Dodaj do ulubionych

Pan Prezydent wzywa???

• Gość: BBB Wyrazy uznania za mnie to nie przeszkadza IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 31.03.04, 16:18
      Wyrażam uznanie Panu Prezydentowi Lubawskiemu za wyrozumiałość dla ludzi
      kultury.
      W związku z faktem, że Pani Dyrektor Pańtak chce na swojego zastępcę, w
      finansowanym przez Miasto KTT, powołać swojego małżonka, Pan Prezydent
      powiedział (cyt. za Gazetą) tak:
      „Mnie to nie przeszkadza. Tu nie mamy do czynienia z nepotyzmem. Państwo
      Pańtakowie od lat pracują razem. Dlaczego mielibyśmy to psuć? W dziedzinie
      kultury prowadzenie jednostek przez małżeństwa jest czymś normalnym. Zupełnie
      inaczej byłoby, gdyby sytuacja dotyczyła spółki komunalnej”.
      A jako, że Państwo Pańtak nie znają zbyt dobrze arytmetyki i coś zachachmęcili,
      to Pan Prezydent powiedział też tak:
      „Po prostu źle przygotowano rozliczenie finansowe, teraz państwo Pańtakowie
      poprawiają je”.

Pan Prezydent kulturalny jest. Dba o ludzi kultury. Wśród ludzi kultury nie
      można mówić o złodziejstwie, korupcji i nepotyzmie. Państwa Pańtaków z
      pewnością nepotyzm nie dotyczy, tak jak złodziejstwo nie dotyczy Artysty
      Wolskiego, który wg Pana Prezydenta nie jest nam nic winny.
      Natomiast były chorowity Dyrektor Ruciński, który urządzał w KCK biesiady, u
      którego urzędowała pijana sekretarka, który tolerował kradzież mediów
      dokonywaną przez Artystę Wolskiego i nie chciał brać od Artysty czynszu, został
      ponoć oczyszczony z zarzutów. Gdyby tak przeliczyć, na jakie uszczuplenia
      narazili nas Pan Wolski do spółki z Panem Rucińskim, to wyszłoby pewnie grubo
      ponad milion PLN. Tym niemniej Pan Ruciński człowiekiem kultury z krwi i kości
      jest i dlatego Pan Prezydent z pewnością znajdzie Mu zajęcie, o ile Pan
      Ruciński cudownie ozdrowieje.
      Panu Prezydentowi nie przeszkadza wiele rzeczy. Pan Prezydent na wiele rzeczy
      nie zwraca uwagi. Wszak Pan Prezydent naszym Autorytetem i Wyrocznią jest.
      A może chodzi po prostu o to, że byłoby nieładnie gdyby małżonkowie mieli
      stosunki w szalecie publicznym (spółka komunalna), a w KTT stosunki mieć
      wypada, bo kultura znosi różne ekstrawagancje
    • Gość: BBB Wyrazy uznania za czytanie IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 01.04.04, 16:30
      Wyrażam uznanie Panu Prezydentowi Lubawskiemu za poczytanie dzieciom.
      Tym razem Pan Prezydent nie powiedział nic. Pan Prezydent czytał dzieciom ze SP
      nr 5 w ramach akcji "Cała Polska czyta Dzieciom".
      Pan Prezydent czytał fragment książki "Mikołajek i inne chłopaki".
      Pan Prezydent czytał w Ratuszu. Dzieci przyszły do Ratusza, aby przekonać się,
      że Pan Prezydent umie już czytać. Nie było to łatwe zadanie. Pan Prezydent był
      zmuszony zdjąć marynarkę. Część dzieci stała i wydawała się być znudzona. Panie
      nauczycielki (pewnie dyplomowane) siedziały i patrzyły z uwielbieniem i pokorą
      na czytającego Pana Prezydenta.
      Panu Prezydentowi, jak już wspomniałem, od czytania było tak gorąco, że
      pozostał w samej koszuli. Paniom i dzieciom było zimno. Pozostawali w kurtkach,
      zdjąwszy tylko z uszanowaniem nakrycia głowy.
      To chyba nie był Prima Aprilis na stronie UM???
    • Gość: BBB Wyrazy uznania za przyzwoity kompleks IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 07.04.04, 20:14
      Wyrażam uznanie Panu Prezydentowi Lubawskiemu za tworzenie miejsc pracy.
      Pan Prezydent chce zakupić dla urzędników wieżowiec związków zawodowych przy
      Piotrkowskiej i powiedział (cyt. za Gazetą) tak:
      „Żeby załatwić urzędowe sprawy, zdarza się, że trzeba podróżować między
      ratuszem przy Rynku a Szymanowskiego. Taka odległość nie ułatwia też pracy
      urzędnikom. Tymczasem biurowiec związków zawodowych widać z okien ratusza; Nie
      ukrywam też, że taki wstrętny, odrapany wieżowiec w centrum nie przynosi chluby
      miastu. Gdybyśmy go przejęli, na pewno wyglądałby inaczej. Na dole jest
      przestronny hol, gdzie można urządzić salę operacyjną dla petentów. A po
      zbudowaniu parkingu wielopoziomowego byłby to przyzwoity kompleks budynków w
      tej części miasta”.

Nie da się ukryć, że Pan Prezydent jest chyba największym pracodawcą w
      Kielcach. Pan Prezydent obiecał ściągnięcie inwestorów. Inwestorów nie widać,
      więc za inwestowanie zabrał się Pan Prezydent. Przybędzie nam z pewnością
      tzw. „wszy urzędniczych”. A miała być przecież racjonalizacja, światowe
      standardy organizacji itp. Słowem miało być mniej spraw urzędowych i
      urzędników. A teraz okazuje się, że chodzi o to, aby Pan Prezydent widział
      przez okno. Sprawą niebagatelną są z pewnością przetargi. Jak wieść gminna
      niesie decydent zarabia 10%.
      Poza tym jestem przeciwny parkingowi. Chociażby z tego względu, że to zaszkodzi
      promocji Miasta. Gdzież zgromadzą się te tłumy, kiedy Pan Prezydent wystawi
      goły tyłek :)
      To już chyba lepiej jak Pan Prezydent zajmuje się kulturą ;)
      A liczba mieszkańców Kielc spada i nic nie zapowiada zmiany :(
      • oreore Re: Wyrazy uznania za przyzwoity kompleks 07.04.04, 20:55
        Budynek należy do Solidarności, wiec tym popłyczynom po związkowcach, ktorzy
        chcą zrobić ostatni skok na kasę Pan Prezydent będzie płacił.
        To wygląda na wywiazywanie sie z tajnych zobowiazan politycznych lub
        przekupstwo - iwestycje w przyszlosc. Jak zwykle u Lubawskiego za cudze -
        publiczne pieniądze.
    • Gość: BBB Wyrazy uznania za demokratyczną metodę IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 07.04.04, 21:28
      Wyrażam uznanie Panu Prezydentowi Lubawskiemu za list do Prezydenta Aleksandra.
      Pan Prezydent nie chce przy władzy Samoobrony w związku z tym nie powiedział,
      lecz napisał do Prezydenta Aleksandra (cyt. za Gazetą) tak:
      „To jedyna skuteczna demokratyczna metoda niedopuszczenia Samoobrony do władzy.
      W jednomandatowych okręgach wyborcy nie będą głosować na partie, tylko na
      ludzi. Tu hasła nie wystarczą, trzeba będzie mieć dobrych kandydatów”.

Bardzo się cieszę, że przy pomocy Prezydenta Aleksandra Pan Prezydent Wojciech
      chce zatrzymać Samoobronę.
      Nie ma to jak sojusz Prezydentów Demokratów :)))
      Ciekawe, czy Prezydentów powiązanych nićmi układów służbowych?
      Wszak Buzek (Premier) i Tomaszewski (Minister) z kontaktów ze służbami nie
      wytłumaczyli się zbyt przekonująco. A Ich Wojewodą był Pan Prezydent :)))
    • Gość: BBB Wyrazy uznania za nawiązanie do tradycji IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 15.04.04, 15:37
      Wyrażam uznanie Panu Prezydentowi Lubawskiemu za raczenie nas tradycją.
      W związku ze sławną ptaszarnią w parku, do której zakupiono już część ptaków,
      Pan Prezydent powiedział (cyt. za Gazetą) tak:
      „To nawiązanie do tradycji - ptaszarnia w kieleckim parku istniała na przełomie
      lat sześćdziesiątych i siedemdziesiątych”.

Jest to bardzo chlubna tradycja. Widać na przełomie lat sześćdziesiątych i
      siedemdziesiątych Pan Prezydent ćwiczył tam proste wino. Ptaszarnia będzie
      monitorowana, co by złoczyńcy ptaków nie pokradli. Na przełomie lat
      sześćdziesiątych i siedemdziesiątych ptaki były także monitorowane.
      Monitorowane przez różnych funkcjonariuszy - od ORMO na SB skończywszy. Czy
      przy okazji monitorowania funkcjonariusze mogli nawiązywać kontakty z
      miłośnikami ptaków? :)
      Z przełomu lat sześćdziesiątych i siedemdziesiątych można wprowadzić jeszcze
      wiele różnych tradycji
      Śmiało Panie Prezydencie Lubawski!!!
      To jest zajebista tradycja! :)))
    • Gość: BBB Wyrazy uznania za wymianę IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 15.04.04, 15:42
      Wyrażam uznanie Panu Prezydentowi Lubawskiemu za wymianę z Panem Marszałkiem.
      Pan Prezydent złożył Panu Marszałkowi Wołodźce propozycję zamiany koszar na
      więzienie i powiedział w związku z tym (cyt. za Gazetą) tak:
      „W głównym gmachu mogłyby mieścić się sale prób, pomieszczenia administracyjne,
      może kawiarnia. Na działce obok jest też miejsce na parking; Ale salę
      koncertową trzeba wybudować”.
      A jak Pan Prezydent dostanie więzienie, to: „Powiem, co chcę tam zrobić, kiedy
      będę właścicielem budynku”.

Tym razem Pan Prezydent przesadził z tajemnicą. Wszak ponad rok temu
      powiedział, że w części będzie hotel, a resztę się wyburzy.
      A może będziemy finalizować Muzeum Diecezji Kieleckiej!!!???
      Pan Marszałek, który nie pije oleju, w związku z czym ma go (oleju) mało,
      nastawił się entuzjastycznie.
      Pan Prezydent, który pije olej, ale również ma go (oleju) mało, nie przestaje
      mnie zachwycać tradycyjnym, konserwatywnym sposobem myślenia z przełomu lat
      sześćdziesiątych i siedemdziesiątych ubiegłego wieku :)
    • Gość: BBB Wyrazy uznania za koszty kosztów IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 15.04.04, 19:37
      Wyrażam uznanie Panu Prezydentowi Lubawskiemu za precyzyjne określanie kosztów.
      Pan Prezydent podliczył koszty „Golgoty Świętokrzyskiej” i powiedział (cyt. za
      ED) tak:
      „Policzyliśmy już, że koszty wystawienia "Golgoty Świętokrzyskiej" w katedrze
      kosztowały miasto 85 tysięcy złotych, mniej niż połowę tego, co wydali na
      oratorium prywatni sponsorzy. Płyta z nagraniem DVD z tego wydarzenia będzie
      prezentowana w Kieleckim Centrum Kultury w przyszłym tygodniu”.

Bardzo się cieszę, że koszty kosztowały mniej niż połowę tego, co wydali
      prywatni inwestorzy :)
    • Gość: BBB Wyrazy uznania za uchwały będę bronił IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 21.04.04, 00:24
      Wyrażam uznanie Panu Prezydentowi Lubawskiemu za obronę uchwały.
      W związku z tym, ze Radni nie chcą wynajmować już za darmo pomieszczeń
      zawodowym klubom sportowym Pan Prezydent powiedział (cyt. za Gazetą) tak:
      „Jaką rolę dla miasta pełni na przykład klub sportowy Vive, chyba nikomu nie
      trzeba tłumaczyć. Jest naszym towarem eksportowym i świetną promocją miasta.
      Myślę, że najsensowniejszą formą wspierania tego klubu jest właśnie możliwość
      bezpłatnego korzystania z obiektów sportowych. Trudno byłoby przekazać
      pieniądze w innej formie. Jeśli chcielibyśmy dać dotację, klub musiałby stanąć
      do konkursu podobnie jak stowarzyszenia i wtedy decyzja, czy dostanie
      pieniądze, nie należałaby ani do rady, ani do prezydenta. Ja uchwały będę
      bronił”.

No, wytłumacz Pan Panie Prezydencie, jaką pełni dla Miasta rolę?!
      Powiedz Pan Panie Prezydencie, co żeśmy zyskali dzięki tej promocji?!

Ja ciągle jestem zdania, że najlepszą promocją byłby Pański goły tyłek w oknie
      Ratusza!
      Myślę, że chociaż to mogłoby Panu wyjść dobrze. Wprawdzie Pański tyłek jest jak
      się wydaje pojemny, bo ma Pan w nim chyba większość Kielczan, ale ukaż Pan
      Światu!!!
      • dijey Re: Wyrazy uznania za uchwały będę bronił 21.04.04, 00:53
        "Mozliwosc bezplatnego korzystania z obiektow sportowych" ma konkretna wartosc.
        mowia o tym ustawy o podatku dochodowym , nakazujac beneficjentom darmowego
        najmu , czy użyczenia doliczac do podstawy opodatkowania { dochodu } wartosc
        rynkową tych darmowych korzysci.
        Zakładam, ze kluby sportowe maja ksiegowych i to czynią, to jest rozliczaja
        podatek z doliczeniem darmochy.
        Jednakze miasto, to nie jest spółka biznesowa czy inna firma, ale samorzad -
        wspolna wartosc i nie moze tu byc przymykania oczu na trwonienie publicznych
        pieniedzy, a juz na pewno nie na omijanie przez prezydenta prawa.
        Zatem jesli wartosc rynkowa tego "bezplatnego" korzystania przekracza
        odpowiednie kwoty, to miasto powinno ogłosić przetarg na "bezpłatne"
        korzystanie.
        Niech Lubawski przestanie omijac prawo, tylko zacznie sie do niego dostosowywac.
        Sejm uchwalił ustawe i klub MUSI stanac do konkursu, a Lubawski przechwala sie
        publicznie , ze wobec tego , że traci uznaniowosc bedzie bronił przegranej i
        nieuczciwej sprawy.
        >>>Jacek Wołowiec, radny prawicy. Zaznacza, że miasto powinno wspierać zawodowe
        kluby, ale może to robić w inny sposób. - Może powinny otrzymywać pieniądze na
        przykład z działu promocji. Ale nie powinno być tak, że za darmo korzystają z
        hali i urządzają w niej imprezy biletowane<<<
        Jaka role pełni vive? ja chce wiedziec, co ratusz o tej roli mysli, bo byc moze
        ja o tej roli mysle zupelnie inaczej, zadam jasnej wypowiedzi prezydenta o roli
        vive!!

dj
      • Gość: paranoik wielki tylek IP: 213.199.193.* 21.04.04, 12:30
        ...a ja mam jeszcze wiekszy tylek wiec wybierzcie MNIE na prezydenta, a gwarantuje, ze znajdzie sie tam...znaczy w moim tylku...rowniez miejsce dla wszystkich klubow - tych sportowych takze
        • Gość: BBB Re: wielki tylek IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 21.04.04, 17:02
          Gość portalu: paranoik napisał(a):
          > ...a ja mam jeszcze wiekszy tylek wiec wybierzcie MNIE na prezydenta,
          > a gwarantuje, ze znajdzie sie tam...znaczy w moim tylku...rowniez miejsce dla
          > wszystkich klubow - tych sportowych takze

To jest ważny walor i mocny oraz atrakcyjny (przynajmniej dla niektórych)
          atut :)
          Propozycja warta rozważenia.
          Pozdrawiam :)
    • Gość: BBB Wyrazy uznania nie mogą w ciągle psujących IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 21.04.04, 17:05
      Wyrażam uznanie Panu Prezydentowi Lubawskiemu ambitne plany urynkowienia.
      Na stronie UM jest kolejna bzdurna informacja świadcząca być może o kretynizmie
      Radnych, redagującego informację lub Pana Prezydenta.
      Cała informacja w tym wypowiedź Pana Prezydenta wygląda (cyt. ze strony UM) tak:
      „Prezydent Kielc nie zgadza się z opinią niektórych radnych, że podniosły się
      koszty funkcjonowania komunikacji miejskiej z 4,6 mln do 9,3 mln - Rzeczywiście
      powiedziałem, że jest szansa o połowę zmniejszyć koszty, ale nie mówiłem, że
      uda się to zrobić w ciągu 10 czy 12 miesięcy - powiedział Wojciech Lubawski.
      Podkreślił, że plany urynkowienia tej firmy są ambitne, najpierw jednak miasto
      musi wzmocnić tabor MPK przynajmniej o 20-30 autobusów, z których każdy
      kosztuje po około 600 tys. zł - Mieszkańcy Kielc nie mogą jeździć w starych,
      ciągle psujących się autobusach – dodał”.

Z tego co pamiętam, to 9,3 mln. zł. wynosiła dotacja Miasta dla MPK. Później
      Miasto, a w zasadzie ZTM, przejęło z MPK część obowiązków. Wydawać by się
      mogło, ze dotacja dla MPK spadnie, ale widać nie spadła :)))
      ZTM w związku ze zwiększonym zakresem obowiązków z pewnością generuje większe
      koszty. Czy ktoś wie jakie?
      Wypadałoby sporządzić analizę konsolidującą dane MPK i ZTM. Może wtedy
      mielibyśmy pełny obraz.
      Pan Prezydent także maczał łapki w zwiększeniu kosztów MPK. Wystarczy wspomnieć
      chociażby sprawę rozkładów jazdy.
      A przecież doskonale pamiętam uznanie Pana Prezydenta Lubawskiego dla Pana
      Nowaka, poprzednika Pana Słonia na stanowisku prezesa MPK.
      Plany Pana Prezydenta i Pana Nowaka były porywające.
      Jaja kobyły zdrowy pozwoliłem sobie kiedyś na kanwie Ich wypowiedzi i planów
      przedstawić swój plan:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=5094572&a=5111904
      „Właśnie w Radio Kielce wystąpił Pan Stanisław Nowak Prezes MPK. Dowiedziałem
      się kilku rzeczy.
      Pan Stanisław Nowak jest nastawiony optymistycznie.
      Pan Stanisław Nowak uzdrawia MPK od trzech lat.
      Jeżeli pracownicy zrezygnują z „trzynastki” i przeprowadzi się zwolnienia oraz
      zlikwiduje linie podmiejskie, to MPK zostanie uzdrowione bardzo szybko.
      Trudności MPK spowodowała konkurencja, która powinna być ograniczona.
      Dotacje dla MPK są zbyt niskie.
      Obecnie najwięcej zależy od jednego związku zawodowego, a właściwie od jednego
      Pana.
      Spada sprzedaż biletów.

A ja znalazłem sposób, żeby autobusy MPK jeździły przez cały rok za darmo. Oto
      wyliczenie. Pan Nowak stwierdził niedawno, że paliwo za 400 tys. zł. (przy
      okazji testowania biopaliwa) pozwoli na to, żeby 12 autobusów jeździło za darmo
      przez ponad pół roku. A więc przez rok 6 autobusów. MPK otrzyma z budżetu
      dotację 9,3 mln. zł. – kolejne 139,5 autobusu. Dłużnicy (przejazdy bez biletów)
      zalegają MPK 1.950 tys zł., czyli 29,2 autobusu, dodatkowo co miesiąc 130 tys.
      zł. (za przejazdy bez biletów) czyli za rok 1.560 tys. zł. to następne 23,4
      autobusu.
      Razem 198 autobusów może jeździć przez cały rok „za darmo” i to bez pieniędzy
      ze sprzedaży biletów ;-)”

A tak nawiasem, to ciekawe czy te autobusy na biopaliwie już jeżdżą, bo zimą,
      to chyba im paliwo zamarzało :)
      Jakże się cieszę, że Pan Prezydent wie czego nie mogą Kielczanie :)))
    • Gość: BBB Wyrazy uznania za filozofię budowania IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 21.04.04, 19:13
      Wyrażam uznanie Panu Prezydentowi Lubawskiemu za pamięć o przejściach
      podziemnych.
      Pan Prezydent zaprosił do Kielc Pana Tadeusza Łęskiego (autora Centrum
      Rockefellera i Metropolitan Opera) i powiedział (cyt. ze strony UM) tak:
      „Chciałbym poznać opinię Pana Łęskiego na temat ważnych dla Kielc inicjatyw
      architektonicznych. Chcę znać jego zdanie na temat filozofii budowania miasta w
      przyszłości, na przykład wizji centrum, ul. Warszawskiej, przejść podziemnych”.

To jest bardzo pozytywny objaw. Poznać filozofię budowania miasta w
      przyszłości, to wręcz rewolucyjne zamierzenie. Z utęsknieniem oczekuję na wizję
      przejść podziemnych.
      • Gość: paranoik ja tez czekam... IP: 213.199.193.* 22.04.04, 08:25
        ...szczegolnie, ze jak tak dalej pojdzie to bedziemy mieli kolejny problem....z zabezpieczeniem odpowiedniej ilosci miejsc...w podziemiu ;). Chetnych chyba nie zabraknie co?
        pozdrawiam
        paranoik - przyszly prezydent, o malym sercu o wielkiej du...
    • Gość: BBB Wyrazy uznania za ciekawy element IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 21.04.04, 19:53
      Wyrażam uznanie Panu Prezydentowi Lubawskiemu za oryginalność.
      Pan Prezydent Lubawski chciałby, wzorem innych miast urządzić, w Kielcach
      Festiwal Żydowski, i w związku z tym powiedział (cyt. ze strony UM) tak:
      „Są dwa amerykańskie zespoły żydowskie, które warto w Kielcach obejrzeć. Myślę,
      że mógłby to być ciekawy element dla rozwoju kultury w naszym mieście”.

Pan Prezydent jest prawdziwym gejzerem inicjatyw w dziedzinie kultury. Jestem
      niezmiernie rad, ze pomyślał o nowym „ciekawym elemencie rozwoju kultury w
      naszym mieście”. Wprawdzie osobiście uważam, że bardziej kulturę w naszym
      Mieście rozwinęłby nie dwa, lecz co najmniej trzy, cztery lub więcej
      amerykańskich zespołów żydowskich, ale to małe miki.
      Wyobrażam sobie, że wraz z rozwojem kultury z ulic naszego miasta zniknie syf,
      w tym psie odchody, a także sąsiad Pana Prezydenta nie będzie już zalewał
      otoczenia fekaliami.

Pan Prezydent wie, czego Kielczanie chcą i co mogą. Pan Prezydent nas odchamia.
      Odchamia nas od początku kadencji. To odchamianie jest jednym z najjaśniejszych
      punktów Jego panowania. Inne punkty można w zasadzie o dupę potłuc. Pan
      Prezydent wie jak funkcjonuje kultura, jak się ją organizuje i finansuje. Pan
      Prezydent wie, co jest w kulturze dobre. Ma przecież Radę ds. Kultury. Pan
      Prezydent dorwał się do kasy. Do naszej kasy. Nie twierdzę, że Pan Prezydent
      jest ignorantem i złodziejem. Myślę, że Pan Prezydent jest po prostu
      roztargniony.

Jan Sztaudynger napisał:
      Ludzie roztargnieni
      wkładają rękę do cudzej kieszeni.
      • Gość: paranoik watpliwosci IP: 213.199.193.* 22.04.04, 08:34
        Mam drobne watpliwosci ale i pomysl w kwestii odchodow. Wlasciciele zwierzyny nie dostrzegaja problemu, straznicy miejscy mowia stanowcze NIE - w koncu oni sa od mandatow...wiec moze by tak jakas "amerykanska" firma zajela sie ta sprawa...jakze poprawi to wizerunek kulturalny kielc

paranoik - wasz przyszly prezydent
        PS ...a moze by w ramach wspierania przedsiebiorczosci oglosic przetarg na sprzatanie psich odchodow z wylaczeniem wszystkich innych zanieczyszczen. Pamietajcie to jest MOJ oryginalny pomysl!!!

WEL do eroparlamentu!!! Paranoik na prezydenta!!!
    • Gość: BBB Wyrazy uznania za pierwszy krok IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 21.04.04, 22:54
      Wyrażam uznanie Panu Prezydentowi Lubawskiemu za prześcignięcie Lenina.
      W związku pięćdziesiątymi urodzinami Pan Prezydent powiedział (cyt. za Gazetą)
      tak:
      „Muszę z Państwem podzielić się pewną refleksją. Dożyłem ważnego dnia w swoim
      życiu - jutro skończę 50 lat. Kiedy byłem mały, mój ojciec, który zrywał kartki
      z kalendarza, takiego jaki chyba był w każdym domu, 22 kwietnia czytał mi na
      głos: "Widzisz, 22 kwietnia, dzień urodzin Włodzimierza Ilicza Lenina. Masz
      szansę, że kiedyś zamiast o nim napiszą o tobie". Mam nadzieję, że wszystko
      przede mną, bo pierwszy krok został zrobiony. O urodzinach Lenina już nie ma w
      kalendarzu”.

Cóż, Pan Prezydent prześcignął Włodzimierza Ilicza Lenina już jakiś czas temu.

Co tu życzyć Panu Prezydentowi???!!!
      Myślę, że nie jest zbyt miłym kapać się raz do roku.
      Niech, więc Panu, Panie Prezydencie ziemia lekką będzie, bo Włodzimierzowi
      Iliczowi jakiś czas chyba to jeszcze nie grozi
      • Gość: paranoik czy to moze byc prawda... IP: 213.199.193.* 22.04.04, 08:37
        ...ze przytoczona wypowiedz WELiego jest rzczywiscie oryginalna!!!???
        :)))
    • Gość: BBB Wyrazy uznania za korzenie IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 21.04.04, 23:27
      Wyrażam uznanie Panu Prezydentowi Lubawskiemu za nie odcinanie się.
      W związku z planami Festiwalu Żydowskiego w Kielcach Pan Prezydent powiedział
      (cyt. za Gazetą) tak:
      „Żydzi byli kiedyś naszymi sąsiadami i nie możemy odcinać się od korzeni”.

Niektórzy bez Festiwalu Żydowskiego nie odcinają się od swoich korzeni. Inni
      natomiast poszukują.
      Cóż, w niektórych, nawet żydowskich, rodzinach praktykowano czasem przysłowie:
      Nie da ci ojciec, nie da ci matka... ;)
      • Gość: paranoik najzgrabniejszy IP: 213.199.193.* 22.04.04, 08:44
        Jakzesz zgrabne wypowiedzi wyplywaja z przecudnej wprost urody ust NASZEGO Prezydenta...ciekawe czy to z glebi duszy sie wydobywa czy moze jest wynikiem zaburzen pochodzenia gastrycznego, a mze to jest wynik stresu w zwiazku z nieuniknionym staniem sie czlonkiem UNII...
    • Gość: BBB Wyrazy uznania za decyzję urzędniczą IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 24.04.04, 00:34
      Wyrażam uznanie Panu Prezydentowi Lubawskiemu za zachowanie dystansu do decyzji
      urzędniczych.
      W związku z faktem, że prominentnemu dyrektorowi w UM Panu M. Tomali odebrano
      tytuł nauczyciela dyplomowanego, ponieważ były dyplomowany Tomala oszukał, Pan
      Prezydent powiedział (cyt. za Gazetą) tak:
      „Będę chciał zapoznać się z dokumentami z ministerstwa, zanim podejmę jakieś
      kroki. Nie można ucinać głowy człowiekowi natychmiast po wydaniu decyzji
      urzędniczej. Poczekajmy też na wyniki odwołania”.

Pan Prezydent już od ładnych kilku lat także jest urzędnikiem i podejmuje
      decyzje urzędnicze. Pan Tomala jako lojalny urzędnik z pewnością udostępni Panu
      Prezydentowi do wglądu dokumenty z ministerstwa. Mam nadzieję, że Pan Prezydent
      podejmie wtedy decyzję urzędniczą, na którą nie będzie miał wpływu sentyment do
      ptaka, bo ptakowi to Pan Prezydent nigdy by chyba głowy nie uciął
      • dijey Re: Wyrazy uznania za decyzję urzędniczą 24.04.04, 00:44
        Pan prezydent lubi stawiac ptaki na głowie, jakzeby mial więc ją ucinać?
        Na czym by ptaka postawił.

Kazdy kielczanin mogł sie o tym przekonac ponieważ dwukrotnie nasza prasa
        publikowała fotografię karnej córki pana prezydenta z cudzą papugą na swej
        pieknej głowie.

Kazdy ma swoje upodobane miejsca stawiania ptaków.
    • Gość: BBB Wyrazy uznania za realną możliwość IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 26.04.04, 16:52
      Wyrażam uznanie Panu Prezydentowi Lubawskiemu za wstręt do oleju.
      W związku z tym, że Fundacja kolesia Pana Prezydenta przygotowała biznesplan na
      utworzenie kardiochirurgii w Szpitalu Miejskim Pan Prezydent powiedział (cyt.
      za Gazetą) tak:
      „Uważam, że kardiochirurgia w Szpitalu Miejskim to realna możliwość, ale na
      razie nie chcę składać żadnych deklaracji”.

Biznesplan powstał dla Szpitala Miejskiego, ponieważ Szpital Miejski jest
      odpowiedniej opcji politycznej. Jest wprawdzie w Kielcach Centrum Kardiologii,
      ale nie jest odpowiedniej opcji politycznej. Chociaż zastanawiam się, dlaczego?
      Przecież i w jednej i drugiej opcji aż roi się od SB-ków.
      Ale Pan Prezydent uraczy nas kolejnym zajebistym prezentem nie z tej ziemi.
      Uraczy nas dlatego, bo Pan Prezydent czuje wstręt do oleju.
      A o tym, że te pieniądze, którymi Pan Prezydent tak beztrosko szasta, to są
      nasze, a nie Jego, to Pan Prezydent nigdy nie pamiętał. Nie pamiętał chyba
      dlatego, bo należy raczej do grona osób, którym się olej we łbie nie trzyma.
    • Gość: BBB Wyrazy uznania za po jednej stronie IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 26.04.04, 22:53
      Wyrażam uznanie Panu Prezydentowi Lubawskiemu za kolejną kulturalną koncepcję.
      W Kielcach ma powstać, podobnie jak w Krakowie, aleja pomników i w związku z
      tym Pan Prezydent powiedział (cyt. za Gazetą) tak:
      „Chcielibyśmy, żeby w tym roku stanęły w alei popiersia Witolda Gombrowicza i
      Witolda Lutosławski. Po jednej stronie staną postacie związane z kulturą
      naszego regionu i kraju, a po przeciwnej twórcy zagraniczni; Mam nadzieję, że
      aleja będzie miała również funkcję edukacyjną. Dobrze się stanie, jeśli jakieś
      dziecko zatrzyma się i zapyta o Lutosławskiego”.

Nie przenoście nam Krakowa do Kielc!
      Tak to bywa, jak prosty człek wybierze się na studia i poczuje, że jest już
      kulturalny.
      Czy jak zagraniczni będą stali po przeciwnej stronie, to nie będzie to przejaw
      dyskryminacji i ksenofobii?
    • Gość: BBB Wyrazy uznania za od naszej świadomości IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 30.04.04, 17:15
      Wyrażam uznanie Panu Prezydentowi Lubawskiemu za zdawanie sobie sprawy.
      W związku z przystąpieniem do związku zwanego UE Pan Prezydent napisał miedzy
      innymi (cyt. ze strony UM) tak:
      „Od naszej świadomości i inwencji zależeć będzie, jak z tych szans skorzystamy.
      Urząd Miasta planuje w najbliższym czasie przeprowadzić szereg inwestycji
      zmieniających wykorzystanie przestrzeni w Śródmieściu Kielc oraz
      rozbudowujących infrastrukturę sportową, rekreacyjną i turystyczną. Władze
      samorządowe zdają sobie sprawę, iż dobre wykorzystanie funduszy unijnych
      przyniesie miastu ożywienie gospodarcze i aktywizację społeczną”.

Od naszej świadomości i inwencji także Panie Prezydencie. Ale przede wszystkim
      od Pańskiej!!!
      Podobno Pan Premier Miller miał lub ma w swoim gabinecie hasło „Gospodarka
      głupku”.
      Panu radziłbym umieścić w swoim gabinecie hasło „Pomyśl głupku”.
    • Gość: BBB Wyrazy uznania za wystarczająco napluliśmy IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 05.05.04, 17:10
      Wyrażam uznanie Panu Prezydentowi za odpór Echu Dnia.
      W związku z faktem, że ED zaatakowało Pana Prezydenta, że Kielce nie dołożyły
      się do szopki w Brukseli, Pan Prezydent miał do dziennikarzy ED powiedzieć
      (cyt. za ED): „że już wystarczająco na niego ostatnio "napluliśmy", żeby
      jeszcze chciał z nami rozmawiać”.

I w zasadzie Pan Prezydent ma rację. Gdy ED było własnością Pana Sołowowa, to
      można się było z nim liczyć chociażby ze względu na „wyjście awaryjne” lub inne
      korzyści. A teraz???
      Tym niemniej Pan Prezydent zaskoczył. Kiedyś mówił o szczekających psach i
      karawanie, a plucie wydawało być się deszczem :)
    • Gość: BBB Wyrazy uznania za lipę IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 05.05.04, 19:04
      Wyrażam uznanie Panu Prezydentowi Lubawskiemu za symbol kraju.
      W związku z urządzoną w dniu 1 maja urzędową szopką i posadzeniem 25 drzewek,
      które mają utworzyć tzw. Aleja Zjednoczonej Europy, Pan Prezydent powiedział
      (cyt. za Gazetą) tak:
      „Lipa nieodparcie kojarzy się z Polską. Mam nadzieję, że będzie symbolizowała
      silny kraj”.

Panu Prezydentowi lipa kojarzy się z Polską. Mnie się kojarzy, co innego. Lipa,
      ale w innym znaczeniu kojarzy mi się m.in. z Panem Prezydentem, Panem Wojewodą,
      Panem Marszałkiem i innymi urzędnikami. Lipa kojarzy mi się także z niektórymi
      tzw. autorytetami. Właśnie ci wybitni urzędnicy i te wybitne autorytety, to wg
      mnie wielka lipa. Lipa, bo to jest wg mnie kupa ograniczonych, skundlonych i
      pazernych typów.
      Chciałbym, aby siedli sobie gdzieś pod lipą i nie pokazywali się nam więcej na
      oczy.
      Z tym, że te ww. wybitne jednostki wcale mi się z Polską nie kojarzą.
    • Gość: BBB Wyrazy uznania za centrum albo wschód IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 05.05.04, 19:58
      Wyrażam uznanie Panu Prezydentowi Lubawskiemu za takt.
      W związku z faktem, że w tunelu na dworcu PKP w Kielcach jest tablica "wyjście
      do miasta", która wskazuje wyjście do centrum, natomiast idąc w przeciwną
      stronę nie wiadomo gdzie się wyjdzie, Pan Prezydent powiedział (cyt. za Gazetą)
      tak:
      „Linia kolejowa dzieli Kielce na cześć wschodnią i zachodnią. Na tabliczkach
      napisałbym "centrum", albo "wschód", a w drugą stronę "zachód" bez wymieniania
      ulic czy dzielnic, żeby nikt się nie obraził”.

Oj, Panie Prezydencie!
      Za wschód lub zachód mogą się obrazić.
      Najlepiej ustawić kompas!!!
      Tylko kompas wskaże jedynie słuszny kierunek i nikt się nie obrazi :)
    • okurwa [...] 28.05.04, 02:01
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • dijey Re: Wyrazy uznania za przepływy 15.07.04, 21:03
      Zjawisko pawianów w ratuszu kieleckim występuje od co najmniej 20 lat, juz
      wtedy dawało sie zauwazyc, trwa nieprzerwanie do dzisiaj, ze zmiennym
      nasileniem.
    • Gość: jojo Zaraza zaraz o co tu chodzi? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 22:07

"Wyrazy uznania za zwierzątko
      Autor: kobylybbb
      Data: 08.07.2004 18:02
      Panie Prezydencie!

Wyrzucił Pan, mam nadzieję, na bruk SLD, to jest piękne. Byłoby równie piękne
      gdyby wyrzucił Pan ze swojego otoczenia kretynów. Jest ich tam co niemiara.
      Miejsce łajna jest w kloace. Jeżeli się tego nie zrobi, to może okazać się
      prawdą:
      "Łajno dla łajna
      To fajna
      Ferajna"."

Czy Ty "kobylybbb" pisząc tak myślisz, że Lubawski sam się wyrzuci?
      Przecież to od tego gostka zaczęły się jaja, kumoterstwo w stanowiskach, nędza
      w inwestycjach itp.
      Tylko takie coś jak "dupoliz" behemot może te "wypociny" Lubawskiego nazwać
      "zasługą dla Kielc".
      pozdrawiam
      P.S.
      Z góry informuję, że Twoje obelgi "behemocie" mam w tylniej części ciała.
    • basia996 Re: Wyrazy uznania za manie w dupie 04.02.05, 09:05
      <W związku z przystąpieniem do prac nad Wieloletnim Programem Inwestycyjnym dla
      Miasta Kielce na lata 2006 - 2010 Koordynator Wieloletniego Programu
      Inwestycyjnego, Ryszard Muciek zaprasza do składania wniosków inwestycyjnych do
      pierwszej edycji WPI na lata 2006 - 2010. Wnioski mogą składać na
      obowiązujących formularzach indywidualni mieszkańcy, organizacje pozarządowe,
      izby, instytucje o charakterze społecznym jak stowarzyszenia, kluby,
      spółdzielnie mieszkaniowe, radni i komisje Rady Miejskiej, podmioty, dla
      których organem tworzącym i prowadzącym jest Gmina, samodzielne publiczne
      zakłady opieki zdrowotnej, samorządowe instytucje kultury, spółki z udziałem
      Miasta Kielce oraz wydziały Urzędu Miasta Kielce. Uprawnione podmioty mają czas
      do 10 marca br.>

I znów wyda się pieniądze na opracowania ,które i tak Lubawski ma w dupie !!!
    • Gość: student Re: Pan Prezydent wzywa??? IP: *.uni.lodz.pl 30.05.05, 20:49
      A co, Pan Prezydent juz nie wzywa?

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka