Gość: ego IP: 82.139.11.* 19.06.06, 20:36 a to jest legalna manifa ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aa Re: Młodzi Kielczanie będą manifestować przeciw m IP: *.futuro.kielce.msk.pl 19.06.06, 20:53 Więcej pożytku by było, gdyby zamiast manifestować wzeli się za jakąś pożyteczną pracę, może przenoszenie wody z zalewu do Silnicy sitkiem....bo to na jedno wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty Giertych Re: Młodzi Kielczanie będą manifestować przeciw m IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 21:24 Manifest jest legalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crux Re: Młodzi Kielczanie będą manifestować przeciw m IP: *.kom / *.os1.kn.pl 19.06.06, 22:50 Cytuję: "Piotr Burda: Przeciw czemu będziecie protestować? Marzena Pawlak: Przeciwko ministrowi Giertychowi. Nie zgadzamy się na to żeby człowiek o takich poglądach i ideałach miał wpływ na polską edukację. To już słyszymy od dawna, ale jakie konkretnie pomysły wam się nie podobają? - Nie podoba nam się m.in. pomysł wprowadzenia lekcji wychowania patriotycznego. Co w tym złego, że minister stawia na patriotyzm? - Pomysł nie jest zły, ale osoba, która go podaje, nie. Boimy się, że pod tym hasłem mieści się brak tolerancji i homofobia. A my nie chcemy, aby nasz kraj był postrzegany jako kraj prawicowych oszołomów." Organizatorzy jeszcze nie zdecydowali za co nie lubią Giertycha (bo niby za to wychowanie patriotyczne, ale podobno ono nie jest takie do końca złe), ale skoro protestować przeciwko niemu jest w modzie, to i kielecka przybudówka SLDUPów, czy jakiś innych tam SDPLów wyjdzie na ulicę. Intrygujące... Widzę, że faktycznie giertychowy pomysł wprowadzenia wychowania patriotycznego jest chybiony. Czas wprowadzić lekcje logiki, bo Polska będzie uchodzić za kraj lewicowych oszołomów ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Federacja Młodych Socjaldemokratów skanduje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 00:20 Może przypomnę, co światli i tolerancyjni młodzi działacze skandowali W Warszawie. Myślę, że młode czerwone osiołki z kieleckiej FMS powinny to powtórzyć. Takie to były m.in. pełne miłości hasła: „Roman Giertych – faszystowska świnia” „Młodzież Wszechpolska – faszystowskie świnie” „Giertych do wora – wór do jeziora” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamyk do babetki IP: *.vf.pl / *.vf.pl 20.06.06, 22:05 Babetko czy już możesaz pisać? kręgosłupik wyleczony? rączki działają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigzag Do Babetki IP: 81.26.6.* 22.06.06, 11:12 Droga Babeto, tu nie chodzi o zadne hasla czy tez jakies osiagane cele. ONI sie licza tj. Centrum chce wiedziec ilu ma ludzi na ktorych moze liczyc i ktorzy zaakceptuja kazde bzdurne hasla. Na manifestacji byly tak okolo 35 osob i to to jest to na co moga liczyc Kwasniewski i Borowski razem. ZigZag Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka A co by było IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 00:24 gdyby np. ktoś w rewanżu zorganizował kiedyś manifestację i skandował: „Federacja Młodych Socjaldemokratów – bolszewickie świnie” „Wojciech Olejniczak – bolszewicka świnia” „Andrzej Szejna – antypolska świnia”? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solo Re: A co by było IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 11:54 Babetka idz sie gdzie indziej onanizowac bo jestes zalosny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Panienka Marzenka wygląda na zdrową dziewuchę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 00:29 Dlatego mam nadzieję, że jeżeli będzie kukła pana Romana Giertycha to zdrowo przygrzmoci panu Romanowi w jaja. To Marzenko będzie czynne potwierdzenie twojej ideowości wyklutej w Federacji Młodych Socjaldemokratów. Szkoda tylko Marzenko, że ci się w tej organizacji rozumek nie wykluł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Oddolna inicjatywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 00:39 "Minister Giertych zarzuca wam, że jesteście wykorzystywani politycznie, np. przez SLD. - To nieprawda. Nasza inicjatywa powstała na samym dole. Dogadali się uczniowie razem ze studentami, a dopiero później zaprosiliśmy Związek Nauczycielstwa Polskiego. To nie ma nic wspólnego z polityką". Oczywiście, że to oddolna inicjatywa :))) Marzenka Pawlak jest w zarządzie kieleckiej Federacji Młodych Socjaldemokratów. Szefem FMS jest Marcelek Zaborek, który jest jednocześnie w zarządzie miejskim SLD. I oodolnie zebrali się uczniowie żeby zaprotestować przeciwko panu Romanowi Giertychowi. Studenci posiadają wprawdzie innego ministra i nic im do pana Giertycha, ale zebrali się oddolnie z poczucia patriotycznego obowiązku przeciwko któremu protestują :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młody Demokrata Re: Oddolna inicjatywa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 00:46 tak się składa, że inicjatywa powstała wśród studentów politologii WSEiA, którzy należą do FMSu, do S"MD" albo po prostu są zainteresowani losem kraju, i nie jest to inicjatywa samego FMS czy samego S"MD", tylko ludzi którzy w tej kwestii mają podobne zdanie i należą (bądź nie) do różnych organizacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Oddolna inicjatywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 00:55 Nie dziwię się, że w WSEiA jest wielu działaczy FMS i jakiegoś tam SMD. W tej szkółce prowadzonej przez SB-ków na pewno jest popularny patriotyzm :) Pewnie to patriotyzm tego rodzaju jaki prezentuje Andrzej Szejna, czyli patrotyzm bolszewicki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Oddolna inicjatywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 10:58 trzeba dodać że politologia jako taka na WSEiA nie ma nic wspólnego z organizacją tej nędznej manifestacji , był to jedynie wybryk garstki studentów którzy chcieli się "pokazać" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Oddolna inicjatywa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 11:27 a zdefiniuj szanowny kolego politologię "jako taką na WSEiA". Bo z tego, co widziałem, to właśnie ci studenci tejże politologii, którzy cokolwiek działają, mają jakąś inicjatywę i wolędziałania, czy to na polu uczelnianym czy jakimkolwiek innym, którzy nie ograniczają studiów tylko do siedzienia na wykładach i zaliczania na byle 3 byli obecni na tej manifestacji i mieli znaczący wkład w organizowanie jej. Znam ich osobiście i nie zawsze zgadzam się z ich poglądami (a mająrózne, co nie przeszkadza im we wspólnych działaniach), ale szanuję ich właśnie za to, co robią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Oddolna inicjatywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 14:18 z tego co napisales to widac ze zupenie nie znasz ludzi ktorzy sa na tym kierunku wiec nie mamy o czym dyskutowac, a poza tym chodzilo mi o to ze ten kto napisal ze byla to inicjatywa studentów poloitlogii najzwyczajniej kłamał ponieważ jeśli już to była to inicjatywa kilku studentów a nie wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOCHAM WOLNOSC Re: Oddolna inicjatywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 11:48 LEWICA i PO-wcy NA WSEIA JEST NIE DO PRZEBICIA.. reszta taka cicha i pokorna, jakby nie wiedziala jak dobierac argumenty i bronic swoich racji. Przekonalem sie juz o tym niejednokrotnie:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Oddolna inicjatywa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 16:42 drogi studencie! jestem pewien, że znam ich lepiej od Ciebie. Zauważ również, że nie napisałem, iż było to inicjatywą wszystkich studentów, ale że ta inicjatywa "zrodziła się wśród studentów politologii WSEiA". I potwierdzam, zrodziła się ona wśród kilku studentów - właśnie tych, którzy wykazują się jakąś inicjatywą. Nie zadawaj mi kłamu, bo obaj doskonale wiemy chyba (ja wiem na pewno), że mam rację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Oddolna inicjatywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 17:21 jak juz napisalem nie znasz ludzi na tym kierunku nasza dyskusja jest bezcelowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Oddolna inicjatywa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 11:18 znam ich BARDZO DOBRZE...bardziej sugestywnie tego nie ujmę. Nie twierdzę, że dyskusja jest bezcelowa,ale jeżeli brak Ci czasu bądź chęci czy może argumentów do jej kontynuowania to proszę, bardzo, możemy zakończyć. Wystarczy mi świadomość że mam rację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Oddolna inicjatywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 14:23 widze ze jestes jedym z tych ktorzy uwazaja ze wszystko wiedza najlepiej i własnie dlatego nasza dyskusja jest bezcelowa, mimo wszystko pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Oddolna inicjatywa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.06, 09:19 nie wszystko, ale to akurat tak. Z racji tego, ze nasza dyskusja toczy się na forum, nie mogę wesprzeć się dowodami mojej racji poza tym, że znam tych ludzi bardzo dobrze, wiem, jak bardzo są aktywni bo byłem na manifestacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Oddolna inicjatywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 13:53 to akurat żaden argument że byłeś na manifestacji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solo Re: Oddolna inicjatywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 11:59 Babetka wiem, ze i tak tego nie skumasz bos tepy i nie znasz faktow tylko produkujesz domniemane w twojej wyjatkowo chorej glowie quasifakty wiec wyobraz sobie, ze inicjtywa uczniowska pojawila sie o wiele wczesniej niz dolaczyly do tego mlodziezowe organizacje polityczne i mozna to latwo i niepodwazalnie udowodnic a to ze tobie niczego nie trzeba udowadniac, to fakt znany powszechnie, zes ograniczony - w mlodosci chyba cie zbyt czesto bili po glowie wspolczuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Miłosierny pan/i redaktor z GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 00:58 Doceniam natomiast miłosierdzie redaktora z GW, który panienki Marzenki nie zapytał jakie idee i poglądy pana Giertycha panienka Marzenka miała na myśli. Bo chyba panienka Marzenka nie odpowiedziałaby, że tak, jak skandowali jej bracia w idei – „Roman Giertych – faszystowska świnia”? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Miłosierny pan/i redaktor z GW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 01:06 koleżanko babetko, pragnę Cię poinformować, że "jakieśtam" SMD działa w Polsce już 12 lat, w województwie świętokrzyskim liczy sobie sporo ponad setkę osób,a w samych Kielcach prawie 50 i działa prężnie od samego początku, więc najpierw dowiedz się, o czym mówisz, a potem sięwypowiadaj. pozdrawiam i zapraszam na manifestację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Miłosierny pan/i redaktor z GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 01:11 Skoro w Kielcach ma prawie 50 to rzeczywiście macie powód do wyprężenia. Mam nadzieję, że nie sprawicie mi zawodu i zakrzykniecie wzorem kolegów i koleżanek z Warszawy - "Giertych do wora - wór do jeziora". I to będzie uzasadnione, bo skoro manifę organizują aktywiści z WSEiA, która jest kierowana przez SB-ków, to będzie to nawiązanie do szlachetnego czynu Grzesia Piotrowskiego, który nie mógł znieść wroga Polski Ludowej, księdza Popiełuszki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Miłosierny pan/i redaktor z GW IP: *.globit.net.pl / 81.219.210.* 20.06.06, 01:13 Kolezanko bebetko, zapoznaj sie dokladnie z przeszloscia polityczna, zyciem i polgadami Romana Giertycha, a w szczegolnosci dzialaniami jakie podejmowal w przeszlosci i jakimi straszy nas, uczniow obecnie. Wtedy zabierzesz glos i nawet bedziemy mogli podyskutowac na ten temat. Ale nie krzykliwymi haslami, brakiem kultury i poszanowania, lecz argumentami prawdy. Pozdrawiam i zapraszam na Minifestacje. Karol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Miłosierny pan/i redaktor z GW IP: *.globit.net.pl / 81.219.210.* 20.06.06, 01:13 Kolezanko bebetko, zapoznaj sie dokladnie z przeszloscia polityczna, zyciem i polgadami Romana Giertycha, a w szczegolnosci dzialaniami jakie podejmowal w przeszlosci i jakimi straszy nas, uczniow obecnie. Wtedy zabierzesz glos i nawet bedziemy mogli podyskutowac na ten temat. Ale nie krzykliwymi haslami, brakiem kultury i poszanowania, lecz argumentami prawdy. Pozdrawiam i zapraszam na Minifestacje. Karol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Karolek Rudny z FMS? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 01:19 Przedstaw mi karolku te zbrodnicze poglądy Romana Giertcha> Proszę Karolku! Przypomnę ci Karolku, że pomazaniec Boży Olo KOmsomolec Kwaśniewski miał także poglądy. Miał poglądy komunistyczne, a te są bardziej zbrodnicze nawet od faszystowskich. Bo komnunizm przyniósł więcej ofiar niż faszyzm. Co więcej, Olo Kwaśniewski był we władzach, kiedy ta władza mordowała Polaków. Mogę napisać więcej, ale nie będę. I nikt nie krzyczał: "Aleksander Kwaśniewski - bolszewicka świnia". Nikt tak nie krzyczał chociaż ten osobnik przyniósł Polsce wstyd, jakiego nie przyniósł nikt. I nie był pijany, jak świnia. Był pijany, jak Aleksander Kwaśniewski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Karolek Rudny z FMS? IP: *.globit.net.pl / 81.219.210.* 20.06.06, 01:32 Słońce, zaden Karolek Rudny, Karol a nazwiska nie musze Ci podawac. Nie sympatyzuję z SLD, nie jestem ich członkiem, a na marsz przyjde jako uczeń. Dla mnie już nawet obecne decyzje i plany pana Romana sa argumentem, aby się na Manifestacje udac. A przeszlosci jego i jego rodziny nie bede Ci opisywał. Sama poszukaj w celach doksztalcajacych, bo ja ja znam doskonale. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Jesteś Karolku bardzo inteligentny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 10:01 A które to decyzje pana Giertycha są wrogie i nacjonalistyczne, że przyjdziesz na manifę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Karolek Rudny z FMS? IP: *.globit.net.pl / 81.219.210.* 20.06.06, 01:32 Słońce, zaden Karolek Rudny, Karol a nazwiska nie musze Ci podawac. Nie sympatyzuję z SLD, nie jestem ich członkiem, a na marsz przyjde jako uczeń. Dla mnie już nawet obecne decyzje i plany pana Romana sa argumentem, aby się na Manifestacje udac. A przeszlosci jego i jego rodziny nie bede Ci opisywał. Sama poszukaj w celach doksztalcajacych, bo ja ja znam doskonale. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Panienka Marzenka z FMS zaskakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 01:08 „Co w tym złego, że minister stawia na patriotyzm? - Pomysł nie jest zły, ale osoba, która go podaje, nie. Boimy się, że pod tym hasłem mieści się brak tolerancji i homofobia. A my nie chcemy, aby nasz kraj był postrzegany jako kraj prawicowych oszołomów”. I tu panienka Marzenka mnie zaskoczyła. Panienka Marzenka z FMS nie uważa patriotyzmu za przestępstwo?! To bardzo pozytywny objaw. Tylko osoba jest zła :))) I patriotyzm w wykonaniu pana Giertycha kojarzy panienka Marzenka z brakiem tolerancji i homofobią. To ciekawe skojarzenia. I panienka Marzenka nie chce żeby kraj był postrzegany. To z pewnością ogromny wysiłek intelektualny panienki Marzenki z FMS. Ja także uważam, że na lekcjach powinno się szeroko omawiać działalność członka PZPR Mariana Spychalskiego, jako agenta NKWD i Gestapo. Uważam także, że powinno się szeroko omawiać działalność agenta Gestapo Wilhelma Wiatra, który wydał na śmierć polskich nauczycieli. Jednocześnie powinno się dodać, że Wilhelm Wiatr spłodził synka Jerzego Wiatra, który został wybitnym ministrem oświaty j jest czołowym politykiem SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Panienka Marzenka z FMS zaskakuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 01:19 cóż, jeżeli zaczyna się oskarżać kogokolwiek o to, co zrobili jego przodkowie, jako argument podawać domniemany brak inteligencji (czemu zaprzeczam, znam koleżankę Marzenę osobiście), to bardzo mi przykro ale nie jest to chyba odpowiedni poziom do merytorycznej dyskusji...może jednak koleżanko zastanowisz się, co i w jaki sposób piszesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Panienka Marzenka z FMS zaskakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 01:22 On też wiele dokonał. On z nienawiści do Polaków oddał się na służbę bolszewikom. On już w latach pięćdziesiątych był kanalią. I kanalią jest nadal. Tatuś ze zbrodniarzami z Gestapo, a synek i wnuiczek ze zbrodniarzami z PZPR i SB. I nikt nie krzyczał - "Jerzy Wiatr - antypolska bolszewicka świnia". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Panienka Marzenka z FMS zaskakuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 01:26 dobra, daję spokój koleżance, niech trwa w swoich przekonaniach, albowiem wciąż jeszcze ma do tego prawo, IV RP jeszcze nie nadeszła...pozdrawiam zatem i zapraszam na naszą pokojową manifestację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Panienka Marzenka z FMS zaskakuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 01:32 panienka babetka zaskakuje tym badziej...komentarz jest zbędny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucas Re: Panienka Marzenka z FMS zaskakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 08:01 Kolezanka Babetka, sadząc po wypowiedziach, chyba na przepustce, prawda? Szkoda, że tak długo przesiedziałaś w tym szpitalu, a schizofrenia zjadła Ci resztę rozumku (mały bo mały, ale zwsze). Nie masz zielonego pojecia o czym piszesz. Polecam podstawowoy podrecznik historii. A WSEiA sie lepiej nie czepiaj. Ciekawy co Ty skończyłaś? Bo po pogladach sadząc to była chyba była Zasadnicza Szkoła Zawodowa z rozszerzoną oobsługa klawiatury komp. Siostro! Prosze podac kolezance babetce nastepna dawke leku! I skrepowac bardziej ten kaftan, bo do klawietury dostaje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crux Re: Panienka Marzenka z FMS zaskakuje IP: *.kom / *.os1.kn.pl 20.06.06, 08:48 A możesz mi powiedzieć dokładnie przeciwko czemu będziesz Ty protestował. Nie pani Marzena, ale właśnie Ty. Co dokładnie budzi Twój niepokój w decyzjach podejmowanych przez Romana Giertycha jako ministra edukacji? Co budzi niepokój w sercach nauczycieli? Czyżby zapowiadane podwyżki? ;-) Tylko bez frazesów i durnych haseł. Fakty proszę. Ja za Romanem jako politykiem nie przepadam, ale nie widzę nic, czym on by się in minus wyróżniał wśród swoich poprzedników. Więc jak? Przeciwko czemu będziesz protestował? I czy protestowałeś także, gdy Ministerstwu Edukacji przewodniczyli poprzednicy Giertycha? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Oczywiście, że jestem wariatką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 10:10 Każdy kto mówi prawdę, że lewica jet bandą zdegenerowanych zboczeńców i morderców oraz antysemitów, jest wariatem. Bo jak można powiedzieć, że Karol Marks był zbrodniczym antysemitą, który nawoływał do wyeliminowania Żydów? Jak można powiedzieć, że socjalista Adolf Hitler zrealizował tylko plany Karola Marksa? Jak moża powiedzieć, że w Polsce tzw. "lewica" to banda morderców i zdrajców na usługach NKWD i Gestapo. Banda, która była zawsze przeciwna niepodległości Polski i która Polski nienawidziła? I nienawidzi nadal, czego wymownym przykładem jest głosowanie rezolucji w UE. To jest prawdziwa historia, której niestety nie uświadczy się w podrecznikach. Tym bardziej nie uświadczy się w miernej sazkółce kierowanej przez SB-ków, jaką jest niewąpliwie WSEiA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Oczywiście, że jestem wariatką IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 10:25 Chyba w każdej manifestacji biorą udział trzy kategorie ludzi; jedni z pobudek ideologicznych chcący zamafifestowac swój protest, drudy z ciekawości, a jeszcze inni, bo trafia sie okazja do zadymy. Nie jest ważny cel, ważne, że można zaznaczyc swój udział, rzucic kamieniem, wdać sie w awanturę z policją. Innymi słowy - zaistnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka A do której kategorii zaliczysz Senyszyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 10:36 Tę Senyszyn, która na manifestacji pederastów i lesbijek wymachiwała pejczem? Tę Senycszyn, która na manifestacji pederastów i lesbijek z lubością i aprobatą wsłuchiwała się w skandowanie przez młodych ludzi lewicy tolerancyjnych haseł: „Roman Giertych – faszystowska świnia” „Młodzież Wszechpolska – faszystowskie świnie” Tę Senyszyn, która należała do PZPR razem z mordercami, zdrajcami i oprawcami, którzy mordowali wszystkich, kto się im nie podobał w tym zarówno Polaków, jak i Żydów. Ta Senyszyn jest przecież wymownym przykładem kontynuacji. Podobnie, jak w Świetokrzyskim przykładem kontynuacji jest Zosia Grzebisz-Nowicka, była posłanka z SLD, która należała do PZPR od lat pięćdziesiątych i której towarzyszami byli tacy oprawcy, jak Różański, Berman, Brystiger, Spychalski, Humer, Spychaj-Sobczyński... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon przywrocic ministra Wiatra IP: *.washdc.east.verizon.net 20.06.06, 04:15 A kiedys byl taki minister edukacji (czy jak sie to tam wtedy zwalo) narodowej o nazwisku Wiatr. Typowy beton. Moze niech protestujacy wysuna inicjatywe przywrocenia tego profesjonalisty? Nie kazdemu konski leb moze sie podobac, nie kazdemu moga sie podobac jego dziwaczne zachowania i niski glos. Sam mam mu duzo do zarzucenia. Ale patriotyzmu nam brakuje, lubimy sie za to nawzajem obsrywac i narzekac "jaki ten narod beznadziejny i glupi". I nie mowie tu o patriotyzmie psychopatycznym i agresywnym typu Mlodzi Wszechpolacy. Nie ma chyba narodu na Ziemi, ktory az tak nienawidzi wlasnego kraju. Kiedy chodzilem (lata osiemdziesiate) do podstawowki, mialem przedmiot "wiedza o spoleczenstwie", gdzie mowiono o przewodniej sile narodu, biurze politycznym, i na prace domowa zadawano przeczytanie jakiegos artykulu z "Trybuny Ludu". Wolalbym wtedy miec przedmiot proponowany przez Giertycha. Wolalbym tez, zeby moje dziecko uczylo sie o pozytywnych stronach bycia Polakiem. Ja sie nie wstydze wlasnej ojczyzny. A Wy? Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek82 Re: przywrocic ministra Wiatra 20.06.06, 10:35 Patriotyzm... ladnie to brzmi, ale cóż z tego. Matematyka, biologia, historia...- to są przedmioty, których można uczyć w szkole. Ale czy patriotyzmu jako przedmiotu można...?? Typowa lekcja składa się z kilku części - na początku nauczyciel bierze do odpowiedzi uczniów - i co wtedy? Z czego nauczyciel będzie pytal:" Janek jak wygląda prawdziwy patriota?", "Jak odróżnić patriotę od nacjonalistów?" "jak powinien zachowywać się patriota poza szkołą?" "jakie książki wolno czytać patriocie?". Czy LEKCJA PATRIOTYZM pomoże ludziom w życiu? Moim zdaniem patriotyzmu nie można uczyć jako przedmiotu. Uczniowie mogą a nawet powinni mieć swoje zdanie na temat patriotyzmu i nie można im wkładać do głowy regułek. Jeśli "Jaś" będzie miał inne poglądy niż w książkach do PATRIOTYZMU, to co, nie zda do następnej klasy?? Patriotyzmu nie można uczyć w taki sposób. Państwo musi tworzyć warunki do tego aby być patriotą. Nie na siłe. Ludzie nie chcą takiego patriotyzmu, który ma być tworzony przez p.Giertycha, który znalazł się na stanowsiku ministra edukacji nie przez swoje kwalifikacje zawodowe, tylko przez to, że PiS musiał go gdzieś obsadzić aby mieli dalej swoje ciepłe (do czasu) posadki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Włodziu82 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 10:38 Zapomniałeś dodać, żew podstawowym pytaniem będzie - czy kochasz Polskę? Jeżeli odpowiesz "tak" to zdałeś. I podiwiam Twoją zdolność przewidywania, jak to się będzie odpytywało z patriotyzmu :))) Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek82 Re: Włodziu82 20.06.06, 10:52 Acha no i jeszcze jedno. Raz na semestr możesz nie być PATRIOTĄ bo możesz zgłosić NIEPRZYGOTOWANIE... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Włodziu82 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 10:55 Oczywiście Włodziu82. I czasem możesz z sbiebie zrobić antypoolskie łajno, jak to uczynił idol kieleckiej FMS Andrzej Szejna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: przywrocic ministra Wiatra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 15:09 dokładnie! jak będę widział, że moi rodzice dostają wyższe pensje w prywatnych, rozwijających się przedsiębiorstwach, którym nie grozi nikt zamknięciem, jak procent PKB idzie w górę, jak nasi dyplomaci są szanowani i poważani, nasi politycy kopetentni, a urzędnicy uczciwi, to będę patriotą. A znajomość hymnu mnie nim absolutnie nie czyni, chociaż jest to również czynnik niezbędny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: przywrocic ministra Wiatra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 16:07 Czyli twój patriotyzm trzeba kupić? Ja nie kupuję. Możesz nie być patriotą. I możesz nawet nie znać hymnu. Zapisz się do SLD i całuj w d... antypolaka Andrzeja Szejnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Liczę, że na manifie będzie pani Bożenka Kizińska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 10:24 Ta była posłanka z SLD, nauczycielka i działaczka ZNP jest bardzo tolerancyjna i postępowa. Ta wychowawczyni młodzieży i wielka miłośniczka Federacji Młodych Socjaldemokratów wykazała się nieraz wielkim patriotyzmem. Szczególnie mi się spodobało, gdy pani Bożenka Kizińska bardzo chciała przyznać uprawnienia kombatanckie „patriotom” z PZPR-UB. Oczywiście nie tym patriotom, którzy strzelali Polakom w potylicę, lub tym, którzy wyrywali paznokcie lub przytrzaskiwali szufladą genitalia, ci „patrioci” byli dla pani Kizińskiej zbyt „patriotyczni”. Pani Kizińska chciała przyznać uprawnienia kombatanckie niewinnym pracownikom administracyjnym, którzy zmywali z posadzek krew katowanych Polaków, czyścili z krwi nahajki, cucili wodą skatowanych do nieprzytomności lub grzebali zwłoki pomordowanych w nieznanych miejscach. Mam nadzieję, że nauczycielka, wychowawczyni, działaczka SLD i ZNP Bożenka Kizińska będzie w pierwszym szeregu manify. Odpowiedz Link Zgłoś
mlodakielce Re: Młodzi Kielczanie będą manifestować przeciw m 20.06.06, 10:32 szczegolnie spodobalo mi sie okreslenie "prawicowy oszolom" :) sadze ze jest to dosc powazna sprawa w ktora powinno sie wlaczyc jak najwiecej mlodych ludzi. to chyba im najbardziej zalezy na tym aby miec stworzone odpowiednie warunki do nauki. sadze ze nie stworzy ich pewien osobnik ktorego i inicjaly to r.g. postaram sie przyjsc w srode na ta manife-czuje ze kazdy glos zabrany w tej sprawie przekona wladze o zmianie naszego szacownego ministra edukacji narodowej. (ladna fotka :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka "oszołom" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 10:43 to sformułowanie ukute przez bolszewików nasłanych przez sowietów do opanowania Polski. „Oszołom”, „wariat”, „kontrrewolucjonista” to jedne ze standardowych określeń nadawanych przez członków PZPR polskim patriotom zanim ich zamordowali. Fotka rzeczywiście niezła - nie widać trądziku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kOCHAM wOLNOŚĆ Re: "oszołom" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 11:38 Babetko. Przedewszystkim to lewicowcem bylem zanim przyszedlem do WSEiA... tutaj tylko umiarkowalem swoje poglady.. a wiec argument ze jestesmy tam indoktrynowani jest o tyle na miejscu w moim przypadku ze zostala tylko podtemperowana moja lewicowosc. NIenawidze PZPR-u ... nie mam z nim nic wspolnego, uwazam ze zrobil wiele zlego, a mimo to jestem LEWICOWCEM. Babetko nie lącz nas mlodych lewicowcow z PZPRem ... nie mamy nic wspolnego z tamtym systemem, moze oprocz tego ze sie urodzilismy tuz przed jego upadkiem. Caly problem polega na tym ze ludzie jak Ty Babetko i jak Giertych, proboja zburzyc podstawowe prawa czlowieka w demokracji i za wszelka cene zamknac nam usta. Chca odebrac nam prawo do gloszenia swoich przekonan do ktorych jestesmy swiecie przekonani ze sa sluszne. Dlatego idziemy protestowac.. . Giertych oznacza wpajanie NIETOLERANCJI i to jest glownym powodem dlaczego protestujemy. Dzielenie ludzi na lepszych i gorszych to domena Giertycha. Ksenofobiczne "MY - narod katolicki" i oni " liberalowie i lewacy". Chcemy zgody w kraju, a LPR to najszybsza droga do podzialu. BOimy sie ze wychowanie patriotyczne oznacza gleboka indoktrynacje mlodziezy i dzieci, podobna do stosowanej przez PZPR - jako mlodzie polscy lewicowcy potepiamy zarowno PZPR jak i Giertycha i prosze Babetko nie utozsamial nas z tamta partia.. jest to wysoce krzywdzace. Dla mnie liczy sie jak najszersza wolnosc indywidualna, tolerancja i wzajemny szacunek obywateli, brak podzialow na lepszych i gorszych. To zafundowal nam PZPR i to samo tylko w skrajnie prawicowym wykonaniu moze dac nam wlasnie Roman. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: "oszołom" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 11:48 Co to oznacza, że jesteś lewicowcem? Senyszyn to towarzyszka oprawców z PZPR, a teraz prominentna osoba w SLD, czyli następuje prosta kontynuacja. O innych już nie wspomnę. Jak Giertych będzie wpajał nietolerancję? Co to jest nietolerancja? Jak Giertych dzieli ludzi na lepszych i gorszych? W jaki sposób wychowanie patriotyczne jest indoktrynacją? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOCHAM WOLNOSC Re: "oszołom" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 12:09 "> Co to oznacza, że jesteś lewicowcem?" To że szanuje ludzi bezwgledu na to jakie maja poglady, jakiej sa rasy etc, opowiadam sie za panstwem opiekunczym " Senyszyn to towarzyszka oprawców z PZPR, a teraz prominentna osoba w SLD, czyl > następuje prosta kontynuacja. O innych już nie wspomnę " jaki to ma zwiazek z moim postem... Czyzbys sugerowala ze jestem kontynuatorem PZPR ?? PODKRESLAM ZE SPRZECIWIAM SIE WSZELKIM TOTALITARYZMOM I AUTORYTARYZMOM niezaleznie od tego jaka maske nosza -lewicowa czy prawicowa.. . " Jak Giertych będzie wpajał nietolerancję? Co to jest nietolerancja?" " W jaki sposób wychowanie patriotyczne jest indoktrynacją?" Oczywiscie sa to spekulacje uzasadnione dotychczasowymi dzialaniami srodowiska LPR, ale na ich podstawie mozna przypuszczac ze bedzie tam wystepowal Antysemityzm, homofobi. Oczywiscie niebezprosrednia, sprytnie ukryta i przez to skuteczniej maniupulujaca umyslami mlodych ludzi. To jest teza, ktora biorac pod uwage dotychczasowe poczynania LPR-u i calego tego srodowiska ma racje ZAISTNIEC. NIejako prewencyjnie chcemy temu zapobiec. " Jak Giertych dzieli ludzi na lepszych i gorszych?" Moze zle to ujałem. chodzilo mi raczej oto ze ustala pewien margines dzialalnosci politycznej w ktorym nie miesci sie lewica, co jest jawnym zaprzeczeniem pluralizmu, a przez to dyskryminuje lewice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Zajmijmy się na razie jednym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 12:18 Piszesz: "To że szanuje ludzi bezwgledu na to jakie maja poglady, jakiej sa rasy etc, opowiadam sie za panstwem opiekunczym". Otóż pan Giertych także szanuje ludzi bez względu na to jakie mają poglądy, jakiej są rasy itp. Wczoraj wyraźnie to stwierdził. Stwierdził także, że nie ma żadnych oporów, aby podać rekę panu Biedroniowi. Chyba nie zaprzeczysz, że pan Giertych opowiada się z całych sił za państwem opiekuńczym. Co więcej - pan Giertych to realizuje w praktyce. Jaka jest więc różnica między tobą i panem Giertychem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOCHAM WOLNOSC Re: Zajmijmy się na razie jednym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 12:32 to ze PODAL REKE nie wiele znaczy... . Koncze nie dlatego ze nie mam argumentow, tylko ze rzucam palenie i mam problem z ich wyrazaniem... pozdrawiam i do zobaczenia na manifestacji:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Zajmijmy się na razie jednym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 12:37 Pochwalam zrywanie z nałogiem. A na manifestacji z pewnością nie zobaczysz się ze mną, ale z wieloma czerwonymi osiołkami :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misterxy Re: Młodzi Kielczanie będą manifestować przeciw m IP: *.chello.pl 20.06.06, 11:04 Precz z Romanem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Drogi Misterxy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 11:13 Ależ możesz sobie ulżyć całkowicie. Przecież możesz zakrzyknąć – „Roman do gazu” Nie ma w tym nic zdrożnego. Bo z faszystami trzeba się rozprawiać radykalnie. Ciekawa jestem tylko kim był wielki socjalista żydowski Józek Cyrankiewicz, kiedy był oświęcimskim kapo i współpracownikiem Gestapo? Z pewnością pomagał się rozprawić z faszystami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misterxy Droga babetko IP: *.chello.pl 20.06.06, 11:23 NIE krzykne "Roman do gazu". Nie będę się upodabniać do TYCH neofaszystów, którzy krzyczeli m.in w czasie parad "Pedały do gazu". Ja nie jestem z tych co uważają, że prawa człowieka są g... warte, a edukacja powinna przebiegać w duchu ksenofobii, homofobii i skrajego nacjonalizmu. Nie tendy droga. R. nie może być osobą "odpowiedzialną" za wychowywanie młodego pokolenia. PS: proszę mi nie przypisywać zwrotów, których w swoim poście nie użyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Droga babetko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 11:30 A kto jest z tych, którzy uważają, że "edukacja powinna przebiegać w duchu ksenofobii, homofobii i skrajego nacjonalizmu"? Czy wiesz co to jest ksenofobia, homofobia i skrajny nacjonalizm? Czy myślisz, że mamusia Adama Michnika była skrajną nacjonalistką, skoro Adam się od niej odwrócił z tego powodu, że postrzegał ją jaka nacjonalistkę i skłonił się ku Róży Luksemburg, która była zdecydowaną przeciwniczką istnienia Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Czy ja jestem homofobem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 11:43 Nie podoba mi się, że chłop chłopu pcha członka w odbyt. Nie pochwalam tego. Nie podoba mi się, że chłop, który pcha chłopu członka w odbyt wychodzi na ulicę i mówi, że to jest szlachetne. Toleruję to, że chłop chłopu pcha członka w odbyt w zaciszu domowym i nie muszę tego widzieć, ani o tym słuchać. Nie rzucam kamieniami, ani nie ubliżam, ani nie krzyczę na chłopa, który pcha innemu chłopu członka w odbyt. Ale jak chłop, który pcha innemu chłopu członka w odbyt wyuchodzi na ulicę i głosno o tym krzyczy i całuje przy tym tego chłopa, któremu pcha członka w odbyt, to wzbudza we mnie obrzydzenie. Nie chcę czuć na ulicy obrzydzenia. Np. sąd uznał, że fotografie z aborcji na ulicy wzbudzają w niektórych obrzydzenie i nie powinno ich być. Czy moje obrzydzenie się nie liczy? Czy jestem homofobem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misterxy Re: Czy ja jestem homofobem? IP: *.chello.pl 20.06.06, 11:58 Czytam i płaczę... Przyjmij moje kondolencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misterxy Re: Czy ja jestem homofobem? IP: *.chello.pl 20.06.06, 12:22 Wydaje mi się, że jesteś homofobem, ponieważ bezprzerwy używasz pejoratywnego zwrotu "chłop chłopu pcha członka w odbyt". To tak samo jakbyś uzywała podobnego zwrotu w stosunku do heteroseksualistów "chłop babie pcha członka w macice". Jak dla mnie to oba wyrażenia mają pejoratywne znaczenie. Dlatego uważam, że jesateś chora na bomofobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Czy ja jestem homofobem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 12:26 Dlaczego wyrażenie "chłop chłopu pcha członka w odbyt" jest pejoratywne? Czy mniej pejoratywne jest np. "starszy pan wkłada młodzieńcowi członka do buzi"? I jedno i drugie wzbudza we mnie obrzydzenie i tego nie akceptuję. Ale to toleruję jeżeli tylko nie manifestują tego publicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misterxy Tak, jesteś chomofobem IP: *.chello.pl 20.06.06, 12:32 Tu nie chodzi o to czy wzbudza to w tobie obrzydzenie, czy nie. Tak na marginesie to dla lesbijki obrzydzenie możesz wzbudzać sytuacja, gdy mężczyzna uprawia seks z kobietą. Pomyślałaś o tym? Chodzi o to, że używasz tego zwrotu nagminnie i z kontekstu wynika, że to wyrażenie ma negatywny aspekt (pejoratywny). Proponuję, że byś w miejsce "chłop chłopu pcha członka w odbyt" wstawiła to zaproponowane przeze mnie ("chłop babie pcha członka w macice"- przyp.), a zrozumiesz sama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Tak, jesteś chomofobem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 12:41 Ja nie wychodzę na ulicę i nie manifestuję, że uprawiam seks ze swoim chłopcem. Ja to robię w zaciszu (niekoniecznie domowym) i nie manifestuję tego. Stwierdzenie "chłop pcha babie członka w..." jest pełne poezji i nie wzbudza we mnie obrzydzenia, tym bardziej, że pchający chłop i pchana baba nie niosą transparentu, że to robią :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misterxy Re: Tak, jesteś chomofobem IP: *.chello.pl 20.06.06, 13:00 Gość portalu: babetka napisał(a): Stwierdzenie "chłop pcha babie członka w..." jest pełne poezji i nie wzbudza we > > mnie obrzydzenia Jeżeli to jest dla ciebie "pełne poezji" to nie chiciałbym widzieć twoich wierszów (w stylu s-m), jeżeli w ogóle je "tworzysz". Podaj chociaż jeden przykład, że na paradach pojawił się taki transparent ("że to robią"). KONKRETNE ŹRÓDŁO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Tak, jesteś chomofobem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 13:10 To było widać w telewizorze. Było na przykład widać, jak jeden stary Niemiec całował namiętnie młodzieńca. Czym prędzej odwróciłam wzrok, aby tego nie oglądać. Tobie to może wydawać się nietolereancyjne, że w telewizorze więcej nie pokazali. A np. w Krakowie geje rozdawali uczniom szkół gimnazjalnych i średnich broszurki z opisanymi technikami pieszczot gejowskich. Trzeba im przyznać, że broszurki były "bezpieczne", bo zalecano w nich żeby zanim chłop chłopu wrazi członka w odbyt lub w usta, najpierw odział członka w prezerwatywę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misterxy Re: Tak, jesteś chomofobem IP: *.chello.pl 20.06.06, 13:44 To wszystko nie dońca tak wyglądało. po pierwsze: Jezeli temu młodemu chlopakiwi nie przeszkadzało to, ze starszy mężczyzna go całuje to jefo sprawa. Najwidoczniej lubi starszych. Osobiście znam kobiete, która żyje (tez całuje sie) ze starszym mężczyzną. W obu przypadkach nie widze nic dziwnego i nadzwyczajnego. Po drugie: Wcale nie rozdawano żadnych wspomnianych przez ciebie broszurek. To jest nie prawda. Widziałaś te broszurki, zeby były tam opisane tekie techniki. Nie wolno ci jest siać takiej herezji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Tak, jesteś chomofobem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 14:23 Ależ rozdawano takie broszurki. Pokazywali je nawet w telewizorze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misterxy Re: Tak, jesteś chomofobem IP: *.chello.pl 20.06.06, 20:44 ale ni o takiej treści, o jakiej ty mówisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crux A fuj... IP: *.kom / *.os1.kn.pl 20.06.06, 12:41 A widziałeś jakieś manifestacje heteroseksualistów? Publiczne manifestowanie seksualności (czy normalnej, czy chorej) jest po prostu niesmaczne i nie powinno mieć miejsca. To jest moja osobista sprawa, co ja robię u siebie w domu. Natomiast, gdy ktoś wychodzi na ulice i zaczyna się z tym obnosić, to zaczyna być po prostu chore, nawet w przypadku, gdy "chłop-babie"... To tyle w kwestii chłop-chłopu, chłop-babie, baba-babie, baba-chłopu i inne tam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misterxy Re: A fuj... IP: *.chello.pl 20.06.06, 13:03 A co mają manifestować heteroseksualiści? Nie muszą tego robić bo to odbywa się codziennie, w każdym miejscu, np w parku na ławce- jak się całują/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misterxy Re: Czy ja jestem homofobem? IP: *.chello.pl 20.06.06, 12:39 A tak by to wyglądało: Nie podoba mi się, że "chłop babie pcha członka w macice(odbyt)". Nie pochwalam tego. > Nie podoba mi się, że "chłop, który pcha babie członka w macice(odbyt)" wychodzi na > ulicę i mówi, że to jest szlachetne. > Toleruję to, że "chłop babie pcha członka w macice(odbyt)" w zaciszu domowym i nie muszę > > tego widzieć, ani o tym słuchać. > Nie rzucam kamieniami, ani nie ubliżam, ani nie krzyczę na "chłopa, który pcha > babie członka w macice (odbyt)". > Ale jak "chłop, który pcha babie członka w macice (odbyt)" wyuchodzi na ulicę i > głosno o tym krzyczy i całuje przy tym "tą babę, której pcha członka w > macicę (odbyt)", to wzbudza we mnie obrzydzenie. Nie chcę czuć na ulicy obrzydzenia. > Np. sąd uznał, że fotografie z aborcji na ulicy wzbudzają w niektórych > obrzydzenie i nie powinno ich być. > > Czy moje obrzydzenie się nie liczy? > > Czy jestem homofobem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misterxy Re: Czy ja jestem homofobem? IP: *.chello.pl 20.06.06, 12:40 Powiedz sama, czy to nie ma pejoratywnego znaczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Czy ja jestem homofobem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 12:45 To, że chłop pcha babę nie ma. To jest naturalne. A poza tym chłop i baba tego nie manifestują i nie zbudzają manifestacją w nikim obrzydzenia. Nawet w pedertaście. To, że chłop pcha chłopu członka w odbyt lub w usta jest nienaturalne, a manifestowane publicznie wzbudza obrzydzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misterxy Re: Czy ja jestem homofobem? IP: *.chello.pl 20.06.06, 13:08 Czy oby napewno jest to naturale? Jesteś pewna? Zastanów się dobrze nad tym. Ja jakoś nie widzę większej różnicy w tym, jeśli chodzi o naturalność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Czy ja jestem homofobem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 13:13 Jeżeli nie widzisz róznicy to tym samym zaprzeczasz teorii Darwina, którą wyznajesz. Jaki więc z ciebie tolerancyjny i myślący lewicowiec? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misterxy Racjonalizm IP: *.chello.pl 20.06.06, 14:01 Wypraszam sobie. Nie jestem żadnym lewicowcem (ani prawicowcem), nie nalezę do żadnej partii politycznej, a swoje poglądy kształtuję gł. W oparciu o naukę (gł. psychologię, biologię, genetykę i socjologię), na tzw. zdrowym rozsądku oraz na innych racjonalnych czynnikach. Nawiązując do tej "naturalności", to wg najnowszych badań homoseksualizm jest czymś zupełnie naturalnym Jeżeli matka urodzi przykładowo 10 chłopców, to istnieje duże prawdopodobieństwo, że 1-2 z nich będzie miało orientację homoseksualną. "Matka Natura" rekompensuje tym samym matce stratę córki, której matka nie urodziła, „obdarzając” jednego z jej synów inną orientacją. Homoseksualizm występuje w każdej społeczności w takich samych proporcjach (5- 8%) w stosunku do heteroseksualizmu od początku istnienia ludzkości. Występuję również wśród zwierząt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Przepraszam Misterxy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 14:28 Zapomniała, że ty wierzysz, że człowieka stworzył Pan Bóg i jesteś katolikiem. Ale dzine, że dla Pana Boga jest obrzydliwym jeżeli chłop chłopu wkłada członka w odbyt, a dla ciebie nie jest to obrzydliwe. Nie jest preawdą, że homoseksualizm jest czymś naturalnym. Nie ma żadnego dowodu na to, że homnoseksualizm jest uwarunkowany genetycznie, jest mnóstwo dowodów na to, że homoseksualizm jest nabyty przez wpływ patologicznego środowiska, w tym rodziny. Homoseksualistów leczy się z dobrym skutkiem. Jeżeli przyjąć, że homoseksualiści stanowią 2% populacji, to są marginesem. Normą jest współżycie kobiety i mężczyzny. Homoseksualizm nie jest normą, a więc jest odstępstwem od normy, czyli jest dewiacją. I to jest racjonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misterxy Re: Przepraszam Misterxy IP: *.chello.pl 20.06.06, 20:46 A skąd wiesz do cholery czy jestem katolikiem i że dla Boga to obrzydliwe. Kończe z toba dyskusje, bo widze, ze ciebie nic nie przekona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Przepraszam Misterxy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 22:48 To nie jest istotne, czy jesteś katolikiem. Wierzysz, że człowieka stworzył Bóg. I już kiedyś na tym forum ktoś ci cytował Biblię :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Widzisz jaki jesteś głupiutki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 12:42 Chodzi o to, że chłop, który pcha babę nie manifestuje tego publicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misterxy Dobrze, że ty jesteś "mądrutka" IP: *.chello.pl 20.06.06, 14:04 bo ma na to przyzwolenie społeczne, i nikt mu na ławce nie zwróci uwagi jak się całuje z dziewczyną w parku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Dobrze, że ty jesteś "mądrutka" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 14:33 Ja też nie zwracam uwagi, jak chłop całuje chłopa. Po prostu odwracam się i odchodzę. Jak chłop całuje babę na ławce w parku też odrwacam się i odchodzę. Tylko gej chce... No właśnie, czego chce gej? Czy chce żeby wszyscy zaakceptowali, że jest normalne, jak chłop pcha chłopu członka w odbyt lub w usta? Czy może gejowi potrzeba młodych ciał i chce swoją dewiację rozpropagować? Odpowiedz Link Zgłoś
gaytk Re: Dobrze, że ty jesteś "mądrutka" 20.06.06, 20:52 Odwal się od nas heteroseksualna c*po! Główno wiesz na ten temat, a mądrzysz się, jakbyś wszystko o tym wiedziała, nawet lepiej od nas. Nikt nie wie co czuje, jak myśli osoba homoseksualna jeżeli sam nią nie jest. A może jests homo, skora tak dobrze się orientujesz w tych sprawach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Drogi Misterxy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 11:28 Babetko, masz talent do zbaczania z tematu. Co ma Cyrankiewicz do jutrzejszej manifestacji? Zaraz ktoś wyciągnie Rydzyka, a inny inkwizycję. Sprawa dotyczy Giertycha. Działacze PiS nie są zadowoleni z jego nominacji, ale to zło konieczne by zachowac większość w sejmie. Nie było innego ministerstwa którym można by go obdarować. Chyba że sejm zdecyduje o utworzeniu nowego specjalnie dla Romka. I to by było najlepsze wyjście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Drogi Misterxy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 11:35 Bo skoro młodzi lewicowcy krzyczą - "Roman Giertych - faszystowska świnia" to może najpierw rozpatrzą Józka, który nie wiadomo kim był. Jedno jest pewne był szmatą. I towarzyszem Józka Cyrankiewicza, oświęcimskiego kapo, byli obecni czołowi aktywiści SLD w tym szlachetna zwolenniczka legalizacji prostytucji, bo w wg niej w prostytucji realizują się kobiety lewicy, Joasia Senyszyn z pejczem. Mam nadzieję, że nie był to pejcz Humera, któryym katował podobnych Giertychowi faszystów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kocham Wolnosc Re: Drogi Misterxy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 11:45 Babetko Ty chyba doktorat z historii robilas na KUL-u... :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crux A skąd ta ironia? IP: *.kom / *.os1.kn.pl 20.06.06, 12:13 Nie rozumiem Twojej ironii. Jakby nie patrzeć KUL to "trochę" lepsza szkoła niż niejakie WSEiA, które wyżsżą szkoła jest tylko z nazwy... Piszesz Panie Kocham Wolność w swoim poprzednim liście m.in.: "NIenawidze PZPR-u ... nie mam z nim nic wspolnego, uwazam ze zrobil wiele zlego, a mimo to jestem LEWICOWCEM. Babetko nie lącz nas mlodych lewicowcow z PZPRem ... nie mamy nic wspolnego z tamtym systemem, moze oprocz tego ze sie urodzilismy tuz przed jego upadkiem." Jak można nie łączyć, skoro wyznajecie te same poglądy? Jesteście spadkobiercami tej "przebogatej" tradycji PZPR. Nie? To dlaczego podpięliście się pod SLD? Czyżby tylko przez czysty koninkturalizm? Zresztą koninkturalizm też jest paskudną cechą charakteru. Intryguje mnie też to rzekome wpajanie nietolerancji przez Giertycha. Jak to się przejawia? I co z tą idokrynacją? Jakie są podstawy do tych obaw? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOCHAM WOLNOSC Re: A skąd ta ironia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 12:27 > Jak można nie łączyć, skoro wyznajecie te same poglądy? Jesteście spadkobiercam > i > tej "przebogatej" tradycji PZPR. Nie? To dlaczego podpięliście się pod SLD? > Czyżby tylko przez czysty koninkturalizm? Zresztą koninkturalizm też jest > paskudną cechą charakteru. NORMALNIE mozna nie laczyc... . NIestety zeby miec jakis wplyw na ksztalt panstwa trzeba osiagnac prog wyborczy. SLD jest jedyna lewicowa partia ktora takowy osiaga... nie nazwalbym tego koniunkturalizmem. SLD nie jest partia KOMUNISTYCZNA, ale SOCJALDEMOKRATYCZNA, taka jak np SPD w NIemczech, PArtia Pracy w UK i wraz z nimi dziala w ramach jednej partii w parlamencie europejskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: A skąd ta ironia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 12:35 To tak, jak nagle pomazaniec Boży Olo Komsomolec Kwaśniewski z komunisty stał się socjaldemokratą. A Senyszyn z pejczem Humera w dłoni to jest awangarda socjaldemokracji. To jakie są wreszcie te korzenie socjaldemokratycznej SLD? Czy tylko Leszek Miller i Józio Oleksy, czy sięgają głębiej? :))) A morderca, gnój i antysemita Jaruzelski jest korzeniem, czy nie jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Drogi Misterxy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 11:46 Niczym sie nie róznisz w nazewnictwie, tylko jest ono skierowane do innych osób. Odpowiedz Link Zgłoś
agnostyk11 Mąciciel... 20.06.06, 12:08 Jest tu na forum pewien prymityw-prostak, który stosuje ciekawą metodę „udowadniania” swoich wypocin. Robi to mniej więcej tak: Coś należy udowodnić, więc np.: złotówka to pieniądz; pieniądz to forsa; forsa to grunt; grunt to ziemia; ziemia to matka; matka to anioł; anioł to stróż; stróż to dozorca i już mamy : złotówka = dozorca. (co było do udowodnienia), (według Romana Bratnego). W podobny sposób mu wychodzi że np.: Agnostyk1 (lub11) -> oficer LWP-> organizacja zbrodnicza-> morderca= Brystygierowa; Gargamel -> ateista-> niekatolik-> nie-Polak -> morderca = Brystygierowa; Dowolnie nie zgadzający się z poglądami prymitywa-prostaka-> członek SLD-> członek PIS->członek PO-> członek Samoobrony-> członek jakiejkolwiek organizacji-> morderca = Brystygierowa. Młody człowiek biorący udział w manifestacji -> Wiatr->Cyrankiewicz->FMS->PZPR- > SLD-> morderca-> Brystygierowa. I tak bez końca, bez logiki, bez składu i ładu. A kto mu nie przyklaśnie to oczywiście = Brystygierowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Głupi Józiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 12:29 Powtarzasz się. Czy twojego zanurzonego w łajnie doktorsko-naukowego-wojskowego rozumku nie stać na tekst oryginalny? Józiu, czy zacząłeś się modlić? Zacznij może od różańca. To powinno ukoić twój skołatany rozumek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Drogi Misterxy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 12:10 Droga babetko po pierwsze w przeciwienstwie do ciebie "panna marzenka"(na używanie takich zdrobnien w stosunku do kogokolwiek trzeba sobie najpierw zasłuzyc) przedstwawiła sie nie ukrywała sie pod pseudonimami na forum (tak jak ty) Jeśli nie widzisz problemu który pojawił sie wraz z objeciem teki ministra przez R.Giertych to mogę Ci tylko współczuć. Nalezy zwrócic uwage na jedna zasadniczą rzecz R. Giertych nie tylko opiera zwoja ideologie na pogladach propagowanych przez swojego ojca(patrz OPOKA) ale idzie dalej ...dumny jest z ideologii Jedrzeja Giertycha(na niewtajemniczonych dziadek w/w) którego hasla sa skrajnie narodowe antysemickie itp Manifest ma na celu ostudzenie zapałów Nowego ministra lub tez jego rezygnacje co byłoby najlepsze w tej sytuacji.Gdyby został ministrem do spraw szkolnictwa wyższego jego poysłu spotkałyby sie ze sprzeciwem zreszta studenci zazwyczaj maja juz określony swiatopoglad młodzi ludzie natomiast sa bardzo plastycznii tu pojawia sie probl;em czy chcemy by nastepne pokolenie myslało i widziało świat dokładnie tak jak mlodziez wszechpolska.pozostawiam do dyskusji.Jednocześnie informuje tych ktorzy maja problemy egzystencjonalne , że manifestacja dotyczy całego społeczeństwa nie konretnej partii czy ideologii. Jeśli ktos mimo tego będzie dalej głosił takie bzdury znaczyc to będzie, że nie posiada zadnych merytorycznych argumentow które mogły by swiadczyc dobrze o pomysłach(programu nie ma bo nie jest do tego przygotowany)Ministra Oświaty Wszechwielkiego Romana Giertycha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Drogi Misterxy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 12:23 Panienkę Marzenkę nazywam "panienką Marzenką" z czystej sympatii. Jakie to "zapały" pana Giertycha chce studzić panienka Marzenka? Czy elementem studzenia zapałów pana Giertycha będzie okrzyk - "Giertych do wora - wór do jeziora"? A może panienka Marzenka ostudzi tak zapały pana Giertycha, że kopnie kukłę przedstawiającą pana Romka w genitalia? Jakie problemy egzystencjalne masz na myśli? Czy takie, że gejom brakuje młodych ciałek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Drodzy Forumowicze! IP: *.globit.net.pl / 81.219.210.* 20.06.06, 12:28 Manifestacja jest wprawdzie organizowana przez ZNP, FMS i Stowarzyszenie "Młodzi Demokraci", ale nie ma na celu propagowania konkretnych ugrupowan politycznych, ich haseł itp, etc. Jest ona skierowana do wszystkich grup ludzi młodych, a także wszystkich osób, którym obecna sytuacja się nie podoba. PRZYPOMINAM, żE ORGANIZATORAMI MANIFESTACJI Są RóWNIEż KIELECCY UCZNIOWIE I STUDENCI! Również, ale i PRZEDE WSZYSTKIM! o czym wiele osób na tym forum zapomina, kojarząc manifestację z propaganda polityczną. Te osoby są w błędzie. Manifestujemy wspólnie, każdy z nas być może z innego konkretnego powodu, a celem, który nas łączy jest wyrażenie naszych obaw związane z mianowaniem Romana Giertycha ministrem edukacji. Jednym nie podoba sie ideologia ugrupowania, z którego się wywodzi, innym jego przeszłość, jeszcze innym obecne decyzje i pierwsze niepokojące plany, które w dalszej perspektywie mogą okazać się zgubne, poprzez tworzenie podziałów wśród młodych ludzi oraz szerzenie nietolerancji. Zapraszam więc na Manifestację, i liczę, że wiecej "niekompetentnych" wypowiedzi na tym forum nie bedzie. Są one smieszne i czesto krzywdzące, szczególnie dla MŁODZIEŻY, ktora wkłada i z pewnościa jutro włozy wiele zaangazowania w calosc projektu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Drodzy Forumowicze! IP: *.globit.net.pl / 81.219.210.* 20.06.06, 12:28 Manifestacja jest wprawdzie organizowana przez ZNP, FMS i Stowarzyszenie "Młodzi Demokraci", ale nie ma na celu propagowania konkretnych ugrupowan politycznych, ich haseł itp, etc. Jest ona skierowana do wszystkich grup ludzi młodych, a także wszystkich osób, którym obecna sytuacja się nie podoba. PRZYPOMINAM, żE ORGANIZATORAMI MANIFESTACJI Są RóWNIEż KIELECCY UCZNIOWIE I STUDENCI! Również, ale i PRZEDE WSZYSTKIM! o czym wiele osób na tym forum zapomina, kojarząc manifestację z propaganda polityczną. Te osoby są w błędzie. Manifestujemy wspólnie, każdy z nas być może z innego konkretnego powodu, a celem, który nas łączy jest wyrażenie naszych obaw związane z mianowaniem Romana Giertycha ministrem edukacji. Jednym nie podoba sie ideologia ugrupowania, z którego się wywodzi, innym jego przeszłość, jeszcze innym obecne decyzje i pierwsze niepokojące plany, które w dalszej perspektywie mogą okazać się zgubne, poprzez tworzenie podziałów wśród młodych ludzi oraz szerzenie nietolerancji. Zapraszam więc na Manifestację, i liczę, że wiecej "niekompetentnych" wypowiedzi na tym forum nie bedzie. Są one smieszne i czesto krzywdzące, szczególnie dla MŁODZIEŻY, ktora wkłada i z pewnościa jutro włozy wiele zaangazowania w calosc projektu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
agnostyk11 Re: Drodzy Forumowicze! 20.06.06, 12:34 Prosze uważać gdyż prymitywowi-prostakowi została tylko jego ostatnia "broń" czyli obelgi na wszystkich o innych poglądach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Brawo pułkowniku Józefie Niedziela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 12:48 Pułkownik Józef Niedziela napisał: > Prosze uważać gdyż prymitywowi-prostakowi została tylko jego ostatnia "broń" > czyli obelgi na wszystkich o innych poglądach. Jestem nieustannie pod ogromnym wrażeniam pańskiej kultury i godności doktoreze nauk woskowych Józiu Niedziela. W tych koszarach to was jednak sporo nauczyli. Chyba wtedy, jak chlaliście kradziony spirytus :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solo Re: Drodzy Forumowicze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 12:04 jest jeden sposob na pustego glupca o nicku babetka: nie czytac jego chorych postow, nie odpowiadac niech sie dalej bawi w pisanie pod wieloma nickami swoich kretynskich textow i do tego goraco namawiam trzeba tego cwiercmozga izolowac i bojkotowac niech sam sobie pisze - bedac samotny i bez odpowiedzi do czego Was goraco namawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzic Re: Drodzy Forumowicze! IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 23.06.06, 14:33 Manifestację przeciw min.Giertychowi organizuje czerwono-różowa orientacja. Podobnie wyglądają niektore sklepy. Czy nauka patriotuzmu jest czymś nagannym? Czy nauka historii Polski jest przestępstwem? Zamiast organizować rozruby, lepiej zachęcić organizatorów do samoedukacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crux Droga Pani Moniko... IP: *.kom / *.os1.kn.pl 20.06.06, 12:32 Trochę pokrętne, bo raz nie należy patrzeć kim byli tatusiowie, czy dziadkowie polityków (vide młodzieżówka SLD, tudzież dziadek pana Tuska), a czasem jednak tak. Nieważne... Z ciekawości przejrzałem program polityczny LPR (dostępny na ich stronie internetowej). Nigdzie jednak nie znalazłem antysemickich haseł. Dziwne... Ciekawe jest jeszcze jedno. Obecnemu ministrowi educkacji wytyka się co powiedział jego dziadek, a takiemu Wiatrowi nie wytykało się co on sam powiedział, tudzież napisał. Wikipedia podaje niektóre z jego wiekopomnych prac: * Naród i państwo : socjologiczne problemy kwestii narodowej (KiW, 1969); * Społeczeństwo. Wstęp do socjologii systematycznej (PWN, 1979); * Socjologia stosunków politycznych (PWN, 1980); * Drogi do wolności: polityczne mechanizmy rozwoju krajów postkolonialnych (IPM-L KC PZPR, 1982); * Socjologia wojska (MON, 1982); * Marksistowska teoria rozwoju społecznego (PWN, 1983); * Marksizm i polityka (Biblioteka Studiów nad Marksizmem, KiW, 1987); * Socjologia wielkiej przemiany (KAP, 1999); * Socjaldemokracja wobec wyzwań XXI wieku (Scholar, 2000); * Refleksje o polskim interesie narodowym (IFiS PAN, 2004). Przemówienia Jerzego Wiatra stanowiłyby dużo bardziej pouczający materiał... Wówczas nie było krzyków o indokrynacji, ani żadnych takich. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnostyk11 Re: Droga Pani Moniko... 20.06.06, 12:42 O kim my teraz mówimy - chyba o Romanie Giertychu i jego poglądach a nie poprzednich ministrach? A R. Giertych jest, jak wszyscy wiedzą, ojcem współczesnej Młodzieży Wszechpolskiej. A w pierwszym zdaniu manifestu Młodzieży Wszechpolskiej można przeczytać: „Młodzież Wszechpolska jest ideowym spadkobiercą najlepszych tradycji Obozu Narodowego, przede wszystkim myśli politycznej Romana Dmowskiego i innych twórców idei narodowej” Fragment dzieł Romana Dmowskiego: „Żydówka zawsze pozostanie Żydówką, Żyd – Żydem. Mają skórę inną, zapach inny, sieją zepsucie wśród narodów”; „Hitlerowcy rozumieją, że chcąc zorganizować Niemcy na podstawach narodowych, musza zniszczyć pozycję Żydów i ich wpływ na społeczeństwo niemieckie”. Fragmenty dzieł Jędrzeja Giertycha (dziadka Romana): „... Tego historia już nie przekreśli. To jest dorobek trwały. Hitler ODŻYDZIŁ NIEMCY...” „ Nikt chyba nie zaprzeczy, że Niemcy są wielkim, dojrzałym i rozumnym narodem. Nikt chyba nie zaprzeczy, że Hitler – człowiek, który zmienił państwo podbite na państwo zwycięskie, dyktujące warunki innym, bez wystrzału zdobył Austrię, zagraża dziś Czechosłowacji – jest politykiem w wielkim stylu, nawet GENIALNYM WZOREM DO NAŚLADOWANIA. Otóż największym nawet sceptykom co do znaczenia sprawy żydowskiej powinien przecie dać do myślenia fakt tak wielkiej wagi, jaką Hitler i Rzesza niemiecka przywiązują dziś do sprawy żydowskiej”. O Obozie Wielkiej Polski (OWP) i związanej z nim Młodzieży Wszechpolskiej – protoplaście tej dzisiejszej, golonej na łyso – wielki patriota Giertych- dziadek pisał tak: „Jesteśmy jednym z ruchów, które jak faszyzm we Włoszech, hitleryzm w Niemczech, obóz Salazara w Portugalii i Falanga w Hiszpanii – oddalając stary system masońsko- żydowski budują nowy porządek narodowy” Zwracam tu uwagę głównie na "idee narodowe" a nie tyle na antysemityzm. Jak widać nic tu nie ma rasizmu ani faszyzmu – jest tylko idea NARODOWA. Roman Giertych jest dumny, jak sam twierdzi, ze swojego dziadka - Jędrzeja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crux Panie agnostyku11 IP: *.kom / *.os1.kn.pl 20.06.06, 12:49 Znajdź mi teraz odniesienia do haseł antysemickich w programie LPR, to możemy podyskutować. I w jaki sposób Giertych jest ojcem MW? Spłodził ich wszystkich? :) Zresztą, nieistotne. Podasz jakiś fragment z programu wyborczego LPR to podyskutujemy dalej, bo te fragmenty z dzieł tatusi i dziadków już kiedyś czytałem i muszę stwierdzić, że niewiele one wnoszą do tej dyskusji. A tak na marginesie, czy Ty również sprzeciwiałeś się swego czasu powołania Jerzego Wiatra na stanowisko ministerialne? Idokrynacja i te sprawy... Odpowiedz Link Zgłoś
agnostyk11 Do forumowiczów! 20.06.06, 12:53 Na tym forum przyjęło się, iż z babetką (kryje sie również pod szeregiem innych nicków) nie należy dyskutować. Jest to całkowicie pozbawione sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Pułkowniku Józefie Niedziela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 12:56 Ja z tobą nie chcę dyskutować. Ja chcę żebyś zrozumiał swoje błędy. Np. te które uczyniłeś wtedy kiedy pod wodzą gnoja Jaruzelskiego przepędzałeś Żydów z Wojska "Polskiego". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Józiu Niedziela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 12:54 Znalazłeś jeden fragment i się bardzo ekscytujesz. Pragnę powiedzieć, że żaden z panów Giertychów nie uczynił nic rasistowskiego. Natomiast ludzie z PZPR owszem. To ludzie z PZPR mordowali Żydów. Co Józiu Niedziela bardziej cenisz, czy kilka zdań, czy czyny? Jak gnój Jaruzelski przepędzał żydowskie "gnidy" z Wojska "Polskiego" to mu bardzo pułkowniku pomagałeś. A może bardzo broniłeś swoich dowódców pochodzenia żydowskiego? Przyznaj się pułkowniku Józefie Niedziela! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Józiu Niedziela IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 13:01 Proponuje nie dyskutoac z babetka bo mam wrażenie, że cos jej przesłania sens logicznego myślenia.Nie chodzi o odwoływanie sie tak jak to zrobił Kurski nawiazałam do Jędrzeja tylko dlatego, ze na konferencji prasowej r. Giertych ktory był juz ministrem stwierdził, ze jest dumny z pogladów jakie wyznawał jego dziadek,a poglądy te mnie osobiscie przerazaja i nie zyczesobie aby taka osoba miaa wpływ na kształtowanie swiadomosci młodych ludzi!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Józiu Niedziela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 13:17 I może być dumny. Bo dwa zdania nie czynią z kogoś rasisty i zbrodniarza. Bo co w takim razie powiedzieć o posłance Błochowiak z SLD, która z niesłychaną pogardą publicznie wyraziła się o gejach - "pedały"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka A poza tym chodzi o to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 13:19 że Józio zarzuca komuś rasizm, a nie widzi, że sam z czynów jest rasistą. Bo on z Jruzelskim są rasistami i udowodnili to w praktyce w latach sześćdziesiątych i siedemdziesiątych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Reasumując, czerwone osiołki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 13:23 Nie wiecie dlaczego manifestujecie, nie wiecie jakie poglądy ma pan Giertych i nie wiecie co w tych poglądach jest złego. Słowem, potwierdzacie to, o czym już dawno wiedziałam - jesteście bezmózgim lewicowym łajnem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łoj Re: Reasumując, czerwone osiołki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 13:29 to powiedz w takim razie wszech...wiedząca co dobrego przez wszystkie te lata zrobił R.Giertych.Oświec nas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Reasumując, czerwone osiołki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 14:39 Pan Roman Giertych przyczynił się walnie do ujawnienia niewiarygodnego złodziejstwa uprawianego przez bolszewickie kanalie. Chociażby w sektorze paliwowym. Przypomnę, że wg szacunków tylko w tym sektorze Polska okradana jest na 10 miliardów PLN rocznie. Czyli jeden rok złodziejstwa bolszewickiego tylko w jednym sektorze to cały dług służby zdrowia. Drugi rok złodziejstwa bolszewickiego tylko w tym sektorze, to dużo więcej niż 1000 (tysiąc) kilometrów autostrad. Jeżeli ktoś tego nie widzi i nie dostrzega skutków, jakie to złodziejstwo ma dla Polski to o czym tu rozmawiać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: Młodzi Kielczanie będą manifestować przeciw m IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 20.06.06, 14:35 Czy min. Giertych jest również Ministrem Szkolnictwa Wyższego? Co mają studenci do P.V-ce premiera Giertycha? Już sklad prowodyrów rozruby najlepiej świadczy kto to wszystko organizuje. Młodzieżowe bojowki SLD. PZPR i Unii wolności i jej wszelkie mutacje. Czy rozsądny Polak miłujący Ojczyznę może winien protestować przeciwko nauce patriotyzmu, przeciwko nauce historii Polski, przeciwko przemocy? Jka wyglądaja te pokojowe "manifestacje" dzieci , młodzieży i studentów widać w TV. Żenada. Gdzie byli prowodyrzy manifestacji jak rządzili ich poprawni koledzy tacy jak Wiatr, Łybacka, i wielu, wielu innych? Nikogo nie zastanawia obecna aktywność młodzieżówek czerwono-różowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Młodzi Kielczanie będą manifestować przeciw m IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 14:44 Szanowny rodzicu jak wyzej, żałuje, ze nie potraficie znalesć kontrargumentow które pozwolilyby nam zastanowic sie nad słusznoscia manifestowania naszego sprzeciwu.Nie manifestujemy przeciwko człowiekowi tylko pogladom ktore wyznaje i które chce wprowadza. Jestem studentka i niw uwazam manifestacji w innych miastach za zenujace.Mają cel i świadcza o tym , ze młodziez w Polsce am pogladu i chce je zamanifestowac, uzywanie przeciwko nim policji jest zenujace i swiadczy o tchórzostwie bo tych srodków nie uzyto gdy protestoali gornicy czy lekarze.w Kielcach odbędzie sie LEGALNa pokojowa manifestacja sprzecijajaca sie temu co głosi R>G a nie jakim jest prywatni politykiem na swoj wizerunek pracował przez wiele lat dzieki niemu dostał sie do sejmu(ledwo)i nikt nam nie wmówi, ze nagle coś mu sie odmieniło i zmienił kierunek oznaczaloby to tylko tyle , że okłamał własnych wyborców.Takze... Serdecznie zapraszam na manifestacje w dniu jutrzejszym pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka To powiedz Moniczko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 14:48 Jakie poglądy ma pan Giertych? Skup się kruszynko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Młodzi Kielczanie będą manifestować przeciw m IP: *.globit.net.pl / 81.219.210.* 20.06.06, 15:08 Szanowny Rodzicu, na manifestację zapraszamy nie tylko młodzież, ale również wszystkich, którym obecna sytuacja w Ministerstwie Edukacji się nie podoba. Zapraszamy również zainteresowanych dorosłych, emerytów, ale młodych ludzi przede wszystkim. A teraz mam pytanie. Czy uwazasz ze studenci nie beda mieli dzieci? Czy nie beda niedlugo rodzicami? Może nie chca aby ich pociechy uczeszczaly do szkół zreformowanych przez Pana Romana Giertycha. Proszę się zastanowić zanim się cos napisze. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Młodzi Kielczanie będą manifestować przeciw m IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 15:54 racja, poza tym studenci mają rodzeństwo. I jedna errata: pisząc o młodzieżówce Unii Wolności sprostuję - Unii Wolności nie ma od ponad roku, jest Partia Demokratyczna "demokraci.pl". Miałaś zapewne na myśli Stowarzyszenie "Młodzi Demokraci", które (od 2 miesięcy formalnie) jest młodzieżówką Platformy Obywatelskiej" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Unia Wolności i demokraci.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 16:12 to największe stalinowskie zakapiory i ich dzieci. To wrogowie Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Pisząc o emerytach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 16:10 miałeś z pewnością na myśli antypolskie kanalie z PZPR, UB, SB, MO, ZOMO, ORMO itd. Powinien przyjść emeryt z SB i SLD Marek Sochacki przyjaciel Grzesia Piotrowskiego i powinien zakrzyknąć - "Giertych do wora - wór do jeziora". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty faszyzm Drodzy zalogowani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 16:58 Widzac a raczej czytajac co wypisuje ktos o pseudo babetka stwierdzam, że mam racje idac na manifestacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: A do której kategorii zaliczysz Senyszyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 15:05 podsumowując kilka poprzednich wypowiedzi: z tego, co wiem, a wiem moim zdaniem sporo, to po pierwsze: Karol Marks ani razu nie wezwał do eliminacji Żydów w żadnej ze swoich prac. Po drugie: NKWD działa obecnie tylko na Białorusi, a Gestapo nie ma od 60 lat, po trzecie: pierwszy z brzegu przykład róznicy kompetencji pana Giertycha w stosunku do poprzedników: jest pierwszym po 1989 roku (a możę nawet po II Wojnie Swiatowej) ministrem edukacji, który nie ma doświadczenia w zarządzaniu edukacją, a jego kontakt z nauczaniem to miesięczne praktyki w czasie studiów :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Karol Marks to zajadły antysemita IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 16:04 Cociaż sam Żyd, Żydów nienawidził i wzywał do eliminacji Żydów. Jego idee spełnił socjalista Adolf Hitler. Gestapo nie ma, ale towarzysze partyjni członków SLD z Gestapo współpracowali. Z NKWD i KGB także. Jestem pewna, ż nadal współpracują. To, że każdy minister był związany ze szkołą skutkuje tym, że szkoła jest w opłakanym stanie. Bo każdy w socjalizmie związany zawodowo ze szkołą i robiący karierę był i jest łajnem takj, jak np. Wiatr i Czarny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Tytuł jest niezbyt trafny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 17:08 Powinno być nie „młodzi Kielczanie”, lecz „czerwone przygłupy”. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crux Hej młodzi socjaldemokraci! IP: *.kom / *.os1.kn.pl 20.06.06, 17:16 Widzę, że na forum udziela się kilka osób z młodzieżówki SLD (pewnie organizatorzy) i przy tej okazji chciałbym się spytać, bo zawsze mnie to intrygowało, co młodych ludzi może pociągać w ideach socjalistycznych, czy jak teraz to chcą nazywać socjaldemokratycznych? Bo nie wierzę, że świetlana tradycja tej organizacji... Mam nadzieję :| Państwo socjalne? Młodzi ludzie i chcą już żebrać o zasiłki? To, że państwo ingeruje we wszystkie aspekty życia? Wysokie podatki? Rozrost biurokracji? Zastanawia mnie, co osoba, która w wieku lat 20, 30 wyciąga już rękę po zapomogi (a przecież to powinien być wiek największej aktywności zawodowej i umysłowej), będzie robić na stare lata... To swoją drogą ciekawe, że socjaliści protestują przeciwko innemu socjaliście (przynajmniej w wymiarze gospodarczym). Przepraszam dyskutantów za odejście od głównego wątku (ale podczas tej dyskusji było już kilka takich przypadków) :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marysia Re: Młodzi Kielczanie będą manifestować przeciw m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 18:05 Ja uprawiam seks z moim psem. Protestuję, bo Giertych jest oszołomem i tego nie rozumie. Nie kocha też gejów, a mój brat jest gejem. Ma chłopaka, chodzą ze sobą już 2 lata, tak ładnie razem wyglądają. Tata się wszystkim chwali, że będzie miał drugiego syna. Nasza mama trochę liczy, że w wolnych chwilach przyszły mąż jej syna zadowoli ją seksualnie, bo mój Azorek już się jej znudził. Czasami wstydzę się, że mieszkam w tym kraju, gdzie Giertych faszysta nie rozumie takich rzeczy, musimy protestować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walek Mi giertych tez nie zabroni IP: 194.165.130.* 20.06.06, 18:16 A ja dupce koze. Oboje jestesmy bardzo zadowloleni i zaden giertych tego nam nie popsuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: obrzydliwy akt polityczny miedzunarodowki IP: *.sympatico.ca 20.06.06, 18:51 ....fotografowac ta mlodziez....by dokladnie wiedziec na przyszlosc jak dokladnie w mlodosci wygladali wasi oprawcy...i oprawcy przyszlych pokolen...by wasze dzieci wiedzialy komu maja byc wdzieczne....za sprzedawana na pniu suwerennosc Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: obrzydliwy akt polityczny miedzunarodowki IP: *.sympatico.ca 20.06.06, 18:55 ...trzeba byc strasznie ciemnym by nie rozumiec bardzo zlozonej polskiej sytuacji politycznej... ...ta mlodziez manipulowana przez wrogie polsce sily ma za zadanie rozwalac jednosc Polakow....to sie wlasnie robi ! ...cel im uswieca srodki...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: obrzydliwy akt polityczny miedzunarodowki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 19:09 Filipku, fotografowanie manifestantów juz przerabialismy. Chcesz powrotu do ubeckich metod? Polska jest krajem demokratycznym i każdemu wolno wyrażac swoje sympatie i antypatie. Nie popieram gejów, Giertych mi zwisa, na manifestacje się nie wybieram, ale kto chce niech manifestuje byle by zachowany był porządek. Jedni się wyżywają w łóżku inni na boisku a jeszcze inni manifestując swoje poglądy. Każdy ma prawo wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: obrzydliwy akt polityczny miedzunarodowki IP: *.sympatico.ca 20.06.06, 19:36 Polska jest krajem demokratycznym i każdemu wolno wyrażac swoje sympatie i antypatie..... ________________________________________________________________________________ ...to ci sie tylko tak wydaje..kazdy taki akt brania czynnego udzialu w manifestacji przeciw radykalom spolecznym domagajacym sie gruntownej przebudowy odziedziczonego po komunistach systemu wartosci, likwidowania skostnialych struktur organizacji panstwa...gospodarczego zacofania...beznadziejnego szkolnictwa...walka z korupcja....karuzela prezesow z udzialem skarbu panstwa... ...przerostu pasozytniczej administracji....horegalnych rozmiarow biurokracji...dotychczasowej komunistycznej walki z rodzina...bezprawia...braku odpowiedzialnosci spolecznej....aljenacja czlowieka....brakiem autorytetow o czystych rekach...brakiem elit przywodczych...brakiem defensywy ze strony Ministerstwa Sp.Zag...wzgledem nieustajacych oskarzen roszczen majatkowych...ograniczeniem suwerennosci gospodarczej polski przepisami UE....przygotowanie upustu mlodziezy (wyjazdami na saksy)....preferowanie braku odpowiedzialnosci za los kraju...zidiocenie medialne...zjap...jap...jap..ponizowanie elektrykami....utrzymywanie ubekow po konsulatach na etatach radcow handlowych....wyplacanie tymze ubekom wysokich emerytur....braku wizji i wyobrazni....zastyglej patologii skondensowanej w baloniku wolnosci....polskiej szkolu spolecznej demagogii....jest dzialaniem dlugoplanowym na wlasna sromote i poniewierke... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Re: Mi giertych tez nie zabroni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 19:32 ty tez koze se rypies jo lubie jak se ja rypie koze a styłu mnie rypie jondrek od stargo juzka co rypał tysz mojego łojca w młodosci i tysz od tyłu nie bedzie nam jakiś giertych tego zabronioł nie po to głosowalem na unije europejsko!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Mi giertych tez nie zabroni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 20:19 Moja córka skończyła dziewięć lat i nie rozumiem dlaczego nie może rozpocząć współżycia seksualnego, już próbowaliśmy, ale wszyscy mężczyźni bali się więzienia, co za zacofany kraj, nic tylko sie wyprowadzić. Apaluję do wszystkich młodych ludzi, uczniów i studentów, protestujcie przeciwko moherowej władzy! Jesteście naszą jedyną nadzieją, nadzieją waszych przyszłych dzieci, pamiętajcie o tym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fama Ludzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 20:53 Młodzież weszpolska zmieniła taktyke teraz przestala persfadowac ludziom manifestacje...teraz uzywa wulgarnych określeń i...chyba...pokazuje nam swoja prawdziwa twarz czyli co im w głowie siedzi i jakie maja fantacje. Brawo i tak dalej Ludzie troche rozumu troche kultury chiciaz odrobine to ze mamy IVRP nie zwalnia nas z obowiązku zachowania jakiegokolwiek poziomu dyskusji!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamba Re: Ludzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 20:57 Hura! Pedały naszymi braćmi! Odpowiedz Link Zgłoś
legal2 Re: Ludzie 20.06.06, 21:15 Protestowanie w naszym kraju młodzież ma we krwi. Kiedyś ich rodzice protestowali, walczyli o lepsze życie, dla siebie i dla swoich dzieci, nawet niektórzy oddali życie - Kopalnia Wujek. Czasy się zmieniły, dzisiaj ich dzieci też protestują, ale mają inne "wzniosłe" cele, pragną tolerancji... Odpowiedz Link Zgłoś
agnostyk11 Uwaga - prostak... 20.06.06, 21:52 Już sygnalizowałem, że prymityw-prostak stosuje wiele nicków. Tu np.: marysia;heniek;ja. Stare chwyty - dyskusja z soba samym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Uwaga - prostak... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 22:40 przychylam się do poprzedniego postu - wyzywanie od ubeków (z którymi kielecka młodzież raczej nie ma wiele wspolnego), pedałów (co grzecznym określeniem nie jest), nie prowadzi do niczego. Podawajcie jakieśracjonalne argumenty, a nie wzięte z encyklopedii (jak bebetka)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Manifestacja jest pokojowa! IP: *.globit.net.pl / 81.219.210.* 20.06.06, 22:55 Prosze o kulture w wypowiedziach również na tym forum. Powinniśmy się nawzajem szanować. Wiele osób zapomina ze to głównie uczniowie manifestują. To nie jest starcie partyjnych młodzieżówek, walka o elektorat i popularność etc. Wymiana poglądów w każdej sytuacji jest potrzebna, jest nawet słuszna, ale wymieniajmy poglądy przedstawiając konkretne argumenty! NIE POTRZEBUJEMY NA TYM FORUM PODLYCH KRZYKACZY, KTóRZY SZUKAJą ROZGłOSU POPRZEZ OBRAżANIE I WYTYKANIE INNYM śMIESZNYCH I CZęSTO OBRAźLIWYCH ARGUMENTóW ! !! NIE JESTEśCIE PRZEZ TO BARDZIEJ POPRAWNI, NIE SąDZE żEBY OSOBY KORZYSTAJąCE Z FORUM UWAżAłY WAS ZA POWAżNE! KULTURALNA DYSKUSJA PODTAWą DROGI DO SAMOREALIZACJI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walek Jak koze boli glowa i nie ma ochoty na sex IP: 194.165.130.* 20.06.06, 23:16 to dupce wtedy takiego jednego agnostyka. Tylko ten agnostyk cuchnie gorzej od starego capa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Koza, czy Marzenka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 09:04 Miły Walku! Nie wiem, dlaczego upodobałeś sobie kozę, ale to toleruję, chociaż nie akceptuję. Jest to tym dziwniejsze, że wokół jest wiele powabnych panienek, które mógłbyś uszczęśliwić. Chociażby panienka Marzenka Pawlak z FMS. Nikt mnie przekona, że panienka Marzenka w czymkolwiek ustępuję kozie. Może tylko w tym, że nie daje mleka. Ale to przecież nie o mleko chyba chodzi? Pomyśl miły Walku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walek Re: Koza, czy Marzenka? IP: 194.165.130.* 21.06.06, 10:56 Watpie czy Marzenka jest tak dobra jak moja koza. Ale sie nia zainteresuje. Nie bede juz musial kozy doic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Stanowisko Pentagonu w sprawie pederastów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 23:51 Pentagon nadal uważa homoseksualizm za chorobę psychiczną obok psychicznego niedorozwoju i zaburzeń osobowości. Czekam, kiedy polskie światłe elity na czele z Senyszyn ruszą manifestować pod Pentagonem. Mam nadzieję, że Senyszyn zabierze pejcz Humera. tiny.pl/twx6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Andrzej Szejna i Pentagon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 00:01 Że też tego faszystowskiego Pentagonu nie potępi Prlament Europejski oraz antypolak i prostak z Końskich Andrzej Szejna. A były minister od wojska Januszek Onyszkiewicz, także antypolak, powinien ten Pentagon opluć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jażem lewizna Re: Młodzi Kielczanie będą manifestować przeciw m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 00:25 Czy mogę przyjść z moim partnerem seksualnym.To bardzo ladny i dobrze ulożony cap,bo ja jestem gejem-zoofilem i domagam sie swoich praw. Precz z faszyzmem ,niech żyje SLD i ZNP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kakonovich Re: Młodzi Kielczanie będą manifestować przeciw m IP: *.sympatico.ca 21.06.06, 05:44 Gdzie byki jak bylo zle, nagle przebudzenie z inicjatywy zgranej opozycji. A takk wierzylem w mlodych ze beda mieli swoje zdanie ze nie dadza sie manipulowac zgranym politykom A tu masz babo placek. Jak do tej pory nie bylo zadnego powidu manifestowac przeciwko zadnemu z ministrow NO NIE! Weic czemu niejest tak cacy. Co ten rzad zawinil Qurde przeciez to co jest to wynik poprzednich ekip rzadowych, ktore nie moga sie pogodzic z odunieciem od wladzy. Ludzika zimny prysznic z rana i niedawac sie oszloamiac bo swiat sie smiej i robi nas w bambuko a my zajeci wewnetrzymi rozgrywkami nawet tego nie jestesmy w stanie dostrzec. Kak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Młodzi Kielczanie będą manifestować przeciw m IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 10:34 tak, racja, a przedmiotem tych szyderstw jest nasz rząd właśnie, określany wszędzie jako populistyczno-katolicko-faszystowski.Polakom gratuluję głupoty "narodu" Odpowiedz Link Zgłoś
b_echo_mott Ciekawe czy Wielki Przewodniczący Zaborek Marceli 21.06.06, 10:46 przyjdzie na manifestacje ze swoja pedalska fryzura ? Odpowiedz Link Zgłoś
b_echo_mott Pakuła i Zaborek to ponoć chłopcy, którzy penetruj 21.06.06, 10:47 penetruja swoje ciala w biurze SLD Odpowiedz Link Zgłoś
b_echo_mott Błyskotliwa kariera Zaborka 21.06.06, 11:00 Mało kto wie, że szanowny komunista Zaborek to brat cioteczny(kuzyn) innego komunisty Sławusia Kopycińskiego. Jest też zięciem niejakiego towarzysza Stępnia, czyżby naszego Posła? - chyba tak, bo przecież taki utlentowany młody komunista Zborek musi zostać w rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
b_echo_mott Na szczęście Młodzież Wszechpolska kontroluje 21.06.06, 11:01 poczynania młodych komuchów z FMS, tj. Chłodnickiego, Zaborka, Pakuły i wielu innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin D Re: Na szczęście Młodzież Wszechpolska kontroluje IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 21.06.06, 11:13 Hmmm... b_echo_mot ---> Czyżby to sam Grzesio Geograf się tu odzywał? Dla niewtajemniczonych Grzesio Geograf to nikt inny jak Grzesio Dorobek - nadzieja kieleckiej ndecji. W pewnych kręgach znany jako "Man in Black":)) Wierny wyznawca ideologii Dmowskiego i posłuszny wykonawca rozkazów "końskiego łba". Wzyam Cię Grzegorzu do ujawnienia się! Pokaż nam swojego partnera!:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Na szczęście Młodzież Wszechpolska kontroluje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 11:17 Co to znaczy że MW kontroluje?. Czyzby zastępowała dawną ubecję? Co się tak podniecacie jedną manifestacją. Nie pierwsza to i nie ostatnia. Przeciwnicy tej omawianej nadają jej wiekszą rangę poprzez ozywiona dyskusję. Napewno wielu nie zwróciłoby na nią uwagi gdyby nie antyagitacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin D Do (Ba)betki i reszty końskich łebków IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 21.06.06, 11:08 Choroba psychiczna to jedno a chamstwo to drugie...Myślę,że osobnik o nicku "Babetka" wykazuje wszelkie objawy zaburzenia osobowości a nade wszystko swojego patriotyczno-chamskiego zachowania. Coś w stylu POLAK-KATOLIK - czyli w niedziele na kolanach w kościele a na codzien już normalnie, czyli po chamsku. Wkółko cytuje tylko hasła, które wg tego osobnika były skandowane podczas wiecu w Warszawie zapominając jakie wspaniałe hasła od zawsze polscy prawicowi kretyni wypisywali na swoich transparentach. Ale przy tej chorobie psychicznej to Alzheimer to przeciez mała (ba)betka.:-) Dzisiaj w Kielcach bardzo ważny test z dojrzałości politycznej dla wszystkich. I tych z lewa i tych z prawa. Wierzę,że rozkaz "Końskiego łba" dot. odpuszczenia marszu Wszechpolaków w W-wie dotarł aż do Kielc i dzielni chłopcy spędzą to przedpołudnie w kościele modląc się za tych, którzy pobłądzili i wzięli udział manifestacji...;-) Niestety na Manifestację nie przyjadę ale duchem jestem ze wszystkim jej uczestnikami. Pozdrawiam M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konio Szkoda ze nie przyjedziesz IP: 194.165.130.* 21.06.06, 11:13 W takim razie proponuje ci zebys sobi8e zwalil konia przeciwko Giertychowi. Opryskaj jego podobizne sperma :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Szkoda ze nie przyjedziesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 17:37 i zrób to publicznie, do tego też masz prawo, tylko nie opryskaj sobie rajstopek i bucików na obcasach ;), bądz dumnym europejczykiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanin Re: Młodzi Kielczanie będą manifestować przeciw m IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 23.06.06, 21:38 Czy edukacja patriotyczna , czego chce min. Giertych jest przestępstwem? Wg poprawnych politycznie prowodyrów burd ulicznych z udziałem dzieci i młodocianych , organizowanych przez ZNP , mlodzieżowe bojówki buraczano- czerwono=różowe - tak. Czy prowokatorzy i prowodyrzy burd ulicznych mają etyczne prawo do wychowywania naszych dzieci? Moim skromnym zdaniem nie !!!/ Czy wciąganie przez w/w prowodyrów dzieci i nieletniej młodziezy do udziału w burdach ulicznych bez zgody rodziców jesat zgodne z prawem? Co na to wszystko prokuratura? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Młodzi Kielczanie będą manifestować przeciw m IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.06, 09:25 kielczaninie! Gadasz od rzeczy.Nie uważamy,że nauczanie patriotyzmu jest przestępstwem, tylko ze nie powinno sie odbywac w szkole.Nie wyciągaliśmy niepełnoletnich bez zgody rodziców,bo nikogo nie zmuszaliśmy a nawet nie namawialiśmy do udziału, co najwyżej zapraszaliśmy, a manifestacja celowo była skierowana do licealistów i studentów jako ludzi w wieku zaangażowanym.Poza tym manifestacja była legalna, z udziałem policji i pokojowa, więc jezeli ktos mialby wszczynac burdy, to tylko ewentualnie nasi łysi kontrmanifestanci ze sfastykami na bluzach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Młodzi Kielczanie będą manifestować przeciw m IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.06, 09:48 Do kształtowania postaw patriotycznych nie są potrzebne osobne lekcje, tego nie da sie zrobić poprzez jakiś wymyslony przedmiot nie wiadomo jaką treścią wypełniony. Postawy patriotyczne młodziezy mozna kształtowac na lekcjach j.polskiego, geografii, historii a także lekcjach wychowawczych i religii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanin Re: Młodzi Kielczanie będą manifestować przeciw m IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 25.06.06, 11:49 Zdziwiony jestem tłumaczeniem się członków ZNP. Zapytam tylko, czy min. Giertych jest również Min. Szkolnictwa Wyższego? Z tego co wiem - nie. Przciwko więc komu protestowali zwerbowani przez was studenci? Drodzy czlonkowie ZNP = SLD, zamiast organizować burdzy uliczne, zajmijcie się lepszą edykacją i wychowaniem powierzonych wam naszych pociech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gimnazjalistka Re: Młodzi Kielczanie będą manifestować przeciw m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.06, 19:12 tak jest, ja pragnę seksu z moim wujkiem, precz z giertychem!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Młodzi Kielczanie będą manifestować przeciw m IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.06, 21:40 ech...przeczytajcie poprzednie posty, zbierzcie jakas wiedze zanim zaczniecie sie wypowiadac.Powtorze: akcję zorganizowala kielecka mlodziez licealna i studencka.Licealisci - z wiadomych względów, studenci - żeby wyrazić swoją dezaprobate wobec tych i innych dzialan ministra Giertycha, a takze jego postawy i poglądow jego i jego partii.Manifestacja byla otwarta i ta dezaprobate mogl wyrazic kazdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Młodzi Kielczanie będą manifestować przeciw m IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.06, 21:41 poza tym, ZNP zostal zaproszony do wspolorganizacji i nie byl inicjatorem jak rowniez nie bral czynnego udzialu w przygotowaniach akcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Pułkownik Józef Niedziela z Racji Polskiej Lewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.06, 23:44 a do tego doktor nauk wojskowych to także młodzież licealna? Czyzby głupi Józio zamierzał wreszcie przystpić do matury? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Pułkownik Józef Niedziela z Racji Polskiej Le IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 14:17 jeżeli szanowna babetko chcesz wyprowadzić kogoś z równowagi to od razu zaznaczam - nie uda ci się. Nie mam pojęcia, kim jest wspomniany przez Ciebie doktor Jozef Niedziela, nie organizował i nie uczestniczył w manifestacji na pewno, chyba że stał gdzieś z boku, bo WSZYSCY uczestnicy to byli licealiści, studenci, kilka nauczycielek i paru gimnazjalistów (sądząc po wyglądzie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: Pułkownik Józef Niedziela z Racji Polskiej Le IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 18:09 pedały do rządu, Giertych do łopaty!!!! Odpowiedz Link Zgłoś