Dodaj do ulubionych

Współpracownicy i pacjenci bronią ordynatora

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 00:35
Brał łapówki a teraz jest umierający. To są stare sztuczki.
Obserwuj wątek
    • Gość: bziQ Re: Współpracownicy i pacjenci bronią ordynatora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 08:25
      Aż mi żal, że masz dostęp do netu... Akurat ten lekarz był jednym z niewielu
      lekarzy-ludzi, z których pomocy przyszło mi korzystać. Nigdy też nie kojarzył
      mi się z żadnymi dowodami wdzięczności. Profesjonalista i CZŁOWIEK, doprawdy
      rzadkie połączenie w tym zawodzie.
      Myślę, że komuś bardzo zależy na zniszczeniu ordynatora. Styl walki - gorzej
      niż kiepski.
      • Gość: dobi Re: Współpracownicy i pacjenci bronią ordynatora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 09:44
        jak byl taki krysztalowy to dlaczego interesuje sie nim CBŚ ?
        Może dla zabiccia czasu ?
      • Gość: edek Re: Współpracownicy i pacjenci bronią ordynatora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 09:55
        Skoro taki uczynny i oddany, to skąd te koperty w biurku?
        • Gość: bziQ Re: Współpracownicy i pacjenci bronią ordynatora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 10:05
          Ja wyrażam swoją opinię. Ty masz prawo do swojej. Czasami mam jednak wrażenie,
          że zapominasz, w jakiej rzeczywistości żyjemy. I zupełnie nie bierzesz pod
          uwagę, że niektórzy pacjenci wręcz wciskają lekarzom łapówki, chociaż nie
          muszą. I nie da się ich przepędzić. Siła przyzwyczajenia. Zwróć też uwagę, że w
          gabinecie znaleziono kilka pustych kopert. Nie masz pustych kopert w domu?
          Jeśli masz, czy to znaczy, że żona daje Ci łapówki? Można wiedzieć za co?:P
          Czy - według Twojej logiki - nie jest to czasem dowód na molestowanie i przemoc
          w rodzinie?
          • Gość: jar Re: Współpracownicy i pacjenci bronią ordynatora IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.07, 10:33
            Zenada,prosili go aby wziął,a on biedaczek sie ugiął.Walnij sie młotkiem.
          • cyni Re: Współpracownicy i pacjenci bronią ordynatora 15.01.07, 10:33
            Wiadomo że całe środowisko jest zdemoralizowane. Brało, bierze i bedzie brać
            łapówki. Jeśli czlowiek jest niewinny to szkoda że padł ofiarą bezpodstawnych
            oskarżeń. Ja niestety spotkałem się ż lekarzami którzy bezinteresownie
            zajmowali się pacjentami jak i takimi którzy próbowali wymusić łapówki na mnie
            w momencie gdy pilnie potrzebowałem operacji. Nie jest to więc srodowisko
            jednorodne są tacy i tacy.
            • Gość: słabomyślący Re: Ja czegoś nie rozumiem!!! IP: 80.50.70.* 15.01.07, 10:41
              Przecież ci co mieli dawać zaprzeczają. O co tu chodzi?!
          • madbar Re: Współpracownicy i pacjenci bronią ordynatora 15.01.07, 10:39
            bziQ, czy ty aby nie jesteś lekarzem?. A może jesteś okazem zdrowia i nigdy nie
            miałeś do czynienia z wybitnymi przedstawicielami tej profesji?. To jesteś
            szczęściarz. Ja takiego szczęścia nie miałam. Nie zdarzyło mi się uzyskać
            fachowej pomocy medycznej "za darmo". Płacę - mam, nie płacę - nie mam. Tylko
            po co całe życie państwo zabiera mi składkę na ubezpieczenie zdrowotne?. Chyba
            w ramach solidarnego państwa. Solidarnego z lekarzami, którzy znaleźli ostatnio
            świetną metodę szantażu: podwyżka albo strajk. Wymiotować mi się chce!
            • Gość: bziQ Re: Współpracownicy i pacjenci bronią ordynatora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 11:41
              Nie rozmawiamy o całej służbie zdrowia, która w Polsce jest wyjątkowo chora:).
              I śmiem twierdzić, że komuś na tym wyjątkowo zależy. Brak kontroli nad
              wydawanymi pieniędzmi, możliwość posługiwania się PESELami pacjentów bez
              ograniczeń:), współpraca z firmami farmaceutycznymi itd. Przecież w Polsce
              człowiek nawet może nie wiedzieć, że się namiętnie i systematycznie leczy. I że
              za to słono płaci.
              Tutaj jednak rozmawiamy o konkretnym człowieku, na którego pomoc i życzliwość
              pacjenci jakoś nigdy nie narzekali (wprost przeciwnie).
              Rozumiem Twoje pretensje dotyczące funkcjonowania systemu, nie wiem jednak,
              czemu zgłaszasz je akurat w tym wątku.
          • Gość: roki55 Re: Współpracownicy i pacjenci bronią ordynatora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 18:53
            cyt.:nie bierzesz pod
            uwagę, że niektórzy pacjenci wręcz wciskają lekarzom łapówki, chociaż nie
            muszą. I nie da się ich przepędzić. Siła przyzwyczajenia. Zwróć też uwagę, że w
            gabinecie znaleziono kilka pustych kopert. Nie masz pustych kopert w domu?
            MOŻE JESTEŚ TAKIM SAMYM BIEDAKIEM JAK p.LESZEK????????????
        • Gość: hammer1 Re: Współpracownicy i pacjenci bronią ordynatora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 15:28
          ... a Ty nie masz w domu pustych kopert... Załóż moherowy beret i módl się z
          Ojcem Dyrektorem o zdrowie... bo o rozum to już za późno...
          • Gość: roki55 do hammer1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 19:27
            ty prostaku pochodzący z okolic Klerykowa.Na tyle cię stać???Następny alergik
            na mohair,pobierz podstawy nauk a wtedy coś próbuj wycisnąć z ok.5!x10 do 2
            szarych komórek zawężonego lewego płatu mózgowego.O ile taki posiadasz w swojej
            zawężonej czaszce.Miłego wieczoru prymitywie.
            • Gość: hammer1 do roki 55 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 10:17
              Widzę, że jesteś wybitnie zjadliwą "gnidą" która o służbie zdrowia nie wie zbyt
              wiele, a już o tej sprawie wogóle. Złam sobie odnóże kroczne lub chwytne a
              wtedy pogadamy...
      • Gość: nikoś Re: Współpracownicy i pacjenci bronią ordynatora IP: 82.139.11.* 15.01.07, 17:10
        Taki sam list wystosowali najznamienitsi lekarze i inne osoby ze "świecznika",
        gdy ABW zamknęło za łapówki Lamparskiego z ZUS. Też było oburzenie i mowa o
        chęci zniszczenia wspaniałego lekarza, jednak w sądzie okazało się, że brał
        łapówy no i siedzi. Podobno w sądzie też był umierający.
    • Gość: pacjentka Współpracownicy i pacjenci bronią ordynatora IP: *.tkdami.net 15.01.07, 10:37
      byłam pacjetką dr.S,Ludzie, nie mozna stosowac linczu na człowieku
      ktory,poswiecał sie pacjentom,leczyłam sie po szpitalu w prywatnym gabinecie
      dr,nigdy nie wział ode mnie pieniedzy ze względu na moja sytuacje
      materialną,nie wierze ze warunkiem przyjecia na oddział były pieniadze,nikt mi
      tego nie wmówi nawet pod "przysięgą"
    • Gość: miś Ci pacjęci którym poskładał ręce czy nogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 11:25
      będą go bronić, mimo że musieli zapłacić za operację. Lekarze będą go bronić
      ponieważ sami biorą łapówki.
      • Gość: bziQ Re: Ci pacjęci którym poskładał ręce czy nogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 11:43
        Sam widzisz, gdybyś się uczył, zostałbyś lekarzem i nie robiłbyś błędów
        ortograficznych. PacjENci by ci znosili łapówki, a ty byłbyś szczęśliwy:P.
        Ogarnęła cię chyba niebezpieczna odmiana kaczyzmu. Zniszczyć wszystkich, którzy
        mają lepiej:).
        • Gość: miś każdemu się zdarza pomyłka czasami nawet lekarzowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 12:23
          Tylko, że moja nikogo nie zabija. I nie obrażaj mnie nie jestem fanem kaczogrodu.
          Wolałbym żyć w normalnym kraju. (To chyba nie w tej części europy)
          • Gość: bziQ Re: każdemu się zdarza pomyłka czasami nawet leka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 13:15
            Każdy z nas by wolał. Ale jakoś nam nie wychodzi:). Ośmielam się zauważyć, że
            wczoraj wypuszczono na wolność nożowników z Gubałówki (próbowali zabić 6 osób),
            a niebezpiecznego społecznie:) lekarza trzeba aresztować na 3 miesiące za to,
            że ma w gabinecie jakieś puste koperty. Groźne panie adiunkt z AŚ (w tym jedną -
            mocno schorowaną) trzeba koniecznie zatrzymać na 3 miesiące, bo podobno wzięły
            srebrną biżuterię za 700 zł. Robi się pokazówki ku uciesze gawiedzi.
            Dziwi mnie, że nie budzi aż takich emocji bezczelna kradzież naszych pieniędzy
            zgromadzonych w OFE, bo skandalicznym złodziejstwem jest przecież przejęcie OFE
            przez ZUS.
    • Gość: miś To, że chirurgowi trzeba zapłacić za wykonanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 11:48
      operacji jest jasne. Jeżeli to jest operacja planowa (nie wypadek) to najpierw
      się chodzi do prywatnego gabinetu kilka razy płacąc po stówie za wizytę,
      następnie jeżeli pacjent jest mało kumaty to lekarz wyznacza mu się termin np:
      za rok (bo wcześniejsze terminy są oczywiście zajęte). Wtedy zaszokowany pacjent
      delikatnie pyta się o wcześniejsze terminy (oświecony przez innych pacjentów na
      korytarzu) i przy następnej wizycie zostawia na blacie biurka odpowiednią kwotę
      PLN oraz dowiaduje się uradowany, że operacja za tydzień. System, jest
      dopracowany w 100%
      • Gość: bziQ Re: To, że chirurgowi trzeba zapłacić za wykonani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 11:49
        Kto jest autorem tego systemu dopracowanego w 100%? Lekarz czy pacjent?
        • Gość: jan Re: To, że chirurgowi trzeba zapłacić za wykonani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 12:04
          To oczywiste ten kto ma korzyśc materialną. Chory jest leczony w ramach
          ubezpieczenia.
          • Gość: edi Re: To, że chirurgowi trzeba zapłacić za wykonani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 12:18
            Dobrze że lekarzami zajeło się CBŚ, biorą a czaem wręcz domagają sie, otwierają
            prywatne gabinety, budują prywatne kliniki itp. W państwoych szpitalach trudno
            doprosić sie o rzetelną opiekę. Narzekają i uważają że są najlepiej
            wykształceni, w innych zawodach też są ludzie porządnie wykształceni ale nie są
            nauczeni takiej pazerności, trochę pokory szanowni lekarze , bo lekarz to
            służba a nie zdzieranie z ludzi. a to tłumaczenie że każdy ma w gabinecie puste
            koperty to chyba trochę bezczelna kpina.
            • Gość: alfa Re: To, że chirurgowi trzeba zapłacić za wykonani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 12:59
              łaczenie pracy w publicznym zakłądzie sluzby zdrowia z prywatnym gabintetem
              powinno byc zakazane
        • Gość: miś lekarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 12:11
          i "system opieki zdrowotnej" legalizujący to, że lekarze zarabiają po 1500 zł, i
          dorabiają sobie łapówkami. Pan min. "Religia" wie i lekarze wiedzą więc oni
          siedzą cicho a budżet nie wydaje pieniędzy na podwyżki.
          Wszyscy są zadowoleni. Lekarze mają kasę, NFZ płaci jałmużnę, budżet się dopina
          gwarantując "darmową służbę zdrowia", tylko ludzie płacą i płaczą a jak nie
          zapłacą to zdechną
          • Gość: alfa Re: lekarze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 12:16
            juz Stalin powiedział ze nie ma co podwyzszac lekarzom - dobry sobie zawsze
            dorobi a słabych nam nie nada!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111
            Religa i inni beneficjanci tej instrukcji genialnego bandyty i jezykoznawcy
            Stalina dobrze o tym wiedzą
            ale juz niedługo dokrory powiedza dośc chyba ze w obliczu obiecanek Kaczywodza
            ze bedzie rzadzil do 91 roku zycia wszyscy przeniesiemy sie Na WYSpY - Irlandia
            W. Brytania. grenlandia i zwłaszczxa Islandia która polecama wszystkim rodakom
            !!!!!!!!!!1
    • Gość: kielczanka Współpracownicy i pacjenci bronią ordynatora IP: 82.139.31.* 15.01.07, 12:25
      Uważam,że to jest coś nie tak.Siuda operował dwukrotnie moją mamę i kolano
      syna.Mam do niego pełne zaufanie i uważam go za jednego z niewielu prawdziwych
      lekarzy.On jest z pacjentem w ciężkim czasie i go wspiera.
    • Gość: miś A dlaczego mają nie bronić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 12:35
      przy takiej operacji działkę dostanie asystent i anestezjolog i pielęgniarce się
      odpali. Od razu widać na sali którzy pacjenci są po łapówkach a którzy z funduszu
      • Gość: bziQ Re: A dlaczego mają nie bronić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 13:05
        Poznajesz to po oczach czy po pidżamach?
        • Gość: miś po jakości opieki medycznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 13:44
          Do tych opłacanych przychodzi pielęgniarka i zagląda lekarz pytając się jak
          samopoczucie po operacji. A ci z funduszu zdychają w cierpieniach na brudnej
          pościeli, a lekarz zainteresuje się takim pacjentem gdy jego ciało zaczyna
          śmierdzieć
          • Gość: bziQ Re: po jakości opieki medycznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 15:56
            Wydaje mi się, że czynności higieniczne przy chorych wykonują pielęgniarki, nie
            lekarze. Może Cię też zaskoczy wiadomość, że lekarze nie sprzątają, nie
            zmieniają pościeli, nie myją podłóg itd.
            • Gość: miś ta brudna pościel to taka (uwaga trudne słowo) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 18:30
              metafora. Myślę, że doskonale wiesz o co mi chodziło. Jeżeli nie wiesz to połóż
              się jak przeciętny Kowalski na sali lub korytarzu dowolnego szpitala i czekaj aż
              Pan Doktor przejdzie obok ciebie w czasie obchodu poświęcając ci 1/2 sekundy
              swego cennego czasu. Lub poproś pielęgniarkę czy salową o pomoc a usłyszysz:
              "zara', "przecie sie nie rozerwe", "później" itp. I albo się zlejesz w gacie,
              albo trzymając flaki w garści SAM pójdziesz do kibla. Po kilku dniach takiego
              treningu najbliższa rodzina porozmawia z lekarzem (cennik otrzymasz od
              pacjentów), wsunie banknot pielęgniarce, a drugi salowej.
              • Gość: bziQ Re: ta brudna pościel to taka (uwaga trudne słowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 10:45
                A Ty czytałeś mój wcześniejszy post (taki trudny) o mieszaniu dwóch różnych
                spraw: sytuacji konkretnego lekarza i sytuacji służby zdrowia w Polsce? Ja
                bronię człowieka, a nie bronię systemu, który jest wadliwy i pozwalający na
                bardzo liczne nadużycia. Liczniejsze niż przeciętny pacjent jest sobie w stanie
                wyobrazić.
                Tak więc pytam jeszcze raz: czy to konkretnie dr. Siudzie musiałeś dać łapówkę,
                żebyś nie leżał brudny na korytarzu? Czy znowu generalizujesz (też takie trudne
                słowo)?
          • Gość: doktor Re: po jakości opieki medycznej IP: *.konskie.pl 15.01.07, 19:24
            ja zawsze chodze do pacjenta po zabiegu aż do wyjścia ze szpitala, i potem też
            kontaktuję sie z nim, ale taki głąb jak ty napewno zaraz napisze że biore za to
            pieniądze..Owszem, płaci mi szpital. każdy mierzy innego swoją miarką.a
            pielęgniarki robią to co banda rodziny odwiedzająca chorego powinna zrobić
            własnymi rekami, tylko się tego brzydzi. I tak wygląda te "wasza" troska o
            pacjenta sznowni hipokryci i faryzeusze, nieudacznicy , którym nic w życiu nie
            wyszło , a sprawa dr.S jest dla was pożywką, jak kupa dla muchy!!
    • ak1971 Re: Współpracownicy i pacjenci bronią ordynatora 15.01.07, 14:03
      Czemu w tymże szpitalu nie wezmą się za ginekologów?? Ciężarna może jęczeć i zdychać z bólu a lekarz i tak nie podejdzie (nie mówiąc o cesarce). Tam to koperty "chodzą". I to nie puste. Taki lekarz G. na przykład
      • Gość: dobi Re: Współpracownicy i pacjenci bronią ordynatora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 14:43
        gazeta pisze ze tez jestw posiadaniu listu od wspólpracowników i pacjetów.
        ciekawe kto jeszcze otrzymał ten list, moze cbś i prokurator ?
        jesli tak to proponuje by , autorów przesłuchac w wiadomej spawie uprzedzajac
        wczesniej o odpowiedzialnosci karnej
    • boooz Re: Współpracownicy i pacjenci bronią ordynatora 15.01.07, 14:53
      A może tak z obrzucaniem błotem poczekacie na wynik ewentualnego procesu?
    • Gość: Obiektywny... Współpracownicy i pacjenci bronią ordynatora IP: 193.24.202.* 15.01.07, 15:15
      Ja dam przykład doktora Judyma ze Staszowa byłego ordynatora Laryngorogii w
      szpitalu, który widząc moją biedę wykupił mi leki i nie chciał zwrotu
      pieniędzy ...wiem, że nie dorobił się niczego ma jedynie więlką wdzięczność
      pacjentów i czyste sumienie...to dr n. med S.M.
      • Gość: kielczanin Re: Współpracownicy i pacjenci bronią ordynatora IP: *.polskieradio.pl 15.01.07, 15:38
        Znam dosc dobrze doktora S. Przyjaznie sie z jego synami jeszcze ze szkoly
        podstawowej, a kiedys bylismy sasiadami. I wiem, ze to jest dobry czlowiek.
        Strasznie poczciwy i autentycznie przejety zdrowiem pacjentow. Nie chce mi sie
        wierzyc, zeby byl zdolny do brania lapowek. I wiem tez, ze dr S. nie zyje
        specjalnie ponad stan. Nie wyglada na kogos, kto ma duzo lewej kasy i wydaje na
        Bog wie co. Jako ordynator i lekarz przyjmujace pacjentow prywatnie zarabial
        oczywiscie sporo powyzej sredniej krajowej, ale ni zauwazylem zeby w ciagu
        ostatnich kilku lat jakos sie wzbogacil...
      • Gość: doktor Re: Współpracownicy i pacjenci bronią ordynatora IP: *.konskie.pl 15.01.07, 19:26
        to wzruszające, tylko czy tak samo wielkoduszni sa inni, np. piekarze i dają
        doktorowi chleb za darmo? a może boja sie że to już łapówka?
    • Gość: roki55 Współpracownicy i pacjenci bronią ordynatora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 18:48
      Cyt.:podpisało się blisko dwustu współpracowników lekarza. Nazywają w nim
      ordynatora "szefem ...
      Bo są tacy sami....krwiopijcy, tzw.biedacy
    • Gość: roki55 JA NIE BIORĘ........... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 18:59
      Nie biorę łapówek i z tego powodu jest mi wstyd że tego nie czynię.A nie
      biorę,bo nie jestem lekarzem.Właśnie planuję zakupić jakiś upadający zakłd
      opieki zdrowotnej i zaprowadzić w nim zdrowe zasady.
    • Gość: roki55 Minister Zdrowia....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 19:18
      ...komenuje akcję WOŚP:zbiórka pieniędzy jest niczym w stosunku do potrzeb
      służby zdrowia........niechaj ktoś umieści pana ministra pośród jego kolegów po
      fachu którzy mają praktykę "kopertową" to może więcej uzbiera (ale dla siebie)
      • Gość: doktor Re: Minister Zdrowia....... IP: *.konskie.pl 15.01.07, 19:28
        zarządzać możesz tylko właSNYM TYŁKIEM, BO TO CHYBA NAJWARTOŚCIOWSZA część
        twojego chorego ciała. weż leki!
        • Gość: roki55 do doktor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 19:34
          ja się Ciebie nie czepiam,więc poczytaj wszystkie wypowiedzi:)
        • Gość: liberał Re: Minister Zdrowia....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 19:34
        • Gość: liberalł Re: Minister Zdrowia....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 19:45
          to czy sluzba zdrowia jest prawidlowo zorganizowana,czy zarobki lekarzy są
          adekwatne do wiedzy i odpowiednie do wynagrodzen w innych zawodach i czy leszek
          s. to rowny chlop ,,nauczyciel i autorytet,, nie jest przedmitem sprawy A
          PRZYJECIE KORZYSCI
          MAJATKOWEJ.,, Nie musi to być ,,kopertowka,, przypominam kilka miesiecy temu
          temu gazeta pisała o pismie CBS do do WSZ w sprawie kontaktów pracowników z
          przedstawicielami medycznymi.
    • Gość: roki55 "Leon Zawodowiec" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 19:52
      Fajny film o 21 szej.Zapraszam do oglądania lub do snu:) Odpuśćmy sobie bo i
      tak nic się nie zmieni na wielu płaszczyznach życia w Polsce.Miłego wieczoru
      dla czytelników.Pa :)
      • Gość: obcy4 Re: "Leon Zawodowiec" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 19:54
        zgadzam sie,cze,pozdrawiam:-)
    • Gość: roki55 Do doktor (2) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 20:08
      pozdrawiam pana doktora z Końskich,a o swój tyłek dbam lepiej jak o inne części
      ciała które mam w porządku,w przeciwieństwie do Pana doktora,pewnie cierpiącego
      na różnego rodzaju syndromy związane z..........SAM WEŻ LEKI na niedorozwój
      mózgu,jeśli takie istnieją:)
      • Gość: alfa Re: Do doktor (2) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 22:35
        imponujace!
      • Gość: peacemaker Do roki55 IP: 80.50.70.* 16.01.07, 09:34
        Człowieku!!! Skąd w Tobie tyle jadu i wrogości. Z tego co piszesz wynika, że najbardziej chodzi Ci o to, że nie możesz brać bo nie jesteś lekarzem ani nie piastujesz odpowiednich stanowisk. Bardzo brzydko! Jeśli jesteś wierzący, to udaj się do spowiedzi i wyznaj tę nienawiść do innych oraz porządanie do mamony a poza tym więcej obiektywizmu. Pozdrawiam.
    • Gość: ocean 11 Współpracownicy i pacjenci bronią ordynatora IP: *.amat.com 15.01.07, 21:09
      Ludzie ,ludzie na Gobalowce Zadzigali pare osob i wypuscili ich na wolnosc.
      Ile ludzi zabil Doctor S.?? litosci.
      Z wynikow polici i tak wyglada ze nie maja zadnych dowodow ,to sa tylko
      poszlaki z ktorymi chca zniszczyc czlowieka. chcilbym zeby jeden z tych
      polciantow potrzebowal jego pomocy.
      • Gość: amelia Re: Współpracownicy i pacjenci bronią ordynatora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 22:08
        ocean aleś ty naiwny!!! policjanci mają swoje szpitale MSWiA, a w Kielcach z
        ortopedii korzystają ludzie, którzy niestety nie mają dostepu (z różnych
        względów) do innych możliwości, np. oddział w innym ośrodku. Prawda jest taka,
        że ortopedia na Czarnowie prezentuje poziom ... zaniecham komentarzy, bo
        mogłyby być nieeleganckie.
        • Gość: alfa Re: Współpracownicy i pacjenci bronią ordynatora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 22:15
          a jakiz to moze byc poziom leczenia jak 5 ortopedów leczy dziennie srednio 100
          pacjentów?
          jakiż to moze byc poziom jak planowe zabiegio ortopedyczne - tzw czyste robi sie
          na oddziale gdzie leza chorzy z wypadków - nie ma nigdzie tak ze oddział urazowy
          to jest jednoczesnie ortopedia - to sa rzeczy nie do przyjecia
          jaki moze byc poziom leczenia jak dwie pielęgniarki do czterech sa na dyzurach
          na oddziale gdzie jest wszystko co kto chce
          itd itd
          to i tak jest dziwne ze tam wiekszych tragedii nie było
          ten szpital przypomina nieco palestyńskie punkty zaopatrzenia - bo juz szpityale
          sa lepsze - ludzie tak po prostu jest - ttraktuja was jak przygłupów - nikt sie
          nie domaga - to i sie ciesza
          ale najlepiej wbicie świerki przed onkologia i zaproście tam Relige - i wszyscy
          sie bedą cieszyc jak to władza dba o swoich obywateli
          ze by was..
    • Gość: Marek Współpracownicy i pacjenci bronią ordynatora IP: 80.48.137.* 16.01.07, 17:56
      Ja też byłem u doktora i wręczyłem kopertę z badaniami lekarskimi przecież to
      najnormalniejsze na świecie.
      Jeśli pusta koperta jest dowódem w sprawie to wcale się nie dziwię że nasza
      Policja jest bardzo zapracowana.
      Leszek to super facet a że ma tez z nienormalnymi do czynienia to nie jego
      wina. Swoją dotychczasową postawą udowodnił w niejednej sytuacji jakim jest
      człowiekiem.
      Panowie Redaktorzy /niestety w tej Gazecie jest tylko jeden, który te czasy
      pamięta/ ale inni zajmujacy się sportem z innych gazet pamiętacie przecież jego
      heroiczna walkę o życie kolegi. Tego się niezapomina. Taki własnie jest Leszek.
      Napiszcie dziś o mim, w tej chwili on potrzebuje moralnego wsparcia.
      A ty gościu co piszesz, że brał łapówki musisz się jeszcze długo leczyć
      chociaż mam obawy czy leczysz się u właściwego lekarza.

• Gość: kika Re: Współpracownicy i pacjenci bronią ordynatora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.07, 17:33
      Dr.....musiał komuś podpaść, albo poporostu "przyszła" na niego kolej bo trzeba
      mieć spektakulare aresztowanie, bo podobno na każdego coś zawsze można znaleźć.
      Nigdy nie było wokół jego osoby skandalu , a ma chyba pracy około 30 lat. Może
      to innych kłuło w oczy. Doktorze wierzę w Ciebie, zdrowia życzę , abyś "im "
      dokopał i wrócił do nas. Czekamy !
      • Gość: Lozinkowa Re: Współpracownicy i pacjenci bronią ordynatora IP: *.ghnet.pl 25.01.07, 10:17
        Ehh, szkoda gadac. Cala ta afera i dr Siuda? Przeciez jedno do drugiego nie
        pasuje. To świetny lekarz a poza tym swietny czlowiek, a teraz nie moze
        pracowac, wiec tracimy na tym tylko my - pacjenci. Jak zwykle zreszta.
        • Gość: wykidajlo2 Re: Współpracownicy i pacjenci bronią ordynatora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 13:45
          Chodzi o to, że teraz każdy autorytet można bezkarnie zniszczyć. Motłoch wyje z
          zachwytu ale to on za parę lat będzie najbardziej poszkodowany, gdy po
          wyjeździe lepszych lekarzy i bankructwie ZUS-u przyjdzie mu płacić realne
          stawki za leczenie. Wtedy może się okazać, że srednio skomplikowana operacja
          wymaga wydania całorocznych zarobków a może i więcej. Tych, których stać nie
          będzie, leczyć się będzie dobrym słowem. I tyle...
          • Gość: Lozinkowa Re: Współpracownicy i pacjenci bronią ordynatora IP: *.ghnet.pl 25.01.07, 17:42
            A czy ktos wie, jak aktualnie wyglada ca la ta afera z dr Siudą? Nadal leży na
            oddziale? Cos sie wyjasnilo? Niesety nie przebywam w Kielcach, a malo o tym
            informacji na necie.
        • Gość: karat Re: Współpracownicy i pacjenci bronią ordynatora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 20:38
          A komu się nie podoba, niech się leczy u kowala!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka