Gość: hutas4 IP: 81.15.149.* 28.11.06, 08:50 Brawo sąd! Niech sobie Sołowow buduje w Kielcach,a nie pod oknem warszawiaków i to w jak bezczelny sposób! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: re Re: Warszawska porażka Echa Investment IP: *.171.79.140.crowley.pl 28.11.06, 11:35 szkoda tylko że autor artykułu cału sukces przypisuje ratuszowi. tymczasem gdyby nie starania Zwiazku Działkowców, który musiał wydeptać scieżki do ratusza i nagłosnić sprawę w mediach, ratusz najprawdopodobniej nawet by palcem nie kiwnął, a p. Kolarski nadal "gospodarowł" nieruchomościami. tak na marginesie, to co on teraz porabia, bo swego czasu słyszałem, że przeniesiono go podobno na odcinek do NIK-u? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyk Warszawska porażka Echa Investment IP: *.knc.pl 28.11.06, 13:15 Echo przegrało też dwa inne przetargi w warszawie. O tereny po zajezdniach na Chełmskiej i Inflanckiej. W tej ostatniej padł rekord cen 13600 za metr ziemi. Moze to i dobrze dla Echa. bo wiele wskazuje ,ze zwycięzcy Hiszpanie się wyłożą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23 Warszawska porażka Echa Investment IP: *.pools.arcor-ip.net 28.11.06, 15:28 taki sposób prowadzenia interesów przez Sołowowa to codzienność. Jeszcze jest na dorobku więc mu wybaczcie! jak tylko założy "złote klamki" do wszystkich drzwi w domu to już sobie odpuści. Takie ma układy a gryzi drzewka go wykiwały! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziemia odbierana Re: Warszawska porażka Echa Investment IP: *.135.219.81.static.kielce.msk.pl 28.11.06, 16:28 Drapieżny jest ten świat, gdzie wciąż jeszcze człowiek chce odebrać, drugiemu człowiekowi, garstkę ...radości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Warszawska porażka Echa Investment IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 18:33 złote klamki to chyba tylko u niego w domu, bo reszta rodzinki raczej cienko przędzie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wa Re: Warszawska porażka Echa Investment IP: *.chello.pl 28.11.06, 19:24 Takie same podchody Sołowow robi w Kielcach. Wygląda na to, że potrzebne mu tereny Premy (a nie zakład)i sąsiednie ogródki działkowe. Tam też znalazł jakiś skrawek ogródków "Społem" nie tak wywłaszczonych o czym kiedyś pisała w ECHU ATA strasząc działkowców, iż powinni opuszczać swoje ogrody. Podopbnie było z działką na Slichowicach, którą kiedyś za ogromne pieniadze chciał kupić HIT, ale do trnsakcji nie doszło bo też niewielkie grunty były wywłaszczone nie zgodnie z przeznaczeniem. Teraz jest Pasaż Świętokrzyski - teren kupiony o wiele taniej, zgodnie z prawm. Ale grunt to dobry prawnik, potomkowie dawnych właścicieli odszukani gdzieś na końcu świata i odpowiednia przychylność urzędników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Warszawska porażka Echa Investment IP: 82.139.11.* 29.11.06, 08:51 To szkoda, że akurat władze naszego miasta dają mu to czego chce, i do tego tak tanio. Gratuluję urzędnikom jakże lukratywnej sprzedaży działki na Ślichowicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Trzy pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 19:50 To, jakimi walorami umysłowymi i moralnymi dysponuje pan Sołowowow, to chyba nikogo uświadamiać nie trzeba. Walory umysłowe Michasia nie są zbyt wielkie. Osobiście sądzę, że są minimalne. Nasuwają się natomiast trzy pytania, na które warto znać odpowiedź. Warto znać nawet w kontekście metod stosowanych przez firmy pozostające pod kontrolą pana Sołowowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Pytanie pierwsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 19:52 Jakim legalnym sposobem pan Sołowowow zgromadził taki kapitał i jaki był w tym udział tatusia Sołowowwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Pytanie drugie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 19:53 Jaki był i jest związek tatusia pana Sołowowa i pana Sołowowa ze służbami specjalnymi PRL? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Pytanie trzecie - dodatkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 19:56 Czy jest prawdą, że pan Sołowoww posiada szlachetne korzenie żydowskie i jaki jest związek pana Sołowowa z osobami pochodzenia semickiego obracającymi swoimi kapitałami w nadziei wzbogacenia się kosztem majątku państwowego i komunalnego? Odpowiedz Link Zgłoś
matka_polka75 Re: Pytanie trzecie - dodatkowe 30.11.06, 15:27 babetka you good! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TET Re: Trzy pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 22:05 Ciekawe co bardziej Cię boli: czy fakt że facet się dorobił i miał Ojca który o niego dbał, czy bardziej to że Ty nic w życiu nie osiągnęłaś. A Twój ojciec zamiast myśleć o Twojej przyszłości koncentrował się na piciu piwka z kolesiami z ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Trzy pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 22:17 Boli mnie kolego to, że PZPR-owsko - SB-ckie szuje, które dokonały i dokonują przekrętów są uznawane za biznesmenów i ludzi sukcesu. Ja coś tam w życiu osiągnęłam. I mój tatuś nie musiał mi tego załatwiać. A co do picia alkoholu, to zapytaj w Exbudzie kogo wywalano jeszcze nie tak dawno na stamtąd na ryja, bo był spity prostym winem. Ten sam osobnik w drugim osobnikiem "biznesmenem" który obecnie ma przepustkę z kryminału, został po zapiciu się prostymi winami zawieziony na izbę wytrzeźwień. A jako, że byli to "biznesmeni" i ludzie z twowarzyskiej "śmietanki" Kielc to przeklinając, bełkocząc zaproponowali personelowi izby wytrzeźwień, że tę izbę kupią i wyciągnęli przy tym pokaźny zwitek banknotów ze swoich kieszonek. Możesz nadal uwielbiać te PZPR-owsko - SB-ckie łajna. Dla mnie byli i pozostaną łajnem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TET Re: Trzy pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 00:10 Szanowna Koleżanko, 1/ Jeżeli ktoś dokonuje przekrętów i masz ku temu dowody powinnaś to już dawno zgłosić prokuraturze. Dlaczego tego nie zrobiłaś skoro jesteś tak poruszona niesprawiedliwością tego świata? Raczej wykorzystujesz anonimowość jaką daje internet do rzucania na lewo i prawo pustych oskarżeń. 2/ Bywam w Patio Exbud'u- i nigdy nie przypominam sobie by serwowano tam proste wino. Więc tym bardziej nikt nie mógł nim się tam upić, a następnie być z tego powodu z tego miejsca wyrzucony. 3/ Szkoda że w życiu osiągnęłaś tylko "coś tam". Może gdybyś mogła liczyć na pomoc rodziny miałabyś powód do dumy, a nie do wyładowywania frustracji i niepowodzeń na forum. 4/ Jeżeli masz dowody wszystkich zdarzeń o których piszesz- powtórz je pod swoim imieniem i nazwiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Trzy pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 00:19 Tym się powinna zająć prokuratura, a może nawet komisja sejmowa. Ja swoje zdanie mam. Zresztą ludzie chama "biznesmaena" są ostatnio często aresztowani. Cham "biznesmen" do Exbud przywędrował ze swoim prostym winem. Jestem dumna i z siebie i ze swojej rodziny. A "biznesmen" SB-k, niech sobie będzie dumny ze swojego tatusia szmatławego PZPR-owskiego SB-ka. A moje ewentualne "frustracje" i "niepowodzenia" nic tu do rzeczy nie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Koleś Ola Komsomolca Kwaśniewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 00:41 Pan Krzysztof Kluzek: Natomiast - oczywiście ja zaraz wrócę do tego - natomiast nie ulega żadnej kwestii, że zabrakło mi niektórych rzeczy w tym raporcie, bo ten raport odniósł się głównie do rzeczy, które mają związek z panem Wieczerzakiem, natomiast nie odniósł się do spraw mających związek z innymi członkami zarządu PZU Życie z tego samego okresu, czyli do pana Głowskiego i do pana Górskiego. Myślę, że te inwestycje, o których pan poseł mówi, dotyczą wielu sfer życia, dlatego że tutaj, jak słyszałem, pan Wieczerzak mówił o tym, że próbował zaprzyjaźnić się z klubem Krakowskie Przedmieście, natomiast nie rozwinął tego tematu. Ten temat, myślę, że ma swoje rozwinięcie właśnie w raporcie "Kobra" i niektóre inwestycje, które były podejmowane w PZU Życie, no, właśnie to były te inwestycje. Poseł Cezary Grabarczyk: Czy może pan je wskazać? Pan Krzysztof Kluzek: Jest to budynek Citigate, który był budowany razem z firmą Echo Investment. Zresztą jest to nie jedyna nietrafiona inwestycja, jeżeli chodzi o PZU, dlatego że takich inwestycji było kilka. Poseł Cezary Grabarczyk: Proszę je wskazać. Pan Krzysztof Kluzek: To była właśnie Citigate, która, jak byłem w zarządzie, mieliśmy problem, co z nią zrobić, bo stała pusta. Nikt się nie zastanowił nad tym, że po wybudowaniu budynku przy ulicy Grzybowskiej To też jest bardzo ciekawy budynek, dlatego że każda, akurat te dwie inwestycje zostały kupione w toku, w związku z tym część pieniędzy, która została wydatkowana na to, co było w toku, jest bardzo trudno rozliczyć i myślę, że jeżeli organa ścigania zainteresują się właśnie, a chyba się interesują inwestycjami w toku, to może być bardzo ciekawie, bo tam przepływy finansowe były dosyć konkretne. Chodziło o kilka ładnych milionów dolarów wtedy i były to inwestycje, gdzie tak trudno, naprawdę trudno jest określić, jeżeli nie ma szczegółowego protokołu, stan zaawansowania, bo można sobie było wpisać wszystko, zapłacić pieniądze za co się chciało i te pieniądze później gdzieś krążyły. To jest... Poseł Cezary Grabarczyk: Czy wie pan, od kogo zostały te inwestycje zakupione? Pan Krzysztof Kluzek: Znaczy ta, jeżeli chodzi o Citigate, to jest inwestycja, o ile pamiętam, z firmą Echo Investment z Kielc... Słucham? Jeden z posłów: Pana Sołowowa. Pan Krzysztof Kluzek: Tak, pana Sołowowa. I... (…) Poseł Przemysław Gosiewski: Proszę pana, mówił pan przed chwilą o pewnej spółce z Kielc Echo Investment, to prezesem jest kto, pan chyba Sołowow? Pan Krzysztof Kluzek: Pan Michał Sołowow. Poseł Przemysław Gosiewski: Czy to jest też uczestnik tego środowiska polityczno-biznesowego? Pan Krzysztof Kluzek: Z tego, co wiem, jest dobrym znajomym pana Kwaśniewskiego. Poseł Przemysław Gosiewski: Aha. Czyli można powiedzieć, że dobrzy znajomi pana Kwaśniewskiego w tym zakresie byli zainteresowani w różnych sprawach, współdziałaniem z PZU, dlatego bo korzystali z tego, że, nie wiem, ich inwestycje zyskiwały, że korzystali z środków PZU, że byli zainteresowani tym, aby mieć wpływ na PZU, bo to była ta dojna, przepraszam, że użyję słów pana przewodniczącego, dojna holenderka, z której korzystano - tak naprawdę korzystano z pieniędzy publicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Na początku przestępstwo z tatusiem i kolesiem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 08:59 "Sołowow zapewnia jednak, że nie utrzymuje bliższego kontaktu z politykami. Nie zatrudnia ich w swoich firmach. - Wśród polityków mam jednego przyjaciela jeszcze z czasów studenckich. To Marek Ungier - mówi. Ungiera, dyrektora generalnego w Urzędzie Rady Ministrów w rządzie Waldemara Pawlaka, a później gabinetu Kwaśniewskiego, łączy z Sołowowem więcej niż tylko przyjaźń. W połowie lat 90. wojewoda warszawski przekazał bez przetargu działkę przy ul. Różanej w Warszawie spółdzielni mieszkaniowej Przyszłość (jej prezesem był ojciec Sołowowa). Podstawą prawną była obowiązująca jeszcze tylko przez dwa tygodnie tzw. ustawa Glapińskiego z 1991 r. Dzięki niej skarb państwa mógł bez przetargu oddać grunt spółdzielni. Jedynym warunkiem było oddanie 20 proc. wybudowanych mieszkań wskazanym przez wojewodę właścicielom książeczek mieszkaniowych. Spółdzielnia mieszkań nie wybudowała, a teren trafił ostatecznie do spółki Echo Investment. Powstał na nim apartamentowiec. Późniejsza kontrola następnego rządu wykazała, że osobą odpowiedzialną za przekazanie nieruchomości ze strony Urzędu Rady Ministrów był ówczesny jego dyrektor generalny - Marek Ungier. Sprawa trafiła do prokuratury, która to kilka lat później ją umorzyła. Sołowow dobrze wypowiada się jeszcze o dwóch osobach: Henryku Długoszu, byłym szefie świętokrzyskiego SLD skazanym za tzw. przeciek Starachowicki, oraz Grzegorzu Wieczerzaku, byłym prezesie PZU Życie podejrzewanym przez prokuraturę o działanie na szkodę spółki. To za jego czasów firmy Sołowowa budowały biurowce dla ubezpieczyciela". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Trzy pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 11:15 heheheh dobre ojca który o niego dbał- pierd.... się w łeb człowieku i nie wypowiadaj na tematy o których nie masz pojecia, zresztą bez dalszych komentarzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TET Re: Trzy pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 23:15 Dobrze że wreszcie spotkałem na swojej drodze osobę która o wszystkim ma pojęcie. No i nie sposób nie zwrócić uwagę na bardzo bogaty język szanownego przedmówcy. Czy tym słowem na p. zwracał się do Ciebie Ojciec jak Cię wołał? A może podsłuchiwałeś rozmowę Ojca z Matką? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Trzy pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 14:28 o sprawach rodziny Michała mam pojęcie, a Ty chcesz je mieć lecz na razie błądzisz przyjacielu, poruszasz się można powiedzieć po omacku, ale forum nie jest miejscem do omawiania takich tematów, pozdrawiam Cię i życzę dalszych nader udanych niestety nieprawdziwych wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga Re: Trzy pytania IP: 81.219.132.* 01.12.06, 03:22 Ilu ludzi ma pracę u Sołowowa a ilu u pozozstałych autorów tekstów w tym wątku? Dla mnie to kryterium jest ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasnejaksłońce Re: Trzy pytania IP: *.135.219.81.static.kielce.msk.pl 01.12.06, 17:54 Tak się jakoś dziwnie składa ,ze WSZYSCY pracodawcy w naszym regionie to filantropi i..dlatego chyba jesteśmy na ostatnim miejscu w kraju,jesli chodzi o wielkość dochodu w przeliczeniu na 1 mieszkańca. Odpowiedz Link Zgłoś