Dodaj do ulubionych

Chamstwo w Galeonie....

IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 25.03.03, 08:57
I nie chodzi tu bynajmniej o jakichś dresiarzy itp., itd. a właśnie o
obsługę, a w szczególności panią brunetkę.
Otóż, pewnego dnia ww. pani sobie wymyśliła, że jej znajomi powinni mieć
jakiś fajny stolik, więc niespodziewanie podeszła do nas siedzących i
zakomunikowała, że przy tym stoliku była rezerwacja (nie było żadnej
informacji, a 5 min. wcześniej sprzedała nam piwo). Na argumenty, że
przecież nie jesteśmy pierwszy raz (knajpka do tej pory wydawała się dosyć
sympatyczna) i wiemy, że zawsze była informacja o rezerwacjach,
odpowiedziała, że może ktoś ukradł taką karteczkę...
Nie pozostało nam nic innego jak poprosić o zwrot pieniędzy (mieliśmy pełne
kufle sprzedanego chwilę wcześniej przez tą samą brunetkę piwa i trochę
klasy, czego o tej pani barmance niestety nie można powiedzieć) lecz kobieta
powiedziała, że pieniędzy nie dostaniemy, co już całkowicie nas zaskoczyło
(jednak jest 21 wiek a w knajpie, która chce uchodzić za atrakcyjną nie
powinno mieć to w ogóle miejsca).
Zdziwieni byli również sąsiedzi przy stoliku obok, którzy mieli
to "szczęście", że było ich po prostu więcej, a u nas tylko 3 kobiety i 1
facet. Zaczęli się zastanawiać, czy kiedyś ich stolik nie będzie
zarezerwowany...

I tak knajpka straciła klientów (jeszcze są w Kielcach
niewątpliwie "normalne" lokale), którzy dosyć często tam przychodzili. A Was
moi drodzy uczulam, że jeśli się tam wybierzecie, to pewna pani barmanka
(peudonim na potrzeby postu - "brunetka"), zresztą bardzo nieprzyjemna jak
została wytrącona z równowagi inteligentnymi argumentami, może Was również
zaskoczyć, bo czego się nie robi dla znajomych...

Powstaje tylko pytanie, czy o to w tym biznesie chodzi? Aha-brunetka jest
tam tylko jedna z takim zakrzywionym nosem ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: Marian Re: Chamstwo w Galeonie.... IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.03, 10:08
      Zgroza, w Kielcach klient nadal nie jest najważniejszy w knajpie. Ja chodzę do
      CKM i Winchesteru tam obsługa jest w porządku.
    • Gość: MMM Re: Chamstwo w Galeonie.... IP: *.radiotak.com.pl 25.03.03, 10:51
      Zgadza się że w Galeonie obsługa jest do niczego, a ze stolikami też różnie
      bywa. Kilka miesięcy temu byliśmy ze znajomymi w Galeonie, chcieliśmy miło
      spędzić wieczór...był to piątek, więc wcześniej zarezerwowaliśmy stolik. Pomału
      zaczęło się schodzić towarzystwo było nas już pięcioro reszta znajomych miała
      dojść w ciągu kilkunastu minut. Jednak podszedł do nas jakiś koleś z obsługi i
      zakomunikował że jeśli znajomi się nie zjawią w ciągu kilku minut to będziemy
      musieli zwolnić stolik (pewnie też dla jakiś znajomych kogoś z obsługi)!!
      Możecie sobie wyobrazić jak się poczuliśmy, tym bardziej że zapłaciliśmy za
      rezerwację stolika.Zrobiliśmy małą aferę i nie zwolniliśmy stolika, potem się
      okazało że do siedzenia znajomi którzy przyszli później dostali jakieś brudne
      beczki po piwie. I tak od kilku miesięcy dla nas knajpa Galeon nie istnieje.
      Wolimy bardziej profesjonalne i milsze miejsca a Galeon jest ... ech koniec
      komentarza...
    • Gość: wicca Re: Chamstwo w Galeonie.... IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 26.03.03, 12:57
      Dawno już pisałam, że mnie i moich znajomych wyprosił z "G" "selekcjoner"
      żadając karty stałego klienta. A knajpa była pusta...
    • Gość: ja Re: Chamstwo w Galeonie.... IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 26.03.03, 23:57
      Owszem...w tym lokalu mozna sie spotkac z roznym sposobem wypraszania...jednym
      z popularniejszych jest : wejscie tylko na legitymacje studencka...Ci przed i
      po studiach niestety nic z tego bo to pub studencki...co pozniej jak sie
      dowiedzialam od kolezanki ktora zna kogos z obslugi jest stekiem bzdur...
      pozdrawiam
    • kodiak Re: Chamstwo w Galeonie.... 27.03.03, 08:46
      Proponuje zbojkotowac GALEON'A
      i nigdy wiecej do niego nie przychodzic!!!
      sa inne fajniejsze knajpy,

Gość portalu: gr napisał(a):

> I nie chodzi tu bynajmniej o jakichś dresiarzy itp., itd. a właśnie o
      > obsługę, a w szczególności panią brunetkę.
      > Otóż, pewnego dnia ww. pani sobie wymyśliła, że jej znajomi powinni mieć
      > jakiś fajny stolik, więc niespodziewanie podeszła do nas siedzących i
      > zakomunikowała, że przy tym stoliku była rezerwacja (nie było żadnej
      > informacji, a 5 min. wcześniej sprzedała nam piwo). Na argumenty, że
      > przecież nie jesteśmy pierwszy raz (knajpka do tej pory wydawała się dosyć
      > sympatyczna) i wiemy, że zawsze była informacja o rezerwacjach,
      > odpowiedziała, że może ktoś ukradł taką karteczkę...
      > Nie pozostało nam nic innego jak poprosić o zwrot pieniędzy (mieliśmy pełne
      > kufle sprzedanego chwilę wcześniej przez tą samą brunetkę piwa i trochę
      > klasy, czego o tej pani barmance niestety nie można powiedzieć) lecz kobieta
      > powiedziała, że pieniędzy nie dostaniemy, co już całkowicie nas zaskoczyło
      > (jednak jest 21 wiek a w knajpie, która chce uchodzić za atrakcyjną nie
      > powinno mieć to w ogóle miejsca).
      > Zdziwieni byli również sąsiedzi przy stoliku obok, którzy mieli
      > to "szczęście", że było ich po prostu więcej, a u nas tylko 3 kobiety i 1
      > facet. Zaczęli się zastanawiać, czy kiedyś ich stolik nie będzie
      > zarezerwowany...
      >
      > I tak knajpka straciła klientów (jeszcze są w Kielcach
      > niewątpliwie "normalne" lokale), którzy dosyć często tam przychodzili. A Was
      > moi drodzy uczulam, że jeśli się tam wybierzecie, to pewna pani barmanka
      > (peudonim na potrzeby postu - "brunetka"), zresztą bardzo nieprzyjemna jak
      > została wytrącona z równowagi inteligentnymi argumentami, może Was również
      > zaskoczyć, bo czego się nie robi dla znajomych...
      >
      > Powstaje tylko pytanie, czy o to w tym biznesie chodzi? Aha-brunetka jest
      > tam tylko jedna z takim zakrzywionym nosem ;)
    • Gość: Gullit Re: Chamstwo w Galeonie.... IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.03, 16:58
      Aj.. durni ludzie jestescie .. zachowujecie sie jak Lordostwo Angielskie..
      dziewczyna moze miała ciezki dzien , okres albo co innego .. a Wy na nią
      najezdzacie.. jush to widze laska proobowala cos wytlumaczyc a wy pewnie od
      razu z krzykami ZWROT KASY itd.

Brunetka jest sympatyczna, raz nawet mnie ograła w lotki, do knajpki nic nie
      mam tyle ze jest troche mala, fajna ambientowa muzyczka, jak nie leca szanty...

Do kazdej knajpy mozna sie doczepic , nawet Swiętego CKMu tesh mnie kiedys
      wyprosili bo nie mialem przy sobie dowodu tozsamosci ( mam 21 lat) mimo ze piwo
      jush zakupiłem....

Jak jestescie tacy uczuleni to siedzcie na dupie w domach ew. pojedzcie sobie
      do Krakowa do Piwnicy pod Baranami jak wam knajpy w Kielcach nieodpowiadaja

• Gość: jerome To nie było tak... IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.03, 21:01
      Faktycznie obsługa nie stanęła na wysokości zadania i stworzyła sytuację
      troszeczkę niezręczną zarówno dla tych ludzi którzy zbyt późno zostali
      poinformowani o rezerwacji tegoż to stolika, jak i my którzy zarezerwowaliśmy
      ten stolik w dniu poprzednim. I tu musze przyznać: błąd obsługi. Co do układów
      autor tego wątku jest w błędzie, zdementuje jeszcze raz: STOLIK ZOSTAŁ
      ZAREZERWOWANY DZIEŃ WCZEŚNIEJ.
      Ps. został jeszcze poruszony wątek sprzedaży alkoholu osobom powyżej 21 roku
      lub studentom. Mają takie prawo - mają taki regulamin i nic im nie można
      zrobić, o czym sie osobiście przekonałem hehe :)
    • Gość: szyderca Re: Chamstwo w Galeonie.... IP: *.proxy.aol.com 27.03.03, 21:13
      Idzcie do pierwszej greckiej restauracji jak sie w Galeonie nie podoba a
      jeszcze lepiej do pierwszej irackiej restauracji, wysmienita obsluga czlonkow
      Gwardii Narodowej samego Sadama poprzebierana za doswiadczonych kelnerow i
      mozna za darmo zaprotestowac przeciwko wojnie.
      • Gość: Normalny Re: Chamstwo w Galeonie.... IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 27.03.03, 23:33
        A ja powiem tak. Bylem kilka razy w Galeonie i nie narzekam.
        Ja mam propozycje do wsszytskich zakompleksionych ludzi.
        Siedzcie w domu na dupie (stamtad Was nikt nie wygoni) i walcie gruszki ile
        wlezie, wtedy nie bedziecie mieli pretensji do nikogo.
        Pozdrawiam wszytskich niezakompleksionych.
        P.S Jak czytam takich opowiadan to szczerze Wam powiem smaic mi sie chce.
        Ludzie czy Wy myslicie kiedy piszecie takie uwagi.
        Dostaliscie dostep do netu i mysliscie ze wszytsko Wam wolno.
        Bawicie sie w smiesznych pismakow - lepiej jak nie bedziecie sie udzielac na
        forach.
        • Gość: gr Re: Chamstwo w Galeonie.... IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 28.03.03, 15:17
          No to mnie rozbawiłeś...

Dobrze, że choć kiku takich jak ty jest niezakompleksionych, którzy wychodzą
          do knajpy, mają dostęp do netu i nie bawią się w pismaków...

Dzięki ludziom takim jak ty świat staje się piękniejszy...

A tak w ogóle to co robisz na forum?
        • Gość: szyderca Re: Chamstwo w Galeonie.... IP: *.proxy.aol.com 28.03.03, 19:19
          Myslimy i to nawet czesciej od ciebie i smiejemy sie z ciebie tez czesciej.
    • Gość: DOMIK Re: Chamstwo w Galeonie.... IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 27.03.03, 21:40
      REZERWACJE W GALEONIE SĄ PRZYJMOWANE DZIEŃ WCZEŚNIEJ I NA KONKRETNĄ GODZIENE
      NIE SĄ PŁATNE (jeśli zapłaciłes za nią to zostałeś naciągnięty)
      LEGITYMACJA STUDENCKA LUB 21 LAT TO PRZEPUSTKA DO LOKALU
      ZAISTNIAŁA SYTUACJA JEST NIEPRZYJEMNA I NIE POWINNA MIEĆ MIEJSCA NIESTETY
      BŁEDY ZDARZAJĄ SIĘ WSZYSTKIM LUDZIOM JEST NAM PRZYKRO Z POWODU SYTUACJI.

Z PRZEPROSINAMI I WYRAZAMI SKRÓCHY
    • Gość: JA Re: Chamstwo w Galeonie.... IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 27.03.03, 21:42
      JESTEŚ W BŁEDZIE LUDZIE PRACUJĄCY TAM SĄ FAJNI I POTRAFIĄ STWORZYĆ KLIMAT
      • wijas21 A Agnes jest najfajniejszą barmanką w kielczech 28.03.03, 11:22
        Pozdrowienia
        • Gość: M Re: A Agnes jest najfajniejszą barmanką w kielcze IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 28.03.03, 12:49
          Święta prawda!!
          Pozdrawiam
          • Gość: gr Re: A Agnes jest najfajniejszą barmanką w kielcze IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 28.03.03, 15:15
            Jasne że są fajni, takie też było i moje przekonanie, dopóki nie wydarzyła się
            ta sytuacja.
            A ponieważ są jeszcze w Kielcach fajne knajpy, więc do ww. się nie wybiorę. I
            nie chodzi wcale o jakieś baronostwo, ale o "normalność" i przyjęte zasady.
            Niestety Wasze zasady są zgoła inne - chyba właśnie lubicie takie zachowania
            (KILKA POSTÓW POWYŻEJ).

I tak wszyscy wiemy, że wcale takiej rezerwacji nie było...
            • Gość: Adam Husajn Re: A Agnes jest najfajniejszą barmanką w kielcze IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.03, 19:12
              To nie była rezerwacja , to Agnes podeszła do was z rezerwą ...
        • Gość: ADAM A BLONDYNKA TEŻ JEST FAJNA IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 29.03.03, 18:02
          Nie tylko brunetka jest fajna. Ta druga dziewczynka za barem (blondynka) jest
          jeszcze fajniejsza....
    • Gość: ZDZISŁAW Re: Chamstwo w Galeonie.... IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 29.03.03, 18:00
      JEŚLI MASZ JAKIEŚ WĄTPILOŚCI CO DO JAKOŚCI OBŁUGI TO IDŹ DO WŁAŚCICIELA I
      POWIEDZ W CZTERY OCZY A NIE OBSMAROWUJ KOGOŚ NA FORUM. JEŚLI MI COŚ PODOBNEGO
      BY SIE ZDARZYŁO POPROSIŁBYM KIEROWNIKA LUB WŁASCIECIELA,ALE WIDOCZNIE JESTEŚ
      TCHÓRZEM I WOLISZ PISAĆ W NECIE
      • Gość: Seba Re: Chamstwo w Galeonie.... IP: *.sloneczne.fly.pl 29.03.03, 19:43
        jak mozna zauwazyc to forum jest wlasnie do pisania o takich rzeczach... a
        nepewno nie chcialo by mi sie chodzic do kierownika z jakimis prenensjami.Jesli
        kazdy byl by odsluzony jak nalezy ten temat nie zaistnial by na forum...
      • Gość: gr Re: Chamstwo w Galeonie.... IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 31.03.03, 15:49
        Kierownika nie było...

A poza tym to wolę na necie, bo kierownika Agnes na pewno obsłuży należycie i
        jego ostrzegać nie trzeba...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka