Dodaj do ulubionych

Kukliński - bohater narodowy - generałem !!!

12.08.06, 12:20
iątek, 11 sierpnia (16:48)

W Kancelarii Prezydenta planowany jest awans na stopień generalski dla płka
Ryszarda Kuklińskiego.

Ze względu na konieczność zmian w prawie, najprawdopodobniej płk Kukliński
otrzyma go 11 listopada - poinformował podsekretarz stanu w Kancelarii
Prezydenta Andrzej Krawczyk.

O awansowanie płka Kuklińskiego na stopień generalski zabiegają środowiska
kombatanckie. Wcześniej media sugerowały, że mogłoby się to stać 15 sierpnia,
w dniu Święta Wojska Polskiego. Stanie się to jednak najprawdopodobniej w
Święto Niepodległości
Tak wielu patriotów tak bardzo długo na to czekali !
Bogu niech będą dzięki !!!!
Wstyd dla tych wszystkich, którzy przez lata zabiegali o potępienie pana
Kuklińskiego - bohatera narodowego! Wstyd i hańba !!!Myślimy tu także o
Wałęsie !!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: SmurfMadrala Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 00:03
      NARESZCIE!!!Wielki Polak zostal doceniony we wlasnym kraju. Największy bohater
      historii najnowszej.Patriota Świata.
      • Gość: piotr3 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: *.itpp.pl 13.08.06, 08:39
        Jestem już za stary i nie potrafię łamać pewnych zasad, ale synka uczę, że za
        pieniądze można robić wszystko!!! Kukliński, to drugi Konrad Wallenrod!
        (Chociaż ten ostatni był Litwinem)
        • Gość: synek Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: *.futuro.kielce.msk.pl 13.08.06, 09:35
          A mnie rodzice zawsze powtarzają ,ze zawsze trzeba mieć idee,szlachetne i nie
          wolno się " zeszmacać " dla pieniędzy. Lepiej godnie żyć nie będąc bogatym niż
          pławić się w luksusie, w bagnie moralnym.
        • Gość: matka Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: *.futuro.kielce.msk.pl 13.08.06, 09:46
          Uważaj ,aby synek ,nie zastosował wobec Ciebie ,w stosownym czasie
          eutanazji ,dla pieniędzy !
          • Gość: Klon Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.06, 10:21
            Robienie ze szpiega bohatera narodowego jest absurdem. Wielu Rosjan oddało
            cenne usługi Amerykanom, było i odwrotnie. Nikt ich nie podnosi do rangi
            wielkich bohaterów. Kukliński był szpiegiem, brał pieniądze i zdradzał armię w
            której służył. Jeśli nieodpowiadała mu komunistyczna rzeczywistość mogł uciec
            jak zrobiło to wielu oficerów. Obcych szpiegów sie głaszcze, nagradza, ale w
            głębi czuje pogardę, bo w każdej chwili mogą zdradzić swgo chlebodawcę. K.
            ułatwiono ucieczkę by zneutralizować reakcje USA na ogłoszenie stanu wojennego.
            Polska była wówczas wrogim państwem dla USA i wrazie konfliktu zbrojnego nie
            traktowano by nas z sentymentem lecz dokonywano zniszczeń korzystnych z punktu
            widzenia NATO. Amerykanie mieli informacje z pierwszej ręki, pochodzące od
            wysoko postawionych ofic. ZR Infromacje K. były drugorzędnymi, potwierdzającymi
            już posiadaną wiedzę. Jego działanie nie wynikało z pobudek ideologicznych, był
            zmuszony do działania szantażem po wpadce podczas misji zagranicznej. Byli
            oficerowie hitlerowscy współpracujacy z naszym wywiadem, jakoś historia hołdu
            im nie składa. Szpieg jest zawsze szpiegiem. W II RP byli ofic. pracujący na
            rzecz ZR. Komuniści im później hołdu nie składali.
            • Gość: starystach Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 12:35
              człowieku co ty tu wypisujesz !!! z tobą jest coś nie tak !!! czy twój bohater
              to przypadkiem nie jest Hans Kloss "J 23" ???
              • Gość: niekumata Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: *.futuro.kielce.msk.pl 13.08.06, 13:23
                Nie rozumiem zarzutu ,ze motywem działania były pieniądze a nie nie idee ...Czy
                można samą ideą wyżywić rodzinę ,kazać jej żyć tylko obcym powietrzem ? Naiwna
                teoryjka dla maluczkich ,dobra na wykład WUML-owski.
                • venus99 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 13.08.06, 13:36
                  pieniądze rzecz ważna.bez pieniędzy ten szmaciarz nie wybudowałby willi w
                  Warszawie ani nie kupił jachtu.
        • ikser Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 14.08.06, 16:37
          Historia wymyślona przez A. Mickiewicza w celu wzbudzania patriotyzmu (Konrad
          Wallenrod jest historyczną postacią, był Wielkim Mistrzem, ale nie był Litwinem:))
    • Gość: piotr3 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: *.itpp.pl 13.08.06, 17:28
      Wreszcie znalazłem analogię , podobnie zrobił Opaliński sprowadzając Szwedów do
      Polski... Jego też na GENERAŁA I BOHATERA !!!
      • agnostyk11 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 13.08.06, 19:50
        A ja mam "taką pomysłę":
        - jako żołnierz składam przysięgę;
        - przypuśćmy, że zaczynam współpracę wywiadowczą, no, z Chinami;
        - informacje przesyłam w języku suahili;
        - w pewnym wygodnym dla mnie czasie uciekam do Chin;
        - dostaję szereg orderów, mi. Samego Mao( czy tam jakiegoś obecnego Mao), oraz
        odpowiednio "mamonę";
        - Chiny ( zgodnie, zresztą, z przepowiednią niejakiego Nostradomusa) pokonują
        całą Europę i w tym Polskę;
        - staję się bohaterem narodowym Polski.

Jestem bohaterem, jestem bohaterem, jestem bohaterem........!!! I czekam na
        stopień generała.
        ZDRADA JEST ZAWSZE TYLKO ZDRADĄ!!! I nic. Nawet najwieksze zaklęcia, najwięksi
        głupole i prostaki - prymitywy - kable tego nie zmienią.

• Gość: SmurfMądrala Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 19:57
          Zdrajcą jest Jaruzelski,któremu rodziców zabili Sowieci.
          Jaruzel wierny im byl do końca komuny i nadal jest.
          Wszyscy utrwalacze "wadzy ludowy",komuniści,ubecy,KBW to sowieccy kolaboranci
          -zdrajcy Narodu.
          LWP,pijacka,zlodziejska byla armią na wlasny naród co wielokrotnie udowadniala.
          Zależna od równie pijackiej,bandyckiej armii czerwonej.
          • Gość: Gość Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.06, 20:11
            Kukliński nie był oficerem CIA a więc też należał do tej "bandy" i dosłużył się
            wysokiego stopnia a później zaczął ją sprzedawać za pieniądze.
            • Gość: SmurfMadrala Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 20:26
              ukliński nie był oficerem CIA a więc też należał do tej "bandy" i dosłużył się

Mlody,naiwny Kukliński nie byl świadom do jakiej bandy przystepuje.
              Kiedy dopuszczony zostal do sowieckich,upiornych planów opowiedzial się po
              stronie cywilizacji.Straszliwym ryzykiem i kosztem przyplacil tę decyzję.
              Wielki bohater,mądry czlowiek.
          • agnostyk11 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 13.08.06, 21:08
            Dziwna zbitka słów prymitywa - prostaka - kabla: wierny zdrajca. Należy się
            zdecydować na jedno albo drugie.
        • Gość: kronio [...] IP: 194.165.130.* 13.08.06, 20:16
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • agnostyk11 Re: Jozefie Niedziela 13.08.06, 21:14
            Kronio szanowny. Kto komu służył to "możecie" powiedzieć tylko o sobie. Na mój
            temat proszę się nie wypowiadać bez zgłębienia odpowiedniej wiedzy. Obiegowe
            (na tym forum) informacje na mój temat dalekie są od prawdy i posługiwanie się
            nimi świadczy tylko o "waszym" prymitywiźmie.
            • Gość: kronio Re: Jozefie Niedziela IP: 194.165.130.* 14.08.06, 02:14
              Ty sluzyles sowietom. Jestes bydlakiem i sowieckim pacholkiem.
        • Gość: Błąd Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: *.futuro.kielce.msk.pl 13.08.06, 20:36
          w rozumowaniu. Skoro nie mieliśmy suwerenności ,niepodległosci,byliśmy którąś
          tam z kolei republiką , o czym kazdy głupi wie / tylko udaje ,ze było
          inaczej !/ to o jakiej Zdradzie można mówić ??? !!!
          • Gość: Gość Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.06, 20:40
            Nawet żul,zdradzając żulię za pieniądze jest zdrajcą.
          • agnostyk11 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 13.08.06, 21:28
            To, że "każdy głupi wie" proszę odnieść wyłącznie do siebie. Ja w tamtych
            czasach żyłem i napewno nie byłem zniewolony ani pozbawiony suwerenności. Byłem
            obywatelem kraju, który NA CAŁYM ŚWIECIE był uznawany i jako taki był członkiem
            ONZ - tak jak i teraz. A że byliśmy w innym obozie militarnym - to już całkiem
            inna para kaloszy. A jeżeli już ktoś bedzie chciał szermować o
            drapieżnym "komunizmie" (piszę w cudzysłowie bo takowego wogóle nie było -
            t.zn. komunizmu),co to szykował zagładę jądrową całemu światu, to chcę
            przypomnieć, że jedynym państwem, które użyło broni jądrowej przeciwko innemu
            państwu to były Stany Zjednoczone. I można być pewnym, że gdyby tylko uszło im
            to bezkarnie to bez wachania zniszczyliby cele w Polsce ( czyli całą Polskę)
            wskazane przez "bohaterskiego Kuklińskiego".
            • Gość: babetka Józiu Niedziela! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 18:30
              Ty, jako człowiek służący Sowietom z własnej woli byłeś wolny.

Zapomniałeś głupi Józiu, że wprawdzie USA użyło broni atomowej przeciwko innemu
              krajowi, a twoi władcy z Kremla używali tej broni przeciwko własnemu krajowi i
              własnej ludności.
        • Gość: Zdrada Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: *.futuro.kielce.msk.pl 13.08.06, 20:42
          TAK ,zdradził zbrodniczy system dla DOBRA SWEJ OJCZYZNY. Szkoda ,ze jest tak
          mało myślących ludzi w tym kraju. Powiedzenie Biednyś ,boś głupi - pasuje jak
          ulał do nas,polaków.
          • Gość: Kllon Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.06, 20:48
            Mam pewne wątpliwości co do "dobra ojczyzny" gdyby w razie konfliktu niemieckie
            bomby celniej trafiały w nasze obiekty przemysłowe.
            • Gość: Azyl Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: *.futuro.kielce.msk.pl 13.08.06, 20:53
              jako mocno kolorowy poproś o azyl sąsiadów i nie bedziesz się bał ewentualnego
              konfliktu z sasiadami z drugiej strony , hihi
        • Gość: babetka Józiu Niedziela! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 18:27
          Ale ty masz przednie pomysły :)))
          Jak każdy głupek z LWP.

Ty nie musiałeś nawiązywać współpracy wywiadowczej.
          Ty byłeś od samego początku zdrajcą, podobnie, jak twoi wodzowie agent NKWD i
          Gestapo Spychalski oraz agent NKWD gnój Jaruzelski.

Wy służyliście Sowietom, a do Polaków strzelaliście.
        • Gość: gosc kuklinski to zdrajca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 21:24
          niezależnie od sytuacji politycznej czy orientacji żołnierza (kuklińskiego)
          składał przysięgę armii w krórej służył - i powinien jej dochować, każdy kto
          był w woju wie, że przysięga - rzecz święta.
          ZDRAJCA JEST ZDRAJCĄ !!!!
          i niech nikt nie pierniczy głupot o jego Vallenrodowych wizjach nowej POLSKI,
          bo za swoje szpiegowskie donosy brał DUŻĄ KASĘ !!!!!.
          przynajmniej KGB ukarało go sprawiedliwie.
    • Gość: silentio! Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 20:55
      Proponuję zasunąć kurtynę milczenia nad tą sprawą!
      • Gość: starystach Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 23:33
        kiedy zaczynam czytać brednie agnostyka to przed oczyma mam LWP w którym
        służyłem przez 2 lata. widzę tych pijanych oficerów, którzy bełkotali coś o
        honorze, ojczyżnie (Boga dla nich przecież nie było) i miłości do ZSRR. rzygać
        mi się chce. agnostyku ! ciebie nigdy nie byłoby stać na taki CZYN jakiego
        dokonał KUKLIŃSKI. jesteś malutkim człowieczkiem, który udaje ważnego. dożyłeś
        czasów w których możesz pisać co chcesz bo KUKLIŃSKI o nie walczył. ty niestety
        tego nie rozumiesz tak jak wielu na tym forum (być może są za młodzi i głupi)
        • Gość: Gość Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.06, 09:35
          W razie wojny byłbys powołany do wojska, dzięki Kuklińskiemu rakieta celniej
          trafiłaby w twój łeb. Cieszy cię to?
          • agnostyk11 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 14.08.06, 13:43
            Gościu dajmy sobie z nimi spokój. To przecież ciągle ci SAMI przechrzczeni na
            inne nicki.
            • Gość: felek Niedziela IP: *.uac.pt / 193.136.242.* 14.08.06, 14:33
              Czy ktos juz ci mowil ze jestes ch.ujem?
    • ikser Powinien Być Generałem!!!!!! 14.08.06, 15:29
      A nawet więcej. Przysięga złożona okupantowi, wymuszona lub wyłudzona jest nie
      ważna!!! W czasie II Wojny Światowej urzędnicy, policjanci tzw. "granatowi"
      pomagali podziemiu, czy również byli zdrajcami? Piszecie o "kasie". Gdzie ta
      kasa????? Stracił dzieci!!!! Ciekawe KTO je zabił??? Ukrywał się do końca życia.
      Zmarł samotnie. Czy przekazanie światu informacji o planach STANU WOJENNEGO w
      Polsce jest zdradą, czy próbą PATRIOTY ratownia swojego narodu??? Takich pytań
      można zadać tu wiele. Może lepiej było milczeć i czekać, aż rozleje się polska
      krew???? Potem udawać, że nic się nie stało, MY byliśmy w porządku, o niczym nie
      wiedzieliśmy. Najbardziej bulwersujące są głosy opluwające Tego POLAKA. Mam
      wrażenie, że znaczna część tych głosów jest sterowana przez były establishment
      sługusów sowieckich. Mamy ich jak widać troszeczkę. Nauczyli nas tolerancji dla
      hohsztaplerów, aferzystów i innych popłuczyn, a nie szanujemy PRAWDZIWYCH
      POLSKICH wartości. Żeby POLSKA BYŁA POLSKĄ (nie mam na myśli nacjonalizmu)
      potrzebni są ludzie myślący po polsku, myślący o dzieciach, matkach, ojcach i
      dziadach tego narodu oraz jego przyszłości. Świętej pamięci płk Ryszard
      Kukliński spełnia te warunki idealnie, zwłaszcza, że rzucił na szalę swoje życie
      osobiste i życie swoich najbliższych. Kogo z Was na to stać??
      • ikser Odnośnie kasy! 14.08.06, 16:51
        Kasa Kuklińskiego to pokazanie standartu życia oficera na Jego poziomie w
        demoludach. Wszyscy z nich to mieli. Co zarobił na zachodzie, tego jakoś nie
        widać. Wielu naszych miało i pewnie ma jeszcze więcej, teraz chcieliby załapać
        się na tytuł "PATRIOTA", ale trochę za późno. Łatwiej pluć.
      • Gość: SmurfMądrala Re: Powinien Być Generałem!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 12:16
        Ikser napisal bardzo mądry post.
        Swietne pytanie retoryczne na końcu.
        Taki skundlony naród ma jeszcze takich jak plk.Kukliński -niewiarygodne
        i dające nadzieję.
        • prawnik0 powinien być co najmniej Marszałkiem 16.08.06, 16:20
          Powiniem być co najmniej Marszałkiem!!:-) Amerykański szpicel jest przecież
          właściwym bohaterem dla IV RP..
    • Gość: Polak Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 14.08.06, 15:56
      Gorąco popieram.
      • Gość: starystach Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 10:16
        do agnostyka. dzisiaj jest DZIEŃ w którym powinieneś choć trochę pomyśleć czym
        była czerwona zaraza dla świata. i gdyby nie PRAWDZIWI POLACY dla których był
        BÓG, HONOR i OJCZYZNA
        • agnostyk11 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 15.08.06, 22:40
          Starystach. Proszę się nie wymądrzać, kiedy nie ma sie innej wiedzy niż BÓG,
          HONOR I OJCZYZNA. W ustach nieuków takie słowa są wyłącznie frazesami.
          Dla jasności (jako, że nigdy nie opieram się na wyświechtanych półprawdach),
          tzw. wyprawę kijowską mającą na celu stworzenie federacji Polski, Ukrainy i
          Białorusi zainicjował J.Piłsudski. Tzw. "nawała bolszewicka" była ODPOWIEDZIĄ
          na nasz atak i o mało nie skończyła się tragicznie dla Polski (i ewentualnie
          całej Europy). A Tzw. "cud nad Wisłą" rzeczywiście zakrawał na cud. Bo gdyby
          nie doskonały szef sztabu armii polskiej, który z trudem przekonał Piłsudskiego
          do zaakceptowania planów uderzenia na nieosłonięte skrzydło rosjan oraz wiedza
          o poczynaniach przeciwnika( rozkodowane szyfry)to na pewno żadnego cudu by nie
          było. Poza tym, cud to był nad rzeką Wieprz skąd wyprowadzono natarcie na
          północny wschód ale jak by to brzmiało "cud nad Wieprzem". Poza tym dwa główne
          błędy rosjan zaważyły także o naszym zwycięstwie, mianowicie nadmierne
          rozciągnięcie linii zaopatrzenia swojej armii przez Tychaczewskiego oraz nie
          wykonanie przez Stalina rozkazu osłaniania jego armi od południa. Stalin
          skierował podległe mu siły na Lwów i w tak powstałą lukę sztab polski
          zaplanował rozcinające wojska rosyjskie uderzenie. Zaplanował doskonale
          zgrywając działania piechoty, artylerii i lotnictwa. To był mistrzowski plan
          opracowany przez fachowych sztabowców. Ale na pewno nie przez Piłsudskiego.
          • ikser Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 15.08.06, 22:53
            agnostyku 11 wytrzeźwiej i porozmawiamy. Wlazłeś nie w ten zaułek.
            • janosik6 takich jak kuklinski jest w polsce od luja i ciut 15.08.06, 23:23
              takich ku..-synow sprzedajczykow jest niestety w kazdym narodzie ale w polsce
              ich jest najwiecej.
          • Gość: J.Baranski Sluchajcie Jozek IP: 200.242.249.* 15.08.06, 23:20
            Zajmijcie sie stara zona zeby nie chodzila pod garnizon bo przynosi wstyd
            naszej partii
            • ikser Re: Sluchajcie Jozek 15.08.06, 23:32
              Czy na tym wątku wszyscy muszą być pijani? Sam bełkot. Rozmawiamy o świętej
              pamięci płku Kuklińskim. O jego decyzji i konsekwencjach tej decyzji. O tym czy
              powinien pośmiertnie zostać generałem.
              • ikser Re: Sluchajcie Jozek 16.08.06, 00:39
                15 sierpnia jest świętem katolickim. Polska jest utożsamiana z katolicyzmem. 15
                sierpnia jest również świętem narodowym. Jeżeli ktoś uchlewa się z okazji tego
                dnia to o czym (kim) to świadczy? Dyskusję o patriotyźmie z degeneratami uważam
                za bezcelową. Świętej pamięći płk Ryszrd Kukliński powinien zostać generałem.
                BA! Powinien zostać ogłoszony Bohaterem Narodowym.
                • agnostyk11 Re: Sluchajcie Jozek 16.08.06, 10:32
                  Szanowny Ikser. Jeżeli uważasz, że 15 sierpnia jest dniem świątecznym dla
                  katolików i Kuklinski jest katolikiem to jasno wynika, iż za swoje "zasługi"
                  powinien zostac świętym katolickim. Dla katolików to może jakieś tam zasługi
                  poniózł ale dla kraju, w którym przyszło mu żyć, w którym składał przysięgę,
                  dla kraju w którym zdradził nie tylko kolegów ale i całą resztę społeczeństwa
                  (ratując jedynie swoją rodzinę), dla kraju w którym wskazywał obcemu mocarstwu
                  cele wojskowe jest jedynie zdrajcą.
                  Świętym to może być. Nie jeden zdrajca świętym katolickim zostawał.
                  Tym się różni moralność katolicka od NORMALNEJ, że jeżeli grzech dokonano w
                  imię wiary, w imię potegi kościoła, "dla Boga" wreszcie, to nazywa się to
                  bohaterstwem i wina zostaje odpuszczona - jest to zasługą.
                  Stara prawda o której w swojej "logice" ukształtowanej konfesyjnie ni jak nie
                  jesteście w stanie jej rozumieć. Wystarczy, że łotrostwo zostało dokonane "na
                  waszą korzyść" i już czujecie się rozgrzeszeni.
                  Pytam się za co Kukliński ma zostać generałem? Czy dowodził kakimś związkiem
                  taktycznym ( co jest formalnym warunkiem uzyskania tego stopnia), czy
                  przysłużył się znacząco rozwojowi naszych sił zbrojnych, czy był niezwykłym
                  naukowcem, czy oprócz zdrady czegokolwiek dokonał. Może jedynie na jego korzyść
                  przemawia to, że został przemycony z Polski przez ambasadę amerykańską w pudle
                  po lodówce. Może o taką odwagę chodzi by zostać generałem.
                  • Gość: Gość Re: Sluchajcie Jozek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.06, 10:42
                    Ikser, ty się lepiej zajmij mendami, bo o wojsku nie masz pojęcia. W żadnym
                    kraju na świecie ze szpiega nie czyniono bohatera narodowego.
                    • ikser Re: Sluchajcie Jozek 16.08.06, 11:19
                      Chciałem się zająć mendami, ale m0by mi nie pozwala.
                      • agnostyk11 Re: Sluchajcie Jozek 16.08.06, 11:26
                        ikser napisał:

> Chciałem się zająć mendami, ale m0by mi nie pozwala.

A powinieneś. Pewnie jesteś większym ich znawcą niż pojęcia moralność.
                        • ikser Re: Sluchajcie Jozek 16.08.06, 11:34
                          Na kacu bojowy jesteś agnostyku :)
                          • Gość: Klon Re: Sluchajcie Jozek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.06, 12:00
                            Dezercja z pobudek ideologicznych w pewnych warunkach może byc wybaczalna,
                            szpiegostwo na szkodę własnego narodu, nigdy. Bohaterem jest pewien oficer
                            lotnictwa, który na samolocie PO-2 (kukuruźnik) mając zaledwie rezerwy paliwa
                            na 50 km z żoną i dzieckiem uciekł na Bornholm. Wystarczył czołowy wiatr lub
                            drobna pomyłka w nawigacji, a zwaliłby się do morza. Kukliński mógł uczynic
                            podobnie. Wybrał zdradę.
                            • agnostyk11 Re: Sluchajcie Jozek 16.08.06, 14:24
                              No cóż. niektórzy mają jednak informacje!
                              Ja mam taką, że na Bornholm uciekł pilot na Mig -15. Natomiast z całą rodziną
                              (żona i córka)na TS-8 uciekł pilot (chyba major) Obacz i to do Berlina
                              Zachodniego. Jeszcze znam ucieczkę z Podlodowa na Jak-18 dwóch podchorążych
                              oraz pilota ( i chyba kilka osób na pokładzie)na An-2 do Austrii.
                              To wszystko były ucieczki, powiedziałbym, zarobkowe, nie wymuszone zdradą
                              szpiegostwa. Oni chcieli, Kukliński musiał.
                              • Gość: Klon Wielkie ucieczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.06, 15:23
                                O ucieczce pilota na PO-2 słyszalem w telewizji w cyklu audycji "Wielkie
                                ucieczki" Może coś pomyliłem? Chyba nie jest to istotne. O ucieczce na AN-2 tez
                                słyszałem. Podobno nawigator pulku nieświadomie pomógł pilotowi wykreslić trasę
                                ucieczki. Ucieczek tych bylo wiele. Ja ich nie potępiam.
                              • Gość: starystach Re: Sluchajcie Jozek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 17:34
                                agnostyku ! to co wypisujesz na tym forum świadczy o tobie jako o zdrajcy
                                ojczyzny POLSKI. powtarzam ci jeszcze raz, że jesteś małym człowiekiem (wiek nie
                                świadczy o mądrości), który nie dorósł do tego aby mówić o POLSCE swojej
                                ojczyźnie. zapewne odpowiesz, że się wymądrzam ale cóż, twoją ukochaną stolicą,
                                którą masz w sercu i przelałbyś za nią krew już ponad 60 lat jest Moskwa.
                                ponieważ wierzę ,że każdy może zrozumieć swój błąd daj też coś RZECZPOSPOLITEJ i
                                już jej nie opluwaj
                                • Gość: Klon Re: Sluchajcie Jozek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.06, 17:49
                                  Jesteś w błędzie nazywając żołnierza LWP zdrajcą. Nie było wówczas innego
                                  wojska. Stosując takie kryteria nazywasz zdrajcami setki tysięcy tych, którzy w
                                  tym wojsku słuzyli łacznie z dzisiejszymi generałami. Do wojska w II RP
                                  przyszli oficerowie z armii zaborczych, i jakoś nikt ich zdrajcami nie nazywał.
                                  Jedyną winą tych co słuzyli w LWP było to że się wcześniej urodzili. Ojczyznę
                                  mamy jedną, niezależnie od ustroju w niej panującego. Nie popieram rzadów Pis,
                                  ale każdego kto będzie pracował przeciwko temu rządowi na korzyść innego
                                  państwa nazwę zdrajcą, bo to moja Ojczyzna, niezależnie od tego kto w niej
                                  sprawuje władzę.
                                  • agnostyk11 Re: Sluchajcie Jozek 16.08.06, 22:28
                                    Szanowny Starystach. Jeżeli Ty wiesz co ja mam na myśli, jeżeli Ty wiesz co ja
                                    robiłem kiedyś, co ja robię dziś, jaką ja kocham stolicę to może zacznij
                                    pracować jako wróżka.
                                    I nie udawaj, że ja tu na forum wypisuję jakieś straszne rzeczy. Tylko prawdę,
                                    tylko prawdę. Surową, bez głupawego patosu - OBIEKTYWNĄ.
                                    Nie prowadzę agitacji (jak większość obecnych "patriotów z bożej łaski") nikogo
                                    nie obrzucam obelgami, nie stosuję inwektyw, nie atakuję autorów postów.
                                    I ci Ty Starystrachu wogóle ode mnie chcesz? Czyż nie mam prawa wyrażać swojego
                                    poglądu na przedstawiane na forum zagadnienia czy może mam być tylko klakierem
                                    bogoojczyźnianych, a najczęściej niezorientownych w realiach czasów o których
                                    się wypowiadają, "odważnych na czasie"?
                                    Jako żywo przypominasz prymitywa-prostaka-kablarza Babetkę! On też o mnie
                                    wszystko wiedział! Spojrzyj w lustro!
                                    • piootr3 Re: Sluchajcie Jozek 17.08.06, 06:36
                                      A wracając do nominacji na generała, to chciałbym na tym forum przypomnieć i
                                      niektórym uświadomić , że żyją jeszcze niektórzy bohaterowie w walce o
                                      niepodległość. Jak chociażby nasz mistrz szabli Pawłowski, który też był
                                      oficerem LWP, tyle, że GO złapano i spędził troszkę czasu w odosobnieniu. No,
                                      ale on chyba na awans nie zasługuje, bo dał się złapać? Drugi znany, to
                                      Wicherek... Płatnicy ci sami co u BOHATERA KUKLIŃSKIEGO.
                                      Mam znajomego złodzieja, który okradał tzw. obiekty uspołecznione. Spytał się
                                      czy ma szansę aby dostać się do ZBOWID-u, bo przecież on też walczył z komuną!
                                      Na swój sposób miał rację... Logika w tym również jest...
                                      Obrzydzenie i niesmak ogarnia, ale niestety tacy są ludzie...
                                      • Gość: starystach Re: Sluchajcie Jozek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 17:12
                                        problem agnostyka polega na tym, że on w dalszym ciągu trwa w swojej głupocie i
                                        wierzy w sojusze z niezwyciężoną armią sowiecką. z jego postów wynika, że
                                        najlepiej żyłoby się nam pod rządami łukaszenki czy innego putina skur.....a.
                                        KUKLIŃSKI NIGDY NIE BYŁ ZDRAJCĄ OJCZYZNY!!! On zdradził armię sowiecką(wiem co
                                        piszę) w której służył. zapewne wielu z was agnostyków cieszyłoby się gdyby
                                        sowiecki wywiad go zamordował, a być może sami byście jeszcze w tym pomogli. to,
                                        że amerykanie znali tajne plany układu warszawskiego było tylko i wyłącznie z
                                        korzyścią dla POLSKI. sowieci(mam na myśli polityków wysokiego szczebla) nigdy
                                        nie traktowali POLSKI jako suwerenne państwo. to państwo miało nieistnieć.
                                        dlatego zrozumcie wszyscy agnostycy, że między innymi dzięki takim ludziom jak
                                        KUKLIŃSKI żyjemy. to taki WIELKI MAŁY ŻOŁNIERZ !!!
                                      • Gość: babetka Ucz się Piotrusiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 19:02
                                        Pan Kukliński za działalność przeciwko sowieckiemu okupantowi i oprawcy
                                        Jaruzelskiemu nie pobierał wynagrodzenia.
                                        • Gość: Gość Re: Ucz się Piotrusiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.06, 20:23
                                          A jacht kupił za oficerska pensję.
                                          • Gość: babetka Re: Ucz się Piotrusiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 20:26
                                            Jacht kupił za wynegrodzenie, które otrzymywał będąc w USA i pracując.

Natomiast agent NKWD, morderca i gnój Jaruzelski ukradł willę.
                                    • Gość: babetka Józiu Niedziela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 18:44
                                      A w którym to miejscu napisałeś tę prawdę obiektywną?

Czy napisałeś gdzieś, jak antysemita, agent NKWD, gnój Jaruzelski mordował
                                      Polaków?

Opisz Józiu Niedziela, jak służyłeś Sowietom!
                        • Gość: babetka Doktorze Józefie Niedziela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 18:41
                          agnostyk11 napisał:
                          > Pewnie jesteś większym ich znawcą niż pojęcia moralność.

A jakie pan ma pojęcie o moralności?

Czy dziesięciolecia wysługiwania się sowieckiemu okupantowi i masowe mordy na
                          Polakach to dla pana "normalka" doktora, pułkownika LWP i członka zbrodniczej
                          PZPR?
                  • Gość: babetka Pułkowniku Józefie Niedziela! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 18:38
                    Wasza głupota mnie zdumiewa.

Pan, panie Niedziela nigdy nie zdradził, bo pan służył sowietom, a nie Polsce.
                    Pan z gnojem Jaruzelskim wypełnialiście rozkazy Sowietów i strzelaliście do
                    Polaków. Mordem też żeście się nie brzydzili.

Bo Polska to nie było państwo suwerenne. To było państwo okupowane i okupacja
                    wiązała się z milionami litrów polskiej krwi, którą przelali tacy, jak pan,
                    panie Niedziela, którzy wysługiwali się sowietom.

Do Polski nawet sowieci nie musieli wkraczać, bo mieli takie gnidy, jak wy,
                    które mordowały Polaków.
                    A Pan Kukliński działał na szkodę okupanta i rodzimych, takich, jak pan, panie
                    Niedziela, oprawców.
                    I dlatego jest bohaterem, a pan pozostanie łajnem.
          • Gość: babetka Głupi Józiu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 18:32
            Niepotrzebnie się wysilasz.
            Bo nawet jeżeli plan opracował sztab, to decyzję i tak musiał podjąć Piłsudski.
            A w tym sztabie Józiu także pracowali wojskowi, którzy na takich sowieckich
            sługusów, jak ty nawet by nie napluli.
          • Gość: babetka Pułkowniku Józiu Niedziela! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 18:59
            Tak odmawiacie sukcesu Polsce w wojnie przeciwko bolszewikom i przypisujecie
            ten sukces samym bolszewikomo, że chcę ci Józiu pogratulować.

Otóż ty z gnojem Jaruzelskim też macie niebagatelbe sukcesy.
            Np. oczysciliście armię z Żydów. W 1970r. rozprwiliscie się z rrobotnikami na
            Wybrzeżu.
            To był wasz wspaniały sukces. No i stan wojenny z tysiącami polskich ofiar to
            też był wasz sukces.
            A te tysiące zamordowanych Polaków jaki to był sukces?!

Gratuluję ci pułkowniku Józefie Niedziela sukcesów wojskowych.

Teraz już się nie dziwię, że należysz do partii, której powstanie inspirował
            Grzegorz Piotrowski i czytujesz "Fakty i Mity" w których Grzesio pisywał.

Doktorze Józiu, czy wzorem swojego idola mordercy Grzesia masz ochotę rozprawić
            się z jakimś księdzem?
    • Gość: fann Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 18:54
      zdrajca to zdrajca i nic to nie zmieni,no chyba ze przewidzial upadek bloku
      wschodniego...ale to inna bajka
      • Gość: babetka Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 19:00
        A kogo zdradził?

Czy może sowieckiego okupanta, którego narzędziem był morderca Jaruzelski?
        • Gość: biskup Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 21:33
          babetka głupi h... ślubował wierność Ojczyznie jest ZDRAJCĄ bo złamaał
          przysiege. Jesli jestes takim debilem jakim sie jawisz to idz sie utop
          • Gość: babetka Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 21:41
            I Pan Pułkownik Kukliński wypełnił przysięgę wobec ojczyzny.

Podjął walkę z sowieckim okupatem i okupanta pachołkiem mordercą i gnojem
            Jaruzelskim, który mordował Polaków.
            • Gość: piootr3 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: *.itpp.pl 17.08.06, 22:11
              Jeżeli chodzi o naukę, to mam lepsze informacje od Ciebie.
              Natomiast jeżeli chodzi o ton Twoich wypowiedzi, to jest styl Macierewicza.
              Jesteś chora z nienawiści, wszelka dyskusja z Tobą jest bezprzedmiotowa, bo
              żedne argumenty do Ciebie nie trafiają. Zwykle ten, kto ma najmniej racji
              zaczyna rzucać inwektywami i obrażać innych. To nie mój poziom.
              Ale przyznam, że zabawę miałem przednią...
              • Gość: babetka Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 22:19
                Jakie to "argumenty"???!!!

Jeżeli ktoś nie ucieka od prawdy, czyli uznaje, że Polska znajdowała się pod
                sowiecką okupacją, to wie, że Kukliński jest bohaterem, a agent NKWD Jaruzelski
                jest gnojem,który mordował Polaków.

Podobnie zresztą Józef Niedziela udzielający się na tym forum.
                • agnostyk11 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 17.08.06, 22:47
                  Przecieżmówiłem, że to prymityw-prostak-kablarz potrafi odnosić się wyłącznie
                  do osób a nigdy do metitum sprawy. Takie sobie szczególne zwierzę.
                  • Gość: babetka Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 22:53
                    Meritum jest to, że Pan Kukliński walczył z okupantem i dowiódł swojego
                    patriotyzmu, a ty byłeś sowieckim sługusem.

A głupi pozostaniesz do końca swojego marnego życia.
                    • agnostyk11 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 17.08.06, 23:47
                      Takie "meritum" to można sobie o kant...czegos tam potłuc.
                      Nie byliśmy krajem okupowanym - a reszta wywodzonych z fałszywej przesłanki
                      wniosków jest nieprawdziwa. I tyle!
                      • Gość: babetka Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 23:52
                        Oczywiście, że byliśmy krajem okupowanym niesamodzielnym, zniewolonym, bez
                        możliwości prowadzenia własnej polityki.

A twoi wodzowie byli wyjątkowymi szmatami. Agenci NKWD i Gestapo, mordercy i
                        zdrajcy.

I ty Józiu do nich z całego serduszka dołączyłeś.

Twoje życie to cuchnące pasmo zdrady Polski pod rozkazami morderców.
                        • Gość: Klon Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 07:22
                          Twierdzenie że Polska była pod okupacją sowiecka jest twierdzeniem błędnym,
                          demagogicznym kierowanym do ludzi prymitywnych. Polska miała narzuconą układem
                          jałtańskim ograniczoną suwerennośc wynikającą z przynależności do jednego bloku
                          politycznego, układu militarnego, gospodarczego i narzuconej ideologii. Ale
                          tego okupacją nazywać nie moża. Polskie szkoły, przedstawicielstwa zagraniczne,
                          obecność w ONZ, barwy narodowe, to tylko niektóre elementy przeczące tej tezie.
                          Elementy ograniczonej suwerenności występują i obecnie, z tą róznicą, że
                          wynikają z demokratycznej woli narodu. (NATO UE) występuja tez elementy
                          ideologiczne. Kidyś nie branie udziału w akademii 1-majowej było niemile
                          widziane, podobnie jak dziś niebranie udziału we mszy poprzedzajacej obchody
                          święta narodowego, czy w modłach o deszcz
                          • Gość: babetka Sowieckie kanalie przy władzy w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 12:12
                            Jeżeli sądzisz, że kraj rządzony przez funkcjonariuszy partyjnych innego
                            państwa WKP(b) i funkcjonariuszy i agentów bezpieki innego państwa NKWD, oraz
                            kraj, w którym stacjonują wojska innego państwa, oraz na arenie międzynarodowej
                            i wewnętrznej nie może podjąć żadnej decyzji bez zgody innego państwa, jest
                            krajem wolnym i suwerennym, to twój problem.

Ja twierdzę, że Polska była okupowana i zniewolona, bez krzty suwerenności.
                            A sowieccy funkcjonariusze, pachołki i zbrodniarze typu Bierut, Gomułka,
                            Spychalski, Jaruzelski... byli narzędziem zbrodni popełnionej na Polsce.

I te sowieckie pachołki tak się płaszczyły przed sowietami, że sami strzelali i
                            mordowali Polaków.
                            Ci zwyrodnialcy byli w tym gorsi od Niemców z NRD, Węgrów i Czechów. Bo tam
                            mieli na tyle przyzwoitości żeby do swoich nie strzelać i musieli wkraczać
                            sowieci wraz z gnojem Jaruzelskim, kosmiczną kanalią.

A Pan Kukliński jest wielkim patriotą w odróżnieniu od szmat z PZPR i LWP.
                          • Gość: babetka ONZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 12:43
                            Z tą niepodległością i ONZ-tem to ciekawa historia.
                            Np. Białoruś i Ukraina też były członkami ONZ, nawet członkami założycielami.
                            Miały swoje parlamenty i władze wykonawcze, szkoły, barwy narodowe.

Czy w związku z tym Białoruś i Ukraina były niepodległe?
                            • Gość: Klon Re: ONZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 12:49
                              Nie jest to tylko moja opinia, lecz wielu naukowców, polityków i publicystów.
                              Ale ty jak zwykle wiesz najlepiej, więc nie pozostaje mi nic innego jak
                              pogratulowac radosnej twórczości. Bez odpowiedzi.
                              • Gość: babetka Re: ONZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 14:38
                                Gość portalu: Klon napisał(a):

> Nie jest to tylko moja opinia, lecz wielu naukowców, polityków i publicystów.
                                > Ale ty jak zwykle wiesz najlepiej, więc nie pozostaje mi nic innego jak
                                > pogratulowac radosnej twórczości. Bez odpowiedzi.

A którzy to "naukowcy", "publicyści" i "politycy"?

Czy może to kanalie ze zbrodniczej PZPR, która była narzędziem Moskwy do
                                ujarzmienia Polski lub szmaty, które się PZPR sprzedały?
                            • prawnik0 Re: ONZ 18.08.06, 13:50
                              Babet bądź człowiek podrzuć numer do ambasady USA: chcę się zapisać na szpicla,
                              też zostanę bohaterem;-)
                              Ps.
                              Dlaczego tylko generałem? Zróbcie go marszałkiem! Amerykański szpicel pasuje
                              jak ulał na bohatera IV RP...:-D
                              • prawnik0 Re: ONZ 18.08.06, 13:56
                                A może podrzucić pomysł na pomnik Kuklińskiego Prezydentowi Lubawskiemu?
                                Zauważyliście, jaki chodzi smutny? To dlatego, że dawno nie zbudował żadnego
                                nowego pomniczka, ani nawet nie odsłonił tablicy ku czci... Jak odsłoni ten na
                                cześć ofiar 11 września, to nie będzie już miał co robić... A tak będziemy
                                mieli pierwszy na świecie pomnik szpiega...
                                • Gość: babetka Czy u was w FMS są tylko tumany? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 14:51
                                  Pierwszy w świecie pomnik szpiega?

A zapomniałeś osiołku o swoim duchowym przywódcy Leninie?

On też był szpiegiem. Wybudowanu temu syfilitykowi ludobójcy wiele pomników i
                                  stał się twoim idolem.

Życzę ci żebyś nie skończył tak, jak on. Chociaż biorąc pod uwagę organizację,
                                  w której znajdujesz upodobanie, to wielkich nadziei nie ma.
                              • Gość: babetka Re: ONZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 14:40
                                Co do marszałków, to najwyższy czas pozbawić tych tytułów agentów NKWD i
                                Gestapo Rolę-Żymierskiego i Spychalskiego.

To hańba, aby te zbrodnicze kanalie, antypolacy, mieli nadal ten stopień.
                                • ikser Re: ONZ 18.08.06, 16:20
                                  babetko nie denerwuj się, te mendy żyją w innym świecie!! W świecie swoich
                                  awansów , kasy i układów. Jeśli jełop jeden z drugim szanuje ucieczkę z
                                  demoludów "komercyjną" (dla podniesienia jakości życia), a opluwa ucieczkę z
                                  pobudek ideologicznych, to o kim to świadczy. To jest typowy stalinowski sposób
                                  myślenia (kiedy te mendy przeminą?). Pospolity przestepca dostawał śmieszne
                                  wyroki, polityczny lub niewinny "wyglądający" na politycznego 25 lat katorgii
                                  lub rozstrzelanie. To myślenie funkcjonuje u nas cały czas. Babcia za słoik
                                  dżemu w markecie (z głodu) dostaje wyrok. Mendy oszukujące nas na miliony chodzą
                                  wolno i śmieją się z nas. Dopuki takie mendy jak agnostyk będą bezkarnie plotły
                                  głupawe teksty nic się nie zmieni. U agnostyka jest jeszcze problem alkoholowy.
                                  • agnostyk11 Re: ONZ 18.08.06, 18:11
                                    No cóż Ikserze. Tylko ten jeden Twój "wywód" - niby o moim problemie alkoholowym
                                    dowodnie świadczy o tym, że nie masz pojęcia o czym mówisz lub korzystasz z
                                    danych "popularyzowanych" na tym forum przez prostaka-prymitywa-kablarza
                                    Babetkę. To ostatnie jest najbardziej prawdopodobne.
                                    Co do mojego "problemu alkoholowego" to mogę się przyznać, iż był on
                                    rzeczywiście wielki. Nie piłem prawie w ogóle przez cały okres swojej służby
                                    zawodowej (jak i obecnie piję bardzo umiarkowanie). Powodowało to trudności
                                    w "załatwianiu" wielu spraw, które "zwykle opiera się o bufet".
                                    A poza tym piszesz:
                                    >"Jeśli jełop jeden z drugim szanuje ucieczkę z
                                    > demoludów "komercyjną" (dla podniesienia jakości życia), a opluwa ucieczkę z
                                    > pobudek ideologicznych, to o kim to świadczy".
                                    I proszę wskazać gdzie takowy "szacunek" wyrażam. Proszę się nauczyć czytać ze
                                    zrozumieniem i nie wpychać swoich subiektywnych ocen w moje wypowiedzi.
                                    A że co najmniej większość z tych ucieczek była jednak ze
                                    względów "komercyjnych" to jestem raczej spokojny, że nie będzie możliwości
                                    przerobienia ich wykonawców na bohaterów narodowych.
                                    • ikser Re: ONZ 18.08.06, 18:44
                                      No cóż agnostyku sam swoją wypowiedzią potwierdzasz to co pisałem o
                                      przestępstwie pospolitym i dla odmiany politycznym (ideologicznym). Na bani i
                                      na kacu pisanie idzie Ci fatalnie. :)
                                      • Gość: Gośc Re: ONZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 18:53
                                        Ikser, w prawie nie istnieje pojęcie przestępstwa ideologicznego.
                                        • ikser Re: ONZ 18.08.06, 21:35
                                          Ale istnieje pojęcie przestępstwa politycznego. Dla mnie jest to tożsame.
                                          • Gość: Klon Re: ONZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 21:46
                                            Jeżeli sprawca działa przeciwko podstawowym interesom państwa z zamiarem
                                            obalenia jego ustroju to jest pzrestępstwo polityczne i podlega kzrze
                                            pozbawienia wolności. Kiedyś nawet karze śmierci. Jeżeli heretyk działa
                                            przeciwko religii to podlega karze spalenia na stosie i to jest pzrestępstwo
                                            ideologiczne.
                                      • agnostyk11 Re: ONZ 18.08.06, 20:57
                                        ikser napisał:

> No cóż agnostyku sam swoją wypowiedzią potwierdzasz to co pisałem o
                                        > przestępstwie pospolitym i dla odmiany politycznym (ideologicznym). Na bani i
                                        > na kacu pisanie idzie Ci fatalnie. :)

Wyjatkowa pustota. Naprawdę nie jesteś w stanie napisać cokolwiek na temat?
                                        Co znowu wymyśliłeś o tym, ze pisałeś o jakichs "przestępstwach". Czy aby nie
                                        jesteś chory? Martwię się o takich prostaków-prymitywów-kablaży!
                                        • miskorabol Re: ONZ 18.08.06, 21:43
                                          widać jak ikser, babetka, kaczynscy i "nasz" wspaniały "towar" eksportowy czyli
                                          Edgar znaja sie na historii. brawo dla "inteligentnych: inaczej.

P.S

KUKLIŃSKI TO ZDRAJCA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: ucieczka do usa Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: 82.139.11.* 18.08.06, 22:34
      Kukliński ubrązowiony
      Autor tekstu: Wojciech Rudny

Każdy z pewnością ma swój pogląd na sprawę byłego oficera LWP, a obecnie
      amerykańskiego obywatela, Ryszarda Kuklińskiego. Gorzej jednak, jeśli relatywizm
      moralny i podwójną etykę wpaja się już od młodego Polakom, nie stroniąc od
      fałszowania historii i istotnych motywów działania postaci historycznych. A do
      takich niewątpliwie zalicza się już Kukliński.

„Historia 1956-1997. Podręcznik dla szkół średnich" Anny Radziwiłł i Wojciecha
      Roszkowskiego (Warszawa 1998) prezentuje polskiej młodzieży (na str. 331)
      sylwetkę tej "najbardziej kontrowersyjnej postaci w najnowszej historii Polski"
      (R. Kuklińskiego), całkiem świadomie fałszując istotne motywy, które zmusiły
      tego amerykańskiego szpiega do tego, by opuścił Polskę (a właściwie uciekł z
      Polski) w listopadzie 1981 r. Zdaniem autorów podręcznika Kukliński wyjechał z
      Polski, "by powiadomić Amerykanów o planach stanu wojennego" (sic!). Sam
      Kukliński w swoich wspomnieniach pisze, że po spotkaniu 2 listopada 1981 r. z
      zastępcą szefa Sztabu Generalnego, gen. Dywizji Jerzym Skalskim oraz czterema
      oficerami (gen. Wacławem Szklarskim, szefem Kuklińskiego, oraz dwoma pozostałymi
      zastępcami Szklarskiego: Franciszkiem Puchałą i Czesławem Wittem) był
      „kompletnie załamany". Zrozumiał bowiem, że jego „misja dobiegła końca" (swoją
      drogą jaki wspaniały eufemizm — w sam raz dla p. R. Ziemkiewicza od lat
      kolekcjonującego „politycznie poprawne" zwroty i określenia — działalności
      szpiegowskiej: „misja"). "Nie miałem już żadnych szans - wspomina Kukliński - na
      prowadzenie jej dalej". Co takiego miało miejsce na spotkaniu z wyżej
      wymienionymi oficerami LWP (wg relacji samego Kuklińskiego)? A mianowicie gen.
      Szklarski oznajmił zebranym (przy okrągłym stole) oficerom, że — „po pierwsze:
      grupa wojewódzkich sekretarzy partii przesłała generałowi Jaruzelskiemu
      ultimatum w sprawie natychmiastowego wprowadzenia stanu wojennego. Jeśli tego
      nie zrobi przejmą inicjatywę w swoje ręce..."; po drugie: "ostatnia wersja planu
      wprowadzenia stanu wojennego przedostała się do Waszyngtonu" . Oznaczało to ni
      mniej, ni więcej, iż były „przecieki" . W takiej sytuacji — wspomina Kukliński —
      „następnego dnia przygotowałem wiadomość dla Amerykanów, że jestem w
      beznadziejnym położeniu, mogę być aresztowany w każdej chwili i jestem gotów
      skorzystać z ich pomocy, ale tylko pod warunkiem, że również moja rodzina
      zostanie ewakuowana z Polski". I to jest prawdziwy powód wyjazdu Kuklińskiego z
      Polski! Tymczasem autorzy inkryminowanego podręcznika wbijają w głowy naszej
      młodzieży, że przyczyną wyjazdu z Polski Kuklińskiego, była chęć powiadomienia
      Amerykanów o planach wprowadzenia stanu wojennego (tysiące dokumentów jakie
      dostarczył dotąd Amerykanom, jakoś tego nie wymagały!). Plany te były im już
      znane (i powiadomili o tym Watykan, stąd „przeciek", który zagrozić miał
      Kuklińskiemu). Konkretna data — nie miała już żadnego znaczenia, bo wiadomym
      było, że Amerykanie nic nie zrobią, by stanowi wojennemu przeciwdziałać.

Na koniec autorzy „Historii Polski 1956-1997" A. Radziwiłł i W. Roszkowski piszą
      iż: "Po upadku komunizmu rozpętał się spór o ocenę jego postawy (Kuklińskiego).
      Jedni twierdzili, że był zdrajcą, gdyż lojalność w wojsku jest sprawą
      ponadustrojową, inni utrzymywali, że był bohaterem, ponieważ uchronił Polskę
      przed fatalnymi skutkami potencjalnej ofensywy Układu Warszawskiego" (w jaki
      sposób, można by zapytać autorów podręcznika?). Mało tego, na koniec zapytują
      młodocianego czytelnika (ucznia IV klasy L.O.): "A jak Ty oceniasz postępowanie
      pułkownika?". Niedowarzony (jeszcze przed maturą) uczeń ma rozstrzygnąć w swoim
      sumieniu taki dylemat, co do którego nie ma zgody i pomiędzy tzw. autorytetami
      moralnymi! A swoją drogą — znakomite to ćwiczonko relatywizmu moralnego.

Czemu się dziwić, kiedy teraz — szpiegowanie na rzecz USA nie jest już zdradą
      stanu (takiemu szpiegowi mówi się: idź chłopie i nie grzesz więcej!), ale broń
      cię Panie Boże szpiegować na rzecz WNP (odsiadka murowana — tutaj nie ma
      chrześcijańskiego wybaczenia!). Prawda, zapomniałbym , że ten pierwszy
      szpiegował na rzecz naszego sojusznika, a ten drugi — potencjalnych wrogów. Ale
      skoro jednak jesteśmy sojusznikami, to dlaczego nie mamy do siebie zaufania? Po
      co szpiegować? A może to właśnie wina Kuklińskiego? Może przez takich jak on
      mamy w świecie opinię nielojalnych sojuszników oraz szpiegów, którzy gotowi są
      podjąć się każdej „misji" (wiemy już, co znaczy to słowo). Nawet kosztem
      złamania wojskowej przysięgi, honoru żołnierza i zwykłej ludzkiej lojalności,
      jeśli tylko w dowolnej, indywidualnej interpretacji sojusz ten stracił na
      wartości, nie służąc już dobrze „interesom narodowym"? Czcząc Kuklińskiego
      dajemy wyraz, że taka właśnie postawa zdobyła u nas społeczną akceptację. To
      jasny i wyraźny sygnał dla każdego naszego sojusznika. Tylko osoba naiwna może
      mówić, że sojusz z USA i jej satelitami bezwarunkowo akceptują wszyscy Polacy.
      Może więc lepiej zerwać z tym relatywizmem i podwójną etyką i potępić
      bezwzględnie każdą zdradę — nawet tę „w dobrej sprawie". Tym bardziej, że w
      żadnym państwie żołnierz, choćby oficer, nie ma prawa decydować o tym, co z
      punktu widzenia narodowych interesów jest dobre dla kraju, a co nie. To nie jest
      pole działania i zadanie dla żołnierza w każdym ustroju i państwie - bez wyjątku.
      • ikser Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 18.08.06, 23:01
        Te argumenty można "zrozumieć" dziś. Dwadzieścia pięć lat temu baliśmy się, że
        rosjanie rozjadą nas czołgami. Zostałaby tu ruina. Dzięki temu bohaterowi
        rosjanie nie uderzyli bezpośrednio. Starali się zrobić porządek tzw. "polskimi"
        rękami. Bo świat na to patrzył!!
        • ikser Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 18.08.06, 23:09
          Mądrale powiedzcie ile i jakie były warianty stanu wojennego w Polsce?
          • ikser Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 18.08.06, 23:20
            Co TU było szykowane? Komuchy zorientowawszy się, że świat wie przyjęli
            najłagodniejszą formę represji. Inaczej byłaby PACYFIKACJA jak wszędzie
            wcześniej!!!!!!
            • janosik6 babetko mam dla ciebie propozycje nie do odrzuceni 18.08.06, 23:57
              Wez postaw sobie zdjecie tego sku..ele sprzedawczyka kuklinskiego nad
              telewizorem i modl sie codziennie ile razy sobie tego zapradniesz.
              W wolnych chwilach mozesz sobie naruszac lechtaczke jesli ci nie zarosla do
              zwalow tluszczu podbrzusznego ,w jaki takt i kierunek sobie zyczysz.
              Twoja lechtaczka i twoj wybor.
              Masz do dyspozycji tego starego starystacha nastepnego w kakalo przez ksiezy
              katolskich walonego i bawcie sie razem..
              • janosik6 ikser ? dalej cie ojczym puka ? 19.08.06, 00:17
                te nie daj sie i zglos gdzie czeba..
                nie badz ofiara na cale zycie.
              • ikser Re: babetko mam dla ciebie propozycje nie do odrz 19.08.06, 00:20
                Miły jesteś janosiku6 :). Jestem mężczyzną, ale być może jakiejś damie przekarzę
                Twoje rady. Odpowiedz na moje wcześniejsze pytanie: "ile i jakie były warianty
                stanu wojennego w Polsce?" Nie powiesz mi, że Twoi mistrzowie, "guru" technik
                bojowych mieli "taki sobie stan wojenny przy pomocy Jaruzelskiego" jako jedyne
                rozwiązanie. Nie jestem wojskowym, ale wiem, że zawsze przygotowuje się różne
                warianty. Powiedz mi zdegenerowany janosiku6 (Twoja wypowiedź świadczy o tym, że
                jesteś chory)ilu ludzi zginęło by w Polsce gdyby nie bohater świętej pamięci
                płk Ryszard Kukliński?
                • ikser Re: babetko mam dla ciebie propozycje nie do odrz 19.08.06, 00:32
                  Przepraszam babetko, ale z rozpędu tekst tego imbecyla wiąłem do siebie:)
                • janosik6 ilser to ze nosisz spodnie nie swiadczy zes chlop 19.08.06, 00:35
                  jestes zwykla ciota -jeden sie rodzi takim , natomiast ty ! jestes z wyboru.
                  Nie bede sie rozpisywal o tym ze Rosjanie olali wtedy bolandie jak i olewaja
                  obecnie.
                  Nigdy nie mieli do bolandczykow zaufania i nigdy nie beda mieli.
                  Dlatego tez w wojsku bolandii nigdy nie bylo rosyjskiego nowoczesnego sprzetu
                  woskowego .
                  Ale to nie tylko rosjanie tak mysleli o bolandczykach tak samo jankesi nie
                  maja zaufania i dlatego co pozostalo po wietnamie trafia do bolandii i zawsze
                  z wielka ale to z wielka pompom..

ikser najlepsze na owsiki to nie mielenie palcem w dupie ale jak pisza wielkie
                  i madre ksiazki ,bolandzkie ksiazki wystarczy zjesc z kg kiszonej kapusty i
                  same wyjda.

a co do twojego szmaciarza i sprzedajnej suki ,kuklinskiego h.j mu w d..pe .
                  Nawet teraz po tym jak zdechl jak zawszony pies , jak na zdrajce przystalo
                  zdechl sam i tylko sam jak porzucony kundel nikomu nie/potrzebny.
                  • ikser Re: ilser to ze nosisz spodnie nie swiadczy zes c 19.08.06, 00:43
                    Janosiku6 jesteś uchlany!!! Czy na tym wątku wszyscy muszą być nawaleni ?????
                    • ikser Zajrzyj w swoje portki:)))))) 19.08.06, 00:54
                      Dzięki świętej pamięci płk Ryszardowi Kuklińskiemu nikt nas i naszych rodzin nie
                      wymordował, nie wywiózł na Syberię. Dziwne jest jedynie to, że wrogowie świętej
                      pamięci płk Ryszarda Kuklińskiego są notorycznie pijani.
                      • janosik6 ikser ? dalej cie ojczym puka ? 19.08.06, 01:56
                        ikser kuklinkiego dymal ten murzyn ochrony ambasady usa..
                        ciebie dalej ojczym puka z mikusinskim 11cm?

kuklinska kto zaspakajal przez te lata ?
    • Gość: fann Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 07:23
      Polska jest jedna nie socjalistyczna nie demokratyczna,zrobił wszystko zeby
      uwczesny wróg mógl nas zniszczyc co wiecej mial z tego korzysci materialne,
      oczywiscie w obecnych realiach dla niektórych wydaje sie bohaterem......ALE CO
      BEDZIE JAK ZE 40 LAT ZNOWU BEDZIE PRZEWRÓT ....KOMU TERAZ KAPOWAC???
      • Gość: Klon Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.06, 08:04
        Jak ktos napisał, Rosjanie nie mieli do nas zaufania , co jest prawdą i Szt.
        Gen. miał wiadomości o rosyjskich planach wojennych tylko takie które były
        niezbędbe, a więc prawie zadne, więc K. nie informował NATO o planach
        rosyjskich lecz naszych.Działał przeciwko swojej armii, a więc był zdrajcą, bo
        innego określenia na to nie ma. Opowiadanie, że zapobiegl konfliktowi
        zbrojneemu, to opowiadanie bajek. Amerykanie posiadali o wiele cenniejsze
        wiadomosci z rozpoznania satelitarnego i agenturalnego na terenie ZR a
        pochodzace od własnych agentów i współpracujacych z nimi rosyjskich oficerów.
        Wojna nie wybuchła dlatego, że politycy realnie oceniali własne mozliwości, że
        przy totalnej wojnie nuklearnej zwycięzcy byc nie może. Cóż to bowiem za
        zwycięstwo kiedy traci sie połowę ludności 3/4 potencjału przemysłowego i
        zdobywaa terytorium przeciwnika silnie napromieniowane, bez jakiejkolwiek
        infrastruktury, która uległa zniszczeniu wskutek własnych działań. Zachowanie
        równowagi sił nie wynikało z aktywności agenturalnej, lecz rozwoju nauki i
        techniki, własnych badań i doswiadczeń. Chwilowa czyjaś przewaga nie dawała w
        ewentualnym koflikcie możliwości uniknięcia wielkich zniszczeń na własnym
        terytorim. We współczesnych warunkach konflikt nie wybucha niespodziewanie,
        zarówno jedna jak i druga strona poniosłaby ogromne straty, a więc wojna na
        pewnym etapie rozwoju środków niszczenia i przenoszenia stała się nieopłacalna.
        We współczesnych warunkach przypisywanie szpiegom wpływu na losy świata jest
        taką samą bajeczką jak o Czerwonym Kapturku.
        • Gość: SmurfMadrala Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 20:30
          Uznanie dla plk. Kuklińskiego ulatwi rozliczenie LWP
          -marionetkowej,kolaboranckiej,bolszewickiej sily zbrojnej.
        • ikser Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 19.08.06, 21:27
          Ściemniasz zagadnienie "Klonie". Twój wódz generał W. Jaruzelski twierdzi do
          dziś, że stan wojenny wprowadził jako alternatywę na inne, gorsze rozwiązanie.
          Ciekawe jakie to inne rozwiązanie. Ciekawe ile tych innych gorszych rozwiązań
          jeszcze było? Okazuje się, że nasz sztab znał te rozwiązania. NIE KŁAM.
          • agnostyk11 Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! 19.08.06, 21:41
            Ikser. Jesteś śmiesznie prymitywny w swoim "dążeniu" do prawdy za wszelką cenę.
            Jak już Ci wybili z głowy, że Kukliński uratował Polskę (a może cały świat)
            przed zagładą to szukasz "innych wariantów". Jestś tak samo śmieszny jak Radek
            Sikorski który prezentował "mapy sztabowe" niby zaczepnych działan naszej
            armii - na, uwaga, uwaga - mapach o gryfie tajności "Jawne". Nie masz pojęcia o
            czym starasz sie tu dyskutować i osmieszasz się totalnie. Co do babetki, który
            tu się co rusz wtrynia, to wystarczy mu już "uznanie" dla Kuklinskiego by
            realizować jego chorą wojnę z własnym krajem. To taka kuriozalna moralność. Nie
            ważne, że prawda jest obiektywna, ważne by jego dywagacje służyły jego chorej
            osobowości i pozwoliły "dowalać" innym.
            • Gość: Klon Re: Kukliński - bohater narodowy - generałem !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.06, 22:01
              Ikser, ty cztaj uważnie i nie myl pojęć. ja pisałem o koflikcie zbrojnym między
              systemami a ty o stanie wojennym. to są dwie rózne sprawy. Alternatywnym
              rozwiązaniem w zaistniałej sytuacji w 1981 r. było poproszenie sojuszników z UW
              o udzielenie "bratniej pomocy" jaka by to była omoc, nie chcę sobie nawet
              wyobrażać. umożliwienie K. wywiezienia planów s.w. było zamierzeniem celowym
              zmierzającym do neutralizacji nieprzewidzianych ruchów NATO po jego
              wprowadzeniu. Świadczy chociazby o tym fakt, że USA mając takie wiadomości nie
              ostrzegły opozycji o zagrożeniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka