Gość: Bari IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 11:34 Z.B. to kręt i oszust.Sąd i prokuratura winny przesledzić wcześniuejsze sprawy, z których się wykręcił, zwłaszcza metody wiwinięcia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: małgorzata Re: Proces prezesa ŚTBS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 20:10 Nie trzeba mieć zadnej wcześniejszej wiedzy na temat Brzezińskiego żeby nazwać go oszustem. Zdefraudował cięzko zarobione bądź uciułane kosztem wyrzeczeń pieniądze głównie młodych ludzi.Jak to może byc możliwe w państwie prawa? Nad czym jeszcze będzie się zastanawiał sąd? Złodziej ma oddać z procentem pieniądze biednym ludziom i kwita! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Proces prezesa ŚTBS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 22:11 Szkoda, ze taka kreatura chodzi sobie spokojnie na wolnosci. I te wasiki a la szczurek. Wozi dupe starym mercem 500 chyba rejestracja LU. Kazdy wie gdzie on mieszka. Nie boi sie tak chodzic...? Ja bym sie bal. Kij ci w krzyz panie B. Zycze ci jak najgorzej. Zebys stracil wszystko, tak jak tamci ludzie (i o maly wlos ja) stracili..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierzyciel ŚTBS Proces prezesa ŚTBS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 12:19 Jako pokrzywdzony wierzyciel ŚTBS chcę publicznie podziękować biegłej Ewie Majkowskiej, która w odróżnieniu od innych biegłych wskazała lukę prawną w ustawie o rachunkowości pozwalającą ŚTBS- owi zakwalifikować wpłaty partycypantów jako przychody pod nazwą inwestycje rozpoczęte bez przedstawienia ich rozchodów choć pieniądze te zostały zaangażowane. W ten sposób na rachunku zysków i strat był przychód a nie było kosztów. Skoro przychód minus koszt to zysk lub strata, ŚTBS w roku 2000 i 2001 miał niemały zysk zaś płynność finansową oraz wypłacalność zero. Wg dzisiejszych przepisów ten zysk należy skorygować i jasno powiedzieć, że spółka ŚTBS od początku przynosiła straty zaciągając dalsze zobowiązania wobec partycypantów i pożyczki w BGK świadomie wprowadzała ich w błąd. Odpowiedz Link Zgłoś