prorok14 12.08.06, 18:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Nikt Re: Place zabaw wciąż niebezpieczne dla dzieci IP: *.saix.net 12.08.06, 19:07 Rozbawiło mnie to, że nie powinno być metalu, tylko drewno i guma. Czy ci ludzie są poważni??? Brak klamek i miękkie ściany... Wtedy dopiero to nazywałobysię plac "zabaw". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.06, 20:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lkr Re: Place zabaw wciąż niebezpieczne dla dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 15:11 A mnie rozbawiło to stwierdzenie: "Nie spełniają żadnych norm, bo przecież postawiono je w latach 70." :) Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol A kto zaryzykuje kupno nowego wyposażenia 12.08.06, 19:28 skoro wychowane na "róbta co chceta" i paradach homoseksualistów pokolenie raz- dwa zniszczy wszystko, co nie jest zespawane z grubych stalowych elementów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Place zabaw wciąż niebezpieczne dla dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 19:47 ludzie o czym wy piszecie pszwciesz chodzi o bezpieczeństwo dzieci i faktycznie place zabaw zbudowane z drewna są bezpieczniejsze tylko sprawa rozbija się o koszty nie można tego sprzętu wykonać np społecznie musi mieć atest a to kosztuje tylko co jest cenniejsze pieniądz czy życie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cccp Re: Place zabaw wciąż niebezpieczne dla dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 20:58 > faktycznie place zabaw zbudowane z drewna są bezpieczniejsze tylko sprawa > rozbija się o koszty nie można tego sprzętu wykonać np społecznie musi mieć > atest a to kosztuje tylko co jest cenniejsze pieniądz czy życie? Atest to jedno a bezpieczeństwo to drugie. Dobrze połamany kawałek drewna też potrafi nieźle pokiereszować. Odpowiedz Link Zgłoś
voldenet Re: Place zabaw wciąż niebezpieczne dla dzieci 12.08.06, 21:26 A teraz niech piesek nasra do piaskownicy Niech dresiarze zapalą "szluga" na chuśtawkach I ludzie przestaną się czepiać, w końcu pies i drech też ma jakieś prawa. Jednakże według mnie i jedno i drugie to plaga placów zabaw :/ Dzieckiem trzeba się opiekować, a nie rodzic zostawia dziecko w piaskownicy "na oku". Koń Odpowiedz Link Zgłoś
bielinka Re: Place zabaw wciąż niebezpieczne dla dzieci 12.08.06, 22:25 voldenet napisał: > Dzieckiem trzeba się opiekować, a nie rodzic zostawia dziecko w piaskownicy "na > oku". Ciekawa jestem co masz na mysli? Ze trzeba z dzieckiem calyc zas siedziec i grzebac sie w piasku? Zamiast uczyc go samodzielnej zabawy? Oczywiscie zalezy tez o jak duzym dziecku mówimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czosnek Re: Place zabaw wciąż niebezpieczne dla dzieci IP: *.lagisza.pke.pl 12.08.06, 22:36 ja nieraz spadlem na twarz z hustawki, blizny mam do dzisiaj. nikt sie tym jakos nie interesowal. przynajmniej bylo sie gdzie bawic. dziwne rzeczy dzieja sie w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Place zabaw wciąż niebezpieczne dla dzieci IP: 86.42.202.* 12.08.06, 23:15 Rozwiązanie: www.inter-flora.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on w ciąży Re: Place zabaw wciąż niebezpieczne dla dzieci IP: *.resetnet.pl 13.08.06, 02:43 fajne to! kiedy byłem dzieckiem mogłem tylko pomarzyć o czymś takim. Ale teraz sądzę (i obserwuję) że dzieciaki nie chodza już na place zabaw - wolą komputery... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Place zabaw wciąż niebezpieczne dla dzieci IP: 82.139.61.* 13.08.06, 08:20 Dzieci w naszym kraju i mieście np.Radomiu są ignorowane...Miejski plac zabaw przy zalewie na Borkach to koszmar rodem z horroru,jedna nowa huśtawka resztę stare rupiecie i wystające z ziemi pozostałości starych rupieci i betonu, a obok poza terenen zabaw-piękna trawka do patrzenia..dzieci moga rozbijać się na betonie- przecież nikt z Zarządu nie słyszał o bezpiecznych nawieżchniach placów zabaw-bo po co? Wstyd dla miasta!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomemwasbydlo 20 lat po komunie i ten sam syf IP: *.hsd1.wa.comcast.net 13.08.06, 06:45 co predendujecie do cywilizacji nabzdyczone bydlo, byliscie jestescie i bedziecie posowieckim syfem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bydlątko Re:ale ty chyba w tym bydle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 09:46 masz swoje korzenie ?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutek Dzieci mają nasrane przez psy w piaskownice IP: *.cable.satra.pl 13.08.06, 08:14 Odpowiedz Link Zgłoś
youstynus Re: Place zabaw wciąż niebezpieczne dla dzieci 13.08.06, 11:39 Dokładnie to samo zdarzyło mi się, kiedy miałam 7 lat. Bliznę mam do dziś; leczenie trwało dobre kilka tygodni. Czy w szoku byłam, nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Jasia pepeland IP: *.aster.pl 25.09.06, 00:31 nigdy nie jedźcie do Pepelandu w Dziekanowie (gmina Łomianki). Plac BARDZO zdezelowany, a ceny kosmiczne. Nie warto nawet za darmo. Wszystkie, dokładnie wszystkie sprzęty zabawowe tj. obdrapane huśtawki, opisywany czołg i helikopter zniszczone i zaniedbane. Gra "w piłkarzyki" możliwa bez piłki i z ubytkami w składach piłkarskich, paletki do ping-ponga bez warstwy gumowej (praktycznie od bija się samym drewnem, skrzypiące huśtawki, wykurzone altanki, gdzie niby można grilować nie zachęcały swoim stanem czystości do konsumpcji. W helikopterze przeznaczonym do zwiedzania odpadały drzwi i w środku znajdowało się mnóstwo śmieci w postaci pustych kubeczków plastikowych, paczek po papierosach a nawet butelki po wódce( rzekomo dzień wcześniej odbywała się tutaj 18-nastka, ale co to mnie obchodzi. Teren powinien być uprzątnięty przed rozpoczęciem następnego dnia i przywitaniem nowych klientów). Suchy basen - dziecko po wyjściu z niego miało totalnie czarne skarpetki, stół ping-pongowy ostatni raz przetarty z kurzu był chyba miesiąc wcześniej(i tu napewno nie przesadzam). Wszystko było bardzo brudne. Po 1,5 godzinie dziecko samo prosiło, aby już stąd wyjść. Żałuję tylko, iż nie miałam ze sobą aparatu fotograficznego, by uwiecznić sobie "wspaniałą niedzielę w Pepelandzie" Odpowiedz Link Zgłoś