Dodaj do ulubionych

SLD = zacofane KIELCE

IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 03.09.06, 12:27
Za opoznienie i zacofanie Kielc odpowiada w 100% SLD. Zmarnowane tyle lat dla
regionu. Mysleli tylko o sobie, swoich rodzinach i kolezkach. Mam nadzieje,
ze poniosa zasluzona kare i raz na zawsze spoleczenstwo przegoni ich z
kieleckich stolkow. Nie mowie zeby im odbierac majatki i ich wille, w koncu
ludzie ich wybrali i pozwolili na "uczciwe" bogacenie sie. Ale wierze ze
ludzie przejrza na oczy w koncu. Precz czerwonej burzuazji.

Chris
Obserwuj wątek
    • Gość: al Re: SLD = zacofane KIELCE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.06, 12:45
      tylko ze teraz maja wsparcie - cała lewica idzie razem
      tylko Samoobrona - w Kielcach może ich powstrzymac czy PiS jhest na tyl silny w
      Kilecach - chyba nie
      • Gość: Chris Re: SLD = zacofane KIELCE IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 03.09.06, 12:50
        To moze zrobmy kampanie anty lewicowa. Znam pare osob z mlodego pokolenia
        kieleckiej lewicy i moge cos o nich napisac. Zapewniam, ze nie beda to
        chwalebne historie. Jestem przerazony gdy pomysle, ze takie osoby beda nami
        rzadzic.
        • Gość: biskup Re: SLD = zacofane KIELCE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 14:39
          a co takiego zrobili ze Kielce sa za cofane?? Dzieki komu masz wojewodztwo ??
          Dzieki komu masz stadion, remontowana Sienkiewicza ?? Jak ktos jest cwierc
          inteligentem to nie mysli tylko pluje jadem na lewo prawo. IDZ STAN W KOLEJCE
          PO ROZUM
          • Gość: LewoPrawo Re: SLD = zacofane KIELCE IP: 193.24.201.* 03.09.06, 20:14
            Sienkiewka to w 100% zasluga lewicy. Kto rozpoczal remont?? Pan Stepien ! i to nie tak jak teraz to robi p.Lubawski z pomoca (i to w wiekszej czesci calej kwoty potrzebnej do remontu) UE. Stepien rozpoczal budowe bez zadnych dotacji z Unii i zrobil calkiem sporo a do tego co najlepsze nie zadluzyl wogole budzetu miasta. Wiadomo ze L. nie mial juz potem wyjscia tylko musial konczyc ta budowe, no a do tego juz mial pieniadze z UE. A stadion to tez zapoczatkowali ludzie lewicy, p.Sobura, p.Stepien, p.Piotrowicz to za ich czasow powstala koncepcja tej pieknej (jak na nasze warunki) budowli. Niedaleko tez piekna hala przy szkole im.J.Slowackiego powstala tez za czasow jak prezydentem byl p.Stepien. Nie ma sie co klocic kazdy zrobil cos dobrego. Nie mowie ze p.Lubawski nie robi dobrze dla Kielc, bo napewno co po niektorzy sa zadowoleni z dziesiatek pomnikow itd.
            • agnostyk11 Re: SLD = zacofane KIELCE 03.09.06, 20:24
              Dzisiaj przeszedłem się "Sienkiewką" od KCK w dół. Uwagę moją zwróciła tablica
              informacyjna o przebudowie ul. Sienkiewicza. 75% UE, 10% z budżetu, 15% nakłady
              miasta. Dodam tylko, że ci wielcy chwalcy "obecnego" byli przeciwni wejściu
              Polski do UE. A tak ( za pieniądze z zewnątrz) każdy potrafi budować wiele i
              wielce. Poprzednia władza Kielc te same inwestycje opierała o własne pieniążki.
              O UE nikt wtedy nie słyszał.
              • Gość: michał Re: SLD = zacofane KIELCE IP: 193.24.201.* 03.09.06, 22:56
                trzeba niezłej bezczelności i tupetu, żeby tak odwracać kota ogonem:)

żeby oszczędzić czas zacytuję sam siebie - z innego wątku:

"Po raz kolejny ubawiłem się, czytając jak żałośni sld-owcy nie mając innych
                argumentów licza na słabą pamięć innych i "podrasowują" rzeczywistość.
                Szczególnie zabawne są stwierdzenia, że Lubawski tylko kontynuował, to co
                zaczął Stępień. Najważniejsze przykłady:
                - ul. Sienkiewicza - w rzeczywistości Lubawski nigdy nie powiedział, ze nie
                chce tego remontu, chciał go jedynie wstrzymać na 2 lata, żeby nie ładować
                pieniędzy miasta, tylko zrobic remont za fundusze UE. I co więcej dalej żałuje,
                że tak nie zrobił, bo dzięki paru sensownym ludziom, którym zaufał plan został
                zrealizowany w 100% - po dwóch latach na resztę remontu czyli od Duzej do KCK i
                od Paderewskiego do dworca miasto uzyskało 85% (!) dofinansowania. Miasto
                musiało zapłacić tylko 15% kosztów inwestycji. Przy Stępniu bylibysmy dopiero w
                połowie remontu, a koszty poniesione przez miasto byłyby wielokrotnie większe.
                - fundusze unijne: wbrew żałosnym wypowiedziom załosnych sld-owców z funduszy
                unijnych można było korzystac na długo przed wejściem do UE (fundusze
                przedakcesyjne PHARE, ISPA i wiele innych mniejszych) i WSZYSTKIE duże miasta Z
                WYJĄTKIEM KIELC z takich funduszy korzystały. Zespół Lubawskiego musiał
                zaczynać od zera (a przygotowywanie profesjonalnych projektów trwa) i w tej
                chwili sytuacja wygląda naprawdę bardzo dobrze.
                - stadion - hehe - jeśli to zasługa Stępnia, to w takim razie wszystko o czym
                wspomniał kiedykolwiek Stępień, ze trzebaby to zrobić, (ale zrobił to ktoś
                inny) jest jego zasługą. Na jakim etapie była sprawa stadionu za Stępnia??:):)
                Gdyby Stępien rządził dalej, to aktualnie w prasie trwałyby dyskusje, która
                lokalizacja dla nowego stadionu byłaby najlepsza:))))
                "Od pomysłu do przemysłu" droga daleka drodzy sld-owcy.

Symbolem waszego sposobu sprawowania władzy na zawsze pozostanie MZB - celowy,
                nigdy nie likwidowany bałagan, bezprawie, niegospodarność, korupcja, okradanie
                miasta itd.
                szczerze pisząc nie jestem wielkim fanem Lubawskiego, ale wasz żenujący poziom
                (jak tacy ludzie mogli rządzić wojewódzkim miastem...) zawsze mnie "poruszał"

Tak więc kieleccy sld-owcy o funduszach unijnych faktycznie usłyszeli dopiero z
                momentem wejścia Polski do UE, inaczej niż włodarze innych miast, który z
                unijnych środków przedakcesyjnych korzystali długie lata między innymi
                przeznaczając je na rewitalizacje satrych centrów miast. Nie wiem, czy śmiac
                się czy płakac, gdy czytam, że większą zasługą jest wydawanie pieniędzy miasta
                niż napisanie dobrego projektu i pozyskanie 85% środków z zewnątrz. To jest
                własnie ekononia sld-owska:))))))

No i napiszcie proszę, na jakim DOKŁADNIE etapie była budowa stadionu za
                Waszych rządów? he he he
              • Gość: LOLA Re: SLD = zacofane KIELCE IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 07.09.06, 00:26
                A NIE WIESZ ILE MY WPŁACAMY UNII?
            • Gość: Autor Re: SLD = zacofane KIELCE IP: *.kielce.net.pl 04.09.06, 10:25
              Jakby ujawnionio umowę dotyczaca stadionu, a podpisaną przez pana Piotrowicza,
              (bo pan prezydent Stępień przezornie takich dokumentów nie podpisywał) to
              zobaczylibyscie na ile ona była korzystna dla miasta, na ile dla
              innych "podmiotów". Ale chyba nikt by się wówczas z lewicy tak ochoczo są
              iniciatywą dotyczaca budowy stadionu nie chwalił.
          • Gość: ddd Re: SLD = zacofane KIELCE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 22:38
            milcz czerwona swinio powinnas wisiec na drzewie zamiast lisci
        • prawnik0 Re: SLD = zacofane KIELCE 04.09.06, 13:54
          Chris nie krępuj się... Opowiadaj! Nie zapomnij też podać, kiedy Cię
          wykopaliśmy!
    • agnostyk11 Re: do Chrisa. 03.09.06, 20:29
      Jeżeli mowa o "majątkach i willach" to proszę zwrócić uwagę na całe ich osiedla
      (Dąbrowa, Bilcza, Podchale itp). Ciekawe spojrzenie - poprzedni "władcy Kielc"
      powinni mieszkać w lepiankach a bogacić się powinni tylko ich "podwładni".
      Naiwność czy może już głupota?
    • Gość: SmurfMądrala Re: SLD = zacofane KIELCE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 22:46
      Kapitalizm daje szansę na powodzenie,nie daje gwarancji tylko możliwości.
      Komunizm,socjalizm sowiecki to pelne 100 procent dziadostwa-gwarantowane.
      Eseldowcy-komunistyczni kolaboranci żeruja na Państwie Polskim od lat.
      Komuchy pasożytuja na Polsce,są od tego uzależnieni.
      Azjatycki,sowiecki gnój ciąży nam nadal.Kompromis "okrąglego stolca"
      byl potrzebny.Gwarantowal lagodne lądowanie bolszewikom.Polityka.
      Teraz jednak, (sowiety bezzębne) należy wyciąć bolszewickie chwasty z
      korzeniami.
    • Gość: SmurfMadrala Re: SLD = zacofane KIELCE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 23:32
      Kiedy wreszcie uwolnimy się od komunistów?
      Wołodżków,Dlugoszów,Lisowskich na Kubę- via Maslów(bo szybciej).
      Eseldowskim pasożytom trzeba odciąć palnikiem lub szlifierką kątową ryje
      od państwowego koryta.
      Jest to warunek konieczny normalności naszej Polski.

• Gość: megadeth Re: SLD = zacofane KIELCE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 00:25
        > Jest to warunek konieczny normalności naszej Polski.
        >

powinieneś pisać skecze
        • Gość: Filip Re: SLD = zacofane KIELCE IP: *.dsl.bell.ca 04.09.06, 05:07
          ....smurth madrala ....nie chce isc na kompromis z glupota...i bardzo
          slusznie....zascianek, wies, upadle moralnie i nigdy nienadazajace za
          politycznym oscylatorem robotnicze srodowiska Swietokrzyskiego jak
          Starachowice, Ostrowiec Sw. Skarzysko Kamienna, Radom, sa w stanie dostarczac
          bez wzgledu na wiek ludzi pomylonych, cwaniaczkow, karjerowiczy nierozumiejacy
          podstawowych pojec funkcionowania panstwa..
          .panstwa prawa
          .. sprawiedliwosci spplecznej
          ... koniecznosci rozwoju takiego panstwa w ktorym jednostki wybitnie zdolne
          urastaja do skarbu narodowego...przy ktorego sukcesach intelektualnych moze
          rodzic sie szansa uwolnien czy kreacji swiadomej ludzkich zasobow.

....no tak ale nie tego elementu z SLD !
          • Gość: biskup Re: SLD = zacofane KIELCE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 08:09
            Filip elmentem jesteś TY !!!
          • Gość: megadeth Re: SLD = zacofane KIELCE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 10:28
            ość portalu: Filip napisał(a):

> ....smurth madrala ....nie chce isc na kompromis z glupota...i bardzo
            > slusznie....zascianek, wies, upadle moralnie i nigdy nienadazajace za

To wymień Filipku kto jest mądry.
            • Gość: Kielczanin Re: SLD = zacofane KIELCE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 20:04
              Po wypowiedziach na tym poście widać, że pewne kręgi maja pierdla.
              Tak opcja która obecnie jest przy władzy całkowicie się nie sprawdziła a
              szkoda bo myślałem że w Kielcach jest prawdziwa prawica. Po zjednoczeniu
              i wystawieniu osób nie "zbłaźnionych" lewica może ponownie uzyskać pozytywny
              dla niej wynik i przejąć władzę w Kielcach i woj. świętokrzyskim.
              Nie chcę się spierać kto rozbudował czy promował nasze miasto, powiem tak
              panowie i panie na lewicy i prawicy sukcesu dokonali TYLKO KIELCZANIE.
              • Gość: SmurfMadrala Re: Skecz dla megadetha-monolog-brudnopis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 16:34
                Uczciwych komunistów nie ma.Ostatnich wyrżnąl Stalin.
                Lewicowi pasożyci z pzpr i pochodnych zawsze liczyli na obrywy-bony,przydzialy,
                talony,mieszkania poza kolejka-to jest ich idea.
                Zawsze pasożytowali na Państwie Polskim za cenę kolaboracji i realizowania
                polityki sowieckiej.
                Pociągi przyjażni,synekury,kólka myśliwskie,samochody,kasyna milicyjno-wojskowe,
                spec sklepy partyjne zamienily sie na wspólczesne formy:wladza w TV,spólki
                skarbu państwa,przekrecone przetargi itd.,itd.
                Ostatnich uczciwych(bo naiwnych) komunistów wyrżnąl Stalin.
                Wnusia po babci pzpr co na imie ma eselde też strasznie chora-ledwie zipie.
                Demokracja jej szkodzi,a na uczciwośc strasznie uczulona.
                • Gość: abba Re: Skecz dla megadetha-monolog-brudnopis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 23:34
                  przyznaje sie - dostałem talon na Trabanta
                  ale wolał bym dzisiaj dostać np hutę
                  róznica jest niewielka - no cóz postep jednak jest
                  • agnostyk11 Do babetki ( Smurf Mądrala). 06.09.06, 15:25

Ciekawe, ciekawe.
                    Nie dostałem ani jednego "obrywa-bona", przydziału ( nie wiem nawet czego),
                    talonu, mieszkania poza kolejnością ( pierwsze dostałem po 3 latach służby i
                    kolejne po przeniesieniu do innego garnizonu po roku, mieszkania dostawaliśmy z
                    zasobów wojskowych i nikogo nie wygryzaliśmy z kolejek). O pociągach przyjaźni
                    owszem słyszałem ale z radia a poźniej telewizji. Jakie mnie dotyczyły
                    senekury? Muśliwym nigdy nie byłem, samochód kupiłem na tzw. przedlaty po
                    sześciu latach regularnego oszczędzania, korzystałem z kasyn wyłącznie
                    wojskowych, a co do ich istnienia - jak historia długa i szeroka to przecież
                    zawsze w wojsku były - ceny były porównywalne z cywilnymi ( to co w kotle
                    płaciliśmy w 100% a jedynie personel był opłacany z budżetu wojska), żadnych
                    spec sklepów wojskowych w miejscach gdzie pełniłem służbę nie było ( cały
                    handel w garnizonach prowadziła Wojskowa Centrala Handlowa i jedyne pojęcie
                    spec-sklepu mogło dotyczyć działu umundurowania, które przecież było jak
                    najbardziej "spec").

A przecież byłem członkiem PZPR!!!

Ja mogę jedynie stwierdzić,że w garnizonach (tam gdzie służyłem) był zawsze
                    porządek i czystość, nie było złodziejstwa ( to co się zdarzało - można
                    określić w dzisiejszym pojęciu jako mikro-złodziejstwo), nie było pijaństwa(
                    owszem pito alkochol ale z "głową"). W porównaniuniu z każdym środowiskiem
                    cywilnym awantury małżeńskie były jednostkowe. Rozwody w małżeństwach prawie
                    nie istniały. I co najciekawsze dla komunożerców - mieszkańcy garnizonów mieli
                    zdodny ze swoją wolą swobodny dostęp do odbywania praktyk religijnych - do tego
                    stopnia, że na najbliższą wieś ( na skróty do kościoła) była dobrze wydeptana
                    ścieżka.
                    • Gość: SmurfMądrala Re: Do agnostyka11 Smurf Mądrala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 08:55
                      Jak czytam komunistyczni wojskowi żyli skromnie , godnie i religijnie.
                      Ja bylem przekonany,że za komuny lud pracujący jadl kawior,pil szampana
                      ustami swoich przedstawicieli.Czy prywaciarze wszystko zjedli?
                      To w końcu kto na kursokonferencjach umilal sobie żywot dnie i noce?
                      PS.
                      Nie jestem Babetką!Tlumaczę poraz kolejny.
                      • agnostyk11 Re: Do agnostyka11 Smurf Mądrala 07.09.06, 21:27
                        Jesteś, jesteś!
                        Na kursokonferencjach nie bywałem. Owszem uczestniczyłem i nawet organizowałem
                        konferencje naukowe. Niestety nie dostawałem (oprócz dla tych celów
                        udostępniania pomieszczeń)nawet grosika. Koszty pokrywali uczestnicy.
                        Najczęściej podróże w tym celu były podróżami służbowymi a więc zwracano
                        koszty - co chyba jest jak najbardziej naturalne.
                        Co do tego, że nie jesteś babetką, to szanownych forumowiczów uwagę zwracam
                        na "standardowy" sposób zmiany tematu. W poprzednich moich i babetki postach
                        nic nie było o kursokonferencjach, więc ponieważ nie można się do mnie doczepić
                        merytorycznie - siup i zmienamy dywagacje. Możesz przecież jeszcze dopisać, że
                        jestem pijakiem, brudasem, złodziejem, bandytą i apologetą no kogo? Np.
                        Piotrowskiego, który według twojego kłamstwa niby jest założycielem
                        partii "RacjaPL". Itp, itd....
                        A prawdą jest, że tam gdzie ja służyłem to "komunistyczni" ( w cudzysłowie
                        gdyż jest czystą głupotą nazywać kogokolwiek komunistą kiedy taki ustrój wogóle
                        nie istniał)wojskowi żyli skromnie, godnie a kto chciał to i religijnie.
                        Tych, którzy do takiego wzorca nie przystawali prędzej czy później byli
                        zwalniani do cywila. Nie pamiętam nikogo takiego, który za wyznawianą wiarę był
                        zwalniany z wojska. Mnie jednak relatywizm moralny wierzących członków PZPR
                        ostro denerwował. Ale taka postawa jest przecież bardzo trendy pomiędzy
                        katolikami. Bogu świeczkę a diabłu ogarek!!!
                        • Gość: SmurfMadrala Re: Do agnostyka11 Smurf Mądrala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 17:43
                          Bylem w peerelowskim LWP.Politruk nie mógl pisać tak ręce drżaly mu od wódy,
                          szefa sztabu -alkoholika żolnierz slużby zasadniczej uratowal przed śmiercią
                          wynosząc go z basenu p-poż(po tym przestal pić),w jednostce kradzieże byly
                          na porządku dziennym.Rozkradano samochody,pod pozorem wykonania ramy szafy
                          wykonywano caly mebel.Szef kompanii wykorzystywal żolnierzy do celów
                          prywatnych,a nawet wykorzystujac kompanijnego Stara wykorzystal cale paliwo.
                          Juble pijackie jakie urządzal obslugiwane byly przez zolnierzy kompanii.
                          Kuchnia ,muzyka,obsluga kelnerska.
                          Pijaństwo i zlodziejstwo to największe wspomnienia z LWP.
                          W szkólce karabin PK byl przeznaczony tylko do naszenia-atrapa bezużyteczna.
                          Jako uzbrojenie w wielu jednostkach używano pepesz wz.43 (te zmodernizowane
                          bez kolby,piostolet bez ognia pojedynczego,rozrzut legendarny).
                          Kompromitacja.Atrapy sprzętu,zabytki motoryzacji,antyki lączności i ciągle
                          opowieści ,że wszystko jest w magazynach,tylko ruscy boją się nam dać.
                          LWP to byla zruszczona armia na wlasny naród.Przyznaję ,że spotykalem
                          tez mądrych ludzi.Szczególnie wyróżniali się piloci(bylem jakiś czas
                          w garnizonie Zakopane,w Osrodku szkolenia pilotów-Gronik).
                          Polska armia z tamtych czasów byla po sowiecku zdegenerowana.
                          Tak pamiętam LWP.
                          • Gość: Filip Re: Do agnostyka11 Smurf Mądrala IP: *.dsl.bell.ca 09.09.06, 18:24
                            SmurfMadrala....przeczytalem twoj powyzszy list z wielkim zainteresowaniem...
                            porazajacy material....
                          • agnostyk11 Re: Do agnostyka11 Smurf Mądrala 09.09.06, 20:29
                            Trudno dyskutować z kimś kto nie podaje miejsca ( jednostki) tylko plecie co mu
                            słina na język przyniesie.
                            A jeżeli już tak było to dlaczego nic nie robiłeś by to ukrócić?
                            Poza tym ja opisywałem swoje jednostki ( lotnicze) w których służyłem. Czarne
                            owce są wszędzie a generalizowanie, bo coś się zdarzyło jednostkowego, to już
                            gruba przesada.
                            No i obowiązkowy styl babetki w zdaniu:
                            "Polska armia z tamtych czasów byla po sowiecku zdegenerowana".
                            Na pewno pamiętasz tych "sowieckich" żołnierzy, którzy bez przerwy pałętali
                            się po jednostce i ją degenerowali. Co?
    • Gość: Madzia z Lublińca Re: SLD = zacofane KIELCE IP: *.sanetja.pl 08.09.06, 09:27
      chris jestes taki zacofany jak PiS!!! Kielce są spoko!
      • Gość: Chris Re: SLD = zacofane KIELCE IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 09.09.06, 16:47
        ja bardzo kocham moje Kielce, mieszkam tu od urodzenia, dlatego mi zalezy na
        ich rozwoju...
        • Gość: wstrząśnięty Re: SLD = zacofane KIELCE IP: *.centertel.pl 09.09.06, 17:54
          Jak ci zależy na rozwoju swojego miasta to się weź do roboty chłopie a nie
          pieprz takich bredni bo się czuję jak bym żył w "wolnej" Korei lub na Kubie a
          nie w demokratycznej Polsce. ..."Wieszać, odcinać ryje palnikiem..." oto jak
          wygląda demokracja za obecnych rządów !!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka