fako13 01.09.06, 12:18 I to jest sedno sprawy nic dodać nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wicek Analiza - Ja chcę latać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 12:32 I jeszcze ten most na Wiśle, wywalenie pieniędzy w błoto tym bardziej że niedaleko Połańca w Chmielowie już taki jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lepek Re: Analiza - Ja chcę latać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 09:44 Drogi Wicku! Cieszę się , że się odnalazłeś, bo poznałem Cię na forum Gazety Prawnej. Czy przeprosiłeś jednego z profesorów, za odpowiadanie na listy do Ciebie nieadresowane. Ten facet, do którego pisał jeden z naszych profesorów publicznie zrobił w Łodzi port lotniczy, ale jemu Prezydent Kropiwnicki pomagał, a nasz prezydent lubawski pomagał prezesom Spółki Kielce w nic nie robieniu za jedyne 5 tys. zł miesiecznie + na pół etatu księgowa.Wicku!Chciałem Cię przewieźć swoim samolotem nad Masłowem i Obicami i znowu z braku odwagi cywilnej nie zgłosuiłeś się przed hangar w Masłowie. Walczysz o lotnisko prezydencko - wyborcze a boisz sie ludzi i latania.Wicku, Wicku, Wicku wstyd za te Twoje ostatnie osiągnięcia w zaistnieniu na forum publicznym. Chyba słusznie Cię podejrzewam, że jesteś jednym z magistrackich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Analiza - Ja chcę latać IP: 82.139.11.* 01.09.06, 12:43 Wstyd, panie marszalku. Chcemy lotniska z prawdziwego zdarzenia, z ktorego polecimy do Dublina, Londynu i innych miejsc, gdzie mozna znalezc prace. A tak trzeba poginac do warsiawki albo kraka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yahagi Uwaga: wątek bezBabetkowy !!!! (n/txt) IP: *.chello.pl 01.09.06, 12:58 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opo Lubawski, nie tędy, plissssssssssss IP: 195.137.161.* 01.09.06, 12:58 Jeżeli ma to być inwestycja, która przyniesie korzyści dla inwestora to proszę mi uwierzyć znajdą się tacy, którzy wybudują to za swoje pieniądze..... wybudują bo chcą na tym zarobić i zarobiliby, gdyby miasto im pozwoliło. I tutaj najciekawszy wątek, miasto nikomu nie pozwoli aby budował za swoje pieniądze lotnisko dla Kielc, bo przecież nie o rozwój regionu tutaj chodzi, tylko o łapówki. Jest taka zasada, kto buduje za swoje nie będzie się dzielił z żadnym kacykiem który podejmuje decyzje o budowie....... natomiast, kiedy będzie to inwestycja za pieniądze miasta to można ukręcić na boku tyle, że nawet nikomu nie mieści się w głowie. I w tym cały problem. Dla mnie nie ważne czy to kacyk z SLD, czy z PISu, czy nawet sam ojciec Ryczan będzie decydował jak dysponować kasą miejską, dla mnie ważne, żeby wybudować coś co przynosi korzyści dla lokalnej społeczności. Ta zasada o której powyżej wspomniałem, powinna obowiązywać przy każdej inwestycji, tam gdzie dany obiekt będzie pracował na siebie i pozwoli aby zwróciły się pieniądze na wybudowanie tegoż obiektu niech budują inwestorzy za swoje a nasze, podatników pieniądze proszę wydawać na inwestycje, które nie pracują na siebie a są niezbędne do rozwoju, jak na przykład drogi i mosty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Panie Ziemowicie Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 13:12 Czasem napisze Pan coś rozsądnego, a czasem w Pańskiej głowce powstaje bredzenie. I ten Pański tekst za takie bredzenie uznaję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yahagi Re: Panie Ziemowicie Nowak IP: *.chello.pl 01.09.06, 13:17 Jeja.. miał być wątek bezBabetkowy... Boję się do lodówki zajrzec...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Panie Ziemowicie Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 13:17 Yahagi - a jednak jest habetka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Analiza - Ja chcę latać IP: *.eranet.pl 01.09.06, 13:41 Jak nigdy w pełni zgadzam się z p. Ziemowitem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukash Analiza - Ja chcę latać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 14:05 "Nie wystąpił nawet o marne 1 euro w projekcie programu rozwoju regionalnego UE, choć mógł." - to jedno euro to nawet ja dam z własnej kieszeni. Chodziło chyba o 1 MILION euro. Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: Analiza - Ja chcę latać 01.09.06, 19:17 dobra. ja wam dam 2euro. powaznie. szczesliwi? a za unijne srodki budujcie most na Wisle bo to posluzy wiekszej liczbie ludzi nie tylko Kielcom ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rre Re: Analiza - Ja chcę latać IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 01.09.06, 22:08 warch_oł do siebie wyp.......j tutaj nikt nie ma ochoty słuchać twoich żałosnych wypocin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astralny Analiza - Ja chcę latać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 15:29 Szkoda, że na koniec swojej kadencji pan Wołodźko zachował się jak mały, prowincjonalny urzednik. Uwzględnił chyba interesy wszystkich swoich kolegów z województwa wg zasady każdemu po trochu. Bardzo zmyślnie przed wyborami. Bardzo kiepsko w dłuższej perpektywie czasowej. Szkoda, bo na np. przy budowie dróg ŚZD tak się wycfanił, że żąda od samorządów 50% udziałów w kosztach remontów dróg, a nawet wyższych udziałów. Jeżeli samorządy będą się bogacić to drogi wojewódzkie wyremontują wkrótce bez pomocy marszałka. Natomiast duże wsparcie finansowe tak naprawdę potrzebne jest projektom dalekosiężnym i odważnym, trudnym, ale dającym nadzieję na przyszłość. Jako obywatel Kielc i województwa świętokrzyskiego domagam się od marszałka wyjaśnień na łamach prasy - czarno na białym: - Na podstawie jakich analiz oparł pan swoją decyzję? - Niech pan udowodni, że zdecydował pan mądrze! Na razie pozostaje mi złość i ironia. Historia lubi ludzi odważnych. Miał pan szansę zostać Franciszkiem Wspaniałym, Skrzydlatym, pozostanie pan w naszej pamięci jako Franciszek Bez Jaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Analiza - Ja chcę latać IP: 82.139.11.* 01.09.06, 15:50 Panie redaktorze, zapomniał pan dopisać "artykuł sponsorowany". Bardzo tendencyjne i jednostronne podejście do sprawy budowy lotniska, "jedynie 50 milionów" to mniej więcej 1/3 z środków przewidzianych na transport. I co to za argument, że jeśli nie będzie lotniska to będziemy zafajdaną postkomunistyczną mieściną? Ogólniki pan przedstawił, marszałka skrytykował, ale porównywanie Kielc z kilkakrotnie większą Łodzią (oba miasta znam doskonale i życzę im jak najlepiej) jest niezbyt uczciwe. A co do dróg - to "plastrów" niestety też potrzebujemy - mieszkam w centrum Kielc, przy Warszawskiej, a dojazd do naszego bloku to wyboista piaszczysta dróżka, która po każdym deszczu ma coraz większe dziury (to tylko przykład, a nie prośba o "plaster") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niderlandy Re: Analiza - Ja chcę latać IP: 209.212.24.* 01.09.06, 16:06 Edgar Inflanty wrocil z urlopu i znow zaczal pisac swoje brednie pod imieniem Babetka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robi Re: Analiza - Ja chcę latać IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 01.09.06, 16:46 Tylko co ma województwo do drogi dojazdowej do bloku przy Warszawskiej? Tym się zajmuje miasto. Środki unijne mają pójść na drogi wojewódzkie i krajowe. I z całym szacunkiem: drogi jakie są w Polsce, takie są, i wątpię żeby kiedykolwiek były lepsze. Dlaczego? Z kilku powodów: po 1-gdzieś słyszałem, żę firmy budowlane specjalnie, mówią ckolokwialnie, "odwalają fuszerkę", żeby potem zarobić na naprawie takich dróg. Smutne, ale prawdziwe. Po 2 - Tempo budowy: jeden kawałek autostrady dług. kilkunastu kilometrów buduje się kilka lat... Po 3-organizacja pracy. Parę razy zaobserwowałem, jak przy budowie pasażu na Ślichowicach, gdzie mieszkam, jeden robotnik pracował, a 3 czy 4 patrzyło mu się na ręce... Normalnie aż zawiało PRL-em. A ponieważ dróg się nie usprawni, a jeśli już, to i tak wkrótce będą wyglądały jak poprzednio, to lotnisko w kwestii komunikacji jest priorytetem. Ja nie wiem, jak w ogóle można myśleć inaczej! Jesteśmy JEDYNYM województwem bez lotniska. Zrozumiałbym, gdyby chodziło o robudowę już istniejącego, bądź dobudowanie drugiegoportu do już funkcjonującego. Ale my nie mamy go WCALE! (podobnie zresztą jak Uniwersytetu, ale to już inna bajka). Dlatego trzeba zrobić absolutnie wszystko, i postarać się o każde możliwe środki, żeby powstało. I dziurawa droga przy Warszawskiej nie jest żadną wymówką... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Analiza - Ja chcę latać IP: 82.139.11.* 01.09.06, 20:15 Robi, to był tylko przykład, że niestety "plastry", jak to określił redaktor są nam potrzebne - ja podałam lokalny, ale myślę że drogi stan drów wojewódzkich i krajowych znasz, bo masz ewidentnie dużą wiedzę techniczną. Nie mogę niestety zgodzić się z jednym z Twoich argumentów, lotnisko w Masłowie jednak jest i przez wiele lat tam ładowano kasę (zwłaszcza chyba w wynagrodzenie zarządu spółki "Lotnisko Kielce", która miała na celu przekształcić to lotnisko w port pasażerski). Dlaczego więc nie dokończyć tego projektu tylko zaczynać od nowa? A analiza finansowa, jednak potwierdza, że ten projekt byłby tańszy (pl.wikipedia.org/wiki/Port_lotniczy_Kielce-Mas%C5% 82%C3%B3w) niż budowa nowego lotniska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robi Re: Analiza - Ja chcę latać IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 01.09.06, 21:48 Hehe, tak się składa, że moja wiedza techniczna jest raczej uboga, gdyż primo nie posiadam samochodu, secundo - jestem na studiach humanistycznych, a nie technicznych, ale potrafie obserwować i wyciągać wnioski, a do tego nie trzeba wiedzy technicznej. Co do Masłowa - zrezygnowano z jego rozbudowy raczej nie ze względu na koszty, bo rzeczywiście przedłużenie pasa startowego i budowa terminala na pewno byłyby tańsze niż lotnisko powstałe od podstaw, ale chyba z tego powodu co z Piekoszowa, czyli o strefe zamieszkania. W pobliżu Masłowa jest sporo budynków, bo to są raczej tereny, gdzie ludzie budują domki. Poza tym o ile pamiętam chyba nie byłoby perspektyw na dalszy rozwój Masłowa. To przedłużenie pasa to byłby taki środek doraźny i prędzej czy później trzeba by było zbudować port lotniczy z prawdziwego zdarzenia, zamiast tracić publiczne pieniądze na Masłów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klon Re: Analiza - Ja chcę latać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.06, 22:20 Zgadzam się z tobą, że Masłów nie jest w stanie przyjmować duzych samolotów pasażerskich, ale argument, że Kielce nie mają połaczenia lotniczego byłby bezzasadny. Rozbudowa istniejącego lotniska umozliwiłaby przyjmowanie małych samolotów, z połączeniem z dużymi portami. Natomiast duże lotnisko mozna budować, biorąc pod uwagę perspektywy rozwoju. W chwili obecnej nie sądżę, aby duży międzynarodowy port był w pełni wykorzystany. Przy rejsach 1-2 razy w tygodniu, chyba lepiej skorzystać z Okęcia i dojechać autem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Analiza - Ja chcę latać IP: 82.139.11.* 02.09.06, 08:45 Robi, nie sądzę, że jesteś na studiach humanistycznych, gdyż nie znasz chyba znaczenia słów "sarkazm" i "ironia" (i nie chodzi tu o "ironię dramatyczną"). Mam nadzieję, że jak już będziesz miał autko to ci się chociaż poziom wiedzy technicznej zwiększy. Argument, że okolice Masłowa to "raczej tereny, gdzie ludzie budują domki", jest interesujący - zwłaszcza w odniesieniu do tego, że gmina Morawica może się pochwalić znaczącą ilością nowych mieszkańców, którzy również "budują domki". No i bardzo mi przykro, że nie pamiętasz o perspektywach "na dalszy rozwój Masłowa", więc specjalnie dla Ciebie cytat, (żeby było humanistycznie i humanitarnie): "Port lotniczy Kielce-Masłów – cywilne lotnisko sportowe znajdujące się w miejscowości Masłów, w gminie Masłów, w powiecie kieleckim, w województwie świętokrzyskim. Obecnie działa spółka "Lotnisko Kielce", której celem jest przekształcenie lotniska sportowego w Masłowie w port pasażerski. Władze Kielc planują przystosowanie lotniska do przyjmowania lotów krajowych oraz małych samolotów typu General Aviation. Pas startowy w Masłowie wymaga wydłużenia o ok. 500-600 metrów (ma on obecnie wymiary 900 x 30 metrów, aby przyjmować loty krajowe musiałby mieć długość minimum 1400-1500 metrów, można go w dalszej perspektywie wydłużyć kosztem ok. 5 mln zł do 2000 metrów), co umożliwiłoby przyjmowanie nawet dużych samolotów typu Boeing, oraz zbudować niewielki terminal pasażerski. Nowe lotnisko zostanie wybudowane w gminie Morawica." Miłego dnia. Over. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klon Re: Analiza - Ja chcę latać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.06, 09:05 Skoro istnieją mozliwości rozbudowy istniejącego lotniska, to o co ten cały krzyk? Inwestując niewiele, możemy mieć połaczenie lotnicze juz za kilka miesięcy, podczas gdy budowa nowego to mglista perspektywa. Znajac polskie warunki i chłopski upór, sam wykup działek może potrwac kilka lat, bo właściciele węsząc dobry interes będą podbijać ceny, podobnie jak to się dzieje przy budowie autostrad. Więc co jest lepsze, mozliwość lotniczego połączenia za kilka miesięcy, czy odległa perspektywa posiadania dużego portu lotniczego. Wydłużenie o 1000 m. pasa startowego, (o ile nie utrudni to startów i lądowań) i wydatek 5-10 mln z mozliwością otwarcia linni za rok, jest chyba bardziej racjonalne tak z ekonomicznego jak i czasowego punktu widzenia, niż odległa perspektywa posiadania dużego portu w bliżej nie sprecyzowanym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiking Re: Analiza - Ja chcę latać IP: 193.24.202.* 02.09.06, 17:12 ala małą masz wiedzę o budowaniu lotnisk.Powtarzasz jakieś brednie z gazet :) Masłów nie spełnia warunków technicznych,proponuje wycieczkę do biblioteki np na PŚw i dowiesz się więcej. miłej lektury :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Analiza - Ja chcę latać IP: 82.139.11.* 02.09.06, 17:36 Politechniki to może w tę dyskusję nie mieszaj,(niektórzy z nas tam wykładają) - ona niech się raczej zajmie wiaduktami w CK. Nie powtarzałam bredni z gazet, bo wyborcza jeszcze nie publikowała żadnych materiałów na temat budowy lotnisk. Over. Bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Jest lotnisko w Masłowie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 13:55 Trzeba sie tylko wybrać do Masłowa, przekonac o tym,że lotnisko istnieje, może przyjmować samoloty ( 20-miejscowe, po modernizacji do 70-miejsc ) ,także w nocy, jest poosterunk celno-graniczny, mała sala przylotów,natomiast nikt z budowniczych wirtualengo portu lotniczego w Obicach nie przedstawił analizy wskazujacej na koniecznośc podjęcia takiej inwestycji. Taka analizę musi dać ten, kto zamierza budowac i tym bardziej, gdy chce wydac pieniądze podatników.Z Masłowa mozna już korzystać, za rok większe samoloty przyjmować ( np, 50 - miejscowe), a po wybudowaniu portu w Obicach co może nastapić nie wcześniej jak 2012 roku, będą lądowały takie same male samoloty,jak w Masłowie, bo nie będzie na tylu potencjalnych pasażerów w jednym kierunku, do jedneo z portów zachodnich, by ZAPEŁNIĆ KADŁUB NP. 80 - MIEJSCOWY ! I to są prawdy oczywiste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolczatek Re: Analiza - Ja chcę latać IP: *.gprspla.plusgsm.pl 06.09.06, 22:25 jeśli nie usprawni się dróg to w jaki sposób goście dojadą do Kielc z lotniska w Obicach? To może od razu zrzucać ich na spadochronach nad miastem??? Ale wówczas lotnisko nie bedzie potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
fako13 Re: Analiza - Ja chcę latać 01.09.06, 16:52 Gość portalu: ala napisał(a): > Panie redaktorze, zapomniał pan dopisać "artykuł sponsorowany". Bardzo > tendencyjne i jednostronne podejście do sprawy budowy lotniska, "jedynie 50 > milionów" to mniej więcej 1/3 z środków przewidzianych na transport. I co to za > > argument, że jeśli nie będzie lotniska to będziemy zafajdaną postkomunistyczną > mieściną? Ogólniki pan przedstawił, marszałka skrytykował, ale porównywanie > Kielc z kilkakrotnie większą Łodzią (oba miasta znam doskonale i życzę im jak > najlepiej) jest niezbyt uczciwe. A co do dróg - to "plastrów" niestety też > potrzebujemy - mieszkam w centrum Kielc, przy Warszawskiej, a dojazd do naszego > > bloku to wyboista piaszczysta dróżka, która po każdym deszczu ma coraz większe > dziury (to tylko przykład, a nie prośba o "plaster") Tam było jeszcze porównanie do Rzeszowa to miasto też znasz? Trampie alu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Analiza - Ja chcę latać IP: 82.139.11.* 01.09.06, 20:01 Faku, masz jakieś argumenty do wniesienia w dyskusji czy tylko wyzywać innych potrafisz? A w słowniku może sobie sprawdź znaczenie słowa "tramp' i odnieś do siebie może. Rzeszów mój drogi rozmówco postawił na modernizację istniejącego już lotniska, a nie budowę nowego, ma fabrykę silników lotniczych i jest ośrodkiem skupiającym przedsiębiorców "Doliny Lotniczej" - czy Kielce produkują jakieś komponenty do F16, a może nasz włodarz zapomniał powiedzieć o ambitnych planach stworzenia w CK drugiego (no może trzeciego, bo to Rzeszów jest drugi) Middletown? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Analiza - Ja chcę latać IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 01.09.06, 20:07 Dolina Lotnicza to w wiekszej mierze Mielec, który też ma swoje lotnisko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joz Re: Analiza - Ja chcę latać IP: 213.199.233.* 01.09.06, 22:24 jeżeli Ci przeszkadza porównanie z Łodzią to weżmy na przykład mniejszy od Kielc Rzeszów.Poza tym jak możesz zestawiać strategiczną dla Kielc i regionu inwestycję jaką jest lotnisko z dziurami w jezdniach.Zapewniam Cię również,że w Łodzi i Rzeszowie też jest wiele dziur w jezdni i co powinni je łatać zabieerając część pieniędzy przeznaczonych na rozwój lotniska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Analiza - Ja chcę latać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.06, 16:28 ja temu Wołodzce niepodaruje kolejnej juz gloopoty ktoorą zrobił!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagaż Nie chcę latać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 18:22 "Obawiam się, że gdyby zrealizować plan marszałka, to za parę lat będziemy mieć trochę lepsze drogi, po których nie będzie miał kto jeździć, i większe szpitale, w których nikt się nie będzie leczył. Bo ludzie stąd wyjadą." Beznadziejna opinia. A jakby zrealizować plan Lubawskiego, to będziemy mieć piękne lotnisko, na które i tak nie będzie miał kto latać, bo wszyscy wyjadą trochę lepszymi drogami marszałka. Pismaki, piszecie by tylko pisać. A problem i tak tkwi gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do bagaż Re: Nie chcę latać IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 01.09.06, 18:27 Amerykański koncern zainwestuje w Chorzowie (PAP, pb/01.09.2006, godz. 14:20) Centrum logistyczne, gdzie pracować będzie około tysiąca osób, buduje w Chorzowie na Śląsku amerykański koncern ProLogis. .... Na decyzję o lokalizacji nowego parku logistycznego na Śląsku wpłynął m.in. największy w Polsce wskaźnik gęstości dróg i linii kolejowych oraz bliskość autostrady A-4 i dwóch międzynarodowych lotnisk: w Pyrzowicach i Balicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do "do bagaż" Re: Nie chcę latać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 18:29 > Na decyzję o lokalizacji nowego parku logistycznego na Śląsku wpłynął m.in. > największy w Polsce wskaźnik gęstości dróg i linii kolejowych oraz bliskość > autostrady A-4 i dwóch międzynarodowych lotnisk: w Pyrzowicach i Balicach. Warunki podobne jak w Morawicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Panie Ziemowicie Nowak! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 19:32 Pisze Pan: „Nasze województwo jest najbiedniejsze w Unii Europejskiej. Potrzebuje nie plastrów, którymi chce go okleić marszałek, tylko zastrzyku adrenaliny, po którym stanie na nogi. Takim zastrzykiem byłoby lotnisko”. Czy sam Pan na to wpadł, czy podpowiedział to Panu jakiś debil? Tym niemniej gratuluję – wypowiedź godna Adasia Michnika. Widzę, że lata nauki nie poszły na marne – jest ideologiczna swada dziennikarska, szkoda tylko, że w główce pusto :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xncb Analiza - Ja chcę latać IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 01.09.06, 19:42 Panie marszałku pański towarzysz Leszek M. uprzedzał że ważne jest jak sie kończy . szkoda że pamięć nie ta . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Panie Ziemowicie Nowak!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 19:53 Pisze Pan, że z różnych miejsc można dolecieć w różne miejsca. A wiesz Pan, Panie Ziemowicie Nowak, że z przylądka Canaveral startują wahadłowce w kosmos? Czemu Pan, Panie Ziemowicie Nowak, nie chce iść z tą adrenaliną na całość i nie poprze Pan projektu budowy w Kielcach kosmodromu? Kosmodrom może przecież jednocześnie robić za lotnisko. A przy okazji można z niego wysyłać turystów w kosmos, jak to czynią Amerykanie. A wyobrażasz sobie Pan, Panie Ziemowicie Nowak, gdyby przyleciały do nas ufoludki? Wtedy to Kielce stałyby się metropolią na miarę wszechświata. Czy mieści się to w Pańskiej główce, Panie Ziemowicie Nowak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka jestem Idiotka IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 01.09.06, 20:09 głupia jak but Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Panie Ziemowicie Nowak!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 20:06 A ten tytuł „Analiza – Ja chcę latać”, to także Pańskie dzieło? Bo o ile potrafię zrozumieć, że chce Pan polatać, i z Pańską główką jest to całkiem realne, że pofrunie Pan niczym gołębica, to tej analizy nigdzie nie mogę się doszukać. Co Pan miał na myśli pisząc „analiza”? Uczęszcza Pan może do psychoanalityka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka jestem głupia jak but IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 01.09.06, 20:09 jestem idiotka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: jestem głupia jak but IP: 82.139.11.* 01.09.06, 20:19 Babetko, ta samokrytyka nie jest potrzebna - jak przeczytałam tytuł artykułu to myślałam, że facet ma na myślni jakieś sporty, latanie na parolotni, albo coś w tym stylu. Dopiero to zdanie pod spodem uświadomiło mi, że to jednak nie Ikar, tylko kolejny "apolityczny" dziennikarzyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yahagi A miał być wątek bezBabetkowy. IP: *.chello.pl 01.09.06, 21:37 ... czy nie zauważyłaś, że byłoby miło gdybyś została na poprzednim wątku ? Naprawdę strach do lodówki zajrzeć, zwłaszcza o tej porze... Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: A miał być wątek bezBabetkowy. 01.09.06, 21:46 a w tej lodówce moze i wredny izotox siedzieć ;))) albo co gorsza: KR! ;))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isoxazolidine Analiza - Ja chcę latać IP: 85.195.119.* 01.09.06, 22:19 Jestem warcho_łem z radomia i nie pozwolę żeby se Kielce lotnisko wybudowały. bueee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jat Re: Analiza - Ja chcę latać IP: 195.175.37.* 01.09.06, 22:46 masz rację, Kielcom lotnisko potrzebne jest jak port morski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa Re: Analiza - Ja chcę latać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.06, 00:29 naszym VIP i VIPkom marzy sie powitania na lotnisku przed frontem kompanii strazy miejskiej i hymnem - Oh Góry sWIETOKRZYSKIE JAKIE PIKNE BO NA DZISIAJ TE LOTNISKO MOZE TYLKO TEMU SłUZYC = a jutro - ja chce kosmodrom w Brzezinach Dolnych - a w masłowie taki żeby samoloty pionowego startu ladowały - jak wytna trawe oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yahagi Re: Analiza - Ja chcę latać IP: *.chello.pl 02.09.06, 09:51 ISO: To rzeczywiście byłaby kosmiczna tragedia ... Babetka i KR! w jednej lodówce :)) Cóż ... u Was jest KR! u nas Babetka... nawet bardziej płodna w posty niż KR! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_inw Re: Analiza - Ja chcę latać 02.09.06, 10:37 isoxazolidine 01.09.06, 19:17 + odpowiedz "dobra. ja wam dam 2euro. powaznie. szczesliwi? a za unijne srodki budujcie most na Wisle bo to posluzy wiekszej liczbie ludzi nie tylko Kielcom ..." I kto to mowi? Ten, ktory pelna geba mami Skarzysko, Ostrowiec jak to im bedzie dobrze korzystac z radomskiego lotniska? I wg Ciebie kieleckie bedzie sluzylo tylko miastu? Lepiej nie siej takich falszywych opinii, bo sam dobrze wiesz, ze lotnisko bedzie pelnilo funckie regionalna, a jesli uda sie uruchomic polaczenia, ktorych nie ma w innych miastach bedzie mialo funkcje ponadregionalna. Jak masz tu pisac takie klamstwa to lepiej sie nie wypowiadaj. Mysle, ze wynika to z zazdrosci i moze Cie to u cieszy, a moze i nie, ale dotacja UE i tak bedzie i tak. Kwestia najblizszych tygodniu. Zbyt duzy opor wystopil przeciwko marszalkowi, ktory ta decyzja przekreslil raz na zawsze swoja karierie, zasluzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Jureczku Twoja przenikliwość mnie powala :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 10:42 Piszesz: „a jesli uda sie uruchomic polaczenia, ktorych nie ma w innych miastach bedzie mialo funkcje ponadregionalna” Masz umysł równie bystry niczym panowie Ziemowit Nowak i Wojtek Lubawski lub niczym... woda w klozecie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yahagi Re: Jureczku Twoja przenikliwość mnie powala :) IP: *.chello.pl 02.09.06, 10:48 Babetka... mam prośbę.. pozwól nam cieszyć się Twoja nieobecnością...co ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Jureczku Twoja przenikliwość mnie powala :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 10:52 Gość portalu: Yahagi napisał(a): > Babetka... mam prośbę.. pozwól nam cieszyć się Twoja nieobecnością...co ?? Rozumiem, że masz kompleksy w kontaktach z inteligentnymi, zgrabnymi i powabnymi dziewczynkami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klon Re: Jureczku Twoja przenikliwość mnie powala :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.06, 10:57 Biorąc pod uwagę nasze tempo budownictwa (vide autostrady) z lotniska w Obicach jako pierwsi skorzystają dzisiejsi przedszkolacy, gdy będą wyjeżdżać na studia w Oxfordzie. jakoś do dyskutantów nie trafia argument, że lotnisko juz jest i przy niewielkim nakładzie finansowym może przyjmować prawie wszystkie samoloty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Historia autentyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 11:02 Na początku lat dziewięćdziesiątych, gdy wojewodą był nieudacznik Płoskonka, bodajże w Krasocinie zjawił się Polak, który powrócił z USA. Zakupił pole i postanowił wybudować lotnisko. Nawiózł już nawet na pole kamieni żeby przygotować odpowiednią nawierzchnię. Lotnisko miało być wykorzystywane do obsługi ruchu osobowego i towarowego m.in. ze Stanów Zjednoczonych. Niestety urzędnicy zablokowali tę inicjatywę. Widocznie naiwny Polak z USA nie wiedział, że urzędnicy to specyficzny gatunek. Teraz, po ponad dziesięciu latach, pomysł powrócił w wydaniu urzędniczym. A może warto odszukać tego prekursora z USA? Może jeszcze z Polski nie wyjechał problem będzie z głowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yahagi Do Babetka IP: *.chello.pl 02.09.06, 11:15 > Babetka... mam prośbę.. pozwól nam cieszyć się Twoja nieobecnością...co ?? Rozumiem, że masz kompleksy w kontaktach z inteligentnymi, zgrabnymi i powabnymi dziewczynkami :) zwłaszcza intelignentnymi... powalającymi inteligencją.. argumentacją... i kulturą naturalnie.. bo przecież fakt że dyskutujesz szanując stanowisko innych jest bezsporny, prawda ? Sprawdź w słowniku na czym polega dyskusja, a potem próbuj swoich sił. Nie pisz już nic więcej do mnie, a ja nie będę odpowiadał na Twoje posty. I niech tak zostanie. OK ? PS. Mnie instruktor nauki jazdy uczył, że klaksonu nadużywają tylko ci, którzy nie potrafią odnaleźć się między innymi uczestnikami ruchu drogowego. Wyzywają przy tym wszystkich od debili i kretynów. Kiedyś z Paderewskiego na Jagiellońską wiózł mnie taki jeden, który 3 razy z piskiem opon hamował, a 5 razy trąbił wyzywając wszystkich dookoła. Jeżeli nie zrozumiałaś aluzji - podpowiem: dyskusja z Tobą stanowi ten sam komfort, co jazda z tamtym kolesiem. Aż w głowie się nie mieści, że możesz być kobietą... Zastanawiam się, kim musiałby być mężczyzna potrafiący dojrzeć zalety o których piszesz. PS2. Chętnie wrócę do dyskusji, gdy zaczniesz mówić ludzkim głosem. Sorki, ale nie reprezentujesz poziomu, na którym wymiana zdań byłaby przyjemnością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Do Babetka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 11:20 A powiedz mi Misiu, o czym to tu się "dyskutuje"? Bo ja widzę to tak - jeden kretyn wydał z siebie umysłowe bździny żeby pokazać, jak to on kocha Kielce, a inni kretyni mu przyklaskują. A ja domagam się chociaż jednego rzeczowego argumentu popartego wyliczeniem. Bo bździn nie cierpię :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yahagi Re: Do Babetka IP: *.chello.pl 02.09.06, 11:35 Kobieto .. czy Ty się dobrze czujesz ? Spodziewasz się, że co, że ja lub którykolwiek forumowicz siądzie do arkusza kalkulacyjnego i przygotuje Babetce wyliczenia ? Chyba naprawdę słowo inteligencja jest Ci obce.... To nie ten adres ... UM jest na Rynku.. zajdź tam i popytaj WEL o wyliczenia, a nie męcz forumowiczów swoimi pytaniami. Napisałaś w tym temacie już chyba ponad 100 postów. I naucz się nie obrażać innych. To jedno przynajmniej postaraj sie zrobić. Uwierz w siebie.. to nie przekracza Twoich możliwości. W tym temacie masz żenujące braki. Gdzie Ty się chowałaś ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Do Babetka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 11:38 Jeżeli się nie zna wyliczeń, to nie zabiera się głosu o efektywności i korzyściach płynących z przedsięwzięcia, a jeżeli się zabiera to ma się zadatki na kretyna. Pan Lubawski nie posiada żadnych wyliczeń. Stwierdził to m.in. w Radio Kielce Artur Sobolewski. Wykaż chociaż jeden mój żenujący brak w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yahagi Re: Do Babetka IP: *.chello.pl 02.09.06, 11:47 Proszę uprzejmie: ... bredzenie. I ten Pański tekst za takie bredzenie uznaję. ...Czy sam Pan na to wpadł, czy podpowiedział to Panu jakiś debil? ...jest ideologiczna swada dziennikarska, szkoda tylko, że w główce pusto :) ... Czy mieści się to w Pańskiej główce, Panie Ziemowicie Nowak? ... Masz umysł równie bystry niczym panowie Ziemowit Nowak i Wojtek Lubawski lub niczym... woda w klozecie :) ... Bo bździn nie cierpię :) tylko w tym wątku... Nie płacą mi za prowadzenie Twojej terapii. Forum jest do wymiany poglądów. Ty używasz go do obrażania innych. Zwłaszcza tych nieobecnych. To jest więcej niż żenujące. Ty nie dyskutujesz, bo nie potrafisz tego. Ty wyzywasz każdego, kto ma inne poglądy od debili, kretynów.. itd. To jest Twoja siła argumentu. Wiesz co ? Idź pobiegaj, bo to może napięcie przedmiesiączkowe... odreaguj to, ale proszę.. nie udzielaj się tu... nie w takiej formie i nie w takim stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Widzisz Misiu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 11:52 Zarzucasz mi, że nie mam pojecia "w temacie lotniska", a na prośbę o podanie jednego przykładu przytaczasz moje niekonwencjonalne oceny twórczosci Pana Ziemowita Nowaka. To powiedz wreszcie Misu o co chodzi? A może uważasz, że tekst Pana Ziemowita Nowaka jest profesjonalny i poparty rzeczowymi argumentami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yahagi Do Babetka IP: *.chello.pl 02.09.06, 12:04 Widzisz.. nie wiesz nawet o czym piszesz.. sprawdź ile osób obraziłaś swoją 'elokwencją' i jakże kwiecistymi porównaniami (nie tylko Nowaka i Lubawskiego). Masz problem z tym, co powoli staje się chorobą cywilizacyjną. Nie czytasz ze zrozumieniem. Znajdź miejsce, gdzie zarzucam Ci 'brak pojęcia w temacie lotniska...' hę ? Nic takiego nie napisałem. Napisałem, że nudzisz, powtarzasz się, obrażasz innych ... I to jest żenujące. Czytaj dziewczynko co się do Ciebie pisze, a jeśli czegoś nie rozumiesz - nie podejmuj tematu. Ewentualnie pytaj. Nic nie uważam na temat Ziemowita Nowaka. Akurat być może coś stanęło w tym momencie na drodze Twoje bystrości umysłu, ale pozostałym forumowiczom wystarczy , że przedstawisz raz (jeden)swoje poglądy .. a Ty to robisz od 3 dni bez względu na porę dnia i nocy. Nie uważasz, że swoją twórczością (abstrachując od formy) jesteś uciążliwa ? Masz coś do Ziemowita Nowaka - idz do niego... ewentualnie napisz to w mailu. Masz do Wojciecha Lubawskiego - zrób podobnie. Ja gdy mam coś do swojego sąsiada - załatwiam to z nim bezpośrednio. Pół Kielc nie musi wiedzieć, że Kowalski drzwi na klatkę schodową nie domyka. echolalia - sprawdź znaczenie tego słowa. Ciągłe powtarzania tego samego każe podejrzewać występowanie u Ciebie tego zjawiska. Zasłyszałaś te texty o Nowaku i Lubawskim u kogoś ? PS. Miś, to może na kozetce masz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Do Babetka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 12:20 Ja wiem o czym piszę w odróżnieniu od Ciebie. A to tu mi zarzucałeś: "W tym temacie masz żenujące braki. Gdzie Ty się chowałaś ???" forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=47866435&a=47919045 Jeżeli nie chodziło o lotniuso, to o co chodziło? W jakim temacie mam te braki? Zdradź geniuszu! Wiodzisz, jeżeli panowie Lubawski i Nowak wypowiadają się publicznie przedstawiając argumenty na poziomie małego Kazia, to skoro GW chce tego, bo daje taką możliwość, to ja odnoszę się do tych argumentów, oceniam ich jakość i na podstawie zaprezentowanej argumentacji oceniam argumentujących. To się tyczy również sąsiada. Bo do tekstu pana Nowaka "Lubawski:..." nie wstawiłam ani jednego komentarza dotyczącego pana Nowaka. W tym tekście pan Nowak przedstawił jednak swoje osobiste stanowisko. Stał się jedną ze stron i wydał z siebie publicznie argumenty żałosne źle o Nim świadczące. No, więc przedstaw ten temat, w którym nie mam pojęcia. Nie bój się :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Yahagi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 12:21 A może Ty jesteś Paniem Ziemowitem Nowakiem i dlatego tak Cię wzburzyła moja ocena? Ale nawet gdybyś był Panem Ziemowitem Nowakiem, to chyba byś przyznał, że redaktorzy GW, a nawet sam wielki Adaś Michnik, nie mają immunitetu w zakresie bździn? :) Ja nawet sądzę, że są z bździnami za pan brat :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yahagi Re: Yahagi! IP: *.chello.pl 02.09.06, 12:33 >> I naucz się nie obrażać innych. To jedno przynajmniej postaraj sie zrobić. >> Uwierz w siebie.. to nie przekracza Twoich możliwości. W tym temacie masz >> żenujące braki. Gdzie Ty się chowałaś ??? Ty naprawdę nie czytasz ze zrozumieniem. Twój żenujący poziom dotyczy Twojego sposobu wypowiadania się. Przeczytaj w/w text 5 razy. Jeśli nadal tego nie rozumiesz - to podpowiem. Kluczem do mojej wypowiedzi jest pierwsze zdanie... obrażasz innych... to jest Twoj żenujący poziom... rozumiesz już ? Myśl poprzedzona była pustą linijką.. to po to, żebyś miała czas się zorientować, że następna wypowiedź dotyczy innego tematu... dodatkowo rozpoczęta była łącznikiem 'I' ... A więc dotyczy innej sprawy. Widzę, że obok kultury wypowiedzi, masz również żenujące braki w podstawach gramatyki i stylistyki j.polskiego. A Twoja wypowiedź mnie nie wzburzyła. Załamał mnie Twoj żenujący poziom prowadzenia dyskusji. Sorki, nie podejmuje się toczenia dalszej batalii słownej z Tobą... zaraz może się okazać, że braki dotyczą nie tylko czytania ze zrozumieniem, kultury przekazu, podstaw języka polskiego ale również innych dziedzin. A ja mam własnie weekend...:)) Z mojem strony to tyle. Przeanalizuj swoją twórczość z ostatnich 3 dni. Bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Yahagi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 12:41 Rozumiem z tego, że żenujace braki posiadam w umiejetności obrażania innych? :) A w sprawach lotniska i przedstawionej argumentacji jestem profesjonalistką :) I nie trzeba było od razu tak napisać?! Może nauczysz mnie, jak obrażać innych? Proszę! Moja kultura jest taka, jaka jest. Gdybyś zdobył się na lekturę, to może byś zauważył, że tyle razy ile ja zostałam obrażona, to nie został chyba nikt. A moje "obrażania" dotyczą przede wszystkim argumentów kretyna. Bo jeżeli kretyn przedstawia kretyńskie argumenty, to ja twierdzę, że jest to kretyństwo. Jeżeli znajdziesz tekst, w którym "obraziłam" kogoś bez powodu, to będę wdzięczna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yahagi Re: Yahagi! IP: *.chello.pl 02.09.06, 12:48 Narszcie zaskoczyłaś w czym jesteś tak żenująca... trochę to trwało, ale jednak udało się... tak jak napisałem: " to nie przekracza Twoich możliwości.'.. i nie pomyliłem się. :)) Dla mnie wystarczy że obrażasz... przyczyny są drugoplanowe. Nie wnikam w nie i nie licz że będę szukał podstaw do ich usprawiedliwienia. Tak samo nie wnikam w to dlaczego mordercy mordują, a pedofile wykorzystują małe dzieci. Nie znajduje dla tego żadnej aprobaty. Nie zauważyłem żeby ktoś mnie tu szczególnie obrażał.. a na tym forum jestem od samego początku jego istnienia. Wiesz czemu ? Bo ja nikogo nie obrażałem. W Twoim wypadku sprawdza sie zasada: hamstwo należy traktować hamstwem. Zaskoczona ? Ja wcale. Nie schlebiaj sobie. Jeżeli w czymś osiągnęłaś perfekcjonizm, to nie w argumentacji.. daleko Ci do tego. Raczej w nadużywaniu słów kretyn, idiota, debil... W Twoich wypowiedziach zdecydowanie to się rzuca w oczy.. nie argumenty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Yahagi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 12:53 Znajdź ten tekst, w którym kogoś bez powodu obraziłam!!! Powiem Ci jeszcze jedno - ja oczywiście kulturalna nie jestem. Ty natomiast jesteś bardzo kulturalny i od samego poczatku zajmujesz się moją osobą, a nie tematem. To nie dziwi, bo jak juz nieraz wspominałam jestem atrakcyjna, inteligentna, zgrabna, powabna i posiadam dobre serce. Podaj ten przykład i naucz mnie, jak obrażać, bo Ty w obrażaniu uważasz się widocznie za profesjonalistę. Śmiało geniuszu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yahagi Re: Yahagi! IP: *.chello.pl 02.09.06, 12:55 Sorki.. znudziłem się... jest sobota. PS. Gdybyś była taka jak Ci się wydaje - nie byłabyś tak sfrustrowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Misiu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 12:57 Nie potrafisz znaleźć "od ręki" jednego przykładu obrazujacego moje zwyrodnienie w obrażaniu innych? Przecież obrażam nagminnie! Spręż się Misiaczku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka A zobacz Misiaczku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 13:13 jaki był Twój pierwszy post „w temacie lotniska”: „Za to babetka jest tania .. i trzaska posty od wczoraj od północy... zakładam,że robisz to za darmo ?? To trochę unikat w skali ponad lokalnej, bo dziś nikt za darmo w zasadzie nic nie robi... Nie znam Cię, ale podziwiam za marudzenie. Dawno nie spotkałem kogoś, kto by tak seryjnie płodził posty. I to jeszcze takie czarne... (...) Podejdź do lustra i uśmiechnij się. Malkontenctwo powoduje wrzody żołądka”. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=47778487&a=47846274 Czy Ty mnie tym próbowałeś obrazić, czy nie? Bo akapicik, w którym przedstawiasz „argumenty” przemawiające za lotniskiem pomijam, bo to jest kłamstwo i fantazja. Przyznaję, że muszę się uczyć od Ciebie „kultury”. Posiadasz typowo podkielecką „kulturę” :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka A ja w odpowiedzi bardzo Cię zelżyłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 13:22 I napisałam tak: „Jak czytam takie bzdury, to nie wiem, czy się śmiać, czy płakać. Z kłamstwa lub ignorancji wynika stwierdzenie, że Skanska zrezygnowała z siedziby w Kielcach z powodu lotniska. I piszesz: "Prawie, bo większość obecnych tu ma świadomość jak wiele region może zyskać dzięki lotnisku" No niech się ujawni ten jeden inteligentny z większości, który przedstawi te korzyści. Najlepiej w przeliczeniu na pieniądz. Mam nadzieję, że się znajdzie, bo jak na razie to dostrzegam wyłacznie bredzenie na poziomie Wojtusia Lubawskiego”. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=47778487&a=47847574 Bo to, że npisałam, że „czytam takie bzdury” było dla Ciebie z pewnością bardzo obraźliwe. Nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_inw Re: Analiza - Ja chcę latać 02.09.06, 17:50 Yahagi! Takie osoby pokroju bagietki są madre, ale tylko tu i teraz. Przy pierwszym kontakcie na zywo i rozpoczeciu tego tematu zostalyby zrownane z ziemna - merytorycznie, w konsekwencji z przejsciem na psychike :) Koniec dyskusji na temat patologii. Wracamy do tematu lotniska i dzialamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Analiza - Ja chcę latać IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 02.09.06, 18:11 tak jest , to jest schizofremia strej panny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Do decyzji o budowie bardzo daleko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 18:52 O inwestycyjnych takiej wartości, nie decydują emocje i pobozne zyczenia, ani tez polityka ( np. nacisk parlamentarzystów czy ministrów ), licza sie jedynie argumenty ekonomiczne, mozliwość sfinansowania budowy i zapotrzebowanie na taki obiekt.W przypadku proponowanego przez Prezydenta Kielc lotniska w Obicach żadne z tych uwarunkowań nie jest spełnione: nie ma pieniędzy i nikt rozsądny ich nieda,w tym inwestorzy prywatni,koszty sa przeokropne jak na mozliwości Gminy Kielce,zapotrzebowanie zerowe ( poza autorem artkułu, kttóry chciałby latać, tylko nie wiadomo czy wokól lotniska w Obicach czy drogą na trasie Kielce - Obice, chyba że motolotnią ). Dlatego po co takie wciskanie "lotnisko bedzie zgodnie z planem" , chyba że witryna inwestycyjna działa podobnie - na zasadzie chciejstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klon Re: Do decyzji o budowie bardzo daleko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.06, 19:13 Do Jacka. przedstwiłes wiele sensownych argumentów, ale do wielu to nie trafia. Marzenia o potędz i tyle, a nie zwykły realizm. Juz od trzyech lat nie mozna zbudowac obwodnicy pewnego miasta dł. 6 km. bo są kłopoty z wykupem działek. jest ponad 300 właścicieli. Ilu będzie w Obicach? To jest inwestycja na lata, nawet jeśli będą pieniądze. Tymczasem lotnisko jest. Wymaga tylko modernizacji. W USA mniejsze miasta maja małe lotniska z połączeniem z duzymi portami, gdyz z takich miejscowości nie zbierze się 300 pasażerow na boeninga. leci się do dużego portu, tam przesiadka i dalej na stary kontynent. Masłów może spełniać funkcję przez wiele lat, gdyz można uruchomic lokalne połączenia np. z Gdańskiem, Szczecinem itp. Nie sądżę, zeby lotnisko masłowskie miało negatywny wpływ na środowisko. Hałas takiego małego samolotu to 70-80 decybeli, a góry się nie rozpadną. Kłania się przysłowie "lepszy wróbel w garści niż kanarek na dachu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Jureczku, Ty byś mnie zrównał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 20:31 I do tego merytorycznie i z ziemią? A to miła niespodzianka. Taki inteligentny i miły chłopczyk chciałby mi zrobić krzywdę :( A nie wolałbyś ze mną poflirtować? Miałeś już dziewczynę? :) PS. A może pisząc o zrównaniu miałeś na myśli zerżnięcie, co Dziubasku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzialo Re: Jureczku, Ty byś mnie zrównał? IP: 195.117.200.* 02.09.06, 22:53 czy na forum jest moderator? podejrzewam, ze do czasu wybudowania lotniska jeszcze niejeden wolodzko i niejedna babetka stanie na drodze. coz, troche szkoda, ale trzeba bedzie rozjechac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wicek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 08:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 11:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Szanowna Gazeto Wyborcza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 11:33 To, że Wicuś chce mnie obsiusiać wcale mnie nie obraża, bo mnie bezmyślni zwolennicy Wojtusia Lubawskiego nie są w stanie obrazić. Tak więc, nie musicie kasować takich postów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel_Śliwki Wołodźko - prawie jak marszałek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.06, 23:14 drogi i tak będą fatalne, po co nam most na Wiśle, szpitale - ładowanie kasy w błoto a na lotnisku skorzystają wszyscy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierszokleta Ja chcę latać !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.06, 14:18 chciałbym latać wysoko, zobaczyć słońce z bliska, lecz nie mam samolotu i żal mi d..pę ściska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biskup Re: Ja chcę latać !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 14:38 przeciez o tym ze pryjeto program dawania kasy od x do y lat wiadomo było juz dawno. Teraz sobie nagle Wojtus przypomniał i atakuje. Drogi Wicku skoro nie znasz sie na transporcie nie wypisuj dyrdymałów o tym ze most jest nie potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś