności padaczka po urazowa oraz zaburzenia słuchu, wzroku, wymioty i w każdym momencie zagrożenie paraliżu cztero kończynowego z utratą życia włącznie. Cały czas jestem pod opieką lekarzy, pracowników socjalnych i rodziny. Po bezpodstawnej napaści na mój dom przez molicję i zgłoszeniu tego faktu byłem wielokrotnie wzywany i nachodzony w mieszkaniu w różnych sprawach, w których występowałem jako świadek. Oczywiście wszystkie sprawy umorzono. Ale nie miałem pojęcia, że w odwecie policja i prokuratura prowadzi sprawę przeciwko mnie o ubliżenie władzy. W tej sprawie otrzymałem jedno wezwanie w charakterze świadka, na które się nie zgłosiłem ponieważ nie miał kto mnie dostarczyć, doprowadzić. Po kilku miesiącach zostałem w sposób uwłaczający godności człowieka wyciągnięty z łóżka i jedynie z informacją o wystawionym na mnie liście gończym, aresztowany i przewieziony do więzienia w Barczewie. Po mimo udokumentowanej choroby lekarz więzienny uznał mnie za zdrowego i nie zalecił podawania żadnych lekarstw, które od wielu lat przyjmowałem i których przyjmowania nie było można przerwać natychmiast. Z dokumentów sprawy wynika, że molicjantka nie wykonała zaleceń Prokuratury, a następnie ukrywano dokumenty sprawy, które należały mi się z urzędu. Sprawa o zadośćuczynienie trwa już kilka lat. Sądu nie interesują dokumenty, które zresztą sami stworzyli i z naruszeniem wszelkich praw w tym Konstytucyjnych potwierdzonych wyrokami Trybunału Konstytucyjnego naruszono. Sąd sprawdza czy czasami ktoś (molicjant) nie udzielił mi informacji, że jestem poszukiwany. Zbrodnia komunistyczna trwa nadal. Ci sami ludzie skazywali na Sybir i mordowali walczących o wolność i niepodległość Sąd Najwyższy: Myśl policjo, zanim zatrzymasz! Sąd Najwyższy ostrzega CBŚ, ABW, prokuraturę przed zatrzymywaniem ludzi bez powodu - Nie ma wątpliwości, że w dzisiejszej praktyce zdarzają się zatrzymania bez powodu, spektakularne, z rzucaniem na maskę. Częściej jest to chęć wykazania się aktywnością przez CBŚ niż rzeczywista potrzeba - mówił wczoraj sędzia Tomasz Grzegorczyk. We wczorajszej uchwale SN precyzyjnie określił, kiedy zatrzymanie jest oczywiście niesłuszne, i objaśnił przepisy. Podatnik zapłaci Tak jak w przypadku niesłusznego aresztowania przy zatrzymaniu skarb państwa też odpowiada na zasadzie ryzyka. - Pomyłki nie wchodzą w grę. Zatrzymanie na podstawie informacji nieprawdziwych, niewiarygodnych jest bezprawne - mówił sędzia Tomasz Grzegorczyk. I dał taki przykład: zatrzymany został ktoś podobny do poszukiwanego przestępcy, bo tak wynika z rysopisu. Słusznie. Ale gdyby się okazało, że zatrzymany nie odpowiada rysopisowi, zatrzymanie było niezgodne z prawem i należy się odszkodowanie. Inna kwestia to sens zatrzymania. Stosować je należy wtedy, zdaniem SN, gdy istnieje obawa, że ktoś nie stawi się przed organami ściagania. To oznacza, że nawet ktoś potem skazany może ubiegać się o odszkodowanie, jeżeli niepotrzebnie był zatrzymany. Odpowiedz Link Zgłoś
framberg Re: Niech pani odeśle z Hiszpanii ten paszport - 25.05.06, 23:24 żeby go sobie w dupę wsadzili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: Niech pani odeśle z Hiszpanii ten paszport - IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.06, 12:12 indolencja prawna Was z Forum jest porażająca,zamiast wylewać żółć niewiadomo na kogo ,lepiej pomyślcie kto stanowi prawo w tym kraju.Jeśli ma być olewane,bo ktoś ma gdzieś wezwania przez 5 lat,to proponuję busz,nawet w USA by siedziała,już za I niestwiennictwo,tam jest szacunek obywatela do prawa i państwa,a u nas ......wystarczy was poczytać ,poziom magla ,żenujące.Do nauki Prawi Ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
framberg Re: Sam jesteś indolent 31.05.06, 08:59 W Polsce wysyła się zawiadomienia pod adres, który się ma a potem jedynie odnotowuje: "zawiadomienia prawidłowo wysłane. Ten adres nie musi mieć nic wspólnego z rzeczywistością. Mimo zawiadomienia we wszystkich możliwych instytucjach o zmianie nazwiska (w związku z zamążpójściem), adresu, podania nr tel itp, do mojej żony i tak przychodzą dokumenty w sprawie działki sprzedanej sześć lat temu na adres i nazwisko panieńskie. Do mnie urzędoowe pisma przychodziły na adres sąsiada w miejscu, w którym pomieszkowałem przez dwa lata. Na nic wysłanie zawiadomień o zmianie adresu. Poziom zidiocenia naszych urzędników (w tym sądowych) przekracza wszystko. List wysłany prawidłowo - znaczy wszystko OK. Tylko co to znaczy prawidłowo? Na obcy adres, na nieużywane od kilku lat nazwisko, w miejsce gdzie nie jest się zameldowanym od 10 lat? Tylko polskie sądy potrafią nazwać to "prawidłowo". I to jest właśnie indolencja. Odpowiedz Link Zgłoś