Dodaj do ulubionych

centrum rozrywki dziecięcej

IP: *.* 03.06.02, 14:39
Oczywiście, to miał być osobny wątek...Kilka dni temu w rozmowie poruszyłam temat centrum rozrywki dziecięcej "JAS", które ja odkryłam kilka miesięcy temu. Okazuje się ,że wiele osób w naszym mieście nawet nie wie, że takie centrum jest. Dlatego (w obawie , aby z braku klienteli nie zbankrutowało i tym samym nie pozbawiło mojego dziecka ububionego miejsca do zabawy) informuję wszystkich , że w dawnym kinie "Skałka", przy Kadzielni jest bardzo fajne miejsce do zabawy dla dzieci.Wstęp w dni powszednie 8zł , w weekendy 11zł od dziecka, czas nieograniczony, rodzice i dzieci poniżej roku bezpłatnie.
Obserwuj wątek
    • Gość: dodo_ Re: centrum rozrywki dziecięcej IP: *.* 03.06.02, 22:00
      Wiesiu, co tam można robić (i czy w ogóle jest sens iść) z 9 i 11 miesięcznymi brzdącami?
      • Gość: wiesia Re: centrum rozrywki dziecięcej IP: *.* 04.06.02, 08:36
        > Wiesiu, co tam można robić (i czy w ogóle jest sens iść) z 9 i 11 miesięcznymi brzdącami?No, takie maluszki to raczej tam chodzą jako "osoby towarzyszące" dla starszego rodzeństwa ( dlatego bezpłatnie).Myślę że nie ma sensu zabieranie dziecka poniżej 18 miesięcy- i tak nie zabawi się, a może raczej za bardzo przestraszy.My poszliśmy po raz pierwszy na drugie urodziny dziecka i od tej pory "wsiąkliśmy" całkowicie, zwłaszca w dni brzydkiej pogody. Centrum na kilka sal: jenda mała salka z małą zjeżdzalnią i "trasą" do pokonania , w której bawią się głownie maluszki, takie właśnie do 2 lat. Trzeba się przygotować na to ,że początki mogą być trudnie czyli pierwsza godzina to godzina strachu, ale za to potem...W drugiej, większej sali jest małpi gaj, basen z piłkami, trzy zjeżdzalnie, siatki do wspinania itp.W trzeciej salce są automaty do gier.Oprócz tego jest mały barek gdzie można kupić napoje i przekąski.Swoją drogą jak ci się udało mieć dzieci z różnicą wieku 2 miesiące :ouch:
        • Gość: dodo_ Re: centrum rozrywki dziecięcej IP: *.* 04.06.02, 23:06
          Myślałam o przespacerowaniu się tam z moją siostrą i jej córczką :)
    • Gość: Marta_B Re: centrum rozrywki dziecięcej IP: *.* 04.06.02, 10:03
      No dzięki Wiesiu, że oświeciłaś mnie. Zawsze się zastanawiałam co to może być i wydawało mi się, że tam jest za malo miejsca na jakiś fajne miejsce do zabaw. Ale skoro wy się tam dobrze bawicie to może i my kiedyś skorzystamy.Jeszcze raz dzięki i pozdrówka.Marta
    • Gość: wiesia Re: centrum rozrywki dziecięcej- rady dla początkujących IP: *.* 05.06.02, 07:48
      Zapomniałam napisać o jednej dość ważnej sprawie. Jesli wybieracie się z maluszkiem, czyli dzieckiem około 2 lat,to nie radzę iść tam w godzinach 14.30.-18.30 w weekend. W godzinach 14.30 -18.30 jest w centrum największy ruch i spora ilość dzieci starszych (w wieku 5-7 lat), które biegają i skaczą we wszystkie strony, co dla początkującego malucha może być i niebezpieczne i stresujące.Jeśli przyjdziecie do centrum koło południa lub pod wieczór, będzie zapewne tylko kilka osób, a tym samym możliwość oswojenia malucha z nowym wyzwaniem. W pustawej sali można też bez problemu wchodzić z dziećmi na zjażdzalnie, pomagać im we wspinaniu się po siatkach, a w tłumie brykajacych "starszaków" jest to znacznie utrudnione. Z rozmowy z właścicielką wiem ,że generalnie w dni powszednie jest znacznie spokojniej niż w weekendy.Acha, rodzice albo mają własne kapcie, albo za 1zł kupująspecjalne ochraniacze na obuwie, dzieci zdejmują buciki przy wejściu.Na koniec pominieta poprzednio informacja o salce "imprezowej", którą można wynająć na zorganizowanie dziecku np. urodzin; centrum zapewnia napoje i przekąski, tort czy inne specjały należy przynieść ze sobą. To by było na tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka