Gość: Gość IP: 82.139.11.* 16.11.06, 23:03 To się nazywa szantaż !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bziQ Re: żenujący chory człowieczyna z Edgara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 00:59 A czego się spodziewaliście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yogibaboo Re: Gosiewski o sejmiku: albo koalicja, albo bied IP: *.lsanca54.covad.net 17.11.06, 06:30 Ja pier..., ale żenada!!! Czyli wiemy już, że najważniejsza jest władza i koryto, a nie dobro województwa i jego mieszkańców, którym Edgar tak często wycierał sobie swoją obleśną mordę. Yogi Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: Gosiewski o sejmiku: albo koalicja, albo bied 17.11.06, 07:32 Gość portalu: Yogibaboo napisał(a): > Ja pier..., ale żenada!!! > > Czyli wiemy już, że najważniejsza jest władza i koryto, a nie dobro województwa > > i jego mieszkańców, którym Edgar tak często wycierał sobie swoją obleśną mordę. > > Yogi A co, myslałeś, że najważniejsze jest "dobro" województwa?? No to już nie masz złudzeń... Odpowiedz Link Zgłoś
miskorabol Re: Gosiewski o sejmiku: albo koalicja, albo bied 17.11.06, 07:56 przecież to jest jawny szantaż. Panie Gosiewski najpierw pomysl pan co masz mówic a pozniej mów. Zenada polityk blisko premiera a szantażuje. WSTYD PiSowcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: Gosiewski o sejmiku: albo koalicja, albo bied IP: 212.160.196.* 17.11.06, 07:59 to jest normalne myślicie ze czerwoni z lalusiami z PO bedą rządzić a PiS da im pieniądze żeby mieli się za co bawić , pisałem wcześniej wyciąć czerwonych z list wyborczych do ostatniego a Kielce złapią wiatr w żagle.Gdyby chłopki z PSL dbali o rozwój woj. to powinni zrozumieć że nie ma innego wyjścia jak koalicjia z PiS.Jednego dnia bedą wyszydzać ,drwić ,gniewać się jak PO a następnego pojadą do nich po pieniądze śmieszne. Czerwoni używajcie czasami mózgu dla dobra tego regionu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anatol Re:Poseł zmusza do określonego zachowania się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 08:15 Takie stwierdzenia wybitnego prawnika P.E.Gosiewskiego są nie do przyjęcia.Czyżby ów wybitny prawnik IV Rzeczypospolitej -twórca spartaczonej ustawy o dostępie do zawodów prawniczych nie wiedział ,że jego zachowanie i wypowiedź zawierają znamiona czynu zabronionego określonego w art.191par.1 kodeksu karnego i czyn taki jest zagrożony karą pozbawienia wolności do lat3. Panie Pośle jest to zmuszanie do określonego zachowania się,gdyby Pan nie miał dostępu do kodeksu karnego. Odpowiedz Link Zgłoś
hamsterek Re: Gosiewski o sejmiku: albo koalicja, albo bied 17.11.06, 09:24 Gość portalu: kielczanin napisał(a): > to jest normalne myślicie ze czerwoni z lalusiami z PO bedą rządzić a PiS da im > > pieniądze żeby mieli się za co bawić , pisałem wcześniej wyciąć czerwonych z > list wyborczych do ostatniego a Kielce złapią wiatr w żagle.Gdyby chłopki z PSL > > dbali o rozwój woj. to powinni zrozumieć że nie ma innego wyjścia jak koalicjia > > z PiS.Jednego dnia bedą wyszydzać ,drwić ,gniewać się jak PO a następnego > pojadą do nich po pieniądze śmieszne. Czerwoni używajcie czasami mózgu dla > dobra tego regionu Wytrzyj se gębę bo ci jad cieknie po brodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też kielczanin Re: Gosiewski o sejmiku: albo koalicja, albo bied IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 09:27 Nie pójdą po pieniądze do Pisu, ale będą występować o to, co się należy od rządu jak psu kość. Przecież miało juz nie być partyjnych układów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa Re: Gosiewski o sejmiku: albo koalicja, albo bied IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 18:23 Gosiewski nie dosc ze szantazuje to kłamie - na szczescie te pieniądze sie nam naleza a swoja droga to ciekawy jest ten Samo - Rzad - reforma samorzadowa zawsze podkreslano ze najbardziej sie udała - Polscka jest juz inna\ wypowiedz GoGO wyraznie mówi że bolszewizm weilu wszedł w krew i nadal trwa Odpowiedz Link Zgłoś
krt_czart Re: Gosiewski o sejmiku: albo koalicja, albo bied 17.11.06, 19:15 Gość portalu: kielczanin napisał(a): > to jest normalne myślicie ze czerwoni z lalusiami z PO bedą rządzić a PiS da im > > pieniądze żeby mieli się za co bawić ... To nie są pieniądze pisu!!! I nic tu pisdu nie daje w prezencie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: relax Gosiewski o sejmiku: albo koalicja, albo bieda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 08:46 No to już skandal!!! T o zwykły szantaż!!! Jak nas nie weźmiecie do koalicji - to figa, anie subwencje rządowe!Tak wygląda "samorzadność" wg PiS - sami się rządzą!!Brakuje słó na to by wyrazić obuezenie dla tego, co wyprawiają watażki Kaczyńskich! Odpowiedz Link Zgłoś
miskorabol Re: Gosiewski o sejmiku: albo koalicja, albo bied 17.11.06, 08:50 Art. 191. § 1. Kto stosuje przemoc wobec osoby lub groźbę bezprawną w celu zmuszenia innej osoby do określonego działania, zaniechania lub znoszenia, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. www.abc.com.pl/serwis/du/1997/0553.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Gosiewski o sejmiku: albo koalicja, albo bieda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 08:51 SZANTAŻ!! SZANTAŻ!! SZANTAŻ!! SZANTAŻ!! I GROŹBA to, że niektórym politykom uderza woda sodowa do głowy, to wiadomo, ale żeby aż tak..... Odpowiedz Link Zgłoś
hamsterek Co za bezczelność !!! 17.11.06, 09:21 Co za chamstwo!!! Teraz widać jak na dłoni że te wszystkie manipulacje PiS z blokowaniem list były tylko po to żeby za wszelką cenę być przy korycie! Macie barany na nich głosujące wasze "Prawo" i "Sprawiedliwość". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EmSi Rzeszow-fakaj sie edgar!! IP: 195.136.36.* 17.11.06, 14:47 Mozesz nas w d*** pocalowac pajacu!!!Wybralismy Ferenca i rade miasta rozwojowa.Wy pisiaki z liga blokowaliscie rozwoj miasta przez 4 lata!!! dodatkowo podkladajac noge ciagle prezydentowi Ferencowi.ale nie udalo sie.teraz mozecie nas cmoknac w pompke.swoje szantazyki zachowaj na pozniej,tu poparcia juz nie znajdziesz!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Gosiewski o sejmiku: albo koalicja, albo bieda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 09:24 To jest ewidentnie „groźba bezprawna” czyli przestępstwo. Próba zmuszenia radnych do określonego zachowania. Co więcej, pan Gosiewski dopuścił sie tego czynu jako funkcjonariusz państwowy w związku z pełnioną funkcją ministra. Jednocześnie zapowiedział popełnienie kolejnego przestępstwa: podjęcia przez rząd decyzji o podziale środków publicznych na podstawie kryteriów pozamerytorycznych, a więc bezprawnie. To tzw. przestępstwo urzędnicze. Ponieważ p. Gosiewski nie podejmuje decyzji o podziale środków jednoosobowo, ale wraz z innymi członkami rządu, zapowiedział więc, że kolejne przestępstwo będzie dokonane „wspólnie i w porozumieniu” z innymi osobami. A jeśli do tylko pogrózki i rząd będzie dzielił pieniądze uczciwie, zgodnie z prawem, niezależnie od tego, kto będzie rządził w sejmiku, pan Gosiewski dopuścił się innego przestępstwa polegającego na pomówieniu innych osób – członków rządu – o zamiar działania sprzecznego z prawem. Tak czy inaczej – prokurator ma obowiązek wkroczyć z urzędu. Ponieważ nie ma obowiązku czytania „Gazety” redakcja powinna natychmiast złożyć doniesienie o uzasadnionym podejrzeniu popełnienia przez posła Gosiewskiego czynów zabronionych przez prawo. Tym bardziej, że przestępstwo popełnione zostało na konferencji prasowej, a dziennikarze są świadkami. (Pewnie mają nawet – oficjalnie dokonane! – nagrania) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokalna pariotka Gosiewski o sejmiku: albo koalicja, albo bieda IP: *.astra-net.com 17.11.06, 09:34 Tak-to zwykly szantaz!Gdzie tu w ogole myslenie o interesach regionu?Pan minister bedzie sie obnosil jak dba o swietokrzyskie,budowal zbedne perony,a jak mu sie uniemozliwi blyszczenie w swietle kamer,to sie obrazi i zabierze piniadze... Odpowiedz Link Zgłoś
cics Re: Oddadzą dotacje do UE ? 17.11.06, 09:45 Jeśli PiS ma zamiar dać dotacje tylko do sejmików , gdzie PiS jest u władzy to co zrobią z pieniędzmi z UE, gdy będa rządzić tylko w dwóch sejmikach?.To będzie tylko Podkarpackie i Małopolskie - a tam w Krakowie i Rzeszowie będzie Majchrowski i Ferenc - zgroza !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witold Gosiewski o sejmiku: albo koalicja, albo bieda IP: 82.139.11.* 17.11.06, 10:35 Uważam że PIS szantażem chce rządzic,i wykorzystuje pozycje silnego,ponieważ mają rządy w Warszawie przegrali w terenie to chcą jeszcze rządzic w Sejmikach Wojewódzkich bo jak nie to nie będzie pieniędzy na inwestycje z UE. Pytam się gdzie jest prokurator generalny,który za takie machlojki powinien się zając, już cała polska widziała korupcję w wykonaniu Pis-u,teraz szykuje się nam następna.Jeżeli do tego dojdzie wystarczy podpisy Polaków i złożyc na forum Sejmu o natychmiastowe odsunięcie PIS od rządow.Wystarczy referendum i po rządzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Gosiewa Gosiewski o sejmiku: albo koalicja, albo bieda IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.06, 10:39 dyktator skielecczyzny jak będziecie nie usłuchanie to zrobię z was dziadów jeszcze lepiej niż za czasów przez dyktatora tak znienawidzonych, mamy złoty róg a możemy go nie mieć jak będziemy nie posłuszni, wstyd i poddaństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapo Gosiewski o sejmiku: albo koalicja, albo bieda IP: 57.66.197.* 17.11.06, 10:40 Moze Edgar zajzal by do slownika i sprawdzil definicje slowa SPRAWIEDLIWOSC - w koncu to jeden z czlonow nazwy jego partii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacanowski Gosiewski o sejmiku: albo koalicja, albo bieda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 11:38 A Pacanów dostanie dotację na Centrum Bajki jak wójt będzie z Pisu. Jak nie - oddamy pieniądze Norwegom i niech Koziołek Matołek emigruje do Skandynawii! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wred Re;koniec marzeń o lotniskach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 11:43 koniec marzseń o porcire lotniczym z prawdziwego zdarzenia/ znowu OPrezydent dostanie w papę/ i koniec Masłowa, na którym nie wolno lądować zdaniem Edgara z przyczyn geograficznych. Jak zmusić samoloty do lądowania u nas - zestrzelić te, kltóre przelatują nad Kielcami.Jednym słowem kompletny pat polityczny.Dobrze WAm tak wszystkie durnie - popierajcie spachroniarzy a będziecie mieli i lotnisko i uniwersytet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek_68 PanieGosiewski - jest Pan jeszcze mniejszy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 11:46 Co za szacunek dla obywateli IVRP w świętokrzyskiem. Ten wywiad powinien trafić do Prezydenta Kraju albo do Premiera. Za takie teksty w przyzwoitym kraju czekałaby dymisja. Straszne gó..arstwo - nawet, jeżeli tak widzi rolę polityka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BennyMc Gosiu wyluzuj,pojezdzij se lepiej EX do wloszczowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 14:01 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: PanieGosiewski - jest Pan jeszcze mniejszy... IP: *.radom.pl 18.11.06, 09:05 Gość portalu: Wojtek_68 napisał(a): > Co za szacunek dla obywateli IVRP w świętokrzyskiem. > > Ten wywiad powinien trafić do Prezydenta Kraju albo do Premiera. > Za takie teksty w przyzwoitym kraju czekałaby dymisja. > Rozczaruję Cię.W podobnym tonie co u Was Gosiek ,wczoraj wystąpił J.Kaczyński w Radomiu .Też straszył i obiecywał......... Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Gosiewski o sejmiku: albo koalicja, albo bied 17.11.06, 12:46 Ale ścierwo. No, takiego sk...go szantazu otwarcie się nie spodziewałem. Te zasmarkane kaczorki już nawet nie udają, ze są oficjalną panstwowo - koscielną mafią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanka3 Re: Gosiewski o sejmiku: albo koalicja, albo bied IP: 82.139.11.* 17.11.06, 13:40 Gosiewski przestań kompromitować nasz region! Zaszyj się gdzieś w ciemnej dziurce i nie wychodź!!! i dodam że nienawidzę cię bardziej niż twoich WSZECHWŁADNYCH kaczorów.... a za co? za głupotę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrzydlaty jeż PSL-aki podskakują-woda sodowa!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 17:22 Bez PiS-u nie porządzą sobie ,a juści!!!... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rep Re: PSL-aki podskakują-woda sodowa!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 17:30 PiS jest w kieleckim tak potrzebny PSL jak zeszłoroczny śnieg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrzydlaty jeż Re: PSL-aki podskakują-woda sodowa!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 18:23 Zakręci się kurek z pieniążkami i się zobaczy czy niepotrzebny. Skąd tyle tej bezrozumnej wiochy w Kielcach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ins Re: PSL-aki podskakują-woda sodowa!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 20:50 albo jak ZSL mieszkańcom regionu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Gosiewski o sejmiku: albo koalicja, albo bieda IP: 217.116.101.* 17.11.06, 17:57 Oj ja bym to nazwał raczej skurw..... ale czegóż innego mozna się spodziewać po PiS-ie. Oby wiatry historii przewiały w niebyt Pana na Włoszczowej i jego TKM-y. Howg!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calm Re: Gosiewski o sejmiku: albo koalicja, albo bied IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 18:07 Panie Edgar, czyli albo PiS albo utrata środków unijnych? Pan śmie sobie żarty z kielczan robić! Spie....... dzia.... gdzie Twoje miejsce. Nie no wkurzył mnie koleś, jaki arogancki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calm Re: Gosiewski o sejmiku: albo koalicja, albo bied IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 18:14 Ja mam taką propozycję. Podejrzewam, że Pan Poseł nie jest świadom tego co mówi. Należy go nawrócić. Proponuję wysyłanie mu maili z prośbą o wyjaśnienie tej wypowiedzi, czy nie chce rozwoju województwa, które posłało go do Sejmu. Przemyslaw.Gosiewski@sejm.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vv Re: Gosiewski o sejmiku: albo koalicja, albo bied IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.06, 18:32 Pisiory mają w sobie prawo moralne,oni niszczą układ! Jeśli będzie trzeba postąpią jak towarzysz Stalin,który w latach 30 w ramach "nauczki" zagłodził na żyznej Ukrainie miliony niepokornych Ukraińców.On zdaje się także mówił towarzyszom z politbiura,że to konieczne aby zetrzeć ten przestępczy układ(dążenie do Ukrainy niepodległości) głodem i biedą.Tak mi się skojarzyło z Gosiem;) Jeszcze jedno; w czym przejawia się prawicowość PiS?Tylko tym że latają po kościołach? Ich postępowanie momentami nieodparcie przypomina mi sposób rządzenia uprawiany przez PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duży Gosiewski o sejmiku: albo koalicja, albo bieda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 18:31 Starzy ludzie mówia,że osoby niedorozwinięte fizycznie są niezwykle złośliwi.Może to i prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa Gosiewski o sejmiku: albo koalicja, albo bieda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 18:35 GoGo popełnił powazny bład - to tylko przyspieszy koalicje PO z PSL i Lubawskim a PiS zostanie wyatowany - podobnie rozmowy PO I PSL trwaja w uinnych województwach i wg słów Pawlaka sa na finiszu stąd nerwówka w PiS - i słusznie - boni nie przyjeli jeszcze do wiadomosci ze przegrali - nawet w kieleckim a szantaz jest nie trafiony to raczej kłamstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macior Re: albo koalicja, albo bieda-pisać do Brukseli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 18:42 Pisać do Brukseli, że jako region jesteśmy obiedktem szantażu politycznego.To nie są rządowe pieniądze. To są pieniądze UE i Republiki Federalnej Niemiec i nikt z polskiego rządeu nie ma prawa w ten sposwób decydować. Pisać do Brukseli i to od zaraz a ich komisje interwencyjne dość szybko wyjaśniają sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa Re: albo koalicja, albo bieda-pisać do Brukseli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 19:12 arogancja wobezc elektoratu swojego województwa - tego jeszcze nie było nawet SLD - owcy tak sie nie zachowywali nerwy wodzowi puszczaja albo taki jest w istocie - jak sie popatrzy na kolege partyjnego niejakiego Gwóżdzia to juz wiemy co to jest za ełyta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Wątek, który dowodzi, że komuna w Kielcach żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 19:26 Jak sobie poczytałam te posty to zdumiało mnie, że piszący nie dostrzegają swojej bezdennej głupoty i tego że myślą kategoriami socjalistycznych świń :) Bo, że Pis jest skrajnie lewicową partią, to przecież już dawno pisałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Wątek, który dowodzi, że komuna w Kielcach ży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 20:43 Żal mi cię babetko. Nawet nie zdajeszsobie sprawy ze swojej głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa Re: Wątek, który dowodzi, że komuna w Kielcach ży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 20:48 babetka mnie wk... czasem niesamowicie - ale głupia nie jest napewno a o PiS=ie rzeczywiscie tak mówiła to typowo bolszewicka partia , stosujace stare sprawdzone metody i nic poza cierpieniem nie jest w stanie wyborcom załatwić ale ćwoki kielecekie wodzone przez miejscowe aułorytety z nadania prze SBecka agenturę i tak kupia kazdy chłam i taka to jest demoSBkracja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Wątek, który dowodzi, że .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 20:50 babetka nie dostrzega swojej bezdennej głupoty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzyka Re: Wątek, który dowodzi, że .... IP: *.tkdami.net 17.11.06, 20:55 a swoję drogą to PiS -dnięci powinni się PO- grążyć w niebycie, kupa koniunktatorów, zaczynają PSL prześcigać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Nie wierzycie mi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 21:13 Oto przykład pierwszy z brzegu gościa, który nazwał się „macior”. Ten „macior” oczywiście jest o wiele głupszy od maciory. Ten „macior” pisze tak: „To są pieniądze UE i Republiki Federalnej Niemiec i nikt z polskiego rządeu nie ma prawa w ten sposwób decydować”. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=52329266&a=52377841 I ta czerwona świnia, która się nazwała „maciorem” w tym jednym zdaniu popełniła tyle niedorzeczności, że powinna powrócić na drzewo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maro Re: Nie wierzycie mi? IP: *.tkdami.net 17.11.06, 21:17 babetka !! z umiarem poglądy godne a język szmatławy, nie kompromituj sprawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Sercu memu miły Maro! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 21:24 Wybacz, ale nie mam już cierpliwości, aby się certolić z głupkami socjalistycznego chowu. Doszłam do wniosku, że głupocie trzeba powiedzieć w oczy, że jest głupotą i czerwoną świnią. Jeżeli głupocie czerwonej świni powiesz np. „szanowny interlokutorze wydaje mi się, że się mylisz”, to znaczy, że legitymizujesz głupotę i czerwoną świnię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maro Re: Sercu memu miły Maro! IP: *.tkdami.net 17.11.06, 21:32 też nie do końca należy generalizować, a czy czerwony tramwaj socjalisty Piłsudskiego przyjmujesz ? a może szykany ławkowe Dmowskiego ? a kolega mnie się pyta czy ma się cieszyć z tego że jego ojciec przedwojenny policjan był policjantem RP czy z tego ze pałował PPS na pochodach, ot dylematy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Sercu memu miły Maro! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 21:41 I z jednym i z drudim przesadziłeś. Być może o Piłsudskim coś na tym forum kiedyś napiszę, ale jeszcze nie teraz, bo czerwone barachło za bardzo by się ucieszyło. Getto ławkowe nie było czymś w ówczesnym "cywilizowanym" świecie największym złem. Z tym pałowaniem PPS, to także lekka przesada. Tym bardziej, że jeżeli już pałowano to tych, którzy poszli na pochód w wyniku podjudzenia przez antypolaków i sowieckich agentów z KPP. A co miły Maro powiesz o jednej z napotężniejszych (a prawdopodobnie najpotężniejszej) organizacji żydowskiej w przedwojennej polsce, której liczebność wielokrotnie przekraczała liczebność polskich narodowców, a która żyła i z państwem polskim i z narodowcami w najlepszej zgodzie? Nie dziwi Cię, że czerwone bydło spod znaku socjaldemokracji, demokracji i innej swołoczy nie zająknie się o tym ani słówkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Sercu memu miły Maro! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 21:44 Zapomniałam dodać, że ta żydowska organizacja była najzupełniej faszystowska :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Co do tych Żydów faszystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 22:27 To wiesz miły Maro, że mieli ośrodek szkoleniowy we Włoszech, gdzie byli szkoleni przez faszystów Mussoliniego? Czy słyszałeś o jakichś polskich narodowcach, którzy mieli ośrodek we Włoszech lub w Niemczech i byli tam szkoleni przez faszystów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calm Re: Wątek, który dowodzi, że komuna w Kielcach ży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 09:20 Babetka niecierpię Cię, ale masz racje. PiS jest partią lewicową bez dwóch zdań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Miły Calm! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 09:53 Jestem bardzo zasmucona, że mnie nie cierpisz. Pocieszam się tylko tym, że wielu mnie uwielbia i pożąda :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala radca babetko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 10:05 przestań z tym swoim seksapilem bo tylko kobiety z kompleksami dowartościowują się w ten sposób. odnoszę wrażenie że musisz mieć ich wiele-zwykle ukrywa się je pod maską cynizmu. tak jak ty. twoje wywody na temat twojej urody są nudne. 90 % młodych kobiet w polsce ma czym się chwalić-bo są naprawdę piękne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 71 Re: Gosiewski o sejmiku: albo koalicja, albo bied IP: *.vf.pl 17.11.06, 21:23 Nie ma złych metod, tylko nieskuteczne. Un po swojemu jezd skuteczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cezar Gosiewski o sejmiku: albo koalicja, albo bieda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 21:40 W jakim panstwie my zyjemy,w innym kraju taki szantazysta wylecial by z rzadu natychmiast.Mysle ze PSL sie nie wystraszy i zrobi po swojemu i wielcy sprawiedliwi beda z boku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maro Re: Gosiewski o sejmiku: albo koalicja, albo bied IP: *.tkdami.net 17.11.06, 22:09 tak PSL zrobi jak im pałac przy ul Jana Pawła II wskaże Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 62.04m Re: Gosiewski w Daleszycach IP: *.onkol.kielce.pl 18.11.06, 08:31 W Daleszycach nastąpi próba namówienia wyborców do określonego głosowania.Czyżby poszukiwanie etatów w gminie i rozdawanie wirtualnych pieniędzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa Re: Gosiewski o sejmiku: albo koalicja, albo bied IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 10:14 i moze tu jest sens całej rozmowy koalicyjneh juz nie raz to widzieliśmy - choćby dwaj panowie radni z aUP - jak klekneli a po tem przekręcili wadze w miescie o 180 stopni nie jest to pozbawione uroku - tak dyskretna interwencje kiedy trzeba -konfesjonalne wręcz to jest ten fragment złudzenia który media nazywaja DEMOKRACJA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ins Re: Gosiewski o sejmiku: albo koalicja, albo bied IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 20:45 Cezarze, a może czas najwyższy postraszyć ZSL, czy PSL jak wolisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia stasia Gosiewski o sejmiku: albo koalicja, albo bieda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 09:49 p. Gosiewski daj sobie pan spokój, proszę pana nie jest pan sekretarzem PZPR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomorzanin Re: Gosiewski o sejmiku: albo koalicja, albo bied IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.06, 18:35 Gosiu nie jest sekretarzem PZPR ale jego tatuś był członkiem egzekutywy PZPR na pomorzu, dziadek też był zasłużony dla tamtego ustroju więc miał się od kogo uczyć szkoły też skończył w tamtej epoce, nauka nie poszła w las. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calm Re: Gosiewski o sejmiku: albo koalicja, albo bied IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 12:39 Skąd masz takie informacje? Chętnie też poczytam. Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dydol TO kurdupel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 17:42 karzeł zasrany hybryda . Tu mówia ze niby prawica a to czysty bolszewizm . KUPA DZIADA- i zrobi tak jak mówi bo ten cały PIS to bolszewizm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ins Re: TO kurdupel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 20:43 aleś fajny. Masz problemy w domu czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: TO kurdupel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 20:57 Gosiewski w Radiu Kielce , w niedzielę o godz.10 tej powiedział,że to gazeta tak napisała, a on co innego mówił!Zapomniał tylko,że tak samo jego wypowiedź zrozumiało "Echo Dnia"-czyżby to był tylko skrót myślowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: TO kurdupel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 20:57 Gosiewski w Radiu Kielce , w niedzielę o godz.10 tej powiedział,że to gazeta tak napisała, a on co innego mówił!Zapomniał tylko,że tak samo jego wypowiedź zrozumiało "Echo Dnia"-czyżby to był tylko skrót myślowy? Odpowiedz Link Zgłoś